-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eeXaa
addikt
-
cyberkind
félisten
A vihar magja kinek hogy jött be?
Az este néztem, és tudom hogy nincs benne semmi forradalmi meg ilyenek, de az hogy a film 90%-a kézi kamerás engem nagyon megnyert, bár több ilyen film lenne, Cloverfield dettó.
[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
-
somasz
addikt
Ryan Gosling is huszonévesen kezdett befutni, igaz, a 30-hoz közelebb volt. Miles Teller pedig elvileg jó a Whiplash-ben, neki is volt már pár jó filmje. Logan Lerman is jó lesz, azért vannak egy páran.
The Inevitable Defeat of Mister & Pete pedig tetszett, még egyszer köszi az ajánlást bAtt001
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
eeXaa
addikt
...sztem az is egy általános hiba, hogy egy bizonyos "szinész filmje"..... 99 százalékban, a szinész egy alkalmazott, a filmben, akinek a megfelelő instrukciókat kell végrehajtani, tehát nem az ő filmje, max ha híres akkor segít forgalmat generálni, és ekkor jönnek a " híres" szinészek akik a jól ismert biztos karaktereket hozzák, esetemben a kevesebbre tartottak nagyjából mindig ugyanazt...
.. persze vannak kivételek amikor a szinész rendez is, vagy producer, de az megint más dolog... -
LOTR
addikt
azt, aki szakmailag bizonyára jó (ezt részben az magyarázza, hogy képzettek és megvannak a megfelelő előtanulmányaik - viszont egy festő, zeneszerző vagy éppen sportoló sem (csak) azért lesz jó, mert tanulta/gyakorolta, ez a faktor már adottság kérdése), lehet vele együtt dolgozni, "jól mutat" a mozivásznon, megvan a maga rajongótábora, és lehet, hogy nagyon sok pénzt is keres, de nem az az igazán nagy tehetség
és most laikusként mondanék is egy példát, Channing Tatum szerintem pl teljesen megfelel a fent leírtaknak, mint korunk egyik legjobban kereső színésze, aztán igazából nincs is "jó" filmjeaz eddig felsorolt színészek filmjeit nagyjából ismerem, jók valóban, de szerintem azért annyira nem meggyőzőek, Freddie Highmore-ra kíváncsi leszek mi lesz vele, mert bármennyire jó, még nem egy húzó név, akivel filmet lehet eladni
One Ring to rule them all
-
eeXaa
addikt
amúgy persze vannak olyan filmek ahol, fontos egy erősebb szinészi alakítás, pl:forrest gump, de mondjuk tom hanks azért tud emellett rengeteg mást is játszani, nem csak retardáltat,
számomra nehéz elvonatkoztatni, ha egy nagy név van a filmben, mert folyton az jár a fejemben, hogy ez csak egy film, ahelyett, hogy élvezném, vagy átélném igazán,
.. és itt jön az amiről eddig beszéltem, hogy vannak ilyen híres szinészek akik kb. mindig ugyanazt játszák, ugyanazzal a 3 pofával, amit tudnak, na akkor aztán annyi... -
The Anomaly 2014
Hát izé, vegyes érzelmeim vannak a filmmel kapcsolatban. Már az elején kiált, hogy tök amatőr az egész, a szinészek játékától kezdve, a rendezésig bezárólag minden. Viszont nagyon érdekes és izgalmas a sztori, szinte a film végéig fenntartja az érdeklődést, azért is néztem végig. Maga a történet szerintem nagyon jó ötleten alapszik, bár szerintem el lett cseszve a vége. Csak a sztori miatt adtam annyit, amennyit, amúgy 2-3 lenne max.
5/10
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
eeXaa
addikt
...azt, hogy a régi nagy nevek legtöbbje, a mai 50 év felettiek gyakorlatilag az utcáról kerültek egy filmbe, nagyon sokan rendes szinészi képzés nélkül.... a mai fiatalok meg már eleve egy jól ellátott, magas szintű, képzésben iskolákban, nagyon jó tanároktól, sajátítják el a mesterséget, az internetes oktatás, információ áramlás szintén nagy előny számukra..
középszerű szinészen mit értesz? -
LOTR
addikt
mire gondolsz az alatt, hogy (ezt most nem tudom eldönteni, hogy irónia, vagy komoly, amit írtál):
"amúgy jellemzően sokkal jobb szinészek kerülnek ki manapság a fiatalabb generációból, ami szerintem párhuzamos a filmek minőségbeli fejlődésével is..."mondj pl 20-as éveiben járó, jó fiatal férfi színészt, mert szerencsére nők vannak, (ugyan nem túl sok, de legalább van) de pl pont a férfiaknál inkább 30-40-es éveikre "érnek be", és sokkal inkább az figyelhető meg, hogy jelenleg több a középszerű színész, mint az igazán jó, főleg a fiatalok közül
One Ring to rule them all
-
gyuromoj
veterán
Jurassic Park 3D
Eng dub, Hun subGyerekkorom kedvence, VHS-en rongyosra néztem. Ideje volt elővenni és megnézni hogy mennyit dob rajta a 3D illetve mennyire köt le hosszú idő után.
Azt kell hogy mondjam, a 3D plusz élményt adott hozzá és még mindig feszülten figyeltem az eseményeket, mint ha csak először látnám a filmet. Eredeti nyelven most néztem meg először és azt kell hogy mondjam, sok minden más a szinkronos verzióban. Ettől függetlenül még mindig tetszik az egész történet.
Ha a Jurassic World hozza ezt a színvonalat akkor én elégedett leszek teljes mértékben.10/10
[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
törölt tag
Nem tudom volt-e már?
-
diablo1984
veterán
A kiütés: jájj, ezek a kiöregedett színészek miért érzik, hogy egy shortban villogtatni kell magukat? mindegyiken lóg már minden, itt még Sly sem volt felfújva mint a Rambo újabb részében. amúgy a film nézhető volt, de semmi egyéb 5/10
-
eeXaa
addikt
-
Fredo_28
csendes tag
válasz devil-k #55873 üzenetére
Hidd el, olvastak ezek már annyi sript-et, hogy el tudjak dönteni milyen film lesz az...
Sajnos De Niro-nak, a világ egyik legjobbjának rengeteg gagyi Z kategóriás vígjátéka van...
AL Pacino a Jack és Jell-O nem is játszott rossz filmben, biztos sokat kapott érte...
Nicholsonnak is van egy Sandleres filmje, de neki nem igen van más szégyelni való...Azért az durva hogy a kritikán aluli Sandler együtt játszott Al Pacinoval, De Niro-val és Nicholson-nál is, a három legnagyobb meg elő szineszlegendával..
[ Szerkesztve ]
,, All i can do is be me, whoever that is. " Bob Dylan
-
Larry303
addikt
-
Pearce
aktív tag
válasz devil-k #55868 üzenetére
"de azt ő sem tudhatta előre, hogy így elcseszik a filmet."
Előtte elolvassák a forgatókönyvet, csak aztán bólintanak rá a szerepre.
(#55869) noxwill
Úgy látszik, a TIME-nak nem jött be a
higfosás.#55873) devil-k
Hát de miért nem?
Már nem akkora nevek. Nyilván nem "B" kategóriák, de megöregedtek és a pénz nekik is pénz. Pont, mint Willis.Jack és Jill -> Al Pachino
Utódodra ütök -> De NiroHát most komolyan...
[ Szerkesztve ]
-
bok92
addikt
válasz callmeakos #55869 üzenetére
Az tényleg kaki volt...
-
Dany007
veterán
Pár napja megnéztem a Galaxis Őrzőit. Nagy volt az elvárás és a várakozás is.
Sokan mondták, hogy milyen jó és hogy jobb, mint az Avengers meg minden... Hát mondom lássuk.A kettőről csak ennyit mondanék:
Na meg persze az egyik kedvenc jelenetem: [link]
Ennyi. A két film alapvetően hasonlít egymásra. Szuperhősök, világvége, zúzás stb... De a Galaxis Őrzői nemhogy nem szárnyalja túl a Bosszúállókat, még a közelébe se tud érni.
A film alatt végig vártam, na mikor jön el az a rész amiről írta hogy ilyen meg olyan jó... Aztán egyszercsak vége lett a filmnek. Plusz az egész összeszedetlen az elején. Kicsit káoszos. Nem tudom... de már a felénél kezdtem unni magam. Avengerst meg harmadszorra is ugyanolyan átéléssel tudom megnézni és harmadszorra is tudok röhögni a poénokon. -
zoltanz
nagyúr
Különvélemény. (Minority Report) 2002, érdekes 10/7, kicsit hosszú 145 perc.
-
Fredo_28
csendes tag
válasz gyuromoj #55858 üzenetére
Ettől féltem, hogy ugyan úgy el lesz cs*szve, mint a Noé...
Ridley Scott-nak vannak ugyan nagyon jó filmjei, de a neve nem garancia a minőségre, sőt... Több rossz, átlagos vagy annál gyengébb filmje van mint jó. ..,, All i can do is be me, whoever that is. " Bob Dylan
-
gyuromoj
veterán
[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
-
aizen92
addikt
válasz ígyvanferi #55848 üzenetére
Nem FHD akkor a készüléketek, szerintem azért nem streameli a HDt csak az SDt.
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
eeXaa
addikt
válasz Larry303 #55810 üzenetére
...az utolsó dolog amit nézek egy filmben, az a szinészi alakítás, amiből bőven elég annyi, hogy nem ront az összhatáson, ...sajnos ez viszont azonnal bekövetkezik, ha ilyen régi vágású egykarakteres szinész zsenik alakításával kell végigszenvednem egy filmet, és az egész film legfontosabb eleme az lessz, hogy xy milyen fenomenálisat alakított...
Szivesebben nézek egy teljesen semleges alakítást, egy névtelenebb szinésszel, ha az szolgálja megfelelően az összhatást...
amúgy jellemzően sokkal jobb szinészek kerülnek ki manapság a fiatalabb generációból, ami szerintem párhuzamos a filmek minőségbeli fejlődésével is...
egy filmnél szerintem a sztori, a forgatókönyv, rendező, producer, kameraman mind fontosabb mint egy "zseniális" szinész...[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
válasz cyberkind #55851 üzenetére
En nem birtam fel oranal tobbet megnezni belole, ugyan azok az eroltetett, szar poenok mint a New Girl sorozatban (mivel a film 2 foszereploje a sorozatnak is a foszereploje). Borzalom az a film, a Jump Street se egy nagy durranas, de azt legalabb vegig tudtam nezni (mind2 reszt).
-
cyberkind
félisten
Szellemlovas 1 Rendezői BD Remux
Csak most értem a végére, több nap után, láttam már jobb Marvel filmet szó se róla, de még mindig a nézhető kategóriában van, viszont Nic Cage mindennek jó, de ide abszolút nem, meg se merem nézni a 2. részt.
De szerencsére letudva, egy jó ideig csak porosodni fog a gépen mert az tuti hogy a semminél is kevesebb fog rávinni hogy újranézzem, jöhetne már egy igazi film ebből a karakterből, nagyon badass lenne, amúgy a CGI szerintem nagyon szar volt, főleg a lovasnál.
Ja és fogalmam sincs mi a rendezői ebben.
Vagy inkább kerüljön át a jog a Dííííííznihez, ők legalább ehhez értenek, ha csak 12 meg 6-os szinten is.[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
Kamuzsaruk
Fogalmam sincs ki írja a Tájm magazint, de sokkal szarabb filmek jöttek ki idén is mint ez.
Simán többször nézős, kicsit emlékeztet a Jump Street-re. -
törölt tag
Figyeld majd a segédigés igekötős igéket is. Nekem már kihullott a hajam is ezektől...
-
cyberkind
félisten
Egen, hubák?
-
ígyvanferi
addikt
válasz #54715584 #55842 üzenetére
Igen, de későn vettem észre. Meg ugye ha mindig mindenkit kijavítanék, már többszörös Jómunkásember lennék. Így csak a nagyon szarvashubákra ugrom.
Én is bevásároltam ~50 Ft-ból filmet. Sok értelme nem volt így, hogy itt csak SD, tabletem meg nincs, de ennyi pénzért...
-
törölt tag
SPOILER
-
-
-
törölt tag
válasz ígyvanferi #55841 üzenetére
A feletted lévő is hibázott ám
-
batai15
félisten
válasz Pearce #55832 üzenetére
Nagyjábol eggyet értek.
Egyébként ha valamibe bele kell kötni az interstellarba az a robotok ábrázolása.
Hiper szuper emberi inteligenciával rendelkező gépek akik egy transformálódó a képernyőn dost futtató tégla testek.
A poénjaik jók voltak,de lehettek volna kicsit robot szerűbbre faragva. -
gyuromoj
veterán
Köszi a filmes listákat, kíváncsi voltam hány filmen voltam idén. Eddig 14 és jövőhéten Exodos utána még Hobbit 3.
Ez nálam abszolút rekord, igaz március óta van meg az új mozi. Ott néztem eddig 13-at, meg majd a fennmaradó 2-őt. Januárban a Hobbit 2-őt pedig Békéscsabán néztem meg.PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Pearce
aktív tag
2014 a TIME magazin szerint:
A legjobb filmek:
The Grand Budapest Hotel
Boyhood
The LEGO Movie
Lucy
Goodbye To Language
Jodorowsky’s Dune
Nightcrawler
Citizenfour
Wild Tales
BirdmanÉs a legrosszabbak:
Blended
A Million Ways To Die In The West
Men, Women & Children
Walk Of Shame
Let’s Be Cops
The Legend Of Hercules
Winter’s Tale
Nut Job
Transcendence
Hateship Loveship -
WonderCSabo
félisten
válasz WonderCSabo #55829 üzenetére
Ja hülye vagyok, nem olvastam vissza.
-
Fredo_28
csendes tag
válasz batai15 #55823 üzenetére
Ezzel én is pont így voltam, miután először megnéztem. Volt, ami nem volt teljesen tiszta minden, de mindenkinek elmondtam, hogy mennyire kiemelkedő ez a film...
Megnéztem másodjára, még jobban tetszett, mint először... Már mindent megértette, csak azt nem, ami értelmetlen. (van benne pár logikai bukfenc)
Aztán harmadjára is megnéztem, mert még az első előtt megígértem egy barátomnak, hogy megnézzük együtt is... Már teljesen kritikus szemmel néztem... És kínszenvedés volt... Szörnyű filmélmény. Minden egyes gesztust, mondatot, mozdulatot ismertem előre. Már én mondtam a színészekkel együtt mondtam a szöveget... Szenvedtem.
Tele van buktatókkal a film, meg hihetetlenül bugyuta dumákkal és értelmetlen jelentetekkel, amik nem tűnnek fel az embernek, mikor először nézi, mert annyira "beszippantja" akkor még a film hangulata.
[ Szerkesztve ]
,, All i can do is be me, whoever that is. " Bob Dylan
-
student
őstag
válasz aizen92 #55824 üzenetére
de azért került 8 helyett 12-be, plusz a küldött számlán is rajta van hogy hd.
De azt hiszem már megvan. Levan írva mikor megveszed, ha böngészőből nézed csak SD-t ha androidos gugli playes eszközökről akkor HD-benilyen egy faszságot buktam 120ftot a 10filmmel
[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
Huh interstellar:10/10
Ezt a tér idő dolgot össze kell rakni!
Végig izgultam . Volt 1-2 kiszámítható rész
de ezt leszámitva mikor azt hittem képbe vagyok rájöttem h mégsem. Szerintem párszor meg fogom nézni. -
student
őstag
megvettem 6 filmet hd-ben de nem vágom hogy miért csak sd minőségbe adja
nálatok hd-ba adja -
aizen92
addikt
válasz ablack #55816 üzenetére
Hogy a fenébe ne vedd meg. Nem vehetik vissza. Emagnál is kiszállították az 1 lejért leütött több ezer lejes termékeket. számlámon 12 forintot jelzett, hogy levett.
Legalább tudom tesztelni a filmek alkalmazást és a minőséget.(#55815) somasz: még várom, hogy 30 ember beírja ezt.
-
aizen92
addikt
Google Play-en 12 forint a Vasember 3 HD verzió!
Hátha érdekel valakitSzerk.: látom offban megelőztek.
(#55812) ablack: Bug? Fene se tudja. Lényeg, hogy a számlámról 12 forintot emelt le. Kész. Ennyibe kerül valamiért még.[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
Sziasztok! Film ötletet szeretnék kérni, amit az egész család (10 évtől 50-ig bezárólag) élvezne. Jobban örülnék a többnek, mert esélyes, h már láttuk. Köszi.
-
ablack
senior tag
Nem tudja valaki hogy mi ez hogy a Google Play sok filmre 12Ft-ot mutat és engedi is megvenni? Másnál is így van?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz S e t h #55804 üzenetére
Emilia Clarke, csak a pontosság kedvéért. A trailerben mondjuk van egy pár pillanat, amikor döbbenetesen hasonlít Linda Hamiltonra, de egyébként szerintem sem jó ide, túl cuki. A vízfejű bácsit meg továbbra sem tudom megemészteni, bármennyire is egykori Doktor.
Megnézett filmek:
And Then There Were None (1945) (ez nem más mint a Tíz kicsi indián)
Régi, de jó kis Agatha Christie megfilmesítés. A végéig nem lehet tudni mi a megoldás, illetve találgatni lehet, de nem nagyon érdemes, túl sok a lehetőség. Nekem viszont a valódi megoldás sántít (technikailag). A színészek kicsit néha túljátsszák, mintha színpadon lennének. Ettől még jó.
7/10The Maze Runner (2014)
Nem volt ez rossz. A gyerekszínészek nem rosszak (Joyent jó volt viszontlátni a Trónok harcából, messze ő volt a legjobb), az útvesztő megvalósítása kimondottan jó. Ha akarnám persze darabokra tudnám cincálni a filmet logikailag, de nem kell, lekötött végig, mindig történt valami. Jöhet a következő rész, lehet hogy könyvben is elolvasom.
6/10Lucy (2014)
Jaj. Ez mi volt. Értem én hogy szórakoztató film, meg fikció, de ez nekem akkor is sok. SJ-t mondjuk jó elnézni, csípem, meg elég jó színésznő is. Morgan Freeman is hozta a kötelezőt, a de a történet meh.
4/10Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Larry303
addikt
válasz bagyulajuve #55808 üzenetére
Maze runner -én többre számítottam, sztem elég gyenge, tele klisékkel nálam 10/5
eeaa: "...nemnagyszám" nem szándékozok vitatkozni, de érdekelne, hogy szted ki nagy szám, ha már ő ennyire nem az szted.
én pl képes vagyok simán egy két jelentet újranézni a filmjeiből -csak miatta
van még pár ilyen színész akiknek nagyon bírom a játékát, de azért nem sok[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
válasz bagyulajuve #55808 üzenetére
Lőjük le az összes írót, az első regényük után. Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
bagyulajuve
addikt
ez a Maze runner nem volt rossz, de kár, hogy nem tudták le egy részbe. elegem van már, hogy a filmek többségének nincs lezárása Resistencia eterna
-
válasz Bad Pritt #55806 üzenetére
Az Interstellarban az átlaghoz képest sok a(z) (ál)tudomány. Nem várhatjuk el olyan emberektől, hogy tetsszen a film, akik szerint az 1/4 nagyobb, mint az 1/3.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Bad Pritt
félisten
Szerintem mostmár hivatalosan is kijelenthetjük egy hónappal a premier után, hogy az Interstellar megbukott az amerikai box office eredményei alapján (165 milliós büdzsé, jelenleg 150-nél tart, világviszonylatban 545 millió). Meglepő szerintem, én nem érzem olyan nehéz filmnek, hogy ennyivel gyengébben szerepeljen, mint az Inception, a kritikai és közönségvisszhang is erős volt, tavaly a Gravity is kaszált, gyakorlatilag megalapozva egy idei űreposznak. Hát ez nem jött be.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
S e t h
nagyúr
Egy ideig nem néztem fel, mondom mitől robbant fel a fórum, ja a spoiler és Arnie.
Addig tudtam érdeklődést mutatni a trailer iránt, amíg a kerti törpe Emily Clark a hatásvadászat hercegnőjeként be nem nyögte hogy kám vit mi if ju vana liv.
Egyszer bejött, gondolták miért ne lehetne megint elsütni, viszont nem egy ilyen kaliberű nőből kellett volna Sarah Connort csinálni.
Ez olyan mintha Győzike belépne egy mma edzésre és azt kiáltaná, hogy na kinek ba....am szét a száját?Kik ülhettek ott azon a meetingen, ahol kiagyalták, hogy Emily Clark?Ha ott vagyok tuti ilyen fejet vágok.
[link]Lehet, hogy khalesiként megfogva Drogo lingamját uralkodó attitűdöket tudott felvenni, de nekem túl puha egy gránitkeménységű Sarah Connorhoz képest, akinek az arcélével követ is lehet fejteni a bányában.
Egyedül az ősterminator-Arnie feltűnése keltett kis érdeklődést nálam, de inkább nem is akarom tudni milyen zavaros tér-idő continuum változásokat terveznek, viszont az egységsugarú nézőkre való készülés jegyében szerintem óvodásszintű megoldásra számíthatunk.
A zenét meg inkább nem minősíteném.Emberiség kipusztulása, végső remény, aha, és közben olyan zene, mintha vmi romantikus lányregényt néznénk.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
bAtt001
addikt
válasz HuMarc #55799 üzenetére
hát akkor ne csak mainstream filmeket nézz és kevesebb lesz a csalódás pl. filth, the inevitable defeat of mister and pete, snowpiercer, enemy, bad words, ill manors, locke, starred up, chef, the signal, coherence, horns, sterch, predestination. ezek azok amiket idén néztem és tetszettek is, nem feltétlenül a hungergames szinten hypolt vackokat kell nézni mindig ha rendes filmet akar nézni az ember
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Tippmix
- Synology NAS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPad Pro 11 2024 Wifi + Cellular 256GB M4 Garanciális
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.