-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xhege
veterán
"Jah persze "kinek mi" ez így van, nekem már nem a kamera az elsődleges szempont pedig régen nagyon ez alpján választottam telefont, inkább az összképet nézem !"
Így vagyok ezzel én is. Nálam marad az iPhone hosszú távon. Ha az nem lenne, ami biztos, hogy Xiaomit nem vennék. -
Aryon87
félisten
Mindenképp megvárom. Telekom előfizum május végén jár le, a Telenoros meg kb szeptemberben (anyámnak tavasszal hoztam ki az A72-t). Júliusig kivárok szerintem (ha kibírom )
Addig meg még sok minden fog történni, pláne hogy az új modellek is megjelennek. Renderek alapján az S22 Ultra is nagyon bejön, csak lenne Snapis. Simán venném akkor. De Xiaomi lesz a befutó úgy érzem, pedig állítólag a P50Pro is jön jövőre (igen, ennyit késik az EU megjelenése).. És ott a GMS-el érkező Honor Magic 3 is, ami szintén jónak ígérkezik.. ha minden igaz hamarosan megjelenik EU-ban is.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
Úgy olvastam több helyen is hogy eleinte kapható volt. Most már nincs. Tény kva drága, épp ezért lenne jó szolgáltatói kínálatban, mert megfizethetőbb.
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
Na ez egy reálisabb teszt. És itt is ordít a különbség, megintcsak a Pixel javára. HDR jóval jobban dolgozik, valamint a részletek is jobban kijönnek. Jó példa erre az anya a gyerekkel, meg a mászókán lévő gyereknél. A ruhán jobban érvényesülnek a részletek. Vagy éjszaka is jóval több a részlet, a jávorszarvas trófeán brutális a különbség.
Nagyon kíváncsi vagyok majd az itt megjelenő Pixel képekre, sőt, mégjobb lenne, ha mellette i13PM is lenne.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Arcképgyáros
Pixel többnyire szintekkel jobban teljesít, ha nincs semmi extra a témában, én úgy látom.
Ha kell az erőteljes AI, akkor kb. egálban vannak az értelmetlen túltolásokkal (szín, bokeh stb.)
Jó teszt, mutatja, hogy a Pixel 6 Pro miben erős.iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
Aryon87
félisten
Kicsiben rendben van... Letöltöttem a képet, 71%-ig nagyítottam és kezd szétesni. 100%-nál meg se néztem.
Kép közepét néztem meg, ahol a fókusz van és pöpec élesnek kéne lennie a képnek, és a fűszálnak is tűélesnek kellene lennie. Hát nagyon nem az..Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
-
Aryon87
félisten
Valóban sokat dobnak piacra. De ha egyszer nincs más, ami tudná azt ami nekem kell (fotóban)?
Az auto fényerő legyen a legnagyobb problémaXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
natë
nagyúr
Óriási tévedés :
The Poco X3 GT relies on a 64MP 1/2" OmniVision OV64B sensor with a Quad-Bayer filter. The sensor has 0.7µm pixels, and after the 4-in-1 binning, you'd be getting a 16MP photo with 1.4µm equivalent performance.
11T:
The main camera employs a 108MP Samsung ISOCELL HM2 1/1.52" sensor with 0.7µm pixels and an f/1.75 aperture 7-element lens. The color filter is Nonapixel, meaning 9 sensor pixels are combined into a large 2.1µm one, and the default output resolution is 12MP
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Drakmusz
addikt
Felnőtt emberek vagyunk, ne vicceljünk már.......
Szép is lenne hogy ha egy szimpla használati tárgyat annak alapján vásárolnák meg, hogy mások éppenséggel mit gondolnak.
A te felhasználási szokásaidnak megfelel, te kerested meg a rávalót, ennyi.
Az életben ezek teljesen méreten aluli, jelentéktelen dolgok.[ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Aryon87
félisten
11 óta ők is ráléptek a szaturációs LSD tablettára. Nem Samsung módon, de jóval élénkebbek a színek (van nekik is valami Ai szerű szoftveres cucc? Smart HDR talán?) Régieknek nem volt olyan erős.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Köszi mindenkinek! Tényleg az lesz, hogy 4K-ban eleve jobb minőségű a felvétel, mint FHD-n. FHD-n nézve, viszont mindegy, hogy a 4K-s videó felbontása 4K vagy FHD. Mondjuk az tényleg furcsa, hogy nem gyártanak 4K/60fps kozumer videokamerát.
Nagyon jó ez az iPhone 8 is. Azt mondják a bőr színén illetve a zöld színen lehet legjobban észrevenni, hogy nem életszerű. Margitszigeten pont ilyen volt a fű. Illetve szinte mindig kontrasztos, "színhelyesek" a videók.[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Nem rossz az esti, de a 12-es szériának se lesz kedvence az éjszakai fotózás. FB/Instára jó lesz, családtagok haverok úgyse értenek hozzá
A színek természetessége viszont tetszik.rlaci: jó képek.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
A mezei felhasználókban sem igazán bízom, hiába egy jó készülék, ha bénán fotóz, bemozdít...stb., holott a készülék sokkal jobbat is tudna, de igaz ez fordítva is, egy hozzáértő állítgat kicsit a készüléken és a valamivel gyengébb fotós képességű telefonnal is viszonylag jót fényképez.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
addikt
-
-
ShadowLac
addikt
Igen 99%nappal készül. A túl világos esti képek meg pont az este hangulatát rontják el. Nem is nagyon használom az esti módokat. Csak igen ritkán.
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
HUTCHDB
nagyúr
Nem rossz...iPhone kép, bár kétlem, hogy ez élőben ilyen lenne.
Remélem nem haragszol meg, de iphone-tol megszokottan túltolt szín, kontraszt...minden.
Ettől függetlenül a szemnek kellemes.Mikor nekem XS Max-om volt, ugyanezt éreztem a saját képeimnel is:
[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
félisten
-
Drakmusz
addikt
Nem szándékom vitát generálni, de kíváncsi lennék a véleményedre.
Mennyivel jobb ez mint a kezeid között megfordult bármelyik csúcsmodell az elmúlt időszakból?Én itt semmi különlegeset nem látok, ezt természetesen nem pejoratív értelemben mondom.Néha olyan érzésem van mintha csak ugyanazokat a köröket futnánk újra meg újra.....
Vagy esetleg az életkori sajátosságok miatt annyira romlik a szemem, hogy már a minimális eltéréseket sem veszem észre, ez is egy opció.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
natë
nagyúr
Én már egy ideje nem fotózom, a miértbe nem mennék bele. Az tény, hogy mint telefon az i11 perfekt (számomra), s ezen a vonalon maradok végleg. Az új generáció jelenlegi kamerás teljesítménye viszont az én véleményem szerint gyengébb, mint az előző, ha a tiszta képminőséget nézzük. Az irány nem tetszik és nem is értem. A smart hdr már teljesen mesterséges intelligencia alapú, nem tudsz pl. anélkül és azzal készült fotót egyidőben lementeni. Azt mondják sokkal okosabb lett. Köszi, csak a képalkotással beálltak a mindent szűrjünk halálra sorba.
-
Hoes
aktív tag
Azért van még mit csiszolni szerintem, már kicsit is belezoomolva elvesznek a részletek, homályos. A színek viszont tetszenek!
A P30 Prót nehéz lesz lekörözni éjjeli módban, de az iPhone 11 Prónak sikerülhet, ha faragnak még rajta!
Én abban viszont biztos vagyok, hogy a Pixel 4 részéről nagy trónfosztás lesz! -
Bossi
őstag
Hát az én véleményem is az, hogy sőt...igazából az XS normál fotóba jobb volt szerintem.
Már valahol írtam a több fény beengedésével azt érik el, hogy könnyebben beég és valahogy a színek sem az igaziak nekem.
Este/sötétben rosszabb fényviszonyok között persze jobb az új széria illetve funkcióban is.
Persze ezt így elsőre mondom aztán ez változhat. -
nozs23
addikt
Elmondtak a keynote-on hogy mi lesz. Es az nagyon nem az, amit te irsz.
Szvsz. rendben vannak a kepek. A nagylatos nem. Remelem azon javitanak, mert gyenge.
Az XS-nel jobb. Ezt nem a belinkelt kepekbol szurtem le, hanem a tesztekbol. Van boven side by side osszehasonlitas is. Persze nem eg es fold, de javult. -
törölt tag
Beszéltek róla a bemutatón, hogy mi lesz ez a Deep Fusion.
Alapvetően ugyanaz az elv, mint a Smart HDR, HDR+, stb esetén, csak még több (9) képre tol egy median stack-et...
Ez a Neural Engine meg olyasmi, mint a Pixelekben a Visual Core. Egy dedikált chip az AI feladatokra, jobb nem lesz tőle a képminőség, csak a főprocesszort tehermentesíti, leginkább az üzemidőnek tesz jót.
Túl sok új nincs a nap alatt, jól hangzó marketing elnevezések ezek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Gitáros topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- AI a játékokban és azon túl
- További aktív témák...