-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
válasz Roland861010 #123511 üzenetére
Mivel készült s kép?
-
Ricardo
titán
válasz vadkörte #123447 üzenetére
Igen.Az a legfőbb előnye, hogy mindig kéznél van, és tudjuk, hogy mindig az a legjobb, ami éppen ott van.
Pont ezért jó ha fejlődik a mobilfényképezés. Ha már ott van, nem árt ha azért a minősége sem kuka.
A célgépek, a hozzá tartozó dolgokkal (többféle optika, és egyéb kiegészítők) mindig verni fogják a mobilokat, de csak úgy nincsenek az embernél, így tuti nincsenek kéznél, amikor jön egy pillanat.
Pont emiatt nem terjedtek el tömegesen a mobilhoz külön csatolható, és cserélhető köcöllék, mert pont ugyanúgy külön táskában, kellene őket hurcolászni folyamatosan. de akkor már inkább a céleszközt hurcolássza az ember. És a kör bezárult. -
Ricardo
titán
válasz Plazmacucci #123446 üzenetére
Egy "kocka" fórumon nem is nagyon fogod.
A beszélgetésekben meg pláne em fognak résztvenni, maximum, ha valami probléma merül fel kérdeznek, hiszen érdemben nem biztos, hogy hozzá tudnak tenni.
Azonban rengeteg olvasója van a lapcsaládnak, akik között bőven akadnak átlag felhasználók.
Plusz senki nem jó mindenben. Ha valaki valamiben penge, másban még lehet átlag, de hozzászólni ő is általában ahhoz fog amiben jobb, vagy érdekli. -
Ricardo
titán
-
Ricardo
titán
válasz xhege #123432 üzenetére
Senkiét.
Én csak a pixel témában reagáltam.
Ugye abból indult, hogy anno a legjobbak voltak ezen a téren, mostanra viszont már "simán csak" a jók között vannak.
A fórumtárs említette, hogy ez még bőven elég az ismerősők vaoo faktorához.
Erre reakcióként írtam hogy ez egy S21 esetén is megvan, pedig az még a pixelektől is (amik még most is az élmezőnyben vannak) messze van.
Tehát igaz amit mond, de ez a tényen nem változtat, hogy a Pixel vonal az egyértelmű vezető pozicióból "beleszürkült" a mezőnybe. Igaz annak a felső részébe.[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz aldebaran #123394 üzenetére
Akkor félreértettelek. Azt hittem, hogy a "magáért beszél" arra vonatkozott, hogy mennyivel jobb a fényképező produktuma.
Aztán kiderült, hogy rosszul hittem és egy véleményen vagyunk.
" de azért nem gondoltam volna, hogy ennyire megközelíti majd a telefon a fényképző minőségét."
-
Ricardo
titán
válasz aldebaran #123387 üzenetére
Egyébként ha a P6P elcseszett fehéregyensúlyát korrigálod, egyáltalán nem annyira vészes ahelyzet. Akkor is jobb a fényképezőgépé, de szerintem nem annyival, mint amennyivel illene hogy jobb legyen.
Legalábbis én személy szerint azt várnám, hogy egy ilyen kaliberű céleszköz mossa fel a padlót egy mobillal. De a fehéregyensúly rendbetétele után (mert azt valóban csúnyán benézte a Pixel) szerintem felmosásról szó sincs.[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz Roland861010 #123363 üzenetére
Jó lett ez a kép. Nagyon tetszik a hangulata
-
Ricardo
titán
válasz Plazmacucci #123328 üzenetére
Én erre tippelek
"Az új gcamekben azonban vannak új funkciók, mint a beépített kamera appban, pl a manuális kamera választás."
-
Ricardo
titán
-
Ricardo
titán
válasz Pinyo16689 #123125 üzenetére
Nekem a gyári jobban tetszik. Jobbak a részletek, (nem keni el őket), és ha megnézem a a ludat a szalma előtt, akkor látszik a Mintája, és a lába is éles.
A Gcam képen én nem tudom megítélni hol van a fókusz. Talán a madárijesztőn, mert az tűnik a legélesebbnek.
-
Ricardo
titán
Új Sharp. Sajnos felénk nem jön.
-
Ricardo
titán
válasz Plazmacucci #122802 üzenetére
Így van.
-
Ricardo
titán
Egyetértek.
Egy jól belőtt Gcam is csak bizonyos szituációkban veri a gyárit. Igaz, néha nagyon, de más szituációkban meg nem. Ha statikus a téma (épület, tájkép....) akkor van idő dönteni, esetleg mindkettővel (Gcam és gyári) lőni, és majd eldönteni melyiket tartod meg. ha viszont jön a pillanat, néha pár másodperc alatt kell eldönteni melyik alkalmazást indítsa az ember. -
Ricardo
titán
válasz Pinyo16689 #122577 üzenetére
Nekem tetszenek ezek a képek.
-
Ricardo
titán
válasz Pinyo16689 #122572 üzenetére
Pár hozzászólásból kimaradt mivel készült a kép.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz ghiottone #122560 üzenetére
Az a baj, hogy a nem pixel telefonokon mindig csak egy "tákolt " valami lesz. Persze van amelyikre jobban sikerül optimalizálni, másokra kevésbé, de attól még egy külsős app, ami tökéletes soha nem lesz.
A gond csak annyi, hogy a gyártók a saját kamera szoftvere is sokszor kívánni valót hagy maga után.
Sajnos most nem a természetesség az irány, hanem a közösségi média kiszolgálása, oda meg nem a valós kép kell, hanem az , hogy" legyen színes szagos" -
Ricardo
titán
válasz Elit3Zotya #122170 üzenetére
Nem véletlenül szűkül a kompakt gépek piaca.
-
Ricardo
titán
válasz Plazmacucci #122160 üzenetére
Így igaz. Abban egyetértek Drakmusz fórumtárssal, hogy nem szabad túlzott elvárásokat támasztani, és a helyén kell kezelni a mobil fotózást, da mobilok közti sorrend azért megvan, és a fejlődés vitathatatlan.
-
Ricardo
titán
válasz Drakmusz #122157 üzenetére
"Fényképezőgépek=korlátok nélkül."
Mobilokhoz képest. Valóban más dimenzió, hiszen erre vannak kitalálva. Az nem vita kérdése, hogy a mobil fotózás, maximum "jópofa bohóckodás" . Ettől függetlenül korlátok mindenhol vannak. Csak máshol.A fényképezőgéőek esetében arról menne a vita melyik miben jobb a másiknál. Ott is megvannak a márka fanok, mit mivel, milyen obival...
Ott is megvannak korlátok, így önmagában a korlátok nélkül kijelentés nem állja meg a helyét. -
Ricardo
titán
válasz bigmasterg #122029 üzenetére
Amennyire emlékszem, azok ZGCam verzók voltak. sajnos az a fejlesztő utoljára 2 éve dott ki fejlesztést. A mostani droid verzióval nem tudom mennyire lenne működőképes.
-
Ricardo
titán
Lehet, hogy most hüleséget kérdezek, de megkérdezem
Gcam esetében, egy Galaxy S22 config, mennyire lehet jó egy s21-re?
Nem ugyanaz a vas, de mindkettő exynos.
S21 re nincs xml a legközelebbi rokonok amikre van az S20 és S22. -
Ricardo
titán
-
Ricardo
titán
Azért azt választottam, mert nem a szélen, nem valahol a háttérben van, így annak azért "illene" jobbnak lennie. A Samsung túlélesit, és a szaturációt is túltolja még mindig, annak ellenére, hogy a 24-es szériában azért már kevésbé, mint az elődök esetében.
A vivo meg számomra (az említett ok) mellett még olyan "élettelen"
Elit3Zotya leírta , hogy mi az ami nem az igazi rajta. -
-
Ricardo
titán
válasz Beaumont #121293 üzenetére
Ott valami nagyon nem stimmelt.
Igaz egy fekete macskát a képen is látható fényviszonyokban fotózni, mindennek (is ) kihívás), de az első kép is szörnyű.
Azért mondom, hogy valami nem stimmelt a tieddel, mert más felhasználók ennél jóval szebb képeket hoznak össze vele. -
Ricardo
titán
válasz Elit3Zotya #121122 üzenetére
Mégis időnként úgy tűnik, mintha megtennék, pedig "csak" annyi töténik, hogy a technológia fejlődésével, időről időre átlépjük a saját korlátainkat, és rájövünk, hogy amit addig lehetetlennek hittünk, mégis lehetéges.
-
Ricardo
titán
-
Ricardo
titán
-
Ricardo
titán
válasz #01881923 #120909 üzenetére
Igen, ezen a képpáron. Itt és most ebben jobb volt. nem kell ezen megsértődni.
Fotózásban összességében jobb a 14 U, ezt nem vitatja szerintem senki.
Minden másban meg a Samsung erősebb.
Videóban, támogatásban, frissítésben, funkciókban.
Ez sem vitás.
A fotós kit meg azért felejthető ebből a szempontból, mert pont a mobilfotózás lényegét veszíted el vele, miszerint mindig ott van a zsebedben. Külön vinni kell magaddal. Aztán pont akkor nincs ott, amikor kellene. Ha meg külön hordod magaddal, akkor hordhatsz egy fényképezőgépet is, hiszen a zsebbe nem fér el a kit sem , külön szütyőben, meg inkább gépet viszek.[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
A Samsung az árnyékot lövi rosszul be. meg időnként a kontrasztot tolja túl.
Mentsd le a képet, és picit adj rá utólag . Kár érte, hogy alapból nem így köpi ki.
mindazonáltal könnyebben javítható mint az életlenség. A cipzár kocsija például a Xiaomin totál homály, azt már utólag sehogy nem varázsolod élessé.
Mindkettőnek megvan az erőssége, és a hibája.
A samsungé azonban véleményem szerint jobban korrigálható utólag. -
Ricardo
titán
válasz Plazmacucci #120531 üzenetére
Gcam soha nem videóban volt erős.
-
Ricardo
titán
Tetszik vagy nem, a samsungnál vannak jobb fényképet készítő telefonok. Videóban azonban még mindig nem tudják ezek a kínai márkák megfogni.
Arról nem is szólva, hogy Androidos vonalon a legjobb csomagot összességében a Samsung adja. Hosszú frissítés, biztonság (knox), sok lehetőséget adó , és testre szabható felület, és olyan tulajdonságok (Dex, Ultrák esetében a toll, és a hozzá rendelt funkciók), ....stb
Ezek némelyike egyes gyártóknál jelen van, de így egyben senki más nem kínál ilyen komplex csomagot.
De ez a fotós topik, így a kamera van előtérben, és mint az elején említettem, allóképek esetében bizony vannak akik lelépték a gyártót.
Engem ez azért zavar, mert a hardver nem lenne akadálya annak, hogy jobb legyen a helyzet. Az S24 u esetében már elkezdődöt valami, természetesebb képet csinál , mint az elődjei, és remélem maradnak ezen az úton.Mindamellett abban egyetértek, hogy akármennyire ez a helyzet, itt a topikban rendszeresen erősebben van megfogalmazva a negatív kritika, a gyártóval kapcsolatban (ennek már én is hangot adtam), mint indokolt lenne a puszta teljesítménye alapján, és ez nekem sem jön be, de sajnos most ilyen a topik fősodra.
-
Ricardo
titán
Nézd meg a sportcsarnok bejáratáról a képet.Kültéri kép. Nagyíts az ajtóra, és olvasd el a feliratot. Mindkettőn olvasható, de a Samsungnál látszik a túlélesítés, és az a rengeteg zaj.
Nem mondható rossznak az S23U sem, de kamera (azon belül is a fotók) terén a 11U más liga.[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
Nekem a pixel már túl sötét. Mintha (nem is olyan) kicsit alulexponált volna, és picit Samsungosan sok a kontraszt de jobb a részlet. A realmi kevésbé "műanyagos", és természetesebb hatású a képe, de egy picivel több árnyékot elbírna. A legideálisabb a kettő között lenne valahol.
-
Ricardo
titán
válasz VanAzAPénz #120437 üzenetére
Igen , csak a fotó a kamera tudásának egy szelete. Ez a sokkal "olcsóbb és veri " vélemény, meg erős túlzás. Állóképben talán (!!!) felveszi a kesztyűt valamennyire, de videóban általában elmarad az összes ilyen készülék. Ami természetes, hiszen más kategória, de egy tulajdonságot kiemelve ilyet állítani több min erős, és ez csak a kamera. A többi dologra nem térek ki, hiszen ez a topik a kameráról szól, de azért maradjunk a realitások talaján.
-
Ricardo
titán
-
Ricardo
titán
Készül a kávé lassított videó.
Samsung Galaxy S21
-
Ricardo
titán
Nem kortársak. Ettől függetlenül az S21 is kifutott darab, amit ritkán vesz már bárki aki manapság telefont keres, így a képei sem relevánsak itt a topikban, hiszen azért jött létre, hogy segítse azokat akik telefont keresnek, és fontos nekik a kamera.
Aki véletlenül mégis ilyet akar, az meg talál elég képet ami ezzel készült.
Ebből a szempontból, már az S21 is a retro vonalra került.
Értme hogy mit akarsz mondani, és valahol igazad van. Én sem osztom meg a Galaxy S, S2, S3, S6, nexus 4.......stb képeimet, mert valóban nincs sok értelme.
Viszont egy kis nosztalgia szerintem éis elfér. -
Ricardo
titán
Jelenleg egy S21-em van. 3 éves. Vesz ma még valaki ? Max nagyon kevesen. Akkor ezek szerint azzal sincs értelme feltenni a képeket. Anno az volt a baj, hogy nincs élet a topikban. Bejött a Gcam (aminek idevalóságáról ma sem mondanék mást mint anno), és lett élet. Most ott tartunk, hogy az a pár tag tartja életben a topikot akik "folyamatosan" cserélgetik a csúcstelefonokat.
A közép kategóriából nem igazán vannak képek, régebbi telefonokkal szintén nincs.
Ne értsen senki félre, jó látni mit tud manapság a felső kategória, de valljuk be. A többség két csoportra osztható.1. Valamelyik jelenleg aktuális középkategóriát képviselő telefont használja.
2. Régebbi, pár éves felső kategóriás készüléket nyomkod.Jómagam a második csoportba tartozom.
Még egyszer. Tetszenek az itteni felsőkategóriával hozott fotók, de szívesen látom az említett két csoportból érkező képeket is.
-
Ricardo
titán
-
Ricardo
titán
válasz Elit3Zotya #119918 üzenetére
Nálunk a macsek mindenre (is) vadászik ami mozog. szerintem előbb utóbb összerúgja a port valamelyik fekete sárga csíkos jószággal
-
Ricardo
titán
"Nem fog jót tenni a Samunak, ha az Oppo visszatér az EU-ba"
Én abban reménykedem, hogy ha közvetve is, de jót fog tenni. A Samsung összességében talán a legjobb csomagot adja a készülékeivel, de képalkotás terén van mit fejlődnie. Én bízom abban, ha a konkurencia ( legyen az kínai, vagy más mrka) látványosan lelépi ezen a téren, márpedig ez történik, előbb utóbb kénytelenek lesznek jobban odafigyyelni, és többet kihozni (mert nem a hardverrel van a gond) az optikából.
Minél nagyobb a verseny, annál nagyobb a nyomás.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Milyen videókártyát?
- nVidia tulajok OFF topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Powerbank topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Nintendo Switch 2
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest