Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
KTTech
veterán
válasz uriember #91680 üzenetére
Amikor megvettem a 65VT65B-t nem néztem meg mennyi van benne... megnéztem a panel homogenitását és jóidő, kifizettem érte a 760 fontot és már ment is a kocsiba ennek már kb. 4-5 éve.
Viszont ha lesz valami vele, akkor egy Sony II. gen (vagy újabb) QD-OLED lesz valószínűleg az utódja, 77"-os méretben - mivel a Panasonic 77MZ2000B-ben nem MLA panel van sajnos...
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
arcitec
addikt
válasz uriember #91642 üzenetére
Azért precízebben is leírhattad volna, mert ez így megtévesztő. Ez CSAK HASONLÓ és nem u.a. Pár funkció nem működik(ahol más a felirat többek közt), mint a youtube (ami nekem fontos)... Most nem sorolom a teljes nem tudást, nekem is van ilyen a fiókban.
U.I: De állítólag át lehet rakni a belső gomb részt eredetibe és jó lesz, persze ha az volt a baja.
Megjegyzem, akinek ez számít, amit ajánlottam teljes értékűben, az sokkal, de sokkal finomabban működik.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz uriember #91564 üzenetére
Mindennemű szállítás nyilvánvaló kockázattal jár. Ugyanakkor a nagy üvegfelület szállítása törvényszerű, hogy csak állítva lehet szakszerű. Hiába párnázod körbe paplannal, azzal az üveg belső feszültségét nem tudod ellensúlyozni, hiszen a saját súlya miatt sérülnek meg a kapillárisok a mozdítás hatására, ha fektetve van. Senki nem mondja, hogy nem lehet megúszni a fektetve szállítást, csupán azt mondjuk, hogy a fizikai tulajdonságai és a gyári ajánlások okán is az állítva szállítás az elvárt. Nyilván, kellő körültekintés hiánya miatt állítva szállítva is sérülhet, ezért is kezdtem azzal, hogy mindennemű mozgatás kockázattal jár. Egy dologba érdemes belegondolni: az üvegtáblákat sem véletlenül szállítják így:
A teljesen szakszerű és a gyártók által is elvárt szállítási metódus az, hogy a készüléket a saját dobozába visszahelyezve kell elhelyezni vertikális helyzetben a szállítást végző járműben és rögzíteni kell azt. Az LCD-nek mindegy, a plazmának nem, ez van.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
all6atos
tag
válasz uriember #91527 üzenetére
Köszönöm!
Természetesen csak ugyan azt, vagy jobbat.
Elfogyott volna a pufferkondi, és a tápzaj beleszól a vezérlésbe?
Nagyobb fesz mellé illene a nagyobb kapacitás is, nem? Rég volt már... talán ESR miatt, ami gondolom itt hatványozottan nem mindegy.
105 fok felettit lehetne, csak nem éri meg?
Esetleg nem elkót? Vagy méretben, paraméterekben úgy sem lenne megfelelő, vagy aranyáron.Áll még hogy csak japánt?
Nem akarom fölöslegesen túltolni, de ha már egyszer megcsinálom, akkor kapja meg ami jár .
-
maxpayne
csendes tag
válasz uriember #91459 üzenetére
Az ilyen döntések mögött álló pszichés problémát vhogy sosem sikerült megfejtenem. 😢 Még a saját anyámat se értem... Ahelyett hogy vett volna egy jó plazmát, vett vmi 4K LG-t 220k-ért, mert - legalábbis szerinte - milyen jó az UI, egyszerű a kezelése és könnyen elérhető rajta YouTube, Netflix, HBO Go. Az itthon saját kezűleg kalibrált P55VT60-asom után ahányszor csak ránézek az LG "okos" TV-re, rosszul vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
válasz uriember #91387 üzenetére
hmm amilyen "szerencsém" van, hirtelen felindulásból vettem egy 42-es GT50-et. És ahogy nézem annak mintha tök ugyanilyen tápja lenne. Ha lesz egy kis időm, kipróbálom kicserélve. Talán ez a legegyszerűbb módja annak, hogy leteszteljem, hogy csak ennyi-e a baja.
-
vtechun
veterán
válasz uriember #91380 üzenetére
Tápot innen: TVPartstoday gondoltam. Kondi egyik sem púpos.
-
KTTech
veterán
válasz uriember #91291 üzenetére
Pedig vannak olyan szerek, amik tönkreteszik, az a vékony réteg könnyen megsérül, és szép foltos lesz a kijelző... Sajnos ez igaz minden AR rétegre, legyen az a TV-n vagy objektíven. Objektív tisztító folyadékkal viszont takarítható a plazma is.
-
uriember
aktív tag
válasz uriember #90793 üzenetére
Megnéztem most, 20380 óra üzemidő, tisztítással és a csavarok meghúzásával kezdtem tavaly, és mindegyik plazmámnál, ami eddig hozzám került. Ártani nem árthat (egy volt tv szerelő). Nem kell fosni az üzemidőtől, inkább a villanyszámlától...
[ Szerkesztve ]
Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?
-
Oplex
tag
válasz uriember #90752 üzenetére
Az 50-et úgy értettem, hogy ha működne / meg lenne javítva. Így nyílván max. alkatrésznek jó aprópénzért. Egyébként ehhez is minden megvan, a doboza is (amit most legalább kidobhatok, elég sok helyet foglalt ), bár kalibrálva nem volt.
De akkor legyen csak 35-40 működőképesen, még kevésbé van értelme megjavíttatni.
Viszont kereslet mégiscsak van, ha nemrég vettél eggyet.Ebből OLED lesz, a plazmát pedig szétszedem és játszom vele, hátha sikerül valamit elérni és akkor második TV-nek megmarad - de túl sok reményt nem fűzök hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
hatesz
tag
válasz uriember #90678 üzenetére
Szétszedtem, szerintem nincs rossz állapotban. Nincs fényesre kopott pogácsa, nem folyt bele semmi (üditő stb.) korábban, csak az a vákony olajos bevonat van rajta. Letisztogatom és összerakom.ű
Közben végeztem is vele, sajnos továbbra is minden gomb jelét tökéletesen veszi a tv, csak a másik távirányitó által használt program fel-le, hangerő fel-le, AV gombokra nem reagál...
[ Szerkesztve ]
Hogy mire való a nyomtató? Lassítja a papír haladását a szemetes felé...
-
svedmalac
tag
válasz uriember #90685 üzenetére
Csak azért vicc, hogy egy Panasonic megcsinálja a piac legjobb plazmáit és odatol mellé egy ipari hulladékot.
Hány olyan táv volt már a világon, ami a mai napig működik min. 20 éve...HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
BBéci
legenda
-
HoryThePooh
aktív tag
válasz uriember #90674 üzenetére
"a gumilapját kell egy durva újságpapíron felpucolni, ez tartós megoldás."
Bocsesz, de ezt egy kicsit lama user- eknek is leírod, hogyan kel elképzelni..
szétszed, hol pattint szét, mit sodorjak közben??Köszi, köszi, köszi
[ Szerkesztve ]
The one who has a true friend doesn't need a mirror :)
-
hatesz
tag
válasz uriember #90674 üzenetére
Azért szerintem az elég furcsa, hogy pont azok a gombok adták be a kulcsot, amik funkcióit egy másik távirányítóval használtam, de pl. a power gomb gond nélkül működik. Ezeket a nem működő gombokat nem is használtam korábban, mert arra ott volt a másik távirányító. Ezért is kétlem, hogy kopás/elhasználódás lenne a gond. Egyszerre valamennyi érintett gomb, használat nélkül?
Hétvégén szétszedem, ktakarítom ha kell,, jelentkezem majd a fejleményekkel.
Köszi szépen!Hogy mire való a nyomtató? Lassítja a papír haladását a szemetes felé...
-
Márk
senior tag
válasz uriember #90597 üzenetére
Abban így a képek alapján akár igaza is lehet, hogy "megvigyázott, karcmentes", csak hát a képminősége már nem az igazi.
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
Márk
senior tag
válasz uriember #90595 üzenetére
Jófogáson egyébként vannak érdekes dolgok: [link]
Nem tudom, hogy a tulajdonosa hol töltötte az elmúlt éveket, valószínűleg egy kő alatt, az a tv ennyiért soha nem fog elmenni.
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
BBéci
legenda
válasz uriember #90570 üzenetére
Legyen mindenből a legjobb, de csakis akkor, ha van értelme, ha kihasználjuk. A felesleges pénzköltéstől tartózkodom. Például menetrögzítő kamerához megvettem a Kingston High Endurance kártyát 128 GB-os méretben, mert oda az a legjobb. Sokan használnak feleannyiba kerülőt, azokkal is működik, de egyszer legyen gond, az milliókba kerülhet.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz uriember #90568 üzenetére
Nem biztos, hogy szükség van Extreme típusra, biztos vagyok abban, hogy az Ultra is megfelel erre a célra. Az már 3400 forintért meg lehet venni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
KTTech
veterán
válasz uriember #90554 üzenetére
A felbontás és a bitráta pontosan megegyezik azzal az adóéval, amit rögzíteni akarsz.
Utoljára 8-9 éve vettem fel TV-ből (még a G30-al, HDD-re), azóta sem hiányzik a funkció... Főleg, hogy amit felveszel kódolva lesz, és csak a TV tudja visszajátszani (hacsak nem töröd fel, de az már más kérdés).
-
M_AND_Ms
veterán
válasz uriember #90552 üzenetére
Már a G20-as (2011-ből) sem csak egyfajta (és mégis milyen fajta) hdd-t tudott kezelni.
Veszel egy 2,5-ös hdd-t, ami minimum 160 GB-os (és max 500 GB, hogy ne akarjon túl nagy tápot - bőven elég a méret) és rádugod, megformáztatod a tévéddel és kész.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
-
Márk
senior tag
válasz uriember #90533 üzenetére
Hu.
Akkor lehet majd lekapom a 14 éves Pioneer PDP-LX5090 hátulját és ránézek a csavarokra.
Ezek azok a csavarok, amelyek a paneleket a fém hátlaphoz rögzítik?
-
Márk
senior tag
válasz uriember #90514 üzenetére
Ez a földelőcsavar utánhúzás csak az 50-es szériára jellemző, hogy idővel fellazulhat, vagy a 60-as szériára is?
-
nagyúr
válasz uriember #90525 üzenetére
Jó, hát én se úgy értettem, hogy csak az tartja. De ugye a csucsu képén lévő állapottól jobban nem kell szétszedni a megfelelő portalanításhoz, csavar-meghúzogatáshoz? Máshová nem mehet be kóros mennyiségben a por?
csucsu:
Köszi! Ez a hátlap eltávolítása utáni állapot? Szóval más nincs még kivéve, szétszedve a képen?[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
válasz uriember #90516 üzenetére
A Panasonic márkaszervizben felfüggesztett kereten javították (és tárolták) a plazmákat...tudom, mert jártam ott az egy dolog, hogy ha nincs mozgatva, le lehet fektetni, de szállítani például szigorúan tilos a gyártó szerint (is) ilyen formában.
Én inkább béreltem egy nagyobb autót, hogy hazahozzam a 65"-ost... de költözésnél is emiatt - meg a 120cm-es parabolatükör sem fért be a Yarisba - béreltünk ki egy furgont néhány órára.
-
BBéci
legenda
válasz uriember #89987 üzenetére
61? Elküldlek gyufáért!
Inkább vásznat eresztek le az 50 colos plazma elé és vetítek.
Viszont nincs semmiféle PS-em, sőt, PC-n sem játszom. 10-12 éve párszor flippereztem, az nem rossz, de inkább elmegyek a Flippermúzeumba, ha játszhatnékom támad. Kijelzőt bámulva gombokat nyomkodni... Kösz, nem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
uriember
aktív tag
válasz uriember #89907 üzenetére
Update: a csíkozás hibája meg lett, ha valakinek esetleg előfordul, a táp és a végfok - meg tulajdonképp az összes panel - TESTelési pontjait (a csavarokat) jól meg kell tépni...Valami tranzienseket szed össze onnan, ha bizonytalan a földelés, mivel a sasszén földelik össze az összes testpontot. Örülök, ha segítettem valakinek .
-
BBéci
legenda
válasz uriember #89908 üzenetére
Korlátozott képességű a lejátszás, a helyedben biztosan nem szenvednék vele, hanem vennék egy normális médialejátszót. Én azt tettem.
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz uriember #89869 üzenetére
A 30-as széria sajnos fényerő-korlátot kapott, és minden egyéb, amit írtak.
65-ös átlóval VT60 nagyjából nincs, vagy értelmetlen áron. Annyiért már inkább egy nemeldzsí OLED, ami új, minimum 3 év jótálással januártól.
Én fiamnak keresek 65-ös plazmát, a méret miatt akár egy nem leharcolt VT20 is érdekes lehet, de valószínűleg ezt már el kell ereszteni, nincs normális használt kínálat, mármint olyan, ami vételre érdemes.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
nagyúr
"szemezek egy Panasonic TX-P42VT30E 3D SMART Plazma televízióval......tudnátok-e mondani véleményt erről a típusról?"
Kicsi!!! Hacsak nem 1-1.5 méterről nézed. Persze attól függ, mennyiért jutnál hozzá, de szerintem 42S20-at 42VT30-ra cserélni nem lenne bokalef@sós különbség, persze nem ismerjük a képminőség-igényeidet. Inkább méretben növelj 2-3 nagyságrendet, azt igazán előrelépésnek élnéd meg.
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
válasz uriember #89871 üzenetére
Itt a VT utáni szám is számít, az jelöli a generációt. A VT60(65) a legutolsó generációt jelenti, egyben a legjobb képminőséget is, amivel elbúcsúzott a plazma technológia (kivétel a ZT60, de olyat nem igazán lehet találni).
-
KTTech
veterán
Ahogy BBéci is írta, ma már nem igazán ajánlott a 30-as széria (mondom ezt úgy, hogy van egy 50G30-am), sőt, semmi a 60-as alatt igazából. Az ennyire régi plazmákat ma már egy közepes LCD is utolérheti képminőségben (a fekete szint ezeknél még nem volt olyan mély, mint a későbbi generációkban, a mozgásban pedig sokat segít a BFI az LCD-knél, a dither pedig eléggé látható rajtuk, fényerejük sem volt túl nagy. A maguk korában persze nagyon jók voltak, csak azóta eltelt több, mint 10 év).
-
uriember
aktív tag
válasz uriember #87486 üzenetére
Nem az oldotta meg a szaggatást...A végső megoldás most már tényleg megvan: asztalra jobb katt, Intel HD grafikus beállítópult, megjelenítő, HDMI kábel bedug TV laptop közé, általános beállítások, megjelenítők konfigurálása - laptop 1920x1080 60Hz, Pana is 1920x1080 60Hz (50Hz-en volt...) - méretezés megjelenítő képméretének megtartása pipa, több megjelenítő fül - megjelenítő klónozás pipa, alkalmaz.
OK
Hibátlanul fut minden stream beállításon, felbontáson.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- eFootball
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest