Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
oncsi
őstag
Vagy nem vagyok rá érzékeny, vagy nem ghos-tol. Utoljára a PX80-am ghost-olt. Azt láttam, és idegesített is.
A G20 is kb ezt csinálta. A hétvégén megnézek egy ST50-et, és ha érezhetően jobb (és nem csíkos) akkor ezt eladom. Ha nem tetszik bármiért, akkor azt hiszem ez lesz az utolsó Plazmám, ha kibírja 3-4 évig. A GT30 meg marad azt hiszem még sokáig, mert csak hétvégén használjuk, akkor is csak filmekre.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz #09634560 #81803 üzenetére
Én a most vettem egy 50G30-at, és ráment pár éjszakám, de most már határozottan egyben van. A TV.-t szét kellett szedni, mert piszok cigi szaga volt. És ha már szétszedtem, kicseréltem a Ventiket is (az egyik kissé morgott már), És "bekalibráltam" szemre, és egy kis fénymérő segítségével. Biztos műszerrel még lehetne rajta javítani, de Ez a minőség nekem már íegészen elfogadható. Jobb mint egy új 200 esetleg 300e-es LCD-é.
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
Ez inkább normálisnak tűnik. A fényerő ténylegesen a fekete szintet szabályozza. A kontraszt, meg a maximális fényerőt csökkenti. Ezzel a G 30-al vannak bajok. A Dinamikus mód itt is természetesen használhatatlan. Akár a G20-nál. A normál egészen elfogadható. A THX teljesen eltolt, sötét, és kissé zöldes árnyalatú. A mozi detto. A professzionális módok, meg alaphelyzetben olyan mint a THX, de persze ezen lehet még javítani. Csak itt jön be az, hogy ehhez nem elég a szem. Meg a nem jó szerviz (mert ennyire rosszul beállított biztos nem gyárilag ilyen.) Meg értelmezni sem tudom pontosan mi, mire való.
A fehér egyensúlynál színenként szint, és vágási szint. ez OK. Bővebben meg szín árnyalat, telítettség, fénysűrűség,
Persze még pluszban a az egészre külön fényerő, kontraszt, szín telítettség, Gamma. Színátalakítás?[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
Egy érdekes "hibát" vélek felfedezni a G30 ban. A fényerő ha 30 ason van, akkor majdnem jó. De igazán még picit rá is kellene emelni. Csakhogy amikor emelem a fényerőt, akkor látszik, hogy minden eggyes lépéssel nő a fekete színtje. 32 körül lenne a majdnem jó. De 30 és 31 között megnő a zaj. és ez a zaj látszik minnél magasabbra emelem a fényerőt. 31 alatt viszont mintha elvágták volna. 30 teljesen zajmentes. Csak hiányzik még az a két lépés felfelé.
-
oncsi
őstag
válasz FerNandor #81714 üzenetére
A lényegét nem érted. Dobozban vagy anélkül, nem a külső behatásoktól kell védeni, hanem a saját tömegének az üvegre ható nyomásától. Egy üveglapot ha a szélén megtartasz, akkor a közepe kezd meghajolni. Ezt birja (vagy nem) Ha ehhez még hozzáteszed a rázkódást, bukkanókat az úton, nagy eséllyel nem ér haza épségben. A Plazma sokkal nehezebb mint a hason méretű LCD. És még azt sem szabad fektetve szállítani. Legalábbis 40' felett már tuti rajta van a dobozon is.
-
oncsi
őstag
válasz FerNandor #81708 üzenetére
Én átlósan tettem egy fokusz kombiba. Keresztbe nem fért be. Sarkok kiszivacsozva, meg hungarocell hegyek, amiken feküdt a spanifer. Meg sem tudott döccenni. Fektetve még tárolni sem szabad egy ekkora tv-t, nem hogy szállítani.
-
-
oncsi
őstag
válasz DM-Fan #81672 üzenetére
Nem dohányzik nálunk senki. Ez a most vett G30-ból jön. Émelyítő. Borzasztóan zavaró. Már kezdek a képével megbarátkozni De nem sikerült még egy normális szürke skálát sem beállítani. És hozzá ez a szag.
Hiába volt olcsó, ez komoly érték csökkentő hatás.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
És mi számít bele a tárolt üzemidőbe? Mert nálunk naponta 5-6 felvételre kapcsolás, és este egy bekapcsolással a felvett műsorok megnézése, törlése.
És még egy kérdés. Hogyan lehet szagtalanítani egy TV-t? Amikor beindul a ventilátora, mintha egy cigi füst generátor lenne benne.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz Madbully #81646 üzenetére
Ez egy monitor És annak megfelelő csatlakozói vannak. Kösd PC-re, Úgy látom (csak belenéztem) hogy mivel monitor, ezért nem a TV sorfrekijét (15625Hz) várná.hanem VGA-tól felfelé (31KHz-től)
-
-
oncsi
őstag
válasz fokukac #81627 üzenetére
Beállításokkal már eljátszottam. Energia takarékos mód kikapcsolva. Most már határozottan érzem, hogy a fekete színtje jobb mint a G20-é. Azon a fényerőt egy teszt ábrával elég szépen be tudtam állitani. Ezzel még jobban, de a fehér az gyengébb. kb pont olyan különbséggel, mint az energia takarékos mód a normálhoz képest. Sötét környezetben semmi gond. Szép és természetes színei vannak (kissé melegebb árnyalatú, de ezt be lehet majd állítani) Pár estét biztos eljátszok majd vele
Az a baj, hogy nincs igazi alternatíva már. A jó plazmák drágák, és senki nem akarja eladni. Ami meg eladásra kerül, az drága, meg gondolom valami nem tetszett a tulajnak rajta, és azért adja el.[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
Ma elhoztam a kimúlt 42G20 helyére vett 50G30-at. Van egy 50GT30-unk is, de elég kétlaki életet élünk, és ez a G30-as lenne a hétközbeni, és univerzálisan (nappal-éjjel) használható TV-nk. A GT30 csak esti filmnézéshez használjuk (tv-ként csak nagy ritkán). És ezért is ért most egy kis csalódás. A G20 jobb volt. Fényerőben sokkal (nappal fontos) meg talán (vagy épp ezért) kontrasztban is. A fekete szintje valószínűleg jobb a G30-nak, de az egész kép, kissé mintha fátyolos lenne. Semmi beégés, meg nagyon szép a készülék, de nem az igazi. Nem tudom, hogy a fényerőn lehet e javítani egy kalibrálással, de nem igazán bízom benne.
-
oncsi
őstag
" senkinek sem érdeke tartós készüléket gyártani már.."
Ez nagyon így van sajnos. Még a plazmában is lett volna fejleszthető funkció, ezáltal eladható készülék. De biztosan sokat agyaltak azon, hogy a leg több hasznot mi hozza. És gondolom igazuk is van. Egy barátom vett még az ősszel egy majdnem 1MFt-os "LED" tévét. Mert ez a csúcs, ahogy mondta. És az ismeretségi körömben senkinek még fogalma sincs, hogy mi az, hogy "LED" Próbáltam elmagyarázni, de amikor felhoztam a Plazmát, egyből én lettem a hülye, mert az már egy rég elavult technika.
Nekem nagyon bejön a Samu féle AMOLED. De egy éve használom a TAB S-ben, és ez idő alatt bizony változott a színvilága. Ez a Technika még nagyon messze van a kiforrottságtól.
[moderálva][ Módosította: radi8tor ]
-
oncsi
őstag
válasz Ciripke #81564 üzenetére
Nem. azért is írtam, hogy felvételre mit ajánl fel " külső - figyelmeztetés - vagy USB" Az USB az természetesen egy külső USB winyó. De milyen eszköz az a külső felvevő eszköz, és hol lehet olyat kapni?
Én valami felvevős Set Top Box ot képzelek el, amit a tv tud a Viera Link-en keresztül beállítani. De még nem láttam ilyet.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen felvevő eszközt lehet a G30 hoz kapcsolni? Amikor az EPG-ben kiválasztom a felvételt, ott felajánlja, hogy külső-figyelmeztetés-vagy USB. De milyen eszköz az ami amire rögzíthet?Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz robi-k #81552 üzenetére
Vélemény különbségek vannak, de ezzel semmi gond.
"Egy közép kategóriás elkó 3-6e üzemórát bír. - ezt honnan vetted?" Pl. bármelyik gyártó katalógusából. [link]
Ha elolvasod azt amit elsőre linkeltem, akkor láthatod, hogy ugyan az van benne mint amit te is írsz.
liszi70
Nem, erről szó sincs. Ahová igényesebb alkatrész kell, oda legtöbbször tényleg azt teszik. Panánál, meg úgy általában a jobb gyártóknál ez normális. De nem mindegyiknél. Egy PC tápegység is feladja 3-4 év alatt (lehet hogy 5-6) de szinte mindegyik kondi hibával áll le. (most ne vegyük bele a túlterhelést, zárlatot, mert az egy másik téma.
[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
válasz Kernel #81550 üzenetére
Nem szeretnék off-ba menni, de a kondenzátorok cseréje szükség szerű. Te autoban is csak akkor cserélsz olajat, ha már beállt a motort? Volt már erről itt szó. És mivel egy kondenzátor "kopó" alkatrész, érdemes cserélni hiba előtt.
Vajon miért van az olcsóbb Plazmákban relative olcs "de azért még jó ESR értékű elektrolit kondenzátor, míg A drágábbakban kifejezetten túlméretezett és sokkal drágább kondi?
Egy közép kategóriás elkó 3-6e üzemórát bír. Mennyi is van a TV-d ben? És a tápban az az idő is beleszámít, amit készenlétben tölt. Javaslom olvasd át EZT
Ezzel félre ne értsd, nem téged akarlak cáfolni (szerintem sem kell otthon nekiállni barkácsolni) de én kb 30 éve foglalkozom elektronikai fejlesztéssel, és a magam, részéről kötelezővé tenném (mint az autóknál) egy 5e óránkénti bevizsgálást. Persze ez esélytelen, mert nem érdeke a gyártónak.
Egy nagyon off példa:[ A Mercedes 1996 óta gyártja a 722-es sorozatú automata váltóit. Kezdetben 50e KM-es olaj cserét írt elő. El is mentek a váltói 1MKm-t ha betartották az olaj cserét. Majd 2002-töl kitalálták a gondozás mentes váltót. Ebbe nem kell olajat cserélni. Nem is lehet, mert ledugozták a betöltő nyillást. De semmit nem változtattak a váltón. Az új mercikben sorra halnak meg 200e Km után a váltók, miközben a szerviz még kérésre sem hajlandó lecserélni az olajat.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz balisz #81509 üzenetére
Egyszerűen nincs ST50 eladó reális árban. A GT 30-is (pedig a SAT tuner nekem teljesen felesleges) ritka. Valóban nem kérdés, hogy az 50 es széria jobb. De (nekem ) nem hoz szinte semmivel többet. Másod TV-nek kel. A fényerő korlát sem lényeges, mert mindig árnyékos helyen, főleg este van használva. Az ST60 kiesik a felvétel hiánya miatt sajnos, pedig azt találtam 150-ért (azt sem itthon). A sávosodás miatt vettem az 50-es helyett a 30-ast (bár magam nem láttam, de eleget beszéltünk itt róla, hogy ne merjem megvenni. (na meg az ára miatt sem)
Bocsi, hogy túl sokat foglalom a topikot a gondommal, de sajnos már nem pörög úgy mint régen, így talán nem baj. Remélem a következő TV gondom, Hogy milyen AMOLED-es tv-t vegyünk ha kihalnak a plazmák. Én Samu TAB S-t használok, és az is szerelem első látásra :-) Köszönöm a hozzáoszlásokat.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
-
oncsi
őstag
válasz DM-Fan #81501 üzenetére
Köszönöm. A vételárhoz annyit még hozzá kell tenni, hogy jön még hozzá kb 25-30e Ft-nyi benzin költség, mert nem kis hazánkban van. De azt kompenzálom egy 37Pv7 eladásával amit már lassan két éve nem használtunk. (ha eladható egyáltalán). A G20 is tud felvenni. Ezért is szerettük igazán.
-
oncsi
őstag
Sziasztok.
Az elhunyt G20 helyett egy 50GT30 megérhet 110e FT-ot? 3e óra van benne, gondoltam felkondizom, és az 50G30 mellett (ami a film nézős tv-nk, és teljesen újszerű, ez meg lenne a hétköznapi TVzős) elmenne még pár évig? Van még rajta fél év gari. Miben tud többet, mint a G30? Képminőségben? Nem találtam jobb áron hasonló tudású készüléket. Az 50-es sorozattól inkább tartózkodnék, a 60-as meg drága, meg (ST60) kell a felvétel.
Vagy nézzek inkább Samu-t? Melyik 50-es Samu tud felvenni, és esetleg érdemes lehetne pár évre tervezni vele? Hangsúlyozom TVzésre kell.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz DM-Fan #81491 üzenetére
Nem akartam járatni, ment a tv még felborulva is. Azután amikor megemeltem, elhalgatott, és azóta villog a piros. Egy 42U30, vagy egy s30 kijelzője lehet ugyan olyan mint ami ebbe kell? Ma szétszedem, (láttam már pár évtizedig elektronikát) de Plazmában nincs gyakorlatom. Viszont úgy néz ki, mint aminek csak a külső üvege tört be. (amikor ment nem látszott semmi baja, még a betörést is csak később vettem észre) Volt hang, és éppen felvételt is csinált.
-
oncsi
őstag
Sziasztok.
Segítséget kérnék, ha lehet.
Tegnap ez történt. [link] Ez a TV volt a napi használatú. Ez szinte csak TV adás felvételére, és DVD/AVI sorozat nézésére volt használva. Kell helyette valami olcsó, de hasonló. Tudnátok valamit javasolni? Fontos az USB felvétel. Van LCD-ben 100e alatt (használt) ami nem hozza a jellegzetes LCD hibákat? Beszerelhető másik (nem felvevős) 42-es Ful HD panel a helyére? Pl u30 vagy ilyesmi? Gyengébb az St30as a G20 nál (szinte csak sötétített, vagy teljesen sötét szobában van használva. Van egy 50GT30 is de az a Film nézős ("ünnepi" tv-nk. Sajnos nagyon megszoktam, és szomorú lennék ha nem tudnám pótolni. Ötlet esetleg? Vagy elektronika hibás alkatrész bázist keressek, jó kijelzővel? Esetleg Legyen egy 40-es LCd ami tud felvenni? (nem ismerem azokat. Minden ötlet, tipp, jól jönne. Pénz nem számít, az a legkevesebb. Asszony megsiratta. Létezhet, hogy csak a védő üveg tört el, mert mig feküdt ment, csak felemelés óta pislog amikor kigyulladna a fény is (akkor bekapcsol, zölden villog, majd 5. re kattan, és pirosan pislog kb 6-oz. Majd kezdi elölről. Valakinek hiba kodja esetleg. A kijelző is világított míg meg nem emeltem.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz Mezga Aladár #77682 üzenetére
"Ha valóban így lenne sokkal több cucc volna hibás."
Pedig tényleg úgy van. Tíz évig voltam egy elektronikai termékfejlesztési részlegen. És sokszor azt kellett beépíteni ami volt éppen. Akár hetente más beszállítótól. És bizony a tévékben is megtalálható kapcsoló üzemű tápokkal volt is mindig gond. Ne a tv élettartamát reklámozó oldalaknak higgy, hanem az alkatrész gyártókénak. Az elektrolit kondenzátor az utóbbi tíz évben nem igazán a javára változott. a miniatürizálódás ellensúlyozta a technikai fejlődésből eredő minőség javulást. jelen pillanatban az szerintem a leggyorsabban kopó alkatrész. Nézd meg, hogy egy számítógépben mi romlik el leghamarabb, és miért. Tv-ben is ugyan ez a helyzet. Csak itt még sokkal összetettebb. Valóban nagy gond, hogy nem lesz hozzá szerviz. Fődarab csere meg megfizethetetlen. És akkor még nem beszéltünk egy csomó más hibaforrásról.
A magasabb integráltsággal járó csökkenő alkatrész kivezetésénél fellépő forrasz anyag "kikristályosodásáról"
A kijelző panelt is érdemes megnézni. Ott is szépen fogy a vékony vezető réteg, ami pixel sor hibával jár (nem biztos, hogy ez a jó szó rá).
De az egész mai technikát átjárja a modern korunk legnagyobb hibája , az egyszer használd, majd dobd el felfogás. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ami régi, az jobb volt, Csak ami régebben készült, az a technika akkori tudásával a jóra, hosszú üzemelésre készült. Így vannak ma is jól használható (karbantartással) készülékek. Most viszont már nem is cél a hosszú termékciklus. (és azt sincs aki karbantartaná)Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz Mezga Aladár #77514 üzenetére
Én is 1 éve keresem erre a megoldást, sikertelenül.
-
oncsi
őstag
válasz bogabi #77178 üzenetére
Szerencsére azóta sem jött elő ez a hiba.
Viszont a múltkoriban volt sz arról, hogy némelyik HD adás felvételébe nem lehet beletekerni. érint ez más típust is? Meg növekszik a lista a felvehetetlen adókról. Valami megoldás van már azóta rá? Úgy érzem talán nem véletlen ez (hisz egyre több adót vagyok kénytelen visszarakni SD-re, mert nem lehet felvenni róla)Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
Sziasztok!
42G20hoz, és 42S30-hoz keresnék WiFi adaptert. Írtátok, hogy mivel kompatibilis, de sehol nem találom. Azt, hogy hol lehet kapni, azt meg végkép nem.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz Gyulus76 #76185 üzenetére
Neked volt igazad. Itt is a szolgáltató lehet a bűnös. Nem érint minden HD csatornát, de párat igen.
Összesen eddig a digi csatornái (digi Sport. Stb.) A FILM+ HD. és RTLklub HD. (amiért mondjuk nem kár). Az SD csatornák itt is jók.
Nem tudom mi lehet az oka. A fevétel rendesen, ídőben kezdődik, és ídőben is áll le. Le lehet játszani, miközben jól mutatja az időt. Látszólag minden rendben, csak beletekerni nem lehet.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz Gyulus76 #76183 üzenetére
Olvastam, igen. Gondoltam rá, de ez Digi. De azt észrevettem, hogy leginkább csak pár adón. Sőt, olyan is volt, hogy megnéztem a filmet rendesen (reklámok áttekerésével) és mire az asszony is megnézte volna, már nem volt jó. Most üres a wincsi, mert megint töröltem. De vesz fel most folyamatósan mindenröl, hogy hátha kiderül melyik csatornát nem szereti. Holnap estére megnézem mi az eredmény.
Remélem nem az a gond mint nálad (bár gyanusan hasonló) mert konkrét hiba kezelhetőbb mint a velük való egyezkedés.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
Sziasztok.
76130 nál jelzett hiba, miszerint a felvétel megzavarodik, nem lehet beletekerni, stb. Kicseréltem a wincsit, és a hiba maradt. A gépre téve a régi hdd-t az 100% os. Viszont az csak most tünt fel, hogy a formázás után amikor még nincs rajta semmi, 0 méretünek látja. Ha elinditok egy felvételt, akkor 412GB az eredetileg 500-as WD wincsi.Az első nap minden rendbenlévőnek látszott, de ugy kb az 5-6. felvétel után megint jelentkezett ez a beletekerhetettlenség.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
Ja, és egy
OFF
kérdés.
Tudja valaki, hogy egy Samsung TAB S-en milyen app-ot lehet biztosan távirányitónak használni a Pana G20-hoz? Álltalában kódokat kérnek, de erröl nincs infom, hogy milyen lista alapján. Sajnos dec31-el lejárt a watchOn, ami tökéletes volt, kezelte a lejátszót,tv-t, hangrendszert.
De ebben a jóban már csak az amcsik, kinaiak, és talán az ausztrálok részesülnek. Europaiak kaptak egy frissitést amiben közlik, hogy nekünk nem jár. (Pedig ez is szempont volt, hogy ezt vettem. Na meg az Amoled)
OnKinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
Sziasztok!
G20 asom mostanában néha megmakacsolja magát. Még garis! Pl. Kb. Havonta 1x lefagy. Hetente egyszer megy de nem reagál a távirányitóra. De a fő gond a felvett műsorral van. Rendesen felveszi, de minden 4-5. Felvételbe nem lehet beletekerni, mert rögtön a végére ugrik, és ott kilép a fájlból. Ilyenkor ujra inditani sem lehet ugyan azt a fájlt. Ha kilépek pl a tv müsorra, majd megint a lejátszásra, akkor ismét inditható, és végignézhető a film, de beletekerésre megint vége. Úgyanakkor mást rendesen lejátszik. Valakinek ötlete esetleg?Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz DM-Fan #69839 üzenetére
Pár hónapja kifejtettem, hogy a modern elektronokákat birtokló tulajok, egyszerűen nem éritik, hogy egy plazma tv vásárlásakor nem szünt meg a "kötelezettségeik" sora. És a karbantírtás sem csak ennyiből áll mint amit említesz. Sőt még ezt is sokalják. Nonszensz, miért nem értik meg, hogy egy készüléknek van karbantartási igénye. És lehet, hogy a technologiai előírások ezt nem emlitik meg (nem az érdekük) de sok mindent el lehet követni egy készülék (tervezett) avulási időn túli gondtalan használatáért.
-
oncsi
őstag
Sziasztok!
Egy 50GT30 ra, 2 év Pana garival érdemes egy 42G20 at adni és +80et ráfizetni? Erre is van még 18 hó gari.
Mindkettő nagyon szép állapotban van.
Semmi bajom a G20-al, én meglepően elégedett vagyok vele, csak lehetne nagyobb. Viszont kell a felvételi lehetőség, így az ST már mikor még volt kiesett.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
Sziasztok!
Már 1 órája probálok rájöni, hogy miként lehet egy G20-on átírni a tárolt DVB -C adások kőzőtt a Prizma helyére az RTL+ t.
Tudom, hülyesèg, de bosszant, hogy nem jövök ráKinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz DM-Fan #64164 üzenetére
Értem, de nem pontosan erre gondoltam. Egy boltban veszel 1000 € ért (300000Ft) tv-t ami a te igényeidnek megfelel. Hazaviszed rossz. Ok. Visszaviszed, de már csak 330000Ft-ért van ilyen tv. Mennyit adnak akkor vissza? Becserélheti a drágábba azt tudom, de ha csak a 300000 at kapja akkor annyiért mér veszteség érné. És vagy rá kellene fizetni egy újra (ami sehol sincs)
Vagy pénz vissza. Esetleg másik tip, tv De arra meg rá kellene fizetni.
Én a issza pénzt, esetleges szállitasidijjat, és viszlát hive vagyok.
De ilyen tvje tuti nem lesz ennyiért.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz DM-Fan #64154 üzenetére
"Állj el a vásárlástól, egyértelműen átvertek"
De mit kap helyette? Meg hol? Meg milyen árfolyamon is adják vissza a pénzét?
Ez lehet, hogy jelen esetben nem igazi probléma, de ha valakit az árfolyam változása miatt veszteség ér, azt hogy kárpotolják?Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
-
oncsi
őstag
Bocsi, lejárt szerkeztési idő.
Kiegészitem annyival a leírtakat, hogy nem tőrtént a szolgáltatónál változás.
Amikor meg azt irom, hogy "megakad" arra inkább a lefagy a jó szó, mert csak kikapcsolni lehet.
Tv nem melegszik jobban, de ezt pontosan nem tudom, mert eddig nem mértem.
De jelenség akkor is észrevehető, ha hidegen kapcsolom be.
Nincs a tvkre valami jó izzasztó teszt progi (videó)?Ja, és ezeken a "hibákon kívül minden rendben van.
Kicsit a fekete lehetne alacsonyabb, de BD iso-WD Live-hozt alán nem is kell akkora kompromisszumot hozni[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
Sziasztok!
G20 tulajoktól (volt tulajoktól) kérdeznék, egy vélhetően hibára vonatkozólag.
A 42G20 pár napja belassúlt. Már a bekapcsolása is lassabnak tűnik. Most a táv gombjának a megnyomásától számitva 9-10mp mire lesz tv kép. (USB wincsi nélkül is)
A csatornaváltás is mintha duplájára nőt volna. Kb 3 -4 mp. Próbáltam teljesen újra inditani, csatornákat újra beállitani (csatorna lista, vagy a kedvencek mentésére nincs valami baráti módszer?)
Ezek még nem volnának zavaróak, de az USB-re rögzitett adást néha akadozva játsza le. Ez gond, mert gyakorlatilag tv-t csak felvételről nézünk.
Ha meg felvétel közben egyből vissza néznénk, akkor tuti megakad. Gondoltam biztos fregmentálodik a HDD, de egy másikat adva neki akkor is ezt csinálja.
A HDD vel még az is a gond, hogy csökken a mérete. Egy 320-as noti HDD-kapott, akkor üresen, frissen formázva a tv által, majdnem 300GB volt az üres terület.
Most 92GB a használható szabad rész, de azt mondja, hogy ez 51%
Wincs 100/100-as.
Ha valakinek van ezekre ötlete, kérem ossza meg.
Köszönöm.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz erdoke #58593 üzenetére
"Rádiós billentyűzetet nem kezel, nem fog tudni mit kezdeni a vevőjével."
Próbából most rádugtam egy Logitech vezeték nélküli bill-egér párost a G20-ra, és rögtön felismerte rendesen.
De ezeket már a WD Live is felismeri, meg az összes OTG képes Androidos kűtyű is ami itthon van.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
4 plazma tv 7 év alatt, és mind pixel hiba mentes. 3 most is családon belül.
A G20 1 percet késő felvételinditásaval kapcsolatos kérdésemre esetleg valaki? Hogy és mi állítja be a tv belső óráját és mikor, és milyen feltételek mellett.
-
oncsi
őstag
válasz hunspikey #57804 üzenetére
De kár, hogy későn kapcsolodnék be ebbe a vitáb ttp://hardverapro.hu/apro/panasonic_plazmat_vennekttp://hardverapro.hu/apro/panasonic_plazmat_vennek én is hiszek a plazma tv-ben, de turbó az játszani jó. V8 kell a fenekem alá.
Bocsi.
És elnézést a hirdetésért, de még mindig vennékilyesmit
-
oncsi
őstag
Valaki legyen szíves lmondani, hogy a G20 idő szinkronizációja miként műkődik?
Arárhogy próbálom kb 1 percet késik. Ez eddig nem tünt fel, mert csak a felvételek pontos kezdeténél játszik. Most kb. 1 hete minden adó felvételénél lemarad az első 1 perc.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz M_AND_Ms #57525 üzenetére
Akkor had ìrjam le neked is.
Nemcsak összecserélte a "minden DVB-c" csatornákat, hanem törölte a kedvenceket. Még a kedvencekben lètrehozott neveket is mint pl. Sport, magyar, gyerek. És visszarakta a kedvencek1, 2, 3, 4 et.
De hogy ne legyen ez túl beszélve. Most jó (miután 3 x rendeztem vissza) és gyanitom nem utóljára.
Ja és G20.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz DM-Fan #17781 üzenetére
Bocsás meg, de nekem ez még ìgy sem világos.
Van a csatorna lista. Abban lehet a kék gombbal abc sorrendben, vagy sorszàm szerinti elrendezést vállasztani. A pirossal lehet váltani kategoriàt. Minden dvb-c, ingyenes, HDTV, előfizetéses, rádió,
Itt szoktam az alapsorrendet beállitani az összs DVB-C n.
A kedvencek szerkesztésében meg a kék színtén csak az ABC sorrendet, vagy a sorszámot változtatja.
A piros a kategoria kivállasztó ( de csak azokat, amiket fentebb is írtam)
A zöld a kedvenceket vállasztja (lehet erre gondoltál kategoriák néven?)
Csak az a baj, hogy az itt kiválasztható kedvenceket (kategóriákat) az új adót találtam után nyomott Ok, simán törölte, és mèg a nevüket is visszarakta (kedvencek1, 2, 3, 4)
Nem lehet ezt valahogy lementeni?Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz sinick #57499 üzenetére
Délelőtt frissitette a csatornákat. Persze minden beállitott sorrend elveszett. A csatorna listában elmozgatottak, és a kedvencek is. 1 óra alatt visszaraktam. De most este meg jött az AXN is.
Ujra frissit, és megint minden elveszett. Miért? A kedvencek meg megint üres lett.
Sebaj, mert asszonyt kitanitottam hogyan rendezze át. Innentöl automatice a helyreállitásKinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
Azt mondjátok, hogy a fekete színt ennyi, ezzel kell beérni. Mégis van aki a Kuro feketeszintjét sikeresen tuningolja. Gondolom nem sw oldalrol, de elvileg lehetseges?
Valaki leìrhatná, hogy miért ennyi amennyi, és mit javitottak az egyes újabb modellekkel[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
És mitöl függ a fekete szint mélysége? A fizikai magyarázata érdekelne, hogy egy pálya elhagyó villamos mérnök is megértse
És miért emelkedik az üzemórával arányosan?Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
Sziasztok!
42G20 fekete színtjén lehet egy picit javitani valahogy? pl. kalibrálással? Vagy ez ennyi és kész? Úgy kb mindennel elégedett vagyok, de a fekete mintha emelkedett volna egy picit. Egy G30 hoz hasonlitottam, és teszteket olvasva az csak picit jobb, de jelen esetben inkább a határozottan jobb lenne a megfelelő kifejezés.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
Azon is el kell gondolkodni, hogy a most kapható Pana tv-k garanciája mennyivel kevesebbet ér, mint a pl. 2-3évvel korábbiaké. Mit igérnek? 2 vagy 4 évig biztositják az alkatrész ellátást, az ingyenes javitási költséget, és gtk esetén választható cserekészülék, vagy a vételár visszafizetése.
Ha fél év múlva cserélni kellene, nem lesz a termékpalettájukon hasonló tulajdonságokkal bíró készülék. Akkor mit tehet a vevő? Hiába adják vissza a vételárat, abból mit vehet? LCD-t?Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
A sumsungban vannyi potenciál, hogy 2 év alatt Pana szintre érjen? Vagy mivel hamerosan ők gyártják a legjobb plazmákat, nem is eröltetik majd magukat?
Azt gondolom, hogy a Panánál is okos emberek ülnek, és szerintem már nemhogy a 2014 re de 2015 re megvannak a gazdasági terveik. És pontosan tudják, hogy mikor kellett a plazmát az OLED piaci elönyekén levàltani. 2015 ben lesz szerintem a mostani plazmák képminősegét hozo OLED egy Vt60 vagy zt60 helyett.
Persze a nagyobb képfelűlet arányàban drágàsabb.
Én még azért beszerzek amit kapok[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
Miután egész nap hiába kutattam wifi adapter után a G20 hoz, megoldottam költséghatékonyan.
Vettem egy AP-ot ami ruterként is megy . Pc- beállitottam az SSID- t és a jelszót amit most egy tablet oszt. Igy legaláb a tv, media lejátszó, 2 telefon, és 2 tablet kap netet mindössz 3500 Ft ból
A router szabad második LAN portjára meg egy nas-t tervezek ráaggatni.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
Ma csaklakoztattam a g20-at a netre, és rögton frissitette is magát a 2.518-10300 ra.
Valakinek volna egy listája hogy az utobbi frissitések mit tartalmaztak.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
Ha elfogytak a panák, akkor melyik lesz a legjobb képmegjelenitő? (A mostani 2013 asok közül! ) Gondolom a samu is lép egyett, de ez konkurencia hiányában inkáb csak max dizájnt kap majd, mert nem szorítja öket a fejlesztésre annyira az LG.
G20- on lehet még a feketét kisse lejebb vinni? Én Gt 30 mellett nem éreztem roszabnak semmiben.
Gyakorlatilag nekem a g20 most a legjobb tv-m ami volt, és éltem vele, tehàt a hű, meg az áhh az megszokott. Vannak hibái, de ezerszer ezek mint egy Led tivi.
Persze habelyön egy használt G30 ST50, jó árban egy GT 60 akkor mozgositanék mindent érteKinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
Bocsi, lejárt a szerkesztési idő
G20- hoz van kompatibilis WiFi adapter, vagy csak a sajátja? És az mennyibe kerül?
KösziKinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
Jó reggelt mindenkinek
Az vonz a G20-ban, és választ el az ST60-tól, hogy szükségem van az USB Rec módra. Megszoktam
Hogyan tudom áthidalni ezt a problémát?
Egyszerű megoldást tudok (egy hdd-s DVD felvevő, vagy egy erre alkalmas Set top box).
De olyan megoldást keresek, ami:
A TV EPG-jén keresztül kezelhető, programozható
Saját DVB-c tunerje van
Ennek a tunernak a tvhez való szinkronizálását a VIERA Link kezeli.
HDMI-n kapcsolódik még a TV hez. ( a Viera Link az HDMI-n is kommunikál, vagy csak SCART-on?)
Képminösége legalább a tv felvevőjének a szintjét hozza.
Ötlete esetleg valakinek?Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem jön össze a vágyott 50GT60 ára addig, amig kapható.
Arra gondoltam eredetileg, hogy a nappaliban lecserélem a 42G20-at egy 50GT60-ra. A hálóban meg marad a PV7-es.
Most viszont az a változat a leg valószínűbb, hogy a G20 költözik a PV7 helyére, és a nappaliba meg menne egy 50X60 Ott a méret a lényeg
Ott gyakorlatilag megoldható a fix 3m-es nézési távolság. Leginkább TV ként lenne úgy is használva napközben.
Vajon egy G20 mellett hogy szerepelne egy X60-as? Ha a felbontástól eltekintünk, akkor a színhűsége, fényerő, kontraszt, mozgás megjelenitése hogy nézne ki?
A régi PV7 az nem is olyan rossz a g20 mellett sem. Kontrasztban, fényerőben, fekete megjelenitésében persze gyengébb. De messze jobb, mint az előző (sokkal drágább )Sony LCD volt.
Köszi ha valakinek van ilyen téren már tapasztalata, és azt ha megosztaná.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
Azért van egy dolog, amit nem szoktak itt nagyon emliteni mikor a HD kontra FullHD vita megy.
Szó van a nézesi távolságról, de arról nem, hogy Mo. lakosainak 40% a valamilyen látás problémával küzd. Ha csak pl. -1 es szemüveget hord, már akkor sem lát egy Hd 42es tv-n pixeleket 1m ről sem szemüveg nélkül. És mikor nem hord szemüveget? Pl. Hállószobában, vagy ha olyan szerencsétlen, hogy elérte a 45 éves kort és már olvasáshoz is kell egy másféle szeműveg, akkor nappaliban is löttek a FullHD háttér tvzésnek.
Szóval az ilyen fazonoknak (mint én) a Full HD hez kell egy 2 max 2.5m nézési táv, amikor fő prioritás kap egy film megnézése (ritka). Minden más esetben elég lenne egy HD Ready képes tv. De abból minnél nagyobb.
Nálunk a hálóban a 37PV7 teljesen megfelelő. A Nappaliban meg most keresem a G20 utódját
És még annyit, hogy a kép minősegnek csak az egyik, és nem is a legfontosabb paramétere a felbontás. Ezt csak azért jegyzem meg, mert az egyik ismert Pana boltban az eladó srác megjegyezte, hogy szemüvegeseknek jó az LCD is. (Asszony egyből elkezdett kifelé húzni. Ismer :-)Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
Persze, van, de sokkal kavésbé praktikus. 1 digi csomagunk van 1 kátyával. Tóbb kűtyü, több tàvirányitó. Ha csak mászkálok az EPG ben, akkor 3 mp a felvtel. Síma tv nézés közben az EPG-t szoktam használni a film kiválasztására. És a lényeg, hogy benyomom film kezzdetén, és reklámok nélkül visszanézem.
Tudom, hogy ezt a media box is tudja, de minek egy ujabb keszülek a láncba. Meg s0TV szolgáltatás nem is megy ilyenkor. KépRány megjegyzése,
Na meg nekem falon van.niden beépitve, oda csunyácska egy ujabb box.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
És egy igazán topikba való kérdés.
Van most a G20 itthon. Csak olyan tv-t veszek már, amivel megy az USB Rec. De nem hiszem el, hogy ennyire mostoha szolgáltatás ez a felvételi mód, hogy semmit nem lehet utólag módosítani.
Az újabbak is olyanok mint a G20?
Tehát nem lehet címet utólag módositani, reklámot kivágni, elejét végét megkurtitani?
Már az első HDD felvevő is tudta ezt.bigdady
Azokért bocsi, telóról örülök ha a gombot eltalálom.[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
válasz bigdady #55018 üzenetére
Melyik részét?
Azt hogy nem illik fórúmba hirdetést feladni? (Nem hirdetek, hanem keresek)
Vagy a típusokat? Mert szívesen megvenném az itt feszólalni szókótt kollegák, jó eséllyel jó állapotú levetett cuccait? G20 ugye.
Vagy ha valaki vett pár hónapja egy 50GT-t és rájõtt, hogy neki kicsi.[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
Elnézést, de ha màr ennyi az off, akkor hadd legyek én is kissé szabálytalan.
Vennék egy 50 es panát. Hátha valaki most cserélné épp az st50, G20, G30 netán GT50, 60 át nagyobbra.
Bocsi, de ne, hogy valaki azért mulasszon cserélni mert nem tudta a régit eladni.
(Csak priviben ha lehet)
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
42x60 felett gyözött az LCD lobbi.
Egymás mellett volt a 82-es pana LCD meg az x60. Az LCD képe szebb, meg, abban van smart, meg kevesebbett fogyaszt. Meg mikor meghallottam az eladó fényezését, mondtam is a barátomnak, hogy haggya rá az anyósára, mert ő már ott okos nem lehet. Aztán vettek még egy HDMI kábelt 5, 5e ért. +a szállitás. Igy csak 2e Ft al jött ki többe, a 82 es pixel halmaz, mint az X60 ajádék kábellel, szállitással. 1Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz Black Phone #54580 üzenetére
És milyen garral? Keresem, de nem látom.
-
oncsi
őstag
42X60 at hol lehet most megvenni még a múlt heti áron?
Barátom anyósa egy 32-es Panát nézett ki múlt héten 94 körül. Ahelyett javasoltam az akkor csak 10-el drágább 42X60-at. De most Panashoop-ban 120. Azt meg már sokalja. Neten sok helyen van 105 körül most is. Tudom a gari, meg a bolt ismeretlensége, de pont ennyie lett rá. Ha még 2-3 hónapot spórolna rá, akkor meg már nem lenne. (78 éves, ugyhogy nem igazán érzi át a különbseget a mostani 20 éves TV je után)Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
Ki tud valamit a Samsung 2014es plazma fejlesztéseiről, terveiről? Ha a Pana kiszált, akkor az ővék lesz a legjobb házi használatra szánt megjelenitő.
Ha picit rágyurna (bár miért tenne konkurencia hiányában?) Talán nem lenne olyan űr a Pana plazma halála után.
Vagy 2015-ben az akkor még mindig drága OLED TVk mellett. Bár 2 évre tervezni mostanában[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
válasz OPCtuning #54507 üzenetére
Szerintem nagyon kevesek vannak itt, akiket a 3D varázsa pár hónapnál tovább lekõtött. Engem 1 percre sem. Utánna meg ott a sokkal gyengébb 2D. Na meg a szebb dizájn?
Megint csak szerintem, (nem volt S20 asom, most G20 van) de még egy PV7 is jobb a legtöbb LCD nél.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz OPCtuning #54507 üzenetére
Szerintem nagyon kevesek vannak itt, akiket a 3D varázsa pár hónapnál tovább lekõtött. Engem 1 percre sem. Utánna meg ott a sokkal gyengébb 2D. Na meg a szebb dizájn?
Megint csak szerintem, (nem volt S20 asom, most G20 van) de még egy PV7 is jobb a legtöbb LCD nél.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz bluobluo75 #53626 üzenetére
Oh, szent sz.r. töröltesd, vagy valami, mert ez így nagyon gáz. Meg OFF is.
És tényleg 230e egy törpe LCD-ért?Találtam benne azért olyat ami tetszik. A súlya.
Most hoztam le az emeletröl a PV7 est. :-/[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
Voltunk ma 50st60 nézőben az Arenában. Kell egy kis kézzel foghatóság mielőtt rábolint az ember (neje). És biztos debilnek nézet az eladó srác, mert nem akartam hinni a szememnek, hogy mekkorák ezek a tv-k. Felső sorban voltak a 42 esek, alattuk az 50-es sor. Esküdni mertem volna rá, hogy a felső sor az mind 32-es. Annyira más ha magában itthon nézem, meg ha van mellette kontrasztnak pár nagyobb. A lényeg, hogy tegnap ilyenkor még azt gondoltam, hogy jó a nagyobb tv, de elég nekem most a 42-es is. Most meg nézem ezt a zsebtv-t és már tudom, hogy le fogom cserélni.
Bizosan nem st60-ra, mert kell az USB REC. De begondolkodtam egy st50 en.
Ha az st50 nem sávos, akkor miben jobb egy st60-as? Vagy esetleg megér +130e Ft különbséget egy gt60 az st50 el szemben?
Volt ott kirakva vt60 is, de az OTT nemhogy nem fogott meg, de tételesen azt hittem, egy rossz LCD.
Valahogy felülröl kapta luxokat, és ahogy közeledtem, úgy csökkent a kontrasztja. Kb 45fokrol nézve (felülröl, mert az alsó sorban volt, színte a földön) már gyakorlatilag nézhetetlen volt. Meg akartam nézni egy TV adást is, de a boltban nincs antenna jel Ezért minden tv-n egy SD kártyárol játszott Demo futott.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz -HajTömeg- #53361 üzenetére
Egy birizgálásra változó csatlakozó biztosan nem jó. Elöbsb ezt kellene biztosra megcsinálni.
Majd megnézni, hogy nincs e beállitva csillapitó arra a catornára.
Ha az is jó, akkor a kisugárzásoddal van baj. A Ray teljesen meghalt már?
Nálam minden csatorna 10 es.[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
válasz McKalton #53356 üzenetére
"17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet......4. §15 (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat." psg5
Bár semmi garancia nincs rá, hogy a következő ne ilyen legyen.
Az a baj, hogy ha egyszer észre vetted, onnantól mindig látni fogod.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
Beszűkiti a csere lehetősébét...
Értem ez alatt, hogy nem kédheted csak úgy a cserét, csak csere okot adó hiba nélkül. Pl. Ha hazaviszed és otthon veszed észre, hogy nem fér be, nem kompatibilis valamivel, zug a tápja stb.
A webes rendelés az már sokkal baràtibb.
Az megint más kérdés, hogy az én korosztályom még úgy vásárolt, hogy megnézi, megfogdossa, kipróbálja, elviszi pár próbakörre, és csak utánna (veszi el) viszi haza.
Én a mostani G20-at is csak 2 héttel a vásárlás után vittem haza. Amikor már kb láttam, hogy van olyan jó, hogy megéri felcipelnem az emeletre.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
De sajnos ez igy nagyon beszűkiti a csere lehetőségét. Mi az, hogy csere ígény? Pl. Ha pixel hibás? Akkor jönnek a gyártó által megszabott pixel garanciával. Vagy ha bármi módon hibás. Azt elöbb javítaniuk kell, nem azonnal cserélni.
Egyik vásárlási mód sem biztositék semmire.bluobluo75
Hogy mí? Ezt nem teljesen értem. Valami tévedésben vagy. Mond el pontosan mire gondolsz, mert lehet, hogy mégiscsak jó lesz neked egy fullHD tv is a HD helyett
[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
válasz bluobluo75 #53286 üzenetére
Értem, meg nem is akarlak rábeszélni semmire.
De én elgondolkodnék, hogy most vegyek egy ismeretlen megbízhatóságú (mert az új az mindig az) 2 év garisat (sokkal kisebb szolgáltatással) vagy egy 1-2 éves hibátlan (màr bizonyított) ST-GT-t esetleg még 2-4 év garival.
Mivel most az a ritka helyzet fog előallni hamarosan, hogy túlkinálat lesz plazma használtpiacon. Olyanok is cserélnek majd akik még nem tervezték, de nem akarnak semmiröl lemaradni.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz bluobluo75 #53268 üzenetére
Ha 3m röl nézed, és semmi hókuszpókusz nem kell akkor 50x60.
De azt is hozzáteszem, hogy hamarosan tele lesz az apró 42, 50 es használt de még 2, 3 év garis, hibátlan, kalibrált g20, g30, akkal.[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
Valaki nemolyan rég linkelt vagy tett be egy képet a modelévekre bontott Pana tv-k szolgáltatásairol, muszaki adatairól. Ezt nem találom. Ha valakinek megvan kérem linkelje be ujra.
Ami érdekel :
Melyek tudna kúlsü USB-re felvenni? Melyek a két tuneresek? Meg ugy minden drcekel 2010 töl.
Nagyon köszönöm. ZOLIKinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
Ha elfogynak az uzletekben a plazma tv-k. Akkor mihezkezdünk a meglévó keszülékekkel?
Jöhet a tuning ?
-
oncsi
őstag
(52188)
Egy gondolatot megosztanék veletek.
30 éve foglalkozom elektronikai készülékekkel. Itt is említette már valaki a tervezett avultatást, meg, hogy egy készülék használati ideje mennyit csökkent az elmúlt években. Sajnos ez mind igaz. De miért gondolják úgy sokan, hogy ha megvették a készüléket, azt akkor már csak használni kell az idők végezetéig? Vegyük például a póruljárt kolegát a Kuro-val.
Mi mehet benne tönkre? Könnyű lenne rá vágni, hogy bármi. De ez nem igaz.
Tapasztalatom szerint az "elektronika" az egy viszonylag megbízható alkatrész halmaz. Tekintsünk most el a gyári hibás készülékektől, (amik hamar kibuknak) vagy a hibásan tervezett ( főleg az alultervezett hűtést emelném ki) ami szintén mint "típushiba" megintcsak hamar kiderül.
Ezen kívül a készülékek nem szoktak elromlani.
Ha mégis, az is legtöbbször nem a szorosan vett elektronika hibája, hanem valamely kisegitő egységé.
Egy ilyen kaliberű TV- ben, mint a Kuro, nem hiszem, hogy tervezett avultatás szóba jöhet.
Évekig ment, majd egyszercsak elromlott. (Mert pl. a gyenge forrasztás a mozgatás hatására épp elengedett)
Az egyébként jól müködő készüléktípus leginkább jellemzö hiba oka szerintem a "kopó" alkatrészek elfáradása. Egy átlagos elektrolit kondenzátor élettartama 4-6e üzemóra. Egy hosszú élettartamú kondié katalogus szerint is max 15e óra. Ennek ellenére sehol nincs leirva hogy esetleg cserélni kellene valaha is. Amikor meg végleg megadja magát akkor már késő.
Egy számítógép tápjában elfogadott, hogy újra kondizzák, vagy cserélik az egészet, egy tv-ben miért nem?
Aki megvesz egy 4, 5 éves plazmát, annak ezzel kellene kezdenie szerintem.
Egy évente karbantartott (kitakarított) 2 évente újra kondizott plazma, ami csak van a szobában és nem éri stressz (nem dugnak rá bekapcsolt állapotban HDMI-t stb.) az gari időn túl is müködhet. A többi úgy is elpusztúl (tervszerűen)
Bocs a hosszért. :-)
Most mi ebben az OFF? Ha mégis úgy lágod, akkor töröld ki megint.[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
A Pana Px8/Px80 is tudta. Ugyhívták, ha jól emlékszem, hogy dinamikus kontraszt. Na az adott tök fekete képet
Én meg azt tudom a jövő PDP iröl elképzelni, hogy lesz egy gyártó, aki ellenfelek nélkül maradva, és egyetlen lévén a mostani fan Plazmások igényeit, kicsit úgyan drágábban de kielégiti. Valakinek csak eladják a mostani gyártósorokat, technológiát. Lehet, lesz hamarosan kinai plazma is.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
Valaki megtenné, hogy leírja miért is jó a müszeres finomhangolás? És miképpen zajlik? De szakmai szemmel, hogy én, a műszaki érzelmű, bár szakmájában már 15 éve nem dolgozó villamos mérnök is értse?
Sajnos a szemem már régen átkalibrálták a kommersz megjelenitők. A THX profil nekem nem jön be.
Mozi módot használok hidegre állitva, 45 körüli kontrasztal. De a fekete szin részletgazdagságára háklis vagyok. Elsősorban ezért bukik ki nálam minden LCD. Szeretem a plazma élénk színeit. De kicsit a fehér lehetne kevésbé szürke (talán egy kicsit több fényerő kellene, de a részletesség megtartásával)
Ha ezen segit egy beállitás akkor nekem is jól jönne (G20)Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz Neszójábe #51229 üzenetére
Igen, valami ilyesmire gondoltam.
Nem szeretnék az EPG kényelméről lemondani, tehát a tv venne fel, de kell amit közben nézünk is.
Tehát a cél egy Viera linken vezérelhetö STB. Ami hdmi képet ad egy másik csatornáról, míg a tv felvesz a saját tunerjén keresztül.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
Hogyan lehet kéttuneresiteni egy g20-at? És mennyiböl? Nem ismeretlen a téma, csináltam ilyet crt-n (ndm volt redtábilis de én csináltam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
- Dallas dvd-sorozat (2012) 1. évadja eladó (magyar vonatkozás nélkül)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest