-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aizen92
addikt
Viszlát úrnak és európai filmkedvelőknek ajánlom a A négyzet című filmet!
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
aizen92
addikt
Csütörtöki műsort mikor rakják fel? blade runnerre foglalnék jegyeket.
-
aizen92
addikt
La la Landet jól látom hogy sehol nem játszák feliratosan?
Akik látták a szinkronnál minden le van fordítva? Még az énekes betétek is?
-
aizen92
addikt
filmes poszterekkel gondolom pár embernek itt van már tapasztalata.
Mekkora felbontásban érdemes kinyomtatni?
( 60x 40 illetve pár 90x60 lenne )
illetve tudtok ajánlani valami jó kis nyomdát?Koncepció, minimal posterek/jelenetek kinyomása, és bekeretezése, de nem nagyon tudom hol induljak el.
-
aizen92
addikt
Meghalt Carrie Fisher.
Nyugodjék békébenForrás: TheVerge, Vanityfair, independent
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
1. Moonlight trailer. Zene perfektó. Fotózástól csak tátottam a számat egyes jeleneteknél. Nagyon várom már hogy kint legyen.
2. Cirko-gejzírben néztük Az állam Fritz Bauer ellent.
Der Staat gegen Fritz Bauer - The people vs fritz baurerRotten:86%
Imdb:7.2
Est.hu 7
Port: 8.9Egy újabb német remekmű, azt kell, hogy mondjam. "Gyönyörű" hesseni akcentussal ;-)
Nem túl gyakran feldolgozott korszakból, 1957-ben vagyunk és üldözzük a nácikat. Tökéletes hangulat, karakterek, feszültség és zene. Színészi alakítás is remek volt a fő és mellékszereplők részéről.
Ajánlott nagyon! Főleg azoknak akik Philip Seymour Hoffman Most Wanted Man-je bejött.Itt legalább el is kapják a gonoszt [ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
-
aizen92
addikt
-
aizen92
addikt
válasz Bad Pritt #92173 üzenetére
Nem találok szavakat, elemi erővel csapott meg.
Tökéletes trailer, az a fűrészelés az elején, a zene. Ez tényleg trailer oscarDenzel papát szeressük. Eléggé Oscar eső gyanús alkotás.
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
Mad Max raw footage
Le a kalappal a kaszkadőrök előtt újfent.
Illetve ezt így megkoreografálni..."The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
aizen92
addikt
Free Fire - Official Red band Trailer
Brie Larson
Cillian Murphy
Sharlto CopleyElég nagy elborultságnak tűnik
+
The Siege of Jadotville
Netflix háborús nagyfilmje. Kíváncsi leszek mit dobnak össze.Jamie Dornan
Mark Strong+
Collateral Beauty
Érdekes...Will Smith
Keira Knightley
Kate Winslet
Edward Norton
Helen Mirren
stb.[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
válasz Bad Pritt #91676 üzenetére
+ producer és a screenplayt is ő irta.
Fényképezés már most gyönyörű, elképesztően szép shotok voltak a trailerben is.
Fényképezés Robert Richardson által (Hugo-Aviator-JFK az Oscarjai + Hateful 8, django, inglorious bastards, shutter island, kill billek stb stb.... Nem félek )+DiCaprio társproducer
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
egész jó kis lista lehet csemegézni!
-
aizen92
addikt
válasz lkksioskdl3 #90501 üzenetére
narrátor mondta, vagy mifene. Nekem is rémlik.
-
-
aizen92
addikt
Érdekes kis lista. Sorrenddel nem feltétlen kell egyetérteni ( vagy hogy mi a f** keres ott a madmax ), de jó kis ajánló lehet.
TOPLISTA: A 21. század legjobb sci-fijei forrás: Mafab#scifi #mindfuck #mindblown #toplist
-
aizen92
addikt
Spoiler értelemszerűen
Stranger things 70-80's movie references"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
aizen92
addikt
válasz brownus #90016 üzenetére
Jó kis ajánló, köszi!
A cikk írót meg inkább nem írom le hova kívánnám, amiért bszt odarakni a netflix linkeket a filmekhez... Szép munka...Eddig 5/5 nincs fent a magyar netflixen ami érdekelt volna egyre jobb.
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
Miért kell minden trailer végére egy nagyon ciki és erőltetett poént ellőni? szörnyű.
Amúgy nagyon szép a CGI, jöhet.
Remélem nem az utolsó 20 percben lesz akció, és első másfél óra eredetstory és "kiképzésről" szól.
Benne van a pakliban.(#89896) cyberkind: és tényleg nekem is az eredet jutott eszembe.
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
válasz lezso6 #53590 üzenetére
lezso kommentje kifejezi teljesen:
The Game (Játsz/ma) (1997) 8/10
Miért, miért, MIÉRT MARADT KI?! David Fincher, a Se7en (Hetedik) (1995) és a Fight Club (Harcosok Klubja) (1999) rendezőjétől egy zseniális film. Többet nem is kell írnom, mindenkinek kötelező!Hogy maradt ki nálam is..... és még hány ilyen lehet.
---------------------------------------------------------
+ amit még a héten néztem az a
Víkend
Gyönyörű tájak, néhol igazán kiemelkedő fényképezés, érdekes "csavaros" story, kicsit maszlagos befejezés, de szerintem kötelező magyar film.
Színészek hozták a kötelező magyar formát.Kár, hogy a marketingje anno egy nagy darab nulla volt ( én pl. akkor tudtam meg, hogy megy mozikban mikor már csak 2 hétig vetítették, nem is tudtam elmenni rá, de több ismerősöm is panaszkodott erre).
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
-
aizen92
addikt
Az esély arra, hogy kapjunk végre egy normális DC filmes univerzumot
Míg a Marvelnél Kevin Feige az, aki kezében tartja a Filmes Univerzumot, addig a Warnernél rengeteg döntéshozó volt, talán emiatt is ment félre a Batman Superman ellen. Ez azonban gyökeresen megváltozik.
Ezentúl a Warner Bros. vezetője, Jon Berg és a DC tartalomfejlesztési igazgatója, Geoff Johns felelnek majd a DC Filmes Univerzumért a DC Films divízió képében"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
aizen92
addikt
Rendező korábbi filmjei: Citizenfour; My country, my country.
Várom már a filmet.
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
-
aizen92
addikt
válasz callmeakos #87431 üzenetére
Majd 3 év múlva újra visszanézve az értékeléseinket, lehet akkor még inkább el kéne beszélgetni magunkkal
De ez a 10/10-es értékelés ez zseniális, pure gold Turkálni kéne még, találnánk finomságokat szerintem!
A 10 abszolút kedvenc filmem élbolyában tanyázik ez a film. Ez mai napig így van gondolom!
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
válasz #54715584 #87369 üzenetére
De ez a baj.
Nekem már nagyon elegem van az eredet storykból.
Megint érzelmes pityogás, kemény küzdelmes gyötrelmes életútjának bemutatása, boooringhaypro: ugyanez itt is, egyetértek.
Btw vigyázzunk nehogy megidézzük a PH megmondó emberét, hogy mennyire korlátoltak vagyunk hogy az AC jövő szálban nem látjuk és értjük az összefüggéseket, a nagyságot stb. Remélem nem olvassa a topicot.[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
Bocsi HáGé! :/
Looks Epic. A zene választással nem értek nagyon egyet, de hát van ilyen. ( AC revelations trailer zene mai napig üt )
És reméljük ha kijön a film tartani fogja a 23.976 FPS-t
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
válasz #54715584 #87028 üzenetére
Évek óta húzom ezt a filmet, pénteken kölcsönöztem ki, hogy majd ma megnézem
Ahogy látom lehet inkább várni kéne vele. Bár nem sűrűn olvasok lehúzó kritikát róla,de egy olyannal összehasonlítani, mint egy rotten 39% és imdb 5,3 vs 7 és 70%. Figyellek!!!
__________________________________________________TOALL:
Most a me and earl and the dying girl, perks of being a wallflower típusú filmeket vadászom. Kell egy kis kizökkenés/felüdülés, mert az utóbbi hónapok dráma "maratonját" túltoltam ( Saul fia volt az utolsó ).
Úgyhogy ha valakinek komoly témájú, mélyenszántó gondolatokkal bíró Rom-Dramedy-je, az ne tartsa magában!
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
válasz callmeakos #86961 üzenetére
Nem is tudtam hogy írtál! na most lebuktál te is!
Milyen témában amúgy?[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
válasz callmeakos #86956 üzenetére
dö szkrín elnézést.
Amúgy azon filózok, hogy ha a mozimánias ürge ki lett tiltva, mert reklámozta az oldalát. Akkor ha a cinestar/DÖSZKRÉN-nek firkálók linkelik be ide azt az oldalt, ahol dolgoznak, akkor az kicsit nekem hasonló szitut generál "jogilag".
vagy csak este van és húzzak aludni?szerk.: Najó Radi csak figyelmeztette. na. majdnem
#trolloff
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
válasz ígyvanferi #86944 üzenetére
és tényleg, szigorúan a bulvár is szóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóval:
"(na jó, a bulvárt hanyagoljuk, ahogyan tisztelettel kérném az „X film szar” típusú, építőnek nem nevezhető hozzászólásokat is, valamint mindent, ami Index/Cinematrix)."
Mivel elég régi ez az első hsz, véletlen a Cinematrix alatt most már nem a Cinestar-t kell érteni ??
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
válasz Dilikutya #86242 üzenetére
Azért annyira nem vészes a helyzet
Nézd meg mindenféleképp. Kellemes kis western.
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
válasz Viszlát #86114 üzenetére
Nincs sok film, amit nem tudtam végignézni, de ez.....
Lehet rossz hangulatomban kaptam el, de tényleg az unalomba fulladt, figyelmem elterelődött másra, be se fejeztem azóta a filmet. Nem is vágyok rá.És nekem is ez volt a probléma, a két színésznőben meg volt a potenciál és olyan magas elvárásokkal ültem le megnézni, aminek nem tudott megfelelni a film. Tényleg nagyon rossz a script.
Egyetértek a leírtakkal amúgy.
-
aizen92
addikt
-
aizen92
addikt
100 Years/100 Shots:
OFFICIAL SELECTION: 2016 Tribeca Film Festival
A journey through the past 100 years of cinema--the most memorable shot from each year (in my opinion). While many of these shots are the most recognizable in film history, others are equally iconic in their own right. For example, some shots pioneered a style or defined a genre, while others tested the boundaries of censorship and filmgoer expectations. If anything, I want this video to be a reminder as to why we all love cinema so much.Filmek listája a descriptionben.
-
aizen92
addikt
válasz #54715584 #85118 üzenetére
szerintem ezért van a TG, ezért vannak itt a modik, hogy csudajó világot alakítsunk ki.
Hallottam már mi volt itt régen, nem pár hónapja olvasom a topicot, ismerem a flow-, értem én a helyzetet.Ahogy írtam nem kötelező a 10-es, csak mellette legyen egy ajánlott/nem ajánlott.
ahogy írtam, lesznek 1-2 sorosak ahogy eddig is, lesznek 5-10 sorosak, és lesznek a kisregények.
Nem kötelezhetünk senkit a tartalomra.
Csak valami keretet adjunk a dolognak.mondjuk a trollokat én személy szerint kitiltanám a topicból, de az modi felelőssége ennek az eldöntése.
Az hogy van személyeskedés, trollok, csesztetés, megint a TG és modi felelőssége.
Ha valaki nem képes az összefoglalóban megfelelt dolgoknak, akkor moderálni kell, egyszerű. 2.-3. ra meg fogják tanulni. Ha nem, puff x hét kitiltás a topicból ( bár ez megint nem az én tisztem eldönteni, hanem modiké ).
Birka mindenhol volt, van és lesz is. Ha már van egy TG rendszer, vannak visszajáró modijaink, akkor valamit úgy tehetnénk, szerintem.
Kicsit náciskodni kell az elején, aztán ennyi. Kettős mérce pedig elfelejtve, mindenkit egyenlően szankcionálni.
De ez biztos a topic felének nem tetszene ez a része, egyelőre kezdjük az alapok lefektetésével, menjen valami az összefoglalóban valami konszenzus után, és utána lehetne beszélni a szankciókról és azoknak a mértékéről.
*insert "szerintem" in every line.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(#85120) HáGé: ezzel egyetértek újfent. ha van olyan, hogy 1 max 2 szó tényleg spoileres az elmegy.
de ha 10 soron keresztül kell olvasni egy ilyet én is tépem a hajam ( és amúgy érdekel amit az illető ír ), akkor az egészet spoiler mögé, azt a full bekezdést, ennyi.[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
válasz Pearce #85106 üzenetére
a magyar cím tényleg lehet kicsit sok. de az angol min legyen ott szerintem. aztán opcionálisan mellédobni a magyart.
De véleményem szerint az ilyen hogy BvS, JW, SWhét és társai ne legyen. Ha "kontextus" nélkül rövidítgetünk attól megörülök. és itt félre értés ne essék, nem arról beszélek, hogy egy pl. BvS threadben rövidítitek hogy BvS vagy SW, hanem értékelésnél a címben.
Kereshetőség legyen szempont értékelésnél. Ha az értékelésre reflektálunk értelemszerűen, ott nyugodtan mehessen a rövidítés, mert szar is úgy megírni a hsz-eket, hogy ki kéne írni a teljeset.és annyira jó látni a pozitív hozzáállást mindenkitől! ( ja nem )
(#85110) Dilikutya : vagy full spoiler mögé az egész vagy ha van egy olyan bekezdés, akkor az egész bekezdés spoiler mögöt. Ebben most igazat adok neked.
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
Ne menjünk el a spoiler irányába, lerágott csont.
Inkább tényleg az értékeléseket öntsük normális formába, vitassuk meg, alakuljon valami kezdetleges konszenzus, és menjen összefoglalóba.én javaslatom:
- Cím Angolul és ha van akkor a magyar mellé! , IMDB linkkel mögötte.
- utána jöhet egy rövidebb áttekintés a filmről.Ismerve a topicot, ez 3 stílusba teljesedik ki:
1. 3 soros tetszett/nem tetszett spoiler nélkül ( vagy valami hasonló rövid élmény átadás )
vagy
2. 5-6 sorban spoiler nélkül
3. Hosszabb leírások. itt szokott lenni a full spoileres változat értelemszerűen ezeket spoiler gomb mögé rejteni!
illetve egy spoilermentes bevezető és utána a spoileres rész.( spoilerbe zárva )ezután lehetne egy egységesebb értekelési rendszer, amit be kéne tartani.
Lenne egy X/10 illetve ha valaki nem szeret pontozni, akkor egy (_hoffman úrból kiindulva ) ajánlott / nem ajánlott kategória.És tényleg a legfontosabb a címre vonatkozó és az értékelés egységességét kéne betartani.
Persze van aki trailert is beszúr, képeket, az mehet ugyanúgy tovább, csak az alap formát kéne ráeröltetni mindenkire.Ha valaki ezt nem teszi, szólunk/TG szól Radinak/ori-nak, ők meg megformázzák és néha napján ránk szólnak, hogy "hé tesó az összefoglalóban lévő formát tartsuk már meg, mert dádá lesz"
ennyi a javaslatom, várom a kiegészítést-ellenérveket.
és ésszel, ne fröcsögjünk kivételesen.
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
válasz Viszlát #62008 üzenetére
Congress
Tökéletesen leírtad: " Végig olyan érzésem volt, hogy esetleg olyan utalások vannak benne amiket ha ismernék, akkor összeállna a kép, de így csak kapkodtam a fejem a metafórák tengerében."
Tele volt rakva szimbolikával és rengeteg dolgot olyan jó lett volna dekódolni.nem találok szavakat amúgy, a zárójelenet meg hab a tortán, egy hatalmas kérdőjel.
Ötletem sincs mit láttam, de rendkívül tetszett, egyedi élmény volt.
A társadalomkritika és görbe tükör nagyon erős benne, elgondolkodtató. Az életről alkotott felfogása nagyon egyedi. Ezen még pár napig agyalok, rágni fogom, mert nagyon nehéz a megemésztése.
Többször elő fogom venni szerintem az elkövetkezendő években.Alapmű!
Köszönöm urak az ajánlót!
-
aizen92
addikt
-
aizen92
addikt
válasz lionshamlet #84737 üzenetére
komolyan. de tényleg.
és egyik ph-s kollégával próbálunk rájönni privátban, de ötletünk sincs."The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
aizen92
addikt
válasz Viszlát #84709 üzenetére
Nagyon élveztem ezt a filmet és egyetértek a leírtakkal.
Nem tudom értettem-e belőle mindent amit kellett volna( ha egyáltalán kellett volna), de egy biztos elgondolkodtatott.------------
Más.
Topic viszonylatait tekintve elég hardcore elemzés:
A posztkommunista tér belakása Antal Nimród Kontroll című filmjében
KALMÁR GYÖRGY[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
-
aizen92
addikt
Amiket olvastam, pont a vicceskedést hiányolják, túl komoly túl "dárk".
Ergo ötletük sincs arról mi is az a DC universe.De ez csak az ami spoilermentesen olvasható, a film ettől még lehet szar.
Hétvégén kiderül, izgulok."The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
aizen92
addikt
Batman v Superman látom nincs feliratos verzió. Megnéztem egy szinkronos előzetest, remélem marad ez, egész tűrhető.
Afflecknél hangja ugye Széles Tamás, mondjuk vicces mert Zod-é is ő volt nem?
Welker Gábor gondolom maradt Supermanusnak.
Illetve még Lex Luther hangja kérdéses. Nem tudjátok ki a végleges?internetes Szinkron adatbázis. mik nincsenek
Nagyon lassú a keresés, de megtaláltam.[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
válasz Viszlát #84132 üzenetére
Félig meddig belsős infó., úgy értem, hogy Chrome-on nem tudják ők se megoldani a fullhdt. És mi se tudjuk megoldani ( hasonló magyar szolgáltatás ). Mi teszteltük, CPU-t fullon pörgeti ilyenkor. Nagyon nem bírják.
Egyszerűen leolvadna az összes konzumer hulladék laptop tőle.És csak hogy ne a "levegőbe" beszéljek: [link]
Ez HTML5 playerekre vonatkozik. pl. egy Silverlight képes kihajtani fölösleges teljesítményvesztés nélkül.és akkor még a bitrate-ről nem is beszéltünk .....
[ Szerkesztve ]
-
-
aizen92
addikt
IMDB értékelések Azért "néha" a topic is átfordul ilyesmibe
-
aizen92
addikt
válasz #54715584 #83948 üzenetére
6" mobilról nézem pedig. igazad van tényleg ott vannak
-
aizen92
addikt
válasz callmeakos #83921 üzenetére
Amikor azt hittem, hogy a 2 rész és a part 1 után van lejjebb, akkor láss csodát, VAN.
"Szörnyű" volt majdhogynem minden egyes perce. Televágták frissen felkapott vagy "régiúj" színészekkel, de nem szólt senki nekik, hogy nem ettől lesz jó egy film.
Könyveket nem olvastam ( soha nem is fogom ), de ott is ennyire gagyira sikerült a lezárás?
CGI mocsadék volt végig, színészi játék nem volt a toppon.
Imdb-n én még egyet alávágnék a pontozásnak.
Közepes iparosmunka, persze nem nézhetetlen, de sajnos a katarzist vártam, illetve egy értelmes befejezést. + Azt, hogy ne lehessen ennyire kiszámítható az egész történet.
Hát nem lett meg, ez van. Mindent nem lehet ugye.És Saint_ igen, lett végül demokrácia, és boldogan életek,amíg meg nem haltak.
Hateful Eight megvolt. Ahogy korábban is írtam, minden 3. Tarantino film jön be. Hát ez pont a 3. lett. Pedig nagyon szkeptikus voltam, de most elkapott a hangulat.
Ha már láttad az összes Tarantino filmet, akkor "ezt is láttad".
Korrekt volt, köszönjük."The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
-
aizen92
addikt
Az utolsónak ma nézek utána. Egyszerűen kenterbe vert sok színészt a mostani mezőnyben is.
Lehet tényleg van valami korhatár.
A legfiatalabb színész amúgy akit eddig jelöltek egy 8 éves srác volt, 1980-ban.Szerk.:
Úgy tűnik nincs Age limit. 2013-ban egy 9 évest jelöltek. Quvenzhané Wallis
Jacob Tremblay-ünk pedig szintúgy 9 éves.Legalább Brie Larson elvitte a szobrot. Ez is valami.
-----------------------------------------------------------
Nagyjából elégedett vagyok az idei mezőnnyel és a nyertesek listájával is. Korrekt ki oscar lett, a Mad Max kicsit túl lett tolva, de ennél volt már rosszabb is.
Én is "örömmámorban úszok", hogy a Martian egy deka díjat nem sepert be.+ örülök, hogy végre egy MAGYAR film nyert.
Ne gondoljuk már túl és köpködjünk, meg nyivákoljunk.
Nyert egy magyar film. Pont a mondat végén.[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
The Oscars always get it wrong. Here are the real Best Pictures of the past 40 years.
Nyertes, és akinek tényleg nyernie kellett volna.
Nagyon jó kis filmes lista. Ajánlom mindenkinek!"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
aizen92
addikt
válasz #54715584 #82751 üzenetére
Csússzon is be pár ezekből, mert én inkább itt látom az újítást és nem a blockbuster/popcorn - akció duóban, pont ott tényleg nincs semmi "egyedi".
Persze nagy ritkán vannak kivételek.Most kiragadva: Roomot pedig nem is tudom lehet-e hasonlítani máshoz. Nem egy lerágott csont, vagy már ezerszer ellőtt klisé.
Drámában sokkal gyakoribb az ilyen szerintem.[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
válasz emiki6 #82749 üzenetére
Most miért mondasz ilyet?
Good dinosaur - Animation, Adventure, ComedyElkezdtem keresgélni találtam még párat, de inkább nem égetem szegényt
De tényleg írta többször, hogy dráma nem az ő kategóriája. Bár írt jó párról már, most ahogy nézegetem.
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
Látom senki se írt róla, egy kis szösszenetet összedobtam, aki látta várom annak is a véleményét!
Ha ez nem nyer Oscart, akkor ötletem sincs mi kell a sikerhez.
Az elmúlt években nem tudom mikor volt egy olyan alkotást, ami így játszott az érzelmeimmel."Hihetetlen", de ez is egy könyvadaptáció...
Eléggé féltem az elején, hogy beragadunk a szobába, és végig ez a nyomasztó világ lesz az, amit bemutat a film. De kellemeset csalódtam.
A rendező Lenny Abrahamson ( Frank-et most már megnézem ezek után ) költői módon mutatja be a szobát, ezt a 3x3 méteres "bábot". Bármennyire is abszurd és gyomorfacsaró a környezet, valami szépséget lát az ember benne. Elég furcsa egyveleg.Remek élmény volt látni Jacket, ahogy rácsodálkozik a világra és fokozatosan, lépésről-lépésre fedezi fel.
Egyszerűen Jacob Tremblay "egyedül" elcipelte a filmet a hátán, olyan színészi alakítással, hogy el fogja dobni mindenki az állát. Minden egyes jelenetben belelátsz a fiú lelkébe, minden kis mozzanata olyan profizmust tükröz, hogy hihetetlen, a tekintete letaglózó és nagyon komplex érzelmeket képes visszaadni. Tudom, hogy gyerek, de elég kislányos az arca, a hosszú hajával a filmben, pedig erre még inkább rákontráztak. Még nem gondoltam bele részletesebben, mi annak az oka, hogy a rendező kicsit elmossa a nemi határokat a gyermekben, lehet egyáltalán nem volt fontos ez.Az anyuka szerepében Brie Larson. Jó látni,hogy folyamatosan tud fejlődni, hatalmas karrier áll előtte. Ez a film lesz az amitől végleg "felkerült a térképre".
Én inkább mondtam volna supporting actressnek, de megértem a jelölést, elképesztő volt az ő alakítása is.Talán a lényeg, az a két színész közti kémia, ami valami elképesztő és letaglózó . Minden egyes pillanatban működik, nem érzed azt, hogy túl lenne játszva, vagy egyáltalán, hogy színészek vannak a vásznon.
A film szerintem inkább szól Jackről és arról, ahogy magára és a világra rátalál,mint amikor a hernyó bábjából pillangóként kitör és szárnyra kel. De nem tud az anyjától elszakadni és fordítva se, egymásé, ketten egyek.
Gyönyörű karakterfejlődésnek lesz szemtanúja a néző ezalatt a 2 óra alatt.Életre szóló filmélmény volt számomra, mindenkinek tudom ajánlani. Az biztos, hogy a zsepit be kell készíteni
Remélem bezsebel pár Oscart.
(Jelölve lett legjobb film, legjobb női főszereplőnek, legjobb rendezés, és legjobb adaptált forgatókönyv kategóriákban. )Nem szoktam értékelni,de nálam ott van a toplistában.
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
válasz Magnum_ #82453 üzenetére
Pontosan ugyanezt.
Első: Hátranézek
Második: Hátranézek úgy, hogy azért látszik, nem vagyok boldog és egy olyan arckifejezés, amiről lesül, hogy képzeletben már megnyúztam a csávót.
Harmadik: Szépen megkérem, hogy hagyja abba/kussoljon el.Nagyjából ennyi. Harmadik-at többször megismétled, gúnyos arckifejezéssel ha szükséges.
Eddig nekem ez bevált. Sose kellet kitalálnom eddig, mi legyen a negyedik lépcső, de megnyugtatok mindenkit, nem ígyvanferi féle kiba*zom a fogadat konfliktus kezelés lenne.[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
The 10 Best Closing Scenes in Film History
nagyon jó kis összeállítás, a 10-en felül megemlít még kb 3-4x10-et is.
-
aizen92
addikt
válasz Grave_444 #81236 üzenetére
De ne hagyjuk, beszéljünk róla, erre való egy filmes topic.
Tibinek igaza van azokban a pontokban amiket felsorolt. Még én is élveztem ezt a filmet, aki nem túlságosan horror rajongó. Kellemes tempó, az in medias res kezdés tökéletes volt és még a végén se tudod wtf van, de egyáltalán nem is szükséges. Megfelelő a feszültség, amit tart végig egy optimális szinten.
A színészek jók, tényleg nem tini klisé végre. Tini szereplők, de egész "reális" reakciókkal.Ez nagyon jó iparos munka, ami felüdülés az elmúlt évek szennyei között. Több ilyen kéne. A fotózás pedig dobott a filmen. A medencés jelenet vitte nálam a prímet.
ui.: tényleg jó lenne kitalálni, vagy jó lenne felderíteni mi kellene egy tökéletes horror filmhez, ami az utóbbi években a szinte lehetetlen kategória.
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
válasz callmeakos #80626 üzenetére
Kevin Hart. Ki más?
Ez egyre jobban tetszik."The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.
- Philips Sonicare ExpertClean 7300, 2 év gyári garancia