Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
válasz KTTech #89195 üzenetére
"Egyelőre egyik VT-t se tervezem eladni... nincs 3D OLED egyelőre (a többi kitételemnek kb. megfelelne egy 65HZ1000 - a HZ980 sajnos nem üti meg a mércét..."
2016-os LG modellek között még volt, utána szüntették be az ilyen paneleket.
Anno a 3D miatt vettem gyorsan egy 55E6V-t, ami akkoriban 950e bruttó volt.
Gyorsan rájöttem, hogy az animációs 3d-filmeken kivül nem is nagyon van értelmes tartalom rá. (talán az Avatar az egyetlen nagyfilm még ami jó 3d-ben).A többi sajnos egy vicc, rá kellett jönnöm, hogy a 3d olyan kompromisszumokkal jár a filmkészítés közben amelyet nem sokan vállalnak be. Kivétel az animációs cuccok, mert azokat maximum újrarenderelik.
Lehet, hogy évente van 1-2 film ami ilyen és tényleg lenne értelme megnézni.
De ehhez felesleges 3d tévét venni szerintem.[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
válasz bucsher #89194 üzenetére
Egyelőre egyik VT-t se tervezem eladni... nincs 3D OLED egyelőre (a többi kitételemnek kb. megfelelne egy 65HZ1000 - a HZ980 sajnos nem üti meg a mércét, az 1500-asnak felesleges a hangprojektora, a 2000 pedig túl drága nekem még)
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Bugarov
aktív tag
65vt60ra en siman kiadnam a 200e-t. Azert mert nincs alternativa. Tegnap volt szerencsem latni egy sony gx 8valahanyas lcd-t meg egy lg e8as oledet egymas melett ugy hogy kezilabdameccs ment rajtuk. Egyforman szar volt a kepuk. A játékosok feje egy morfolodo kockás paca volt mind a ket tv-n. Ott tartok h cserelnek 65" ra de se az lcd se az oled nem hozza azt a termeszetes osszhatast amit plazman megszoktam. Igy csak a hasznalt piac maradna de 55os plazma is ritkan bukkan fel nemhogy 65os.
-
daneel_hu
addikt
válasz Agyrák666 #89185 üzenetére
Nincs 10+ éves oled, mert csak 2013 óta lehet kapni ekkora méretekben, de mivel akkoriban horror volt az ára, kétlem, hogy túl sok példány "futkorászna" belőlük.
A legrégebbiek nagyjából most múltak el 5 évesek...Az enyém most lesz 2 éves (65E8PLA) és 6000 üzemóra van benne. Teljesen homogén, beégésmentes. Pixelhiba sincs.
-
KTTech
veterán
válasz Agyrák666 #89187 üzenetére
Azért fontban, mert én abban kapom a fizetést, abban fizetem az adót (szerencsére) és abban vettem az eszközeimet is (ezért nem is VT60-at írok, mert nem az van ráírva a TV-imre).
Egyébként senkinek nem tilos eljönni idáig egy TV-ért, meg futár is el tudja vinni Mo-ra. USA-ból is, csak macerásabb (adók, vámok, és még a tápegység se jó benne...)www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
KTTech
veterán
válasz Agyrák666 #89185 üzenetére
Amikor megjelentek a plazmák, akkor ugyan ez a sztori volt...ennyi erővel az első generációnak se kellett volna megjelennie. 2008 előtt elég limitált volt a panel élettartama, gyorsan elvesztette a fényerejét. A neoPDP panelek előtt a képminőség sem volt az igazi, de még az 50-es szériával is voltak gondok ilyen téren (pl. az 50Hz bug). A 60-as széria sikerült úgy, ahogy nagyjából kellett volna, ez kapásból 4 generáció különbség... és előtte volt még jópár.
Mellesleg a Pioneer-ok 2 évvel a 60-as széria előtt érték el a csúcsukat - aztán felvásárolta kilóra őket a Panasonic -, tehát ennyivel öregebbek, amiket még ajánlanak (és black reset nélkül elég csúfos lenne a képük, de helyretehető - egyelőre), bár 60"-nál nagyobbak soha nem készültek.Alkatrészek még vannak: azokból a példányokból, amik már feladták a harcot, mert gyári új alkatrészek már nincsenek, a márkaszervizek már nem tudnak beszerezni hozzájuk semmit, lejárt a terméktámogatás.
A gond csak az, hogy ha tetszik, ha nem, a plazma csak SDR tartalmakra megfelelő, azokból is az alacsony színmélységűekre, és sok sebből vérzik (hiába szeretem én is, de nem vagyok elvakult fanatikus).
A temp IR-t nagyon szeretném elfelejteni - főleg a bekapcsolás utánit, akkor elég durván képes ott maradni a tartalom, még a saját bekapcsolási logo-ja is -, a line bleeding-el együtt, a banding se a kedvencem, de a foszforlag se tuti, az ABL elég agresszív (hogy ne szálljon el se a fogyasztás se a tápegység - bár ennek szokása még így is az YSUS és VSUS panelekkel együtt). A mozgóképfelbontása már nem egyedülálló, ebben már nincs előnye az idei OLED-ekhez képest.
Ezek a hibák az LCD-khez képest nekem megfelelő kompromisszumok voltak, eddig. Most (idéntől) már van jobb... a tavalyi OLED panelek még nem ugrották meg a szintet, az idei 120Hz-esek, főleg a Pana BFI-vel már igen. De ennek is van ára, nem igazán jók játékra, és persze a 4K/120Hz bukta, valamint némi fényerővesztés is van HDR-ben emiatt, ami a HZ2000-nél fáj legkevésbé - és ez a legellenállóbb panel az IR-el szemben is. Ez a két hiányosság Nekem még vállalható kompromisszum lenne, a beépített smart funkciók nem érdekelnek, csak a képminőség. Abban pedig már jobbak, mint a csúcs plazmák valaha is voltak.
-
Agyrák666
aktív tag
válasz sambenez #89186 üzenetére
Nem lesz, mert senki se mondta, hogy nem veszek ha nincs mas. :D De amig kevesebb mint felaron lesz egy 65"os csucs plazma egy ugyanekkora oledhez kepest, akkor egyertelmu, hogy melyiket valasztom.
KTTech:. Te pedig nem tudom miert fontban szamolsz. Kutyat nem erdekli, hogy mennyiert veszel Angliaban. :D
De akkor en is, en is! 2 evvel ezelott lattam ZT60-at 500 dollarert amcsi ebay-en.Es? Mustangot is biztos talalnek par millioert ami nalunk 10+.[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
válasz Agyrák666 #89183 üzenetére
Pont annyi az esélye az LG paneles OLED tönkremenetelének, mint egy csúcs plazmának. Semmivel sem több vagy kevesebb. Pana paneles TV-t többé már nem fogsz venni, semmilyen technológiával (mert nincs olyan kijelzőgyára, ami képes lenne termelni, fejleszteni fejlesztenek, de a gyártás nem saját). A következő Pana TV-k lehet Samsung OLED panelesek lesznek éppen...
Addig örülj, amíg működnek, mert egyre kisebb esély lesz a javításra, ha gond van velük...
[ Szerkesztve ]
-
Agyrák666
aktív tag
Minden van hozza. Ha a panel megy tonkre, akkor pedig mar 2-3 evesen is tok felesleges javitani, mert mindenhogy gazdasagi totalkar.
En meg mindig elobb vennek egy 7 eves plazmat, ami valszeg siman elketyeg ugyanennyit az eddigiekbol kiindulva, mint egy lg paneles pana oledet 3 ev garival, ami teljesen lutri mikor megy tonkre. Nincs is ugye mihez viszonyitani, mert alig par eve vannak a pacon.
De amugy igen, egy 65HZ1000-re en is beneveznek, de mit is nyernek vele? Tegyük fel elviszik a VT60-at 300-ert, hozzateszek meg 200-at (kifuto aron jovo nyaron gondolom 500 korul lesznek ezek az oledek), es lesz egy uj tv-m garival, nagyobb fenyerovel. Hurra, buktam 200 ezret. -
salapp
addikt
válasz M@trixfan #89177 üzenetére
Értem, amit mondasz, viszont minden egyes hónappal, ahogyan öregednek ezek a plazmák, ahogy nehezedik a kellékszavatossági idő után megszerezni bármilyen alkatrészt hozzá, egyre értelmetlenebb lesz venni egyet, százezrekért meg aztán pláne.
Megtartani? Simán!
Ahogy Ispy mondja, kalandoroknak való.
Olyan ez, mint egykor király harmincmilliós autót venni húszévesen, ha nem vagy komoly műhellyel rendelkező szerelő.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Ispy
veterán
válasz M@trixfan #89177 üzenetére
Senki sem vitatja, hogy ez egy remek tévé minden tekintetben még ma is, a gond az, hogy a legfiatalabb példány is már iskolás korú, szóval akinek van, annak remek, de megvenni 300k-ért egy időzített bombát...azért 300k nem kevés pénz. Akinek meg nem pénz, az nem használt tévét fog venni. De biztos van egy-két kalandor, akik bevállalják.
Én inkább vennék egy 55-ös oledet 700k-ért garanciával.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
M@trixfan
addikt
válasz salapp #89175 üzenetére
Teljesen máshogy látom. Nem valós dolog úgy beállítani egy 2-300000 Ft-os költséget mintha valami sorsfordító, “once in a lifetime” beruházásra készülne valaki, messze nem akkora tételről van szó. Akinek belefér veszi, akinek nem, nem veszi.
Technikai paramétereket tekintve máig az egyetlen valódi RGB színkeveréses technológia a plazma, ráadásul nem LED spektrum! Fekete-közeli homogenitás és mozgásábrázolás még mindig refrencia. Kijelenthető, hogy máig az egyetlen panel ami 24p-t ábrázolni tud. Pont Vincent videóját kell kontextusában értelmezni, milyen óriási dolog, hogy ennyi idő után megállja a helyét a piac legkifinomultabb OLED készüléke mellett is. Ez a tech világban kuriózum ilyen időablakot tekintve. Ha valaki ésszel és ízléssel állítja be a készüléket akkor a képe nyugodt. Ráadásul az “image retention” hajlam (szándékosan nem beégést írok, az a népi legendárium tudat mezeje a témában) elég nagy szakaszon dinamikus és reverzibilis, míg az OLED-nél kumulatív. Nyugodtan játszom a plazmán ésszel beállítva, még enyhe ghost sincs. Szerencsére jól alakul az OLED statisztikája, de a kumulatív jelleg még később jöhet ki rajtuk.
Ez egy rétegtermék, ki kell várni a megfelelő vevőt. Annyira “wishful thinking”, hogy 100000Ft-ért venne mindenki a fórumon 65VT60-at és ezt jól meg is beszéljük egymás közt... Aki érti miről van szó, tudja mit keres, majd elviszi. Meg kell várni a megfelelő vevőt, ez több hónapos projekt. Ha egyáltalán eladó sorba kerül a készülékem a 100000-es ajánlatokra nem is fogok válaszolni. Nem büszkeség, vagy ilyesmi, hanem tudom milyen értéket képvisel.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
salapp
addikt
válasz sambenez #89174 üzenetére
GT/VT60: ma már így kell ezekre gondolni: el nem adnám semmi pénzért, de meg nem venném százezer felett (pár éve még én is vettem volna, persze akkor sem aranyárban, de most már elérhető áron van GZ-szériás Pana oled, nemsokára HZ is esik, ezek mellett már végképp nem érdemes).
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Viktor81
senior tag
Megmondom, miért nem adtam el. Szerinted mennyiért kapnék ilyen minőségű, ekkora méretű TV-t jelenleg újként ? 1 millió ? (nem kell ajánlani a 600e Ft-os LG OLED-et, ami csodálatos HDR 4K állókép megjelenítésre képes) Nem akartam kidobni 700e Ft-ot, hogy legyen egy ugyanakkora TV-m nagyobb "fényerővel".
-
KTTech
veterán
válasz Agyrák666 #89164 üzenetére
Jókora palimadarat fogtál ki...
Én 760 fontért vettem a 65VT65-öt 1 éve és 8 hónapja, azaz kb. 275E Ft-ért. Az 55-ösért 425 fontot adtunk kb. 2.5 éve (148E az akkori, 350 Ft-os árfolyammal számolva).
A hirdetésben még régebbi és főleg kategóriákkal lentebb levő van 210E-ért, ami kb. vicc, felét sem éri meg.
Az idei LG paneles (mellesleg Panasonic által átalakított, egyedi), OLED-ek már felülmúlják a legutolsó ZT szériás plazmákat, minden tekintetben. Ha most tönkremenne bármelyik VT-m, már nem javítgatnám, hanem eladnám alkatrésznek, és vennék egy 65HZ1000-et... pedig elég érzékeny vagyok a képminőségre.
-
KTTech
veterán
válasz Pro Koryak #89162 üzenetére
Üzemidőt meg lehet nézni, tesztábrával a beégést is, a kijelzőn levő karcok sem maradnak láthatatlanok. Ennél többet az ismert előéletű TV-nél sem tehetsz, pont ugyanolyan eséllyel fog meghalni. (sőt, ha valaki szorgosan áramtalanította, többet ártott neki, mint aki éveken keresztül áram alatt tartotta - de ez kb soha nem fog kiderülni).
Én mindkét VT65-öm (igazából 4-et, mert eredetileg egy 55-ös és egy 50-es volt, az 55-ösből lett a 65-ös pár hónapon belül, majd kicsit később a hálószobai 50-es cserélődött 55-ösre) eBayről, licittel vettem - és ott is adtam el -, látatlanban. Átvételkor a helyszínen megnéztem, rendben volt minden, elhoztam...
-
Agyrák666
aktív tag
válasz Pro Koryak #89158 üzenetére
Valszeg Jürgentöl. Aki barmilyen hihetetlen, de szinten tv nezesre hasznalta, nem pedig ping pong asztalnak.
Cserebe kapsz egy plusz tunert. -
csucsu54
tag
Ez nehéz kérdés,a németeknél 450-500 euróért hirdetik,itt ez szubjektív dolog,de a feléért biztosan nem tudod megvenni!Kevés eladó Pana van az 50-es és 60-as sorozatból,a mozgásmegjelenítése jobb mint az OLED-nél,de más egyébben jobb a plazmánál!Beszélj a hirdetővel,talán valamennyit enged az árból,szánjál rá többet,ha minden áron plazmát akarsz!
A döntés Nálad van! -
Pipó
őstag
válasz csucsu54 #89151 üzenetére
Szerinted mennyi a reális ára? Komolyan kérdezem, mert kb. a felét szánom rá.
Salapp: ennyi pénzem nincs, a plazma egyébként is tetszik. Sokat megy nálam az sd adás, a gyerek csak Disney csatornát néz. Igaz én is csak snookert, de az legalább HD.
Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz kisbalazs83 #89141 üzenetére
Működik A Set Top Box ad tápot az antennának és a LOOP kimenetén összekötve a G30-on bejönnek a DVB-T csatornák. Nem kell a második távirányító
[ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
csucsu54
tag
válasz salapp #89150 üzenetére
Szia!
Lehet,hogy nekem szerencsém van az 50-es szériával,mint tudodvolt 55"-ban tökéletes volt,csak a méret miatt cseréltem le 65"-ra,gyönyörű a képe,de kb.3hete egy nagy vihar után az alaplap meghibásodott,de ha minden igaz a jövő héten kapok egy új alaplapot,pedig már majdnem vettem egy GZ950-et,ha sikerül kcserélnem az alaplapot és továbbra is elégedett leszek a kép minőségével,akkor várok az OLED-re váltással! -
salapp
addikt
Szia, én ha vennék is, az 50-es (utolsó előtti, 2012-es) szériát kihagynám, (talán 1.63 verzió feletti( utolsó firmware frissítés elcseszte a prof képmódok kalibrálhatóságát, a True Cinema meg sokaknak picit sötét, illetve zöldes)
De amúgy is nagyon meggondolnám, ezek már minimum 7 évesek, GZ950 kifutóban sem játszik? Szerintem plazma után is szuper kis tévé.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Pipó
őstag
Sziasztok! Ha valakinek volna, vagy tud eladó hibátlan Panasonic plazmát 55" méretben az utolsó 1-2 generációból reális áron, akkor írjon már privit. 42-es Pana plazma helyére szeretném. THX
Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
Multibit
nagyúr
válasz Mezga Aladár #89144 üzenetére
... és salapp
Köszönöm!
Egy YT videóban láttam, hogy ki lehet kapcsolni az automatizmust. Otthon megnézem, hogy nekem van-e ilyen a menüben. -
-
Multibit
nagyúr
Meg ha meg is halnak, akkor is erdemes oket javitani, mert nem panelhibasak legalabb
Ha már szóba került a plazma halál. Egy ideje azt csinálja öreg S30-am, hogy enyhén elsötétedik a kép, majd visszaáll normál fényerőre. Van hogy egy film alatt ez többször előfordul, van, hogy egyszer sem. Gondolom, lejárt az ideje (rég néztem a szerviz menüt, de kb. 20000 óra lehet benne). Úgy vagyok vele, hogy egészen addig nem veszek új tévét, amíg végleg ki nem leheli a lelkét. Viszont ahogy tájékozódom, a jelenlegi választékból mindegyik fajtával, márkával van valami bajom -
Agyrák666
aktív tag
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz KTTech #89140 üzenetére
Köszi a segítséget. Megpróbálom. Kültéri antenna van oszlopon, nem erősítős. Ilyesmi: kép Ezek szerint a Set Top Box ad tápot az antennának, a TV meg nem? Ma is megyek. Van a boxon egy LOOP koax csatlakozó is. Viszek egy koax összekötőt és megnézem úgy talál-e valamit. Ha úgy se, akkor HDMI összekötöm SCART helyett, aztán marad a box.
-
KTTech
veterán
válasz kisbalazs83 #89138 üzenetére
Kaposvár az adótorony (valószínűleg, ez van legközelebb), a frekvenciák:
482MHz - multiplex E
562MHz - multiplex C
586MHz - multiplex A
674MHz - multiplex B
762MHz - multiplex DMindegyik horizontálisan van. A TV nem ad ki tápfeszt az antennának, ha aktív lenne, de általában egy darab drót elég neki antenna gyanánt, próbából.
-
salapp
addikt
válasz sambenez #89133 üzenetére
Mindegy is, mert tíz-tizenhárom éves pana plazmák most kezdenek el meghalogatni, a Samsungok meg már 4-5 éves cikluson belül is igen hamar elkezdtek szalagkábel és egyéb hibákkal gazdasági totálkárt produkálni. Samsungtól hűtőnk és mosógépünk van, de ma már azt sem ilyen márkát vennék. Bárki bármit mond, a Samsung egy marketinghullámokon haladó hulladékgyártó már elég régóta. 2006-os Samsung CCFL lcd tévénk jó pár éve hibátlanul teljesít ismerőseink gyerekszobájában, akkor még tudtak (igaz 400ezer volt a 82-es tévé)
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz KTTech #89137 üzenetére
Manuálist nem próbáltam. Automatikus teljest választottam. Bárdudvarnok Bánya. Nem tudom melyik adótorony van a közelben Mindegyiket végig próbáltam. DVB-T, DVB-C, Analóg... Nem talált csatornát, nincs jel se. A set top box + Scart működik. Antenna nem tetszik neki? Nem értem.
-
KTTech
veterán
válasz kisbalazs83 #89135 üzenetére
Elvileg tudnia kellene a DVB-T-t a G30-asnak. Gyári beállítás után kiválasztottad, mit szeretnél hangolni? Manuális hangolással mire jutottál? Melyik adótorony közelében van?
-
kisbalazs83
aktív tag
Sziasztok!
P42G30 tévémet kivittem papámhoz, hogy ne kellejen 2 távot használnia Set top box+TV. Viszont nem talált csatornát DVB-T-n... Változott a kódolás, vagy mi lehet a gond? DVB-C használtam mindig. Most scart-al összekötöttem a Wayteq HD-95CX box-al, ahogy a képcsövessel volt. Csináltam gyári visszaállítást is a TV-n. Esetleg másik régiót válasszak, vagy nem fog menni ezzel a TV-vel a set top box kihagyás?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz sambenez #89133 üzenetére
"a VT/ZT-hez hasonlítják, ami elvileg kategóriákkal jobb mint egy GT"
Ez nagyon durva túlzás, még elvileg sem volt több kategóriányi különbség.
Láttam egymás mellett mind az öt 60-as sorozatú tévét, cirka egy óra hosszan hasonlítgattam őket egymáshoz. Legnagyobb ugrás az X és az ST, valamint az ST és a GT között volt. A GT-nél minimálisan volt jobb a VT, aminél szintén árnyalatnyival a ZT. Az ST/GT/VT hetekig itt voltak nálam, ahogy az F8500 is. Anyáméknak X60-at vettünk, azt is közelről ismerem.
Az a Samsung, ahogy KTTech írta, valóban több sebből vérzett, cserébe jó drága volt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sambenez
addikt
válasz KTTech #89132 üzenetére
Nem is azt vitatom hogy a Panasonic plazmák nem jobbak. De amiket linkeltem ott a VT/ZT-hez hasonlítják, ami elvileg kategóriákkal jobb mint egy GT.
Csináltam gyorsan egy frame skipping tesztet.
Nekem jónak tűnik.
[kép]
Ilyen lenne ha rossz. -
KTTech
veterán
válasz sambenez #89131 üzenetére
Az a frame skipping az elég durva hiba... a fényerőt megtolták nála (cserébe kapott a felhasználó erősebb temp. IR-t), mert a feketét nem tudták javítani, de más sebekből is vérzett. A minőségi gyártás nem volt épp Samsung erősség, ez se tett jót a hírnevének. Mondjuk nem is sokat adtak el belőle...
-
sambenez
addikt
Akkor engem itt becsaptak, vagy a GT60 a VT60/ZT60-al van egy szinten:
"Samsung’s best plasma is a worthy challenger to the Panasonic ZT and VT, but apart from very high light output for a PDP (which makes the F8500 the obvious choice in a very bright room), it’s edged out by the Viera TXP60ZT65B in almost every other aspect including slightly shallower black level, intermittent frame skipping and higher input lag. Don’t get us wrong: the Samsung PS64F8500 is a superb television in its own right for day-to-day use, but for critical viewing in a dimly-lit environment, the Panasonic ZT65/ZT60 is just a hair’s breadth better. "Meg itt is, bár ennek oka lehet hogy ugyanaz az weboldal:
"In the UK, the PS64F8500 has very little competition, given that the only comparably-sized panel being brought to these shores is the Panasonic TX-P65VT65B, which is some £600 more expensive." -
BBéci
legenda
válasz sambenez #89129 üzenetére
De komolyan mondom, mindegyik itt volt nálam, teszteltük, mértük. Bizonyos szempontból a Samu volt jobb, de összességében a GT60, azért vettem olyat. Sőt, volt olyan képhibája a Samunak, ami miatt nem született róla cikk. Nem sikerült kideríteni, hogy egyedi eset, vagy szériahiba.
Nem beszélve az áraikról, amiben szintén a Pana nyert.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Agyrák666 #89126 üzenetére
Részben egyetértek. Azért nem teljes mértékben, mert nem kategóriákkal gyengébb, csak kicsivel.
Az egyértelmű, hogy a Panasonic a legjobb és nem csak plazmában, hanem OLED-ben is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Agyrák666
aktív tag
-
dgabro
tag
Sziasztok!
Szeretném eladni a Samsung 51E8000-es plazmámat.
Kifogástalan, beégésmentes állapotban van. Pontosan olyan mint új korában.
Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a reális ára egy ilyen TV-nek? Szívesen adnám el olyannak, aki továbbra is értékelné egy átlagos LCD-vel szemben.Nagyon köszi!
-
hsrasus
aktív tag
Sziasztok,
Azt lehet tudni, h a PLEX appot miért nem készítették el a Pana plazmákra?
Azt tudom, h eleve csak 2018-ban adták ki rájuk, de csak a 2014-es modellektől, így a plazmákra már nem, holott elviekben a csúcsplazmáknak bírnia kellene hardveresen nem?Előre is köszi, ha valakinek van velemi infója!
-
BBéci
legenda
válasz Pro Koryak #89113 üzenetére
Szerintem is beállítási hiba.
Poszterizáció a neveHelyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
csucsu54
tag
Üdv Mindenkinek!
Még mindig keresek Panához ilyen alaplapot TNPH0989 2A!
Köszönöm! -
Ispy
veterán
Most a szappanopera hatásról van szó? Mert a plazmanál még gyengébb forrásnál a.poszterizáció is be szokott figyelni.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Viktor81
senior tag
válasz Bugarov #89110 üzenetére
Szia !
Szerintem azért is, mert a laptop kijelző 1/8 akkora. Minél nagyobb részt tölt ki a látómeződből a képernyő, annál jobban látod a zavaró anomáliákat. Ha jó a plazmád, ne cseréld ! (főleg ne valami ócska LCD-re) Természetesen (még mielőtt a torkomnak ugranak) láttam én már "jó" LCD-t is, csak az annyiba kerül, amennyiért már TV-t is lehet kapni.
-
Bugarov
aktív tag
válasz tmscsaba #89048 üzenetére
Sziasztok!
Mindenkitől kérdezem, van valami neve annak a képhibának, amitől ilyen festményszerű a kép?
Felmerült, hogy leváltom a plazmámat, de ezt az "effektet" látom minden egyes LCD tv-n, és gyakran még oleden is (már ha nem a gyári demók mennek rajtuk, mert azok állejtősen néznek ki). -
Agyrák666
aktív tag
VT60-on nem tudjatok esetleg, hogy lehet a kijelzo meretet a szervizmenuben beallitani? (Alaplapcsere volt)
-
MasterMark
titán
-
KTTech
veterán
válasz MasterMark #89103 üzenetére
A feltöltött videókat 4 féle codeccel tömörítik jelenleg - nincs kivétel, mindent áttömörítenek -, az egyik a H.264 -ahogy írod, max. 1080-ig-, viszont ennek a jogát megvonták a korábbi TV-ktől (és médialejátszóktól is, mint pl. a WD TV LiveHD sem képes már lejátszani) licencelésétől. Valószínűleg túl drága volt nekik, hiszen nem ingyenes a codec használata, illetve változtattak a hozzáférési API-kon is, megkövetelve az újabb codec-ek előre priorizálását. A legjobb példa erre, hogy a Chromecast-ok is képesek elhasalni egy-egy újabb videón, pedig az a "saját" hardvere a google-nek.
A MAC/iOS eléggé lemaradt codec support terén... a VP9-et és az AV1-et sem támogatják. De ezen nincs mit csodálkozni, mindig külön utakon jártak, max. a felhasználóik szívnak emiatt.
-
-
KTTech
veterán
A HTML5-nek nem sok köze van a használt codec-hez, és a YT azért állt meg a régebbi készülékeken, mert egyszerűen nem támogatják az új kódolást hardverből. Nemsokára megint jön az újabb kódolás, ismét sok készülék fog kiesni (egészen újak is). A VT60 egész biztosan el fogja veszteni a támogatást, mert hírből sem hallott a VP9-2 codecről... és ennek utódjáról sem (ami 2-3 éven belül érkezik). Szoftverből meg lehetne oldani, de nem hiszem, hogy örülnének a tulajok a 4-5 fps-es dekódolási sebességnek
-
Ceree
senior tag
válasz Rover623 #89100 üzenetére
A flashnel koztudottan kevesebb eroforrast hasznal a html5, amire valo valtas miatt kialakult a helyzet.
Az autos peldad akkor sem jo, mert az igaz, hogy a kornyezetvedelmi eloirasok szigorodtak, de nem 3ev alatt tiltottak be, ill. a jo karbantartas ilyen koru autoknal mar sajnos elvetve van meg, amit feltetelezel. (Euro 3 - 2000, Euro 4 - 2005!). Ami miatt viszont a legkevesbe nem illik ide, az az, hogy ha valahova nem mehet be (lokalis korlatozas) szerintem nem egyenlo azzal, hogy az eszkoz egy/tobb funcioja kiesik. Ha holnaptol nem menne benne a gyari radio, vagy a szivargyujto, amit szoftveres tamogatas hianya miatt veszit el, akkor lenne jo a pelda.
De ez mar nagyon out of topic, ha akarod masik topicban vagy privátban folytathatjuk, mert autoipari temaban is vannak peldaim, ami szoftveres tamogatas vagy az arrol valo informacio hianyabol fakad, sajnos sajat kezbol is.
De el is engedhetjuk, en mar egyszer lezartam a temat.Másolat_eredetije
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest