Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Apollo17hu #18199 üzenetére
Hopp, ismerős is panaszkodott, szóval tuti nem a készülékkel van a gond. Nekem meg nem akarja áttölteni a garminos edzést, plusz sokszor hosszú másodpercekig gondolkozik és összeomlik.
-
Apollo17hu
őstag
válasz bandus #18198 üzenetére
Ezt néztem én is, sőt, tervben van egy masszázshenger, de a lidlis henger felülete kép alapján az átlagosnál puhábbnak tűnik. Legalábbis a "tüskés" borításúakhoz képest.
Más: Endomondoval szoktam mérni a futásaimat, és mostanában elég sűrűn eldobja a GPS-jelet. Az időt méri rendesen, de a táv emiatt lényegesen rövidebb lesz. Ez most az app hibája, vagy a telefonomat kellene lecserélnem? (Margitszigeten futok, két éve használok Endot, eddig kb. 50 futásból 1-szer dobta a jelet)
-
bandus
veterán
Lattam a lidls katalogusban, hogy 3k penzert van masszazshengeruk. Holnap megprobalok venni meg, nezzetek meg ti is, persze csak akit erdekel
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
borix
őstag
Garminnál mi a tendencia?Egy év után fix díjért cserélik az órát nem javítják.Ez még egy évig érvényes vagy korlátlan időre szól?Lehet fölfelé is cserélni magasabb árszegmensű órára persze nagyobb összegért?
-
func93
senior tag
-
Danshee
tag
válasz func93 #18192 üzenetére
Hali!
Ezt a terméket ajánlom: [link]
Ami fontos, hogy ne szedd túl sokáig, mert ahhoz elég tömény. Szedd egy 30 napig folyamatosan, aztán hagyd el és csak normális multivitaminokat szedj. Amúgy a cipőd nincs elhasználódva, illetve jó minőségű ?
Terepen nehéz lesérülni én is terepfutó vagyok és annak ellenére, hogy évekkel ezelőtt 3x is komoly illiotibiális szalagszindrómában szenvedtem, terepen már több ezer kilométert megtettem és a probléma a multé."Być albo nie być oto jest pytanie."
-
func93
senior tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Tudtok ajánlani csonterősitő, porcerősitő/pótló készitményeket?
Terepfutok, de fáj mindig a térdem."Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
TheMarci
addikt
válasz Danshee #18190 üzenetére
Azért ennyire nem vészes a helyzet, én is, és ismerőseim is használtan vettük az összes órát, és nem volt gond velük. Akksicsere meg olcsón megúszható régebbi óráknál, eBayről rendeltem már akksit többször, youtube videó alapján közepes kézügyességgel az összes óra szerelhető.
Do You Dream?
-
Danshee
tag
válasz Matykoh #18188 üzenetére
Hali!
Jelenleg Polar tulajdonos vagyok, de ismerem a Forerunner 15-t elég jól. A hivatalos 8 óra helyett valójában csak 6 órát bír GPS módban, de annyit mindenképp. Valószínűleg akitől vetted agyonhasználta és nem mond igazat, vagy egyszerűen elromlott az aksija. Próbáld meg, hogy factory reset után lemeríted amennyire tudod, aztán fullra töltöd. Nem szabad használtan venni ilyet, max ismerősöktől, haveroktól.
"Być albo nie być oto jest pytanie."
-
gombi01
tag
válasz tomcica #18184 üzenetére
(#18184) tomcica:
Albi 2 perccel maradt el... a kutya meg a macska!!!
Azért el kell ismerni kemény meló volt, ha jól emlékszem 2:26 volt az előző maratonja most javított 5 percet meglesz ez, van még idő!"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
Matykoh
tag
Használ itt valaki Forerunner 15-t közületek?
A gyári adatok szerint 8 órát ki kellene bírnia GPS üzemmódban, nekem meg 2 órát sem bír és már villog az akkumulátor jelző kis ikon az órán. 2:15-re lőttem be a félmaratont, félek, hogy nem fogja kibírni - még akkor sem, ha minden egyéb funkciót (riasztások, aktivitásmérés) kikapcsolok.
(Igaz, használtan vettem, de az előző tulaj azt mondta, nem igazán használta - és tényleg szép állapotban van az óra.)[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz gombi01 #18183 üzenetére
multkor a frankfurtin meg 2.16os iramon volt meg 30km-ig,aztan dolt meg mint a rohadt nad,lehet akkor megijedt (okkal) egy kicsit attol h elfussa az elso felet,azert ez igy meg naaagyon necces (kiveve ha erzi h a veget tudja hozni esetleg finoman fokozni,na de azt egy maratonnal sosem tudja biztosra az ember)
remelem nem szeles a futam
nalunk eleg morcos ido van 10x200 (R90) volt a program,ment mar konnyebben is
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
gombi01
tag
válasz tomcica #18182 üzenetére
Tolja neki nagyon...
5km - 10:16:06 - 00:16:08 - 18.6 km/h
10km - 10:32:22 - 00:32:24 - 18.4 km/h
15km - 10:48:41 - 00:48:42 - 18.4 km/h
20km - 11:04:51 - 01:04:53 - 18.5 km/h
Half Marathon - 11:08:21 - 01:08:22 - 18.8 km/hmegbecsülve 2:20 a vége, hú bakker nagyon a határon megy
"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
gombi01
tag
Hallo,
tessék holnap szúrkolni veszprémi (VEDAC) futó, lehet, hogy kettő is (egyről biztosan tudok) indul holnap a
Rotterdam Maraton-on, rajt 10:00.
Cél az olimpiai kvalifikáció megszerzése!akiknek már sikerült:
F É R F I A K szint: 2:19:00
Csere Gáspár 2:16:30 2015.09.27 - Berlin
Józsa Gábor 2:18.45 2015.10.25 - Frankfurt
N Ő K szint: 2:45:00
Papp Krisztina 2:36:59 2015.04.12- Rotterdam
Szabó Tünde 2:41:09 2015.10.25 -Frankfurt
Staicu Simona 2:41:28 2015.09.27- Berlin
Gyurkó Fanni 2:43:17 2015.04.26 - London[ Szerkesztve ]
"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
boygabi_
aktív tag
Intervallum edzésből mennyit lehet csinálni? Úgy értem ha egy héten 3 szor futok mind lehet ilyen vagy néha valami lazább is mehet?
-
gombi01
tag
válasz forrest85 #18159 üzenetére
(#18159) forrest85:
nekem az egyik cipőm most a ds trainer 20-as.
A 18-as túl szűkös volt az orr részen ezért azt visszacseréltem, de a 19-es verzióból 2db ot is vettem. Olyan 1200km után cseréltem le. A felső rész ezalatt nem szakadt ki a sarok részen belül kilyukadt már kb 300km után de nem volt zavaró. Kényelem, párnázottság nálam kiváló. Talpa is nagyon bírta csak azért cserélem mert elérte a km határt ami után mindenképp leváltom. Drop elég nagy kb10mm, súly kb275gr (EU43,5)
Jelenleg a 20-ast koptatom, kb 15grammal könnyebb, talpa ua, felső rész kicsit merevebb és szűkebb de méretben nem kellett változtatnom, nekem ez is nagyon bejött. Szerintem a 21-est is megveszem ha vhol akcióban 20eFt köré esik le az ára.
Versenyre a racer 9-es után most a 10-est (kb 190gramm) használom, ebben futottam most a maratont is, hibátlan![ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
lehet már regelni az eus 12év12km-re, de sztem 1-2 nap alatt elfogynak a helyek (ingyé' van)
vagy fullba vagy sehogy :D
-
beltram
tag
válasz Danshee #18161 üzenetére
Csak hogy ne nagyon térjünk el a topic témájától: jövő kedden Conconi tesztet futunk. Ismeritek, futottátok már? Én tegnap hallottam róla először, de ahogy olvasom egy elég jó módszer a tejsav-küszöb mérésére.
Mondjuk pályán futni nem könnyű, futópadon viszont tényleg egyszerű.pace be with you
-
-
forrest85
senior tag
Sziasztok,
Asics DS trainer cipőt használ mostanság valaki? Mik a tapasztalatok? Párnázottság, gördülékenység, tartósság, egyebek terén? Midfoot futóknak ajánlott?
Ha van valakinek beszámolója róla, legyen szíves megosztani.Köszönöm.
A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!
-
kk831228
addikt
Üdv!! Tegnap este kimentem egy futópályára Egerbe.
Kinn volt egy fősulis fiatal atletika tanárnéni... Figyelgettem, oktatott egy másik csajszit... Kicsit furcsa alakja volt a tanárnéninek de olyan vádlija volt a vékonyságához képest... Aztán elkezdett futni oktatásképp, csak néztem... Egy ideig figyeltem, aztán a végén odamentem megkérdezni hogy vállal oktatást is?? Kicsit meglepődött, biztos nem kerdezték még tőle. Kerdezte milyen távot szeretnék, mondtam 10 k m egyelőre, ja akkor hosszabb táv :mondta. Ő inkább rövidebb távot oktatott, látszott is az edzésükön. Viszont futótechnikában meg haékonyságban tud segíteni... Mondta minden este kinn szokott lenni, ott megtalálom... Szerintetek?? Érdemes lenne kicsit okulni??
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
beltram
tag
válasz tomcica #18155 üzenetére
endo-ban valamiért szar, de valahogy az összidő sincs rendben.
a körök viszont kb jók.movescounton pedig rendben van.
szerk.: a megoldás az, hogy movescount->strava->endomondo az "útvonal", és stava-ról nem az elapsed time-ot hozza át, hanem a moving time-ot, gondolom az iram is ezért romlik el.
[ Szerkesztve ]
pace be with you
-
beltram
tag
Mi a mai edzésen 3, 2, majd 1 km-et futottunk, köztük pihenővel. Nagyon jól esett a meleg ellenére is, de remélem jövő vasárnap reggel 10-15 foknál nem lesz több.
pace be with you
-
t1
addikt
válasz gombi01 #18146 üzenetére
Igen. Szépen lassan fejlődöm, ha idén 21-re àttudnám vinni ezt a tempót boldog lennék
kk831228
Csak kitartás kérdése tavaly ilyenkor félmaratont se tudtam futni, 10k is 5:20 körüli àtlaggal ment versenyen.
deicide
Hàt igen
Neked ironmant kéne nyomnod nem csak tekeredni futkoràszni
Jövő évi terv, veszek egy kezdő outit és én is elkezdek tekerni a futást picit letekerem majd. Csak a pénz pénz pénz... -
deicide
veterán
válasz gombi01 #18146 üzenetére
Így van, a kitartás előbb-utóbb gyümölcsözik. Én meg elkezdtem hadakozni magamban, hogy idénre picit hátrébb szorítom a futást és bringázom kicsit, legalábbis megméretném magam egy időfutamon legalább, meg 1-2 mezőnyversenyben is.
Persze azért még áprilisban kinéz egy 14km-es verseny és júniusban a Szenior országos bajnokság is 3000 vagy 5000 méteren.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
-
t1
addikt
Alakul ez : [link]
-
kolosanyi
veterán
válasz junkhead #18139 üzenetére
Igazából ehhez jó géneket örököltem, marha könnyen szedek fel tömeget és erősödök. Ezen kívül mindig az volt az álmom, hogy erős leszek, úgyhogy szépen lassan elkezdtem leépíteni mindent, ami nem ezt a célt szolgálja. A saját testsúlyos gyakorlatokból azért pár kedvenc bent marad a ritkán végzettek között, de nem viszem túlzásba. Köszönöm a biztató szavakat.
-
kolosanyi
veterán
válasz kolosanyi #18137 üzenetére
De, hogy érdemben is válaszoljak, 2-án voltam egy erőemelő szemináriumon, ott volt egy versenybringás és egy triatlonista is. Mindketten elsősorban az alacsony ismétléses erőedzést preferálják, mert szerintük sokat hozzátesz a saját sportágukban a teljesítményük javulásához. Én inkább kigyorsításkor látom értelmét az erőedzésnek, viszont a guggolás és a felhúzás szerintem mindenképp hasznos ilyenkor.
Hogy mennyire sok, az sok változótól függ. Nehéz meghatározni azt a maximum elvégzett edzésmunkát, amiből még képes úgy regenerálódni a sportoló, hogy fejlődés legyen belőle, ne egyhelyben toporgás, vagy visszafejlődés. Én mindenképp külön napra tenném az erősítést, de az is lehet, hogy előtte és utána is 1-1 nap szünetet tartanék.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz junkhead #18135 üzenetére
Én teljes mértékben rámentem a 3 erőemelő fogásnem erősítésére, nagyon ritkán futok mostanában, akkor is lassan és keveset.
Cserébe 200-al húzok, év végéig 250 a cél. Ha meglesz a 600-as totál, akkor elkezdek kisebb hobbi erőemelő versenyekre járni tapasztalatszerzés végett.
-
junkhead
aktív tag
válasz ígyvanferi #18132 üzenetére
szerintem kitörés felhúzás nem vészes, utóbbit mennyivel csinálod illetve hány kg vagy?
amikor én csináltam egyik nap futás, másik nap kondi volt, a végén már elég fáradt volt a lábam, ha inkább futáson van a hangsúly akkor
egy tipp:
[link]
+ szerintem sok plank, farizom, csipőhajlító gyakorlat és nyújtás kell, illetve a trx is jó.
de majd kolosanyi megmondja, úgy emlékszem ő kettlebellel nyomja brutálba.[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
ha gyenge vagy, akkor lehet hogy sok (most tényleg ezt mi honnan tudjuk? )
-
beltram
tag
Ha jól érzed magad így, akkor hajrá! Azt viszont ne felejtsd, hogy a kevesebb néha több.
pace be with you
-
ígyvanferi
addikt
Az eddigi heti 3 futás mellé bejött most két konditermi edzés, amik - mivel hosszú kihagyás után kezdtem most újra -, teljes testesek, mindkétszer van két gyakorlat lábra (egy kitörés, egy felhúzás). Plusz mindezt kicsit szerencsétlenül elosztva, hétfőtől péntekig tolom le. Lehet ez túlzás? Vagy rövidtávon nem? Érezni nem érzem, bár ez csak a 3. hét így, és az elsőn csak egy kondi volt. Úgyis szétbontom nemsoká a termes dolgokat, és akkor csak egyszer kerül sor lábra egy héten. Az már gondolom vállalható.
-
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz margithid #18117 üzenetére
Köszi a tippet! Itt csak az a gond, hogy felpróbálni nem tudom a cipőket, hogy eldöntsem melyik lesz az ász.
Talán besuttyóskodom magam az öcsémék boltjába, hogy a kiszemelt cipőt majd jól ne ott vegyem meg.
Közben beszéltem megint a tesómmal, ő erősen javasolja, hogy inkább stabilizált cipőt vegyek a kissé pronáló lábamhoz, inkább ne spóroljak ezen, hosszabb távon meghálálja majd.
-
Danshee
tag
válasz inf3rno #18118 üzenetére
A Polar H7-es mellkaspántja rendkívül kényelmes és megbízható. Kb nem is érzem, hogy rajtam van, de nyilván a csuklópántos kényelemben fejlődés. Én viszont még adok ennek a csuklópántos dolognak pár évet, mert még nem elég kiforrott a technológia. Nekem már az is tragédia lenne, ha csak egy edzésen hibás max pulzust mutatna.
"Być albo nie być oto jest pytanie."
-
Hát érdekes ez a futás.Mult héten lenyomtam 5,6km-t egybe semmi gondom nem volt, enyhe vádli feszüléstől leszámitva, de pár óra mulva elmult, kimaradt 3 nap majd futottam 3.3km-t szintén semmi gond, majd rá következő nap is gondoltam futok egy rövidet. erre már a kezdésnél pár száz méter után ugy fájt a sipcsontom, hogy alig birtam lépni.
3,78-km után csak sátikálni tudam., de mire kifujtam magam elmult minden fájdalom.
Ma csak annyit vettem észre, hogy melóban a bakancs és a zökni között megdagadt a lábszáram.
De ez már régebben is volt.lehet köze a lábdagadásnak a lábfájáshoz? tehát amikor olyan állapotba vagyok, hogy hajlamosabb a lábam bedagadni akkor jobban fáj, mikor nem akkor meg fájdalom nélkül futhatok?
-
kk831228
addikt
válasz Newboy911 #18121 üzenetére
Na ja, nekem is most jött ki résztávnál... Neked folyamatosan szarakodik?? Majd legközelebb szorosabbra veszem kicsit, neked szorosan can a kezeden?
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
inf3rno
nagyúr
válasz boygabi_ #18119 üzenetére
Az attól függ, hogy mikor lesz. Idő kell hozzá, hogy felfejlődj. Érdemes rövid sprintekkel kezdeni 100-200m, ameddig komolyabb tempóban bírod, aztán fokozatosan növelni a távot 400-800m-re. Tomcica ebben a profi itt, ha megmondod mennyi időd van a versenyig, biztos segít összerakni egy edzéstervet.
Annyit előljáróban, hogy állóképességhez általában 1-es típusú izomrost kell, erőállóképességhez meg erőhöz meg 2-es. Szóval meg fogsz kínlódni vele, hogy a 2a meg 2b izomrostokat is megnöveszd.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
boygabi_
aktív tag
Srácok egy kis segítség kellene: Lesz egy céges szervezésű 3Km -es futóverseny. Hogyan kellene erre készülni? Inkább hosszabb távot szoktam futni lassabban. 5Km és attól fölfelé. Rövidekben nagyon nem vagyok otthon.
Gondolom a 3 Km távon már az elején tolni kellene. Milyen levegővétel az ideális ide? Például 2 lépés be 2 ki?
Mostani tempóm elég sok betegséggel ami kicsit visszavetett: 5:30-6:00 perc/km hosszabb távon.
Tudom nagyon egyénfüggő ez de bármilyen jó tanácsot szívesen fogadok ami segíthet. -
inf3rno
nagyúr
No én közben nézegettem a csuklópánt meg a mellkaspánt közötti különbséget. Az eredmények elég hasonlóak, szóval tudom ajánlani. Elméletileg a Garmin órákban is ugyanez van, mint a Mio Link-ben, szóval azokkal sem lehet gond. Szerintem. Nekem mindenképp maradni fog a csuklópánt, mert a mellkaspánt rohadt kényelmetlen volt.
Most másfél hónapja kezdtem újra futni. Olyan 5:30-6:30 közötti pace-ekkel futok, és olyan 160-as átlag pulzussal, aminél a maximum 185 körül szokott lenni, illetve ritkán egy-egy edzésnél 200-at is mért. Ezek általában ilyen 3:30-4:30-as rövid 200m-es hegynek sprintek. Van még hova fejlődni keringésben, meglátszik a kihagyás. Egyedül laza kocogásnál megy a 130 körüli átlag pulzus, ha terhelés van, akkor már felkúszik 160 körülire.
A sarkam úgy néz ki lassan helyrejön. Fájogat, de direkt hosszan bemelegítek, és csak 10k-kat futok, így meg egész elviselhető, sőt mintha javulna is. Majd csak később tolom ki a max távot félmaratonra, talán nyár közepe - vége felé. Utána meg megpróbálom elkezdeni az edzéstervet, amit még tavaly őszre találtam ki.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
margithid
veterán
válasz Stauffenberg #18113 üzenetére
Itt nézz körbe, ennél jobb árak nem nagyon vannak, talán még outletexpertnél.
-
kk831228
addikt
-
Alg
veterán
válasz Stauffenberg #18113 üzenetére
Adidas outletben ki lehet fogni 15 körül, bolondos kedden alatta is (pl. egy hét múlva minden férfi termék -25%, 3 hét múlva minden 16K feletti termék -25%)
Dekás cipők előnye meg ahogy hallottam hogy ha szétmegy, egy(?) éven belül szó nélkül cserélik.
Szerk: de baromi meleg lett hirtelen
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
kk831228
addikt
Jól mérhet ez a garmin... Max. pulzus 207...
-
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok!
Új cipőt vennék magamnak, de továbbra sem mennék bele a magasabb árkategóriákba. A nagyjából 10-15k környéki ársávot nézegetem.
Öcsém sportcipő szakboltban dolgozik, de ők csak a legnagyobb márkákkal foglalkoznak, szóba sem állnak olyanokkal, akik nem hagynak ott legalább 30 rugót. Szerinte enyhén pronáló a lábam, de határeset, szerinte a neutrális cipő is belefér. Vennék stabilizált cipőt is ha éppen nem 25k körül indulna az áruk.
Most egy Asics Gel Stormhawk a kiszemelt. Vannak róla érdemi tapasztalatok? Decathlonos márkákból van valami említésre méltó ennyiért? Kalenji Eliorun például?
A felhasználás helye elsősorban aszfalt (70%) és másodsorban döngölt föld (30%).
-
deicide
veterán
-
Akcept
tag
válasz margithid #18097 üzenetére
Én full amatőr vagyok, tehát ne vedd készpénznek amit írok, nem is szoktam hozzászólni. De:
Ne bízz feltétlenöl a cipőben! Én most pont úgy jártam, hogy vettem új cipőt, mert az előzőben 1100-1200 km van. Most az új cipőben 100 km után újra megfájdult a térdem, mivel néha kényelmesebb sarokra érkezni. Tehát nincs más, mint odafigyelve a lábam elejére érkezni, az előző 1000 km is úgy telt. De én futni AKAROK már ameddig tehetem a térdem miatt...
-
margithid
veterán
Endomondo mérései vajon mennyire valósak? 5 km futással létezik, hogy 800 kcl-t elégetek?
Nyilván csak körülbelüli érték, de azért nem árt ha tudom, persze sok mindennek a függvénye ez tudom. Testsúlyom 80 kg. -
concret_hp
addikt
na tegnap sikerült egy 10.8km 6:40es tempóra, de 134 avg, 143 max pulzus, nem tudom mi volt, de jó lenne ha ilyenekt tudnék futni, csak gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest