Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topanka
aktív tag
Úgy látom, többen vagyunk itt aki kiszemelte a Pana ST50-t (283 750 Ft) velem együtt.
50"-ra van keretem, de korábban a nézési távolság miatt ajánlották akár a Samu PS60E530-ast (326.880 Ft), ami árban közel van hozzá.
De milyen TV az e530-as?
Még nem sikerült látnom. Igaz nincs 3D, de nem hiszem, hogy ez nagy veszteség lenne.
Most még várakozok egy árcsökkenésre, vagy 5 év garira, ameddig csak bírom, mert hogy a mostani 52cm-es képcsöves mellett ez már nagyon nehezen megy, főleg hogy láttam a Pana-t élőben.
Pana50ST50 vs Samu PS60E530 Pro Kontra
Látott már valaki E530-ast? Főleg úgy, hogy látta a Pana-t is?
Oké, hogy jobb képben a Pana, de nem mindegy, hogy mennyire, és itt a + 10".szacsee, ??? Gergőke88, ??? és a többiek???
De nem mindegy melyik TV lesz, a média lejátszó szempontjából sem, de ez már másik Topik.
(Dune HD Duo (Sigma Designs 8642-8643) 92 039 Ft vagy kivárva az újabbat, de mikor? vs. ASUS O!Play BDS-700 58 000 Ft) amiről nem tudok semmit.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz nightshadow #14093 üzenetére
Röviden: 42"-os méretben 20-30 eFt-tal olcsóbb csak, mint az ST50, viszont az UT50 igen sokban kevesebb: nincs szűrő, jóval kevesebb színárnyalatot tud, kevesebb csatlakozója van, nincs beépített WiFi, kevesebb hangszórója van és még annyira sem testreszabható a képe, mint az ST50-nek, nem tud műsort rögzíteni HDD-re. Mindezek jóval többet érnek, mint 20 eFt. Ráadásul szemel láthatóan is gyengébb az ST50-nél. Inkább kaparja még össze mindenki azt a pár ezer forintot, aki ilyen magasságban akar TV-t venni. Lassan remélhetőleg a 42ST50 is beesik a sokaknak lélektani határt jelentő 200 eFt alá és akkor még egyértelműbben evidens lesz az UT50 vs. ST50 kérdés.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Zöldfülű8 #14091 üzenetére
Az a baj, hogy jelenleg elég magasak még az árak, a modellváltás után még nem csökkentek eleget. Így a 150 eFt-os keret kicsit szűkös, ugyanis normális fullHD modellt nem nagyon kapsz ennyiből, pl. a Panasonic idei belépő modellje, a 42UT50 is 190 eFt-on áll jelenleg, de amit igazán érdemes már megvenni, a 42ST50 is 210 eFt. A Samsung nem már tavaly sem dobott ki 51"-nál kisebb fullHD TV-t, ez idén is így van. Az LG belépő modelljei kevésbé meg ajánlhatók, csak kompromisszummal.
Maradnak tehát a HD-Ready modellek: a Panasonic 42X50 már megáll 135 eFt-ból, de ott a Samsung 43E450 is 110 eFt környékén. Kérdés, hogy elegendő-e számodra a HD-Ready. Mondjuk 1,5 méterre még 42"-ban gondolkodva is érdemes lehet fullHD-t választani, erről a távról látnád a részleteket.
Amúgy 42"-nál kisebb plazmát nem kapsz, ebben ne is gondolkodj! Viszont képminőséget tekintve már a belépő HD-Ready plazmák is úgy hagyják állva a hasonló árú LED-LCD-ket, hogy öröm nézni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Zöldfülű8
csendes tag
Az igazság az, hogy egy ismerősnél járva beleszerettem a LED TV-jükbe. Ez a TV egy Philips 42PFL7685H/12 volt. A neten rákerestem és azt találtam, hogy ez már nem beszerezhető (max. használtan). A másik gondom vele pedig az, hogy nem akarnék 150.000Ft-nál többet költeni rá és nincs is szükségem egy csomó funkciójára.
Tudnátok segíteni abban, hogy most milyen TV-t volna érdemes megvennem, ha a képminőségben, képátmérőben hasonlót szeretnék (vagy egy kicsit kisebb átmérőjűt), de extra funkciók nélkül?
Az LCD fórumon azt mondták, ha szép kép akkor plazma a megoldás. Sokszor menne háttérben is a tv. A tv-t kb. 1,5-2 méterről nézzük.
-
janos666
nagyúr
válasz szacsee #14089 üzenetére
Fényképekről duplán nem derül ki semmi. Egymáshoz relatívan is esetleg úgy lehet róluk tippelgetni, ha azonos fényképezőgéppel és fix manuális beállításokkal készültek, majd azonos módon konvertálták a nyers szenzorértékeket a végleges képekké (RAW->JPG). Abszolút értelemben esetleg akkor mond valamit, ha áll az előbbi, plusz minden kijelzőhöz spektrális mérések alapján készítettek egy egyedi kamera profilokat (nincs az az állat a földön, ki ennek nekilát csak úgy a teljesség kedvéért).
Ja, és persze nem árt kalibrált kijelzőn megjeleníteni a képeket...Ez merült fel elsőként, mint alternatíva, de félek, hogy ha sok lenne az adatmozgatás a 3,5"-os HDD-m nagyon felmelegedne.
Blahh. Gondolom SSD-t nem is mersz venni, ha már HDD-re sem mersz írni.
Hálózaton át nem fogja agyonpörgetni magát. Amúgy meg egyszer végig lehet írni elejétől a végéig extra hűtés nélkül. Abból van gáz, ha hosszú órákon át folyamatosan van véletlenszerű hozzáférés és darálnak a fejek.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
szacsee
nagyúr
válasz janos666 #14086 üzenetére
Nem értek annyira a képek minősítéséhez, mint Te, de látom, hogy a Samsung túl művi és néhol erősen túloz a színekkel, illetve szépen felhősödik homogén háttérnél.
LG jól világít a rózsás képen, ahol a samu szép kéken mutatja a feketét.
Sonyn is látni, hogy művi, de nem túloz annyira mint a Samu a színekkel.
Fényképezett 800x600-as képekről persze nem minden derül ki.
Input lagg viszont érdekes még mindnig számomra, mivel PC-vel is össze lesz kötve.... igaz ha jól láttam mozi módban ment a plazma ezalatt.
A másik érdekes dolog, hogy a Pana képek eltünedeztek. Homogenitást bemutató szürkésfehérnek látszó háttérnél jobb oldalt mosolygó nő.... továbblapozva látni a fórumban képeket, de a teszt oldalán az LG alatti kép pl a Sony HX850-esé.
Panáé a fórum többi oldalán sincs meg, pedig gondolom leveri az összeset felhősödés terén.WiNZO: Ez merült fel elsőként, mint alternatíva, de félek, hogy ha sok lenne az adatmozgatás a 3,5"-os HDD-m nagyon felmelegedne. NAS-ban mégis csak van valami ventilátor.... no meg elsőként a TV-t szeretném mindenképp megvenni. Rákölthető összeg körvonalazódik, viszont ha veszek egy játékost és év végén pl az 50-es modellekből beáraznak párat lehet magamhoz nyúlnék, hogy ha az a 70K hiányozna.
5 éves akció minden évben csak egyszer van, ellenben lejátszót ikább később veszem meg, hátha jönnek új versenyzők is. A fent említett NAS-ok pedig 16-22K közt mozognak és már most hasznát tudom venni (Okosteló, PC, stb...)[ Szerkesztve ]
-
WiNZO
tag
válasz szacsee #14041 üzenetére
Ha csak filmtárolás és a tv-n való lejátszás céljára keresel adattárolót, akkor nem muszáj egy NAS-ra beruháznod, hanem célszerűbb lenne olyan médialejátszót választanod, amibe hdd tehető (torrent fut rajta, tv-re tökéleesen játszik) pl. http://popcornhour.hu/?oldal=A-210
WiNZO
-
szacsee
nagyúr
Találtam egy lengyel tesztet 2012-es LCD-k és Pana 50ST50 plazma mérettetik meg benne. Ránézne egy hozzáértő, hogy mennyire hiteles?
Translate-el fordítottam le úgy már érthetőbb..
Engem csak az hökkentett meg, hogy 50ms input laggot mértek, ami kicsit érthetetlen, mert más helyen mintha 16ms körül írták volna .... igaz az 42-es volt. -
BBéci
legenda
válasz jamaicamaci #14071 üzenetére
Az a vetítő nem alternatívája egy jó plazmának, igazából csak levélnehezéknek alkalmas.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Socket A
aktív tag
Webshopok közül melyiket ajánljátok?
"La familia es todo." "A glóriákkal az a baj, hogy mindig elakadnak az ajtófélfában."
-
alázógyík
addikt
válasz jamaicamaci #14071 üzenetére
Pont jó lenne, ha megvennéd ezt a tv-t, mert ilyet néztem ki én is.
Majd jól teszteld le, és ha mindenben megfelelő, akkor megmerem venni én is. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz nightshadow #14080 üzenetére
Ez a cikk a 24p anyag NTSC-n történő megjelenítéséről szól. Magáról az NTSC-ről szóló cikket olvasd:
"To reduce the visibility of interference between the chrominance signal and FM sound carrier required a slight reduction of the frame rate from 30 frames per second to 30/1.001 (approximately 29.97) frames per second, and changing the line frequency from 15,750 Hz to 15,750/1.001 Hz (approximately 15,734.26 Hz)."
"The NTSC field refresh frequency in the black-and-white system originally exactly matched the nominal 60 Hz frequency of alternating current power used in the United States.
...
By the time the frame rate changed to 29.97 Hz for color, it was nearly as easy to trigger the camera shutter from the video signal itself."
Magyarán ott is a hálózati feszültséghez igazították, mint nálunk az 50 Hz-es TV-adást.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nightshadow
veterán
válasz DM-Fan #14076 üzenetére
biztos, hogy nem az NTSC miatt 24p, pont ahhoz kell a 60 Hz a 30 FPS miatt.
Én csak ebből a mondatból gondoltam, hogy az NTSC miatt: "In video technology, 24p refers to a video format that operates at 24 frames per second (typically, 23.976 frames/s when using equipment based on NTSC frame rates) frame rate with progressive scanning (not interlaced)." forrás: [link] De nem ástam magam mélyen bele a témába.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz -HajTömeg- #14074 üzenetére
Nincs olyan, hogy Blue-ray, csak Blu-ray van, a BD pedig a Blu-ray Disc-et takarja. A BD25 a kapacitásra utal, az egyrétegű BD-re ugyanis 25 GB fér (ha 19 GB a film, az is minimum BD25-re fér fel). Nincs 25p-s BD, azok szinte mind 24p-sek.
nightshasow: biztos, hogy nem az NTSC miatt 24p, pont ahhoz kell a 60 Hz a 30 FPS miatt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nightshadow
veterán
válasz -HajTömeg- #14074 üzenetére
Az egyrétegű Blu-ray lemezre kb. 25GB adat fér, a kétrétegűre pedig kb. 50GB. Ennek megfelelően BD25 vagy BD50.
[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
Nézegetem,hogy bizonyos filmek mellé oda van írva,hogy bd25.
Feltételezem a bd a bluerayre utal (bár lehet rosszul gondolom,de 19gb -os egy film), a 25 az mi akar lenni?
25p?Alias: Júzer error
-
nightshadow
veterán
válasz DM-Fan #14056 üzenetére
Az esetek 95%-ában 24p-sek az mkv-k, mivel BD-ről készülnek. Ami nem, az mondjuk azért nem az, mert pl. az eredeti anyagot sem úgy rögzítették (pl. sorozat, koncert, stb.).
Követek egy pár olyan sorozatot hétről-hétre, amit nem érdemes megtartani, meg nem is látványos, ezért avi-ba szedem le őket, de azok is kivétel nélkül 23.976-osak, ha jól tudom az NTSC miatt. Én szerintem nincs olyan sorozat, legalábbis amerikai, ami nem ilyen lenne.
-
jamaicamaci
csendes tag
Sziasztok!
Egy elég összetett kérdés eldöntésben kérnék tőletek segítséget.A cél minél inkább mozihoz közelítő élmény elérése, persze nem túl drágán. Plazma tv és projektor között vacilálok. A kiszemeltek:
-LG 50PA6500 plazma ( tudom, hogy leginkább a pana-t javasoljátok, de ez is ugrás lesz a tn-paneles 21" monitorhoz képest)
http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/lg/50pa6500-p84850850/termek-leiras.html#properties
-vagy LG PA70G Projektor
http://www.arukereso.hu/projektor-c88/lg/pa70g-p106523649/
további infók:
-nagyjából 2,3 méterről nézném, ide kerülne a tv, vagy a vászon
-kevés fényű szoba, de ha nem az lenne, akkor is kicsit sötétítenék
-95%-ban filmnézés lenne, a maradék nagy része konzolozás, tv-t nagyon ritkán nézek
-kevésbé zavar az, ha nem a legélesebb, vagy szemcsés a kép, a lényeg, hogy a látótér nagyrészét töltse ki.
-a tv felé hajlok, mert a projektornál lenne még a vászon költsége, persze nem tudom hogy 2méterről mekkora képet tudna produkálni ez a projektor.
-a tv felé billenti a mérleget az is, hogy egy esetleges költözés esetén is bárhova el lehet helyezni, ha jól tudom, egy projektor kevésbé rugalmas ilyen téren.Remélem elég infót adtam, előre is köszönöm a véleményeteket, szintúgy azokét is, akiknek e két típussal tapasztalata van.
-
Ijk
nagyúr
válasz spiky03 #14067 üzenetére
Ha anyagilag megengedheted, akkor 50"-ost veszel. Nekem 42"-os van, akkoriban erre futotta, de elviselném az 50-est. Az én nézési távolságom úgy 180cm lehet, ennél közelebb nem tudok ülni, mert valahova nyújtani kell a lábaimat is. De ilyen távolságból még majdnem hogy a 16:9 is kicsi, pedig ugye az kitölti a teljes képernyőt, egy szinemaszkóp 21:9-es meg tényleg kicsi. Egyébként ez ráadásul még egy HD-ready készülék.
Egyébként számolgattam, nálam az 55" lenne ideális.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
spiky03
veterán
válasz DM-Fan #14068 üzenetére
Nagyon remélem, akkor, hogy lesz decemberben valami jó akciós egy 50"-es ST50-re.
Már csak a ti érdeketekben is.
De akkor ugye az SD tartalmak sem lesznek rajta "rosszak"? Mert asszony azt nézi sokat, igaz elvileg akkor már jön a digitális adás a Digi-nél, ha olyan tv-nk lesz.
Mondjuk tegnap havernál egy sima divx-et néztünk a G30-on és teljesen rendben volt a minőségé, egy divx-hez képest.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz spiky03 #14067 üzenetére
"Nah meg én úgy vagyok vele, hogy már nagyobb kép kell, akkor inkább projektor, nah de az meg jóval drágább, nah az még annyira sem fér el nálunk."
Ez badarság! A projektor teljesen más kategória, minden tekintetben: környezetét, szükségleteit és anyagi vonzatát nézve is. A 42"-os TV-vel szemben az 50"-os TV viszont abszolút nem elérhetetlen, helyigényét és árát tekintve sem. Nem nagyobb annyival az 50"-os sem, hogy agyoncsapja a szobát (ha az 50" agyoncsapja, akkor a 42" is agyon fogja), viszont pont akkora a méretbeli különbség a kettő között, ami az 50"-t már 2,5 méterről is élvezhetővé teszi. A 42" ilyen nézési távolságra kicsi és magad is annak fogod találni rövid időn belül, ha a sajátod. Teljesen más dolog valakinél megnézi és más dolog együtt élni vele. Gyakran elő fog fordulni, hogy valamiért közelebb mész a készülékhez és ekkor fogsz vele szembesülni, hogy mennyi mindent nem látsz a szokásos nézési távolságodból.
Hidd el, nem véletlenül terelünk az 50" felé, 2,5 méterről 42"-on nincs létjogosultsága a fullHD-nek felbontás szempontjából. A legtöbben megjártuk már ezt a kanosszát, nem a hasunkra ütve írjuk!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
spiky03
veterán
válasz Gergőke88 #14066 üzenetére
Remélem nem.
Havernál is az van, és kb akkora a távolság, mint nálam vagy még lehet, hogy egy kicsit távolabb is van, de elég volt.
Jó biztos nem láttunk minden szöszt a kabáton, de attól még élveztük a filmet.
Meg azért sem gondolkozom túl nagyban, mert az már nagyon nagy lenne a kis nappalinkba.
Nah meg én úgy vagyok vele, hogy már nagyobb kép kell, akkor inkább projektor, nah de az meg jóval drágább, nah az még annyira sem fér el nálunk.
Úgyhogy marad a 42", vagy ha decemberre esetleg olyan baráti árra lemenne, vagy lesz valami nagyon jó akcióban 50"-es akkor lehet, hogy azt választanám.
De ez ugye még minden a jövő zenéje.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
DM-Fan
Topikgazda
"Ami még tetszett hogy nem kellene ps3 mat media playernek használni hanem usbről lejátszaná az mkv -t meg az avikat is."
Pont följebb tárgyaltuk, hogy a TV-k médialejátszója nem tudja kezelni a 24p-t, így az mkv-k lejátszása elég gyatra. Mondjuk igaz, hogy a PS3 ilyen szinten ugyanezt műveli, úgyhogy ha azzal elégedett voltál, akkor lehet, hogy ezzel is az lennél. A kérdés inkább csak a formátumok támogatottsága.
"A 3d részére azt írták ,hogy " FULL HD 3D " akkor ezekszerint az is csak vetítés."
Ha a TV natív felbontása csak 1024x768, akkor érdekes lenne, ha fullHD-t tudna.
"megjött a 2012 -es modell csak hát állítólag az nem különbözik semmivel se a régitől csak a design kicsit,cserébe 80 ezerrel drágábban adják"
Ez azért nem feltétlenül igaz!
Get Moded!
-
skl87
csendes tag
válasz DM-Fan #14058 üzenetére
Hardcore játék elég távol áll tőlem havi 1-2 óra.
Ami még tetszett hogy nem kellene ps3 mat media playernek használni hanem usbről lejátszaná az mkv -t meg az avikat is. No meg a plusz 17cm.
A 3d részére azt írták ,hogy " FULL HD 3D " akkor ezekszerint az is csak vetítés.
Na még gondolkozom rajta kicsit, mert csak 2db van raktáron,mivel megjött a 2012 -es modell csak hát állítólag az nem különbözik semmivel se a régitől csak a design kicsit,cserébe 80 ezerrel drágábban adják ezt meg ugy mond potom pénzért. -
DM-Fan
Topikgazda
A HD-Ready 3D-jét nyugodtan el is felejtheted: az alacsony felbontás miatt igen pocsék (nem mintha fullHD-n olyan csodás lenne). Szerintem megnéznéd, majd konstatálnád, hogy jó hogy van, de minek.
Konzol mellé csak megkötésekkel ajánlható plazma, szóval nem biztos, hogy megérné neked ez a csere. A D490 egyébként is egy nagyon belépő TV, ami persze képminőségben valószínűleg hozna javulást a jelenlegi Sharp-odhoz képest (márcsak az alacsony input lag miatt is, de valószínű feketeszintben és színhűségben is), de a ghosting/beégés témakör lehet, hogy érzékenyen érintene, ha hardcore gamer vagy.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
skl87
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni egy kicsit ?
Van egy ps43d490 89 ezerért. ( Újonnan )
Valakinek van valami tapasztalata erről a készülékről ?
Jelenleg sharp lcd -m van ,de az is csak HD ready -s és csak 92cm -s. még 3.5-4 éve vettem ,akkor még jónak számított
Igazából ami ebbe megfogott,hogy baromi olcsó és mégis csak van benne valamiféle 3D
Bár nem tudom,hogy valaha is használnám -e de mint opció benne van
PS3 és Xbox lenne rákötve.
Szerintetek megérné lecserélni ?Üdv.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz szacsee #14054 üzenetére
"24P-re viszont akkor van szükséged, ha az MKV 24P-re van kódolva... gondolom ilyen is előfordulhat, ha már a forrásanyag zöme 24P-s, vagy rosszul sejtem?"
Az esetek 95%-ában 24p-sek az mkv-k, mivel BD-ről készülnek. Ami nem, az mondjuk azért nem az, mert pl. az eredeti anyagot sem úgy rögzítették (pl. sorozat, koncert, stb.).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
vMk^
csendes tag
Az NSA-310-et tudom ajánlani, én azt használom.
Nekem 5 év gar van rá. Lehet, hogy még mindig így adják.
Lehet vinyó nélkül is kapni.
Szóval, ha egyenlőre nem akarsz költeni arra, akkor meglévő vinyót is berakhatsz.Megnéztem az R6S-t, én biztos ilyet vennék. Persze csak mert erre lenne keret és valószínűleg bőven kiszolgálna.
-
DM-Fan
Topikgazda
"720/1080 mkv, m2ts lejatszasa lenne a cel."
Akkor nem értem, hogy nem lehet szempont a 24p. Anélkül a fentiek élvezhetetlenek.
Működni működhet (az SD avi-knál talán még élvezhető is lenne), de amennyire háklisak a TV-k szoftverei a különböző UPnP-szerverekre, az sem lepődnék meg, ha nem lehetne összehozni. Hálózati médialejátszó kell és minden gond meg van oldva.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Passz, sosem próbálkoztam ilyesmivel, de onnantól kezdve, hogy a TV médialejátszója nem tud 24p módban üzemelni, majdnem teljesen érdektelen is a dolog. Egyébként a Dlink tud UPnP-t, tehát nincs kizárva, hogy működne, de nem tudok biztosat mondani erre.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz spiky03 #14044 üzenetére
Hát, 2,5 méterről már az 50"-on sem látsz finom részleteket. Legalábbis mindig azt veszem észre, hogy 1,8 méter körül állapodok meg az 50"-os előtt és akkor már tényleg eléggé látszik minden a BD-k esetében. A 42" nagyon kicsi 2,5 méterre, nagyon sok minden elveszik úgy, pláne ha 2.35:1 (vagy még nagyobb) képarányú filmet nézel!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
salapp
addikt
válasz spiky03 #14044 üzenetére
Én szinte a teljes Olimpia idején, ha be tudtam kapcsolni a tévét, semmi mást nem néztem, mint valamelyik közszolgálatin - főleg a labdajátékokat. Hatalmas élmény volt, noha csak 42 coll és nem 1080, így is, mintha ott lettem volna, a csúcs nekem a brazil-kínai röpis csajszik küzdelme volt, ahogy 3 meccslabdáról is vissza tudták hozni a kínaiak és szettet nyertek, komolyan könny szaladt a szemembe. Bár az amik elleni brazil címvédő is elképesztően izgalmas volt. Sajnáltam a kézis srácokat, mert őket is nagyon megkedveltem már korábban.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
DM-Fan
Topikgazda
Tapasztalatból mondom, hogy NAS-ra nem érdemes nagy összegeket költeni, hacsak nincsenek nagyon extra igényeid. Ott van pl. a Dlink DNS-320, 2 fiókos (2,5" és 3,5" HDD-ket is fogad), azokat tudja RAID-ben kezelni, 20 MB/s-et simán tud oda-vissza, web-felé is meg tudod osztani, UPnP (DLNA) támogatása van, torrentezik, normális user-kezelése van, mindezt 25 eFt-ért. Egyetlen hibája: egy kis, 40 mm-es venti van a hátulján, ami bekapcsol, ha meleg van, két fokozata van, az alacsonyabb még tűrhető, a magasabb viszont már hangos. Na, azt érdemes idővel kicserélni egy csendesebbere, vagy némi barkáccsal egy 80 mm-esre és utána tökéletes. Ha csak arra kell, hogy adatot szinkronizálj/kiszolgálj vele médialejátszót, PC-t, akkor szerintem fölösleges többet költeni rá, mivel erre bőven tökéletes ez a belépő szintű gép is. Abszolút ár/érték bajnok.
A médialejátszón viszont ne spórolj! Én a felsoroltakból egyértelműen a C-300-at választanám. Egyrészt a belső HDD, másrészt a stabil működés és NAS-kezelés, harmadrászt a fejlett hálózati funkciók miatt én ennél nem adnám lejjebb. Ráadásul szerintem anyaghasználatot és design-t tekintve is abszolút prémium termékről van szó a többihez képest.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
spiky03
veterán
Igazán barátságosak lettek a logók az M1, M2 és a Duna tv-en.
Már csak a HD, nah meg ha van akkor az Élő feliratot kellene ugyan úgy halványítani és akkor már nem lenne akkor probléma a logo ghost-olás.
Nah meg a többi csatorna is vehetne róluk példát, pl az AXN.Más
Milyen részleteket nem látnék, ha 2,5 méterre nem 50"-es vagy ettől nagyobb tv-t veszek, hanem csak egy 42"-est?
Milyen részleteket nem fogok látni? Pl. a kabáton lévő kis szöszt, vagy az arcon található barázdákat?
Hogy kell el ezt elképzelni? Miről maradnék le a kisebb méret miatt?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
salapp
addikt
válasz erdoke #14042 üzenetére
kettőfél, igen kb. annyiról. Mindenképpen megvárom a következő 5 év gari és 20 hó nullathm egybeesést, mert egyszerre nem tudok ennyit tévére kiköhögni, nem a vállalkozásfejlesztő, pénzkihelyező, pályázatotjutalékértlelkesenmegíró sikerszférában nyomulok.
-
szacsee
nagyúr
Tudom sokan látogatják közületek a média lejátszós topikot, de ott épp war volt Egreat vs Popi & Dune téren, ezért inkább itt kérdezném.
Elvileg a terv, hogy veszek egy ST50-es plazmát, mellé vennék egy NAS-t és egy média lejátszót.
A NAS Zyxel NSA-310 lenne (olcsó, 35-40mb/s-t tud hálózaton, dlna képes stb)
Nézegettem még a 320-as verziót, de ha már 36K-t kiadok, akkor ott van 47K-ért a Qnap 212, viszont ha már ennyit kiadok, akkor ~60K-ért Synology 212j-t lehet venni... na itt dobtam el a fonalat, mert ennyit azért nem akarok költeni rá. Mentés megy felhőbe + külső vinyó szinkronizálva, inkább csak több gépről lehessen elérni a cuccot és a média lejátszóval összekötve tudjon adatot szolgáltatni a TV-nek.
Média lejátszónál viszont gondban vagyok, mert olcsónak ott van az R6S, ami eszi ugyan a BD 3D-t de nem tudom, hogy használnám-e annyit, hogy ezt vegyem. Kicsit drágábban Dune HD TV-101. Ennél drágábban igazából a Popi A 300-at néztem ki, amibe HDD is pakolható, ha kevés lenne a 35-40mb/s másolási sebessége a NAS-nak.
Ti milyen kombót ajánlatok?
Lehet drágább is, ha megéri a különbséget, illetve több variációt is felsorolhatnátok.
Köszönöm előre a válaszokat! -
salapp
addikt
Most néztem, az 50gt50 áráért éppen egy 60e6500-at lehet elhozni. khm
-
salapp
addikt
Sikerült valakinek külföldi (és az általam nem nagyon talált magyar ny.) tesztekből kihámozni, hogy a samsung e6500 hol áll a pana gt50-hez képest?
-
salapp
addikt
Sikerült valakinek külföldi (és az általam nem nagyon talált magyar ny.) tesztekből kihámozni, hogy a samsung e6500 hol áll a pana gt50-hez képest?
-
Dorian
félisten
válasz DM-Fan #14030 üzenetére
De igen, ha a Tv tudja a 24p-t és minden jól van beállítva, akkor is lehetséges ilyen ricegést látni, ha a felvétel (nem a rip rossz, az más kérdés) olyan. Ha jól tévedek kamerák adottságai miatt közeli téma + kis mélységélesség + vízszintes svenk esetén áll ilyen elő, de egy fotózáshoz / kamarázáshoz jobban értő majd kijavít.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
oncsi
őstag
válasz -HajTömeg- #14034 üzenetére
A francba a hülye telefont. Nem látom át rendesen az egész üzenetet.
Tehát, igen neki. És neked is bocsi. (meg mindenkinek a héten :-)
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz -HajTömeg- #14029 üzenetére
Elnézést. olvastam is. a választ, de egyszer csak nem találtam. Azt hittem valami rendszer hiba, és próbáltam újra feltenni. Mobil net meg a telefon furcsaságaihoz tartozhat, hogy nem mindig frissíti az oldalt. Bocsi. Elolvastam, értem. Köszönöm
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz -HajTömeg- #14029 üzenetére
Sokat kidob? Erre gondolsz?
Hát, szerintem meg ezeket felejtsd el! Egyik sem hivatalos kereskedő, valószínű egyik garancia sem okés, ráadásul rég kifutott modellről van szó, simán bemutatódarabot sóznának rád. Ráadásul szar áron is adják, ez a TV volt már 99 eFt is. Nem véletlenül ajánlották neked a 42X50-et, mint az említett készülék utódját. Annyiba kerül, mint amennyiért a 42C3-at adja az a pár kókler webshop, viszont újabb, hivatalos kereskedőnél is megkapod ennyiért, gyári 2 éves garanciával. Ráadásul a C3 nagyon fapados, se USB, se médialejátszó, semmi egyéb, az X50 meg ezeket már mind hozza.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
-
-HajTömeg-
őstag
válasz nightshadow #14027 üzenetére
Árgép még elég sokat kidob abból,amit linkeltem,de azért köszi.
Már a válogatás finisében vagyokAlias: Júzer error
-
oncsi
őstag
válasz szacsee #14012 üzenetére
Úraim, azt minek hívják amikor a kamera vízszintesen pásztáz, és a képen a tárgyak nem folyamatosan úsznak el keresztbe, hanem pici pattogással arrébb ugranak. Mintha másodpercenként 5x megálnának. Minden Plazmán ez idegesít a legjobban, Van ennek valami képzett neve?
-
nightshadow
veterán
válasz -HajTömeg- #14026 üzenetére
Mindegyik Panasonic plazma tudja a 24p-ét, de az szerintem már kifutott, nem lehet kapni. Annak az utódja a TX-P42X50: [link] árak: [link]
[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
válasz erdoke #14025 üzenetére
hát igen,a 51E530 már nem 99e hanem 199
Azért nem mindegynightshadow
A tx p42c3e panasonic lejátsza a 24p-t?
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
erdoke
titán
válasz -HajTömeg- #14023 üzenetére
Igen, bocs, már nem árul a Samsung Full HD-t 42-43-as méretben.
A legjobb aláírás a héten
-
nightshadow
veterán
-
erdoke
titán
válasz -HajTömeg- #14021 üzenetére
[méret][évjárat]530, tehát 42E530, 51E530 vagy 60E530 az idei modelleknél.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz -HajTömeg- #14019 üzenetére
530-as Samsung már az elvárásoknak megfelelően működik, persze a Full HD panel drágább is.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz nightshadow #13930 üzenetére
Ezzel el is vetted a kedvem ettől a samsungtól.
Ami akadozva játsza le a 24p-t az már most elavult.Alias: Júzer error
-
szacsee
nagyúr
Nem szeretném szanaszéjjel offolni a topikot, így öcsi LCD TV ghost / beégés tesztjét az LCD topikba írtam már le. Gondoltam megosztom veletek a linket, ha már itt kezdtem leírni a történetet.
-
DM-Fan
Topikgazda
SD sorozatnál nemigazán kéne látnod - hacsak nem eleve rosszul kódolt a forrás - mert ha pl. BD-ből csinálták a rippet és 29-30 FPS-re force-olták, akkor ha meggebedsz sem lesz folyamatos a képe. De ezek többnyire eleve nem 24p tartalmak, többnyire 50 Hz-en, vagy 60 Hz-en (inkább utóbbin) kellene folyamatos képet adniuk. Nem lehet, hogy a médialejátszó kadenciakezelésével van gond?
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Ez a 24p judder, közismert nevén a ricegés. Általában beállítási hiba esetén lehet látni, mert megfelelően konfigurált rendszernél folyamatosnak kell lennie a 24p anyagoknak is - csak annyira szabad röcögnie, amennyire a moziban is látod. Szóval ez nem (csak) plazmabetegség, ellenben ha a TV tudja a megfelelő pulldown-értéket (a döntő hányad már pár éve tudja) és a BD-, médialejátszó is jól van beállítva, akkor ilyet nem szabad látnod.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
oncsi
őstag
válasz szacsee #14012 üzenetére
Úraim, azt minek hívják amikor a kamera vízszintesen pásztáz, és a képen a tárgyak nem folyamatosan úsznak el keresztbe, hanem pici pattogással arrébb ugranak. Mintha másodpercenként 5x megálnának. Minden Plazmán ez idegesít a legjobban, Van ennek valami képzett neve?
-
szacsee
nagyúr
válasz bigdady #14010 üzenetére
Nemsokára töltök fel képet az asztaláról is.
Sajnos a Cool logó alatt minden ghost.
Negyed óra kellett, hogy "csak" sötét háttérnél legyen látható.
A panel közepe tájáról már eltünt legalább, de látni mikro torrent ikont, alatta még 2-t és az asztal háttérképből egy ferde kb 30°-os szögű csíkot / sávot a harmadik ikon felett, ami szintén ghost.
Bekapcsolódó emberkék és a keménykalapos LCD-seknek jelzem, hogy visszaolvasva láthatják, hogy LCD TV-ről van szó![ Szerkesztve ]
-
-
szacsee
nagyúr
válasz DM-Fan #14008 üzenetére
Mi lett volna, ha pl öcsinél plazma lett volna?
bigdady: Ne törődj semmivel, Te nyugodtan vehetsz plazmát, nincs hátránya számodra.
Ha a beégést nem látod a képen,a foszfor lagg meg se kottyan Neked.
/Bocs nem lehetett kihagyni, de gondolom a Hsz-od végén a szmájli sem véletlen/ -
-
szacsee
nagyúr
A félreértések elkerülése végett öcsém kijelentése volt, hogy beégett az LCD, ami "csak" ghost volt, viszont érdekes, hogy bő 1/4. óra kellett, hogy eltünjön és még így is látszik szürkés és sötét hátterű mozgóképeknél.
A beígért kép:
Az ikonok is érdekesek, viszont a piros függőleges sáv jobban zavaró szerintem.
Elvileg 10-15 percnél tovább nem volt az asztal tovább statikus tartalomként a képernyőn, de ezt ugye öcsém szépítheti is akár, viszont miért bámulná az asztalt fél órán keresztül. (bealudni biztos nem aludt be rajta) -
DM-Fan
Topikgazda
válasz szacsee #14004 üzenetére
Tévhit az LCD-vel kapcsolatban, hogy az nem tud beégni/ghost-olni, mert bizony tud, csak jóval toleránsabb, mint a plazma, de egyébként ez is gyártó és típusfüggő. Alapvetően egyetlen megjelenítőnek sem tesz jót, ha állandó jelleggel ugyanazt a tartalmat mutatja, erre a CRT-k is érzékenyek voltak (nézd csak meg pl. egyes ATM-automaták képernyőjét, ahol minden tartalom mellett látod az összes többit is)!
Szóval vigyázni kell, technológiától függetlenül, de az sajnos tény, hogy erre a plazma a legháklisabb.
Get Moded!
-
szacsee
nagyúr
válasz DM-Fan #14000 üzenetére
Köszi a választ!
Átnézek a médialejátszós topikba a megfelelő alany kiválasztásához, igaz először a TV-t kell kiválasztanom majd, de nem árt, ha képben vagyok.Beégéssel kapcsolatban:
Tegnap és ma is olvasgattam a tapasztalatokat a beégés és ghostingal kapcsolatban, hogy mire kell odafigyelni. Ma öcsémmel beszélgettem és említette, hogy venni akar majd egy TV-t a régi LCD helyére. Mondom WTF Nem jó?
Megemlítette, hogy be van égve az LCD TV!
Igaz egy régebbi CCFL-es 26"-os samu, ami 2006 környékén lett vásárolva és főként TV műsor nézés és PC-vel van használva. Odamentem a TV-hez közel, mert a Digi adása amúgy is egy trágyadomb a DVB-T-hez képest (nálam TN monitor és Alcor lejátszó van egyenlőre).
A TV tetején és közepén látom, hogy az asztali ikonok be vannak égve és valamilyen ablak kerete is látszik, de nem eredeti színben, hanem talán pirosas árnyalattal. Nagyon kemény, mert ma pl Race07 ment rajta és TV műsor. Az asztal pedig igaz, hogy közben látszik a TV-n, de mindenképp érdekes. Kíváncsi vagyok, hogy a mostani LCD-k / LED-es TV-k meddig bírják beégés nélkül. 5-6 év és "elfárad" a panel és ennyi? Nem látok bele a dolgok mélyére, mint Ti és leegyszerűsítve írom le a látott dolgokat, de ugye sok helyen azt írják/ írták, hogy LCD-n max akkor van beégés, ha nagyon hosszú ideig van egy statikus tartalom... pl termináloknál stb. hosszú használat alatt..
Képet csinálok róla és feldobom.
Mivel lehet amúgy csökkenteni, megszüntetni a jelenséget?
Folyamatos változó képtartalommal, fehérmosással?[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz #03969024 #14001 üzenetére
Sajnos a mai világ erről szól. A nagyobb probléma, hogy sokszor az eladók ugyanolyan hülyék, mint a vevők. Ez a gyártóknak persze csak jó. Erről beszéltünk már korábban: az a menő termék, ami színes, szagos, rá van írva egy csomó minden, pl. antennáknál nagy tekerő és szép színes LED van rajta, adott esetben több is.
Get Moded!
-
törölt tag
válasz salapp #13981 üzenetére
Engem az bosszant fel, amikor nyomják a rizsát, hogy digitális vételre optimalizálva, meg FHD vételre, stb. Maga a DVB-T megjelölés is már sok helyen + kétezer forint az árban. Szélessávú UHF antenna, és kész! URH-ra is árulnak kördipolt... Idegesít, ha hülyének nézik az embereket, s le is húzzák!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest