Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zoli_2010
tag
Sziasztok!
Még valami a szervizmenühöz: én csak az elején léptem be, egyszer. (Samsung PS50C430 -- most meg kellett néznem a típust, mert már 430C-t írtam volna) Na akkor megnéztem az üzemidőt. DE! Minden beállított képjellemző -- ennél a TV-nél -- ilyenkor visszaáll alapértékre, ami nagyon bosszantó.
Lehet utána az összes forrásnál (2 tuner: akkor még analóg adás is volt, 2 HDMI, komponens (DVD), még VHS is van Scart-on, de már azt sem használjuk, + a belső lejátszó) a 3 féle profilhoz újra belőni mindent, csak órák kérdése...
(Ezért én azóta nem toltam ki így magammal ;-)Hogy jobbat is írjak, 2010 május óta hibátlan, beégésnek nyoma sincs, (éppen megnéztem 5-6 év után mostanában sokféle színes és pár szürke képpel is 80 centiről). Nem is zúg... (esetleg nagyon világos képnél odahajolva azért hallani lehet) -- mit mondjak, jó vétel volt akkor 150 ezerért.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz uriember #87495 üzenetére
Továbbra is tartsd csak Magad a tapasztalataidhoz: simán tudsz olyan értéket bevinni szervizmenübe, aminek következtében nem tudsz később mit kezdeni a készülékkel. Módosulthat úgy a horizontális/vertikális placement vagy egyéb képjellemző, amit aztán nem tudsz visszaállítani, mert nem lesz látható a panelen a későbbiekben, kitolódik a fals érték miatt a látható képterületről, stb. Nem véletlenül hívják fel a gyártók is a figyelmet erre, legtöbb esetben garanciavesztéssel fenyegetve, láttunk már ilyet, hogy csak szerviz tudta helyretenni a dolgot és ők is csak újraflasheléssel.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
ktg3
őstag
Szerviz menüt hogy lehet előhozni?
Kíváncsiságból megnézném, hogy hány óra van a panelban, Samsung 50c6500. -
uriember
aktív tag
válasz pataslogeza #87494 üzenetére
"ha tévesztek valamit a belépési procedúránál", nem állítottam semmit a szervizmenüben, CSAK próbálok belépni és KÖZBEN hibázok. Erre vonatkozott a beírásom, azt tudom, hogy ha elállítok valamit, akkor esetleg nem fog működni vagy nem úgy, ahogy alapállapotban a készülék, de természetesen, ha újabb belépés után beírom az átírt adatot az eredetire, ugyanúgy fog működni. DM-Fan is csak attól próbált óvni (mivel nem ismer), hogy ne állítsak el dolgokat, ha pontról-pontra a leírásban szereplő módon lépek be, meg tudom nézni az üzemórát, én meg csak arra voltam kíváncsi, eszembe nem jutott bármit elállítani egy jól működő TV-n...Néhány TV-nek jártam már a szervizmenüjében anno, ennél még konkrétan nem.
Mint korábban említettem, 10-12 éve még gyakorló TV szerelő voltam vállalkozásban, csak a kínai dömping tönkretette a szakmámat és kénytelen voltam más szakterületet keresni.
Egyébként köszönöm az aggódást, életünk végéig tanulunk...PEACE
[ Szerkesztve ]
Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?
-
pataslogeza
aktív tag
válasz uriember #87493 üzenetére
Nem. Ha a szerviz menüben állítasz valamit, az nem áll vissza magától újraindítás után, az úgy marad végleg. A tv működik úgy is, csak lehet hogy rosszabb lesz a képe, de azt vissza lehet állítani, szóval a tv nem romlik el, csak vissza kell állítani az eredeti értékeket.
A mondandóm lényege az, hog6 nem kell félni tőle, mert végzetes hibát nem lehet csinálni. -
uriember
aktív tag
válasz pataslogeza #87491 üzenetére
A resetet nem arra értettem, hogy megnyomok egy "reset" gombot, hanem arra, ha tévesztek valamit a belépési procedúránál, akkor áramtalanítom (kikapcsolom a főkapcsolóval), aztán újra bekapcsolva visszaáll a belépési kísérlet előtti állapot, vagyis úgy működik a TV újra, mint előtte. Ennyi. Szerintem ez így működik.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz uriember #87475 üzenetére
A szerviz menüben nem lehet resetelni, ott nincs "reset" gomb, de nem is lesz használhatatlan a tévé ha elállítasz valamit, mert mindent vissza lehet állítani az eredeti értékekre. A netről letölthető szerviz könyvben benne van minden eredeti gyári beállítás. Az csak riogatás, hogy "használhatatlanná válna a tévé ha elállítasz valamit".
Ilyet azok szoktak mondani, akik azt a benyomást akarják kelteni, hogy értenek hozzá, te meg nem.A memória szerkesztőben már lehet olyan kárt tenni, amitől nem indul a tévé, de az a szerviz menün belül is el van dugva.
-
Márk
senior tag
-
uriember
aktív tag
Tudtam, hogy a TV tudja hibátlanul is...a HDMI kábelnél eltévedtem, de a segítségeddel rájöttem, hogy ide még elég a noname kábel is, de a jövőre gondolva azért beszerzek egy jobbat is.
-
uriember
aktív tag
válasz DM-Fan #87453 üzenetére
Pont került végre a laggolás megszüntetésére is, a kodek (Ace player) beállításainál kellett engedélyezni a GPU használat növelését és felhúztam minden grafikus beállítást a maxra (a kodeknél), most már a 1080p is simán fut a TV-n.
Solved[ Szerkesztve ]
-
uriember
aktív tag
válasz DM-Fan #87482 üzenetére
Azzal nem csinálsz kárt, ha átnézed, a ventik hajlamosak gyűjteni a port, akármilyen tiszta a lakás, ld. az asztali számítógépeket, ha szétszedsz egyet, biztos, hogy porcica hegyeket találsz. Ha rám hallgatsz, ne állj neki ecset-porszívó kombóval, inkább sűrített levegőt használj, vagy kompresszor vagy spray (van ilyen, csak 500 millist vegyél legalább), ezzel megelőzheted, pl. hogy ecsetelés közben összenyomj egymáshoz pár alkatrészt, aminek az első bekapcsolás után tragikus következményei lehetnek...Az meg, hogy a ventilátoroknak lecsökkentették a fordulatszámát, annak csak örülhetsz, mert így meghosszabbították a csapágyainak az élettartamát, általában siklócsapágyakat szoktak betenni ilyen ventikbe, ami kopik, ritka a golyós, ami jóval tartósabb. Valószínű a gyár időközben rájött, hogy nem melegednek a dolgok annyira, mint amennyire számítottak és kevesebb fordulat is elég. Ennyit tehetsz a TV-dért te, a többi már a japán mérnökökön múlik, én bízom bennük rendületlenül, ezért is vettem Panát.
Ha egy kondi már púpos, akkor az már a halál előtti pillanat, azonnal csere, de mindenképp 105 fokost tegyél bele, figyelve a polaritásra, fordítva felrobban, legjobb, ha csere előtt lefényképezed az adott területet, bár a panelon jelölni szokták a polaritást.Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz uriember #87481 üzenetére
Nekünk is volt egy 1990 körül vett Sony Trinitron, kb. szintén 63 cm-es, az is Made In Japan volt. Az első szervizre valamikor a 2000-es évek elején szorult, talán a sorkimenő IC-je volt zárlatos, azt cserélték, aztán megint elment vagy 10 évet a következő szervizig.
Egyszer én is lekapom majd a falról a VT60-at és leszedem a hátlapot, mert kíváncsi vagyok én is, hogy mondjuk a ventik milyen állapotokat teremtenek porügyileg a készülék belsejében, meg én is kíváncsi vagyok, hogy milyen kondik vannak beforrasztva, illetve hogy púposodnak-e, plusz én is tervezem ellenőrizni a csavarok szorosságát. Bár lekopogom, az enyém teljsen néma, szinte 0 üzemi zaja van, a ventillátorok sem zajosodtak fel, sőt az egyik firmware-frissítést követően halkabbak is lettek - valószínű csökkentettek a fordulatszámukon, aminek nem is nagyon láttam hátrányát, semmivel nem melegebb azóta sem a hátlap, legtöbbször ugyanúgy csak langyos.
Get Moded!
-
uriember
aktív tag
válasz DM-Fan #87479 üzenetére
Értem. Az elektronikát egyszer megnéztem, hogy hogyan van szerelve, mert volt nálam egy Pana plazma javításon - csak belenéztem, a volt tanulóm csinálta meg később -,és azt szétszedve láttam (mondta a srác, hogy emiatt történt a baj), hogy ott a végtranzisztorok, a nagy teljesítményű FET-ek, közös hűtésen voltak, a sasszéhoz voltak csavarozva hűtésileg, ráadásul a panel különböző részei is a csavarokkal voltak összeföldelve, és a csavarok elengedtek, mindegyiken lehetett egy-két menetet húzni, konkrétan lötyögtek, így a hűtésen kívül hol volt föld, hol nem. Akkor befostam, hogy az enyém is ilyen, szétszedtem itthon, de ebbe minden tranyónak saját nagy böszme hűtőbordája van, biztonság kedvéért meghúztam minden fellelhető csavart, de mind jó volt egyébként az enyémen, úgyhogy a többi már az elektronikai alkatrészek tartósságán múlik...De mivel már 10 éve húzzák az igát, így valószínű, hogy a ferdeszeműek alaposan túltervezték a paramétereket, emiatt nem aggódom. Ha 50000óra a fél fényerő (most 0 fényerőn használom)akkor is még 10 év minimum - szerintem. Én bízom a japánokban. Munkahelyemen vannak Olympus eszközök (diathermiás vágó, fényforrás), mondják a műtősök, hogy szar az Olympus vágó, mindig kiderül, hogy az eszköz, ami hozzá tartozik, az a hibás (ami nem Olympus, hanem egy olcsóbb replika), az Olympus az japán,15-20 éve megy hibátlanul, mert meg van tervezve és jó minőségű alkatrészekből van összerakva. A fényforrásban is csak xenont kell cserélni néha, ha lefutották az 500 órájukat. Ennyi.
Egyszer majd veszem a fáradságot és szétszedem az S20 tápját, kicserélem az elkókat jó minőségű 105 fokosakra és akkor az is letudva. Csak annyit a japánokról még, hogy van egy 32éves Sony trinitron TV-m, echte japán, még fadobozos, de újonnan vettem 1987-ben (óriási szám volt akkoriban, 63cm átló, trinitron, sztereó, txt) azt váltotta a Pana, azt félretettem (ha beszarna a plazma, de nem...), de ha most bekapcsolom, az is bekapcsol simán, a fehér hófehér, a fekete koromfekete, a többi szín meg értelemszerűen jó emiatt. 1x cseréltem benne 1db 500 mikrót.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz uriember #87475 üzenetére
Vigyázz, azt a 100.000 üzemórát nem “ígérte a gyár”, azzal csak azt akarták kifejezni, hogy a panel fényereje ennyi idejű használattól csökkenne a gyári állapot felére! Ez nem egy ígért, vagy prognosztizált élettartam, mert belátható, hogy a gyakran felforrósodó és lehűlő elektronikai alkatrészek feleennyit se nagyon fognak kibírni, magyarul még ha a kijelzőpanel bírná is, az elektronika széthullik körülötte. Szóval ez a TV (meg nagyjából semelyik) nem fog 100.000 órát elmenni. Ha 40.000 órán túl vagy, akkor onnan már minden ajándék.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gigi01
őstag
-
uriember
aktív tag
válasz DM-Fan #87468 üzenetére
Csak nem hagyott nyugodni az üzemidő... Gondoltam, csak TV szerelő voltam, ha valamit rosszul csinálok, kikapcsolom közben és resetelek. Végül sikerült, hála neked, nos 25402 óra az üzemidő, 6109 bekapcsolással, úgy emlékszem, hogy a panelra 100e üzemórát írt a gyár, az akkor még odébb van, még épp csak bejárattam.
thx
salapp : a Sin City (tegnap este ment épp) tényleg kurvajó volt
[ Szerkesztve ]
-
-
Márk
senior tag
Mindenkinek ajánlom megnézésre az Underworld filmszériát [link] [link] [link] [link] [link] a sajátos képi világa és Kate Beckinsale segge miatt.
Én most hétvégén néztem meg az első részt Open Matte verzióban (alul-felül nem volt fekete sáv), és egyszerűen leesett az állam a Kuro előadásmódján, a tökéletes feketén, a sötét részek részletgazdagságán és a hatalmas kontrasztarányon.
Esetleg még ismertek olyan filmeket, amiknek hasonló a képi világuk?
[ Szerkesztve ]
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Gigi01 #87470 üzenetére
Sajnos nem, nincs downgrade, ezért is vált kicsit dealbreaker-ré a dolog. A hiba egyébként csak a Prof. 1 és Prof. 2 képmódokat érinti, viszont ugye csak ezeket lehetett szakszerűen kalibrálni. THX képmódban pl. rendben van a feketeszint. Ettől függetlenül a 60-as széria még tovább javult feketeszintben is és ott a legutolsó firmware-rel is rendben van minden képmód.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz uriember #87464 üzenetére
A szervizmenü elérése és az üzemidő ellenőrzésének módja. Csak saját felelősségre lépj be és semmit ne állíts át, különben használhatatlanná válhat a készüléked! Valamelyik modellévtől annyiban változott a lekérdezés módja, hogy a 4. lépésnél kétszer kellett megnyomni a 2-es gombot, de talán a 20-as szériánál még csak egyszer kellett, emlékeim szerint.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
uriember
aktív tag
válasz Mezga Aladár #87465 üzenetére
Ezt tőle kérdezted? Mert a leírásban nincs erről szó...
-
uriember
aktív tag
válasz DM-Fan #87459 üzenetére
A P42S20E-nél meg tudom nézni valahogy az üzemidőt? Gondolom szervizmenübe kell belépni, de nem tudom hogy...
10 éves, sokat megy, de eddig hibátlanul (tudom, csak 42 coll, meg nem olyan, mint egy csúcsmodell, de én maximálisan meg vagyok elégedve vele - bár nem láttam a jobbat...).P.S.:a legújabb Ace Playerrel is szaggat a kép streamen (észrevehetően).
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Nézd, ez mindig benne van, de szerintem a Kuro-nál is. Ott is több hibás példánnyal találkozhattál már évekkel ezelőtt is az apróhirdetésekben - pl. nem kapcsol be, egy idő után kikapcsol, sípol, csak főkapcsolóval kapcsol be, stb. Szerintem nincs olyan gyártó, aki makulátlan készüléket gyártana, ami örökké menni fog. 10 év körüli túlélés meg szerintem már megsüvegelendő manapság.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Pedig bízhatsz a Panasonic-ban is élettartam szintjén is. Az első Panasonic plazmám már 11 éves és mai napig fut szüleinmnél napi szinten, nem keveset. Nagyon rég néztem az üzemidő számlálót, de sok tízezer üzemóra van már benne, pedig abban a modellben még ventillátorok sem voltak, full passzív. Ráadásul náluk konstans 26 fok van a nappaliban így télen is. Semmi gondja a TV-nek.
Az 50G20-am szintén megvan és ma már ugyan kicsit kihasználatlanul áll és közel sem ment annyit, mint az elődje, de szintén hibátlan. A VT60 meg megintcsak napi szinten megy 5 éve. Szóval nálam eddig 3-ból 3 példány 100%-os, 11, 8 és 5 éves élettartam mellett. Szerintem ez elég jó arány és a topicban is leginkább villámkár, meg mondjuk fizikai behatás (pl. létra dőlt a panelbe) okán elhalálozott készülékekről olvashattál az évek során, nos, az meg nem a gyártó sara.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ijk
nagyúr
válasz Gigi01 #87455 üzenetére
Használtan már csak Vt60-at vennék, sajnos minden év egy újabb szög a koporsóba. Nem szamolnek Kuro elettartammal, szerintem nem véletlen volt azoknak horror áruk, és még mai napig futnak. Oledet is inkább 5 év garival vennék.
Persze eladasnal is számolni kell a nyomott árral, mégiscsak 6+ éves készülekekrol van szó.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz uriember #87456 üzenetére
Ez VT50, ami nem igazán a VT60 szintje!
Gigi01 #87455: az 50-es széria feketeszintjével valóban csúnyán elbánt az utolsó firmware-frissítés. Többen voltak a topicban is, akik emiatt váltottak 60-as modellre. Ettől függetlenül nem volt olyan rossz az az 50-es széria sem - már ha sávosodástól mentes példányt tudott kifogni az ember.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
uriember
aktív tag
válasz DM-Fan #87453 üzenetére
Találtam egy újabb stabil verziót, most arra lecseréltem az Ace playert, holnap spanyol bajnokik, majd megnézem, hogy van-e változás. A stream sajnos csak ezzel a lejátszóval működik - szerintem -, nem akarok ezen vitatkozni, nem értek annyira a médialejátszókhoz, ezt írják hozzá, hát ezt teszem fel (bár, ha a legújabb verzióval és a minőségi kábellel sem lesz jó, akkor átgondolom még1x...), mindenesetre megjegyzem a tanácsod.
Kösz mindent!Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz uriember #87451 üzenetére
Persze, high-speed kábelnél gyengébbet nem nagyon illik rendszerbe integrálni, egy minőségi kábellel meg jó leszel évekig (a 8K felbontásig biztosan). Nekem AudioQuest kábelek vannak a rendszeremben, van, amelyik már 10 éves múlt, de mai napig kapható ugyanez a típus és a 4K-ra is bőven megfelelő, pedig mikor kijött, még kanyarban nem volt a 4K. Egyszer kell megvenni a minőségi kábelt, utána kiszolgál.
Nem kell semmilyen codec-pakkokkal bohóckodni. Simán elég lehet egy Media Player Classic egy madVR pluginnel is. Bár én egyáltalán nem használok PC-t lejátszáshoz (meg úgy alapvetően már semmihez), de anno nekem ez a kombó tökéletesen működött.
Ijk #87452: ismerős az érzés. Minden nap fülig érő mosollyal ülök előtte, annyira príma képe van. Nekem a napokban tölti be az 5. életévét a 65VT60-am, még 6.500 óra sincs benne, olyan, mint új korában.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ijk
nagyúr
Mindig ledobbenek a 65vt60 képén amikor radobok egy jó bitratas filmet teljes sötétségben. Már egy éve megvan de nem tudom megunni, mindig racsodalkozom.
Bárcsak lenne 110"-os 2.35:1-es belőle, az sem érdekelne ha be kellene daruzni.8000 óra van benne, remélem még sokáig bírja.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
uriember
aktív tag
válasz DM-Fan #87450 üzenetére
Igen, azt én is tudtam, hogy a 1.x a gyorsaságot jelzi, pl 4K tartalmakhoz a 3 kevés, a 4 jó, de HDR-hez már illik a 2.0, ha jól tudom. A laptop FHD-s kijelzőjű, de ott nem veszek észre röcögést, bár lehet, hogy a jóval kisebb kijelző miatt, mindenesetre a laptop Intel 520 integrált kártyával megy, talán a stream lejátszó lehet hibás, viszont focit nézek rajta és csak ezzel megy (Ace stream 3.1.1 van most, VLC alapú), megnézem holnap, hogy van-e frissebb. Sima FHD tartalmaknál nem vettem észre akadást, sőt 4K-nál sem, csak streamnél, tükrözve a TV-re...Azért mindenképp veszek gyorsabb HDMI kábelt, mert a régi laptopomhoz jó volt, de a mostaninak minden tartalmat, mindenhova "illik" tökéletesen visszaadni. Köszi a segítségeket, ma is tanultam valamit
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz uriember #87449 üzenetére
Ja, igen, csakugyan, a 20-as széria volt az első, ahol már ott volt az IFC. Rég néztem már rá a korábbi plazmámra, az 50G20-ra.
A kábellel nemigen van baj, én inkább a lejátszószoftver vagy a VGA beállításait turkálnám.
Kábel tekintetében egyébként nincs olyan, hogy 1.3-as, 1.4-es vagy 2.0-ás, ezekkel csak az interfészeket jelölik, amik a készülékre kerülnek. Kábelből standard-speed, meg high-speed van, illetve ezt variálhatják még a plusz ethernet-érpárral a további funkciók végett. De igazából sima 1080p24Hz anyagra még nagyjából a standard-speed kábel is elég szokott lenni. A 3D-hez, illetve a 4K-hoz, HDR-hez kell a high-speed.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
uriember
aktív tag
válasz DM-Fan #87448 üzenetére
Közben rájöttem, hogy az IFC benne van és be is van kapcsolva. Nekem "Mozi" beállítással, 0 fényerővel megy és tökéletesnek érzem. Meggyőződésem, hogy jó készüléket vettem anno 2009-ben, veri az összes LCD, LED TV-t képminőségben, OLED-et csak a telefonomon látok (Nokia 930), az sem rossz azért, de TV-ben plazma és Pana...Még 1x köszönöm a segítséget, idegesített, hogy nincs bekapcsoláskor a jellegzetes 3 kattanás - a megszokás...
A laptopon nem szaggat a stream, elég jó hardver, egy Dell 7470 i7, csak amit átküld a TV-re, az. Gondoltam arra is, hogy esetleg a HDMI kábelem elavult, egy noname 1.3-as kábel, ha eszembe jut, veszek valami nevesebb 1.4-est egyszer.
Igazad van, eddig sem hiányoltam a FW upgradet, ez a TV úgy, ahogy van, tökéletes, ghosting-ot sem tapasztaltam soha, teszi szépen a dolgát.
Ahogy néztem, egyébként DVB-C javítást tartalmazott a FW frissítés, de nekem nem okozott gondot a Digikábel DVB-C tunerbeállítása, legfeljebb annyi, hogy kis guglizással át kellett a Country-t állítani Finnországra vagy Ausztriára, már nem is tudom - rég volt -, hogy kezdjen keresni. Jó ez, na...
THX ![ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz uriember #87446 üzenetére
Nyugodtan upgrade-elheted épp, de IFC nem fog a menübe kerülni a 1019-es firmware-től sem. Igazából ha nincs különösebb gondod a készülékkel, akkor fölösleges az upgrade. Tudtommal nincs know-issue azon firmware-rel sem (az 50-es széria volt, ahol a legutolsó firmware elcseszte a feketeszintet a kalibrálható Prof. képmódokban, szóval ott nagyon nem ajánlott az upgrade), de én nem csesztetném, ha nincs gond a készülékkel. Egyébként a 24p anyagokat a 20-as széria is tökéletesen kezelte. Ha szaggat a laptopról küldött anyag, akkor ott valamilyen szoftveres beállítási probléma lesz (a laptopon). A 24p judder pedig normális dolog, azt "nem illik" IFC-vel kijavítani. Nálam az IFC a VT60-on is az első perctől kezdve kikapcsolt állásban van és soha nem is fogom bekapcsolni, nem vágyom szappanoperaszerű képre.
A készenléti kattanást szintén az automatikus szoftverfrissítés bekapcsolt állapota okozta, akkor ment el tényleges standby-ra a készülék vagy épp jött vissza onnan, hogy újra frissebb szoftvert keressen.
ktg3 #87447: én a helyedben megtartanám. A piaci értéke jóval alacsonyabb a használati értékénél. Annak érdekében nem igazán tudsz tenni, hogy a képe jobb legyen, mint amilyen, max. letörölheted róla a port. Tegyétek be a hálóba/gyerekszobába, vagy a sufniba háttértévének. De azzal számolj, hogy sok mai LCD rosszabb képet produkál még ennél a plazmánál is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
ktg3
őstag
Van egy nagyon régi Samsung PS50C6500-as TV-nk, ami helyett már megrendeltük az újat.
Alapvetően működik, de a panel már eléggé elöregedett benne és az tény, hogy permanens beégés nem igazán van benne, a rövidebb idejű statikus tartalmak is láthatóan benne maradnak még egy rövid ideig. Amíg nem melegedett be a panel addig hatványozottan erősebb ez az élmény.Kidobni nem szeretnénk. Kérdés az lenne, hogy mi az a jelképes összeg amiért reálisan tovább lehetne adni egy ilyet? 20-30K környékére gondoltam elsőre, de fogalmam sincs, hogy merre felé tapogatózzak. Esetleg lehet valamit kezdeni a TV-vel, hogy jobb állapotba hozzuk?
-
uriember
aktív tag
válasz DM-Fan #87445 üzenetére
Király vagy ! Valóban, nem olyan régen bóklásztam a menüjében és valószínűleg akkor kapcsoltam be...
Nagyon köszönöm, már "kattog"!
Még egy kérdés: a 1013-10000 verzió van most a TV-n (sose basztattam), érdemes valami miatt frissíteni a legújabb (úgy tudom) 1019-re? Igazából csak annyi a TV-vel a gondom, hogy laptopról streamet HDMI-n kivetítve a TV-re a FHD stream kicsit szaggat, de nincs ennek a típusnak (S20E) a menüjében sem az Intelligent Frame Creation, se a 24p Playback Plus funkció, ezen segíthet a 1019-re upgrade?
Eszembe jutott még egy probléma (?): készenléten néha kattan egyet egy relé a TV-ben, kérdeztem a volt Gelkás tanulómat, aki rég túltett rajtam tudásban - tényleg nagyon ért a szakmához -, hogy mi lehet ez, de ő még nem tapasztalt ilyet, hallott a problémáról, de a megoldásról ő sem. Esetleg?Még egyszer köszönet a gyors válaszért és a megoldásért, plazma a király még ma is!
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz uriember #87444 üzenetére
A menüben kapcsold ki az automatikus szoftverfrissítést. Azért nem kattan, mert standby-ban is valójában félig bekapcsolt állapotban marad (csak a panelt kapcsolja ki) és a háttérben az alaplap feszültség alatt marad és próbálja keresni az új szoftvert. Ha kikapcsolod az automatikus szoftverfrissítést, akkor nem fogja keresni és visszaáll a régi rend, tehát a távirányítóval kikapcsolva a TV-t ténylegesen is standby-ba kerül (a kikapcsolás után 5-10 másodperccel) és ha azt követően kapcsolod be a távval, akkor újra kattanni fog a relé is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
uriember
aktív tag
Sziasztok, nem tudom jó topikba írok-e, van egy Pana tx-p42s20e plazmám, és azt a hibát(?) produkálja, hogy ha készenlétről kapcsolom be távval, akkor nem kattog 3-t egy relé benne (régebben így volt), bejön a kép, hang, semmi hibát nem mutat, csak hiányolom a kattanásokat. Ha főkapcsolóval kapcsolom be áramtalanított állapotból, akkor kattan(nak) a relé(k), azért a zárójelek, mert nem tudom, hogy egy vagy több relé kattanását hallom, illetve most nem hallom. Egyáltalán miért kattog relé? Régebben - tizenéve - én is TV szerelő voltam, de ennyire nem ástam bele magam a plazmába, másrészt már tök más területen dolgozom, de ha van ötlet, azért valószínű meg tudom oldani.
Köszi, ha van ötlet.Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?
-
Márk
senior tag
-
-
tobias40
veterán
Ha korábban egyik pana tv-mhez formáztam le egy külső házas usb-s vinyót akkor azt a vinyót hogyan tudom "vissza hozni"?
Nem a tartalom kell róla hanem egy másik eszközhöz szeretném használni,pl. pc-hez!A tv már nincs meg amivel formáztam,igaz sose rögzítettem vele de az mindegy sztem..
-
BBéci
legenda
válasz IMIIKE1998 #87432 üzenetére
Nem találtad meg a Samsung TV topikot? [link]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
IMIIKE1998
őstag
válasz DM-Fan #87426 üzenetére
Ide is berakom, hátha.
SZERK. Csináltam pár fotót a TV-ről. Csak én vagyok a hülye, és nem taálom a jack csatlakozót? Sajna Tv-ken sose tudtam, vajon az audio lenne?(Oda nem csak hangfal mehet?)
Még mindig egy vezetékes/nélküli fülest keresnék, bár általában véve a vezetékes jobb az olcsóbb szegmensben, nem?Sziasztok!
Nem tudom, hova írjak ezzel kapcsolatban, ha rossz helyre sikerült, akkor sajnálom. :/Szóval szeretnék egy fülest(lehetőleg vezeték nélkülit) a TV-hez(82cm-es Samsung HD), mert apámnak elég rossz a hallása és megőrülünk miatta, olyan hangosan hallgatja. Sajna a TV-n nincs jack dugó, így nem tudom, milyen csatlakozóval lehetne összekapcsolni.
-
oil120
senior tag
válasz pataslogeza #87428 üzenetére
Biztos lehetsz benne, ha a fiókban beforrasztatlanul tárolod a mostanában gyártott kondenzátorok közül lesz olyan ami kiszárad és szarrá megy. Szobahőmérsékleten.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz IMIIKE1998 #87425 üzenetére
Pontos típus nélkül ez elég nehéz lesz. Jó volna tudni, hogy a TV támogatja-e a Bluetooth füleseket. Ha igen, akkor onnantól nem ügy a történet. Ha nem, akkor - jack-csatlakozó hiányában - komplikáltabb a dolog.
Get Moded!
-
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok!
Nem tudom, hova írjak ezzel kapcsolatban, ha rossz helyre sikerült, akkor sajnálom. :/Szóval szeretnék egy fülest(lehetőleg vezeték nélkülit) a TV-hez(82cm-es Samsung HD), mert apámnak elég rossz a hallása és megőrülünk miatta, olyan hangosan hallgatja. Sajna a TV-n nincs jack dugó, így nem tudom, milyen csatlakozóval lehetne összekapcsolni.(Sajnos TV ügyben nem vagyok valami jártas.) Előre is köszönök minden segítő választ és BÚÉK itt is.
[ Szerkesztve ]
-
fullaki
csendes tag
Azt gondolom kicsit nevetséges ez a "tízéveset, nehogy má". 15 éves plazmák mennek hibátlanul. Ha egy ilyen "marha öreg" és "szar" képű kuro plazmát max 80 ezerért megvesz, két évig használja majd bebukja. Uhh bukott 80 ezer forintot, és kapott addig, egy ma is csúcsminőségű képet. Egy új 55-ös OLED kettő év alatt mennyit avul?
-
oil120
senior tag
válasz pataslogeza #87418 üzenetére
Mert 30 éve olyan elektrolit kondenzátorokat gyártottak , melyekre nem volt jellemző a kiszáradás évtizedekig.
Amilyenek meg most készülnek azok gyorsabban mennek tönkre. -
BBéci
legenda
válasz pataslogeza #87418 üzenetére
Azért volt langyos, mert a ventilátorok lehűtötték.
Azt javaslom, fejezzük be a vitát, mert nem vezet sehová!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hajnalbros
tag
B.U.É.K. 2019 ! ... 2018 a lemondás éve ... meghalt a plazmám ....
Ketten jönnek ki az erdőből, az egyik FUTVA, a másik MEDVE !
-
pataslogeza
aktív tag
Miért mentem volna oda minden percben?
Filmek végén odamentem, a hátulja langyos volt és álltak a ventillátorok.
Használaton kívüli műszaki cikkek max. az elektrolit kondenzátorok kiszáradása miatt mehetnek tönkre, de ahhoz hosszú évtizedek kellenek, nem 8-10 év.
A 30 éves rádiós magnóm nincs használatban vagy 20 éve de működik. -
BBéci
legenda
válasz pataslogeza #87416 üzenetére
Minden percben odamentél meghallgatni, vagy a szervizmenüt nézegetted? Ugyan már!
Sajnos az elektronikai alkotóelemek nem csak a készülék használata, bekapcsolt állapota közben öregednek. A kétszer annyi év nagyon durva különbség.
Nem állítottam azt, hogy a KURO szar. Ott voltam a hazai sajtóbemutatón, amit a Basys a Feneketlen tó partján, a Hemingway étteremben rendezett. Első pillanattól a rajongójává váltam, később kaptam tesztelésre egyet. De 2018 legvégén akkor sem vennék, még pár ezer forintért sem.[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
Onnan tudom, hogy odamentem es meghallgattam, de a szerviz menuben jelzi is, hogy a ventillatorok mennek vagy allnak.
Nem vagyok kuro parti, csak amit irtal a kurokrol, az mind igaz a panasonicokra is. Az en krp500-am semmivel sem futotte jobban a szobat mint a gt60-am, es a panasonic plazmak is ugyanolyan idozitett bombak mint a pioneer plazmak (azonos feltetelek mellett, pl. uzemora, kepbeallitasok).Azert adtam el a krp-t, mert nem volt benne dvb-c, de ezt leirtam akkor a hirdetesben is. Ha lett volna benne dvb-c, akkor azt tartottam volna meg, mert a kepe ugyanolyan jo mint a gt60, de a fekete szintje miatt megis jobbnak tartottam mint a gt60-at.
Amugy 4 nap alatt eladtam, szoval annyira szar csak nem lehetett.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz gergelyv #87412 üzenetére
Samsung betegség, lehet maga a panel, lehet a vezérlés. Menj át a szaktopicba, hátha axlrose32 tud segíteni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
gergelyv
csendes tag
Van egy régi Samsung plazmám (ha kell, megnézem a típust), és vettem egy PS4 pro-t. A képernyőn megjelent egy függőleges vékony vonal, a helye fix, az egyes pixeleinek színe a "környezete" színétől függően változik. HDMI-kábeltől független. Sajnos másik TV-m vagy monitorom nincs teszteléshez. Game mode-ban és Blu-Ray módban (a két külön HDMI-bemeneten) egyaránt jelentkezik. Mit csináljak? Köszönöm!
-
BBéci
legenda
válasz pataslogeza #87406 üzenetére
Azért mert vastagok és sok bennük az anyag, nem érezni a burkolatukat különösebben melegnek.
Honnan tudod, hogy nem kapcsoltak be a ventilátorok? Ameddig rendben működnek, nézési távolságból nem lehet meghallani, amikor pörögnek, ezt több Panasonic-kal tapasztaltam.
Saját GT60am semelyik része nem szokott forró lenni, még 3-4 órás használat után sem. Ebben nincs különbség tél és nyár között, mert az a 4 fok eltérés nem oszt és nem szoroz. Télen a termosztát 21 fokra van állítva, nyáron a klímaberendezés 25-re.
Ha annyira KURO-párti vagy, miért nem tartottad meg?
Sötétben valóban nem látszik a retro kinézet, de amikor világos van, akkor nagyon is. Engem taszít az a vastag káva, már a maga idejében sem kedveltem. A GT60-é éppen elfogadható, de jobban örülnék fél centisnek.(#87408) lemmy9
A Dune Base 3.0 által kiadott sokcsatornás hang minősége nem vállalhatatlan, pár hónapig használtam úgy AVR-3802-vel. Elfogadható, picivel jobb volt, mint a koaxiálison átküldött.[ Szerkesztve ]
-
-
-
BBéci
legenda
válasz salapp #87405 üzenetére
Ne keverd a koaxiálist - ami digitális (S/P-DIF) - az analóg RCA vonalkimenetekkel! Utóbbiakon valóban kimegy a Dune által dekódolt és konvertált analóg jel a házimozi erősítőbe, de ezzel az erővel bármelyik sztereó erősítő is HD-képesnek nevezhető.
Kizárólag azokat a házimozi erősítőket és előfokokat nevezzük HD-képesnek, amelyekben benne van a veszteségmentes tömörítésű formátok dekódolására szolgáló processzor. Ezt jelzi a rajtuk lévő Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio logó.[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
Ezt a futes dolgot en megcafolnam. A fogyasztasat egyiknek sem mertem, de az en gt60-am hatulja sokkal melegebb mint a krp500 hatulja volt. A krp hatulja epp csak langyos volt egy 2 oras film utan, a gt60 hatulja meg rendesen forro, foleg nyaron.
A krp500-ban van vagy 3-4 ventilator, de az egy ev alatt amig nalam volt, egyszer sem kapcsoltak be!Megbizhatosagnal meg nem az a 4 ev szamit, hanem az uzemora, a felhasznalt anyagok es a szereles minosege. Szerintem a pioneernal a ket utobbi elso osztalyu, az uzemorat meg lehet ellenorizni. Ezert a panasonic gt/vt60 es a krp vagy lx szerias pioneerokat, hasonlo uzemoraszammal ugyanolyan megbizhatonak tartom.
Akit nem erdekel a dvb-c hianya, es nem riad vissza egy kis aliitgatastol a szerviz menuben, hogy eltuntesse a pirosas arnyalatot a feketerol, azt en nem beszelnem le a pioneerokrol, mert a krp szeria kepminosege ugyanolyan jo, a feketeszint meg jobb mint a gt/vt60-on.
Kulsore kisse retro hatasuak, de sotetben ugysem latszik.Ja, es azert nehezek, mert van bennuk anyag
-
salapp
addikt
Amennyire én tudom, Dune Max lejátssza a HD hangot a BD-ről, koax sokcsatornás kimenetein kimegyen, SACD képes (2-100000Hz) erősítőbe bemegyen, HD-tartomány megszólaltatására alkalmas hangfalakra kimegyen.
De te vagy ebben az ász, majd elmondod, hogyisvanez.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Ijk
nagyúr
Sok zónás FALD LCD-k igen. Azért ott is lehet zavaró világítás, továbbá én még nem láttam homogén LCD panelt, bár gyakrolatban nem annyira jelentkezik a felhősödés. Ott van még a betekintési szög probléma VA paneleknél, IPS panel pedig kontrasztban gyenge. Samsung Q9-es szériája, illetve Sony 9005, Z-s LCD-ji amire azt mondom megvernek egy csúcs plazmát ha megfelelő anyaggal eteted őket (UHD, HDR), de SD, HD anyag is közelíti egy VT60, Kuro képét. Persze az árcédulát is meg lehet nézni. OLED-eknél meg ott a near black banding probléma, és beéghetnek azok is. Persze nem mintha a plazma abszolút tökéletesség lenne, VT60-nál azért néha látok pici bandingot és ott a dither zaj valamint néha a line bleeding, fényerőben sem képes felvenni a versenyt oleddel sem, kizárólag sötét környezetben érdemes hazsnálni, bár nekem amúgy is alap hogy sötétben filmezek.
Legnagyobb bánatom az új technológiáknál, főleg OLED-nél a BFI hiánya vagy gyenge kivitelezése. 30 év alatt impulzusos megjelenítőkhöz szokott a szemem, és sokkal inkább ezeken preferálom még 24p-s tartalmak megjelenítését is. És persze a 3D is kicsit hiányozna.OLED előnye pedig nem a mélyebb fekete egy KURO-val vagy VT60-al szemben hanem a magasabb fényerő. Általában aki plazmáról vált akkor van hanyattesve az OLED-től ha nem töksötétben filmezik, vagy ha megfelelő HDR anyagot néz.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
salapp
addikt
válasz Mezga Aladár #87397 üzenetére
A házimozi erősítőm egy lassan 19 éves Sony, ami hozzánk a mai napig megfelelő, röhej, de HD hangokat is tud, nyilván nem hdmi-vel, mert azt hiába keresnéd rajta (Dune Max 7.1 analóg kimenetéről mehetne a buli, bár jelenleg ezt nem használom ki). Volt 1980-as Marantz PM-4 erősítőm, na azt ma már sajnálom, hogy eladtam, az valami egészen különleges énekhangokat tudott (bár már cserélni kellett volna benne lassan a kondikat - ez 2010 körül lehetett, illetve átnézni a forrasztásokat, csatikat), meg Sony TA-FA30ES, az már meg se közelítette az ős-malacot, szóval én is elismerem a régi, évtizedes használatra tervezett darabokat.
De ma már nem vennék mások által használt (sajnos manapság nagy eséllyel németeknél kukázott) ilyen audiotechnikát sem.Márk #87396: Ha látnál jól beállított, nem foltos, stb. Sony XE9005-öt, jó forrással, normális környezeti fényviszonyokkal, könnyen lehet, hogy meglepődnél, mit tud. De sajna ez el is vész, amint oldalazol kicsit.
Joshi: Te mindig ráteszel egy lapáttal, gondoltam én is, hogy betehetném a ZD9-et, de mondom, ennyire ne durvuljunk, erre meg is jöttél.
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest