-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz sambenez #87364 üzenetére
Ok, de nekem pl megérne annyival többet az OLED főleg ha sok-sok évre venném. Eddig nem nagyon néztem utána, de pl a VT60/ZT60 plazmák színtérlefedettsége DCI-P3 ~73% míg OLED-nek DCI-P3 99% REC.2020 74%. Azért már itt se gyenge a különbség. Szóval a visszaskálázásnál se lehet sokkal jobb eredmény, habár ez utóbbit inkább DM-Fan-nak szól.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz DM-Fan #87361 üzenetére
Alapvetően nincs semmi gond a 4K felbontással sőt, lassan el kellett rugaszkodni a Full HD-tól. Ha többségében 4K HDR filmek lesznek akkor úgy is az lesz a jobb nem a visszaskálázás. Van pár BD50-es 1080p filmem, de nagyon rendben van 2160p-én is. A csúcstévék nagyon jól skáláznak fel és az 1080-at a legkompromisszummentesebb felskálázni 2160-ra. Véleményem szerint inkább előny a 4k mint hátrány, vagyis hátránya nem nagyon van főleg ahogy telnek múlnak az évek.
-
Joshi
titán
válasz sambenez #87360 üzenetére
Ha képminőség a cél, akkor egy OLED 4K HDR visz mindent plazma ide vagy oda. Az utóbbi időben pont hogy a plazmám volt meg ~4 évig egyébként 2-3 évnél tovább nem maradt meg egy tévé se. Talán most az OLED-em amíg nem lesz valami komolyabb előrelépés, de nem nagyon hinném hogy az elkövetkezendő 5-6 évben lesz bármi megfizethető és jobb. Egyébként kiemeltem hogy saját véleményt írok le, szóval én így gondolkodok más meg másként.
-
Joshi
titán
válasz DM-Fan #87351 üzenetére
Nem olyan rég még azt írtad te is hogy tök fölösleges a 4K HDR. Amúgy nem értek néhány embert, aki használtan képes venni egy 65-ös plazmát akár 400k-ért, de nem képes kiadni +2-300k-t egy 65-ös OLED-ért. Még sok-sok év mire az OLED-et váltja elérhető áron egy jobb technológia, de addig is lehet élvezni a gyönyörű képet. Azt még csak-csak megértem akinek már eleve volt egy plazmája, hogy ő nem akar váltani. Nem trollkodásból írtam ezt, csak leírtam a véleményemet.
ui.: olvastam hogy volt téma az OLED öregedése, itt a szerves anyagokkal van a baj nem a pixel fényerejének csökkenésével. Azzal is, de az összeadódás a szerves anyagok elhasználódásából/öregedéséből adódik. A különbség az, hogy normál használat mellett ez évtizedekben mérhető. Az Rtingses tesztek Stressz tesztek ami nagyon extrém. Annyi, hogy OLED-et 1-2 évente érdemes kalibrálni. Ezt csak azért írtam le, hogy ne úgy kezelje senki az OLED-et hogy az nagyon rossz és pénzkidobás.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Ma lecseréltem az LG 50PK250-es plazmámat egy Sony KD49X8505B LCD-re. Az egyik szemem sír a másik nevet. Összehasonlítottam a két kijelzőt működés közben és nem csoda hogy a plazma egy elismert technológia. A röhej az hogy a LG 50PK250 egy a plazmák között gagyi modell de mégis hihetetlen képet tud produkálni az LCD-hez képest. Igazából csak a sötét jeleneteknél jön ki igazán az LCD hátránya na meg a színhelyesség se az igazi. Az UHD tartalmak viszont nagyon komolyan néznek ki, kár hogy a plazma már nem érhette meg a 4K korszakot.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- EA Sports WRC '23
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Automata kávégépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Elden Ring
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest