Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
szika87
aktív tag
válasz maxpayne #92237 üzenetére
Fotók alapján nem bánt vele kesztyűs kézzel
Senki se fogja meg venni ennyiért szerintem, jó ha 30-at ad érte valaki így ebben az állapotban de még lehet annyit se, főleg hogy ez még 8. generációs kuro, bár egész szép feketéket el lehet vele érni külföldi fórumokon alapján.We are here for a good time, not a long time.
-
Gabor970
addikt
válasz maxpayne #92216 üzenetére
én ilyent használok samsung PS51E550-hez. Mivel androidos, felmegy rá telepítővel a smarttube app is, és már reklámok is eltűnnek a youtuberól. Bevallom, külső billentyűzetet és egeret nem próbáltam. 20e Ft környéke.
https://www.youtube.com/watch?v=HR8pXY3R7xY
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Dudee
senior tag
válasz maxpayne #91904 üzenetére
Még csak pár napja használok egy lg g3-at. Elsőre nyilván lenyűgöző, szerintem másodikra is az lesz. SDRben talán nincs óriási különbség, de tegnap elkezdtem nézni egy tudományos dokut a csillagok születéséről, dolby vison, 4k. kb 3 méterről nézem a 65"-t, és hát az azért odaszögezett durván a kanapéhoz. Nem csak a hatalmas kontraszt miatt, de a színtér miatt is. Ilyen színeket sajnos nem tudott a kalibrált vt60. (btw: a nagyon korai ,véleményem az, hogy megvannak azok a műfajok, amiknek nagyon jól áll a hdr/dv, de valahol teljesen felesleges)
[ Szerkesztve ]
-
Robeast
tag
válasz maxpayne #91907 üzenetére
Apropó C2 és Gsync, hátha más is belefut. Pár hétig elvoltam azzal a jelenséggel, hogy miért dobálja el a PC képét a tévé. Villogott, eldobta, ilyesmi. Valami szoftveres megmakkanás miatt, ha jól emlékszek a 100Hz-et nem szerette, csak a 99-et. Átállítottam, megszűnt a jelenség...Arra már nem emlékszek, hogy a tévének volt nyűgje vagy valami Nvidia driver volt, de jó pár hónapig fennállt, mire rászántam magam, hogy utánajárok.
-
5leteseN
senior tag
válasz maxpayne #91904 üzenetére
maxpayne
csendes tag :"... Később amint eladjuk a lakást itt a VII. kerületben és valahol az agglomerációban veszünk egy családi házat, valószínűleg autóba ülök majd és kimegyek Németországba egy 65"-os VT/ZT60-ért. :D ..."
Az ilyen "Plasmaphile"*-ek nem találok én a "Kikötőben" 65"-os VT/ZT60-akat!
Jaaa, hogy én is az vagyok...Én már 2. éve vadászok egy ilyet, de "csak" VT20-asok jönnek szembe! Tavaly egy olyanról is lemaradtam 200€-ért
Nyilván poén volt a hsz-em elején! Szerintem értjük!
* plasmaphile: saját "gyártású" szó, az audiophile mintájára.
[ Szerkesztve ]
-
Dudee
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz maxpayne #91891 üzenetére
Nagy?
Nincs 2,5 méter az ajánlott nézési távolsága, tehát egy 12-14 négyzetméteres szobába optimális.
Elgondolkodtam a megvételén, mert szuper tv, ezt kifejtettem a tesztjében is, de az 50 colos GT60 még kitűnő állapotnak örvend és nem tudnék a tarolására megfelelő helyet biztosítani.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bolic
őstag
válasz maxpayne #91887 üzenetére
Kérdezem, mert ha egy valamelyik hibás, nem lehet 175 rugó!
Például:
- Vannak pixel hibák és alpixel hibák?
- Elszíneződések?
- Homogén és homályos világítás?
- Ghost beégések vannak?
- Kontakt hibás tápkábel a TV felőli csatlakozója?Nekem pl. mind megvannak a válaszaim, hogy mindenképpen ingyen adom majd el.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
salapp
addikt
válasz maxpayne #91836 üzenetére
Érdekes, hogy pár napja, a Sony "4000nit a jövő" böffentése óta mindenki azon huhog, hogy a Sony dobni akarná az OLED-et.
A Sony egy hatalmas bevételekkel rendelkező, nagyon diverzifikált cég. Bevételeinek jelentéktelen részét teszi ki a tévé értékesítés, azonban arculat oldaláról fontos, hogy legyen nekik ilyen. A mobil ágazatot meg a VAIO laptopokat könnyebben kukázták, mert azoknak nem volt különösebb kapcsolata fősodorral náluk.
Azt értem, hogy pénzügyileg a legjobb döntés saját fejlesztésű, gyártású technológiákat felvonultató készülékek gyártása. Egyébként a lehámozott Sony miniLED képernyőkkel mutatták be, hogy az új fejlesztésű háttérvilágítás milyen profin képes fényerő-fokozatokat megjeleníteni. Az biztos, hogy ez jó írány, és a piac jelentős része örömmel fogadja a szuper csúcsfényekkel rendelkező ilyen tévéket. És mivel a megjelenítőt nem kompletten az LG Displaytől vagy a Samsung divíziójától veszik majd ezekhez, így versenyképesebb fogyasztói árak mellett is sokkal nagyobb profittal tudják értékesíteni ezeket a készülékeket.
De hogy emiatt kompletten dobnák mostanában az OLED tévéket?
Miért tennék? Évek óta a szakma által is elismerten szállítják az "év legjobb OLED tévéje" készülékeket. Tudják, hogy presztízsértéke van OLED-eket kínálni és a vásárlók igényesebb, pénzesebb felső szegmense ki fogja fizetni a többletet az általuk implementált hozzáadott értékekért (acoustic surface audio, képalkotási algoritmusok).
Az lehet, hogy esetleg mondjuk a WRGB OLED-eket kiveszik a kínálatból később és - ha nem lesznek rossz tapasztalatok, illetve a kisebb és nagyobb képátlót is le tudják fedni - csak QD-OLED kijelzőket használnak majd ezekhez a tévétípusokhoz.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
hunspikey
őstag
válasz maxpayne #91700 üzenetére
Én ezzel engedd meg, hogy mint ex-Pana plazmás (65VT60 előtte 55VT50) vitatkozzak.
Egyrészt a plazmának nincs feketéje - egy sötét derengés az egész, a frissító vonalak folyamatosan mennek, hogy ne hűljön le a panel, a valós 0,0033 nites "fekete" OLED szemmel egy szép szürke árnyalat egy HDR filmből.
Másfelől a plazma képe tele van hibával. De úgy konkrétan.
-Egyrészt szivárvány effekt- a 2500 herzes képi tartalom "belövés" miatt mozgó fehér/világos tartalmak színes pacákat hagynak maguk mögött
-foszfor trail - a zöld foszfor lustább mint a többi minden mozgó világos test zöld csíkot húz
-folyamatos remegés, vibrálás, a fizikai képfrissítés miatt
-nincs valós fekete - a scanline-ok miatt csak sötét szürke van
-black crush - hát igen pl Oblivion Morgan Freeman szivaros jelenete, OLED az egész arcot mutatja, a VT60 nem tudta -ez volt a kedvenc tesztem
-iszonyú dither zaj - mivel egy plazma pixel csak 8 fényességi állapotot vehet fel, időben kell villogtatni a további árnyalatokhoz (ettől remeg) - de még a dithert is vastagon be kell vetni, hogy sötét közeli árnyalatokat meg tudja jeleníteni.Ha ettől mondjuk csak úgy a poén kedvéért mind, mind eltekintünk akkor ott van a maximális 90 nites SDR fényerő -lehet rá mondani, hogy mozis, de ez kb olyan mintha a Sokol rádióra azt mondanánk egy házi mozi rendszerhez képest, hogy meghitt - szóval maradjunk annyiban, hogy nappal nézhetetlen, HDR-t elfelejtheted, nem is tudja, appok lejártak róla stb stb, a lista végtelen.
Ja, gyárilag közép stimulusnál 2.7 körül van a valóságban a gammája, az RGB tracking is gáz - 3 körüli delta E - szóval van baj..
Félre ne érts - volt plazmám, mindig csak a legjobb az adott időben - János666 kalibrálta, mert vettem a fáradságot, hogy kihozzam belőle a maxot - szép színei vannak, tényleg CRT jellegű, de könyörgöm egy mai OLED-re ne mondjuk már, hogy nem hozza a szintjét.... vagy arra gondolsz, hogy nincs benne annyi képi hiba a mai napig
Jó volt, szép volt - 10 évvel ezelőtt- de helyén kell kezelni.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
sambenez
addikt
Bizonyára te láttad egymás mellett a kettőt. De nem azt írtam hogy a VT60 szar, csak annyit kategórikusan kijelenteni, hogy a samsung szóba sem jöhet egy baromság.
Ráadásul sokan nem is VT60 tulajdonosként jelentik ezt ki.
Egyébként nincs akkora különbség a VT60 és az F8500 között mint ahogy azt gondolod.
De ha a lelkednek az jobb gondold azt, hogy a samu sokkal szarabb. -
5leteseN
senior tag
Gondolom a vásárlók többsége mesterlövész(sas-szemű) illetve maga "A" Sas/Sólyom/Ölyv és "csapat-társaik", hogy éles szemüknek feltétlenül szükséges a marketingesek szerint a 40(+) colos, 4k-s TV.
Ez "egyértelmű"!Ugyanezért kiemelten kell a 144Hz-es monitor/TV is, bár kb. 100 évig a duplázott 25Hz-es képváltás is jó volt, de az emberi észlelő-képességet a modern marketing bámulatos evolúciós gyorsasággal megsokszorozta!
Cserébe elég gyorsan átugorja a változatos nevű (de OLED-re meglepő módon egyre jobban hasonlatos nevű ) LED-TV-k szürke feketéjét, és a blti ismertetőkben sem nagyon jelenik meg (szintén marketing-véletlenül) a cd/nm, vagy nit jellemző, ahogy a "fekete" fényereje sem!
Ilyen "jelentéktelen tényekkel" nem akarják zavarni a vásárlót pénze elköltésében!
[ Szerkesztve ]
-
pkaresz
őstag
válasz maxpayne #91477 üzenetére
Sziasztok!
Egy Samsung 65"S95B QDOledet használunk két napja, másik szobába került a
P50" G30E. Mozgásmegjelenítésben nem láttam eddig még különbséget, Szerintem szeretni fogom, jó technológiának tűnik a Samsung vonal!Üdv: Karesz
[ Szerkesztve ]
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
szika87
aktív tag
válasz maxpayne #90077 üzenetére
Igen csak egy VT60 vagy ZT60 esetleg egy Pioneer Kuro KRP600, még mindig nem ritkán 400-600 ezerért árulják akár ebayen is. Ennyit nem érnek szerintem, akkor sem ha mai napig gyönyörű képük van, de meg kell érteni, hogy ezek már 15 éves készülékek.
Nem lehet tudni mikor megy szét bennük valami. Mondom ezt úgy hogy boldog tulajdonosa vagyok egy Pioneer Krp600-nak. Ennyi pénzért már én is inkább egy új oled-et néznék, kivéve ha 150-200 ezer körül ki tud fogni az ember a fenti csúcs plazma közül egy megkíméltet, mert ennyi pénzért jobb képet max úgy kap ha 4x ilyen drága tvt vesz. Viszont olcsón max az adja el aki nem ért hozzá, aki tudja miről van szó az vagy nem adja el vagy megkéri az árát mert tisztában van vele mit nyújt egy ilyen masina.
[ Szerkesztve ]
We are here for a good time, not a long time.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz maxpayne #90077 üzenetére
Én a 65VT60-am jelenleg max. egy 65HZ2000-re cserélném le, de nem érzem a késztetést még úgy sem, hogy egyre több UHDBD van a polcon. A hó végén elvileg megkapom a PS5-öt, de szerintem még ez sem lesz kellő motiváció. Amíg bírja szulával, addig marad a 65VT60, márpedig szüleimnél még a 2008 év elején vásárolt 42PX80 is hibátlanul működik mai napig, szóval bízok benne, hogy még van benne pár évnyi hibátlan működés.
Get Moded!
-
KTTech
veterán
válasz maxpayne #89933 üzenetére
A ZT60-nak láthatóan jobb a képe, mint a VT60-nak, kérdés, hogy a 60" vs. 65" mennyit nyom a latban (a ZT60 jobb panelt és jobb elektronikát kapott - mármint sokkal kisebb a zaj a megjelenített képen. Igaz ez csak akkor látható igazán, ha a normál nézési távolságnál jóval közelebbről nézi az ember).
A microLED-et nyugodtan elfelejtheted, soha nem lesz megfizethető árú (nem is szánták annak).www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen notebookot vegyek?
- Óra topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei P30 - kell ennél több?