Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor81
senior tag
Megmondom, miért nem adtam el. Szerinted mennyiért kapnék ilyen minőségű, ekkora méretű TV-t jelenleg újként ? 1 millió ? (nem kell ajánlani a 600e Ft-os LG OLED-et, ami csodálatos HDR 4K állókép megjelenítésre képes) Nem akartam kidobni 700e Ft-ot, hogy legyen egy ugyanakkora TV-m nagyobb "fényerővel".
-
Viktor81
senior tag
válasz Bugarov #89110 üzenetére
Szia !
Szerintem azért is, mert a laptop kijelző 1/8 akkora. Minél nagyobb részt tölt ki a látómeződből a képernyő, annál jobban látod a zavaró anomáliákat. Ha jó a plazmád, ne cseréld ! (főleg ne valami ócska LCD-re) Természetesen (még mielőtt a torkomnak ugranak) láttam én már "jó" LCD-t is, csak az annyiba kerül, amennyiért már TV-t is lehet kapni.
-
Viktor81
senior tag
Szándékosan nem címezem a kollégának, mert az ilyesmire vár, de minden mber, aki követte/követi az elektronikai ipart mondjuk a 90-es évek óta, tudja, hogy miért halt ki a plazma. Ő szeret azzal jönni, hogy letűnt technológia, elérte a határait, elbukott, stb. Kettő dolog bukott el:
1. a japánok (Panasonic, Pioneer) marketing osztálya
2. a vásárlók igényessége/minőség iránti vágya
Ha azt nézzük melyik technológia érte el a határait az LCD-nek előbb kellett volna mennie, de ez a "harc" közel sem a plazma technológia milyenségéről, a benne rejlő lehetőségekről szólt.[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz julius75 #88780 üzenetére
Szia !
Biztos voltam benne, hogy a "divatmajomnál" ragadsz le. Én kifejtettem és továbbra is tartom, eszembe sem jut mentegetőzni. Aki a külső, fancy és lényegtelen dolgok miatt vesz meg egy terméket, vagy mert jó a marketingje és nem azért mert valós, lényeges tartalommal bír a szegmensében, az nálam "divatmajom". (és piszkosul sok van ezekből, ez látszik is és ehhez alkalmazkodnak a gyártók - hívhatjuk ezt tőlem fogyasztói társadalomnak is) Ez tette "naggyá" az LG, Samsung féléket. Emlészem a 80-90-es évek fordulójára, majd a 90-es évtizedre. Ezek a gyártók nem a minőségükkel lettek híresek (mint írtam, engem azóta sem győztek meg). Kettő dolog tette őket gazdaggá: a japánokhoz képest kedvezőbb ár, a bátor, formabontó külső valamint a "felesleges megoldások". Engedtessék meg nekem, hogy aki pl. az alapján választ autót, hogy tükröz-e az Apple Car Play, vagy mekkora felbontású az érintőképernyő az nálam nem komoly "piskóta". (tudod, ugyanez megvolt TV-ben is: fut-e rajta a Facebook, kezel-e feliratot, játszik-e "bárakármit") Az most biztos, hogy az LG az OLED-el nagyot villantott és egyedüli alternatívát biztosít a minőségi mozgókép megjelenítésre alkalmatlan LCD mellett, így aki ezt választja, megértem és eszembe sem jut kategorizálni, kivéve, ha azt sem tudja, mi az OLED, csak azért választotta, mert jól néz ki. (én is megvenném, csak engem zavar, hogy LG). Ne vedd magadra ! Függetlenül ezektől én is tudok örülni és élvezni, hogy élek. Pontosan azért, mert tudom, hogy minden "jó" nem fog eltűnni az én életemben, max nehezebben jutok hozzá, vagy csodabogárnak tartanak miatta.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz julius75 #88773 üzenetére
Utolsó gondolat, mert ez nem ide való:
Teljesen igazad van. A világ nagyon gyorsan változik és én próbálok ennek ellenszegülni, mert azt érzem (és tudom, tapasztalom), hogy rossz irányba. Ilyen a habitusom, a neveltetésem, utálom a változást és nem tudom elegendi az általam jónak ítélt dolgokat. Azt is tudom, hogy lassan én leszek az egy őrült, aki az autópályán szembe megy a forgalommal, de akkor sem állok be a sorba. Azt viszont kikérem magamnak, hogy lenéznék bárkit, aki mást preferál. Attól, hogy én nem szeretem a francia autót, vagy koreai, kínai műszaki terméket, soha nem fájt nekem, ha valaki azokért rajong. Rohadt nagy probléma lenne, ha mindannyian ugyanolyan ruháért, TV-ért, autóért rajonganánk és ugyanazt a nőt szeretnénk meghódítani. Amit én elítélek az a mai felszínes, sokszor igénytelen, mindent a külső alapján megítélő gondolkodásmód. Kb. 10 éve kapom itt az ívet pl. a plazmáért, mert nem vékony, nem könnyű, nem keret nélküli, nem görbe, nem játszik mkvctx-et, stb. és egy dolog marad ki, a képminőség. Érted ezt ? Egy TV esetén a képminőség sokadik helyre szorult. Ugyanez az autóknál, mobiltelefonoknál, stb. Csak a külső és lesz@rni a mögötte lévő tartalmat, 3-4 év múlva úgyis lecseréljük. Na, én ettől hányok. Amíg tehetem, ragaszkodom a "régi" dolgokhoz. Más íze lett a San Benedetto jeges teának, vagy a Fanta-nak, na bumm, nem iszom többet. Fáj, mert hiányzik a régi íz, de ha beállok a sorba és tovább iszom, attól nem lesz újra jó az ize. Nem hazudok magamnak, ha az én Opeljeim, zabálnák az olajat, nem tartanék ki melletük és vennék újra meg újra, de én nem csalódtam bennük. Tőlem csinálhat az LG és a Samsung mindent is, én valahogy ezt nem tudom elhinni. Nem lehetnek mindenbe ott, ahol lenni szeretnének, akármennyire csicsa a termék. Ha én mosógépet akarok, veszek egy felültöltős Miele-t, ami úgy néz ki, mint kb. 40 éve és megmosolygom a "jövőből érkező" LG-t ,vagy Samsung-ot. Ha fényképezgépet, akkor veszek Nikon-t és így tovább. Más bátor, vagy gazdag, vagy vállalkozó szellemű és szereti ezt a többet mutatunk, mint amennyit érünk stílust, ami ma annyira menő. Én kitartok amíg lehet, vagy amíg nem játsszák el a bizalmamat. Ja és emberhez is így állok. Nem szédít meg a máz és csak egyszer lehet átb@szni.
Köszönöm a sok bölcsességet, nem ért újdonságként, de én még mindig hiszem, én megyek a jó irányba, hiába vagyok "kevesebben". -
Viktor81
senior tag
válasz julius75 #88770 üzenetére
Szerintem sokkal szomorúbb az általad képviselt előítéletesség, mint amiről én beszéltem.
Pl. '93 óta van Opelünk. "Most" a korábbi 2004-es újként vásárolt G Astrát odaadtam édesanyámnak, mert nem volt szívem megválni tőle. 16 éves 160 e km-es. Egy akkumulátort és kettő "kutyacsontot" cseréltem rajta 11 évesen. Mindene gyári , a kipufogó, a fék (első betét 100e-nél cserélve) és olyan az autó, hogy seggre ülnél, ha látnád. 16 év alatt nem evett meg egy deci olajat, nem volt egy rossz hangja sem, nem világított semmilyen hibalámpa, de még az első kiégett izzóra is 10 évet és 100e km kellett várni. Mindez igaz az előtte lévő kettőre és eddig igaz a kettő azóta 3 évesre is, amik utána "jöttek". Erre jössz Te és elmondod nekem (5 Opel után), hogy szart gyárt... Legyen, elvakult vagyok. Ezután a ..... GM nem a német államnak adja el, hiszen "történelmileg" is megkérdőjelezhető lenne, hanem gombokért átadják a franciáknak, akik olyan autókat gyártanak, mint az LG műszaki terméket. Nem vagyunk egyformák és ezek szerint mások a tapasztalataink, vezérelveink. Nekem NEM KELL francia autó és nem kell LG TV, amíg van más lehetőségem. Lehet ezért bármilyen jelzővel illetni, de azt azért hadd dönthessem el, hogy nekem mennyire fáj, amikor eltűnnek azok a dolgok, amik nekem gyermekkoromban a megbizhatóságot, "jóságot" jelentették. -
Viktor81
senior tag
válasz julius75 #88764 üzenetére
Itt vagyok, nyugodtan írhatod nekem is !
Azt gondolod, nem láttam még OLED-et, vagy nem tudnék venni, ha akarnék ? Már több, mint 6 éve annyiért vettem plazmát, mint Te a csoda 65W8-adat. Mi köze ennek ahhoz, amit korábban leírtam ? Bennem még él egy a maiak által elfeledett tulajdonság, a hűség. Sokáig vártam, hogy a "kedvenceim" előrukkolnak valamivel, ehelyett becsomagolják a konkurenia panelját. Ha ennyire telik, akkor vége, ennyi volt. Lesz olcsó LCD+projektor. Ha kell veszek LG-t, Samsung-ot, de ettől még nem fogok őket "szeretni", vagy elismerni. Még emlékszem honnan jöttek és sok-sok lehetőséget kaptak a közeli családban (mobiltelefonok, LCD TV-k - drága 4k-s modell is, porszívók, music centerek, mosógép, stb.) az összes olyan volt ami jó esetben a garanciát kibírta, de ez idő alatt sem voltak közelében sem a minőségnek. Ezt csak az eszi meg, akinek nem volt korábban ugyanolyan kategóriájú japán terméke. Persze, ez más világ, mindenki a pénzre megy, csak egy dolgot érdemes tudni: a japánok egy jobb korban kezdték és onnan zuhannak vissza, ahova "ezek" soha nem jutottak el és a kor adottságai miatt nem is fognak. Hívjuk ezt mondjuk prémium szintnek. Én így látom és ezt tapasztaltam és nem kell ezt elfogadni, vagy érezni, de kifigurázni sem, mert azt én döntöm el, mit veszek meg, miben hiszek és miért.[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz sambenez #88761 üzenetére
Ha vennem kell, veszek az LG-től OLED-et LG áron.
#88760) daneel_hu
Picit elalduhattál miközben olvastál. Nem (csak) a plazma korszakot dícsérem. Már a CRT TV-nk, a videómagnónk, a Walkman-om és egy tucat műszaki termékünk gyermekkoromban ezektől a cégektől származtak, szóval a 200x-2014 korszak említése itt felesleges és érthetelen kekeckedés. A többi pedig magyarázkodás. Nem érdekel, miért rontották el. Ha nem megy az OLED, találjanak ki jobbat (akár közösen), vagy javították volna plazmát (aminek a haláláért szintén ők a felelősek). Nehogy megmagyrázzuk, mennyire nehéz belépni egy piacra. Ezek a vállalatok a nullából találtak fel meghatározó elektronikai temékeket (VHS, Beta, színes TV, Walkman, CD, stb.) és azt állítjátok egy a '80-as években még jelentéktelen koreai multi csak úgy lenyomja őket ? Igen, természetesen tisztában vagyok azzal, hogy az LG, vagy Samsung oda csoportosítja a rengeteg üzletágból származó pénzét, ahova akarja, de ehhez hagyni kellett őket meggazdagodni.
"Panasonic is tök jó oledeket csinál - szerintem - nem maradnak el semmiben az LG-től." - hát, még jó, hogy dupla áron nem maradnak el az LG-től. Az lenne még csak az igazi szégyen, ha olyan sem lenne, na akkor kellene rápattintani a lakatot az összes TV-t gyártó üzemre.
"Fel kell ébredni, nem a múltban élni." - hidd el, ha így állnak hozzá, csak a múltjuk marad, mert jövőjük nem lesz. Én pedig nem fogok beállni a sorba és úgy tenni mintha ez rendben lenne így. (eddig pl. minden autónk Opel volt (5 db), de nyugodt szívvel fogadhatsz rá a kaszinóban, hogy a következő nem lesz az, mert Peugeot-ot akkor veszek, ha ők fizetnek érte nekem - pedig az analógia nem is passzol, mert az Opel nem tehet róla, hogy az anyacég átjátszotta a konkurencia kezére) A fanatikusok elfordulnak, a mai felszínes, divatmajmok pedig megveszik az "olcsó", csicsás koreai, kínai TV-ket, mert azt sem fogják tudni, miért jelentett valaha többet az, hogy Panasonic, vagy Sony volt az elejére írva. -
Viktor81
senior tag
válasz julius75 #88758 üzenetére
Tisztázzunk néhány dolgot:
A megváltozott világhoz alkalmazkodni kellett volna és nem kellene az életben maradásért küzdeni.
Az nem talpon maradás az én szememben, hogy mástól megvesszük a készet és a hírnevünkkel fényezve 2-3-szoros áron próbáljuk eladni.
Nehogy sajnáljam a Panasonic-ot, vagy a Sony-t azért, hogy elfordulnak a "rajongóik", miközben pofátlan módon akarják lehúzni őket. Talán lehetett volna annyi eszük, hogy a japán nagyok (Sony, Panasonic, Fujitsu, Hitachi, JVC, NEC, esetleg Pioneer) összefogjanak és csináljanak egy panelt (vagy találjanak egy új technológiát), ami jobb, mint egy sz@ros LG. Ha még így sem megy, akkor talán nem is kell életben maradni...
Ez egy szemét világ, de én nem veszek Renault (Dacia) motoros Mercedes-t és nem veszek LG paneles Panasonic TV-t sem. Sokakat ez nem zavar, és nagy valószínűséggel ki sem derül számukra, én nem tudok ettől elvonatkoztatni és nem tudnám elviselni, hogy kifizettem a prémium minőség árát, miközben a legfontosabb alkatrész egy kommersz beszállító terméke.Ui.: Szerintem ez üzletpolitikailag sem túl jövedelmező, mert minden eladott Panasonic, vagy Sony TV az LG-t erősíti, ezáltal még távolabb kerülnek a konkurenciától, így nem talpon maradnak, csak kicsit később esnek el.
-
Viktor81
senior tag
Szóval LG...
Én nagy rajongója vagyok a japánoknak évtizedek óta és szívesen vennék tőlük egy OLED-et, de így nem kell. Nem fizetek Panasonic árat egy LG TV-ért. Egyébként pedig szánalmas, hogy képesek voltak erre. Inkább fogtak volna össze, hogy kifejlesszenek egy japán panelt, de nem, mindenki beáll a sorba és megveszi Goldstar-tól. Ez a hagyományok és a vásárlók semmibe vétele. -
Viktor81
senior tag
Nem vitatkozom...
Sokkal jobb a VT/GT távja. Ez csak szebb. (és jobb az anyaga - olyan a műanyag, mintha gumírozva lenne, nagyon kellemes tapintású)
Egyébként pl. a megvilágítása is egy vicc, csak a számok és hangerő+csatorna gombok világítanak, csak sötétben nem találod meg a gombot, amivel életre lehetne kelteni, mert semmi nem emeli ki és még csak "dedikált helyen" sincsen.
Ezerszer praktikusabb a VT-é, csak az meg szerintem méltatlanul buta/egyszerű benyomást kelt (pedig nem az) a TV-hez képest a nagy, fehér kocka gumi gombjaival.
Lényegében én ezt azért szereztem, mert van egy nagyon rossz szokásom, mégpedig, hogy TV-re alszom el. Elkezdem nézni és amikor érzem, hogy elég, megnyomom kétszer a dedikált "off timer" gombot és 30 perc múlva kikapcsol. (ezt félálomban is meg tudom tenni). Korábban ehhez 10 gombnyomásra és 1 perc "menüzésre" volt szükség. -
Viktor81
senior tag
válasz svedmalac #88739 üzenetére
Én pedig tudok gyári Panasonic távot.
Pl. vettem is a VT60-hoz egy ZT60-ét, mert az elegánsabb és van dedikált kikapcsolás időzítője.
Függetlenül ettől, egy olyan táv, mint a Panasonic, nem döglik meg 3-5 év után (10 után sem), csak ha nem úgy használják, ahogyan kell.
Alap, hogy mindig jó elem legyen benne, különben egyesek hajlamosak úgy nyomni a gombot, hogy az alja púposodik kifelé. A másik, hogy nem az asztalra letéve nyomkodjuk, hanem kézbe véve. (az infrát nem tapogatjuk, vagy néha megtöröljük puha ruhával) Az enyém 6 éves és a szoba bármely pontjába irányítva (a TV-vel ellenkező irányba tartva is) tökéletesen, kis nyomásra kapcsol.
Aki ezeket nem tartja be, az meg havonta kenegetheti folyékony grafittal a pogácsákat és a távja jó már akkor sem lesz soha. -
Viktor81
senior tag
Szia !
Tavaly év végén hirdettek egyet itt az aprón 100-ért. Ez a TV csoda volt a maga idejében, csak az 2008 volt. Többen leírták már itt, egy 11-12 éves műszaki cikkért én nem adnék ennyi pénzt. Ez egy időzített bomba és még egy Panasonicnál is nehezebb bármit találni hozzá.
-
Viktor81
senior tag
Én szintén beleszaladok a mai napig. Simán leírom kettővel, mert úgy hangzik jól, miközben tudom, hogy elvileg nem úgy helyes. '81-es vagyok, én még csak kézzel írtam a tanulási szakaszban, egész életemben kitűnő voltam nyelvtanból, az ötoldalas érettségi dolgozatomban kettő vesszőhibám volt. Aztán amikor a kétezres években "átszoktam" a számítógépre, észrevettem, hogy szépen lassan elfelejtek írni. Amit én soha nem tudtam megérteni, de természetesen megtanultam elfogadni, az Attila név. Ki a bánat mondja ezt így ? Atilla ! És mégis.
-
Viktor81
senior tag
válasz ltatrai #88600 üzenetére
Szia !
Velük beszéltél: http://www.alkatreszbolt.hu/
A gyárihoz az van írva, telefonon érdeklődni, de az utángyártottból van készleten... -
Viktor81
senior tag
válasz Pazolini #88533 üzenetére
Miért, a sz@r autókat nem a hasznaltauton árulják ?
Szerinted mi más lenne a magyarázat ?
Adott egy kényes technológia és egy csomó nemtörődöm felhasználó. Az is lehet, hogy nem elsőkézből van felrakva a PH-ra... Ezek az emberek a "plazmákat" ugyanúgy kinyírták, majd utána "nagypofával" hangoztatták, hogy a plazma fos. Hidd el, a világ egyre felszínesebb, igénytelenebb, a termékek egyre kiforratlanabbak és rövidebb időre tervezettek. Ezek azt eredményezik, hogy egyre hamarabb döglik meg minden holmi. -
Viktor81
senior tag
válasz Pazolini #88530 üzenetére
Hasznaltauton egy csomo turbos autót turbo hibával árulnak - csak azért nem, mert letagadják, vagy még nem derült ki...
Minden tulaj hülye, vagy ennyire szarok a mai motorok ?
Érzed a párhuzamot ?
Attól, hogy valakinek van pénze, még nem lesz egyből agya, értékrendje, ízlése, de még józan paraszti logikája sem. Semmi nem elpusztíthatatlan - és még csak nem is tökéletes.
A "különleges" technológiák "különleges" bánásmódot igényelnek. Ezt az esetek 90%-ában nem fogják megkapni, mert aki újként megvette, vagy nem ismeri a "játékszabályokat", vagy van pénz és sz@rik rá.
Sokan megveszik az OLED-et és megy rajta az "Éjjel-nappal Budapest" éjjel, nappal, vagy a Youtube, vagy a zenelejátszó ?, vagy a konzol menüje. Ugyanezek megveszik a turbomotort és miután beülnek, már rúgják is neki, hazafelé meghajták, mert olyankor már siet az ember és már a kapun úgy gurulnak be, hogy "kezükben a kulcs". Ezek a finom dolgok ezt hamar "meghálálják"... - persze kit érdekel, ha 3 évente van új ?
Kb. ennyire egyszerű a magyarázat. -
Viktor81
senior tag
válasz Khaosz55 #88514 üzenetére
Szia !
Nos, rosszul használtad. Ha egy távban jó elemek vannak és a kezedbe véve használod, kb. soha nem megy tönkre. (anyám tudja tönkretenni őket úgy, hogy a dohányzóasztalon hagyja és merev ujjal nyomja úgy, hogy még az asztal is púposodik lefelé...) A Videoton távokat apám úgy javította (30 éve), hogy vezető fóliát (pl. alufólia) ragasztott a gombokra. A grafitport nem tartom jó ötletnek, mert vezet és a NYÁK-ra kerülve állandó vezetést képes kialakítani a fólián a "villák" között.
Én vettem egy ZT60 távot a VT60-amhoz (mert tetszett és van dedikált időzítő gombja) 15 ezerért. (van ismerősöm Panasonic vonalon) Rendeljek Neked egy új VT60 távot ? - az a tuti megoldás... -
Viktor81
senior tag
válasz KTTech #88408 üzenetére
Valamelyikőnk rosszul tudja (várom, hogy pl. DM-Fan eldöntse), de ne soha nem haladták meg a csúcs KURO-t a Pana plazmák. Pl. a KURO pont-pont vezérlés használt a panel meghajtásakor, miközben a Pana sor vezérlést. (ezért létezett a line bleeding)
Arról pedig, hogy egy termék hol nem fogok vitába szállni. A Made in Germany, Made in Japan kifejezés évtizedekig a minőséget jelentette. Amint ezek nem számítottak (pl török Toyota) mintha egy teljesen más termékről beszélnénk. (de elég megnézned, miket írnak az amerikai BMW-kről). Az, hogy valami hol készül, alapjaiban határozza meg a minőségét (és az árát)
Tudomásom szerint a panelek Japánban készültek, csak a végső összeszerelést végezték a piachoz közeli gyárakban.
-
Viktor81
senior tag
válasz KTTech #88405 üzenetére
Szia !
Persze, a Pana plazma a Pio-ra épül, de ez inkább előny, mint hátrány. Szerintem azt ember nem tette szóvá ezen a bolygón, hogy a Panasonic plazmák a Pioneer-től vásárolt technológiára épültek... (és azt is tudjuk, hogy butítottak rajta, hogy ne legyen olyan drága - ezért sem érték el a KURO-k minőségét soha)
Azt is tudom, hogy egyedi paneleket kapnak és a vezérlésük abszolút Panasonic, de az a panel akkor sem Made in Japan. (Én ezt olvasom, ha a TV-mbe nézek) -
Viktor81
senior tag
válasz DM-Fan #88401 üzenetére
Szia !
Persze, van Sony, Pana OLED, LG-től vett panellal Sony ill. Panasonic áron. Nekem nem. Az a cég soha nem ért fel a csúcsra, fogalmuk sincsen róla, milyen az igazi minőségi, kifinomult AV holmi. Nekem egy agyoncsicsázott, "műanyag", a 3 év garancia lejárta után jó eséllyel megdöglő tömegcucc marad. (Samsung barátjával egyetemben) Egy barátom összegyűjtött egy Technics tornyot (talán a '90-es évek vége, vagy 2000-esek eleje), az összes komponensével: Kettő különböző magnó, erősítő, EQ, hangprocesszor, CD, előerősítő, stb., még DVD is (bár az már Panasonic, de megszólalásig ua. a dizájn). A torony min. másfél méter magas és már attól ökölbe szorul az ember szíve, ha csak ránéz és belegondol, 20 éve mire voltunk képesek és hol tartunk most. Ilyen az LG-től nem volt és nem is lesz. De ez csak egy példa, mert most akar nekiállni összerakni egy ugyanilyet a Sony-tól. (ja és ezen komponensek ára durván felfelé megy, csak a végfok SA TX50 ára szép állapotban 300e)
Elkurvult a világ. Nem baj, ha sz@r, csak jó drága legyen - kb. ez ma a gondolkodásmód... -
Viktor81
senior tag
válasz DM-Fan #88394 üzenetére
Szia !
10 évet dolgoztam egy számítástechnikai R&D laborban abban az időben, amikor ezek a technológiák megjelentek. Tesztelnünk kellett játékkal, filmmel több gyártótól több méretben. (bár igaz, a plazma és ez a nagy méret kimaradt). A lényeg, én, a kollégáim és a nálunk megforduló többi munkatárs egyértelmű véleménye az volt, hogy ez kevés. Viszont, mivel kötelező jelleggel kell használni pl. egy FPS tesztelés közben, megundorodik tőle az ember, így mire beszereztem a VT-t könnyen váltam meg tőle.
Természetesen nem cserélném a készüléket 55"-os OLED-re. (sőt, azon gondolkodtam, ha nem így alakultak volna a dolgok, hogy veszek mellé a nappaliba egy 85"-os LCD-t) Már a 65" is olyan, hogy néha megnézem az adatlapját, nem cserélte-e ki valaki egy 50"-osra. Mint írtam, 350 lenne a min., amiért elgondolkoznék, de tudom, hogy az értéke annál is nagyobb. (természetesen nem a vevőnek)
Van egy 42PV80 (vagy 70, nem ugrik be) is ami 2007-es és rengeteget megy. Az égvilágon semmi baja. Remélem, ezt a VT is hozni fogja és akkor még sok boldog évünk van együtt. (mondhatnak bármit, ez egy remek technológia volt, ez pedig egy nagyszerű készülék, még most is - de tudom, hogy ezt Neked nem kell mondanom)
OLED-et pedig egyértelműen azért nem vettem az elmúlt években, mert nekem nem kell LG. (főleg nem Panasonic áron). Szégyen, hogy egy TV legfontosabb alkatrészét egy ilyen, az én szememben nulla cégtől kell beszerezni. Ez olyan mint a Renault motoros Mercedes. Azt vártam/várom, valamelyik egykori japán "óriás" megrázza magát és fejleszt egy korrekt megjelenítési technológiát. (sajnos erre egyre kisebb az esély) -
Viktor81
senior tag
válasz MasterMark #88392 üzenetére
Szia !
Mármint mi ?
-
Viktor81
senior tag
válasz KTTech #88388 üzenetére
Sziasztok !
Megmarad...
Pénzre lenne szükségem (válás miatt) - megy az egyik PC-m is, ha van értelme. Ha csak 1 milliót tudnék szerezni a "felesleges" dolgok eladásával, már megérte. 200-ért ez a TV nem eladó.
Más: nem mondod komolyan, hogy van értéke a szemüvegeknek ? Már akkor is egy sz@r és halott technológia volt, amikor új volt. Egy barátom velem egyszerre vett egy 55VT60-at és megkérdezte, van-e igényem a szemüvegekre.(hogy a család mind a négy tagjának legyen) Ahogyan kivettem a dobozból, úgy adtam oda neki. (így lényegében soha nem láttam 65"-os plazmán 3D-t) Egy percig sem éreztem hiányát soha. -
Viktor81
senior tag
Lehetetlen helyzet. Fordított esetben én sem adnék sok pénzt egy 6 éves TV-ért. (megjegyzem, semmit nem szeretek használtan venni és nem is szoktam)
Egy viszont tény, 65"-t nem adnak 200-ért még talán LCD-ben sem, az pedig nagyon nem ez (még akkor sem, ha 8K). Aki most vesz egy új LCD 200-ért, kap 2 év garanciát, azt 90%, hogy ez a TV is bőven túléli, szóval... Természetesen van családtag, barát, aki inkább megkaphatná, de nem szabadulni akarok tőle, csak rövid időn belül, rövid időre a lehető legtöbb pénzre lenne szükségem és a nélkülözhető dolgokat hajlandó vagyok feláldozni, ha megéri. Tényleg fogalmam sem volt róla, hol tart az ára és úgy gondolkodtam, ha 350-et lehet érte kapni, megválok tőle. 200 nagyon kevés.
Köszönöm a tájékoztatást ! -
Viktor81
senior tag
Sziasztok Urak !
Igazán örülök, hogy mindketten elgondolkodtatok a vásárláson, de amennyiben lehet, mondjatok egy korrekt árat, amiért más valóban elviheti. Mi az értéke ma ennek a TV-nek ? Használtan sehol nem találtam, így nagyságrendileg sem tudom belőni... (így ugye nehéz komoly szándékról beszélni). Azért írtam, hogy megeshet, mert ha itt azt mondják/mondjátok, hogy 200e Ft-ot lehet érte kapni, akkor inkább felrakom a ház falára az udvar felé és nézheti a kutya
-
Viktor81
senior tag
válasz MasterMark #88373 üzenetére
Igen
-
Viktor81
senior tag
Sziasztok !
Valószínűleg nem igazán korrekt a kérdés, de itt hiteles választ kaphatok, tehát felteszem.
Megeshet, hogy megválok szeretett Panasonic 65VT60-amtól. A legutolsó pillanatban 2014/03-ban vásárolt, János666 által kalibrált és végig abban a módban használt 4300 órás, hibátlan készülék. 3D szemüvege nincsen, az az első héten bontatlanul elajándékoztam, viszont van egy ZT60 távirányítója az eredeti kettő mellett. (nagyon elegáns darab). Szóval mi az az ár, amivel a vevő is és én is elégedettek lehetünk ?Köszönettel és üdvözlettel: Viktor
-
Viktor81
senior tag
válasz sch_zsolt #69183 üzenetére
Szia !
Most nincsen idom, de kb. ketto hete mar kifejtettem egy kolleganak, hogy amennyiben Philips belterid van, nem lesz hang HDMI-n (nalam sincsen) Leginkabb a Pana plazmakkal akad ossze, meg nehany Samuval...
A hiba firmware-es, tudnak rola, de evek ota nem javitottak, szoval mar nem is fogjak... (egyebkent sokkal jobban jarsz, ha CI-t hasznalsz...)
Ne a normal modot hasznald, hanem THX cinemat, vagy Prof.-ot alacsony kontraszttal (30-40 kozott) (nem a legjobb bejaratas a VB...) Keress vissza DM-Fan vagy hunspikey "ajanlasaiban".Udv.: Viktor
-
Viktor81
senior tag
válasz claire78 #68899 üzenetére
Szia !
Nem akarok arat irni, hogy ne befolyasoljak senkit, de szerintem 350-be ne eld bele magad...
Tudom, egy eset alapjan nem lehet messzemeno kovetkeztetest levonni, de az en 50GT50-emet 1 evesen 5 ev "gyari" garival 500 oraval makulatlan allapotban (folia volt a kavan), bontatlan tartozekokkal 250-ert vittek el. (voltak igeretek 270-re, de amikor hoztak a VT-t, akkor ennyit lehetett belole kihozni...)Udv.: Viktor
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz Gyulus76 #68789 üzenetére
Maris mas a leanyzo fekvese... es rogton mas megvilagitasba kerul az a 37PV8...
(#68788) ateszm
100 ezer es 250 kozott valoban nagy a szakadek. Igy elhiszem, hogy 12 ezer Ft is szamit, de azt mondom, akkor foleg ne vegyel 237-ert ST-t... (egyebkent 12e Ft-nal joval nagyobb a kulonbseg a ketto modell kozott, vannak tablazatok, amiben ossze lehet hasonlitani, de itt jelentos a lepcso: szebb dizajn, jobb szuro, jobb processzor, tobb tuner, tobb szinarnyalat, komoly taviranyito, THX mod es kalibralhato profilok, stb.)
Itt nehez jo tanacsot adni es jol donteni... Mas penzet konnyen koltjuk, igy nem tul megterhelo a dragabbat mondani. Sajnos, 200 korul nem kapsz LCD-t, ami hozza ezek szintjet. Viszont, ha 100 volt a keret, Neked is azt mondom 42X60. Nem faj az osszeg es sokkal jobb, mint amit ezert LCD-ben kapsz.Udv.: Viktor
(#68790) Sari
Szep kis vitat generaltal, az a minimum, hogy most jol dontesz.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz ateszm #68785 üzenetére
Szia !
237-ert eszedbe ne jusson megvenni ! 249 a 42GT60 ara... Sajnos iden az ST-t eleg magasra araztak... A 210 mar jonak hangzik, de en rettentoen felnek az ilyen Szlovakiaban bejegyzett webaruhazaktol. Meg kellene tudni, mik a garancialis feltetelek... Van-e rendben kitoltott pan-europai garijegy.
Udv.: V.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz liszi70 #68772 üzenetére
Szia !
Sajnos, ilyenkor nem szamit, mennyit szeretnek en erte, ill. mennyiert vettem. Nem is oly regen ezt megtapasztalatam. 2013 jan.-ban vettem az 50GT50-et 370 ert (igaz, ebben benne van az 5 ev gyari gar. kiterjesztes) es szinte napra pontosan 1 eves koraban 250-ert vittek el (500 oraval). Kerdem en, hol igazsagos, hogy 120-at buktam egy 1 eves meg 4 ev garos plazman ?
Persze van egy mondas, amit mar szinten megtapasztalatam: "amig losz@r van, vereb is van..." - csak ehhez viszonylag sok ido, vagy piszok nagy szerencse szukseges.
V.
Gyulus
Bizony, szepen elment az a PV70 70-et... Szerintem a vevo hitt a szammisztikaban es megbabonazta a 70-es.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz liszi70 #68767 üzenetére
Szia !
Van itthon egy PV80, abban sincsen es az adatlapjat is megneztem. (termeszetesen van benne tuner, csak nem MPEG-4 kodolasu, igy a mi foldfelszini digitalis musorszorasunkhoz nem lesz jo). Nem akarok Veled vitaba szallni, de 30 ezer Ft kulonbsegrol beszelunk, es valasztani kell egy uj, ketto ev garancias es egy olyan televizio kozott, ami mar kb. elerte e tervezett elettartama veget... Ha csak ezt merlegeljuk, akkor sem erdemes meg csak gondolkozni sem rajta. + kisebb meret, tuner, MP hianya, tobb generacionyi elmaradas, pofatlanul magas ar. Akkor sem szabad megvenni 70-ert, ha most veszik le rola az eredeti csomagolast es O lesz az elso, aki bekapcsolja. Ez az en velemenyem. Szerintem nem az a penzkidobas, amikor valaki "dragat" vesz, hanem amikor olcsot... A VB kapcsan raadasul a 42X60-at megkapja 0% THM reszletre, igy meg a 30 ezret el lehet osztani 10 honapra.
Nem szabad ezen elmelkedni, adja el a gazdaja masnak 70-ert...Udv.: Viktor
utolag olvasom, hogy talan jo iranyban ulok a lovon es mas is hasonlo velemenyen van...
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
Felejtsd el....
Megneztem, 2009 tavaszan forgalamaztak utoljara... Ha utolso darab, akkor is mehetett akar 10-15 ezer orat is. Nincsen benne tuner (tehat a foci nezeshez meg boxot is kellene venned), nincsen media player (ami mondjuk komoly dologra nem valo, de pl. sorozatokra boven eleg) es a fogyasztasa tobb, mint egy mai 50"-ose.
Lattam egy lejart hirdetest egy hasznalt cuccos oldalon, 40-ert, de oszinten megvallva 30-nal tobbet egy fillerrel sem adnek erte. (ha jo allapotu !)V.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Ne viccelj !
Nagyon sok ! 99-ert aruljak a 42X60-at... Uj, ketto ev gar., nagyobb, jobb. Amit Te irtal, min. 6-7 eves (talan mar 8 is). Felejtos !Ui. nem gond, hogy HD-Ready (foleg nem 3 meterrol) Ha plazmat akarsz 100 alatt, nezd meg amit irtam....
Udv.: Viktor[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Meglepo talalat...
Ha valoban szandekodban all a csere, meg kell kerdezni, van-e garancia (Pan-europai), ill. ha van mod, megnezni, mennyit ment (uzemora szamlalo) es nincsen-e esetleg pixelhiba. Szerintem, sok mas buktato nem lehet... a GT50-ert kaphatsz 250-260-at. Jelentos kulonbseg van a ketto TV kozott, ez teny. Nem rossz TV a GT50 sem, de sok dologban komoly elorelepes egy VT60.Udv.: V.
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Sajnos az 50-es szeria ebben a tekinteben eleg gyengere sikerult... En egyszer pause-t nyomtam egy hosszu film elejen (max. 15-20 sec volt) es a ketto oras film vegen meg latszott az allapotjelzo nyoma. Sajnos nagyon erzekeny statikus kepelemekre ez a sorozat. Meg kell tanulnod kezelni, vagy eladod es vszel egy VT60-at (ennel meg "szandekosan" sem lehet ghostot eloidezni)
Udv.: V.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Nos, megneztem...
Az elmosodas (amit en mar korabban is nehezmenyeztem) valoban jelen van, de megneztem ketto LCD monitoron is (bar mozgas ellenorzesere nem annyira mervado) es ez a homalyos, eletlen mosodas azokon is ugyanolyan merteku, szoval azt gondolom, ilyen az anyag. (ha valoban igy van, az okat nem ertem, mert nekem nagyon termeszetellenes, darabos a hatter mozgatasa). A poszterizacio nalam nem jelentkezik (probaltam sotet es kozep panelfenyt is ill. a kontrasztot 35 es 45-os allasban), amit viszont latok (es talan Te is, az a szivarvany effekt amit en foszfor lagnak hivok/tulajdonitok, megpedig amig mozog a kamera oldalra kicsit elszinezodnek az arcok konturjai). Igazabol csak a Jack Ryan-nel vettem eszre, a masik ketto sotet jelenetnel nem (na jo, picit meg latom a Hunger Games-nel) Most is azt mondom, kozepes panelfennyel picit mintha kevesebb lenne ez a fajta elszinezodes...Mostanaban komolyan gondolkodom, megkerek egy KURO tulajt, engedje meg, hogy meglatogassam, es megnezzem, ez a technologia, a szemem ,vagy a Panasonic hibaja. Vinnek minden nyugomre peldat es jol megkinoznam a kiralyt... Az tart vissza leginkabb, hogy nagyon duhos es csalodott lennek, ha ott minden remek lenne, mikozben en kompromisszumokat kell kossek egy 5 evvel kesobbi csucsmodell nezese kozben. Erdekes kettosseg van bennem, mert pl. sokat DVD-zek mostanaban rajta es soha semmilyen zavaro tenyezot nem latok ezek kozul, sot, nagyon sokszor elcsodalkozom, mit kepes muvelni egy ilyen "gyenge" anyagbol. Arrol nem is beszelve, hogy gyenge netes 6xx*4xx felbontasu sorozatok egeszen korrektek. (messze, messze jobbak, mint a csaladban levo ketto LCD-n, amelyek kozul az egyik raadasul HD-Ready) Igazabol nem tudom, mit erezzek. Egyik nap olyan a kepe, mint egy alom, akkor sem latok hibat, ha keresek, masnap pedig van minden foldi jo: poszterizacio, rainbow-effekt, homalyos darabosan mozgo hatter... Az biztos, hogy nagyon erzekeny a forrasra, ehhez nem fer ketseg. Ezzel nem is lenne bajom, de sajnos sokszor jonnek elo ezek a hibak az M1/M2 HD nezese kozben DVB-T antennaval is...
Udv.: Viktor
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Biztosan a szemunk/agyunk osszetett mukodesenek az elterese okoz ilyen problemakat, de szerintem max 60%-ban. Gondolom ezt azert, mert en a VT60 eseteben HD adasban is latom, mig a PV80 eseteben sem rosszabb, sem jobb forras eseten nem tapasztalom... Tudom, hogy bonyolultabb panel struktura es vezerles, de ez nem erdekel... Este megnezem Neked en is otthon, de ez egyikonkon sem segit... Azt viszont eszrevettem, hogy prof. modban a panel fenyerot sotetrol kozepre allitva javul a dolog.
Viktor
-
Viktor81
senior tag
válasz bucsher #68292 üzenetére
Szia !
Nem ertettel meg - nem igy ertettem... Az termeszetes, hogy mindenkinek a "maga korszaka" volt a a szep, meg akkor is, ha esetleg nem is. De en a modern korrol beszelek, amibe mi szulettunk. A kilencvenes evekben volt az aranykora az autoiparnak, elektronikai iparnak (ez most furcsa, mert most olyan dolog is alap, amit akkor el sem tudtunk kepzelni, de en elsosorban a minosegre gondolok), vagy a zeneiparnak, filmgyartasnak. Persze ez a sajat velemenyem, amit az en emlekeim, tapasztalataim formalnak, de ezekrol a dolgokrol nagyapaink nem tudnak velemenyt formalni, mert akkor nem is nagyon leteztek/nem voltak elerhetoek. Valahogy akkor az ember/vevo/nezo volt a fontos/ertekes es szempont volt, hogy elegedett legyen sok evig es oregbitse a marka hirnevet.
(#68290) lovi8
Szia !
Nem akarok tolakodo lenni, vagy feleslegesen idegesiteni, de szamomra a dolog tobb szempontbol erthetetlen, logikatlan. Tanacsom a kovetkezo: amennyiben Neked valoban tetszik a TV es megengedheted magadnak, vegyel a felesegednek 150e-ert egy 42-es LCD-t es kesz. Mas "ertelmes" megoldast en nem latok...Udv.: V.
-
Viktor81
senior tag
válasz DM-Fan #68279 üzenetére
Ez igy van (marmint, hogy ez a hype is elmulik), de ez sajnos a plazmat mar nem hozza vissza. (meggyozodesem egyebkent, hogy 65"-ban mar kepesek lettek volna 4k kijelzot is csinalni, de mar ennek sincsen jelentosege)
Az emberek rettento ostobak es ami rosszabb, egyre igenytelenebbek (meg a gazdagok is - foleg, akik hirtelen szedtek meg magukat ugy, hogy nem az eszukkel erdemeltek ki) A gyartok pedig mar rajottek erre es egyre kommerszebb, rovidebb elettartamu es kevesbe sokoldalu termeket terveznek/gyartanak. Meglatasom szerint a 90-es evek kozepe, vege fele menthetetlenul elkurvult ez a vilag... Felek belegondolni, mi lesz itt kb. 20 ev mulva... -
Viktor81
senior tag
válasz M@trixfan #68226 üzenetére
Szia !
Pedig nem en talaltam ki...
Amikor elmentem megnezni (venni), ok mondtak, hogy felejtsem el, hogy kiallitjak a 65-os VT-t. Nekem most is logikatlan, hiszen en nem vennem meg a kiallitott 800e-s TV-t...(meg 600-ert sem) Es felsleges is, mert a 50-es eppen ugy nez ki.Udv.: Viktor
-
Viktor81
senior tag
65"-os sehol nincsen kiallitva... Kicsit draga multasag lenne. Az csak eloszto raktar,ezert ott jeleni meg a keszlet (ami nincsen a boltokba kiszallitva.)
VT-bol 50-es volt tobb helyen, de valaki irta itt a minap, hogy az Allee-ban mar nincsen kiallitva.(#68179) Gyulus76
En akkor sem allitanam a rovid oldalara... A foam szerepe az, hogy a dobozba fuggolegesen tartsa, de mint emlitetted, ugy, hogy az aljan all a TV. (ezert van alul egy komolyabb talapzat felul pedig csak sarokelem, ami kitamaszt) Oldalara allitva teljesen masok az erohatasok (szerintem)[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz 206 cc #68169 üzenetére
Sza !
Ferenc krt - Ulloi ut sarok. Elvileg van keszletuk VT-bol. (bar 50-es, de ez mindegy) Egyebkent erdemes elotte felhivni oket, megkerdezni, van-e kiallitva ill. van-e lehetoseg egy kis tesztelesre (Allee-ban volt).
Egyebkent mennyire vagy videki ? (tusz ) -ha szabad kerdeznem...Udv.: Viktor
(#68158) Dudee
Szia !
Biztosan nem allitanam a dobozt a rovid oldalara... Egyreszt a TV teherviselo kerete biztosan nem ilyen iranyu erokre van tervezve, masreszt a dobozban levo foam sem alkalmas arra, hogy ilyen iranyban tartsa a keszuleket.[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz lbabarczi #68044 üzenetére
Szia !
En kb. 4 honapja vitaztam veluk, hasonlo problema miatt, mint a Tied, hogy tobb TV-n szeretnem nezni, viszont nem akarok boxot. Azt mondjak, ha nem berlem a boxot, akkor egy elofizu 2 kartya. Ez annyit tesz, hogy vagy 2 TV-t nezel, vagy a VT-be mindketto (ez is az o szemetseguk, mert ugy tudom - szerintem pont innen a sracoktol a forumrol - hogy a UPC nel kell a 2 kartya a parhuzamos nezes/felvetel mukodesehez, a tobbi szolgaltatonal egy is eleg (bar jobban belegondolva, lehet, hogy a VT kezelesi utasitasaban lattam, hogy nem kepes egy kartyarol egyszerre a kettot - fene sem emlekszik)) szoval ebben az esetben a masik TV-hez nem jut kartya... Erdemes lenne Neked is felhivni oket, hatha masok a feltetelek... Lehet, hogy adnak ketto kartyat + berelheted tovabbra is az egyszeru boxot... Nekem azt mondtak, ha 3 kartya kell, akkor az ketto elofizetes, nincsen mas megoldas...
V.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz lbabarczi #68026 üzenetére
Szia !
Lenne ketto kerdesem:
1. milyen UPC szolgaltatasod van kabel, muhold ?
2. hany TV-n nezitek ?Amennyiben csak a VT60-on akkor igenyelj a szolgaltatotol 2 db Irdeto kodolasu kartyat (2 a max egy elofizeteshez belteri nelkul) es dugd bele oket a TV be. A VT-nek 2 tunerja van igy tudsz egyszerre TV-zni es felvenni, 1 tavirayitod lesz, kevesebb aramfogyasztod es jobb minoseged, mert kozvetlenul a TV tunerja fog dolgozni (ami a Panasonic-nal legendasan jo minosegu (volt)) Mukodne a dolog 1 kartyaval is de a UPC allitolag nem engedi a meg a ketto tuner egyuttes mukodeset 1 kartyaval, igy ha akarsz mast rogziteni, mint amit nezel, kell 2 kartya (es sajnos ketto modul, de az csak egyszeri beruhazas)
Kar a UPC-tol barmit kerdezni, mert nem tudnak (nem akarnak) segiteni... Az altalam leirt problema valos (VT60-am van, elotte a GT50 eseten is volt, de ha utana olvasol, mar a G20-nal is fennallt), HDMI-n hang csak a box szoftverenek frissitese utan lehetne, de errol nincsen tapasztalat...
Hagyd a boxokat a manoba, csak minosegromlast es kellemetlenseget, + dijat okoznak, elonyuk meg csak az elore programozott felvetel a musorujsagbol.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz rgeorge #68016 üzenetére
Szia !
Ertem, de minek cserelne valaki masik boxra, ha sokkal egyszerubben jobb minoseget kap a dekodolo modultol ? Az a Philps box egyebkent is egy vicc . Sokkal komolyabb korlat is van benne, mint a HDMI-n nem tovabitott hangja... Meg a menu, meg a taviranyito meg.... Ki kell dobni a francba (elotte kivenni belole a 160G-s Green WD-t ! - az meg jo valamire)
V.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz lbabarczi #67949 üzenetére
Szia !
Nem is fog mukodni !
Nekem is az van (Philips 2 tuneres HDMI-s DVR + UPC Direct), es mar a GT50 eseteben lestem, hol a hang. Utanaolvastam es ez egy nagyon "regi" problema, ami csak e boxok es a Pana plazmak kozott all fenn. Allitolag mindketto ceg tud rola (ha jol emlekszem a Philips sara) mindketto igerte, hogy keresnek megoldast ellene, de ez mar evekkel ezelott volt.... Hiaba dugsz be ezer hdmi kabelt, max a TV-ben okozol kart elobb-utobb, mert itt szoftveres a problema, amit, ezeknek a derek fiuknak kb. 2 orajaba kerulne kijavitani, ha erdekelne oket... De ez nem az a vilag, ahol a gyartot erdeklne a vasarlo, ha megvette a termeket... Megoldas: Conax modul... vagy a hang analog modon...Udv.: Viktor
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
Nem ertelek, mire nem kerhetnel meg...
Az Alleban volt eloeletem, (egyebkent erdemes Beres Laszlot keresni) megkaptam a taviranyitot, vittem BD-t, PD-n filmet (20G-s jo minosegut, meg 1.5G-s gyengebbet) es megnezhettem... Termeszetesen nincsenek kalibralva es alapbol valami brutal dinamikus modban mentek, de a helyiseg eleg sotet volt, jo minosegu volt a TV adas es a BD-t is kezelhettem... Megneztem, amit akartam (es megallapitottam, hogy csodak nincsenek, a GT50-nel fennallo problemak ugyanugy megvannak, csak joval csekelyebb mertekben) Egyebkent, mint emlitettem, kezdetekkor minden jo(bb) volt.V.
(#67930) gg72
Kezdem azt gondolni ezek a jelensegek azonos ok(ok) miatt vannak es nemelyikonk kulonosen kenyes/erzekeny ra. Nyilvan erosen eltero a latasunk ill. az agyunk kepfeldolgozo resze, ezert van, hogy tobben nem ertik, mirol beszelunk. Mint emlitettem, ez hiba nem nagyon lehet, mert akkor a Panasonic gyarait most kell porig rombolni es soval behinteni, hiszen nem engedhetik meg, hogy a a csucskategoria 30-40%-a hibas legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz MasterMark #67925 üzenetére
Hidd el, nem egy beaalitast/modot probaltam...
Egyebkent sem mentseg ra semmilyen beallitasi elteres... (nagyon szeretnem kalibraltatni, bar ezek utan kisse kezd elmenni a kedvem attol, hogy meg tobb penzt tegyek bele - keszul neki egy kihajtogathato allvany is 50 ezerert, lassan mar azt is banom...), de mondjuk valakinek a beallitasai majdnem egyeznek az enyemmel, de en nagyobb fenyerot akarok, mert masok a fenyviszonyok/szemem es tolok a kontrasztra +10-et, oszt poszterizal, mint allat ? - hat NEM ! az van ertem, nem en erte. felduhit, oszt kimegyek, uj nyel van a fejszeben, kiprobalom rajta...
V.[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz MasterMark #67921 üzenetére
Szia !
Ezt kinek szantad ?
Ill., amennyiben nekem, akkor mire megyek vele, ha pl. DM-Fan-hoz elmegyek, latom, hogy az O TV-je nem csinalja, O eljon, konstatalja, hogy az enyem valoban nagyon rossz ? Megint ott vagyok, hogy szerviz, alkudozas, imadkozas, csere (jo esetben keszulek), aztan fohaszkodas, hogy pixelhiba, tapzugas, panelzugas, inhomogenitas stb. mentes legyen a keszulek es kezdeni elorol a varakozast, mit csinal a panel, ha bejarodik...
Ezen a szinten ez nem szabadna, hogy igy mukodjon. Es mivel nem egyedi az eset (sot mint emlitettem 2013 januarja ota ez a 3. nagyerteku Pana plazma a szobamban) szoval, szamomra sem veletlen pech, igy nem akarok azon idegeskedni, mit fog produkalni az esetleges cserekeszulek a nem keves penzert, amibe kerult... Koszonom, de eleg volt. Ha nem romlik, akkor marad, aztan 2 ev mulva eladom es veszek egy Sony triluminos LCD-t. Ennyi. Nem gondoltam, hogy ezt valaha leirom vagy akar igy gondolom de ez a szomoru tapasztalat.V.
#67922) Dudee
Ulloi ut - Ferenc krt sarok esetleg... - azt nem is gondoltam, hogy Allee-ban mar nincsen, eppen oket akartam javasolni megnezesre.
(#67924) gg72
Nem akarlak elkeseriteni, de nalam pont a bejarodas elorehaladtaval romlik (kezdetben HD anyagnal szinte 0 volt - volt benne rutinom, mit keressek, de tenyleg nagyon nehez volt kiszurni...)[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz lcee79 #67918 üzenetére
(#67918) lcee79, Dudee (#67917)
Urak !
Ne ! A vilagert se bizonytalanodjatok el ! Ez az en nyomorom/velemenyem... Meg kell nezni a TV-t, amit venni akartok es amennyiben semmi zavaro nincsen, nem okoz csalodast. Lehet, hogy en vagyok hulye/kritikus/vaksi es barmelyikotok el lenne ajulva TV-mtol... Sokan mondtak/mondjak mindig: "engem zavar a vibralas, meg alacsony a fenyero, meg szurke a feher" - baromsag. En ilyet soha nem vettem eszre, erre tessek, latok mast... Ami pedig kulon aggaszt, es ratok pont ezert nem kell, hogy vonatkozzon, hogy ezek a "nagyon" zavaro dolgok, amikrol most irtam, egyre erosodnek, es a kezdetekkor nem is voltak jelen... Lehet, hogy a keszulek hibas. (viszont akkor megint jo, hogy abbahagytak, mert masfel ev alatt 3 db nem olcso es nem a technologiahoz melto (hibas) TV-t sikerult vennem toluk...GT50-GT50-VT60)V.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz Gyulus76 #67916 üzenetére
Szia !
Tudom, hogy ugyanebben a cipoben jarsz, de nem akartam Veled peldalozni es meg esetleg idegesiteni is.
Mar tavaly a GT50 kapcsan gyanus volt a dolog (es lattam a VT-nel a puhatolozas idejen), de reszese akartam lenni az (amugy) "kiveteles" kepminosegnek. Aztan a megismerkedesunk elejen (bar nem hozta azt a tolerans viselkedest, mint a PV80), sokkal jobb volt a GT50-nel, igy nem porogtem rajta. Zavart, hogy a 2008-as Pioneer KURO experience BD-vel zavarba lehet hozni egy ilyen szintu TV-t (itt a line bleedre gondolok, mert azzel szepen elojon, bar kevesbe, mint a GT eseten), de eltekintettem tole. Aztan most itt van: zoldesen poszterizal Gundel borostaja a vetelkedoben, elmosodik minden felirat, epulet, fa az F1 hattereben es elszinezodik, elhomalyosodik a feher kup (boja) a Red Bull Air Race-en. Ilyenkor nem nyugtat meg a csodas fekete, vagy a valoban paratlan es termeszetes szinvilag, de a homogen panel sem. Kapcsolgatom a kepmodokat es arra jutottam, amit Te is irtal, hogy kilepve prof. modbol THX cinemaban valamit javul a dolog... JA ! Es a kontraszt erteke nevetsegesen alacsony: 35-40. Mi lenne, ha fel akarnam tolni 60-80-ra ? Szomoru vagyok. Amennyiben kiderul, hogy valami tonkrement, akkor mit tegyek ? hivjam ki a koklereket, akik cserelnek valamit, amitol a TV LCD szintre sullyed, vagy kapok egy pixelhibas, karcos panelt/keszuleket vissza, ami orokre bontott marad, vagy nezzem igy ? Ha pedig ez normalis, akkor remelem csak en/Te latjuk mert ezzel nem buszkelkednek 8 kiloert... Ha ez igy korrekt es altalanos, akkor jobb, hogy a Pana lehuzta a rolot, mert ennel 2008-ban tobbet tudott (nem beszelve a Pio-rol), igy csak csalodast okoz a technologia/marka kedveloinek. Szomoru vagyok es csalodott, mert mindig foggal korommel vedtem/vedem a plazmat, mikozben hazamegyek es rossz szajizzel nezem a 800 ezres "zaszloshajot"...Udv.: Viktor
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz DM-Fan #67913 üzenetére
Szia !
Sok mindent figyelembe veszek, hogy megnyugtassam magam, de nem. Ilyen szintu poszterizaciot es mozgas soran jelentkezo szinezodest, eletlenedest meg nem lattam. Egyebkent erdekes, mert a plazma ugyebar sokkal toleransabb a gyenge minosegu adasokra (sot, gyenge forrashoz ajanlottabb mint az lcd), mint barmi mas es ezt nekem mindketto bizonyitotta is, mert pl. az Agymenok letoltott, borzalmas minosegu reszei, amik 624*352 pixel felbontasuak jobban neznek ki 65"-on, mint apam 32-es Sony LCD-jen a HD adas. Viszont a gyors mozgasos elszinezodes ott is megjelent ! BD-t most meg ezek ellenorzesere nem is neztem ,mert irrelevans, hiszen nem csak BD-re vettem a TV-t, szoval nem nyugtat meg ha ott minden tokeletes. (halkan jegyzem meg nem az, mert az Apocalypto gyari lemezen - ami tudomasom szerint referencia szintu - lattam a foszfor trail fele konturos elszinezodest, raadasul emlekeim szerint SZAMOMRA (edesanyam nem latta) zavarobb volt, mint GT50 eseteben, de az adodhat a joval nagyobb panelmeretbol is) A viharos ido miatt kihuztam nehanyszor mind az antennat, mind a keszuleket es kb azota figyeltem fel ezekre a dolgokra... Probalok gyari visszaallitast, ujra fogom fejelni a a koaxot a hetvegen, de attol rettegek, a ez valami panel vagy vezerles hiba...
V.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
Arrol mondok velemenyt, amit otthon nezek... Igy NEM. Lehet, hogy kifogtam egy hibas darabot ? mert eddig nem oltott ilyen szintet a dolog, de ahogy "bejarodik" a panel egyre ocsmanyabb dolgokat muvel. Most ott tartok, hogy remelem, nem kell senkinek megmutatni, mert kirohog, hogy ez a TV 800e Ft. Nekem csalodas a dolog, mert eddig egy GT50-em volt aminel lenyeletem, hogy mondjuk egy gyengebben sikerult szeria (bar ezt is nehez) Ezt megveve jelentos javulasok voltak ahhoz kepest (ami nem is volt nehez), de most van kozel 300 ora ebben a TV-ben es sokszor sirni tudnek. Sokan fognak most a torkomnak ugrani, de ezt a TV-t altalanos "nezhetosegben" MAGASAN veri a 2008-as PV80. Lehet jonni a bonyolultabb panelstrukturaval, meg a jobb feketevel, eltelt 5 ev, nem kevessel tobbet kellett erte fizetni, nem keveset fejlodot a technologia, de ez mar nem egyedi eset (bar meg mindig lehet, hogy ez most egy hibas darab), szoval erre nincsen magyarazat. Mar az elejen azzal indult, hogy a SD adokat likvidaltam a csatornalistabol, mert kb nezhetetlenek (ez OK, mert ez a TV megerdemli...), eltekintek a line-bleedtol, mert ritka eset (bar a minap letotlottem egy jo kis pornoszineszno performanszat es az ablakban levo reluxa felszabdalja a feneket...- pedig igen szep "darabrol" van szo ) elfogadtam a szivarvanyos villanasokat a vilagos (feher) / lampa, tuz konturoknal (legyen ez foszfor trail, vagy barmi, mert ugy nez ki, csak en latom - erdekes modon a PV80-nal nem), de most oda fajult a a dolog, hogy az amugy jo minosegu M1HD jo minosegu musorai: F1, Red Bull Air Race, Kerem a kovetkezot, Ridikul olyan szintu poszterizacio adnak elo, hogy inkabb lekapcsolom a TV-t. Nem tudom, mi tortent, de osszefuggesben lehet egy masik hibaval, ami szinten kb 2 hete erosodik, megpedig az, hogy oldalazo (gyorsabb) mozgas eseten a hatter durvan "elmosodik, elhomalyosodik, elszinezodik". GT50 is furcsa volt oldalazo mozgasnal ebben az esetben, de ennel csak most kezdem eszrevenni. Mondom megegyszer !, lehet, hogy lassan szervizt kell hivnom a keszulekhez, mert tortent vele valami (bar ezek megvoltak a masikban is, csak nem ilyen mertekben) es ez a durva pozterizacio es mozgasmegjelenitesi anomalia egyedi eset (vagy a szemem romlik - ami sajnos valos problema es ezert jottek elo szamomra), akkor is felettebb duhit, hogy mindebbol semmit nem latok egy 6 evvel korabbi belepo/also kategorias plazma eseten. Nem vigasztal a mely fekete, a csodaltos szinek es a finom dithereles, ha a TV valasztja ki, mit fogok tudni megnezni. Most azon vagyok, hogy kideritsem, mi tortent. Megnezetni nehany barattal, csaladtaggal, tobb forrasbol, de valami nagy baj tortenik es ugy erzem kezdem elvesziteni a hitemet es a kompatibilitasomat a NeoPDP-s Pana plazmakkal. Ennyit diohejban...
-
Viktor81
senior tag
válasz Khaosz55 #67891 üzenetére
Szia !
Lehet, hogy az a Samu egy F8500 volt... Az a tesztek alapjan nagyon jo TV. (sot, sok tekintetben "nezhetobb", mint a Panasonic modellek - ezert most szegyellem a pofamat, mert imadom a markat, de meg a VT is olyanokat produkal, ami nem melto egy csucskategorias TV-hez)
V.
-
Viktor81
senior tag
válasz lbabarczi #67737 üzenetére
Szia !
Szerintem maradj a GT-nel es kesobb egy 4K OLED (ha kinotte a gyermekbetegsegeket). Megertem a dilemmadat, amikor a GT50-et vettem, majd a fene evett meg a VT dizajnert (hala Istennek, visszafogtam magamat), aztan most a VT60-nal mar megkaptam mindent, amit lehet, de hamar elmulik... Meg a meret sem latszik nagyobbnak, mint a 50-es GT eseten. Nagyon sok a kulonbozet es csak ideig-oraig el a wow hatas. Vegyel GT-t biztos forrasbol (akar 5 ev garival) es nem jarsz rosszul !
Udv: Viktor
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz Khaosz55 #67475 üzenetére
Szia !
Engedd meg, hogy megkerdezzem, a rogzito fuleket mi fogja majd az allvanyhoz ? Olyan csiptetos lesz, mint az asztalterito leszorito ?
(#67484) lcee79
Szia !Ha valoban ekkorak a gyerkocok, akkor azert lesz jo a toll, hogy amikor a toll nem lesz elerheto, megprobalnak azzal "rajzolni" a TV-re, ami eppen a kezukbe akad...
Nem tudom hogyan gondoltak ezt, hiszen egy ilyen serulekeny, kulso bevonattal ellatott TV eseten meg az is nyomot fog hagyni, ha csak picit poros a panel (ami elkerulhetetlen) es ezt a port dolgozzak bele a toll vegen levo gumisapkaval...Udv.: Viktor
-
Viktor81
senior tag
válasz szinimini #67452 üzenetére
Szia !
Nem akarlak elkeseriteni, de en ugy tudom (es majd megerositik, vagy cafoljak), hogy a T-Home-nal nincsen mod megkerulni a boxot... Tobbieknel mukodik a modul, de naluk nem. Egyebkent pedig ha mukodne a dolog, akkor sem ugy, hogy kiveszed a boxbol a kartyat es a TV-be dugod... UPC-nel legalabbis eltero kodolast hasznalnak es alapesetben a box es a kartya ossze vannnak parositva, igy ki kell csereltetni, amennyiben modulban szeretned hasznalni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Viktor81
senior tag
válasz nightshadow #66733 üzenetére
Csodalatos lesz... LG paneles Panasonic OLED TV
Juhhheeeee
Ez szegyen es gyalazat, ha csak erre kepesek, jobb is, ha felhagynak az egesszel...Egyebkent szerintem is becsapos a dolog, hiszen az, hogy lehuztak egy komoly kiadast, amit a plazma divizio generalt, nem jelenti, hogy hosszu tavon nyereseges lesz a biznisz.
Koszonjuk a cikket, innentol fenntartasokkal kezelem majd a Panasonic markaju OLED TV-t, ha eljutok oda, hogy elgondolkodom a vasarlasan (ugy kb. 7 ev mulva)
-
Viktor81
senior tag
válasz Khaosz55 #66705 üzenetére
@ viera, Khaosz55
Nem tudom, Nemeto.-ban is leteznek-e troger boltok, de ennyiert ez nagyon barati vetel...
En a helyetekben biztosan osszefognek a kozos ugy erdekeben es amennyiben valoban van ismeros, szetdobva az "utikoltseget" hozatnek vele ketto 55-os VT-t. Ezert a penzert nem kerdes ez a TV es kesobb nem kinoz benneteket a megalkuvas gondolata es a +5" sem elhanyagolhato. (velemenyem szerint ennyit er az 55", kb. ebben az arban van letjogosultsaga, nem ugy mint nalunk)Udv.: Viktor
-
Viktor81
senior tag
válasz viharkabat #66692 üzenetére
Azt tudom, hogy uj Skoda Octaviaba (vagy G Astraba) nem fert be az 50GT50 a hatso ulessorra es nem a magassaga miatt, hanem mert nem csukodott be az ajto.
(#66690) viera
Megertem, azert is irtam, hogy varj meg tobb velemenyt... (en addig morfondiroztam annak idejen, hogy egy egesz evjaratol lecsusztam - G30 )
Szabad tudni, hogy dontottel ? Meggyoztunk es GT60 lesz, vagy nem vacakolsz es 65VT60 ?[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz Khaosz55 #66687 üzenetére
Szia !
Felejtos ! Meg az 50-es sem fer el a dobozaban...
Udv.: ViktorUi.: ennek mar van ertelme... +100-ert egyertelmu a nagyobb VT.
(#66689) DM-Fan
Azon a mai napig nem tettem tul magamat. Ott aztan adtak a biztonsagra. Elkepeszto az a doboz (foleg annak fenyeben, mennyire "kicsi" lett a TV, amit hoztak benne... ) Ha gonosz akarnek lenni, azt mondanam a csomagolas ara feler egy kisebb LCD ertekevel.[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz DM-Fan #66685 üzenetére
Kitartottak, amig tudtak, de a mai vilagban a minoseg nem feltetlenul ertekelendo dolog... Makacskodhattak volna meg egy darabig, aztan szepen tonkremennek... Nincsen ketsegem afelol, hogy meg nagyon sok maradt ebben a technologiaban, amit most magaval visz a sirba, de el kell fogadni, hogy semmi nem tart orokke es altalaban (sajnos) az igazan jo dolgokbol keves adatik meg. En szemely szerint boldog vagyok, hogy reszese lehettem az elmenynek, amit ez a technologia nyujt.
-
Viktor81
senior tag
válasz DM-Fan #66683 üzenetére
Tavaly majdnem elcsabultam magam is a fem+uveg dizajn miatt... Valoban csodas a kava nelkuli kialakitas (megjegyzem, - es ezt penteken tudtam meg- a fonokom is vett VT60-at egy kb. 7 eves Samsung plazma helyett es nem erti miert vagyok ettol elajulva, a Samsung mar akkor teljesen azonos megjelenesu volt a mostani VT-vel) (pedig egy HD Ready, kozepes modell volt) Persze, utolag visszalepesnek erzne az ember, de ha lett volna 800e Ft-os VT-vel szemben mondjuk 650-670-ert 65-os GT, szerintem nem sok VT fogyott volna. (azt is tegyuk hozza, hogy most azert szaporodott meg ezeknek a dromedaroknak a szama, mert eloallt egy kenyszerhelyzet, ami miatt mindenki, aki tehette, megszerezte az egyik legjobb elerheto TV-t)
V.
-
Viktor81
senior tag
válasz DM-Fan #66681 üzenetére
Szia !
Ebben volt egy kis koltoi tulzas, biztosan lenne olyan, akinek a megjelenes es a + szolgaltatasok megernek a kulonbozetet, de az is tuti, hogy sokan kozulunk beertek volna egy 65-os GT-vel, ha letezne. Az idei modelleket nem lattam egymas mellett, de tavaly nem volt nagyon feltuno a kulonbseg a ketto modell kozott.
V.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Erdekes vagy kicsit...
Korabban elmondtam a velemenyemet en is es Hunspikey kollega is (mindkettonknek 65VT60 van es mindkettonknek volt a tavalyi evjaratbol is, neki VT50 nekem GT50), erre zokon veszed ha valaki stilisztikailag helyre igazit, de nem ad valaszt a kerdesedre... Mindenkeppen vard meg DM-Fan velemenyet is, mert ez komoly dontes (bar Ot ismerven, szinte 100%, hogy azt mondja majd, amit mi), ettol meg furcsa, hogy atsiklottal a valaszunk felett. A VT-nek szerintem nincsen letjogosultsag 50-es meretben (ez egy elhibazott lepes volt a Pana reszerol) (mas kerdes, hogy 55-ben sem, mert ott borzalmasan rossz az ar/ertek aranya) Ha nem kell a 6 tuner, az extra taviranyito, a kava nelkuli dizajn, vagy a beepitett kamera, nincsen min gondolkodni, mert a kep minosegi kulonbsege nem indokolja a +120e Ft-ot. Ha ragaszkodsz a VT-hez, akkor celozd meg a 65-ost... Hidd el, a GT fantasztikus TV, amibol ha lenne nagyobb, nem lett volna ertelme a VT-nek...Udv.: Viktor
Mig ezt begepeltem, megjott a valasz.
(Basszus, igy latnam elore a lottoszamokat...)[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Szigoruan maganvelemeny: (nekem volt szerencsem mindkettohoz, bar nem azonos szeriabol)
Ha 50-es meret eleg, nem aldoznek a VT-re... Mivel nem latod oket egymas mellet, igy nem lesz kulonbseg csak a kiegeszitokben, dizajnban, azert pedig sok egy masik TV ara... Van kulonbseg adott modelleven belul is a GT-VT kozott, de 50 coll eseten nem erdemes ennyi penzt adni erte. GT50-hez kepest a VT60 nagyon nagyot lepett elore, latszik, hogy a VT kepe sokkal lagyabb, finomabban ditherel, szebbek a szinek, szoval nyugodtabb es szebb a latvany, de az 50-es sok tekintetben "gyengebben" sikerult szeria volt, igy az osszehasonlitas nem korrekt. (bar en az 50-esnel is lattam kulonbseget a VT javara, amikor egymas mellett alltak) Ez az elteres joval kisebb volt, mint amit a a ket modell a ST-hez kepest produkal...Ui.: szerintem 50GT60-at mar eleg nehez lesz beszerezni..., de tutira azt vennem
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz Blackwolf77 #66637 üzenetére
Szia !
Tenyleg nincsen mas oka, amiert visszavinned ? Mert az indokod kicsit hihetetlen... Amennyiben valoban nem talalsz semmi zavarot a kepi vilagaban es van hely a szekrenyen, falon, ne gondolkozz ilyesmin ! Nekem 72-es CRT-m volt, vettem 50-es plazmat, ketto het mulva nezegettem a hatuljat, nem 42-est hoztam-e el... 1 ev utan (kb. 2 honapja) jott a 65-os, amit amikor meglattam, levert a viz, hogyan fogok elviselni a szobaban egy ilyen dromedart, mara pedig nem veszem eszre, hogy nagyobb TV-m van, mint eddig volt... (olvastam itt, hogy sokan feltek, elnyomja, uralja a szobat es volt aki fekete osb lappal modellezte, szoval nem voltam nyugodt, most pedig ott jarok, hogy edesanyam megnez egy filmet, majd a vegen azt mondja: egyatalan nem nagy ez a TV... )
Meg fogod szokni, hidd el...Viktor
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz longue #66467 üzenetére
Szia !
Mekkora a VT ? - mert nekem is van es Hunspikey ill. DM-Fan kollegaval egyetemben azt tudom mondani, nem latom ghostolni a panelt... Pedig a GT50 ezen a teren nem muzsikalt tul jol, szoval tudom, mirol beszelek. Meg javaban bejaratos az enyem (kb 100 ora van benne), de meg nyomat sem lattam ghostnak... (nyilvan nem probalom tudatosan eloidezni, de a GT50 eseteben eleg volt egy perces pillanat allj es latszott is a az allapotjelzo, vagy egy-ket perc menu szinten, az RTL logorol nem is beszelve...)
-
Viktor81
senior tag
-
Viktor81
senior tag
válasz digikábeles #66292 üzenetére
Es nyilvan a minoseg "legcsekélyebb jele nélkül" is...
-
Viktor81
senior tag
válasz Gyulus76 #66276 üzenetére
En nagyon szerettem volna venni egy DMR-BST820-at (testvere lett volna a DMP-BDT500-amnak ), de addig huztam az idot, amig sajnos kivontak a forgalombol... Igazabol sokat agyaltam rajta, mert mar nincsen ertekes TV adas, amiert megerte volna ennyi penzt kifizetni.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz Gyulus76 #66273 üzenetére
Szia Gyulus !
Azert mert ez nem felvevo, hanem TV. Ennyi erovel lehetne benne "normalis" medialejatszo, vagy min sztereo hasznalhato hangrendszer, vagy beepitett BD player... Van Panasonic DVD/BD recorder (nekem is, ahogy latom Neked is), ott adottak ezek a lehetosegek. A gyarto nem a maga ellensege (meg velemenyem szerint jobb, ha elkulonitjuk egymastol ezeket a funkciokat)
(#66271) V.Stryker
Az idozito elerese engem is modfelett duhit... Amikor eldontottem, hogy veszek egy 60-as plazmat, lattam a neten egy taviranyitot (talan ZT) , amin dedikalt gomb volt a sleepnek (mint a lassan 20 eves Pana CRT-m taviranyitojan). Gondoltam is, hogy kesobb beszerzek egy olyat, mert egyebkent is nagyon minoseginek tunik, nem ugy mint a GT50/VT60 taviranyitoja, de azota lattam, hogy az europai modellek nem kaptak meg ezt[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- World of Tanks - MMO
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Háztartási gépek
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen monitort vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest