-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
"Ha ezt rákevered a frontsugárzókra, akkor egyértelműen hangzás és hangminőség romlás lesz a következménye."
Valamennyi biztos, de a fontosabb kérdés, hogy ez észlelhető/számottevő mértékű-e, sőt, hogy ha mérlegre állítod azzal, amit potenciálisan "nyersz" (most az elmélkedés kedvéért tegyük fel, hogy nyersz valamit, ha elhagyod a center-t), akkor hova billen a mérleg, megéri-e összességében vagy sem.
Szerintem megéri, mert nem tapasztalok zavaró minőségromlást, de zavarnak a center sajátosságaiból fakadó hibák (nincs beműtve a TV közepébe, stb).
Sőt, elköltheted a center árát egy jobb AVR-re, amiben jobb a DSP, és csökken a negatív oldal súlya (feltéve, hogy tényleg volt számottevő).Ezt a logikát egy az egyben alkalmazhatod arra, mikor átirányítod az összes többi csatorna alacsony frekvenciatartományát a sub-ra. Ugyan az a DSP-s keverési minőségromlás jelenik meg, de általában nem szokott gondot okozni, hanem egyértelműen megéri. (Konyhanyelven ez a 80Hz-es LFE crossover cucc, általában mindenki használja legalább a surround-okra, főleg ha azok kis polcsugázók, de divat a nagy front dobozokhoz is, főleg ha jóféle a sub).
Szóval akkor ezt se használd, ha nem bízol az AVR DSP-jében. Kapcsold ki!"A házimozis topikokban teljesen egyhangú vélemény"
Tudod, hogy irtózom attól, hogy vakon kövessem a tömegeket, az elmélet és saját tapasztalat jobban érdekel. Fontosabb a tényszerű igazság, mint a többségi vélemény.
Itt azért mentem bele ebbe a vitába, mert onnan indult, ha te önállóan megállapítottad, hogy adott szituációban nálad többet ártott a center, mint használt, így gondoltam segítek eljutni a potenciális megoldásig, hátha esetleg kipróbálod, aztán majd eldöntöd az alapján.
Ne nekem higgy, magadnak, tesztel le annyira pártatlanul, amennyire őszinte tudsz lenne magaddal. Én több látogatómmal is csináltam ilyen vaktesztet, mindenki egyetértett, hogy a fantom center egyenesen a TV közepéből szól, a TV alá/fölé rakott center meg... nos, a TV alól vagy fölől...
Daahh!! Ki gondolná, he? Hazusság! Boszorkány! Égessük meg!
Persze nálam is a ~1.5m távolságra és ~50" TV-re igaz ez, nem univerzális dolog."sztereó zenét sztereóban rögzítették"
Ja, meg általában 10-20x átkeverték mindenféle DSP-n. Ja, és izé... sokszor mono-ban rögzítenek, pl. egy szál mikrofonba énekel bele az énekes.
Ajaj! Óóóóó... (Na jó, inkább megyek aludni. )TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
- Renault, Dacia topik
- Robogó, kismotor
- Windows 11
- Delta Force (2024)