Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DM-Fan

Topikgazda

válasz oeti1986 #89358 üzenetére

Egyértelmű, hogy legjobban a Panasonic-kal, vagy a Pioneer-rel jársz, akár a képminőséget, akár a tartósságot nézzük. Más kérdés, hogy ezek a készülékek optimális esetben is minimum 7-11 évesek, szóval nagy összegeket már nem szabad rákölteni, hacsak nem sajnálod rá a pénzt abban az esetben, ha mégis elpukkanna és nincs rá garanciád.

Én három Panasonic plazmát vettem, mindhárom a családon belül szolgál mind a mai napig, pedig az elsőt 2008. év elején vettem, a másodikat 2010. év végén, a harmadikat meg 2014. év elején. Mai napig minden áldott nap menek és kutya bajuk. A jelenlegi TV-m egy Panasonic 65VT60 - ez volt az utolsó szériás, legnagyobb méretű felső kategóriás modellje a Panasonic-nak. Lekopogom, hogy mai napig hibátlan, pedig 2014. januárja óta nyúzom: megy rajta TV-adás (jóideje nem zoom-olgatom a logókat, mégsincs beégés), Blu-ray, 4K Blu-ray és konzollal is ezen játszok (PS3/PS4, Nintendo Switch, C64, SNES Mini - szintén mindenféle beégés nélkül). Ez a modell kifejezetten ajánlott, nem sok jobb készülék volt: méretben 65"-os, 3D-képes, mai napig megy rajta a Youtube-kliens, hangvezérléses, egyszóval ha úgy nézzük, még "okos" is, ha valakinek ez szempont.
    Ugyanakkor már nehéz találni belőle makulátlan példányt, mivel nem annyira adogatják el (eszemben sem volna nekem sem), tekintve, hogy nagyon jó készülék volt, illetve ha van is eladó, megkérik az árát.
    Ugyanakkor hacsak nem vagy háklis a mozgókép-megjelenítés kapcsán az OLED-ek/LCD-k körében tapasztalható sutaságokra, akkor lehet mégis inkább érdemes lenne elgondolkodni egy új, garanciális készülék vásárlásán. Nem lebeszélni akarlak a plazmákról, mert nálam jobban nem sokan kedvelik a technológiát, de legyünk őszinték: garancia nélkül nem mindenkinek ajánlott belevágni. Alkatrész még ugyan van és elég jó áron be is szerezhető, de sokakat elriaszt a készülékek kora és garancia nélkülisége. Mondom ezt úgy, hogy nekem egyébként eddig egyik Panasonic plazmámmal sem volt gond (kop-kop-kop).

Továbbá légy tekintettel arra, hogy klasszikus értelemben vett monitornak azért továbbra sem ajánlottak. Technológiájából adódóan nem olyan nyugodt a képük és valamelyest (példányonként is változóan) érzékenyek a konstans képtartalomra (pláne túlhúzott beállítások esetén). Persze, ha csak kiterjesztett asztalként használnád, ahová odahúzod a filmlejátszást, illetve ráküldöd a játékot, egyéb esetben meg mondjuk nem aktív a képe, akkor oké.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés