Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tdd587
őstag
Érdekes, nekem eszembe sem jutott, hogy újra elinduljak elölről egy karakterrel. Talán teknősöket kellett írtani az elején? Varázsfegyverekkel, meg szuper páncélban? 2 perccel azután, hogy megöltem diablót? Akkor inkább másik kari és fakarddal. Szerintem.
Ebből a szempontból a Sacred 1 és 2 jobb volt, ott bronze mellett silver fokozatban is lehet indulni. És a silver úgy néz ki, hogy amint a második goblin is csatlakozik a késes bunyóhoz - futás, mint a nyúl, különben levernek.
Nehézség szempontjából csinálhatnának egy olyan induló fokozatot is, hogy ne katt-katt, szétfröccsen, tárgyakat begyűjt legyen elejétől a végéig. Valaki már említette fentebb, szerintem is ez az izzadtságszagú favágás esete. Ha sosem kell meggondolni egyetlen dungeon szobájába történő belépést sem, mert úgyis mészárlás lesz belőle, 100% túlélési aránnyal, akkor tényleg csak azon lehet izgulni, hogy mikor dob egy nukleáris csatacickány varázskardot. Ami biztos a zsebében volt addig... erre 10 év után nem hiszem el, hogy nem tudnának kitalálni valami értelmesebb megoldást. Őrizzen egy ládát vagy nem tudom.
Ami nekem emlékek maradtak az ilyen 100 órás klikkelő bajnokságokból:
Sacred 1 (silver): kifejezetten nehéz az elején, utána is időnként nagyon bedurvult (és amúgy is szabadon lehet olyan zónába mozogni, ahol sok szinttel erősebben kellene majd csak járni)
Sacred 2 (silver): nehézség 0, határtalan mészárlás, mindegy mit csinál / merre jár az ember
Titan Quest: végig arányosnak tűnt, nem egyszer sikerült meghalni
Diablo 2: aránylag jól lehet haladni, de időnként csúnya meglepetések, Mephisto pl. 3 másodperc alatt kivégezte a karakterem
Diablo 3: meglátjuk...
Szerk: tisztelt Diablo fanok, ez a véleményem volt, tehát nem ítélkezni.
[ Szerkesztve ]
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
Djuree
félisten
ezt a patkányból pénzt dolgot már amúgy sok más játékban megoldották. gothic pl. állatokból csak bőr esik, fogak stb. amiket fel lehet használni/eladni. ork harcosokból pl. kard esik esetleg egy kis pénz, páncél, olyan amit rajtuk látsz. nem lenne ezt nehéz megoldani és még kiszámíthatóbb lenne a loot rendszer is. sokkal több értelme lenne, mint a mostani rendszernek. szúnyogfelhőből óriási anciant plate mail, ezt sosem felejtem el, de jót röhögtünk ezen anno
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
frame>24
addikt
Bváháháháááá-Hahahaaa!!!
A nukleáris csatacickány megint ütött! (tdd visszatért..vagy ee' se menté' ? )
Nos igen, de a Diablo "szépségét" ez adja, valóban szinte csak a drop üldözése/variálása (rúnák, gemek, charmok, stb.) hajt. Illetve még azon lehet élvezkedni (egy karakter első fejlesztésekor), hogy vajon hogy fog működni/kinézni az új skill(spell)? Azt várod, hogy mennyire sikerül összehoznod egy olyan "build-et", (de fosul hangzik, csak mit írjak; képesség-összeállítás?!), szóval amivel úgy mész át a szörny-masszán, mint kés a vajon. A Diablo-ban sokaknak ez az érzés volt a cél, mert nightmare-től ez nehézzé válik, és hell-en jön a tényleg taktikázás-rohangálás rész.
Tehát érthető az "illogikus dobás" számodra zavaró mivolta, és mi is röhögtünk ezeken, de ez a legpörgősebb játékok egyike, csak a cuccok, az attribútumok és a skillek a lényeg, csak közben meg felnőttünk, és jobban látjuk a hülyeséget körülötte.Apropó, attributes!
Ugye ti is úgy osztogattátok a char pontokat, hogy mind az 5-öt EGY helyre tettétek szintlépésenként? Mi mindig úgy gondoltuk, hogy ide-oda 1-2 pontot osztani hólapáttal tarkónvágással jutalmazandó...
[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
ddekany
veterán
"Ugye ti is úgy osztogattátok a char pontokat, hogy mind az 5-öt EGY helyre tettétek szintlépésenként?"
Szigorúan csakis! Aki kétfelé rak, az biztos nem tudja mit akar... (Aztán még van az a fajta, aki nem bírja, ha nem 5-re vagy 0-ra végződnek a tulajdonságai... és akkor ha kap küldetésre vagy elixirből mondjuk +1-et, akkor elromlik az egész... mert hiába rak rá következő szintlépésnél 4-et, hogy megint kerek legyen, mit csinál a maradék 1 ponttal? )
-
ddekany
veterán
"mert úgyis mészárlás lesz belőle, 100% túlélési aránnyal, akkor tényleg csak azon lehet izgulni, hogy mikor dob egy nukleáris csatacickány varázskardot, akkor tényleg csak azon lehet izgulni, hogy mikor dob egy nukleáris csatacickány varázskardot."
Sőt, még azon sem kell, u.i. ha amúgy is nyerő az ember, akkor mi motiválná arra, hogy jobb cuccot találjon?
"Ami biztos a zsebében volt addig..."
Ezekkel viszont nem lehet sok mindent kezdeni... Hiszen eleve teljesen abszurd az egész. Szörnyek ténferegnek (pontosabban állnak!) funkció nélküli útvesztőkben, kb egyenletesen elosztva a komplexum területén, hogy ha valaki 30 méteren belül ér, akkor megtámadják. V.é., hogy nyilván az egész környék zeng a csatazajtól, de aki 31 méterre van a csatától, az már nem szál be, hanem vár türelmesen, hátha arra jársz. Na most akkor nézzük mi lenne, ha realitásra törekednénk... és a könnyebbség kedvéért a főhős valami természetfeletti okból nagyon sokat kibír, és mindenből kigyógyul (különben minden csata után 3 hónap rehab a minimum lenne). OK. Na most, belépsz adott épületbe, ami egye fene kb dungeon szerű, és szétvered a bejáratnál álló 5 orka fejét, akik üvöltenek. Ezt persze meghallják a közelben, és csatárlánc jelleggel terjed az "álááárm", és szép lassan megindul feléd az EGÉSZ létesítmény tartalma. Ha netán már a felével végeztél, mert akkora félisten vagy (és valahogy nem tapos el a tömeg), akkor valószínűleg kitör a pánik, és mindenki szétfut a mezőre. A legyilkolt 100 orkról leszedhetsz: 97 bőrpáncélt (helyőrség hivatalos viselete), 3 láncinget, 30 másfélkezes kardot, 50 fejszét, és 20 buzogányt. Ezeket tehertaxival elszállítod a közeli karaván kovácsához, aki kimeredt szemmel néz rád, majd méhes áron átveszi, és elteszi az üllőt mert most már akkor ő jól is van egy életre. Iletve megveszi a tehertaxidat. Vagy mi... Szóval nem lenne nagy öröm a játék, vagy legalábbis mint hack-n-slash nem. Tehát az absztrakt szabályok szerintem lemennek, amennyiben a játék élvezhetőségét szolgálják.
[ Szerkesztve ]
-
wikings2
őstag
Nem igazán értem azokat akik a hibákat keresik a játékban :S
Mennyi hibát tudnék felsorolni a többi h&s és rpg játékokban eh...
Hibák mindig is voltak és lesznek is, emberek készítik és megpróbálják úgy megalkotni más embereknek hogy a lehető-leg élvezhetőbb legyen ami csak lehet.
Hogyha 100.000 emberből 999.995 mondta azt ,hogy legyen már Autó-cash felvétel akkor biztos nem a maradék 5 miatt fognak elgondolkozni azon ,hogy talán mégse kellene...
és ezzel kell annak a szegény 5 embernek együtt élnie hát borzasztó... Diablo 2 is több millió embert odaültetett napokra a gép elé megjelenésekor , és szerintem biztos hogy nem az a 1-2 ezer csalodótt ember fogja érdekelni a Blizzardot hanem az a 10-20millió elégedett akikből még most is rengetegen lógnak a közel 10 éves Diablo 2 B.neten...Ez van srácok... játszatok az utánzatokkal, ennél jobb minőséget sosem fogtok kapni
Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
KAMELOT
titán
ebben a játékban nicns hiba...nagyon is jó játék a DIABLO 2 és a 3-as is brutál lesz.
PALADIN-al jácottam végig az egészet.....sajnos hell fokozaton már nehéz volt....így ott be is fejeztem. 70-es szintig jutottam el a paladinnal
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
wikings2
őstag
válasz CsiguszMaxim #58 üzenetére
Hát én nem vagyok SC fan ,de szerintem egy olyan játékért ami olyan szinten meghatározó volt az életemben ( kb hülyének néz mindenki mikor a Runescapetől kezdve a Darkstonen át minden hack&slash/rpg a kedvencem lett (ami nem koppintós majom)) és egy deka fpst se mást nem tolok pont amiatt mert a Diablo 1 régen kiskoromban leültetett a gép elé és nem engedett el )(jó néha egy kis stratégia a jobb fajtából )
szerintem nem pénz az a 10 ezer forint , most ugye betyárkodik a forint de +3 ezerrel se izgat a dolog, megvan legalább CE ra se sajnálnám a pénzt mert szerintem biztos hogy lesz, csak sajna 20 ezret nem tudok elő teremteni csak így tanulóként a semmiből
Max várok a megjelenés után egy picit hogy enyhüljenek a kedélyek meglátjuk Sc2 drága mikor akar árából fogyni egy picit[ Szerkesztve ]
Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
Vistaboy
veterán
válasz CsiguszMaxim #58 üzenetére
Mivel én egy évben átlagosan csak egy-két játékot veszek - ami a Diablo III megjelenésekor lecsökken egyre -, ezért én tutira CE-t rendelek, még ha 25K-t is kell érte fizetnem.
Azzal úgyis garantálva lesz az elfoglaltságom jó pár éven át.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
CsiguszMaxim
senior tag
Az érv jogos főleg, hogy én nálam is folyamatosan előkerülő játék a dio. Számtalan órát eltöltöttem már vele és tényleg nagyon várom a folytatást. A 10k még nem is borzaszt el annyira de sajnos ilyen téren akár 15-ötöt vagy még többet is kinézek a blizzből a sima kiadásért. Ez pedig akárhogy, is nézzük nagyon sok egy játékért. De valószínüleg biztos találok valami kiskaput, hogy meglegyen a játék és ne kerüljön 10k-nál sokkal többe.
Best teaparty evaaaaaaaaa!
-
ddekany
veterán
"Nem igazán értem azokat akik a hibákat keresik a játékban :S"
Nem keresi senki a hibákat... egyszerűen vannak zavaró dolgok, amiket éppenséggel nem észrevenni nehéz.
"ezzel kell annak a szegény 5 embernek együtt élnie hát borzasztó..."
Pont ez egy hátulütője a szigorúan bevétel orientált termelésnek: a 95% optimalizálnak, az 5% (ez amúgy általában igényesebb/értelmesebb közönség) meg asszimilálódjon vagy megszopta. Jó esetben ők 10x-eres áron kaphat olyat, amit akarnak, mert úgy már megéri az 5% közönséget megcélozni. Játékoknál viszont általában kicsi befektetéssel meg lehet célozni azt az 5%-ot... de itt most valószínűleg nem teszik. Mondjuk csak játék, szóval nem fontos az egész, de ha már ez a téma, nem tudom miért kell állva tapsikolni mindenhez. Ember megjegyzi, hogy na, már megint nincs nehézségi fok állítás, és megy tovább az élet. Megtudtad, hogy valaki így gondolja... nem baj, többek közt erre való a fórum.
-
basaharc502
aktív tag
Úgy néz ki csak engem nem vágot földhöz az amit a Diablo 3-ról eddig lehetett látni-hallani?
Csak nekem tűnik fel az, hogy még anno a diablo 1 és a 2 között nemsok különbséget lehetett felfedezni, gyakorlatilag a diablo 2 az első rész "javított" verziója volt...mindent belepakoltak,ami az 1-ből hiányzott, de csomó minden ugyan az maradt (hangok,zene,karakterek,grafika is dio 1-es hangulatot áraszt csak feljavítva, meg a két játék egész kinézete hasonó)Namost, mivel a 3-mat nem azok készítik akik az első és második részt, ezért nem is vártam azt, hogy most kapunk egy még tökéletesebb diablo-t diablo 3 címen. Csak számomra furcsa, hogy diablo 3 néven futó játékból idáig (kb a címen és deckard cain-en kívül) semmi sem emlékeztet arra, hogy ez a játék a nagybetűs DIABLO folytatása
-
ddekany
veterán
"ebben a játékban nicns hiba...nagyon is jó játék a DIABLO 2"
Aki ismerte a szabályait stb, az nagyon is jól tudta hogy nem kevés hanyagság meg programozási anomália volt benne. Nem mellékesen igen hiányosan voltak dokumentálva a szabályai. Mindez persze nem meglepő, hiszen csak játék, ők sem vették véresen komolyan mint valami banki rendszert vagy ilyesmit. És ettől persze még összességében jó volt, de húúú de messze is van e "nincs benne hiba"-tól.
"PALADIN-al jácottam végig az egészet.....sajnos hell fokozaton már nehéz volt"
Hááát... akkor te az igencsak könnyűt szereted. A paladin kb a legerősebb/legkönnyebb karakter az egészben, túl erős a többihez, főleg szólóban. Nekem zealer-em volt, és a fizikál immunisokkal szívott ugyan amíg nem találtam valami fagyasztós buzogányt, de amúgy életszívó darálógép... GUSZTUSTALAN! Hammerdint már ki sem próbáltam, mert állítólag az a legdurvább.
-
ddekany
veterán
válasz basaharc502 #63 üzenetére
Érdekes, számomra a D2 sem hozta D1 "gótikus" atmoszféráját... színesebb/"neonfényesebb" volt, amit valaki szeret, valaki nem, de számomra távolabb került attól, ami grafikailag "egyedi" volt a D1-ben. (A D1 zenei színvonalát meg nem sikerült megismételni a 2-ben... mondjuk nehéz is lett volna, azt is nagyon eltrafálták a D1-ben.) A játékszabályok bővítése miatt (skill-ek, stb) persze összességében egyértelműen előrelépés volt a D2. A D3 csak ennek a képvilági tendenciának a folytatásának tűnik nekem... a "játékélmény" meg még nem igazán ismert.
-
Djuree
félisten
a 3 grafja nekem nem jön be, olyan rajzfilmes lett mint a wow rohadtul nem diablo fan-oknak bejövős ez így. vissza kéne térni az 1-hez grafikai stílusban is...
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
ddekany
veterán
Hát ja. Nyilván ők úgy kalkuláltak, hogy a többség ezt a meseszerűbbet szereti... nem tudom mennyire volt igazuk, mert van hogy a biztonságosan populáristól való elütés miatt lesz valaminek végül kultusza. Mint a D1-nek is lett... mondjuk kérdés akkoriban hogy nézett ki a többi játék, azaz akkor mennyire ütött el a D1 stílusa azoktól. Ez a neon-mese mánia mintha az eltelt 10 évben harapódzott volna el. (Pl. a közkatona-csontiknak kéken világít a pajzsuk...)
-
Gyuri27
félisten
1v1 vagy team vs team lesz a játékban?
Amd - Radeon - Ryzen
-
basaharc502
aktív tag
Én még mindíg úgy gondolom, hogy a D1 és D2 között minimális különbség volt, viszont a D3 fényévekkel elüt a dio1 és 2-től egyaránt, ez az ami idáig nem igazán tetszik...Pont az lenne sztem a lényeg, hogy olyan játékot alkossanak, ami egy az egyben hűen tükrözi a d1 és 2 hangulatát, atmoszféráját, játékélményét stb...és ez egyenlőre nekem nincs meg...
-
Gyuri27
félisten
válasz basaharc502 #69 üzenetére
A dio2 semmit nem tükrözött a dio1-ből. A dio1 sötét volt és csak lefele mentél. A dio2-ben a helyszineknek megfelelően változott a látvány világ. Szerintem a küldetések, tárgyak és egyéb szereplők is jobbak lettek a második részben.
Az első rész után nehéz volt megszokni a másodikat. De így a harmadik rész kapujában azt kell mondjam a 2 jobb volt.
Így elsőre nekem sem jön be a harmadik rész képi világa. De ne itéljünk elhamarkodottan. Nyilván lesz benne darkosabb, sötétebb pálya is.Amd - Radeon - Ryzen
-
wikings2
őstag
Aki nagyon akarja ,csak az fogja észrevenni ezeket
Furcsállom hogy nem tetted mellé az "Ez van srácok... játszatok az utánzatokkal, ennél jobb minőséget sosem fogtok kapni " mondatomat.
Amiket irkálsz azok megállnák a helyüket mondjuk 8 év B.netezés után , de látszik hogy nem igazán játszottál vele (ZealerPala??? senki se használ olyat, ha meg azt mondom hogy a SorciZealer a legkeményebb Pvp karik egyike akkor szerintem egy ilyet nézel O.O)
Szerintem nem az a jó játék ami odaragaszt a géphez...hanem az ami még 5 év után is tud meglepetést okozni (és ezt nem a questekre értem) , és ezzel a tulajdonságával ragaszt oda.
No meg hát lehet állást védeni és meg is értem a deffenzív hozzáállásod, de sajnos túl nagy a rajongó tábor, aki az én pártomat fogjaTalán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
wikings2
őstag
válasz basaharc502 #69 üzenetére
Most mondjam azt hogy én vagyok az utolsó szamuráj ? Még ma is fent voltam Diablo 1 B.neten 4 órán át.
Diablot mikor előveszem mondjuk 1 év Diablo 2 B.net után akkor borzasztóan jó és ez volt az origi játék ,és pokoli jó lett ,és játszok vele rengeteget.
Hangulatában a Diablo 1 szerintebb jobb ,de szerintem sincs túl sok köze a Diablo 2 sem hangulatában, sem összképében.Diablo 3 ra először első vidiknél azt mondtam hogy hááááááát ez már nem az a Grafikát nemfigyelem és elborult aggyal játszok heteken át feeling lesz, de mikor kijött az első multihentelés vidi O.O öregem eldobtam az agyam , és már fel is írtam ,hogy előrendelés ,hogy el ne felejtsem
Komolyan beleéltem magamat a hentelésbe mintha én toltam volna óriási lesz[ Szerkesztve ]
-
wikings2
őstag
Nem vetted amúgy még észre hogy a Blizz játékaiból lett úgy mond "tömegjáték"?
WoW...Warcraft széria (War1 első RTS játékom 99 ben) alapozta meg a sikerét... fényévekre volt a többi akkori rts től is és ezt a szintet a 2 és 3 is hozta... (közben a WoW játékosok fele nem is tudja hogy létezik Warcraft 3 Frozen Throne)
Diablo.... hát mesélnem se kell az akkori Rpg és H&S játékokról szerintem.... mai napig se volt jobb ,akkor se
Starcraft...a kakukktojásom mivel 2007 ig Sc rühellő voltam (bocs srácok azóta voltam elvonón) 2007 óta megtetszett (infó óra, minden letiltva de még a kikapcs gomb is, portable 90mb os verzió elindul és atommulti partyk óra közben ) oltári játék szerintem... hát 2 az meg már egyenesen áh... eddig a grafikája volt nekem randa ,de hát most már mit szóljak ?Hát szerintem meg pont hogy haladni kell a korral. Diablo 1 et dícsérem agyba főbe diablo 2 fanok előtt mert ott még nem a grafika volt a lényeg, és a játékélmény maximális.
De most könyörgöm.. 2010... Ha a grafika is baromi jó és a játékélmény is 10 ből 20 as lesz (amit már a Multi videók igazoltak számomra) (nem az a Diablo 2 Mephi/Countess Runnolok és 200Fcr Max Block Sosot gyártok feeling lesz. Hanem egy pokoli jó H&S sorozat folytatása.
Többet írni se tudnék...szerintem magáért beszél a cuccTalán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
wikings2
őstag
Valószínűleg mind2 verzsön benne marad mint a 2 ben ,mivel a netes GvG-k nek az alapja a Team vs Team volt (klánok 4 legbrutálisabb tagjai egymás ellen) ,de viszont nem csak gvg k vannak szóval funból 1v1 és akár a milliószámú kombó is megfog maradni. (szerintem)
-
ddekany
veterán
"Amiket irkálsz azok megállnák a helyüket mondjuk 8 év B.netezés után , de látszik hogy nem igazán játszottál vele"
A "nem igazán játszottál vele"-t kifejezés kapcsán... ha összeadnám hogy hány órát cse... khm... töltöttem eme játékkal életem során, hát nagyon ideges lennék magamra ... persze az igazi fanatikusok sokszorosan megelőznek az biztos. De mi az ami csak akkor állná meg a helyét? Úgy értem, basszus nem hazudok. Hogy túl könnyű a normal? Ha ki akartam próbálni egy új build-ot, nagyban visszatartott, hogy végig kellet rajta ásítozni. Tán még az NM-en is. Hogy hanyag a cucc szabályok terén? Lehet mert kocka vagyok, de nálam minden RPG-nél kb egy óra után már előkerül az Excel, stb, szóval nálam ezek hamar előjönnek. (És elve az milyen, hogy a játék félreérthetően, félrevezetően vagy simán nem jelzi ki a dolgokat? És ha már nem, akkor miért kell a játékosnak a fórumkat bújnia, hogy megtudja, hogy X és Y effekt hogyan adódik össze, a Blizzard online dokumentációja ezt miért nem tartalmazza?) Hogy bugos? Milyen már, hogy azóta is beragad a rohamozós pala, és egy oda-vissza skill kapcsolgatással meg kiakad?
"ZealerPala??? senki se használ olyat"
Arra célzol, hogy a hammerdin a legtáposabb? Én azt azért nem csináltam, mert nem fekszik az ilyen "ácsorgós"/területen tartolós stílus. Meg a messziről piszkálgatós sem (pl. ezért soha nem volt bowazonom). Meg azért sem, mert ha az a legerősebb (legalábbis PvM esetén ezt halottam), akkor az már túl tápos, és az általában hamarabb unalmas lesz. Bár általában már-már kényszeresen optimalizálok, de csak a előre kiválszatott "alkaszton" (pl. zealer) belül...
Amúgy a másik dolog ahol én fejlődési lehetőséget látnák a D2-höz képest, hogy oldják meg, hogy ne legyen érdemes 90%-ban egy támadó skill-re támaszkodni. Ez sok kasztnál gond... Az elején még változatos, mert legalább jönnek az új skill-ek, viszont mint mondtam pont a Normal túl könnyű. A későbbiekben meg kezd egysíkúvá válni a dolog. (Az hogy nincs skill fa D3-ban, csak tier-ek, ezen talán segít valamennyit, de szvsz az segítene igazán, ha pl., csak hasra, kapnál 3 skill pontot minden szintlépésnél, és azokat páros lépésnél legalább 3, páratlannál legalább 2 féle skillre kéne szétpakolnod, ja és nem tehetnéd el a következő szintlépésre sem őket (tehát nem lehet spájzolni későbbi tier-re).).
-
ddekany
veterán
"legalább 3, páratlannál legalább 2 féle skillre kéne szétpakolnod"
Nem jó... így is azért jobbára többfelé pakolt az ember, de akkor is csak 2-3 vagy akár csak 1 (kaszt függően) gyakran használt nem-passzív skill volt köztük 30-adig szint után. Nehéz dolog ilyet tervezni... na mindegy. Persze pont ezzel érveltek az új runaszó rendszer kapcsán, hogy változatosabb lesz a dolog. De hát az "csak" karakterek közti változatosságot ad (remélhetően...), kérdés, egy adott karakter harci stílusa mennyire lesz monoton/favágó. Ember úgy vágyna rá, hogy csúnyán kombinálni kelljen sok skill-t. Persze 2 egérgombbal erre átlagjátékos szintjén nincs esély... (D2-féle irányítási rendszerben, ahhoz hogy egy skill-t használjak, először le kell nyomni egy hotkey-t, aztán egy egérgombot... Ha kapásból a bill. lenyomás el is sütné a skill-t az egérmutató helyére, akkor sokkal gyorsabban lehetne variálni. Csak ehhez tudni kell jól vakon gépelni...)
[ Szerkesztve ]
-
tacsk0
aktív tag
Hello
Ez sose lesz kesz
Udv tacsek
-
tdd587
őstag
Sacred-ben volt némi kombinációs lehetőség, de persze csak kész elemeket lehetett egymás után elsütni.
A favágás ellen (hogy 8 év alatt hogy nem unjátok meg, azért az nekem nagy rejtély) két alapvető irány jut most hirtelen eszembe:
1. Ki kell találni egy halom komponenst (varázslat darabkák, mozgás kombinációk stb.) amiket összeállítva lehetne harcolni. Tehát néhány felvezető megyek-ölök-szétfröccsen-plate-mail-felvesz szabadtéri foglalkozás után szembe jönne egy ogre, amit úgy nem lehet érdemben megütni, hogy csak hadonászok a karddal, mivel túl nagy hozzám képest és még ki nevet a végén (?). Hanem őt szúrni kell. Vagy be kell vetni egy kis testcselt, úgyis lassú hozzám képest. Vagy valami más mozaikot. Ami vagy működik, vagy nem, biztosan változtat az esélyeken. Persze innentől kezdve nem lehetne csak hentelni, mivel mindig más kombináció a jó. Amit a választott/megszerzett képességek is módosítanának.
(Persze egy ilyet jól megcsinálni/egyensúlyban tartani azt jelentené, hogy még 3 évig nem jelenne meg a játék...)
2. Ha megint lenne egy idegesítő brazil pálya (dzsungeles) kis tökig érő manókkal, akkor tessék fegyvert cserélni, mert azt kétkezes fegyverrel el nem találod. Ha nem akarunk kombinálni (mert ez egy hack n' slash) akkor meg a fegyverek vs. szörnyeket csinálnám meg rendesen. Egy lávaszörny ellen felőlem működhet a vödör víz is, a szúnyograj ellen viszont a kard ne már. Legyen meg mindennek az ellenszere, persze működhet sok minden kevésbé hatékonyan. Ha már a felszerelés és az állandó nyílt bazárosdi annyira gyakori a csatamezőn, akkor ezt meg kellene csinálni a páncélokra is. Egy plate mail előnyös egy ogre ellen, de egy pattogós goblin háromszor körbefut, mire megmozdulsz benne.
A régi RPG játékokban mind a kettőt használták anno, ezért bizony nagyon sokszor előfordult, hogy hőseink némi üres puffogtatást követően azért futottak el, mert nem találtak fogást az ellenen. Egy békésen legelésző élőholt csorda is lehet életveszély, ha csak ezüstfegyver sebzi őket, de az nincs kéznél. Mert csináltatni kell egy quest keretében. Stb.
A Diablót (hangulat ide vagy oda) RPG-nek nevezni meg olyan, hogy ennyi erővel a doom is szerepjáték, mivel ott meg egy tengerészgyalogos szerepét játsszuk el. (Szerintem ez a kritika kb. szó szerint így jelent meg anno, amikor megjelent a diablo 2.)
Szerk: természetesen ettől nem lenne jobb a diablo. Inkább sokkal rosszabb. Viszont ha minden marad a régiben, akkor meg marad a favágás.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
"A favágás ellen (hogy 8 év alatt hogy nem unjátok meg, azért az nekem nagy rejtély"
Alapvetően dehogy nem unja az ember. Csak ott a kényszer, hogy na még csak ezt a szükségletet elérjem, meg amazt a skill-t, meg általában ott a vágy a "tápolásra". És mikor 20x csinálod meg ugyan azt a pályát, hajadat tépve már kínodban, és végre megvan amit akartál, az remek érzés. Kicsit túloztam, hogy kiemeljem a lényeget, de szóval ez alapvetően afféle szenvedély, mint a cigi, vagy mit tudom én. (Én amúgy úgy a 3.-4. hell fokozatot is megnyerő karakter után megcsömörlöttem. De hát az is szép játékidő... Hogy mások mikre képesek, na... én már erre sem vagyok büszke, arra pláne nem lennék. Diablo junkies... )
"Ha megint lenne egy idegesítő brazil pálya (dzsungeles) kis tökig érő manókkal"
Na, az... jó volt rajta túllesni. És azok a kis vékony hangú óriásszájú óriásfejű köpködő nigök... azt kihagyhatták volna, mert már túl Disney volt.
"tessék fegyvert cserélni, mert azt kétkezes fegyverrel el nem találod"
The Hell mod-ban zúzó fegyver élőhalottra 1.5x sebzés, de vágó 0,5x sebzés Állatokra viszont zúzó 0,5x-ös és a vágó 1.5x-ös. Szóval lehet orrba-szájba cserélgetni, vagy baltát használni, vagy egyik kézben kard másikban zúzó, ha valaki tud két fegyvert forgatni. De szerintem nem nagy élvezet ezekkel szívatni, mert sok ész nem kell hozzá miután az ember megértette, szóval leginkább csak kellemetlen szöszölés van ezzel. Ha ebből többféle van (atomcickány ellen a balta a jó, de a börpáncél nem jó, stb), akkor átmegy a egész valami memória játékba. Szóval, nagyon de nagyon nehéz lenne nem-monoton hack-n-slash kitalálni. Valahol ott kezdődnek a gondok, hogy nem túl sokféle parancsot tudsz kiadni a perifériákkal, minek után nem a te ügyességed, hanem a karakter tulajdonságai határozzák meg az akciók sikerét (megjegyzem a Diablo nem teljesen tiszta ilyen szempontból, mert pl. lövedékek elöl afféle arcade-os módon ki lehet térni). Tehát pl. egy FPS-ben hiába ugyan úgy csak az egeret rángatod, ott nagyon számít, hogy egész pontosan hogyan rángatod... hack-n-slash esetén ez a koordinációs/reflexes kihívás lényegében kimarad, de akkor mi maradhat? Valami logikai játékot lehetne tán belőle faragni valahogy... (A sakk pl. nem igényel ügyességet, csak 5 gomb kell hozzá, még is igencsak sokrétű.)
-
SlayerSub
tag
Azért azzal vitatkoznék, hogy a reflex, és a hogy rángatom az egeret kimarad. (bár ezt egyik mondatodban te is beismerted) Pvp közben, egy target lockolás még egy charger pala esetében se minidig jó. Nem mindegy mikor és hova telézel a sorcal stb..
Szerintem pont annyire rész az ügyesség a játéknak, mint a hack n slash a diónak. Mivel azért alapvetően, Rpg-hacknslash-nek hivják a gamet, és egy rpg-ben sok szerepe nincs az ügyességnek, csak a karaktereid fejletsége számít.(lásd baldurs, neverwinter, icewid..stb..)
Amugy ebbe a játékba szerintem fölösleges is lenne sokkal több ilyen elemet becsempészni. Akik több évet játsznak vele ugyse ezek miatt nem unják meg. Legyen 1000 féle karakter build, nehezen megszerezhető cuccok, end game tartalom, és a fanatikusnak tök elég hogy 10 évig eljátszon vele. A többi ember meg csak azért megveszi most mert minden e körül forog, hiába nem játszik majd csak vele 1-2 hónapot. -
tdd587
őstag
Okés, memóriajáték ötlet törölve.
Akkor viszont marad a meló a programozókra: olyan gyakást szeretnék látni, ahol a figurák interakcióba lépnek egymással, nem pedig csak állnak bambán egymással szemben (vagy hősünk körül tízen ugye...) és aprítják a levegőt mindenféle fizikai kölcsönhatás nélkül, majd ha valaki eleget látott, akkor egyszer csak lefekszik és ott várja meg a stáblistát. Na nekem ez lenne a forradalmi hack n' slash. Gyűlölöm például a passzív skilleket. Egy jó passzív skill azt jelenti, hogy körbeállnak öten, megy a gang-bang party, hősünk meg leeresztett pajzzsal és karddal néz, mint a superman és leperegnek róla az ütések (illetve hozzá sem érnek), mert... mert nem és kész. Nem ez a stílus, de rémlik, hogy a prince of persia sorozatban az ilyen interakciókat ahogy lehetett, már megoldották. Szerintem még a falról is vissza lehetett ugrani meg hasonlók. Természetesen ezt a gép számolná, bár a hárítást mindenképp a játékos kezébe adnám, de egye fene, legyen némi automatizmus ebben is. Mindenki látott már gladiátoros filmet, tudja mennyire más öt ellen küzdeni, mint szemtől szembe. (Aki látott már kínai filmet, az azt is tudja, milyen 30 ellen küzdeni.) Na most képzeljük el ezt blizzard minőségben...
[itt hatásszünet... nézz félre a monitorról, várj 3 másodpercet és mondd, hogy hümm]
A gond a sok szörny túl sok mozgásfázisa lenne, feltételezem azt azért lehet számolni, hogy egy pajzsot mikor kell a hősnek feltartania, ha úgy jön ki, hogy nem fogják eltalálni, mert hárít.
Viszont képzeljük el a nyereséget: dinamikus harcot, ami követi az eseményeket és élmény nézni, hogy mire jó a pajzs, mikor fog a páncél és mikor megy be telibe a találat. Természetesen én mindjárt azt is hozzáképzelem, hogy befejeznék ezt a vég nélküli csépelést és bejönne a harcképtelenség, mert bezúzott kézzel nem lehet kardot forgatni, kivéve élőholtaknál.
És igenis szeretnék végre egy olyan játékot látni, ahol komolyan veszik az élőholtakat. Körbeállnak huszan, lecsapsz ötöt, a maradék meg élve felzabál. Tehát nem állhatnak körbe... de a kicsi goblinok sem, mert hátba szúrnak. Ahogy egy óriás meg nem találhat el tisztán, mert meghalsz.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
válasz SlayerSub #83 üzenetére
"Azért azzal vitatkoznék, hogy a reflex, és a hogy rángatom az egeret kimarad."
Nálam ez kicsit más kategória mint ami egy FPS-hez vagy arcade játékhoz kell... de amúgy igen, Diablo-ban kell azért jól "helyezkedni", kifutni vagy kiteleportálni ha szorul a hurok, stb. Na az effélékből minél több van egy hack-n-slash-ba annál jobb. Csak nehéz ezekből olyanokat kitalálni, amik igazán változatos játékmenethez vezetnek, ill. nem lesz pár nap alatt közel 0 agyi terhelést okozó rutin az egész, erre céloztam.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
"olyan gyakást szeretnék látni, ahol a figurák interakcióba lépnek egymással, nem pedig csak állnak bambán egymással szemben"
Igen, ezen gondolkodtam már, hogyan lehetne (bár játékokat nem írok...). Ez (ha jól értem) tisztán látványelem, és pont ezért igencsak trükkös a dolog: az ellenfél és a karakter tulajdonságaiból adódik, hogy statisztikailag ki milyen gyakran üt meg ill véd ki kit, és most akkor kreáljunk egy rendes párbaj animációt, ami ezt a statiszikai átlagot hozza. Tehát ha én 33%-ban blokkolok pajzzsal, akkor az animációban is átlagban az ellenfél minden 3. ütésnél oda kell tenni a pajzsot, és ha az adatok alapján 1,4x támadok másodpercenként (és ez is karakterenként/szerelésenként vagy épp aurák hatására változhat), akkor átlagban ennyi támadási animációt is kell csinálni... stb. Na ennyi megkötésből hozzon ki valaki egy hihető párbaj animációt, és persze úgy, hogy nem ismertek programozáskor a számok, és egészen vad kombinációkat is le kell tudni animálni. Nem mellékesen nem lehet tudni a következő pillanatban mit fog nyomni a játékos, tehát nem lehet visszamenőleg "megfilmesíteni" az egész csatát. Amúgy a szereplők mérete, a fegyverek dimenziói és két szereplő pontos távolsága is igencsak változatos. Aztán akkor még arról nem is volt szó, mikor többen küzdenek egy ellen...
"Természetesen ezt a gép számolná, bár a hárítást mindenképp a játékos kezébe adnám"
Akkor ez viszont már egy másik játék stílus eleme (a játékos ügyessége/reflexe számít, nem a karakteré), szóval ez ebben a fórum témában eléggé "rezeg a léc" kategória. Amúgy ezt a félig ügyességi stílus az Oblivion-ban meg a Gothic-ban is megvan.
"tudja mennyire más öt ellen küzdeni, mint szemtől szembe"
Általában a stun miatt meg a block-lock miatt azért Diablo esetén igaz, hogy 3 ellenféllel küzdeni nem csak 3x nehezebb. Viszont szerintem amíg Diablo-stílusban maradunk, addig itt sem a realitás a fontos, hanem a szabályokból következő játékélmény. Ha reálisan nagy szopás lenne egyszerre több ellenfél ellen verekedni, akkor sokkal többször kéne azon vacakolnod (főleg hátrálnod), hogy csak egy ellenfél álljon melletted, már-már ez válna a játék lényegévé, ami, hát... nem feltétlenül teszi érdekesebbé a játékot.
[ Szerkesztve ]
-
tdd587
őstag
OK, marad a légkardozás, patkányból kihulló full plate mail, a tehertaxi a kereskedőig 10 percenként, 10 év után ugyanazok a karakterek átnevezve, színes-szagos látvány valódi gothic helyett, rövidített pályák, hogy gyorsabban érjek végig rajta stb.
Nos, akkor hol itt a forradalom? Jól néz ki a három gyertya a címben, de...
-
ddekany
veterán
"OK, marad a légkardozás"
Az csak látványelem úgyis, azaz a játékmeneten nem változtat.
"patkányból kihulló full plate mail"
A kedvencem az elhalálozó rovarfelhőből kihulló. De ez pont nem gond a Diablo stílusában... teljesen absztrakt (avagy abszurd) az egész, mivel a stratégai/matematikai eredetű játékélmény oltárán feláldozzák a realitást. Ez szerintem nem baj... ahol realitásra törekednek, az egy másik stílus.
"a tehertaxi a kereskedőig 10 percenként"
Részemről azt például kiszedhetnék. És igen egyszerű rá a gyógyír: ne vegye meg senki a tárgyakat (kivéve a unique és set cuccokat, azt viszont szép összegért). Máris nem érez senki rá kényszert, hogy tárgyakat lapátoljon a helyi kovácshoz... egy érdektelen repetaív rész kihúzva. (Vagy a másik megoldás, mikor lényegében helyben pénzé válthatod a tárgyat... pl. mert automatikusan hazaviszi valami familiárisod vagy ilyesmi.) Persze ezt valamennyire D1-D2-ben is megoldották azzal, hogy általában annyi pénzed volt mint a szemét, és ezért nem érdekelt az egész, nem cipekedtél... csak ennél a megoldásnál meg nincs szerepe a pénznek, ami viszont egy veszteség. (Szerem játékban, ha állandóan a csőd szélén áll az ember, és kemény gyűjtögetés árán tudja megvenni, amit akart. Hm... érdekes, a valóságban ugyanezt egyáltalán nem szeretem. )
"Nos, akkor hol itt a forradalom?"
Az itt garantáltan nem lesz, csak egy meglévő koncepció kidolgozása jobbá (már ideális esetben...), mivel ez "Diablo". Pl. változatosabb/összetettebb harcra kényszerítő szabályrendszer remek lenne. (Ill. én attól kapnék merevedést, ha a játékon belül ki lehetne íratni, hogy valóban mik a rád vonatkozó adatok, és azok hogyan lettek kiszámolva. D2 ez utóbbi téren gyalázat volt. Más kérdés, hogy ennek csak akkor lenne jelentősége, ha jelentősen megemelnék a játék nehézségét. Ja, hát nem én vagyok a célközönség, az már biztos... )
[ Szerkesztve ]
-
tdd587
őstag
Akkor viszont visszajutottunk oda, hogy legyen nehéz a játék. Gondolom a célközönség elégedett azzal az eljárással, hogy 3x kell végigjátszani ugyanazt, mire megvan a valóban magas szintű karakter. De valami csak kellene, ami kihívást okoz mindjárt az elején is. Ez kicsit nekem így olyan, mintha a civilization-t ugyanazon a térképen meg kellene nyernem kétszer, hogy végre egyszer komolyan vehető nehézségi szinten is megküzdhessek az ellenfelekkel.
Sacred 2-nél pl. megtaláltam egy szöveges file-ban azokat a beállításokat, amikkel el lehet durvítani a mókát mindjárt az elején. De addigra már az egészet meguntam...
-
ddekany
veterán
Akkor viszont visszajutottunk oda, hogy legyen nehéz a játék.
Amennyire én meg tudom mondani, ez igen gyakran gondja az action-RPG játékoknak... Említetted amúgy a Sacred-et silver fokozatban... az első órában kihívás, de utána nagyon bedurvultam az ellenhez képest. Az meg, hogy a 2. részben silver-ben is 0 nehézség van már az elejétől (ezt te mondtad, én nem ismerem), az nagyon no-comment kategória, mert ha már van nehézség állítás, akkor mibe került volna kicsit nagyobb szorzókat alkalmazni, vagy betenni egy gold fokozatot...
A Diablókban a Normal -> Nightmare -> Hell dolgot elsősorban azért találták ki szerintem, hogy miután sok-sok órát szenvedtél egy karakterrel, és már "hozzád nőtt", ne kelljen eldobni, hanem tápolhasd tovább. Ennek az elvileg korrekt megoldása persze az lenne, ha 3x annyi akt lenne, de hát iszonyú sok pénz lenne azt úgy kifejleszteni (ráadásul az új skillek is kifogynak, szóval abból sem ártana több talán). Az meg, hogy ahogy előrehaladok a játékban (a Nightmare Act I-et Act VI-nak tekintve), egyre nehezebb, teljesen szokványos dolog. Azaz lényegében nincs nehézségi szint állítás, ami gáz.
[ Szerkesztve ]
-
tdd587
őstag
Sacred I nehézségre nekem az volt a megoldásom, hogy mindig ott voltam, ahol nem kellett volna. Ugye az egy olyan játék, ahol arra mész, amerre csak akarsz. Mész, mendegélsz és egyszer csak ott egy falu előtted a saját kis random küldetéseivel. Ha olyan vidékre mész, ahová csak később kellene érned, akkor bizony kemények az ellenfelek. Meg legalább időnként kemény ellenfelek jelentkeznek a normál útvonalon is (pl. a troll barlang milyen durva volt már, pedig vámpírral aratni lehet a sötétben). De ha mégsem, akkor lehet sárkányt ölni. Meg emlékeim szerint akkor volt komoly durvulás, amikor az egész sivatagot élőholtak árasztották el.
A kettőben sajnos ennek már nyoma sem volt. De olyan hibákat is elkövettek, hogy tűz elementálra rálőttem tűzlabdák és sebezte. -30%-al, de simán kinyírta egy lövéssel, annyira erős volt. Na nekem itt ment el a kedvem tőle. Persze végigcsináltam, de ez már a minden mindegy esete. Akármi jött, akármivel mentem én: katt-katt, tárgyakat megnéz, tovább.
Erről jut eszembe, hogy casual playerként amúgy nem rossz, ha nem halok meg minden második fánál. Más stílusoknál én is elvárom, hogy legyen egy easy fokozat, mert a fenének van kedve egy 3 perces szakaszt fél napig csinálni és 50x újrakezdeni. Persze ha van nehézségi szint, akkor ez nem probléma. A diablo 3 nagy videóban is pont az nem tetszett, hogy özönlött az ellen, de csak katt-katt és fröccsentek szét. És tudjuk, hogy ott nem lesz más, mint elindulni normálon és hentelni, gyűjtögetni ezerrel.
Na mindegy, várom én is.
-
ddekany
veterán
"Sacred I nehézségre nekem az volt a megoldásom, hogy mindig ott voltam, ahol nem kellett volna."
Egyrészt ez azért gáz, mert ha meg akarod nyerni a játékot, de soron kívül valami iszonyat helyeken megedződsz, akkor épp garantáltad, hogy jó néhány óra unalomnak nézz elébe (mert a főküldetéseket muszáj volt mind sorban végignyomni, ha jól emlékszem).
Másrészt, lehet hogy az osztályom sajátsága volt ez (az a szárnyas félangyal picsa), de az az érzésem, igen hamar kb akárhova mehettem volna. Mert, velem az történt, hogy még valahol játéknak egészen elején (kb mikor először a sivatagba mentem) nagyon kezdtem halomra ölni az ellent, ezért úgy döntöttem, hogy akkor "gyorstekerés" előre, amíg újra jól pofán nem csapnak. Tehát mentem szigorúan a fő küldetésekre láncban, amennyire lehet légvonalban és a csatákat kerülve (terepen turbólovas elszáguldás ellenfelek mellett, labirintusokban átfutás a tömegen). Tehát ez minimális (bár közel sem 0) XP szerzést és tárgy gyűjtést... ebben a stílusban addig elszáguldottam, amíg vége nem lett az egésznek (standard nagy piros démonbácsi kinyír, aztán nekromanszer bácsi is). Pirosat szinte csak ama pár nagy sárkány és a fő démonnál ittam. Ez utóbbiak kemények voltak mondjuk, de hát ez csak néhány csata, és ezeken kívül senki másnak köze sem volt ahhoz, hogy megöljön. Aztán még újrakezdtem kíváncsiságból gold-ban, de legalábbis az elején, még jobban haltak az ellenfelek mint eddig. Aztán nem szórakoztam vele többet...
-
tdd587
őstag
Mondjuk nálam a Sacred I úgy mőködött, mint egy fantasy világ, amiben vannak megoldandó küldetések, de amúgy szabadon bejárható. Csomó helyre nem kell elmenni, de miért ne? Szinte sosem haladtam az úton, mindig valamerre elcsászkáltam inkább. A sivatag nagyon kis részét kell csak bejárni, de miért ne nézzem meg a térkép szélét is délen? Vagy miért ne keressem fel a sárkányokat? Egyik-másikhoz kifejezetten sokat kell gyalogolni és nagyon nem esik útba. A kampányból egész falvak maradnak ki teljesen. Nekem pont az tetszett benne, hogy lehetett kalandozni, nem pedig cső rpg, ahol a pokolban is egy lépcső vezet csak előre. Diablo 2, ismerős?
Amúgy ha jól emlékszem, volt valami szint igazítás is benne (a szörnyek szintje kicsit igazodott a karakterhez), lehet azért nem bántottak az ellenfelek nagyon. A sárkányok pl. mindig nehezek voltak, de ha nagyon későn mentem akkor már nevetséges XP-t kaptam csak érte.
Vámpírral nyomulva mondjuk elég tudathasadásos karakterem volt, fényes nappal elég huresz voltam (a sivatagban különösen), míg éjjel durván arattam és mindenkinek nekimentem. Egy éjjel egy szintlépés megvolt általában. Nappal meg futottam sokat, kereskedtem, mentem a küldetésben előre, de kevés indokolatlan harc.
-
ddekany
veterán
"vannak megoldandó küldetések, de amúgy szabadon bejárható"
Kivéve hogy a fő küldetéseket muszáj szépen sorjában megcsinálni.
"Csomó helyre nem kell elmenni, de miért ne?"
Mert túlfejlődsz, aztán megnézheted magadat... A szabadon járkálást önmagában szeretem, csak hát pont azt nehéz benne megoldani, hogy az ellenfelek ne legyenek hozzád képest nyeszlettek (vagy épp túl erősek, de az szerintem nem baj, mert később visszamenni bosszút állni, és érezni hogy fejlődtél, az jó dolog), mert nem tudják hogy 1. vagy 30. szinten mész oda. Oblivion-ban ha jól tudom erre kitalálták azt, hogy a szörnyek erőssége hozzád igazodik, de ha az így van, akkor ezzel meg az vesztette nagy mértékben értelmét, hogy az ember fejlődjön, ami pedig az egyik fő játékeleme ezen játékoknak. Szóval ha valami hentelés-orientált, akkor sajnos szerintem nincs jobb, mint a Diabló-ban is alkalmazott csővilág.
"lehet azért nem bántottak az ellenfelek nagyon"
Az ellenfelek fő gondja az volt, hogy nem bírták megütni a defense-met, és nem nem bírtam nem-megütni őket az attack-ommal, miközben cséphadarva szívtam az életet. Ha az nem lett volna elég, akkor bekapcsoltam azt kék spirált ami mindenkit sebzett körülöttem, és akkor már tényleg iszonyú mennyiségű életet szívtam. De általában lusta voltam bekapcsolni, mert nem volt rá szükség. A legszörnyűbb amit tettek az volt, hogy mikor az ember húzott volna a következő ponthoz, akadékoskodó ellenfelek állandóan odaragasztottak lovastúl valami lila takonnyal a földhöz, ill. a mások beleállítottak egy gúla agyagba. Így kénytelen voltam lecsapni őket, pedig bizisten nem volt hozzá kedvem...
-
KAMELOT
titán
ha már a PALADIN nál tartunk akkor a HAMMERDIN nem ér semmit.
nekem FANATICISM,ZEAL, HOLY SHIELD, HOLY FREEZE, SALVATION ezekre tettem mindig. legtöbbet az első kettőre.Barbárral is voltam na azzl meg mégkönnyebb. főleg ha van pajzsod és egy brutál fegyvered. meg anniy lila löttyöt ordítottam ki nem tudtam hova tenni őket.
A barbárral a legkönyebb.
Varázslóasszonnyal meg szar mert a többi NIGHTMARE vagy HELL fokozaton már imunisak az ellenfelek.....és akkor itt jön a dilemma...mire rakjak FIRE, COLD, LIGHTNING?????
egyikre sem mert imunisak...úgyhogy nem sokat értem el vele.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
wikings2
őstag
öhm
Enigma/Shako/Hoto/35fcr Spirit/Arach/Sojx2/Seraphim amu/Magefist glov.
Még hogy a hammerdin szar ? 11k-11k az mf hammerdin sebzése, a keményebbé 16k-16k
Barbár? Bowzon 75% block al és rendes pontozással kb minden 30 adik sebzése talál be minimálisat (7,5k ga dmg) és akkor ne is beszéljünk a Stormshield es verzióról. Ja és ez egy amazon..."akiről senkise beszél mert hüde ratyi"
Sorci immun ? minden diablo gamer tudja hogy infy vel semmi se lehetetlen gondolom nem hallottál még róla. de leviszi a monszták resistjét ha a csicsónak adod így mindent tudsz ölni (conviction aura 12-17 )
ŐŐŐŐŐŐ no commentTalán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
wikings2
őstag
még mielőtt jön a hack és hero editor bekapcsolása a témába és a hsz emhet csak úgy szólok, hogy minden normálisabb gamernek aki mondjuk d2jsp zik vagy ért a játéákhoz, ladder reset utáni első honapba van ilyen karaktere, és mivel mostmár közel több mint 6 hónapja reseteltek (ha jól emléxek) így 2 napból se tellik. (nl ben meg hát hogy is mondjam, ingyen minimális összeg)
Ez egy low build Hammerdin B.neten. ahol nincs Hero editor...És ezt az itt fórumozó B.netesek is igazolhatják
[ Szerkesztve ]
-
tdd587
őstag
Én azt szeretem az ilyen hozzászólásokban, hogy egy hangot sem értek az egészből...
Szerintem imádni fogjátok a diablo 3-at is, reméljük ott is lesz Enigma/Shako/Hoto/35fcr Spirit/Arach/Sojx2/Seraphim amu/Magefist glov. bármi is legyen az.
Mert ettől jó ez a játék.
-
frame>24
addikt
tdd-hez hasonlóan fingot nem értek ebből a csapongásból...
Egyrészt örülök, hogy nem váltam olyanná, hogy hasonló módon tudjak írni pl. a Diablóról, másrészt legalább a varázslónős részt fejtsd ki, kérlek!Van valami cucc, ami kaszttól függetlenül conviction aurát ad? - Mert ha igen, nem mondanám jó fejlesztésnek, ami egyetlen tárgyra alapoz... Ki a csicsó? Te magad, vagy a segítő (felbérelhető harcos)??
szerk.: a belinkelt francia lap vicces:
force
dexterité
vitalitéProbabilté d'étre touché...
[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
HaaS
addikt
tdd, frame !
"a sárkány is csak ember" - oxox
-
ddekany
veterán
"A barbárral a legkönyebb. "
Hát... nekem volt Hell barbárom, és mindenkit stun-ra üvöltött meg felüvöltötte mindent tulajdonságát az égbe... és bár így sok mindent kibírt, lassan haladt (miután Blizzard-ék csúnyán visszavettek a whirl wind erejéből). Aztán volt egy zealerem (holy shiled, fanatism, stb), annak a holy shiled miatt simán maximális blokkja volt, és mivel iszonyú mennyiségű fizikai sebzést tudott kiosztani időegység alatt (zeal + fanatism már elve csúnya, és akkor még a szerelés a támadási sebesség töréspontok megütésére) amiből meg életet szívott, szóval biztonságos is volt és gyorsan is haladt. Holy freezee nem nagyon érdekelt, mert le kell hozzá venni a fanatism-ot, ami lassítja az ölés ütemét, és magasabb szinten úgysincs ideje pislogni sem a közellennek ha mellém kerül, a komolyabb darabok meg nem fagynak meg tőle. Salvation-t megint érdektelennek találtam (bár beismerem kicsit antiszociális vagyok ), mert pajzzsal úgyis könnyű elérni a max rezisztenciák (gyémánt sok socket-be pl.), tehát emiatt megint csak nem akarom lekapcsolni a fanatism-ot. A kiegészítő fő skill-ek amúgy nálam a sprintelés volt (nem tudom már hogy hívták...) ami hátrálós ellenfelek ellen (ill. szorult helyzetben) jól jött, meg a smite amivel cafatokra lehetett crushin blow-ni a act főnököket meg übereket, lévén a smite mindig talál, és lévén bármilyen ramaty fegyver jó volt mellé, csak adjon minél több crushing blow-t. Szóval ha van ami ennél is táposabb... hát nem akarok vele játszani.
"Varázslóasszonnyal meg szar mert a többi NIGHTMARE vagy HELL fokozaton már imunisak az ellenfelek"
Haverom elég jól szántott vele... tömegirtó, és teleportál, és e mellé kell odatenni a hátrányait. Szóval nem rossz az. Mindenre amúgy egyik ellenfél sem immúnis, és a tömegesen előforduló dögök meg csak 1 elemre azok. Tehát két elemet (villám és jég pl.) lehet nyomni nagyon, egyet kicsit, vészesetre. Ill. ha vannak még a partiban, azt majd ők elintézik.
Nálam szopás kategóriának a Druida és az Spearzon tűnt... OK, Druida-ból láttam hogy az idézős és közben medveként trappolós az csúnya tud lenni, de az már milyen unalmas, váááá!
-
wikings2
őstag
Azt hittem a rövidítések nem problémák 2 hét komolyabb játék után beleszokik az ember.
A Csicso (csicska) gondoltam egyértelmű hogy a "szolga" (Merc). (a csicsó csak magyarok között használatos)
Van rengeteg cucc ami kaszttól függetlenül használható, és automatikusan bekapcsoló dolgokat.
Mondjuk Infinity rúnaszó (Ber + Mal + Ber + Ist runákat megfelelő sorrendbe beleteszed egy Act 2 es (lándzsás merch kezébe) lándzsába és ad rengeteg statot a tárgy köztük a Conviction aurát amely 12-17 lvl között lehet , és automatikusan bekapcsol.
Így ha választunk egy Act 2 es Nightmares Mercet a Sorci mellé akkor (alapból a Nightmares merc nek van egy holy freeze aurája autómatikusan) akkor mellé még megkapjuk a conviction aurát is ami minden ellenfélre rámegy a közelben és a Light immukat könnyedén veszi a Light sorci.
Ez a dolog megadja arra is a választ hogy miért is jó a Hammerdin paladin (a kalapácsidéző)
Magas Fcr el (Faster Cast Rate (az idézés sebességét modifikálja , ezt tárgyakkal lehet tápolni) (Frame setekre van osztva ez , azt hiszem 9Frame van és 5 ös alapból és 140Fcr a plafon és ezek között arányosan oszlik ez a Frame) (lényeges változás látható 5 és 9 között kb 4szer gyorsabb) (amiket írtam fent azok közül a Magefist 20% ot ad , a Hoto a fegyver 40% ot, a pajzs 35% és így tovább). és egy bizonyos páncéllal amit Enigmának hívnak. (Bármilyen 3 sockedetes páncélba Jah+Ith+Ber rúnák). és a páncél kap egy akármelyik kaszt által használható teleportációs lehetőséget (+1 Teleport skill).
Így már rögtön megadtam a választ a sokak által rossznak talált Hammerdinre akit egyedül a kötöttsége miatt oltanak és amiatt hogy lassan varázsol. Megfelelő pánccélban és soksok Fcr el tud úgy teleportálni mint egy sorci.
(összetettebb a játék mint aminek tűnik,csak időt kell neki adni )
Remélem mindenre adtam választ.Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
tdd587
őstag
Nekem az idézős móka bejött, ezért vittem végig necromancerrel. Ment a gólem előre, én meg elvoltam hátul, nem kellett annyit kattingatni. Így utólag a varázsló karakterrel nyomulnék, az mindig nehezebb, trükkösebb, tehát nagyobb az élmény. De több is a szívás vele.
-
wikings2
őstag
válasz wikings2 #102 üzenetére
Körülbelül 10 változó van a játékban amire odakell figyelni a felszerelés megválasztásakor. és mivel mindenhol van "legjobb" ezért meglehet ezek között találni a szimpátiát.
Mondjuk itt vannak a következők
-ias insreased attack speed sebességeg növelésének aránya
-frw faster run walk futási/gyalogló sebesség
-mf (Better Chance to get Magic item) nagyobb esély jobb varázstárgy találatra
-@ all resist minden resist
-fcr faster cast rate idéző sebesség növekedésének aránya
-ed Enhanced Damage bónusz sebzés + aránya
-edd Enhanced Defense bónusz védelem + aránya
-mb max block maximum blokkolás (pajzsnál)
-a 4 resist ugye külön külön
-és a 4 stat különés még számtalan van...
természetesen egy íjász amazonnak nem az mf és fcr jére fogunk odafigyelni mert felesleges neki.
annál inkább az ias és ed mert sebesség és sebzés kell neki rengeteg. az frw itt már csak bónusz , nem árt ha van.
ezen felül neki elhanyagolható all skill bónusz a tárgyakból(egyedül a passív skillekhez fontos neki, hogy többet védjen jobban fusson és satöbbi) ,főleg ha az más stat rovására menne.
Nem biztos hogy találunk olyan amulettet (van csak ritka és drága) ami ad all skill bónuszt és ias t is. ,de ha van azt választjuk értelem szerűen.Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
tdd587
őstag
Így már követhető, bár bevallom egyetemista voltam, mikor utoljára játszottam vele, és az nagyon nem most volt. De félelmetes logikám és angol tudásom birtokában kikövetkeztettem, hogy pl. a bowazon az a nyilas-bikinis csaj lehet stb.
Egy kérdésem azért volna: attól hogy megvan, hogy mivel kell nyomulni, milyen képességeket logikus fejleszteni, az egy jó és élvezetes játék lesz? Most arra gondolok, hogy márpedig kategorikusan eldöntöm (mert olvastam róla), hogy egy olyan amazonom lesz, aki csak tangában lesz a játék elejétől a végéig, hozzá lándzsa és más semmi, ráadásul ezt háromszor, 5 fejezeten keresztül - ez jó nekem? Nem halok meg, ezt értem, de nem olyan ez kicsit, mintha dolgoznék szórakozás helyett? Azt csinálom, mert azt kell csinálnom és végül eltöltök 100 órát egy karakterrel, aki mindig csak tangával rohan előre és lándzsával aprít és minden más tilos, mert nem éri meg. A sok tárgy is értelmét veszti, mert egyfélét használok csak. És igen hamar úgyis valami olyan speckó tárgy kerül a kezébe, hogy napokig marad is ott.
Anno a dungeon siege első részében pont az tetszett, hogy az fejlődött, amit használtam. Végül olyan lett a karakter, ahogy játszottam vele és nem úgy játszottam vele, hogy olyan legyen. Nem tudom érezni-e a különbséget.
Másik példa, egy WOW-os ismerőssel beszélgettem pár éve és mesélte, hogy micsoda rendet tartanak maguk között. Minden nap ott kell lenni időben, mennek ide, mennek oda, pontosan mindenkinek megvan a feladata és az is megvan, hogy mire mit kell lépni, főszörnyek esetén meg valami leírások is voltak, hogy mi a módszer a sikerre. Itt is csak az kérdésem, hogy így mi értelme? Most játszunk szabad akaratból szabadon (azzal amivel szabad...), vagy mint egy munkahelyen, végrehajtjuk a feladatot, amit kell?
Tudom, ez már szociológia kérdés és elég off...
-
frame>24
addikt
Aha. és kösz, persze!
Ha rúnaszó adja a dolgot, akkor kicsivel jobb a helyzet. (bár csak polerarm)
Most látom, hogy ez a rúnaszó csak ladder karaktereknek elérhető link - és hát én single és LAN-ban játszódtam régen, a battle.net-be ugyan belekóstoltam, de akkor már túl voltam ezen, mint az idős bácsi a kuplerájban...▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
wikings2
őstag
válasz frame>24 #106 üzenetére
Igazából polearm class szóval akár egy hell fokozatú polearm ba is mehet (azok meg a mercnek ilyen 2k-10k sebzést adnak. ami nem rossz
,de ugye persze ez a merc statjaitól függ hogy mit tehetünk a kezébe.tdd587:az a baj csak ezzel a felvetéssel, hogy nagyon is igaz Sajnos van ez a része, hogy a többször játszhatóság érdekében ez, hogy egy komplett kis kerek dolog legyen, sajnos a kerek dologból lejjebb kell venni annyira ,hogy ez már ilyen dogokban nyilvánul meg amiket felsoroltál.
De, minden mmorpg nek ez a hibája, az mmorpg k erre épülnek (MUonline féle reset rendszer, WoW és társai féle partyrendszer és bossraid, és még sorolhatnám, mindegyikben az a fontos hogy minél nagyobb szint és minél jobb, véletlenszerűen eső item szerzés.)
Nem véletlen vagyok Runescape rajongó de ez már más tészta és nem ide való
Sajnos ilyen dolgokban inkább a dolgózó ember a végcél aki szinte mondható hogy "függő lesz" a versenyszellemtől és attól hogy mások felett diadalmaskodjon egy tárgy megszerzése által.
Nekem ezzel semmi problémám nincs mivel mmorpg ket is imádom ,de azért néha jó kibújni a monoton fejlődésből és végigtolni egy kemény sztorival megáldott Dead Space, Gothic, vagy Dark Messiah otTalán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
ddekany
veterán
"Nekem az idézős móka bejött, ezért vittem végig necromancerrel. Ment a gólem előre, én meg elvoltam hátul, nem kellett annyit kattingatni."
Hell fokozatban még ér valamit a golem? Nem gondoltam volna... Azt hinném akkor már inkább egy kupac élőhalott ami tovább bírja, és főleg, a légyszámból adódóan jobban megfogja az anélkül feléd haladó ellenfél hordákat, tehát jobban lehet szívatni hátulról mindenféle lövedék-varázskatokkal, meg persze hullarobbantással (kombinálva amplify damage-el csíp rendesen, és aztán persze lehet láncreakciót indítani).
-
ddekany
veterán
"attól hogy megvan, hogy mivel kell nyomulni, milyen képességeket logikus fejleszteni, az egy jó és élvezetes játék lesz?"
Nem önmagában attól, csak hát az van, hogy mivel ezek nem túl sok képességet igénylő játékok, szükségszerűen elég egyszerűen megfogható, hogy hogyan optimális játszani (v.ö. pl. sakkal, ahol ezt nem igazán lehet leírni könnyen alkalmazható formában), és manapság már van Internet is, így aztán egy népszerű játéknál erre saját tudományág fog kialakulni, aminek kimenetét mindenki meglelheti. De én pl. lehetőleg nem olvasok el "build" leírásokat semmivel kapcsolatban, legalábbis csak nagyon késői fázisban, mert nálam az a játék része, hogy rájöjjek mitől döglik a légy. Csakhogy, mivel a játékszabályokat a gyártók "elfelejtik" dokumentálni a játékokban, és nincs időm/kedvem mindent ezerszer kipróbálni 30+ szintig, az ember mégiscsak eme játékosok által írt anyagokhoz fordul, ahol végre leírják, hogy X skill hatása hogyan adódik össze Y skill-ével, stb. Itt meg óhatatlanúl felszed az ember néhány tanácsot is a nyers szabályokon felül. (Másik megoldás, hogy csalással fél perc alatt csinál ez ember egy magas szintű szintű karaktert, a látottak alapján következtetéseket levonni a képletekre.)
-
tdd587
őstag
Lehet, hogy nem ebben a topikban, de a napokban már írtam, hogy egyszer vittem végig a diablót, normál fokozaton, aztán uninstall. Belenéztem ebbe a hell fokozatba, de amint jöttek a teknősök én meg ott álltam diablo verés után talpig varázscuccban meg csillagszórókkal a kezemben, nem volt szívem irtani őket... szóval inkább másik kasztot próbáltam volna ki, fakarddal az elejétől, de aztán erre sosem került sor. Rémlik, hogy baromira fájt a csuklóm is utána, tehát mindenképp kellett a szünet.
Most majdnem 10 év távlatából kipróbálnám újra, de egyrészt meglepődve láttam, hogy kiegészítővel együtt több mint 5e lenne az amúgy 10 éves játék, valamint a 800x600-on azóta sem léptek túl, ami ablakosan játszva is egy dosbox-ra hasonlít. Amivel nincs is semmi bajom mondjuk a civilization I esetében, de itt azért igen. Persze láttam a youtube-on, hogy lehet modolni nagyfelbontásra, de akkor meg ott állnak a monszták bután a mezőn. Bár ez is egy olyan dolog, amit nem lehet értelmesen megoldani, mert mit csinál a mezőn 10e szörny, egyenletes eloszlásban, 20 méteres zónákban egész nap?
Visszatérve a gólem nekem azért volt jó, mert jól elvolt egyedül is és volt egy olyan fajtája, ami felrobbant, ha lecsapták. Főellenfélnél az nem is volt rossz. Hullarobbantást nem nagyon használtam, elég nagy volt a keveredés mindig, mire lett volna értelme, úgyis halott volt mindenki. Meg volt valami olyan varázslat, hogy aki megüt, az helyettem magát sebzi 200%-al. Nem is tudom így hirtelen, hogy akkor hogyan ütöttek meg egyáltalán? A gólem is ezért bírta sokáig.
-
frame>24
addikt
Hát igen, normálon még oké a necro, bár jóöreg diablónál is már esik-kel, és menni kell támasztani a hullákat más pályákra. Neked amúgy fire golem lehetett... Boner (poison & bone skills-es) necro meg lövi a csontpéniszt (bone spear), mint atom, ha főellenségnél van, csak éppen warmth skill (v. hasonló) híján gyorsan jön a halál előtti utolsó mondat: "Not enough mana..."
Ugyanakkor az a ddDrámai tapasztalat, hogy még egy Jamella Editorral rommá csítelt nekromanta is elhasal már nightmare-en (undead-ek fele poison immunis), hell-en meg már tényleg a sündisznó is ledönti a falutól 2 méterre.
Nekem a max. karim ~80 szintig jutott, tehát azért a normal módot csak laza ismerkedésnek tekintettük.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
"Belenéztem ebbe a hell fokozatba, de amint jöttek a teknősök én meg ott álltam diablo verés után talpig varázscuccban meg csillagszórókkal a kezemben, nem volt szívem irtani őket..."
A normál után még csak a nightmare fokozatt jött, szóval abba néztél bele ezek szerint. De amúgy valószínűleg nem sajnáltad volna őket, ha odamész, inkább magadat... fokozatváltás után van egy kis sokk, az elején.
"valamint a 800x600-on azóta sem léptek túl"
Nem is lenne egyszerű, mivel a játékszabályok szempontjából fontos, hogy meddig látsz el, a grafikát felskálázni viszont nem lehet, mert nem vektoros... (Illetve Blizzard-éknál még az volt, de a CD-re már a raszteres kimenet kerül, szóval renderelhetnék újra az egészet minden egyes támogatott felbontásra, stb.)
Amúgy én legutóbb D1-el játszottam (The Hell mod). Na, az meg 640x480 és 256 szín (aki most fiatal tán már azt se tudja mi az). Engem ez annyira nem zavart... Persze 19"-es LCD-n homályos/pixeles, de 5 perc után már megszokható.
"Meg volt valami olyan varázslat, hogy aki megüt, az helyettem magát sebzi 200%-al."
Na, ez pont egy vicces darab, mert dögök HP-ja gyorsabban nő az előrehaladással, mint a sebzésük. Így aztán hell-ben az már kezd teljesen haszontalan lenni az az átok...
-
frame>24
addikt
Egyszer aztán meguntam a sok tápolást a Diablo-ban, és a Jamella-ban elmélyülve készítettem olyan tárgyakat, szetteket, hogy majdnemhogy hulla mindegy volt, milyen karakterrel mentél, hellen is halálosztás volt.
Egyik példa erre az olyan melee fegyver, mely tartalmazta az alábbi attribútumokat:
- 100% chance of crushing blow
- 400% bonus to attack rating (asszem ez volt a max, és csak a biztonság kedvéért, ugyanis bossok ellen nem működik a következő)
- ignore target's defense
- 100% chance to cast level 33 Fist of heavens on attack (? itt meg ez volt a max érték)
- 100% chance to cast level 33 Fire wall on attack
- 100% chance to cast level 33 Frozen orb on attack
- 100% chace to cast level 33 Lower resist on attack
- x % magic find
- indestructible...Egy ilyen kaszával megsuhintva dobta el Mephisto hellen pl. az Immortal King's Stone Crusher-t...ami persze kellett a kutyának, fentiek után...
Vigyázni kellett, túl sok tápot nem lehetett egy cuccba pakolni, mert bebugolt a játékban, de ezek mentek.
És akkor még a set egyéb részei, gyűrűk, amulettek többek közt teljes elemental dmg és magic dmg absorb-al, physical dmg absorb, faster run/walk, cannot be frozen stb...Ezek után már hiába nyomultam Bneten, nem volt érdekes...
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
válasz frame>24 #111 üzenetére
Hát, nekem szóló nekróm magas szinten nem volt, de volt velem (Zealer) párba egy hell-ben. Na, úgy kettesben durva volt, hiszen kitermeltem a kezdő hullákat... meg hát az is nagyon nem volt mindegy, hogy duplát sebeztem az amplify damage miatt. Amúgy szólóban valószínűleg az élőhalott sereg igen fontos... azok megfogják a tömeget, meg kell támogatni őket valami átokkal, és addig is lebonolni mindenkit aki mögöttük áll, és ha valaki elesik, akkor kezdődhet a robbantósdi.
-
tdd587
őstag
OK, félelmetes logikámmal azt hittem, hogy a rémálom az utolsó, de lehet az a doom-ban volt?
A felbontás gondokról olvastam én is, meg a youtube videók is viccesek voltak, mert gyakorlatilag csalás volt az egész, olyan messzire látszódott minden éppen szolgálatban lévő monszta.
Összehasonlításul megvettem utólag a Sacred I-et és az ugye 1024x768-ban megy, de elég zavaró volt a dolog. Amúgy ZX spectrumon kezdtem és mindig van nálam a pendrive-omon dosbox civil és MoM játékokkal. Az ember sosem tudhatja, hogy mikor kerül hirtelen egy hotelbe egy idegen ország közepén egy szál céges laptoppal a zsebében...
Szerk: Amúgy biztos én vagyok láma, de mindig jobban szerettem olyan képességeket vásárolni (a képességboltban a mező közepén...), ami látványos és valami változást idéz elő a játékmenetben. Ilyen hifis megoldások, hogy damage amplifier csak súlyosbítják azt az érzést, hogy egy monitor előtt ülök és már órák óta mindig csak vagdalkozik a karakter, amikor kattintok. Bezzeg egy meteorzápor... szinte hallom, hogy megköszönik a monszták a dicső és látványos halált.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
"Összehasonlításul megvettem utólag a Sacred I-et és az ugye 1024x768-ban megy, de elég zavaró volt a dolog."
Ja, hát el vagy kapatva... nálam annál nagyobb felbontásban kb semmi sem megy. Quake IV pl. kb 640x480-ig bírja kb a gépemen, persze rendesen visszavett minőséggel. Amúgy Sacred I szvsz igen jól nézett ki, főleg a terep. Egyvalami furcsa volt benne: az egykezes balták/kalapácsok feje olyan mértékben volt túlzó méretű, hogy, hogy... vááá. Tehát egy egykezes kétélű csatabárd fejének nagyobb volt a szárnyfesztávolsága mint a karakter felsőtestének magasság... de szó szerint. Egyes egykezes kalapácsok feje meg ránézésre nehezebb volt mint az egész karakter. Érdekes, mert mással nem volt ilyen gond.
"Szerk: Amúgy biztos én vagyok láma, de mindig jobban szerettem olyan képességeket vásárolni (a képességboltban a mező közepén...), ami látványos és valami változást idéz elő a játékmenetben."
Alapvetően mindenki így van ezzel szerintem, csak egy 40+ órás tápolás-orientált játékban képtelenség lenne megfelelő sűrűséggel adagolni az új spell-eket/skill-eket... nem csak a készítők, de a játékosok is meghülyülnének. Amúgy ilyesmi rendszerre ott az AD&D, és ha belegondolsz milyen lenne azzal "Diablozni"... de pl. Baldur's Gate szerű játékokra jó, mert ott csapat van, és persze olyan esetekre is jó, ahol nem csak a csatáról szól a játék (toll-és-papír játék).
[ Szerkesztve ]
-
tdd587
őstag
Nem erre lenne hivatottak a nagyon változatos helyszínek és azok nagyon változatos lényei? Mocsárban nem működik a mérgezés, sivatagban ütni szokott a tűz... de azért annyira mégsem gyengítenek meg senkit, hogy ne haladjon normál fokozaton, mint kés a vajban...
Ha nem egyszemélyes kommandó lenne, akkor persze nem lenne probléma, legfeljebb egy adott környezetben valaki csak dühös megfigyelőként feszeng, amíg a többiek irtanak.
De olyat sem láttam még, hogy nyilazom a behemótot, aki erre elneveti magát. Mert ugye Legolas is simán tarkón lőtte a saccra 10 centi vastag koponyacsonttal bíró olifántot, jajj...
Ugye mennyivel hihetőbb egy meteor zápor...?
-
ddekany
veterán
El kéne fogadni, hogy egy ilyen fajta játék, egyáltalán nem a realitásról szól, nem valamiféle szimulátor akar lenni... az egész teljesen absztrakt. Tehát hogy behemót lelőhető íjjal, azon itt kár fennakadni. Az más kérdés, hogy érdemes lenne-e olyan szabályokat bevezetni, ahol különféle fegyverekre más-más immunitása van a dögöknek, de ha igen, akkor az nem azért van, mert úgy reálisabb, hanem mert úgy érdekesebb "taktikailag" a játék. Amúgy D2-ben annyi volt, hogy a zúzó fegyverek jobban vitték az élőhalottakat... de ha jól emlékszem, elcseszték a képtelet, így ez csak az elején okozott számottevő előnyt, utána kb mindegy volt. (Na meg hogy minden dög másra volt immunis ill. rezisztens.)
A film megint más tészta. Ott valóságnak próbálnak bemutatni neked kitalációkat, tehát az eszeveszett baromságok kizökkentenek az illúzióból, ráadásul jobbára teljesen feleslegesek is. Ezek a középkori harcolós filmek irritálóak tudnak lenni abból a szempontból, hogy a rendező teljesen leszarja, hogy melyik felszerelés mire jó és hogyan is használták, pedig akciójelenetileg is érdekes lehetne. (Pl. látott már valaki olyat filmben, hogy egy szereplőn bármit is érne a páncél, nem csak dísznek van? Ritkán. Főleg gonosz szereplőn semmit nem ér. Most is, Robin Hoodban gyerek tőrrel megsuhintja francia katona hasát, mire az menten szanaszéjjel hal... kár hogy tökig láncingben volt.) Vagy akár néha megnézhetnék milyen tudománya van az európai/nyugati fegyverforgatásnak (elvégre régen ez élet-halál kérdése volt), és abból merítve milyen érdekes akciójeleneteket lehetne csinálni. De persze egy tipikus rendező, legalábbis Hollywood-ban, az rendkívül ostoba (közel értelmi fogyatékos) és fantáziátlan egyed, ezt már megtanulhattuk. Érdekes miért. Aki értelmes, az nem tud atmoszférát teremteni, meg művészileg megfelelően elkapni jeleneteket? Vagy valami összeesküvés miatt tilos nem telerakni marhasággal a filmeket? Soha nem értettem ezt.
Legolaszról akciójáról nem tudom mit gondolt a rendező (valószínűleg semmit), de nekem automatikusan úgy jött át, hogy a koponya és a csigolya közé lőtt. Nyilván úgy is eléggé bűzlik az egész (mert ha még számszer íj lett volna...), de ez filmben már bőven elmegy a szokványos sokkal vadabb képtelenségekhez képest. Amúgy az akkor már súlyosabb volt, mikor a láncing megvédte a Frodót a barlangi troll dárdadöfésétől. Mert az ugyan reális, hogy nem lyukadt ki a láncing, de úgy egyben kb a hátán jött volna ki a kis nyomoroncnak. Vagy, mikor árkon átdobálja a törpét a Legolasz... de gagyi volt az, uhh. Ja, ráadásul valami 30 urugháj közé dobta, akiket persze rögtön levert. Ez már ilyen Diablo 2 szint...
-
tildy
nagyúr
Hunter az 5. "faj".
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Videó a Demon hunterről:
[link]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
Új hozzászólás Aktív témák
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest