-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márk
senior tag
Egy jobb projektor kontrasztaránya hogy viszonyul egy jobb (LX5090, GT60, stb) plazmához képest?
Nem világít nagyon a fekete mint az LCD-nél?
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
BBéci
legenda
válasz janos666 #85786 üzenetére
"Magyarul a center azért van ott, hogy ha össze-vissza ülnek a szobában az emberek, vagy messze nem ideálisan vannak szétszórva a front-ok, akkor is "középről" halld azokat a hangokat."
Lehet, hogy azért született a center csatorna, de mivel a filmek hangját nem sztereóra keverik, hanem 5/7.1-re (az Atmost és társait most hagyjuk), a centersugárzóból a többitől teljesen független hangok szólalnak meg. A dialógusok bő 90 %-a a centersugárzón szólal meg. Ha ezt rákevered a frontsugárzókra, akkor egyértelműen hangzás és hangminőség romlás lesz a következménye. Egyáltalán nem mindegy, hogy csak az eredetileg front csatornákra kevert hangokat kell megszólaltatniuk a hangdobozoknak, vagy még hozzá adódik a center jele is.
Ugyanezért butaság a .1 csatornát rákeverni a frontsugárzókra.
A házimozis topikokban teljesen egyhangú vélemény, álláspont, hogy a házimozi legfontosabb hangsugárzója a center. Ijk is ezt írta.
Akik sztereóban moziznak, gyakran jönnek mindenféle panasszal, nem véletlenül."De felteszek inkább egy egyszerűbb kérdést példaképp: ezek szerint a stereo zenehallgatás is jobb inkább 1 center-ből, mint 2 front-ból?"
Badarság ez a kérdés, mivel a sztereó zenét sztereóban rögzítették és úgy került a hanghordozóra, ezért magától értetődően sztereóban kell hallgatni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gh0sT
addikt
Létezik már bármilyen értelmes megfizethető alternatíva 65" felett, ami egyértelműen jobb mint a plazma, vagy még mindig nem jött el az ideje a váltásnak?
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
B.F.G.
senior tag
-
Kernel
nagyúr
Praktikus okból csak quadro rendszert használok, az 5.1 --> 4.0 átkeverést megoldja a lejátszóprogram. Célnak megfelel, térhatás van, minőség jó, ezen felül úgyis a filmre / sorozatra figyel az ember.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Ijk
nagyúr
válasz janos666 #85791 üzenetére
Nekem volt anno olcsó (nem bögre) szettem és bizony a szetreó rendszerem körbeveri hangzásban, pedig még olcsóbb is volt, egész egyszerűen a silány center miatt. Zsebbe nyúlós a minőségi házimozi, és szinte a center a legfonotsabb eleme, olcsó szetteknél meg pont az a legsilányabb. Én mindig azt mondom hogy ha valakinek nincs több százezre az inkább sztereót vegyen.
Másik hogy bármilyen nézési távolsághoz lehet házimozi hangrendszert méretezni, akár 80 centire is egy 40"-os képernyőhöz. De gondolom BBécinek van egy fix szettje, nagyjából fix pozíciókkal, nyilván nem fog 4m-en és 1,5m-en is megfelelően működni.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
janos666
nagyúr
válasz ozzy711 #85787 üzenetére
Nálam az AVR is tudja, alternatívaként ott lenne a PC.
Ahogy próbáltam kifejteni, a Center olyan, ami bizonyos esetben jó, máskor rossz (és van amikor mindegy). Ha ideális közeli a front-ok és a hallgató elhelyezkedése, akkor csak mindegy és negatív közt lesz, ha ideálistól távoli, akkor mindegy és pozitív közt.
De ebben benne van az is, hogy sohasem tudod beműteni a center-t a képernyő közepébe (kivéve a hangáteresztő vetítővásznakat, de itt most TV-kről beszélünk), szóval minden egyébtől függetlenül úgy indulsz, hogy a center kissé rossz helyen van (és így kéne neki javítania az összképet, hogy ő maga nem úgy van elhelyezve, ahogy kéne).De a hangsúly itt inkább azon lett volna (ezért mentem bele egy halva született vitába is), hogy a legfontosabb mégis csak az kéne legyen, hogy teszteljük le magunknak és döntsünk az alapján. Márpedig itt pont úgy indul a történet, hogy már meg is vannak a teszteredmények, csak a következtetések levonásánál jön a katyvasz.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
ozzy711
őstag
válasz MasterMark #85788 üzenetére
Ezért írtam, hogy akkor tárgytalan a hozzászólás ( én hangkártyáról tolom a házimozit analóg kimeneteken, azon nem lehet ) Egyébként akkor megfelelő frontok birtokában szerintem is tök felesleges a center, egyetértek Jánossal.
[ Szerkesztve ]
-
ozzy711
őstag
A center megszüntetése azért lehet problémás, mert ha kiiktatod, nem ( ha lehet, akkor tárgytalan a hozzászólás ) lehet 5/7.1-ben rákeverni a frontokra, így hiányozni fog a rá osztott jel. ( szerintem )
Egyébként szerintem is felesleges, mivel a frontok ( jó minőségű dobozokról beszélek ) simán le tudnák sugározni a center csatornát is ( de ez is az üzlet miatt van valószínűleg, mivel akkor nem lehetne méregdrága centereket eladni pl. ).[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Ebben nem értünk egyet, de szerencsére nem muszáj megölni egymás felette.
Az én álláspontom az, hogy a center nem egy eredendően kívánatos, hanem egy tökéletlen világban szükséges rossz megoldás arra, mikor nem tudod ideálisan elhelyezni a front-okat és/vagy a hallgatói pozíciót.
Ez a probléma általában hamar előjön egy viszonylag telezsúfolt moziteremben, ahogy egy átlagos nappali/házimozi méretű szobában néhány nézővel (vagy ha egyszerűen csak nem egy főre rendezted be a szobát ennek dedikálva, hanem más esztétikai igényeket is figyelembe vettél és másra is hazsnálod a szobát, vagy nem egyedül, stb).Magyarul a center azért van ott, hogy ha össze-vissza ülnek a szobában az emberek, vagy messze nem ideálisan vannak szétszórva a front-ok, akkor is "középről" halld azokat a hangokat.
-> De ez az általad felvázolt tesztkörnyezetre sem igaz.De felteszek inkább egy egyszerűbb kérdést példaképp: ezek szerint a stereo zenehallgatás is jobb inkább 1 center-ből, mint 2 front-ból?
U.i.: Kérlek gondold végig a választ, mielőtt esetleg valami olyan badarságot próbálsz eljátszani, mint a klasszikus "de az más" (mert nem, alapvetően nem más, ugyan az a kérdés/probléma, a hangok síkbeli pozicionálásának előállítása és percepciója).Ha egyedül nézed egy erre dedikált szobában, akkor a front-okból is úgy fogod hallani, mint ha egyenesen a képernyő közepéből eredne a hang ... onnan, ahova nem is tudod berakni azt a koloncot, mert még egy vetítő-vászon sem mindig teljesen transzparens akusztikailag, főleg nem egy OLED TV (hát még Plazma), szóval máris jön az ideálistól való elmászás, hogy a képernyő alá, vagy fölé teszed a center-t, ami így nem lesz egy magasságban a front-okkkal, se geometriailag/vizuálisan, se vakon hallgatva a fül számára (ha őszinte vaktesztet csinálsz, akkor adott esetben ordíthat a hiba, hogy nem stimmel a magasság, mászkál a hang fel/le, ahol körbevonul a front-ok és center közt).
De kanyarodjunk vissza még egy saroknyit:
- Az egész probléma onnan indul, hogy te saját magadtól egyedül nagyon szépén felismerted, és nyíltan őszintén be is vallottad, hogy bizonyos körülmények fennállása mellett (ami most nálad véletrlneszerűen kialakult) probléma a center megléte.
- Javasoltam, hogy szüntesd meg a problémát a center kiiktatásával.
- Elutasítottad a javaslatot, mert ... "csak" ?
- Profit?!?Ez nekem majdnem ugyan az a vicc, mint:
- Doktor úr! Ááá!!!
- Mi a gond?
- Fáj a kezem, mikor ezzel a villával döfködöm!
- Akkor ne szurkálja magát villával!
- De muszáj Azt úgy kell! Pontosan 3 percenként 300 Nm erővel 30 fokos szögben! Le van írva ebben a könyvben, ábrákkal illusztrálva! Minden barátom és szomszédom így csinálja.
- Hmm... Rendben. Akkor felírok napi 3x100mg morfiumot. Ha mellékhatásként hányingert tapasztal, majd felírok arra is valamit. Esténként öblítse ki a sebet jódos alkohollal és kötözze be. Jó szórakozást![ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
BBéci
legenda
Előbb kihagytam, amit korábban sokszor említettem: nálam a nappaliban nincs normális helye 55 colosnál nagyobb tévének. Teszteltem 60 és 63 colos Samsungokat, bántóan, zavaróan, nyomasztóan uralták a 22 négyzetméteres szobát. Tehát ha nagy képet szeretnék nézni, csakis vetítéssel lehetséges. Még akkor is, ha félmillió alatt árulnának 75 colos csúcs OLED-et.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz janos666 #85780 üzenetére
Ha valamit el lehetne hagyni, az inkább lenne a frontsugárzó pár, mint a center hangdoboz. De botorság bármelyik mellőzése, ha a film hangja 5/7.1, mert diszkrét csatornák és a keverésük csakis rossz hangzást szülhet.
Egy millióért már egész jó 65 colos OLED-et lehet kapni, bár annyiért inkább vennék pár éves SIM2 vetítőt.[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Szokás, egyeniseg kerdese. Mozielmeny 30-40 fokos latoszog, 40 fok kb amire te ultel, legtobb embernek az mar sok.
Nekem az a bajom hogy tul kozel vagyok fizikailag, 1,5m mintha monitor elott ulnek. 75” mar jo lenne, de nincs kedvem 1millio kozeli osszegert fostalicska lcd-t nezni, szelek fele degradalo keppel, egyre inkabb projektor fele huzok.Hanggal nincs gond, sztereo rendszerem van, nem erzem tobbcsatornas szett szukseget.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
oil120
senior tag
-
BBéci
legenda
Ízlés és szokás dolga. Az elmúlt másfél órát az EZ950 tesztelésével töltöttem, mivel 55 colos UHD, 1,4-1,5 méterről néztem, hogy lássak minden apró részletet. Egyáltalán nem volt kényelmes és kellemes, inkább fárasztó. A két széle már túl nagy szöget zárt be az orrommal, forgatni kellett a fejemet.
Házimozi rendszer hangszóróinak távolságával is problémák vannak ebből a távolságból, a centersugárzó zavaróan közeli, élvezhetetlen, nem képez egységes hangmezőt a frontsugárzókkal.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Márk
senior tag
Én is közelebb húztam a fekvőalkalmatosságot egy jó 20-25 centivel a tv-hez, így durván 2m-re van a fejem a Kuro-tól.
Hát még szokni kell, igaz hogy én teljesképernyős filmet néztem (alul-felül fekete csík nem volt).
[ Szerkesztve ]
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
Ijk
nagyúr
Nekem 50" van 1,5m-re de kicsi. Sorozatokra még jó, de 21:9-es mozifilmekhez egyszerűen kicsi az 50", folyamatos ingerem van nagyobb képátlóhoz. Az a gond hogy 65" is határeset lenne, 75"-os képrenyő 2m-re már alulról súrolja az elképzeléseimet, 75xe9003 900 kiló környéke. De projektor lenne az igazi, viszont megcsinálni neki a környzetet hát az egy külön történet. 100"-os OLED emberi áron meg majd talán 15 év múlva lesz.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
-
zsuha
aktív tag
Hát nem tudom, hogy tudnak itt egyesek 1.5m-ről 65"-t nézni, nekem 1.8m-ről fárasztó volt és kissé kellemetlen filmet végignézni az 50gt60-on.
65" min 3m-rol lehet jól nézhető.[ Szerkesztve ]
-
Darko
senior tag
Amit vettem (már törölte is a hirdetést, Nyárlőrincen volt) volna akkor az ott volt melletted, de most írt az eladó hogy elvitték. Nem bánkódom, nem tudtam volna csak úgy leugrani oda most. Eddig megmondom őszintén, hogy 4k led lcd-ket nézegettem, de akárhányszor filmet néztem a mostani plazmámon mindig elbizonytalanodtam, hogy jól teszem-e. Pedig nem egy prémium kategória és mégis gyönyörű képe van. Nem váltottam eddig, minek tettem volna, csak már kicsike.
Szóval szeretnék maradni a plazmáknál, min 50" de inkább 55" lenne jó, fullhd, de elég gyér a kínálat. Sok a túlárazott, vagy nagyon öreg plazma, vagy messze van. Mondjuk nehéz megmondani, hogy egy plazmánál mi az öreg, enyém se fiatal, de még nem láttam hogy gyengült volna bármiben is, mondjuk nem is volt hajszolva, általában a gyerekek néztek rajta esti mesét, meg párommal néha filmeket. Nem "okos", de nem is kell, mivel körülötte minden eszköz megvan az okosodásához.
Neked szerencséd volt, hogy alig használt darabot fogtál ki, és még közel is volt hozzád. Most nem erőlködöm, a tv-t lassan elviszik (jön jövő héten a vevő érte), ha addig nem találok, berakom a 27-es monitoromat a nappaliba, gyerekek kicsit közelebb ülnek majd, szerintem őket nem fogja zavarni, még a páromat se csak engemszerk:
ja és az a Passat az valami bitang szépen néz ki, le a kalappal[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
G_P
tag
Sziasztok!
Remélem nem jelent problémát a hozzászólásom.
Eladóvá vált egy LG 60PS7000 plazma tv hibátlan állapotban kevés üzemórával.
A hirdetés a következő linken érhető el:
https://hardverapro.hu/apro/hibatlan_lg_60ps7000-res_elado
Hátha érdekel valamelyikőtöket.
Ha bármi kérdés van, nyugodtan keressetek üzenetben!Üdv,
G_P -
Márk
senior tag
Itt az én sztorim: [link]
Dióhéjban: 2017 májusában vettem 10 éves PDP-LX5090-et 10900 üzemórával.
Pirosas fekete, illetve fekete fényerősség növekedésben szenvedett, de janos666 fórumtársam sikeresen kikúrálta belőle, azóta hibátlan.
-
Ispy
veterán
Ezt senki sem fogja neked megválaszolni. Lehet elmegy még évekig, de lehet, hogy holnap gazdasági totálkár.
Csak akkor szabad megvenni egy használt műszaki cikket garancia nélkül (pláne idősen), ha nem dölsz a kardodba, ha 1 hét múlva beadja a kulcsot.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Darko
senior tag
Mit mondtok, érdemes 2018-ban pioneer krp-500a-t venni még? Mi a várható élettartama ezeknek a plazmáknak?
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
Kernel
nagyúr
válasz Fernet #85765 üzenetére
Nemrég rendeltem ilyet:
https://www.aliexpress.com/item/-/32808698282.html
Mindenesetre ez automatikusan az aktív forrásra vált. Vagy a gombbal lehet manuálisan léptetni, illetve kapható infra távszabályzós változata is.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Csupán a lustaság miatt kérdezem, hogy megoldható-e az alábbi "probléma":
Panasonic S20-as plazmám van amin már több éve beállítottam a hotel módot, hogy a HDMI2 legyen az alapértelmezett (telekomos STB arra van kötve).
Most karácsonyra a fa alá került egy Xbox, aminél beállítható, hogy a box indulásakor indítsa a TV-t (+házimozi erősítő) is. Ez a HDMI1-re került, de a hotel mód miatt ugye váltani kell HDMI2-ről.
Ha kikapcsolom a hotel módot akkor minden rendben, amikor indul az xbox bekapcsolja a TV-t és meg is jelenik a kép rendben a HDMI1-en.
Viszont ha csak TV-t szeretnék nézni, akkor meg ugye alapértelmezésben antenna jelet keres, tehát váltanom kell (ezért állítottam annó be a hotelt)
Szóval a sok rizsa után végülis az a kérdés, hogy megoldható-e a TV távirányító (bemenetválasztás) nélkül, mindig annak az eszköznek a képe jelenjen meg amelyikről éppen jelet kap?
-
MasterMark
titán
válasz Samanbacsii #85760 üzenetére
Azért gyáriból is van egy pár. Annak a penelnek, meg csak akkor lesz beállítása, ha valaki kiméri, mivel minden panel más.
Switch Tax
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok! A p42gt60e évek óta gyári beállításokkal megy. Van ennek a panelnek kipróbált, egyedi beállítása? HD sat. adásokhoz...
" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
Kernel
nagyúr
válasz echterion #85758 üzenetére
Topikgazdától célszerű érdeklődni, hátha náluk jobban előfordul ilyen:
https://prohardver.hu/tema/lcd_plazma_es_projektoros_tv_hiba_topic/friss.html
-
echterion
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
válasz echterion #85756 üzenetére
Ha azt írják, hogy karcos, akkor karcos, ezt csak személyesen tudod ellenőrizni. Ha pixelsoros hibája lenne, azt bizonyára odaírták volna.
Más plazmákra is vonatkozik, hogy ilyen hiba néha javítható, de sajnos többször nem. Típushibákról azért nem tudok szólni, mert ilyenek nem állnak sorban a szervizműhelyemben, de ha azt mondom, hogy még belülről sem láttam ezt a típust, az is tényállás.
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek ennek a Samsung PS64F8500-nak van valami olyan hibája, amit később nem lehet javíttatni, mert már annyira nincs hozzá alkatrész? Gondolok itt pl. panelhibára, mint az előző PS51F5500-as plazmámnál elő is jött, csíkos lett, amit csak panelcserével lehetett volna orvosolni. Ennél egy esetleges csíkosodást lehet panelcserén kívól mással is orvosolni?
Illetve van ennek a szériának valami típusbetegsége?
Két év garival még egy kis karcot is el tudnék neki nézni, mert filmnézéshez felesleges az UHD TV-m, az megmaradna a PS4 Pro-mnak.
Előre is köszi a segítséget.******
-
Kernel
nagyúr
válasz M_AND_Ms #85754 üzenetére
Nem tudom, minek kell értetlenkedni, vagy épp hülyének nézni a másikat, direkt raktam egy linket is a hozzászólásomba. Ámbár, ha valakitől, akkor tőled bármikor elvárható egy kis szemétkedés, ismerős már ez, topiktól függetlenül is.
Igaz, hogy nekem amúgy is van több LCD a lomtárban, de nem hinném, hogy manapság nyomorba döntene valakit egy ilyen vásárlása.
A kulturált elhelyezés / lakberendezés pedig egyéni kreativitás és lehetőségek kérdése. Ha valakinek ez probléma, az probléma, ezt már mindenki maga tudja. Azért is írtam, hogy szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Kernel #85751 üzenetére
"ehhez felesleges egy plazmát izzasztani, kijelzőt amortizálni."
Nem, ehhez veszünk még egy tévét és háttértévézéséskor azt nézzük, míg a plazma letakarva pihen. Mozizásnál pedig előrerakjuk a plazmát és azt nézzük. No persze.
Ha nálam valamiért háttérben megy a tévé, akkor is a plazma megy. Egyszerűen nincs más a háztartásban.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Dave567
addikt
-
Kernel
nagyúr
válasz tamáspapa #85750 üzenetére
Nálam meg gyakran reggeltől estig, de szerintem ehhez felesleges egy plazmát izzasztani, kijelzőt amortizálni. Ha arról van szó.
Pláne, amikor egy kihaló fajról szól a topik, amit újjal pótolni már nem is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
Gyereknek gombokért megvettem most a Tin Tin-t BD-nmert lenyűgöző szerinte az animációs minőség a filmben. Berakta kicsit, fantasztikus a plazmán (szintén G30).
Ilyen plazmák birtokában nem annyira nehéz kivárni a jóárasított PanoledetCathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
wrbbt2
csendes tag
Minden mostani és jövőbeli plazma Tv tulajdonosnak és rajongónak boldog karácsonyi ünnepeket!
Treffen sich 2 Fische im Ozean. Sagt der Eine: "Hi" Fragt der Andere: "Wo?!?!?"
-
senior tag
Boldog Karácsonyt kívánok én is Nektek!
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz pataslogeza #85735 üzenetére
Tökéletes, sosem csalódtam a Panában és lassan lehetőség lesz végre az ARC használatára - szóval addig használhatom amíg be nem döglik
"in medias res"
-
Csöves
őstag
-
Csabroncka
addikt
-
pataslogeza
aktív tag
válasz Csabroncka #85734 üzenetére
Hali.
Az.
Tesómnak is ilyen tévéje van. Neki upc van, és már évekkel ezelőtt lecserélte azt a rakás szar upc set top boxot kártyákra.[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
Sziasztok abban szeretnék segítséget kérni, hogy egyszerűen képtelen vagyok eldönteni a TX-P42UX30E tévémről, hogy CI+ kompatibilis-e?
Itthon vegyesen külföldi oldalról (német) CI+ igen, a manualból képtelen vagyok eldönteni.
Digi kódoltat szeretnék nézni vele
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
BBéci
legenda
válasz Lamberd #85731 üzenetére
Az a Pana ritka félresikerült példány lehetett, vagy belépő kategóriás, netán mindkettő.
Plazma fan vagyok, de az említett LG-t csak akkor engedném be a lakásomba, ha nem lenne pénzem normális LCD tévére. 1000 alatti a kontrasztja, amit a VA paneles LCD-k messze felülmúlnak.
Volt nálam olyan LG plazma, ami elfogadható képet adott és olyan is amit fél óra után visszapakoltam a dobozába.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Lamberd
tag
Amikor elromlott megcsináltattam a plazmát, mellé tettem az LED -es Panát, ugyan azt a filmet Gravitáció egyszerre futattam egymás melett a két tv -én .
Nos az érzést nem lehet leírni
A Panát elajándékoztam az aposomnak én meg boldogan nézem a régi plazmámat. Most tervezek egy minixet rá kötni még nem tiszta, hogy össze férnek -e de kértem segitséget.
-
Márk
senior tag
válasz Lamberd #85729 üzenetére
Szia!
Akkor így már más a leányzó fekvése.
Alapvetően hogyha elégedett vagy a mostani 50PK760-nal, akkor én belevágnék az alig használt 60PZ250-be, pláne hogyha jutányos áron van.
Egyébként mi nem tetszett a Pana LCD-ben az LG plazmához képest (állítólag a Panasonic tudja a legjobb feketét kicsiholni az LCD technikából)?
[ Szerkesztve ]
-
Lamberd
tag
Szia!
Igen ez igaz de most is egy plazmát használok, LG 50PK760-zc -t. És szeretnék egy nagyobb jobbat mellé, a régi menne a hálóba nagyobb menne a nappaliba, most igen jutányos áron tudnék egy alig használthoz LG PZ250 -hez hozzá jutni és a tapasztalatok érdekelnének ez egy nagyobb lenne mint ami van.
És bár tény, hogy lehet a másik két gyártónak valamivel szebb a képe, de idén márciusba bedöglött az LG plazma alaplap hiba ezért vettünk egy panasonic led -tvt elötte agyon olvastam minden forumot, ezt ajánlotta mindenki az adott árfekvésbe. Amikor haza vittem beinditottam az asszony csak annyit mondot úgy 30 másodperc után, "na most fogod és vissza viszed ezt a hulladékot és meg csináltatod a plazmát", szóval a plazmát megcsináltattam 20 ezer forintért alap lapot cseréltek benne azota is az megy.
Üdv Lambi
-
Márk
senior tag
válasz Lamberd #85727 üzenetére
LG plazmám még nem volt, de állítólag a 3 volt plazmagyár közül (Panasonic, Samsung, LG) neki van a legkevésbé jó képe.
De aki nálam okosabb, az majd jól megaszondja a frankót.
-
Lamberd
tag
Sziasztok!
Van tapasztalat LG 60PZ250 -val kapcsolatban milyen a kép minőség, problémák? Most is LG Plazmám van meg egy Panasonic LED -em és nem szeretnék nagyon jó kép minőségű TV -re 500-800 ezertet adni így egy használt LG 60PZ250 gondolkodom.
Előre is köszi.
Lambi
-
BBéci
legenda
A panelen a fele, vagy annál kevesebb múlik.
(#85725) tutitibi
OLED viszonylatban emberi, mert mint tudjuk, azok még meglehetősen drágák.
Ami árat 65 colosban találtam, az 1,1 millió, a VT60 is volt annyi, csak kifutás környékén ment 800000 alá. Akkor már temették az egész plazma technológiát.[ Szerkesztve ]
-
lemmy9
őstag
-
Márk
senior tag
-
Márk
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz mayday00 #85719 üzenetére
Nem rossz az LG OLED-ek képe és nem kell bekapcsolni semmi olyasmit, amiket a plazmákon sem. Az a helyzet, hogy majdnem annyival jobb a Panasonic OLED képe az LG-nél, mint a plazma korszakban.
-
mayday00
őstag
Azt hiszem ez lesz a jövő a plazma után..Pana oled Pár év és remélem nekem is lesz belőle egy.
Gyakorlatilag az a lényeg, hogy különböző képjavítókat be kell kapcsolni az LG oleden, hogy nézhető legyen a képe?"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
BBéci
legenda
válasz tutitibi #85716 üzenetére
A 950-nek emberibb ára van, 55 colosban 750000 Ft és a mai tévékínálatot nézve, simán megér annyit. De lesz még sokkal olcsóbb is az ugyanilyen, vagy még jobb képminőség.
(#85717) Márk
Csak egyet említek, LG-ben nincs BFI, ezáltal a mozgóképfelbontásuk a belépő kategóriás LCD tévékével egyenlő.
A többi különbség is szemmel látható.
Egymás mellé állított Sony A1 és valamelyik azonos árkategóriájú (sajnos a pontos típusszámra nem emlékszem) LG között néztem a különbségeket, amik akkorák voltak, hogy zongorázni lehetett volna. Sötét képterületeken durván több részletet mutatott a Sony és bármit állítottam az LG-n, nem tudtam belőle jobbat kihozni.
Szerintem a Panák még az A1-nél is jobbak, például éppen az említett BFI-ben, mert a Sonyé meglehetősen zavaróan vibrál.[ Szerkesztve ]
-
Márk
senior tag
"lényegesen jobb, mint bármelyik LG."
Szemmel láthatóan lényegesen jobb, vagy "csak" a mérőműszer által kimutathatóan jobb? (de szép mondat lett)
Félreértés ne essék, nem kötekedni akarok, tényleg érdekel a dolog.
-
BBéci
legenda
Segítsetek, elfelejtettem, hogyan lehet nulláról újra hangoltatni a csatornákat anélkül, hogy elvesznének a kalibrált beállítások!
Véletlenül megadtam szolgáltatónak az UPC-t és nem enged csatornalistát szerkeszteni.
Panasonic OLED-ről van szó, aminek a menüje szinte teljesen megegyezik az ST/GT/VT60 modellekével.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Márk
senior tag
válasz Dave567 #85711 üzenetére
Pontosan.
Vétek lenne ezeket a fasza plazmákat ilyen műsorokkal "rongálni"
Én kizárólag filmeket nézek a 9G Kuron.
[ Szerkesztve ]
-
Dave567
addikt
válasz pataslogeza #85710 üzenetére
Jézus!!!!!!!!!!!!
Ilyenre biztos be nem kapcsolnám a tévét, sima adásokra se, nem, hogy erre....[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
Gabor970
addikt
válasz Dorian #85697 üzenetére
Már szinte nem találok olyan műsort, amit érdemes lenne nézni. Politikai műsorok mindegyike valaki érdekei szerint hazudik, tökmindegy melyik.
Oké, Mezzo nálam is van, néha veszem a fáradtságot, hogy kihangosítsam és az szóljon.
Szerencsémre az asszonyom is nagyon szereti a zenét. Már megoldottam neki egy pár aktív hangsugárzóval a konyha részen, hogy telefonjáról Spotify-t/Tidal-t tudjon hallgatni. Ha teszek fel lemezt, annak örül legjobban, csak akkor figyelmes DJ-nek kell lennem, huszonpárpercenként ugye beavatkozást igényel a dologTanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
BBéci
legenda
válasz oil120 #85702 üzenetére
Egyszer Görögországban béreltem apartmant, ahol a szoba sarkában volt a konyha, a célnak megfelelt, de életvitelszerűen nem szeretnék olyanban lakni.
Nem csak azért, mert hifire, házimozira erősen kompromisszumos, az ételszagot nem szeretem filmnézés közben "élvezni".Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Kernel
nagyúr
válasz oil120 #85702 üzenetére
Nekem egy helyiségen belül is megfér egy plazma 55" és LCD 40" (nem egymás mellett).
Utóbbi PC-monitor szerepében, de PC nem, mert azt már igénytelennek tartanám, hogy egy gép zúgását elviselni, tehát a gép a fal túloldalán megy.
Az LCD mondjuk TV-ként is működhet, de általában csak a PC-s DVB-T tuner megy rajta, akár a képernyő sarkában vagy teljes képernyőn (erre a DVB Viewer a legpraktikusabb).
Tehát arra próbálok kilyukadni, hogy így nem kell a plazmát bekapcsolni, csak filmek / sorozatok nézésére van használva.
-
Márk
senior tag
válasz dobcsi #85699 üzenetére
Pirosas fekete/megemelkedett feketeszint (értelemszerűen sötét jeleneteket is tartalmazó filmeknél kellene vizsgálódni, lehetőleg sötétben vagy legalább félhomályban, nappali fényviszonyok mellett ugyanis szinte észrevehetetlen). Az én készülékemen a képernyő alsó és felső részén volt pirosas elszíneződés.
Illetve egyszínű tesztképekkel az esetleges pixelhibákat.
Az üzemóra kiolvasásához meg kell egy számítógép soros porttal illetve kábellel.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest