-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
félisten
válasz Plazmacucci #123752 üzenetére
Ha rákeresel, raktam fel képeket.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz szabonagyur #123684 üzenetére
Ránézésre a lencsén van. Sztem cserés.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Helltak #123658 üzenetére
Én nem tartom hasznos látószögnek, a 23mm-es főkamerák is eléggé szélesek. Beltérben semmire sem jó mert minden torz lesz a széleken, embereket fotózni nem alkalmas, tájkép fotózás meg niche. Általánosítani sem szeretnék, nyilván ahány ház annyi szokás, pusztán nem tartom életszerűbbnek a meglétét egy jobb zoom helyett.
-
félisten
válasz Ixion77 #123654 üzenetére
Az is durva, hogy még gondolatban sincs samsungéknál, hogy a 3x kamerájukba telemakró szerkezetet rakjanak, inkább az ultraszélest reklámozzák szupermakrónak, amit kb az S21 Ultra is tudott. Le vannak maradva a konkurenciától mint a borravaló.
-
félisten
válasz ShadowLac #123652 üzenetére
Szerintem el lehet képzelni milyen lehet. Még a sokkal komolyabb kamerás telefonokat gyártó brandeknél is az ultraszéles a leggyengébb a sorban. Imo az ultraszéles a leghaszontalanabb kamera ever. Sokkal jobb volt az a korszak amikor a fökamera mellé mindenki egy 2x fizikai lencsét pakolt másodiknak.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz koltayk #123546 üzenetére
Lefordítom neked. 400k felett bármit választhatsz. Samsungokat azért nem ajánlom, mert baszott hosszú záridőket használ, beltérben élvezhetetlen, hiába jó a képminőség. Batai pont most vett S23-at és pont ez ami padlóra küldte egy iPhone után.
Amúgy ha engem kérdezel akkor szifon vagy pixel.Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Ixion77 #123437 üzenetére
Erről jut eszembe, hogy mennyire utálom a mobilok elterjedt látószögét, amit az össze nagy szenzorra építenek. Simán semmire sem jó. Az ultraszéles nem sokkal szélesebb mint a sima "széles" látószögű főkamerák, ellenben sokkal rosszabb minőségűek.
Ha lenne eszük, vagy nem lenne fizikai korlátja, a főszenzorokat simán a 35mm-es fullframe gépek mintájára méreteznék és lenne natív, nem croppolt végeredmény egy értelmes látószöggel.
A legjobb dolog ami eddig történt a telefonokkal az, hogy a 3x zoom (~75mm?) alá egyre nagyobb szenzorokat tesznek.Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Boldog Új Ahogy Tudsz!
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Pistike1985 #123116 üzenetére
Ebből volt valami második kiadás egy kicsit hosszabb sw támogatással. Mi is volt a neve?
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Mi ez a rengeteg hibás linkelés? Vagy csak mobilon mutatja így?
-
félisten
-
félisten
válasz Pinyo16689 #122795 üzenetére
Samsungon pl évek óta odarakja a képre a hold fotót a szoftver, ha csak nem Pro módban fotózol .Huaweien sem volt másképp.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Elit3Zotya #122643 üzenetére
Nem véletlenül, azaz semmi köze nem volt a szakmai tudásának ahoz, hogy mennie kellett.
-
félisten
-
félisten
válasz bigmasterg #122487 üzenetére
Négy évvel korábban azt sem tudtátok mi az a telemakró.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Bazsi84 #122269 üzenetére
A 200 mp-es fökamera jó, de a többi nagyon gyenge, és elavult. A 3x tele kb S21 íta ugyan az, a 10x se különb mint az előző két generációban. Kicsit jobb a stabija, de ahogy fogy a fény, egyből bekaksiznak.
Egy Pixel 7P egy Xiaomi 13U, de még az S24U is jobb a legtöbb szituációban. Ráadásul az enyém brutálisan lencsehibás.Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz bigmasterg #122248 üzenetére
Már az AI is tud kidolgozni. Persze nem ingyen
-
félisten
-
félisten
válasz Elit3Zotya #122173 üzenetére
Pláne, ha az emberek még mobillal sem tudnak
-
félisten
válasz Elit3Zotya #122170 üzenetére
Ebbe szerintem bele se menjünk, csak félreviszi a topikot. Az egyik egy célszerszám a másik meg valami korcs.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Alma.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Megint megy a véleményterror?
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Én amondó vagyok, hogy a mobilok legfőbb gyengéje a színkezelés. Azért tetszik a Xiaomi authentic meg a Vivo Zeiss és a Sony mert kezdtek valamit ezzel a témával. Hányok attól ha valami ultra zöld, vagy az ég kéken világít, ha szar a fehéregyensúly, ha hidegek a képek, vagy nem találja el a fényértéket és minden rohadt világos. Ebből a szempontból a Samsung bántóan gagyi és a Honor képek is ilyenek.
-
félisten
válasz Elit3Zotya #121945 üzenetére
Jók a színek. Samsung vagy Honor mellette nevetségesen néz ki.
-
félisten
-
félisten
válasz pècsimunkás #121878 üzenetére
Én a Fotológussal szoktam csináltatni albumot. Online meg lehet szerkeszteni az albumot. A képeket nem tudom érdemes e ott szerkeszteni, csak méretezni szoktam.
-
félisten
válasz bigmasterg #121869 üzenetére
3x alatti már kb egyikben sincs.
-
félisten
válasz bigmasterg #121867 üzenetére
Olyan tefont keresel, amit kapni is lehet hivatalosan?
-
félisten
válasz zsolt19900 #121858 üzenetére
Ebben a topikban biztos nincs és nem is volt. Ha szereted a samsungot akkor vegyél S24 Ultrát, egy fokkal jobb.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz zsolt19900 #121821 üzenetére
Akkor tényleg nem a legjobb helyen keresgélsz. A samsung mindenből a number one, kivéve a kamera.
-
félisten
válasz Pinyo16689 #121788 üzenetére
Csak megszépíti az idő. A két nagy szenzoros teló jó volt, de azok közül is inkább csak a lumia a dng mentés miatt.
A szoftver nem volt jó, bár behozták a manuális módot, de automatában eléggé bénáztak. Zöldek többnyire sárgásak voltak, nem találta el a fehéregyensúlyt. Nem voltak részletesek a képek, csak megfeleltek annak a kornak. Ma már szibte bármi csinál olyan képeketmint anno azok.
Ez van, ilyen a nosztalgia.Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
Állásajánlatok