Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdtomi
senior tag
Köszönöm! Súlyra megy a szállítás, 35$ (EMS) és 41$ (TNT) minimum a 2 különböző szállítási mód, de 0,5kg felett már 41 és 52 kb. Szerintem nem szedik be, termék: 15-20 ezer Ft körül lesz, ha csak! egy tételt rendelek.
"Please kindly be aware that customs fee is buyer's responsibility
Import duties, taxes, and charges are not included in the item price or shipping cost. These charges are the buyer's responsibility. The webshop has no control over these charges and can not predict what the amount may be as customs policies vary from country to country."Meg is lepődtem, hogy így lehet választani a számla kiállításán, lehet belefér a csomag értéke a 45 € alá, ahogy írtam, ha csak egy tételt rendelek. Szerintem cég küldi és lesz számla is, így gondolom az ajándék így nem játszik, hacsak meg nem oldja a feladó...
-
válasz
hdtomi #88093 üzenetére
EMS az Magyar Posta a TNT meg futár. Nem írtál értéket és azt hogy beszedik az áfát vagy nem mert attól függ a javaslat.
Mark as "MERCHANDISE" or Mark as "GIFT" ez marhaság vagy 24 éve értelmezhetetlen, ugyanis ha ajándék akkor azért te nem adhatsz pénzt, aki küldi és természetes személy, nem vállalkozás, annak kell egy ajándékozási nyilatkozatot csatolni hogy kinek, miért, mit és milyen értékben ajándékoz és az érték az csak 45 €-ig (17000 Ft) áfa és vámmentes.
-
hdtomi
senior tag
Sziasztok! Van egy ázsiai webshop, EMS és TNT Premium Shipping van megadva, utóbbi 6 dollárral több, meg gondolom gyorsabb. Van érdemben egyéb különbség pl. Vámnál?
Ezt is lehet választani, melyiket érdemes?
Mark as "MERCHANDISE" or Mark as "GIFT"
Ajándékot ha választja az ember jobban jár? Vagy úgyis az érték alapján számolják? -
No úgy látom kevés a pénz az államnak hülyeségekre költeni.
A kockázatos szóhasználatot nem egészen értem, kinek lenne az?
A vámos ellenőrzési listát (lásd lejjebb) meg nem egészen értem így 2025-ben. Eddig mit csináltak és egyébként is némileg nehéz a felsoroltak kijátszása.Közzétette az adóhatóság a 2025-ös ellenőrzési stratégiáját és ellenőrzési tervét. Az erről szóló közleményben jelezték, hogy akik alapvetően jogkövetők, és csekély súlyú, nem szándékos hibát vétenek, azok a “szolgáltató adóhatósággal”,akik viszont “a kötelezettségeiket notóriusan nem, vagy jogszabálysértő módon teljesítik”, teljes szigorukkal találják magukat szemben.
Kiemelten figyelnek majd a kockázatos ágazatokra:
építőipar,
személy- és vagyonvédelem,
zöldség- és gyümölcskereskedelem,
a rendszeresen importálók,
a külföldi vagy belföldi webhelyen értékesítők,
platformok üzemeltetői,
a rendezvényszervezők,
a turizmussal,
vendéglátással,
szálláshely-szolgáltatással foglalkozók,
a szépségiparban működők,
valamint a jövedékiadó-köteles tevékenységet folytatók.A vámellenőrzések során górcső alá veszik
a vámérték valódiságát,
az importnál jelentkező alulértékeléseket és az áfakikerülést,
az új autók áfájának és regisztrációs adójának megfizetését,
a csempészárukat,
szankciós intézkedések hatálya alá eső termékeket. -
válasz
Matzel #88087 üzenetére
Van amikor ez -egybe pakolva fizetés- nem használható mert kedvezmények nem mindig vonhatóak egybe. A legtöbb eladó vissza szokta adni az esetleges szállítási díj különbözetet, ha az egybecsomagolás után kevesebb lenne a szállítás díja.
De legutóbb úgy jártam hogy valami horror szállítási díjat adott fel az egybeszállításhoz, így inkább kifizettem az egyenkénti díjat és tényleg visszaadta a különbséget az eladó pedig nem is kértem. -
Matzel
csendes tag
Kedves V/
Érdeklődnék hogy ha egy eladótól ebayen több termékre is kapok kedvezményes ajánlatot azt csak egyesével lehet elfogadni vagy van valami módja hogy egyben több terméket( hasonlóan mintha kosárba teszem)megvásárolhatok(mert érvényesíthető lenne a szállítási kedvezmény több termék vásárlásánál)
-
cbmfan
senior tag
megtaláltam, hogy mi akar ez lenni.
szóval ha Minnesotába küldtök valamit fizethetitek ezt is a dupla ÁFÁ-n felül...
-
cbmfan
senior tag
ezt így hogy, és miért?
-
embe
nagyúr
válasz
idegen lény #88077 üzenetére
Akkor elengedem a témát.
-
válasz
idegen lény #88077 üzenetére
Minden terméknek megnézhető a vámtarifája előre, ezen felül az import költség látható, ha nincs ilyen, a szállítási mód miatt, akkor mindent a megérkezéskor kell fizetni, de a mértékét előre kiszámolhatod.
-
Tényleg nem érted hogy az eBay rendez mindent ha a szállítási mód eBay International Shipping?
A logisztikai cége vámoltatja majd, ezért eBay rendezi az áfát, a vámot (ha lenne) amikor kifizeted. Ezután egy futár cég házhoz viszi a csomagot neked egyéb költségek nélkül.
Ha ezt meg akarod venni akkor kifizeted az eBay-nek a 2371,15 USD-t és le van rendezve minden. -
rednifegnar
senior tag
kinabol mi lehet a difi a speed pack economy es a standard kozott? melyiket erdemes valasztani? nincs szamottevo arelteres a ketto kozt csak megakadt a szemem azon, hogy valaszthato.
-
Vat = áfa, Duties = vám, van olyan termék aminek aminek 0% a vám kulcsa (még, de Trump tesz róla hogy esetleg több legyen), ennek is ezért 0.00 USD.
hogy az adott termék mennyibe kerül a végén?
Látod, ez neked 2371,15 USD a végén, itt látod hogy mennyit kell fizetni a fizetés előtti összesítő képernyőn.
Ha a szállítás nem eBay International Shipping akkor itt kell fizetned a vámot -ha van- és a 27% áfát és vámkezelési díjat ilyen termék esetén. Az Összefoglalóban írva hogy csak 150 €, 58000 Ft az összeg határ ameddig az eBay szedheti be az áfát és a fentiektől eltérő a szállítási mód ha ennél több az ára. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Ha Amerkából vásárolok, van arra lehetőség hogy lássam mennyit kell összesen fizetnem? Vámot mindent beleértve.
Ha jól értelmezem itt az első képen azt írja hogy a végleges fizetésnél kifizetem a vámot is.
A 2. képen viszont ott 0 ft. szerepel.
Nincs valami kalkulátor ami pontosan hozná hogy az adott termék mennyibe kerül a végén?
-
válasz
animatrix11 #88068 üzenetére
Azért van amikor a devizaárfolyam bekavar és nem lesz elegendő a kártyán a fizetéshez szükséges forint mennyiség
-
válasz
animatrix11 #88066 üzenetére
Igen, nem volt elérhető a megfelelő mennyiségű pénz a bankkártyán. Akkor is ilyet kaphatsz ha banknál van kártyarendszer karbantartás.
-
animatrix11
őstag
"A fizetési módja nem rendelkezik elegendő forrással. Válasszon másik fizetési módot, vagy próbálkozzon újra később."
Megvennék valamit, de ezt írja ki, volt már valakinek ilyen? Köszi!
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Rendeltem az ebayen keresztül egy hálózati kártyát kb 15 ezer forint értékben. Még nem ért ide, de időközben kiderült, hogy nem is lesz szükség rá, a kérdésem, hogy emiatt el lehet állni a vásárlástól, vagy vissza lehet küldeni? Az eladó oldala szerint 30 napig visszaküldhető a termék, és a visszaküldést nekem kell fizetni. Ezzel nincs is semmi baj, valószínűleg hibátlan a termék, miattam kell visszaküldeni. Ha nem megy az sem baj, max felteszem az apóra.
-
Hát ezeknél nem mindent lehet besorolni az ajándék értékhatár alá és ha normális, elfogadható ajándékozási nyilatkozat kerül mellé évente maximum 3 jöhetne így, nem életszerű a vám tekintetében ha havonta ajándékoznak, annyira nem hülyék.
Ha eladod ezeket akkor majd a vevőd kifizeti a + költséget főleg ha neki szükséges ritkaságról van szó, nem biztos hogy megéri az ajándék hercehurca. -
válasz
iRiver #88057 üzenetére
Nem írt sem terméket, sem értéket. Mert ajándékként sem jöhet minden.
A példád nem jó, a szőrme árú (vám 3.7 % vagy nem hozható be), még a műszőrme (vám 3.2 %) sem oké és felbontják, ha az átvilágítón nem tudják azonosítani megfelelően.
Van áfa az USA államok közt is és számolja is az eBay ha szükséges.Ezt is leírtam az Összefoglalóban, ajándékozási nyilatkozat kell tenni a küldőnek, amelynél ugyan írhat 3 USD-t, de ha ez az adott termékhez "nem illik" akkor nem kötelesek elfogadni, hiába írta a nyilatkozatban a feladó ezt az összeget.
Ha valódi és megfelelően dokumentált az ajándékozás akkor 17000 Ft (45 €) ami ha februárban érkezne akkor 43 USD, ha márciusban akkor meg 44 USD értékű lehet. De mondjuk egy iPhone 13 esetén ezeket az összegeket nem fogadják el automatikusan. -
Ez tuti?
Mert akkor lenne két kérdésem ezzel kapcsolatban:
Mint ajándék lehet-e küldeni?Illetve ki határozza meg, hogy a csomagban milyen érték van?
Ha az "ismerős" aki feladja USA-ban csomagként és azt írja 3 dollár az értéke akkor? Hogy bizonyítja bármelyik hatóság, hogy ugyan már annak nem 3 dollár az értéke? eBay-en kívül történik a csomagküldés. Semmit nem kell az itteni kollégának igazolnia senki felé, nem?
De mondok egy példát:
A kolléga ismerőse az USA-ban megvesz egy Bundát mondjuk 1000 Dollárért. A bunda eredeti rókaszőr mondjuk. eBay Usa to Usa történik a szállítás nincs ÁFA meg VÁM.
Na most az ismerős feladja a csomagot az USA-ból és ráírja, hogy 15 dolláros műszörme bunda. Ezt ki ellenőrzi, hogy tényleg az-e? Még ha fel is bontják a csomagot? -
Természetesen igen, hiszen EU-n kívüli beszerzés kategória akkor is ha más veszi meg neked. Azért ha elolvasod az Összefoglaló 16. Vámügyintézésről néhány gondolat részét akkor egyértelmű a válasz. Áfa lesz a vám meg lehet hogy 0% kulcsú és ezért nem lesz és vámügynöki díj is ha a Magyar Posta kézbesíti itt
-
charg
tag
Sziasztok!
Ha ismerős rendel egy terméket ebay-ről USA eladótól USA címre, majd azt elpostázza Magyarországra, akkor kell ÁFA-t, Vámot fizetnem? -
válasz
iRiver #88050 üzenetére
Látom, de ha a nyomkövetési azonosítót adod meg, akkor tudnám hogy mit is keressek.
Ez valami logisztikai szöveg az adott cégnél, értelme kontextus nélkül nincs
Szállítási kivétel - A légi jármű/teherautó indulása után tartott, a szabályozó hatóság(ok)nál engedélyezett szállítás -
Sziasztok!
Mit jelent az utolsó két státusz? Persze lefordítottam de még nem találkoztam vele
-
attiati
veterán
A linkedre nálam is csupa olyan találat jön, ami magyarországi lokáció.
De az a bajom, hogy én egy ilyen szűrést nem tudok előállítani, mert nálam nincs lokáció.Például nálam is vannak találatok, akik Mo-ora szállítanának külföldről.
De nem tudom megszűrni a találatokat, hogy UK-ből, DE-ből, vagy Olaszországból küldené. -
idegen lény
addikt
Köszönöm a segítséget, úgy döntöttem, hogy inkább magyar üzletből rendelek 25 ezerrel drágábban, de legalább biztosan megkapom.
-
cbmfan
senior tag
persze, azonnal!
naná, hogy nullás friss reges, mire válaszoltam volna már ki is dobták.
-
válasz
attiati #88043 üzenetére
Én nem találtam egyet sem aki szállítana Magyarországra és EU-n belüli eladó lenne. A német eladók csak Németországi szállítást adnak, meg némelyiknél van lehetőség rákérdezni, kérni a más országba történő szállítást
Nem igazán tetszik neki valamiért. Csináltam egy listát az ide szállítókról, remélem nálad is ez jön elő majd:
-
válasz
idegen lény #88040 üzenetére
Nézd meg a negatív értékeléseket náluk.
-
attiati
veterán
Be lehet állítani valahol, hogy EU-n belüli lokációkat mutasson az ebay.de?
Csupa UK és USA találatokat kapok.
-
válasz
idegen lény #88036 üzenetére
Mindkettőre kérdezz rá hogy van-e belőle raktáron és biztos el tudja ide küldeni és melyik céggel. Mindkettőnél szállításra voltak panaszok. De EU-s beszerzés így kénytelen biztosítani a vásárlói védelmet. A cseh az gyorsabban ideérhet.
-
válasz
hdtomi #88030 üzenetére
Nem azt kérdezte, hanem azt hogy miből tevődik össze a fizetendő ár, gondolom tisztában van vele hogy licitált termék esetén a leütési ár fog számítani, most egyébként az aktuális GBP 111.00-hez tartozó költségek vannak kiírva, így ha ennyin megáll akkor annyit kell fizetni ami látszik. Nincsenek + kisebb tételek mert ez GSP keretében jön, minden fizetve az eBay-nek, a termék ára, a postaköltség, és az az importköltség.
-
hdtomi
senior tag
válasz
rostiron #88028 üzenetére
Ráadásul az import költséget szerintem még csak a jelenlegi árhoz mérik, nem a leütéskor fizetendő magasabb összeghez. Pontosabban a tétel ára + a szállítás és az egészet meg kell szorozni 1,27-tel + még jöhetnek rá kisebb tételek, mire tényleg hozzád kerül. A mélynyomóhoz nem értek, gondolom átalakítóval megoldod az áram ellátását. A leírás, hogy használt, de működik annyira nem meggyőző. Jelenleg jó áron van. 400 euró körül van Ausztriában és Németországban is eladó, de ugye a szállítás. Mondjuk Angliából jönne amit néztél.
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
[ezzel] a termékkel szemezgetek, de mivel nem vagyok nagy ebay-os ezért kérdeznék.
A teljes összeget a termék ára, a postaköltség, és az az importköltség teszi ki amit írnak ?
Tehát ezzel a hárommal kell számolni ?
Illetve mi az , hogy "Az eladó ennél az árucikknél nem fogad el a visszaküldéseket" ?? -
válasz
rednifegnar #88026 üzenetére
Egy sztornó vásárlás az olyan hogy nem történt vásárlás, így nincs mit rajta értékelni.
-
válasz
rednifegnar #88024 üzenetére
60 napig adható a megérkezés leigazolásától. Ha letilt az eladó nem tudsz értékelni.
-
rednifegnar
senior tag
mi az oka annak, hogy most momentan van 2 olyan cucc amit nem tudok ertekelni? mindketto eleg atbaxos volt, vegul refund lett a vege mindkettonek. gondoltam ertekelem oket mas okuljon belole. erre most latom, hogy nincs ra lehetoseg. volt masik refundos cucc is, ami meg regebbi rendeles volt mint ezek, es azt tudtam ertekelni.
ez igy eleg inkorrekt mert mas vasarlok nem szereznek tudomast a trukkozesekrol, stb. -
válasz
LélekVándor #88022 üzenetére
Hiába levelezgetsz az eladóval, van határidő az eBay beavatkozásának kérésére, azt azért lehet érzékelni hogy van-e hajlandósága vagy nincs a probléma megfelelő rendezésére és ezért max 10 napon belül az eBay segítségét lehet/kell kérni. Nem látják az eladó és a te üzeneteidet addig amíg nem kéred fel őket.
-
LélekVándor
tag
Szia! Köszi a választ! Megtettem, nyitottam egy ügyet, folyamatosan ment levélben az eladóval az adok-kapok, de úg ylátom semmit nem tudtam elérni, mert az ebay-től kaptam egy levelet, hogy 21 napig nem volt aktivitás, így lezárják az üget...nem értem mért nem volt aktivitás mikor hetenete 3x váltottunk kb. levelet az eladóval és mindig odaírtam neki, hogy a pénzt szeretném vissza...nem hiszem, hogy többet 30e Ft-nál nagyobb értéket rednelek ebay-en keresztül azt csinálnak a vevővel amit akrnak...
-
Köszönöm a válaszod!
Péntek hajnalban fizettem, ezesetben a pénz az eBaynél van még keddig:
"we initiate payouts on Tuesday for the sales you've made from Monday to Sunday the previous week." ,
Akkor is visszakéne jönnie nekem a pénznek, ha az eladó trackinget biztosított? Én nem tudom jelezni senkinek sem, hogy nem jött meg a csomag, ő meg a tracking miatt mondhatja az eBaynek, hogy feladta.
A tracking is érdekes dolgot ír. Tegnap 17:00-kor feladta a csomagot, 18:00- kor megszakította, felvette a csomagot a postáról, de az eBay delivered állapotot jelez..
Kedd estét megvárom, bízom benne történik valami addig.
-
válasz
Ducky92 #88019 üzenetére
mert megkérdeztem a Magyarországra való szállítást, mikor német címem van.
Valamit félreértett, ez nem tiltási ok. Ha több címet adsz meg lehet német, lehet magyar is amelyik az alapértelmezettnek teszel meg azzal licitálsz és akkor arra a címre lesz küldve.
Megkérdezni ha nem zárta ki a magyarországi szállítást, csak nem adott meg rá öltséget az csak úgy megy hogy rákérdezünk, de ehhez nem kell a teljes címet és azonosítókat megadni.
Ugyanúgy ha hülyének nézne az eladó, mert szerinte nem az érvényes szállítási cím van az eBay-en beírva és rákérdez, akkor is csak annyit kell írni hogy amit az eBaytől megkapott az az érvényes, semmi adat nem kell neki.Ez sem így van: Elküldte, hogyha cancelelné az adásvételt, akkor tőle vonnák le az egész összeget.
Az eBay nem azonnal utalja ki, ha kiutalja az eladónak akkor persze visszaszedi tőle, de azt jelenti hogy nála van pénz, így csak tőle lehet visszaszedni, de ha még náluk van akkor nem kapja meg, hanem visszaadják a vevőnek. -
Köszönöm a válaszod!
Huhh, akkor valóban hibáztam sajnos. Bár az elmúlt időben 2-3an is megkérdeztek üzenetbe, hogy leírnám-e a címemet ellenőrzés céljából, hogy minden okés-e. ( vagy ez egy új fajta scam, hogy beírja a vevő az adatait, bant kap, ő neki meg megmarad a termék meg a pénz is )
Azthittem ezért max egy figyelmeztetés, vagy 30-60 napos ban jár, nem végleges kitiltás.
Sajnos apple pay-el fizettem az eBayen keresztül, de a vevő a mai napon megkeresett e-mailen, hogy látja, hogy kitiltottak.
Írta, hogy amennyiben, ha megkapja az ebaytól a pénzt ( általában 2 munkanap, tehát legkésőbb keddig), akkor feladja ebayen kívül. Bízom benne, hogy egy becsületes eladót fogtam ki. Elküldte, hogyha cancelelné az adásvételt, akkor tőle vonnák le az egész összeget.
Azt is megírta, hogy beszélt az eBayel, és neki azt mondták, hogy azért kaptam a kitiltást, mert megkérdeztem a Magyarországra való szállítást, mikor német címem van.
Ebben az esetben, hogy tudnék újra vásárolni az eBayen? Csak, ha megkérek valakit?
Gondolom ezekkel az adatokkal (név-cím-telefonszám), ha újraregisztrálok pár órán/napon belül kitiltást kapok.
-
válasz
Ducky92 #88017 üzenetére
Ilyet nem tudnak csinálni és nem is kérhetsz: Okés, akkor eBay support: írtam nekik, hogy az eladó nem adta fel a csomagot, kérem akkor szakítsák meg az adásvételt, pénzt meg utalják vissza.
Az hogy az elérhetőségedet megosztottad üzenetben az már ok a kitiltásra, ez le van írva a szerződési feltételek közt.
Ha képként mellékelted volna egy üzenethez akkor azt nem veszik észre, legalábbis nem szúrja ki az ellenőrzési algoritmus, de szerintem erre semmi szükség nem lett volna ennél a vásárlásnál.
Ez kamu, az eBay felületen tud küldeni mindent és eleve a címedet is megkapta: Adjam meg az e-mail címemet, mert átküldené a számlát + adjam meg a címemet, mert az ebayes DHL csomagra nem tud kérni 2500 EUR biztosítást, és intézi ő a szállítást.Hogy fizetted ki? Ha PayPal-al akkor ott tudod a pénzt visszakérni. Egyébként meg a bankodon keresztül tudod a pénzt visszaszerezni, de nem lesz egyszerű.
-
Sziasztok. Egy elég negatív véleményt szeretnék megosztani az eBayról, óvatosan vásároljatok, mert én pórul jártam. Kitiltottak.
-10 éve voltam tag a német ebayen, csak vásárlásra használtam az oldalt. 20db pozitívom volt, és 0 negatív. Ennyi idő alatt belefutottam 2-3 vitarendezésbe is, de jogosan meg is nyertem ( széttörve érkezett hozzám a termék stb.)
Többnyire mailboxba kértem mindig a rendelést, mert nem szállítanak Magyarországra.
Sztori:
Az elmúlt 2-3 hétben nagyon sokat licitáltam , nyertem kb 5 licitet:
- 2x az eladó megírta, hogy amennyiért nyertem, nem fogja odaadni, mert neki ez mínuszos, és behúzta azt, hogy én elálltam a vásárlástól.
- A 3. eset simán ment, fizettem , jött a termék, minden okés, értékeltünk .
- A 4. eset egy PC összetörve jött ide, refundot igényeltem ( de ez már nem fog végigmenni, mert felfüggesztettek)
5. eset, itt kaptam a bant:
Vettem egy laptopot 200-300 pozitívval rendelkező eladótól + 30 napos ebay pénzvisszafizetési garancia is volt.
Szuper, kifizettem tegnap. Itt az eladóval beszélgettem egy csomót:
- Adjam meg az e-mail címemet, mert átküldené a számlát + adjam meg a címemet, mert az ebayes DHL csomagra nem tud kérni 2500 EUR biztosítást, és intézi ő a szállítást. ( Lehet, hogy itt hibáztam, mert megadtam üzenetben az adataimat )
Megkérdeztem, hogy Magyarországra is tudná-e postázni esetleg?
Mondta már megrendelte a szolgáltatást, úgyhogy nem. Írtam, hogy jó a német cím is, nincs gond. Ma délután feladta a csomagot, elküldte a trackingot, minden stimmelt..
Eltelt egy óra és kaptam a bant.
Most jön a röhej:
- Kifizettem a laptopot, és az eladót nem tudom elérni, mert felfüggesztették a fiókom. ( + tracking alapján látom, hogy az eladó megszakította a postát(visszavette a terméket), tehát nem fogom megkapni hiába fizettem ki )
Okés, akkor eBay support: írtam nekik, hogy az eladó nem adta fel a csomagot, kérem akkor szakítsák meg az adásvételt, pénzt meg utalják vissza.
Válasz:
Mivel már nem aktív az ebay fiókom, ők nem vállalnak semmiféle felelősséget, se pénzvisszafizetést, és nem él a 30 napos garancia sem, ők nem tudnak semmiben sem segíteni. Oldjam meg én, keressem fel a bankomat vagy amit szeretnék, és le is kapcsoltak a chatről..
Korábban csak pozitív tapasztalatom volt velük, de most már kezdem érteni, mért van tele negatívval a trustpilot (5/1.2 értékelés) + redditen is annyi sztorit olvasni, hogy 20-30 éves regeket csak úgy figyelmeztetés nélkül kivágnak.
Hiába kérdeztem az eBayt, hogy miért lettem kitiltva. Nem mondanak semmit.
Valaki azt írja, hogyha olyan Wifit használ az ember, amelyről korábban csaltak az is BAN lehet, vagy dupla account. ( volt egy korábbi account a családban, ami kb 2010 környékén lett csinálva, de az nincs használva, meg nemhiszem, hogy rá 15 évre az miatt bannoltak volna )
Mi miatt lehetett a tiltás? Valaki járt így korábban, volt hasonló tapasztalata?
-
válasz
spleenszuru #88015 üzenetére
A súlytól is függ hogy ki kézbesíti, futár vagy Europa+ csomagként az MPL. Mivel az nem Lx nyomkövetési azonosítós azt címre viszik, mert nem valószínű hogy levélküldeményként jön, Németországból vásárolt dolgok csomagként jöhetnek ide.
Az eladó azért ki tudja nyögni hogy mivel szeretné küldeni a standard international keretében. -
spleenszuru
őstag
Köszönöm. Elcseszett egy logika.
Valahogyan meg lehet jósolni, mivel kapom a csomagot?Lenne egy másik, amit Németországból rendelnék, "standard international" szerepel a szállításnál.
Mivel az irodába szoktam többet kérni, ott többet vagyok, de az a cím a város legrosszabb postájához tartozik, míg az albim címe egy sokkal jobb postához.
Na de ugye előre nem tudom, mi szállít, és hajlandó-e hozzám címre, vagy postára teszik le..
-
válasz
spleenszuru #88013 üzenetére
2017 óta nem viszik ki ezeket ha 24 mm-nél vastagabbak, ha nem fér bele a postaládába.
Csak az Rx kezdetűek címen kézbesítettek, az LA-LZ az már nem.
Azért kerülnek mert 2 kg súlyig és 90 cm befoglaló méretig a nemzetközi postai szabályozás értelmében ezek levélküldemények, pár évtizede. -
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
PostNL általi csomagot várok a magyar posta által kézbesítve.
Ugye az LA kezdetű csomagot kihozzák, és nem kell elmenni érte a postára?
(Azt tudom, hogy az LV-t nem hozzák, mert hogy "levél, de maga szerint egy doboz hogy fér bele a ládába?! -.-"
Őszintén nem értem amúgy, miért kerülnek leveles címkék a dobozos csomagokra.) -
envagyok
veterán
válasz
PlatiaAmos #88011 üzenetére
Ha közel van Ausztria, ott 15-25€ a csomagfeladás.
Lehúzós egy banda a magyar királyi. -
PlatiaAmos
tag
Sziasztok,
Amcsiba ki hogyan postáz a legköltséghatékonyabban?
Feladtam magyar postával egy 5kg-os csomagot, mérete kb 100x100x100 volt és fizettem érte 32.000ft-ot. Ez tényleg ennyi? Nincs valami jobb szolgáltató ennél?A kedvencem pedig az, hogy hiába kötsz rá érték biztosítást ha törékeny árut adtál fel EMS-el és összetörik semmit se fizetnek
Tehát akkor magyarul feladhatok fél téglát, ruhát meg még nem tudom mi az ami nem tud összetörni? Nevetséges szolgáltatás.
-
válasz
totyak #88009 üzenetére
Szerinten teljesen világosan leírtam. Újból.
Nem neked kell az ajándékozási papírokat benyújtani, azt mellékelni kell a csomag mellé, az Egyesült Királyságból bármely szállítóval kijövő dolgoknál így van, csak a megfelelő vámokmányokkal jöhet onnan csomag. Ez azt jelenti hogy ott készül el.
Már több éve nem az EU tagja az Egyesült Királyság és kifelé is és nálunk befelé is vámolás van a meghatározott szabályok alapján, a vámmentes és áfamentes dolgokat is vámolni kell, meg kell csinálni az adminisztrációt akár tetszik neked, akár nem.
A Royal Mail online felületén elkészíthető, csatolható az összes szükséges okmány a feladás megrendelésével és kifizetésével egyidejűleg egy ideküldött csomag esetén és foglalkoznak vele, mert kell.
Valóság az hogy te vásároltál valamit és ki akarod kerülni a vámjogszabályokat, olyan indokkal hogy te ajándékba kaptad az adott csomag tartalmát.
Ha ezt játszod akkor a játékszabály az hogy a küldőnek kell a vámolási szabályokhoz az okmányokat csatolni, nem neked utólag. Tőled amit kérnek majd az a kontroll lehet, de te nem határozhatod meg az értéket, te nem nyilatkozhatsz és írhatod alá más nevében az ajándékozási nyilatkozatot, mert ez így működik.Én itthonról megrendelem a szállítást a Royal Mail fiókomban, megcsinálom a vám-árunyilatkozatot kifizetem a címkét elküldöm az ismerősömnek és ráragasztva a csomagra feladja, de nem vacakolok 34 font ajándékozással, eleve több az értéke és ha tételesen ellenőrzik nem kockáztatok elkobzást és bírságot vámszabálysértés miatt.
Amikor megérkezik akkor a Posta értesít, beküldöm a kitöltött nyomtatványt és kifizetem a vámügynöki díjat és várom a kézbesítést.
Egyébként ha valami gyanús akkor kiemelik és nem kötelesek a megadott értéket vagy azt hogy ez ajándék lenne elfogadni. Már az gyanús ha a címzett akar bármit mókolni a témában. -
totyak
aktív tag
Bocsánat, de nem értem, amit írsz.
A haveromnak kellene intéznie UK-ban az ajándékozási nyilatkozatot és a vámolásos papírt, amikor feladja a csomagot? Mit törődik az UK posta azzal, hogy nekem ebből itthon vám és áfa lehet. Elhozzák ide, átadják a magyar postának és ők intézik a többit.
Az előző hsz-emben linkelt két dokumentum (Ajándékozási nyilatkozat, Import vámkezelési eljárás) azt hittem pont erről szól és be tudom nyújtani én, online, a Magyar Postához. Úgy értelmeztem, hogy a másik két link egyike pont erre szolgál (csak nem tudom melyik), ott kér mindenféle adatokat. Jön egy csomag valahonnan, megvan a csomagszáma, én kitöltöm a nyilatkozatokat és online feladom a Postának, majd ha megjön a csomag, akkor ők összekapcsolják a benyújtott dokumentumokkal és megkezdik a vámolást ajándékként.
Azt sem értem, hogy ez miért nem lehet ajándék. Tényleg a havernál van, nem az a cél, hogy az eBay eladó küldje ajándékként. Megvettem, haver meg elküldené ajándékként.
Elnézést, ha értetlen vagyok.
-
válasz
totyak #88007 üzenetére
Az Összefoglalóban leírva kérdéseidre a többsége. 16. Vámügyintézésről néhány gondolat
Ajándékozás
A küldő mellékeli a csomaghoz az ajándékozási nyilatkozatot és a vám-árunyilatkozatot, te semmit nem tudsz beadni, csak a vámolási űrlapukat kitöltve, de ezt majd kérni fogják ha megérkezik hozzájuk a csomag.
Itt nincs eBay vagy valami vásárlási számla, mert ajándékba kaptad. Az értékét a feladó nyilatkozza az ajándékozási igazoláson. Egyébként azért a baráti, rokoni összetartozásra illik utalni.
Azt felejtsd el hogy vásárolsz aztán majd ajándékként küldik, mese kategória. Így az erre irányuló gondolkodásod nem helytálló.Alap a termék, csomag értéke a vámolási határoknál, ha szóba jön jön a szállítási költség az az áfa alapot növeli, így a 150 € az nettó, de a forintosított érték nem lehet több mint 58000 Ft. A 45 EUR meg 17000 Ft. A font érték februárban 487,51 Ft így 34,87 Font lehet, lefele célszerű kerekíteni az 34.
-
totyak
aktív tag
Sziasztok!
Valószínűleg ezerszer végigzongorázott kérdést teszek fel, elnézést, nekem nem egyértelmű a dolog, úgy érzem túl van bonyolítva. Kérlek benneteket úgy magyarázzatok, mint egy gyereknek, akinek minden újdonság, szájbarágósan, lépésről-lépésre! https://www.posta.hu/vam oldalon böngészem a tudás után.Egy ismerőshöz szoktam rendelni eBay-ről kisebb dolgokat, UK címre. Tudom, hogy létezik olyan lehetőség, hogy ajándékozás, ami 45 Euro-ig áfamentes.
Ehhez az egész procedúrához az kell, hogy egyrészt ki legyen töltve egy Ajándékozási nyilatkozat (https://www.posta.hu/static/internet/download/Ajandekozasi_nyilatkozat_211116.pdf), illetve egy Import vámkezelési megbízás magánszemély részére (https://www.posta.hu/static/internet/download/Import_vamkezelesi_megbizas_maganszemely_reszere_WEB.pdf). Eddig jól értem?
Kérdésem, hogy ezeket a feladónak, vagy a címzettnek (nekem) kell kitölteni és beküldeni a Postának, vagy nekik teljesen mindegy?
Kell-e csatolnom a vásárlást igazoló valamilyen eBay számlát? De mondjuk tegyük fel, hogy nem eBay-en vásároltam, ezek az ismerősöm régi cuccai, nekem adná őket ajándékba és nincs róluk számla, mert ezer évesek? Akkor mi van? Nagyjából belövöm az értéküket és azt írom rá a fenti két nyilatkozatra?
Vámkezeléskor kinyitják a csomagot és tételesen rágugliznak az értékekre, vagy van valami szaki, aki mindennek tudja az árát fejből? (Ez csak azért fontos, mert kicsit több, mint 45 euro a pakk, nem eget rengetően több, de mondjuk olyan 60 körül van.)
A 45 Euro áfamentességbe az UK-ból Magyarországra postköltséget gondolom nem kell beleszámolni? Mert hogy azt is kérdezi a fenti nyilatkozat, hogy mennyi a postaköltség.
A fenti két kitöltött, aláírt nyilatkozatot vissza szkennelem és csatolom, de melyik online felületre?
Ide? https://www.posta.hu/vam/elozetes_vamkezelesi_megbizasok_rendelkezesek_benyujtasa
Vagy ide? https://www.posta.hu/vam/maganszemely_reszere_erkezo_vamkezelendo_kuldemeny
Vagy esetleg totál rossz nyomon járok és nem is ide kell?Ha mindent jól értettem, mindent iratot előkészítettem, akkor mindezt a dokumentációt feltételezem még azelőtt be kell küldenem, hogy ideér a csomag, csak ugye meg kell várnom a feladást, mert kelleni fog a csomagszám is.
Itthon aztán kapni fogok értesítést a beküldött dokumentumok alapján, hogy vám alá vonták a csomagot és fizetni fogok, de mennyit is? Kapok egy linket, ahova utalhatok, vagy valahova be kell fáradnom?
Hirtelen ennyi kérdés jutott eszembe, de bármi hasznos információnak örülök. Esetleg tapasztalatokat is szívesen olvasok, aki már csinált ilyen ajándékozós mizériát.
Valójában haza is hozhatná az ismerős a dolgaimat, volt már rá példa, de nem akarom megtölteni a csomagját és ritkán jön haza.Köszönöm, ha valaki elolvasta és reagál is!
-
ArthurShelby
addikt
válasz
rednifegnar #88005 üzenetére
Végül töröltem a vásárlást és jóváhagyta. A revolut már jelzi a közelgő refund-ot (várhatóan 7-én kapom meg).
-
rednifegnar
senior tag
válasz
ArthurShelby #88003 üzenetére
Irj neki hogy adja meg.
Lehet nem valaszol. Akkor sokat nem tudsz tenni, varsz. Ha letellik az ebay altal becsult varhato kezbesites utolso napja akkor megnyitod a caset. Lassu folyamat. -
válasz
ArthurShelby #88003 üzenetére
Én azt nem tudom, van aki elfelejti beírni az azonosítót annak ellenére hogy elküldte.
-
válasz
ArthurShelby #88001 üzenetére
Amíg nem adja fel lehet kérni a vásárlás törlését, ha feladta akkor úgyis megírja hogy már elküldte, szóval nyugodtan kérd.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #88000 üzenetére
Es kicsit izgulok is utólag (nem néztem meg kitől veszek, impulzus vásárlas volt, nem akartam már várni)
Fölöslegesen izgulok? Azóta nem is látok nála más terméket (nem emlékszem, hogy volt e, de gyanús).
Ha lehetne az egészet visszacsinálnám.
Elvileg van olyan elhetőség, ahol kérhetem a megrendelés törlését: kapcsolat az eladóval, gyakori vásárlói kérdések (van szállítással kapcsolatos is), megrendelés törlése). Ha itt kezdeményzem az jó?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xbox Classic / Xbox 360
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Drága és vékony lesz az iFold
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- További aktív témák...
- Razer DeathAdder V3 HyperSpeed
- FELÚJÍTOTT HP 15-ra049nh 8GB RAM/240GB SSD/ WIN 11+ OFFICE JÓ AKKSI
- ASUS TUF Gaming AX6000 AiMesh Dual Band Wifi 6 Gamer Router (2 hetes)
- Asus ROG Strix G15 G512LI laptop gyári dobozával együtt!
- OnePlus 13R 12/265Gb, fekete, független, gyári állapotban 3 év garanciával eladó !
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest