-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Viktor81 #88398 üzenetére
Mondjuk FPS-t nem igazán játszanék így, az biztos - nem is azért, mert ne lenne lehetőség ügyes megoldásokra ott is, hanem mert ahhoz viszont iszonyatosan fárasztó lenne. A Doom 3 BFG Edition-ben volt 3D játékmód PS3-ra, akkor végig is toltam úgy, de nem volt igazán jó, mert annak ellenére is sokszor találkoztam crosstalk-kal, hogy a TV egyébként normálisan be volt állítva és mindemellett tényleg fárasztó is volt a szemnek/agynak a gyors akció, kapkodó kép 3D-ben órákon keresztül.
Ettől függetlenül a film teljesen más világ, különösen, ha eleve natív 3D-ben is forgott és az alkotók oda is figyeltek rá, hogy kihasználják a technológia nyújtott előnyöket és okosan használják fel azt. Nyilván ez egy sima, utólagos konverzióról nehezen mondható el, bár itt is van azért kivétel: James Cameron pl. megszállottja a 3D-nek, már anno a Terminator 2 idején is forgott egy külön kis, direkt mozikba szánt 3D featurette a film mellé, de most pár éve megcsinálták a teljes Terminator 2-t is 3D-ben, mikor megkapta 4k remaster-t. Berendeltem a csehektől a létező legdeluxe-abb kiadást a filmből (hozzáteszem, ott vagyunk rajta DTS-szinktronnal-felirattal, itthon mégis képtelen volt megjelenni ez a kiadás) és konkrétan koppant az állam a földön a 3D-jétől (is). Egyszerűen lehengerlő, mintha ott állnál Magad is Schwarzi és a T1000-es között, döbbenetes mélységélességek és részletek, a remasterelt kép pedig ennek ellenére olyan éles és részletgazdag (2D-ben, 3D-ben és 4k-ban is), hogy az valami elképesztő, éjszakai jelenetet nem sok filmben láttam ilyen zajmentesnek, de mégis brutálisan részletgazdagnak, pedig ez egy 1991-ben forgott film (jó, sokáig a világ legdrágább filmje volt, sőt, mai árfolyamon számítva még tán mindig benne lehet a Top5-ben). De beszélhetnék az eleve 3D-re kiélezett Avatar-ról is, amiben olyan terek vannak - nem is a TV-ből kifelé, hanem befelé, mélységben -, ami már-már tériszonykeltő. De ott van a klasszikus Jurassic Park utólag készült 3D-konverziója, ami megintcsak megdöbbentően látványos.
Szóval szerintem kár leírni ezt a 3D dolgot, nagyon sok élménytől tudja megfosztani magát az ember, ha mellőzi a dolgot. Persze, értem én, hogy sokaknak nem működik, kisebb látási defektussal, szemtengely-ferdüléssel, picit a szokásostól eltérő pupillatávolsággal már például élvezhetetlen, szóval egyértelmű, hogy nem adja mindenkinek, meg ugye szokni is kell, a TV-t külön képmódra kell kalibrálni hozzá, jobban is fűti a panelt, mivel értelemszerűen nagyobb dinamikájú kép kell ahhoz, hogy a szemüveg általi sötétítésen átüssön, stb. De ettől függetlenül nagyon megéri.Ha 2007-es, akkor az PV70 lesz (akkor még a modellszám az évet takarta). Nekem is volt egy 42PX80-am (az viszont 2008-as), ami mai napig szintén hibátlanul megy szüleimnél, de megvan az 50G20-m is, igaz, az kicsit kihasználatlan, mióta VT60-at használok, az szintén szüleimnél van, dettó hibátlan, pedig már az is 10 éves lesz idén. Meg voltak még ezek a japán termékek tervezve/építve és nekem is az a nagy szívfájdalmam, hogy a mai tömegtermelés egyre inkább eltűnik ez a még megfizethető, de prémium kategória.
Azért mondjuk van a Panasonic-nak is OLED-je, meg ott a Sony is a szintén nem rossz OLED-jeivel, szóval azért remény van még. De Pioneer hiánya nagyon fájó ebben szegmensben.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest