Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
válasz DM-Fan #92204 üzenetére
Az első rész az abszolút rendben van. Újdonságot hozott és u.u látványos is volt.
Jó film. A másodikkal nekem az bajom, hogy ügye a víz alatti történésekre, mondhatni inkább látványra hajazott ami nem igazán hatott meg, na meg a filmekkel főleg az baj,
hogy maga a történet, a cselekmény, tartalom az mi nem igazán tud sikerülni, mert bizony a látványon felül az is nagyon fontos. Összességében nem történ újdonság az első részhez képest. Mára meg már a sok cgi akciók és semmi történet filmek tömkelege születik.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz DM-Fan #92201 üzenetére
Az első rész után is? Hááát mindenkinek más jön be. Nekem az első rész után csak szenvedés volt, semmi újat nem hozott, no meg visszahozni az első rész szereplőt és ott azon nyomban ugyan azt folytatni semmi új. Szánalmas....
Persze, ha neked a látvány így bejött, az részedről a szerencse...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
hunspikey
őstag
válasz DM-Fan #13950 üzenetére
Haha 12 év távlatából én nekem nem jött be és azóta se jött be egyik se - pl Avatar 2-t HFR-el néztük, konkrétan majdnem kimentem a moziból...
Sajnos be kell látni, annak idején nem voltak hülyék a filmipar úttörői - nem véletlen lett a 24p - lehetett volna több is, de ezt találták mozisnak - ezt szeretjük, legalábbis én nagyon.
Neked változott a véleményed? Bejött, nem jött be?
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
nagyúr
válasz DM-Fan #91743 üzenetére
"Nem rakétatudomány ez. Nem olyan, mint a hangzás, amibe sokan azt is belemagyaráznak, ami nincs ott, meg amit műszer nem képes kimutatni: a képi jellemzők abszolút objektíven mérhetők, ez a kalibrálás alapja is."
A hangi jellemzők is abszolút objektíven mérhetők, és "belemagyarázás" ugyanúgy lehet a képi jellemzők megítélésében is. De a belemagyarázás helyett inkább mondjunk placebo-t, mert erről van szó. Ebben szerintem nincs különbség hang és kép között, ugyanúgy működik az emberi psziché érzékelés-torzító hatása."A számokkal pedig nehéz vitatkozni. Minden, ami ezen túl van, az már márkahűség, meg hit, meg vallás, esetleg szekta kérdése."
+++1 -
uriember
aktív tag
válasz DM-Fan #91565 üzenetére
"A teljesen szakszerű és a gyártók által is elvárt szállítási metódus az, hogy a készüléket a saját dobozába visszahelyezve kell elhelyezni vertikális helyzetben a szállítást végző járműben és rögzíteni kell azt."
Ezt aláírom természetesen. 42"-ig ez általánosan meg is valósítható szgk-val szállítva a hátsó ülésen keresztben. Arra viszont kíváncsi lennék, hogy a nagyobbakat, pláne ha már az eredeti doboz sincs meg, akkor egy átlagpolgár hogyan oldja meg. Ezért is említettem, hogy doboz nélkül, állítva szállítani - szerintem - kockázatosabb, mint egy teljesen sík felületen, fektetve. De nem akarok vitát generálni, különbözőek vagyunk - szerencsére -, csak a személyes tapasztalataimat osztottam meg. PEACEÉrtem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?
-
Gabor970
addikt
válasz DM-Fan #91536 üzenetére
Édesanyám egyedül él, 170e Ft a nyugdíja, ez bőven kisnyugdíj, sosem panaszkodik, pedig családiház és még autót is tart -igaz kb évi 3 tankolásnyi gázolaj fogy el neki- Azt mondja, a januári emelés óta, meg a 13. havi nyugdíjjal együtt tud félretenni is. Ez a 37e-es nyugdíj nem tudom honnét jött neked...
Apósom-anyósom gyakorlatilag egyszerű munkásemberek voltak, most nyugdíjasok, soha nincs anyagi problémájuk. Ketten a közel négyszázezerből vígan éldegélnek.[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
xy.zsolt
őstag
válasz DM-Fan #91423 üzenetére
Arról nem is beszélve ha pl 4-5 évet kibír akkor talán addigra fele lesz az oled ára mint most. Ha most bagóért eladom és veszek egy drága oled-et akkor 4-5 éves tv-m lesz addigra negyed ára értékben, nem pedig új fél áron Szóval 100-150k-s mostani eladásnál rosszul jön ki a matek. Csak bírja ki +4-5 évig! A képminőségen sem bukok addig annyit, hogy amiatt váltsak most.
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
zsuha
aktív tag
válasz DM-Fan #91395 üzenetére
Köszi!
És mennyire vállalható egy jobbfajta oled plazma tv után, mik a tapasztalatok?
Tudom hogy egyvalaki régebben már beszámolt itt róla, most a többieket kérdezném. Még nem volt szerencsém hosszabban, vagyis nem boltban nézni oled-et.Lefelé váltani méretben nagyon szívás? 55" oled-ek azért jóval barátságosabb árban vannak, mint a 65".
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz DM-Fan #91311 üzenetére
Ááá, most nézem az adatlapodon, hogy nekem is mennyire hasonló Core2 konfig van még meg 4870-nel! Emlékszem a Bioshock végigjátszást PC-n kezdted mint meghatározó plazma gaming élmény és átnyergeltél PS3-ra. Mennyien faggattak akkor lehet-e plazmán játszani… Látom azóta teljes PS vonulat megvan. PC gaming-et teljesen elengedted?
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
KaqXar19
tag
válasz DM-Fan #91150 üzenetére
fw kerdes passz, az uzemoras menu elocsalasat is elfelejtettem matr reg.
menni ment rendesen, de nem tv adasokkal, szoval logobeeges nincs, viszont az utobbi 3-4-5 evben mar csk masodlagos tv volt, kb vegig kikapcsolva.
amugy szinten zenesz, egy 42PV70 a mai napig uzemel anyoseknalInWin Chopin MAX eladó
-
gg72
veterán
válasz DM-Fan #90970 üzenetére
Köszönöm, megrendeltem az emag-ról, 1800 Ft nem nagy bukta, mégha nem is működne, habár szerintem is fog. Azt írják, akik megvették, hogy habár nem eredeti, de nagyon hasonlít a gyárira. Az Apps és Home gombok helyén van más (Internet és Viera tools), de különben ugyanolyan a kiosztása, mint a GT60-nak.
-
sinick
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #90898 üzenetére
Kényelmesebb lekapcsolni a kismegszakítót mint bemászni a készülékállvány mögé. Ezek szerint nem úszom meg.
Van plusz 5 millió értékig hifi és házimozi készülékekre biztosítás. Más kérdés, hogy mennyit avultatnak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #90892 üzenetére
Szerinted a kismegszakító lekapcsolása is elegendő védelmet nyújt, vagy muszáj kihúzni a villásdugókat a fali aljzatokból?
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sinick
senior tag
válasz DM-Fan #90892 üzenetére
Jaja, a Wh is csak azért maradt benne, mert kopipaszte volt. Topikgazdaként, ha tudod javítani, akkor javíthatnád. (Amúgy megszokás, még az életben nem hallottam még szakiktól sem, hogy a fogyasztást "vattóra"-két mondanák. Pedig műszerészcsaládban nőttem fel, nejem oldalán meg villanyszerelők is vannak, mindenki azt mondja "vattot eszik".)
Villámkárra kell egy jó biztosítás. Két villámkárom volt életemben, biztosítással jól jöttem ki belőle. Meg volt egy áramszolgáltatói hiba is, abból is jól jöttem ki szerencsére, az áramszolgáltató kártalanított! Egyedül csak és kizárólag a plazmatévét féltem, mert egyrészről a kora miatt alacsony a kártérítés, másrészről egyre problémásabb az alkatrész utánpótlás. Én pont egy nyaralás utáni áram alá helyezés után kaptam GT60-omba hét villogás hibát. (Még garanciális volt, első körben tápegység csere, nem jött be, még aznap visszajöttek. Második körben még két alkatrészt cseréltek. A munkalapon 200 eFt fölött volt munkadíjjal a javítás költsége.)
Ami még galibát okozhat a viharon kívül, azok az áramkimaradások, áramszünetek (mikor visszajön az áram), meg a hálózatba kerülő nagyfrekvenciás zavarok. Egy jó tápegységnek ezeket illene kivédenie, de egy nyolc éves már nem biztos, hogy megfelelően teszi. Erre jó talán jó lehet egy zavarszűrős túlfeszültség ellen védő elosztó. (Régen körforgalmat építettek a környékemen és hetekig reggel 6-7 között áramszünet volt. Egyszer kétszer bejelzett az elosztó egy csippantással, hogy túláramot kapott.)
Én gyakorlatilag csak nyaraláskor húzok ki fontosabb eszközöket. Nyilván a konyhabútort nem fogom szétszedni, hogy kihúzzam a sütőt, mosogatógépet, stb. pedig azok is hasonlóan érzékenyek már. Ez is csak a tévék és rajta lógó eszközök, hifi meg eszközei, meg a számítógép és eszközei. Többi bízom a biztosításra! Rokonok, barátok, munkahelyem lakóhelyemtől 5 percre van, így időben hazamegyek, ha jön a vihar.
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz DM-Fan #90816 üzenetére
Lehet, hogy annyival jobb a VT60, mint a GT60...
Nekem ugye megváltás az OLED, mert a plazma vibrálásra is érzékeny voltam.
Az igaz, hogy egy kellő adatból felépülő műholdas német adás is hihetetlenül realisztikus volt már a GT 60-on is, pedig csak 720p50Hz volt. De ez az A8-on is megvan. Azon meg pl. a slo mo guys videók brutálisan szépek, meg kb minden full hd és 4K
A 720p régi sorozatok is abszolút nézhetők, sőt.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
válasz DM-Fan #90814 üzenetére
Hát, helyesebb úgy megfogalmazni, hogy az ismert hibákkal te együtt tudsz élni. Én képtelen lennék az A8-ról a GT60-ra visszamenni.
Ez a tévés készülék, a plazmán a false contouring a HD iptv adásokkkal is nagyon sűrűn megjelent, nem tudtam már mást látni, csak azt. Egyébként láttál már otthoni környezetben A8-at vagy A80J-t? Durva, ha te meg a Sony által feljavított mozgást nem látod elég jónak a plazma után.
De hát mindenki másra érzékeny.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
hatesz
tag
válasz DM-Fan #90664 üzenetére
Köszi szépen a választ, ne haragudj, csak most láttam.
Csak ezek a gombok nem működnek, ezeket a funkciókat tudta "átvenni" anno a beltéri távirányítója.
A távirányító tiszta és egyáltalán nem leharcolt, nagyon vigyázok a dolgaimra (azért nem volt folpackkal betekerve)
Próbáltam már a tv áramtalanítós-elemet kikevős trükköt is, de sajnos ugyanaz maradt a végeredmény.
Tényleg mintha ezeket a gombok jelét nem venné a tv, minden más gomb (menü, apps stb) hibátlanul működik.
Értetlenül állok a dolog előtt...Hogy mire való a nyomtató? Lassítja a papír haladását a szemetes felé...
-
uriember
aktív tag
válasz DM-Fan #90664 üzenetére
"Már nincs meg az a másik távirányitó".
Kapni utángyártottat tv típus alapján, gugli a barátod - ez hatesz-nek. A UPC-s távirányító gumilapjáról ugyanúgy lekopik a grafit (általában a leginkább használt gomboknál), mint bármilyen más infrás távirányítóéról.[ Szerkesztve ]
Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?
-
-
IO.sys
őstag
válasz DM-Fan #90628 üzenetére
Vannak ferritek igen, meg L alakú műanyag valamik. Na azok nagy talányok, hogy mihez vannak, nekem az a tippem, hogy beakaszthatók alulra és tartják a kábeleket. A ferritek valószínűleg megmentették volna a kicsit vintage, de jó nagy sPVA monitorom. Ex asszony nagyon szerette túlterhelni az elektromos hálózatot, áramszüneteket okozva ezzel. Az elsőnél megjelent rajta pár csík, a második az egész monitort elvitte.
A 24p juddernél szerintem itt többről van szó, konkrétan meg tudtam számolni a képkockákat, 5 FPS lehetett. Okozhatja az, hogy nem a "standard" 15000 kb/s körüli bitrátájú tartalmakat fogyasztom, hanem a nagyobb, 25000+ kb/s-ost? Előbbivel még nem próbáltam, tehát ezt vakon kérdezem épp. 1080p tartalmakról van szó. Életemben most először látom mástól is leírva, hogy videofil.
A pixelcsúsztatásról ugyanezt gondolom, ezért nem is értettem.Köszönöm, uriembernek is.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
peti_s
addikt
válasz DM-Fan #90334 üzenetére
Nincs semmi gond , de ez nyilván TV függő is, a Kuro nálam is 1W alatt van, a Philips, vagy Sony plazmánál viszont jóval többre emlékszem. (Tőlem 1200 km-re van, nem akarok most hülyeséget mondani.)
Viszont, ha a TV standby, gondolom a media-box ha van, az is standby, ha házimozi rendszer, vagy csak szimpla erősítő van, akkor az is standby, DVD lejátszó, VHS stb.
Nálam ezek egy kapcsolós konnektorra vannak kötve, ha nézem megy minden, ha nem, áramtalanítva van az egész "csomag".
Brutál OFF, de szüleim órás Samsung mikrója standby 8-9Wattot fogyaszt.
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
válasz DM-Fan #90334 üzenetére
Nem dolgoztál szervizben a kapcsolóüzemű tápok imádnak meghalni (ahogy írtam az esetek 99.5%-ban induláskor)... A hifi cuccokban általában nem ilyen táp van, azoknak nem is árt az áramtalanítás - de több is a készenléti fogyasztásuk. Persze azok is meg tudnak futni, csak kisebb az esély rá (ott inkább az táp szekunder oldalán induláskor a feszültséglöket okoz gondot, de az viszonylag jól megfogható). Ez persze nem igaz a digitális erősítőkre, azok erős túlzással, de gyakorlatilag egy analóg jellel modulált kapcsoló üzemű tápegységek...
A számolásod kicsit kiegészítve, viszonyításnak: 0,5W-os standy az 5 év alatt csak 1314 Ft-ot emészt fel, 60Ft-os KWh díjjal számolva.
Láttam olyan TV-t is, ami ki volt húzva a falból (a koax is), de ott volt kb. 50cm-re a dugó a konnektortól. A TV ahogy kellett elhalálozott, mert egy villámnak az 50cm-t átütni nem volt probléma... Ilyenkor jön elő, hogy nem érdemes feltekerni a kábeleket, mert indukciós tekercsként működnek.
Ha ténylegesen odacsap a villám, akkor nem sok esélye van az eszközöknek. Ha valahova a közelben, akkor viszont egy jó túlfeszültségvédő megment minden eszközt (de nem elég csak a 230V-ra, hanem a lakásba belépő koax/UTP kábelekre is kell. Ha optika jön be, akkor persze nem szükséges).www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
kenguru99
senior tag
válasz DM-Fan #90255 üzenetére
Én annyit állítottam, hogy a (fellelhető információk alapján) két panel ugyanaz. A képük, a végeredmény nem az, feltehetően az elektronika sem ami mögöttük van.
Janos666 is leírta már egyértelműen:
"A gyakorlatban ugyan az volt az UT50-ben, mint az ST50-ben, csak szűrő nélkül. Ez szerintem elég egyértelműen látszott. Az UT50-nek is olyan az ízvilága, mint az ST50-nek, ami látványosan más, mint a tavalyi modelleké (akár G30, akár S30)." -
kenguru99
senior tag
válasz DM-Fan #90253 üzenetére
A műszeres mérések szerint gyakorlatilag nincs különbség. Az meg, hogy a Panasonic milyen fantázianévvel illeti az egyes modellek paneljeit, az csak marketing.
Teljesen feleslegesen sorolod fel st széria többlet tudását. Tisztában vagyok vele. Én a _képminőséggel_ kapcsolatos megjegyzésedre reagáltam. A műszeres mérések szerint a két panel a szűrőt leszámítva ugyanaz. -
kenguru99
senior tag
válasz DM-Fan #90242 üzenetére
"UT50 meg csak a 2012-es alsó-középkategória volt, non-NeoPDP panellel, a NeoPDP paneles ST50/GT50/VT50 alatt. Nem egy liga!"
Az UT50 panelje egy tükröződésgátló bevonat nélküli ST50.
"The UT50 has black levels that are incredibly deep, and the fact it does it so cheaply is flabbergasting. When viewed side by side in a black room there is very little to separate the UT50 from the ST50"Egyébként ezt már te magad is leírtad:
"Az UT50 képeiekben alig nyújt kevesebbet az ST50-nél, tehát igen jó vétel."[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #90103 üzenetére
"ARC-on csak a TV-adás hangja megy ki multichannel-ben "
Plusz a beépített médialejátszóé is.
"a külső forrásból érkezőt szerintem tuti nem"
Valóban.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MasterMark
titán
válasz DM-Fan #90103 üzenetére
Panasonic nem adta ki, de nem azért mert erre nem lett volna lehetőség, hanem egyszerűen direkt így volt megcsinálva.
Samsungok voltak meg LG-k amik régen is kiadták sima ARC-n is a külső forrásból a sokcsatornás hangot. De azok se mind.
Mostanában meg már nem teszik be ezt a korlátozást azért megy általában, nem azért mert ehhez eARC kéne.
Switch Tax
-
skoos
őstag
válasz DM-Fan #90096 üzenetére
Persze, próbáltam, a HDMI2-t használom alapértelmezésben minden Pana TV-n.
Eddig szerintem nem is ARC-on, hanem rendesen, direktben vette lesz a hangot 2x indítás után az ST60.
Forrás-»erősítő-»TV, minden HDMI csatlakozással. 2x indításkor szépen az erősítő kezelte a hangot (az ST60).Most, az ST50 nem. 10x is indítottam, töksüket az erősítő felé. Próbáltam digital outon is, de nem hiszem, hogy a HDMI2 forrásból, a digital outra kiküldene bármit.
Szokatlan lenne az is, hogy HDMI-ről jön a jel és visszaküldi ugyanazt ARC-on....
Az ARC is szerintem úgy működik, hogy TV antenna jelet küld ki az erősítő felé, nem? Ráadásul az is csak sztereón.
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz DM-Fan #90082 üzenetére
Hát, én egyáltalán nem csodálkozom rajta, hogy nem érzel késztetést
GZ950-en persze nem olyan a mozgás, de összességében szuper. Ezzel együtt abszolút meg tudom érteni KTtech-et, hogy számára nézhetetlen egy jó pana plazma után. Nekem a W8-as Sony is nézhető, sőt, szeretem, hogy jó forrásból azon is szinte 3D -s a látvány, szuper a mélységélesség, a színek, az árnyalás. (És nem vibrál, ami nekem egy évad daránál áldás).
Elképzelem, hogy cseréled egy Pana OLED-re, nyilván nem adod el a VT-t, hanem családban marad. Közben mindig arra gondolnál, "milyen lenne ez a VT60-on, hmm?"[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Bugarov
aktív tag
válasz DM-Fan #90065 üzenetére
Ezer dolgot írhatnék, de nem akarok tovább offolni, ezért csak ezt idézném:
- "Amiket a müszaki oldalról írtál,biztosan igazak,én is olvastam ezeket,de a végeredmény számít és az nagyon jó!"
- "Pont a végeredmény ami nem jó (...)"
Mi ez, ha nem a másik totális hülyének (de minimum vaknak) nézése?
Egy ilyet olvasva én már nem merném beírni a saját tapasztalatomat, hiszen úgyse számít, a félistenek megmondják látatlanban a tutit. -
salapp
addikt
válasz DM-Fan #90006 üzenetére
Hát, drága nagy fiam öt tőről bő egy hét alatt szüretelt nyolc kiló gyönyörű kígyó uborkát. Egy részéből lesz "Rege uborka saláta". Nincs vele sok macera, ahogy az egyéb zöldségekkel sem (magas agyasok, foldhatas agyasok és fólia), viszont nem az agyonpermetezett, esetleg bionak hazudott szutykokat kell enni. De te tudod.
Van egy bonsaiunk is, de az más.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
KTTech
veterán
válasz DM-Fan #89950 üzenetére
A kontraszt nálam kalibrálás után 90, a fényerő -10 (és +10 közt változik, attól függően, hogy RGB vagy YCbCr jelet kap, sajnos nem azonos a fekete szint, rosszul számol a TV velük. RGB-nél durván bebukik a fekete, ha az YCbCr-re állított fekete szint van érvényben).
Ezzel nem is lenne gond (sötétített a nappali, amikor nézem, erősebb fénynél már kevés lenne), a panel középteljesítményen van járatva, ami az alapbeállítása (állítható a menüből low-mid-high közt).
Az én megoldásom a problémára a VSUS állítása első körben és mellé extra ventik bevetése. Így kezelhető a helyzet. Nem egyedi a probléma, fórumokon sokaknál előjött ez. Hiába, még az utolsó generációs plazmapaneleknél is működött rendesen a panellottó (és az elektronikalottó), nem csak az OLED-eknél
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
makszi
aktív tag
válasz DM-Fan #89948 üzenetére
Nálam is van klíma a nappaliban ahol ez a TV van, és 25 fok van a helyiségben.
Normál módban is illetve a Professzinális 1 és 2-es módba is ezt tapasztaltam.
Igaz hogy a Prof2 es mód az elvileg a kalibrált mód de ott csak 20-as a kontraszt és az számomra vállalhatatlan volt így azt nem használtam sokáig, de ki fogom próbálni hogy ebben a módba is melegszik-e annyira mint normál módban. Ott talán 60 a kontraszt értéke. -
KTTech
veterán
válasz DM-Fan #89948 üzenetére
Lehet vannak hűvösebb példányok... az enyémeken se lehet rajta tartani a kezem - se az 55-ösön, sem a 65-ösön... a ventik dolgoznak, ahogy kell. Azt nem hiszem, hogy két külön beszerzésű, gyártási idejű és méretű VT65-ös is pont ugyanúgy lenne hibás.
-
szimszonos
őstag
válasz DM-Fan #89517 üzenetére
Sajnos amiket javasolsz nem adják el,biztos nem véletlenül.Ha igen akkor meg 250-300ezerért láttam VT60-at 65colosban.Sajnos anyagi keret nekem erre a töredéke van.Amiket láttam hirdetésekben azok is 42 colos mind.Nagyobbakat nem találtam.
VT20E - 30ezer +10ezer a 2db 3d szemüveg opcionális ha kellene
VT30E -55ezer
G20E - 40ezer
G30 - 50ezer
UT50 - 45ezer
Hát nem tudom ebből mi az amire érdemes beruházni.Nem mai gyerek egyik sem.Az UT50 ami 2 évvel újabb talán.[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz DM-Fan #89407 üzenetére
Köszönöm. Az oled mozgását valóban "szokni kell". Nem tudom, az idei szériák már jobbak-e. Ja, és sosem jött volna képbe az oled, ha a tévéadások is azon mennének. Ha csak a 3Sat rikító piros-fehér logójára gondolok, vagy a ServusTV logójára, kiráz a hideg, hogy az oledet milyen szépen öregítené ott. És az ugye nem homogenizálható úgy, változó tartalommal, mint a fehérek a plazmán, mert kumulatív.
Amúgy egy régi Dune Max van alá kötve (ettől sem volt szívem megválni). Ott a kimenet gondolom: 8 bit, de a színtér mi legyen, BT709 (a W809C-hez ez volt) vagy limitált, teljes RGB?
Bár azt hiszem, Bbécinek volt/van Dune lejátszója.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz DM-Fan #89359 üzenetére
Megerősítek mindent.
Bár "csak" egy GT60-asom, megy egy G20-asom van, de mindkettőt szinte egyidőben vettük DM-Fan kollégával.
Minden funkcióra rendszeresen használom őket, abszolút problémamentesen. A játékok pc-ről mennek, beéégés nélkül. Hosszú órákat nézék sportközvetítéseket (pl.nfl) ahol a logók, max ghosokat okoznak. Meg vagyok elégedve!Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Fifi
őstag
válasz DM-Fan #89285 üzenetére
Szia!
Közben én is megtaláltam egy fórumban, hogy az Info gomb a nyerő.
Viszont a service menüm egy menüponttal több ennél:
You should see this as your display:
ADJUST {Picture Adjustment}
WB-ADJUST {White Balance Adjustment}
OPTION {Option Setting}
V-SUS {V-SUS Adjustment}
AGING
SRV-TOOL {Service Tool}
"1" & "2" buttons move through optionsAz 1-es és 2-es gombbal úgy gondolnám, hogy fel/le lépek a menüben, és kiemeli a menüpontot, de nem.
Az 1-es gomb az ADJUST menübe visz, a 2-es gomb a DRV CHECK menübe.
A többi számgombra nem reagál és nem is szívesen nyomkodok össze-vissza mindent.A TV-re van kötve egy mobil HDD, arra rögzít, gondoltam, hogy lehúzom és akkor eltűnik a DRV CHECK menü, de ez sem vált be.
Ötlet, hogy ebben a menüben, hogy lehet mozogni?
[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
válasz DM-Fan #89282 üzenetére
Kérdésemben pont az általad írt hozzászólást linkeltem be én is, igaz egy másikat, mint amit Te a válaszodban.Viszont én még mindig nem lelem az F gombot a TV oldalán.Tehát az általam írt 6 gomb közül melyik lenne az F?Most látom, hogy a hozzászólásod szerkesztve lett, eddig nem láttam a 2. bekezdést, az F gomb nélküli részt.
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz DM-Fan #89273 üzenetére
Köszi az infót, nem tudtam, hogy utána még ennyit fejlődtek a plazmák, mert már csak azt olvastam, hogy végük, na mondom fasza
Már nem hiszem, hogy költök plazmára, marad ez, illetve az OLED, ami valóban óriási előre lépés lesz képminőségben, ebben egyetértünk. Láttam párat élőben itt-ott áruházakban kiállítva, de ki nem , a pofám leszakadt, még akkor is, ha demó anyag ment rajta.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
KTTech
veterán
válasz DM-Fan #88810 üzenetére
Azért a ZT látható előrelépés volt, legalábbis nekem feltűnt a különbség. Ha lett volna a piacon, akkor biztosan rárepülök, akár másfélszeres áron is a 65VT65-ömhöz képest, de nem akarták eladni... most meg már nem érné meg lecserélni, akkor tovább lépnék a GZ2000 fele.
Szemmel láthatóan mélyebb fekete (lefele minden apróság látszik, persze sötétben), a tápzaj/ditherzaj töredéke volt a VTnek (sokkan "nyugodtabb" volt a képe), talán egy hajszálnyival kisebb volt a phosphor trail. Illetve nekem kevésbé tűnt fel a line bleeding is (a VT ilyen szempontból az őrületbe tud kergetni - és még csak azt se mondhatom, hogy az én pédányom rossz, mert mind a kettő, az 55-ös és a 65-ös is egyformán csinálja).
-
-
Chapel
addikt
válasz DM-Fan #88704 üzenetére
Ráírtam pár napja, nem jött még válasz; azzal kezdtem
Addig nem is viszem míg nem kapok valami választ; bár telefonban anno azt mondta mikor egyszer beszéltünk erről hogy vigyem el, mert így nem tud semmit mondani...énmáánemtomFotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
KTTech
veterán
válasz DM-Fan #88693 üzenetére
Én MadVR-t használok erre a célra, Windows 10 alapon. Sokkal jobb, mint egy fixen felprogramozott lejátszó, és a 4K/120fps HDR sem okoz gondot (elvileg). A HDMI 2.0b elég sokáig elég lesz és kb. 300 fontból hoztam ki (bár még az előlapi kijelzőt nem keltettem életre, időhiány miatt). Nézegettem a fix médialejátszókat is (pl. S905-el és társaikat), de nem egy ligában játszanak ezzel.
Mindenesetre egy darabig maradnak a VT65-ök, így egyelőre erős overkill a lejátszó, de 10 évig tuti nem lesz gondom a kompatibilitással (fizikai médiát legalább 6-7 éve nem használtam, minden NAS-okon van, redundáns rendszerben).www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
junior19
senior tag
válasz DM-Fan #88687 üzenetére
Szerintem kicsit túl bonyolítod a magyarázatot, s a száraz tényekkel nem biztos, hogy mindenki egyet fog érteni. S a fórumtárs eredeti kérdésére talán még személyes tapasztalata is be fog ugrani.
Egészen egyszerű szerintem a történet. 2008-ban a Pekingi Olimpia közvetítésével kezdődött hazánkban a hd közvetítés. Azt én még crt tévén, de hd-s beltériről néztem. De gondolom sokan jártak hasonlóan, hogy hamarabb volt hd képes forráskészülék, s arról lejátszva nézték a crt megjelenítőn a hd anyagot. Az a helyzet is hasonló, mint a 4K anyag nézése full hd-s megjelenítőn. S szerintem ilyen tapasztalata szinte mindenkinek lehet, amikor is elkezdtek terjedni a hd-s anyagok, de a megjelenítők még drágák voltak. Csak ez már jó pár éve volt, így nehezebben ugrik be mindenkinek.
A 4K - full hd megjelenítőn még meg van az az előnye is a HD - crt -vel szemben, hogy itt már maradhatott a digitális jelátvitel, míg a hd anyag crt-én való megjelenítéséhez át kellet analógra alakítani a videójelet.
Ha erre a történetre vissza emlékszünk, akkor belátható, hogy jobb lehet a 4K anyag full hd megjelenítőn is. Egyre kell figyelni lejátszó vásárlása esetén, hogy a HDR- SDR konverziót jól csinálja a lejátszó, mert az viszont tönkre vághatja a megjelenítést a full hd megjelenítőn.codec project
-
-
Wendelke
senior tag
-
Márk
senior tag
válasz DM-Fan #88665 üzenetére
Amit még elfelejtettem leírni, hogy nagy meglepetésemre por alig volt a készülékben (de azért azt a minimálisat is kifújtam belőle), illetve az öntapadós szivacs réteget a "gyári" ventik széléről simán át lehetett ragasztani az újra.
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #88667 üzenetére
Legalább 5 éve használom a Profissimót, az autóm kesztyűtartójában is van egy, kétnaponta portalanítom a műszerfal tetejét az LCD kijelzőt, a rémes fényes fekete műanyag betéteket, az óracsoport plexijét. Maximálisan elégedett vagyok vele, nem tapasztaltam semmiféle negatívumát.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #88665 üzenetére
Még mindig a szemérmetlenül drága Pronto-t használod a legalább ugyanolyan, ha nem jobb minőségű és hatodába kerülő Profissimo helyett? Pronto vs. Profissimo
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #88628 üzenetére
Két éve még nagybetűkkel írtam, egy fórumtársunk világosított fel és linkelt helyesírással foglalkozó honlapokat. Rettentően szégyellem miatta magamat.
Az igekötő és az ige témában egyetértünk és ami engem még iszonyúan zavar, az a tárgyeset mellőzése. Például: megütöttem a kezem. Helyesen: kezemet.
Még egy csúnya hibázásom, amiről nemrég szoktam le: jobb oldal, bal oldal nálam mindig egy szó volt.[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz DM-Fan #88611 üzenetére
Nem lesz tőle baja. Pláne egy tévében ahol relatív messze van az elektronikától a venti.
szerk.: A kontaktspré az nem kenőolaj, ahogy a WD40 sem (a sima legalábbis).
szerk.2: Hol alul? Két helyen jöhet ki az olaj, a matricánál ha nincs egyébként műanyag dugója, vagy a másik oldalán a venti tengelyének, de akkor alatta lesz a ventinek, vagyis maximum saját maga elektronikájába folyik bele, de attól se lesz baja.
Gyakorlatilag 2 cseppet kell beletenni, kizárt dolog hogy a tengely másik oldaláról aztán kitaláljon a venti motorján keresztül...
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
KTTech
veterán
válasz DM-Fan #88594 üzenetére
Tudhat az többet is, mint 8 bit legalábbis a gyárilag megadott színfelbontás alapján. A LUT az 16 bit, abból ditherel (pontosabban PWM-ezik, 3000Hz-el, ha VT60-as). Minél nagyobb a bemenő színfelbontás, annál pontosabban tud válogatni a LUTból.
Persze a filmeknél max. HDR-nél és japán anime-nél fordul elő 8 bitnél több (amit kb. semmi nem támogat dekódolásban, hardveresen), így elméleti a kérdés.
-
ltatrai
csendes tag
válasz DM-Fan #88592 üzenetére
10001 óra persze, hetente takaritom, amennyit tudok a racson keresztul ki is szoktam prszivozni . nem zavaro annyira, csak ha kicsit oldalt ulaz nem szemben, es mondjuk -40db az erosito akkor hallod, ha rendesen szol akkor csak az elmeny marad magaban all, nincs korulotte semmi. en is ugy gondoltam, hogy meg lehet, de a Videopart valasza szerint mar nem :/ na mindegy, lehet egy levetel takaritas igy 6 ev utan esedekes lenne, ahogy te is mondtad
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #88572 üzenetére
Köszi, azt az oldalt már délután betettem a könyvjelzők közé, holnap rászánok némi időt és elkezdem próbálgatni.
Azt reméltem, van egy tuti kód, ami a GT60-ra érvényes.(#88571) KTTech
A huszonötből ötöt betápláltam a Denon távirányítóba, egyikkel sem működött. Utána tettem fel itt a kérdést.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest