- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Delta Force béta teszt
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Nintendo Switch
- Valorant
- EAFC 25
- Diablo IV
- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Hogwarts Legacy teszt
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
helixP
nagyúr
válasz kmóricka #48960 üzenetére
Tudjuk, Téged semmi nem győz meg a saját képeiden kívül Csak azt kell belátni, hogy jelenleg ezek a legjobb kamerás telefonok + még 1-2.
ForRedGlory: S7 most jobban teljesített ezen körülmények között, de nagyon várom a többi képedet is, előre is köszi érte
Secret Squirrel: Én már nem tudom követni, épp milyen teló van nálad
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
válasz kmóricka #48964 üzenetére
Én nagyítgattam. Bizony egy dslr-hez képest rosszabb, de ez csak egy telefon. Viszont pont ezt írtam neked, hogy jelenleg nem fogsz jobbat találni mobil fronton ezeknél. Ez van, itt a határ ,ezt el kell fogadni. Vannak hiányosságok.....jelenleg. Se a P9, se más telefon nem tud többet.
ForRedGlory
Pont annyi a különbség, mint G5 vs S6(1,8 vs,1,9). Az lenne a baj, ha ez nem így lenne. De ugye manuál módban lehet ezen javítani.[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
ForRedGlory
félisten
válasz kmóricka #48964 üzenetére
Mi értelme 100%-nál jobban ránagyítani?
Egyébként meg csak 12 Mpixel, ez nem a kamera hibája elsősorban. Látszik, hogy a G5 maximum annyiban jobb, hogy részletgazdagabb a több pixel miatt. Persze én is amatőr módon állok hozzá.
A kép jobb oldala pedig utcahosszal jobb az S7E-nek. S7E szereti fölé lőni a fehéregyensúlyt. Amennyiben csak egy minimálisan lentebb veszi az ember, már jobb képeket lehet csinálni.
Ez van. Másban jó az egyik, másban meg a másik. Este hozok sötét képeket
Mindkettő azért bőven jó képeket lő. Ezt bátran lehet mutogatni annak, akit az összkép érdekel és nem keresi a hibákat.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz kmóricka #48931 üzenetére
Akkor te nagy fotós vagy
Én amatőr vagyok, de mindig csodálattal bámulom ezeket a mobilos fotókat. Mivel én sokszor mobillal is fotózok/fotóznák, ezért még mindig nem tudtam eldönteni, hogy melyik telefont vegyem.Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
addikt
válasz kmóricka #48927 üzenetére
Azonban a Lumia sorozat felső kategóriánál a Carl Zeiss felirat tényleg nem vicc, ott alkottak valamit. És a 950 20 Mp szenzort kapott legalább, nem aprózták el. Szerintem a mai napig az a legjobb kamera. Vennék is, ha nem lenne a rendszer olyan, amilyen...
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
addikt
válasz kmóricka #48924 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy Android vonalon miért nem lehet olyat csinálni, mint WP vonalon? Csinálni egy telefont fényképezésre és kamerázásra kihegyezve egy komoly gyártóval együttműködve. Sőt, ezt bele lehetne épiteni a flagshipbe. Ennyi gyártó közül egy sem képes rá(A Huaweit most hagyjuk, mert valójában ott sem működött közre a Leica a tervezésnél és a gyártásnál).
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
addikt
válasz kmóricka #48736 üzenetére
Igaza van w333 kollégának, tényleg gyenge képek. Ha belenagyítasz a sátor mellé, akkor látszik, hogy ott már milyen életlen a kép. Persze az xperiám még szarabb képeket csinál, de egy fotómobiltól ennél többet várnék el.
Nem azért, de szerintem apám S4 minije hozza ezt a szintet(bár azért majd kipróbálom és felrakom).[ Szerkesztve ]
-
umfrider
senior tag
válasz kmóricka #48736 üzenetére
Szvsz nem gáz. Picit torzít talán itt-ott. Manuálban nyilván jobbakat lehet vele nyomni. A képfeldolgozás tipik Lenovo. Szerintem a kontraszt is ok, a 2.-on minden megfelelően látszik árnyékban és fényben is egyaránt. Az tény, hogy valamelyest lehetne részletgazdagabb. Bár, az ára sem 180e+
Majdnem vettem egy ilyen készüléket. Maradt a htc'Egy nap 24 órából áll; akkor, ha 6 órát alszol marad 18 órád. Persze mondhatod, hogy "várj egy picit, én 8 - 9 órát alszom". Ebben az esetben azt javaslom, aludj gyorsabban!'
-
w333
félisten
válasz kmóricka #48216 üzenetére
Velem szembe ablakból kapta a fényt ... gondolom azért !
De vannak hasonló képek napfényben, de beltérben ilyen !
Illetve málnából is van több fajta, nálunk a piacon ezt lehet kapni (legalább magyar)
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
akooos
veterán
válasz kmóricka #48100 üzenetére
Vedd a kezedbe a telefont vagy a számítógépet és tárcsázd az alábbi számot: 06-40-54-54-54 vagy chatelj velük itt: [link]
Ez a Váci úti LG szerviz elérhetősége. Biztos tudnak segíteni. Volt már olyan aki a G2-t Debrecenből küldte fel nekik futrászolgálattal. Érdeklődj náluk, fognak segíteni.
(#48101) Quqesz:
Na hát persze, hogy megelőz valaki[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
válasz kmóricka #48060 üzenetére
Bevittem, mindtam mi van. Lott par kepet, es a srac is latta hogy szwmcses es mosodik abkep. Irta is a cserere jogosulo papirt.
Most itt vagyok, csajszi csinalja a dolgat, de amator, nem volt ilyennel dolga. G5 lesz ha minden igaz..
Remelem a torleszto nem lesz magasabb...[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Damage401
senior tag
válasz kmóricka #47793 üzenetére
Lényegen nem változtat. Kell hozzá ugyeskedni. Minden sziszart felteszünk nincs értelme. Ez előtt 2 éve megkaptam én is a fejmosást ebben a topikban. Azóta csak ritkábban jelentkezek be képpel. Igazad van mielőtt lovagolnál a témán. Szépérzéket akartam írni.
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
kmóricka
aktív tag
válasz kmóricka #47793 üzenetére
Tessék, lg g4, ott az exif, a téma szar de meg akartam nézni milyen belső térben....mini állványról, annyira sztem nem rossz...de lehet igen, passz...
Direkt linket az istenért nem tudok tabletről, pcm nincs, max letöltést enged ugye...szóval sorry
[link] - DirektDirekt link lemaradt!
[ Módosította: BigBlackDog ]
-
Quqesz
nagyúr
válasz kmóricka #46249 üzenetére
Akkor nosza tegyél fel még párat. Senki nem fog ezért lebaltázni. Persze pl nekem is van még jó pár más képem, csak nem vagyok benne biztos, hogy publikussá akarom tenni.( és most nem arra gondolok, hogy a majom lefotózza a bránert ) Az lenne a jó, ha minnél több készülékkel kerülne fel kép....
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
válasz kmóricka #46249 üzenetére
Éppen ezt próbáltam elmagyarázni finoman, hogy a topic lényege (ahogy látom) nem az, hogy mit és hogyan fényképezel, hanem az hogy milyen telefont használsz, és hogy az mekkora f...a képeket csinál . Próbáltam feltenni egy kis "mást" (persze virágot is, mert szezonja van) de ha nem Blackberryvel, hanem mondjuk G4-gyel csináltam volna, lehet többen néztek volna rá
Szerk.: Na tessék, egy kis változatosság... (#46256) BigBlackDog, (#46253) Mozzarella
[ Szerkesztve ]
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
w333
félisten
válasz kmóricka #44478 üzenetére
Vaku gyengébb a Z5 -ben ezért tűnik természetesebbnek, de nézd a versenyautó első kerekét és láthatod hogy G4 menyivel részletgazdagabb (a Z5 zajos)
Vagy az orrán a "NAOP" feliratot ... G4 -nél olvasható, Z5 -nél durván mosott
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
pikszel
addikt
válasz kmóricka #44298 üzenetére
Egyébiránt nem elkenni szerettelek volna, de talán jobban jársz ha pl. egy régiségvásáron begyűjtesz valami leharcolt objektívet és szétszeded, mint azokkal a neves, műanyag vackokkal. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
senior tag
válasz kmóricka #44305 üzenetére
senki nem akar "bemagyarázni" semmit, de egy 808 vagy lumia 1020 képet nézzél meg,láttam egy pár esti ködös képet és azok már elfogadhatóak....Vagy Galaxy S6 - Lg G4...
( igazából nem állok le veled most vitázni ezen, mert személyedben mint új I6 tulaj erősen azt érzem, hogy véded a telefont foggal körömmel.)
nyilván állványról kell azokkal is fényképezni, hogy tényleg jó legyen de a sima I6-tal állványról sem lenne egy nagy eresztés..
ADAM1337 : rögtön lő egy képet megoldás van... igaz használom a manual shot camera app-ot, de világot nem lehet megváltani vele...
androidra nem szívesen váltanék a rendszer miatt, pedig kamerában egy S6 vagy Lg G4 bevállalnék, de hát marad a szifon amíg nem lesz más alternatíva... talán a Lumia 950.. kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
pikszel
addikt
válasz kmóricka #44298 üzenetére
Nem teljesen. Ezt a lencsét egy döglött Canon A75-ből műtöttem ki. A rögzítés minden esetben blutack.
Az olcsó ipari hulladékok pont olyan képet alkotnak, mint amit linkeltél. Egy merő szférikus aberráció az egész kép olyan semmilyen mélységgel. Van bőven az én képeimen lencsehiba, de talán nem az a jellemző.
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
-
csadi0011
őstag
válasz kmóricka #43000 üzenetére
Az első kép nagyon tetszik ! Nagyon hangulatos. A mostanában bedobott képek kb unalmassá válnak ahhoz képest. A jelenet és a kompozíció nekem erős hangulatot adnak.
Nem tudok hozzáértőként hozzászólni, szóval ezzel nem azt mondom ki, hogy az ide beposztolt képek rosszak! Csak az élményről tudom mondani, hogy számomra jobb.
-
BigBlackDog
veterán
válasz kmóricka #43006 üzenetére
Nem teljesen jó a szóhasználatom, elnézést. Szóval négy féle fókuszmód kiválasztás lehetséges 808-on, ha jól látom; Végtelen (végtelenben lévő tárgy lesz az éles), Hiperfokális távolság (a legnagyobb mélységélesség), Makró (közeli témákhoz), Automatikus. Én az utóbbi szoktam hagyni, de a neve ellenére nem teljesen automatikus, ha valahova ráböksz a kijelzőn, akkor oda fog (automatikusan) fókuszálni.
Camera mod az egy mod (ezt jól megmondtam ), amivel a kamera beállításainál kiválaszthatóvá válik a 12 Mpixeles méret is. A mod telepítéséhez kell a hack első körben. Itt egy leírás, én ez alapján szoktam csinálni.
(#43007) kmóricka: Milyen képnézegetőd van? Nem lehetséges, hogy a képnéző app megjelenítéskor még kicsit feljavítja a képet?
-
kmóricka
aktív tag
-
BigBlackDog
veterán
válasz kmóricka #42961 üzenetére
Amit mostanában használok kültéri, nappali témákhoz; auto fókusz, ISO50, 12 Mpixel (camera moddal), normál színtónus, színtelítettség +2, kontraszt +1, élesség +5. Erős napsütésben felhős fehéregyensúly (lilásodás ellen), egyébként automata. Beltéren automata ISO, vaku lehetőségekhez mérten. A képszéli homályosodás elkerülése érdekében meg próbálom nem meleg körülmények között tartani (pl. napsütésben, túrázás közben, 25 fok feletti léghőmérséklet esetén már elkezd jól láthatóan homályosodni a jobb széle a képeknek, legalábbis az én példányomnál).
Babrálni valóban nem szoktam sokat a beállításokkal, egyszer beállítottam őket, aztán csak használom.[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz kmóricka #42125 üzenetére
Ja, engem ezzel nem bantottal meg A raw ilyen sajnos, meg 1020-on is. Es de, eltuntetem mintha ott se lenne. De reszleteket nem adsz hozza meg bodzapalcaval meg varazsigevel se, az biztos Nekem pont jo lesz. Hozza a minimumot, a keszulek meg alom. G4/S6 jobb. Viszont G4 kezelhetetlenul nagy, S6 meg nem bovitheto es nincs FM radio, ugyhogy marad a picit gyengebb kameraju M9, a tokeletes telefon/rendszer mellett.
Legiaap: ez mar orok megmarados
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
pikszel
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Napelem
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- iPhone topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Interactive Brokers társalgó
- Nők, nőügyek (18+)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szólánc.
- További aktív témák...