-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Aryon87
félisten
válasz Elit3Zotya #123464 üzenetére
Egész jó az alapmodellhez képest. Ezzel szemezek, hogy anyumnak lehet jó lenne az A72 utódjaként (mert az nagy neki, de fontos neki hogy vékony is legyen, és jó képeket is készítsen)
Amúgy. Jól látom hogy nálad a főkameránál a jobb oldalon torzul a kép?Novinyul: Authentic mód?
Csinálnátok pár képet vibranttal is kérlek?[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz *RLaci* #123423 üzenetére
Ebben egyetértek, mert a mai trend a közösségi médiához van igazítva. Ott teljesen mindegy a minőség, a nép (és a család/barátok főleg) kajálja úgyis.
Ugyanakkor aki ennyit kifizet egy telefonért, szerintem elvárt, hogy a kameratudás/minőség is adja az árát. Szó se róla, bejön nekem a Pixel, de így ezen képeket nézve csalódás, pláne úgy hogy pl a P6Pro XL vagy mi volt akkor, annak képein még csodálkoztam és megvolt a wow faktor is. Ugyanez van az S24U esetén is. És az Alma is már közel se hozza azt amit pl a 11PM anno.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz Ricardo #123374 üzenetére
+Gabi, Rolad köszi szépen.
Itt dél Németországban van csak igazi tél feeling leginkább. 400km odavissza nekem, hogy ha havat szeretnék látni. De megéri bővenXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!
Xiaomi 14 Ultra
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz Bossi #122276 üzenetére
Határozotan jobb a Pixel. Részletesség és HDR miatt is.
1 képnél jobb az Alma, de az is csak azért, mert a Pixel bemozdult , és ha jól sejtem az egy zoom fotó (lovas szobor oldalról, asszem az utolsó előtti kép)Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz Thom! #122220 üzenetére
Pixel. Samu az valami más bolygót, helyzínt fotózott-videózott, mert valami brutális mértékű kiégések vannak. Még mindig nem képes úgy fotózni ahogy azt elvárnám 600K megjelenési árért, pedig kapott már jóóó pár kamerafrissítést nem?
-
Aryon87
félisten
válasz Roland8622 #122196 üzenetére
Kézből nem olyan jó az ilyeneket csinálni, az esetleges bemozdulás miatt sem. Na meg a tied nyers, enyém már szerkesztett. A nyers alap képem nem különb a tiédnél, ó és mennyi van kiégve
Én a fény graffiti módot használom, az jól rögzíti az ilyeneket + a villámokat is jobban bírja.[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Roland8622 #122129 üzenetére
Igaz ezek már szerkesztettek (legtöbb kép vágva is van), de nekem ez sikerült a Mate50Pro-val fényfestés módban és persze állványon. Igaz nem Pösti tüzijáték, de tüzijáték
-
Aryon87
félisten
válasz Balúkapitány #122123 üzenetére
Teljesen jók videóban már. P40Pro-val kocsiban videózgatok állványra rakva nappal ha kirándulni megyek. Mate50Pro éjszaka is adja, változtatható rekesze által nem egy szemcsés maszatot kapok. Tény, mind2 helyzet kültér.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz yoogie #122118 üzenetére
Magic 6Pro. Én még bátran ajánlom a Xiaomi14Ultrát, és nem csak azért mert az van nekem, hanem mert nálam a fotózás a fontos, és abban igencsak remekel. Videóban is jó. Nem tudom otthon mennyiért kapható most a másik 3-hoz viszonyítva.
-
Aryon87
félisten
válasz Quqesz #122110 üzenetére
Lehet. Kiszámíthatatlan sajnos. Nekem is nem egyszer volt, hogy megy vagy 10 perce a felvétel (Huawei), szép villámok már rögzítve, majd egy bazinagy kifingatja az egészet és fehér lesz a kijelző is
-
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
Mivel itt nem opció a szerkesztett kép (szerkesztett topik meg úgyis halott), így kénytelen vagyok a gyári kiköpött jpg-t betenni, ami nem is adja vissza azt amit a szerkesztett, pláne RAWból.
Előző éjszakai villámparádé, ez simán fényfestés móddal, zoomkamerával:
Ők meg a RAW jpg verziói:
Mate50Pro
(Halk megjegyzés: X14U sem erős éjszakai fotózában, ahogy semelyik csúcs sem, ebben még mindig a Huawei a legerősebb számomra)
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Ixion77 #121996 üzenetére
A Xiaominak az árán túl az OS-e zavar (bloatware, hirdetések, random kínai üzenetek, agresszív memóriakezelés, random inkompatibilitás hardverekkel és szoftverekkel)
Én nem tudom, most vagy a legtöbb Xiaomi felhasználó (face csoportból kiindulva) balf*sz, vagy nemtom, de nekem a fent leírtak közül se a 12X-en, se a 14Ultán nincs semmi ilyen (és visszamenőleg a Mi8, Mi6 és Mi5 esetén sem). Memóriában is van hogy napokig bent tartja a témát, egyedül a messenger az ami miatt a főoldal újratölt, de a messengertől csodát nem várok, az alapjáraton egy rakat fos...
Szóval ne más általi tapasztalatból indulj ki, pláne olyanból ne akinek a legolcsobb aljakategóriája van, mert azok valóban hulladékok (és általában ez a közeg höbörög és fikáz), hanem egyszerűbb ha magad tapasztalod meg.
Sima 14 esetén nem tudom mi van, nem követem azt.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
Milyen Gcamet használsz? Nálam a BigKaka valamiért hektikus, éjjeli fotózásom ment a kukába, mert 4-5 kép után már nem volt hajlandó menteni a képet. + az élőkép is hibás. Pedig a legfrissebb van fent
-
Aryon87
félisten
válasz Sn00k #121964 üzenetére
Köszi. Csodás hely mind2 helyszín, érdemes ellátogatni, ha van rá lehetőség. A táv ne legyen gond, megéri minden fillért, izé centet
-
Aryon87
félisten
válasz sifu91 #121940 üzenetére
Nekem igy tokeletes ahogy van. A masik mod az reszletesebb, de sotetebb is picivel + van egy alap vignetta.
Akooos: az biztos. A Dolomitokhoz visszaterek egy ejszakai fotozasra, sajnos az nem jott ossze a benasagunk es rossz idozites miatt 😅
-
-
Aryon87
félisten
Pár kép a nyári már rongyosra fotózott bakancslistás kirándulásból. Hallstatt (Ausztria) és az olasz Dolomitok egyik része a Furchetta csúcsok.
Xiaomi 14Ultra
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Plazmacucci #121822 üzenetére
Neki pont a fotó a lenyeg. Samu máris elvérzett a témában.
Honor és Xiaomi a megfelelő válaszXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz novinyul #121547 üzenetére
+Leslien
Köszi.
Zoomkamerákkal készültek
Kb 1 hónap múlva Tirol és Dolomitok az útiterv, már előre kíváncsi vagyok miket alkothatok ottXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
Írnék ide egy jó cifrát, de akkor még a nettől is eltiltanának..
Hülye képfeltöltő oldalak..Akkorse tudok bélyegképet csinálni
[link]
Xiaomi14Ultra[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Lensdump mekkora egy fos oldal lett, képtelen feltölteni a képeket. IBB-t meg nem szeretem, nem tudok bélyegképeket linkelni, így marad a sima linkelés. sorry.
Frankfurti kirándulás + pár közeli virág a 3.2x zoomkamerával. Éjszakai képek Gcammal, 3.2x és 5x zoommal.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Xiaomi 14 Ultra
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Elit3Zotya #121430 üzenetére
Be biza
Nekem azb Authentic jobban adja. De ugye kinek miXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz novinyul #121426 üzenetére
A szolgáltatásait nem használnám ki, a toll is eleinte lenne érdekes, aztán vagy fül/orr-piszkáló lenne, vagy belerohadna a telefonba
-
Aryon87
félisten
Authentic móddal készült. Próbálgattam mind a kettőt hogy melyik adja, nekem ez a jobb. Sötétebb (+vignetta) ugyan, de részletesebb. Vibrant az olyan Samsungos kép világ, ami nem jön be, pedig közösségi oldalakra való, ott meg kb mindegy.
Novinyul: Jóbarátok leszünk 2 évig S24Ultrán gondolkodtam még, de végül észheztértem...
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Pedig az 5 esetén sokkal jobban adja mint pl a Mate50Pro esetén. Mate képtelen a telével közeli dolgokat fotózni 1 méterről is, míg a M5Pro röhögve megcsinálta, de még a P40Pro is az 5x teléjével
Sőt, a M5Pro még makrózni is tud vele egész jól.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
válasz Plazmacucci #121306 üzenetére
Köszi a képeket ismét. Pont azt adja amit vártam.
Melyik profillal készültek? Authentic vagy Vibrant?Teló megrendelve (fehér), pár nap s kezemben lesz
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Plazmacucci #121278 üzenetére
Köszi
-
Aryon87
félisten
válasz Plazmacucci #121271 üzenetére
Köszi a képeket Esetleg pár utcakép főkamerával és a zoomkamerákkal kérhetek (főleg a zoomkamerák érdekelnek, többnyire azzal fotózok már)?
Ha páromat sikerül meggyőznöm, sztem hamarosan lesz nekem is egy fehér. Mate gyári hibás, 2x-ra is szervizbe kell menjen, muszáj levátanom[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
A színek még rendben is vannak, de a részletesség.. Az valahol elveszett. És ugyanezt látom a többi mostani új telók többségén is. Semmi részlet. Ugyanígy a P8Pro esetén is ha teljesben nézem a képeket.
-
Aryon87
félisten
válasz F.Bence #121009 üzenetére
Javaslom még a tavalyi év egyik legjobbját is (ha kapható), a Honor Magic 5Pro-t. A Huawei érzés marad, Google is marad (és gyakorlatilag az is mondható a P30 széria utódjaként Google vonalon). És a Xiaomitól se kell félni, ott is a csúcsszéria jókat tud.
Szerk: ja hogy a méret.. Akkor kiesik minden amit írtam
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Plazmacucci #120998 üzenetére
+ leginkább az életkedv is elmegy, mikor a júzer jön, feltesz képet egy teljesen más telefonnal (pláne ha az még nem is csúcskategóriás) és le is van sz*rva, semmi hozzáböfögés, mert csak 3 aktuális nagy a favorit. Én is emiatt nem teszek már fel képet. Ja nekem egy bukott kínaim van, az senkit nem érdekel
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz ljoe82 #120800 üzenetére
Öregek vagytok már Én még simán kimentem a tőlünk kb 12km-re lévő tóhoz, így még éjfél és 2 közt lőttem egy jó sorozatot. Brutál szép volt még szabad szemmel is. És már most is kezdődik, az Időkép már posztolt egyet, hogy a felhők mögött "bújkál".
Mondjuk itt kint felhőtlen az égbolt, de már nem megyek ki egy újabb sorozatra.[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Mate50Pro
-
Aryon87
félisten
válasz Plazmacucci #120747 üzenetére
Na erre kíváncsi vagyok
-
Aryon87
félisten
válasz VanAzAPénz #120477 üzenetére
Kár értük, M50Pro-m utódja lehetne ha lenne, de már a németek is száműzték a kínálatból a gyártót.
-
Aryon87
félisten
válasz Elit3Zotya #120370 üzenetére
Részvétem
-
Aryon87
félisten
válasz Motion_Blur #120323 üzenetére
Idióta evolúció, hogy minek léteznek ezek a dögök (+ a szúnyogok).. Kutyából is és magamból is szedtem már ki ezt
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz novinyul #120302 üzenetére
áh ez a freeimage oldal kihulajtja a hajam.. mire betölti a képeket
Novinyul: én is ilyen vagyok. Ha lehet kerülöm a tömeget. Még itt a hanyatló nyugaton is
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Valaki87 #119959 üzenetére
+1
Van egy pár favorit, más egyéb meg le van tojva.Én valahol a 100. csoportban vagyok a bűnös csúnya Huawei-mel
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz balazs1022 #119955 üzenetére
Sorry, mégsem, sajnos a rossz kamerás (fókuszhibás) G4-et vittem magammal
Sebaj, cserébe teszek pár Mate-s képetXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz Quqesz #119951 üzenetére
Legjobb telefonom volt. kb 2 éve volt szerencsém ismét beszerezni, mi több 2 is lett végül, mert amit kínából rendeltem kamerahibás volt, így szereznem kellett egy donort is. A kínából érkezett verzió vacakol (bootloop jelenséget produkál, de van mikor betölt), a donor, ami vásárlása óta működőképes, még most is teszi a dolgát a maga módján. Egy mai kornak megfelelő G4 V.2-t simán vennék ugyanezzel a külsővel.
Hozok majd vasárnap pár remek képet, ha szerencsém lesz vele.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz ShadowLac #119714 üzenetére
Igen így már látom hogy környezetfüggő, mert van mikor tetszik amit alkot, de van mikor szörnyülködök rajta.
Nekem a design ami bejön nála leginkább, az Spen is jó cucc (Note8-nál már megtapasztaltam, azóta nyilván jobb lett).
Kiváncsi lennék Gcammal mit alkot (majd ha lesz rá).Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz *RLaci* #119712 üzenetére
Pedig ha megnézed a másik képet, ott se mondanám hogy verőfény volt, hacsak nem az kavart be hogy majdnem szembe nappal fotózott.
-
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
válasz ShadowLac #119609 üzenetére
Pedig csúcsfotós kellene legyen, elvégre azért is kapott újféle kamerákat. Nem akartam belemenni, de leírom mi a gond: oké, felhős, de nem borult, sötét idő volt, hogy a a tőled max 2 méterre lévő motor full mosott legyen. Egy éles pont nincs rajta és akárhogy nézem, nem találom a fókuszt (talán a bukósisak?). Régi Samuk egyik nagy erőssége volt a többpontos autofókusz, így kb az egész kép tartalma éles volt. A kisebbik optikai zoomkamera szétesik, és a nagyobbik zoomkamera képe is. Pl a hóquad rendszeámtáblája.. wtf? S mindez 600 kilóért? (kuponosdit hagyjuk)
Semmi haterkedés nincs, erről leszoktam már, de ez így akkoris gáz, és még mindig a szoftver a nagy gond, a nagy marketing AI meg nem is segít, inkább ront rajta.[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz kengyel #119603 üzenetére
Nem rosszak, de erősen látni hogy szenzorzoom. Emiatt is írtam, hogy megtarthatták volna az optikait, csak már új optikával, nagyobb felbontással.
-
-
Aryon87
félisten
válasz ShadowLac #119597 üzenetére
Khm..
Köszi. Újabb megerősítés, hogy továbbra sem lesz ilyen telefonom, bármennyire is szeretném.
A (háttér)táj viszont gyönyörű, merrefele voltál?[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz kengyel #119595 üzenetére
10X zoom sajnos felejtős. Hiba volt kivenni, inkább fejleszteni kellett volna azt a régi szenzort. Majd ha lesz időd tudnál csinálni az 5x optikai zoommal is képeket?
Bár nem rosszak a képek, van 1-2 amibe bele tudok kötni, de szerintem te is látod a hibákat.
Gondolom ez a kamerafrissítés utáni sorozat?Némított almafannak, mert olvasni még tud: i11PM óta megállt a tudomány, a 15-ös széria pocsék képeket csinál, ahogy az előző 3 sem az igazi már. Felültek ők is "a jó lesz a közösségi oldalra ez a minőség (insta, FB)" vonatra...
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz nikkor #119516 üzenetére
Ha jobban megnézed, az első és második képen a jobb alsó sarokban lévő levél zavarta meg a fókuszt, az ugyanis éles. a 3. képnél pedig ha jól látom, akkor a virág egyik szirmának csúcsa kapta a fókuszt.
Makrónál mindig meg kell adni a fotózandó részt, mert másképp random fókuszál és ilyen eredmény lesz.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz Atomgeszi #119198 üzenetére
Brutál ez a X13Ultra. Remélem a 14Ultra is lesz ilyen jó, mert akkor sztem ez lesz a következő telefon, bár esélyes a Magic6Pro is. Mate még sokáig kiszolgál az éjszakai módjával és a többi extrával amire más gyártó nem képes még mindig, így azt nem fogom hiányolni egy darabig (+ ott a P40Pro is működőképesen, ahhoz képest hogy lassan 2 éve beázott)
-
Aryon87
félisten
válasz Atomgeszi #119021 üzenetére
Nálam meg emiatt van Huawei
Nézem a képeket...
Pár évvel ezelőtt csak lestünk mekköra különbségek voltaka gyártók képalkotásai között, voltak nagyon jók, és nagyon rosszak felső kategóriában is. Most egy kaptafa mind (a rosszabb irányba), és a legrosszabb az, hogy kemény pénzeket kérnek értük.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz syIex #118930 üzenetére
2 és 3. képen a jobb oldali nem éles, főleg a sarkaknál.
Persze látom ezt úgy, miután kifolyt a szemem a kismillió "text" szövegtőlXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz migabi24 #118905 üzenetére
Képzeletben kb máglyán égsz. Én évekkel ezelőtt lettem kb felgyújtva, ahhoz, hogy kb rá 1 évre írják ugyanazokat itt utálnak is mint a szart
Samuról csak jót vagy semmit..Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz Plazmacucci #118714 üzenetére
Régen az éjjeli mód sokkal jobb volt, legalábbis P30Pro idejében. P40pro-nál már változott ez a szitu, ott már a sima normál módos fotó jobbb képet készített, mint a kézi éjjeli módos. M50Pro esetében már csak ritkán használom, az automata bőven jól végzi a dolgát, éjszaka meg inkább pro módban fotózok, F1.4 rekeszre állítva komoly mennyi fényt gyűjt be. Emiatt sem tudom elengedni ezt a vonalat, nézem a többi márka képességeit, egyik se képes adni ugyanezt. Xiaomi szó-szó, a Magic5Pro az ami még igen, de ott valamiért a fényfestés képességek nincsenek meg szoftveresen, a Magic6Pro-ba remélem visszakerül. Már az is képes lesz egy kisebb fizikai rekesz állításra, ami tök jó. Sokat várok tőle, potenciális utódjelölt lesz 1 év múlva.[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Plazmacucci #118710 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Plazmacucci #118704 üzenetére
Pro módban van még meg
-
Aryon87
félisten
válasz Ixion77 #118680 üzenetére
Az a baj, hogy a Samsung amúgyis túlvilágítja a képeket (akár nappal, akár éjjeli) hogy az már fájdalmas.
Én szeretem ha bizonyos mértékig világosnak hat az éjszakai kép, van mikor jól áll neki. Persze a körülmény is adja.
OFF: Egy jó példa, még ha szerkesztett kép is: [kép]
A Hold szűrt fénye adja a környezeti világítást, az épületegyüttes kiégésével sajnos semmit nem tudtam kezdeni, még a gépnél is kiégett, annyira erős volt. Szemnek pedig valójában koromsötét volt a helyszín
Mate50Pro éjjeli módXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz ShadowLac #118671 üzenetére
Automata jobb mint az éjszakai. Több a részlet, még ha nem is kellően világos. Éjszakai esetén meg kell egy atomstabil kéztartás, de ahogy elnézem, inkább állvány kell. De ő se hozza meg az éjszakai fotózás királya koronáját.
-
Aryon87
félisten
válasz Elit3Zotya #118487 üzenetére
Jobb lett volna ha a 3x felmegy 5x optikaira, és a 10x optikai is maradt volna. Persze a lehető legújabb hardverrel és javított szoftverrel (ami kb soha nem fog megtörténni).
Vagy maradt volna a régi felállás, 3x és 10x, de mindkettő nagyobb felbontásra képes új hardvert kapott volna.
3x városi környezetre és portréra jó, a 10x meg tájkép. Bírnám nagyon, nem is lenne kérdés mi lenne a Mate-m utódja, de ismerve a Samu hozzáállását és fotós képességeit...
P40Pro-m 5x leginkább tájfotózásra használom, a M50Pro 3.5x kameráját meg városiban. Nem ritka hogy mind a 2 teló aktív egy kirándulás soránXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz Atomgeszi #118416 üzenetére
Ehhez még kell egy telefon tartó kiegészítő is, ugye?
Igen. Egy kis tripod is megteszi, annak van mellékelve tartófej, vagy akár a szelfibotnak a tartófeje is jó (tripod jobb, mert azt is tudod használni ha épp megkívánja a szitu)
(#118420) Bossi
Köszi.
Igen rendre olvasom hogy sokaknak problémát jelent még mindig. Pedig a 4 év alatt már óriásit változott a helyzet. Persze így se 100%, de jóval élhetőbb mint annakidején. Nyilván ez nem reklám, én P40Pro óta elvagyok ezzel a "létformával".
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Atomgeszi #118412 üzenetére
Itteni Ebayen kapni még 13Ultrát, de még drágán adják (900euro körül). Inkább kivárom a 14Ultrát, hátha.. bár decemberig még csend a nevem, majd utána tudok váltani
Állványt az MM-ben kapsz, anno én is ott vettem. Itt is van, jól megdrágult, én feleennyiért vettem: [link]Tirol Dolomitok párosról rendre látok képeket FB-n, csak ámulok rajta milyen gyönyörű helyek.
Köszi, jó pár éve tolom telefonnal (LG G4-el kezdtem) mezei hobbi szinten, profin úgyse lehet, ahhoz komolyabb tudás kell, de jelenleg jobban is ki tudom használni mint a fényképezővel való fotózást (igaz ahhoz nincs is meg a megfelelő felszerelés) + most már drón is bekapcsolódott a játékba úgy 2 éve, eszméletlen miket lehet azzal is megörökíteni és fentről még izgalmasabb a látkép.
P40Pro 5x zoomját szerettem nagyon, azzal remek tájfotókat lehet csinálni, Mate 3.5x zoomja még határeset, de inkább városban jobb, bár van mikor sok oda is. Magic 6Pro 2.5x zoomja lesz városban jó, de tájfotózáshoz már lutri lesz.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz Atomgeszi #118409 üzenetére
Tudod annak a webkamerának az elérhetőségét? Legalább látnám mi a helyzet arrafele (otthon legalább az Időkép oldala jó ilyen téren, itt még nem találtam hasonlót)
Azért az északi résznek is megvan a maga szépségei, de leginkább városok és falvak formájában: Rothenburg, ahol nyáron is karácsony van, Frankfurt, Lipcse, Drezda, Berlin stb (utóbbi 3 na az baromi messze van, tőlünk 500-600km )Mate éjjel Pro módban olyan képeket tud, hogy lesek, pláne egy f1.4 rekesz, ISO 1000+ és 15-25 sec beállítással. És jól szerkeszthető is a kép, nincs zajtenger, mint a P40pro esetén volt
Off, mert szerkesztett képek. Vaksötét volt a szemnek, telónak bőven világos volt, pláne hogy telihold is volt csak a felhőzet szűrte a fényét:
[link]
[link]Xiaomi Ultra valamiért nincs a szolgáltatómnál, pedig az lenne a legjobb utód.
Bár a Magic6Pro izgalmas lesz, de a 2.5x optikai zoommal nem leszek kibékülve azt már most tudom. Még a Mate 3.5x zoomja is kevés néha...[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Atomgeszi #118407 üzenetére
Köszi
Youtubon néztem videókat a Zugspitzéről télen, van olyan mikor akkora "köd" (inkább felhő) van hogy az orrod hegyét nem látni. Na most ilyen időben felmenni... 50-50%. Na meg a felvonó se olcsó..
Emlékszem, nagy havazás volt akkor (ööö a 2023-as decembert mondod, vagy a 2022-est, mert akkor volt még ott lent nagy havazás karácsony előtt), mert mi a 2022-es évi karácsonyán voltunk ott, addigra hó alig maradt + felhős is volt mint a fene havasesővel.Eibsee éjjeli móddal (pro móddal durvább az eredmény, de szerkesztettet nem töltök ide):
[link]Mate50Pro
Á eszemben sincs lecserélni ezt a telefont, a Huaweit az éjszakai képességei miatt megtartom míg ki nem nyiffan. P40Pro is még működik, pedig lassan 2 éve ázottan várja végeljövetelét, de ezek szerint a korrózió nem eszi meg. Jövőre már más márka lesz (valószínűleg Honor, Xiaomi nem tudja éjjel azt amit a Huawei, pedig erősen próbálja lemásolni a képességeit, Samsung meg még negyedannyira se tudja az éjszakai fotózást. Gcam az meg más tészta ugye)
Sok szép hely van itt a németeknél, engem a déli hegyes vidék vonz nagyon, ha tehetem, le is fogunk költözni oda, Na meg mégse 200km lenne az út oda (mondjuk itt az semmi) . Itt fent nincs annyira sok izgalmas dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Atomgeszi #118401 üzenetére
Mi a Bajor területen lakunk, Nürnberg vonzáskörzetében. Eibsee-n 2x voltunk, most az igazi telet várom, hogy végre havas képeket is csinálhassak (most hétvégén keleltt volna menni, de a lustaság győzőtt inkább )
Zugspitzére nem mentünk fel, majd nyáron. Neuschwanstein kastélyt és környékét (Füssen, Forgensee) ajánlom ha jöttök, valamint a Königsee és környékét (Berchtesgaden, Ramsau, Hintersee)Pár ízelítő:
Neuschwanstein és környéke:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Egy erősen off drónos kép, inkább izelítőnek: [link]Königsee - Ramsau - Hintersee:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Berchtesgaden, Maria Gern (Königsee-től 15-20 percre, a templom meg még + kb10 perc):
Sorry, IMGBB-ről nem tudok direkt linkelni
Mate50Pro
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Atomgeszi #118395 üzenetére
Köszi a tippeket. Most tervezzük a nyaralást, Májusban Erdély, Augusztusban remélhetőleg a Dolomitokhoz el tudunk jutni s talán útba is esik a tó.
De hogy ez a Xiaomi 13Ultra qva jó képeket csinál az annyi szent. (ránéztem az itteni használtpiacra, khm, még most is 900 euro körül mozog )[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Azonnali fotós kérdések órája
- Google Pixel topik
- Mindent a StreamSharkról!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik