Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
Múlt tavasszal 300-ért új 55A8(H) OLED-et vettünk. 5 évre kiterjesztettük a garanciáját is. Valahogy az jobb deal, mint az ilyen idős készülékeket több százezrekért bepróbálni. (Tény, hogy a 65A80J és az 55A80J már nem volt ennyire jó ár/érték arányban, de még mindig nem volt azoknál sem rossz)
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Márk
senior tag
Rendben, elfogadom az érved, eszerint én vagyok kurva szerencsés, hogy durván 2m-ről tudom nézni a PDP-LX5090-et.
Most jut eszembe, faterom is durván 3m-ről nézi a VT60-at.
A VT50 GT60 relációban meg finomítanék, igazából sötétebb nézési környezetben jön ki igazán, hogy a GT60 szemmel láthatóan mélyebb feketét tud, mint a VT50.
Világos nézési környezetben nem nagy különbség lehet a 2 tv között.
Ahogy előző hozzászólásomban írtam, itt a nézési távolság miatt én is VT50-re szavazok.
Meg igazából azt lenne jó tudni, hogy a tv milyen környezetben főleg mikor lesz használva milyen szerepben (nappal-éjszaka, általános tv-zés vagy inkább házimozi használat.
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
sinick
senior tag
Nálam odaülnek a gyerekek reggel/délelőtt, nézik a gyerekműsorokat 1-2 órát. Aztán nejem nézi a hírműsorokat délután és este, este 1-2 fél-fél órás sorozatot, az 2-3 óra. Aztán és is nyomkodom 1-2 órát. Ez 7-8 óra, Iskolaszezonba délelőtt kiesik, lesz 6. És üresbe tudatosan (!) akkor megy a tévém ha ott van hagyva fél órára, mert jön egy rövid elfoglaltság és tudom, hogy vissza fogok menni nézni. És persze olyan is van, hogy "véletlenül úgy maradt"! De nem a "rövid elfoglaltság" vagy "véletlenül úgy maradt" miatt nem lesz gázra pénz, mert az relative kevés.
-
BBéci
legenda
Azt ritka nagy butaságnak tartom. Gyakran elvonja a figyelmet arról, amivel foglalkozik az ember. Egyiket sem tudja 100 %-osan végezni. Csak akkor kapcsoljuk be a tévét, amikor konkrétan meg akarunk nézni valamit, szerencsére feleségemmel ebben teljes mértékben egyetértünk.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BaLee
addikt
Kétszer futottam neki a hírnek mikor megláttam, mondom ilyen nincs. Kár egy ekkora márkáért akik tényleg minőségi termékeket gyártottak, ezt a lassan 10 éves még bőven működő plazmák igazolják.
Emlékszem anno G20 vásárlása után 1-2 évvel hívtak valami telefonos felméréssel és azzal kezdték, hogy ha rész veszel akkor választhatsz ajándékot (nem olcsó kacat vagy repi anyagok hanem 20-50 ezres Pana termékek). Hihetetlennek tűnt, de végül egy 5-10 perces telefonos véleménygyűjtés után tényleg kaptam egy Panasonic soundbart (azt választottam a listából). Emlékszik erre még valaki? Tuti ide a fórumba írta be valaki, hogy őt hívták én meg már felkészültem váltam a hívást, már kiválasztottam mit fogok kérni.
Ilyet se előtte se azóta nem csinált egy másik cég sem. -
Ijk
nagyúr
Egyszer minden véget ér. Nyilvánvalóan abból nem lehet hosszútávon megélni hogy más gyártó paneljéből felsőkategóriás cikkeket gyártanak. Szeretem a céget mert 2009-től az első plazmámtól kezdve folyamatosan top kategóriás képminőségem van, ebből a Pana plazmák 10 évet tettek ki, és könnyen lehet hogy a plazma volt az első és utolsó házimozis megjelenítőm televízióként miután 2 éve már vetített képet nézek és nem is szándékozom visszalépni 120" 2.35:1-es méretű, minőségi képről.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Bugarov
aktív tag
Nem az a lenyeg h vett-e vagy sem hanem hogy akkoriban nagynak szamito meretben elérhető aron volt. Emlekszem eletem első lapos tv je egy valamilyen samsung lcd volt 42". Hazavittem elborzadtam visszavittem es vettem egy ugyanakkora pana plazmat helyette kb ugyanannyiert. Nyilvan egy alap plazma volt (megis köröket vert az lcdre) de a lenyeg h arban pariban voltak. Namost ha ma az egyszeri őstermelő berongyol a mm-ba es elhoz egy 180e-es lcdt 55"ban akkor azt bajosan csereli utana egy barmilyen oledre mert az kétszer annyiba kerul.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nem baromság abban az esetben, ha az adott tech a ritkaságán és "már nem gyártottságán" kívül mást is felmutat, amit a jelenleg gyártottak nem.
Lásd: CRT. Egy high-end darab univerzálisan tűéles extrém alacsonytól extrém magas felbontásokon, ráadásul gyors és gyönyörűek a színei. (PC CRT-re gondolok, nem TV-re).
Plazma is ugyanaz lehet, egy high-end plazma olyat tud, amit egyik LCD sem: feketét.
Sajnálom, hogy ez a tech sosem jött le monitor méretbe, mert a CRT-m elég sok helyet foglal.[ Szerkesztve ]
-
Bugarov
aktív tag
vágom h neki jo volt azert tettem idezojelbe mert ellentmondtak a szaraz technikai adatoknak tehat valamit 'rosszul' kellett h tapasztaljon - a kozvélekedes szerint
en ettől függetlenül leirnam akkor is ha hülyének néznek mert ha csak egy embernek segitek vele mar megerte[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
A szappanoperát én sem szeretem, de ez, hogy nem lehet egy gyorsabban oldalirányban mozgó feliratot elolvasni, nekem ez is broáfff.
Lényegében az ilyen szerencsétleneknek, mint én "marad a szem", azzal nézzen valóságot, ne megjelenítőt, és nem lesz semmi baja.[ Szerkesztve ]
-
Márk
senior tag
Szervizmenüből bekapcsolva működnek....
Kérdeztem is Jánost, mikor nálam volt kalibrálni, hogy esetleg lehetne-e a szervizmenüből kényszeríteni, hogy menjenek egyfolytában, de azt mondta, hogy onnan csak tesztelni lehet, hogy bekapcsolnak-e.
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
BBéci
legenda
A hozzá nem értő szerinted egyenlő a hülyével?
#90073csucsu54
Szerintem azok nem tesztek voltak, hanem Hisense reklámok.
Számos olyan tesztnek nevezett betűhalmazt olvastam, amikben szó sem volt a mozgásmegjelenítésről, mozgóképfelbontásról, pláne arról, hogy ezeket mérték.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
csucsu54
tag
Olvastam már néhány hozzászólását!Mielőtt vennék bármilyen készüléket,nem csak TV-re vonatkozik,elég sok tesztet,hozzászólást átböngészek,sok külföldi oldalt is, Hisense-nál a külföldi teszteknél leginkább a HDMI 2.1hiányát,a hangminőséget és az app-ok alacsony számát kifogásolták,a képpel ,a mozgásmegjelenítéssel nem volt problémájuk,szóval nem vagyok egyedül!
-
salapp
addikt
Ja, az is mókás. Régen belépő rádióerősítőket, csak azért, mert Marantz, meg van egy viszonylag szép fém előlapja, totál hajeldobós árakon hirdetnek. Múltkor rákerestem.
Amúgy közben ajánlott még egy 65VT60-at 250-ért, egy 55VT60-at, aminek angol menüje van, stb. Szóval azt sem tudom, behozogató, vagy egykor fanatikus gyűjtögető. Gondolom, inkább előbbi.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
KTTech
veterán
Ha ennyi idő alatt nem megy el, annak oka van. Ha most felraknám ebayre az enyémet 850 fonttért, 1 héten belül már nem lenne nálam... alku nélkül. A gond csak az hogy a 65JZ1500 ára valószínűleg 2000 fonttal többe fog kerülni.
Viszont egy esetleges alaplap/táp/ Vsus/Ysus panel cseréje meg 100-150 font körül megállna...
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Ijk
nagyúr
Igen, azért van benne kockázat. 42X20-am a sufniban van, valószínűleg tápegység hibás de soha nem bírtam magam rávenni hogy elvigyem megjavíttatni ami könnyen lehet több tízezer. Nyilván VT60-ál egy táphiba még arányaiban nem vészes, de alaplap csere már neccesebb. Kockázat van, de ha veszel egy új készüléket ott is hogy garancia időn túl meghibásodik. Azért gondolom VT sorozatba már nem gagyi alkatrészeket raktak, jó eséllyel elmennek még éveket.
Nyilván mindenki felméri magának megéri-e. Nem gondolom hogy még 300 ezerért is lenne alternatíva, legfeljebb használt régebbi oled. LCD-t meg nem tartom egy ligának a VT60-al semmilyen téren. Szerintem vagyunk egy tucatnyian az országban akinek jobban fekszik a csúcsplazma képe egy olednél, nem nagy vásárlóerő./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Azért 65"-os 50 kilós plazma nem egy tömegcikk. Nem feltétlen azért nincs rá kereslet mert túlárazott, hanem mert eleve kicsi rá az igény. Ha fele annyiért adná akkor sem biztos hogy előbb elmenne, azért nem fogják megvenni mert olcsó, mert a sufniba félretenni bármennyiért drága.
Ha nem projektoroznék és mivel eladtam 2 éve az enyémet elgondolkoznék még ilyen áron is rajta, azért persze alkudnék. Nem tudom most milyen BFI van az OLED-ekben, de 24p házimozizásra tv-k között aligha találni jobbat mint egy VT60. Kivéve persze ha sikerült értelmes BFI-t rakni OLED-be, de vannak kétségeim.
Mozira szerintem még mindig a plazma és dlp projektor a legjobb a mozgásmegjelenítés miatt.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
KTTech
veterán
Én simán kifizetném érte ma is a 750 fontot (mai árfolyamon 320E), ahogy 1.5 éve kifizettem... ahhoz, hogy hasonló minőségű és méretű OLED-re váltsak, még kb. 2000 fontot kéne hozzádobni... és a felbontásnövekedés semmit nem ér, az 2.5m-ről már nem látszik, a mozgásmegjelenítés romlik, egyedül a HDR és a ditherzaj hiánya ami előrelépés lenne (a fekete persze mélyebb és a fényerő ABL nélkül magasabb).
-
BaLee
addikt
Simán lehet, hogy amúgy elégedett a készülékkel csak hirdeti hátha jön valami balek és megveszi és akkor ő tud venni mondjuk egy LG OLED-et belőle ha picit hozzárak.
Én is vagyok így termékekkel, hogy olyan meg is tartanám meg nem is, felteszem magas áron és általában elviszik csak ki kell várni a vevőt. Aki alkudni akar annak meg megmondom, hogy fix az ár. Ez fejben dől el.
Az más, ha mindenképpen szabadulni akarunk valamitől, akkor rugalmasabb az árazás.
-
nagyúr
Ha most (neadjisten) beadná a kulcsot a 65ST50-em, azonnal megvenném 300-ért a 65VT60-at. Simán megérné. Előbb-utóbb megtalálja a gazdáját.
Olyan gyakran megy itt a használt árakon rugózás, hogy így túlárazott, meg úgy túlárazott, pedig olyan egyszerű ez a dolog. Tök természetes, hogy az eladó megpróbálkozik először egy magasabb árral. Ha elviszik jó, ha nem, majd idővel lejjebb megy. Ennyi.
-
salapp
addikt
Ahogyan szerintem (de tévedhetek) egy 65ST60 sem a hirdetett 195ezer környékén megy majd el. Persze biztos van, akinek 150ezer környékét megéri, nem tudom.
Nehogy azt higgyük, hogy a HA-s "csak ezen a héten" 150ezres 50GT60 elkelt, azért, mert itt már nincs, FB feldobta nekem, szóval ott megy tovább a próbálkozás.
Amikor látom a még csak nem is full hd felbontású, ősi Panákat (12-13 éveseket) 70-90ezrekért, vagy egy 50X20-at (ami újonnan volt kifutóban 130ezer) 100ezres irányáron, akkor meg egyenesen mosolygok a dolgon.[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
Amik működnek, azoknak már nem fog jelentősen csökkenni az áruk... legalábbis ez a tendencia. Sőt, pl. a Sony Trinitron CRT TV-k ára 2-3 százezres kategóriába kezd becsúszni... legalábbis felénk. Mondjuk itt nem a nagy, hanem a kisebb modellek, amik a keresettek.
Amik leválthatnák minőségben a 65VT60/65-ös szériát, azok meg még mindig a közel milliós kategóriát jelentik (bár sokan szeretik az LG CX-et, de az még nincs ott, a G1 meg nem olcsó, és nem sok teszt van róla még. A Pana 65HZ1000 sem épp alsó polcos termék). Ezt is mérlegelni kell.
-
Agyrák666
aktív tag
Minden van hozza. Ha a panel megy tonkre, akkor pedig mar 2-3 evesen is tok felesleges javitani, mert mindenhogy gazdasagi totalkar.
En meg mindig elobb vennek egy 7 eves plazmat, ami valszeg siman elketyeg ugyanennyit az eddigiekbol kiindulva, mint egy lg paneles pana oledet 3 ev garival, ami teljesen lutri mikor megy tonkre. Nincs is ugye mihez viszonyitani, mert alig par eve vannak a pacon.
De amugy igen, egy 65HZ1000-re en is beneveznek, de mit is nyernek vele? Tegyük fel elviszik a VT60-at 300-ert, hozzateszek meg 200-at (kifuto aron jovo nyaron gondolom 500 korul lesznek ezek az oledek), es lesz egy uj tv-m garival, nagyobb fenyerovel. Hurra, buktam 200 ezret. -
KTTech
veterán
Én sem rohanok, elbírja még a konzol a VT65-öket
Azért jó tudni, hogy kezd beérni végre az OLED is, csak meg kell válogatni, melyik gyártótól vesszük, ha a szeretett plazmánk leváltása a cél. Mondjuk a plazmánál is kellett 11 generáció, mire elkezdett beérni a G30 környékén - de jó azért még nem volt... csak ezt már elfelejtettük és annó az 50G30-amat 350E-ért vettem (2 évvel előtte az 50Y10 volt 200E), és akkoriban nem ugyanennyit ért az az összeg.
A G30-hoz képest a következő 2 év iszonyatos ugrás volt képminőségben (az 50Y10-hez képest is a G30, 2.5 generáció, mert az Y széria még nem NeoPDP volt).Én most még kivárok, szeretnék egy 77-es OLED-et, de a Panától. Lehet meg leszek kövezve az LG hívőktől, de a BFI, a Near-black handling, banding nálam sarkallatos pont (utóbbi azért még akad, de elég jól kezeli), játszani meg nem a TV-n fogok, így sok választás nem maradt. Minden másban pedig ugyanolyan mint az LG (a beépített lejátszó és társai nem érdekelnek, egy AMD Ryzen 3200g alapú PC a bejátszóm - bár a streaming szolgáltatóktól kihull a hajam jelenleg, ez tény... a Netflixet visszamondtam, mert van Win10 app, de arra lusták voltak, hogy belerakják a refresh rate váltást -és nem sikerült lebeszélnem őket, hogy nem román vagyok, hanem magyar, az ÜFSZ-el meg nem volt kedvem vitatkozni, kellett nekem Nagyváradon az anyóséknál kipróbálni a Samsung TVjükön... -, a Disney+ -nál még az 5.1 is probléma, az RR-ről nem beszélve. Viszont az archivumomból mindent tökéletesen játszik, MadVR-el kezelve ).
-
Agyrák666
aktív tag
Kar aggodni, az idei oledeket alig par honapja forgalmazzak. Jelenleg a 65"-os HZ1000 : [link] 945 ezer. Szomszedos orszagban 900 alatt van mar. Ugyanugy ahogy az eddiek is, jovo tavaszra 600 ala fognak becsuszni, kis szerencsevel 500 kornyeken is lehet majd talalni. ( FZ800 jelenleg is 520eFt )
Na most, ha jol emlekszem a VT60 kifuto aron 700-750 kornyeken volt, es ez csak holmi VT..A GT-ST emlitesre se melto osszehasonlitas szempontjaban. Vincent is a ZT-vel hasonlitotta az idei Panasonic oledeket..Amugy is kivancsi lennek hany ember hasznal olyat kis hazankban. (Kifuto ar talan 1 millio kornyeke lehetett) Na most jovore gyakorlatilag felaron kapsz egy minden szempontbol jobb tv-t, es kozben eltelt 7 ev is.: Az a felmisi mar nem ugyanaz a felmisi mint akkoriban volt. -
ldave
félisten
-
KTTech
veterán
Igen, az ár elég vaskos... de ha azt nézzük, nem durvább, mint egy ZT60 volt megjelenés után: a 60"-os volt 3799GBP - kifutóként 2500-ért dobták utána az érdeklődőknek -, a 65"-os HZ2000 pedig 3999GBP. Mindkettő flagship, szóval az ár maradt (a forint viszont jelentősen romlott, így Mo-n nem túl jó üzlet...). A 65VT65 persze jobb ár/érték arányú volt, a 3199GBP-s árával annó 2013-ban.
Mivel a HZ1000 sem rossz, az egy jó alternatíva (és szinte mindent tud, mint a HZ2000 - persze kisebb fényerővel, és hamarabb előforduló temp. IR-el -, a mozgásmegjelenítése is azonos, de alap panelt használ, mint pl. a CX-es LG, viszont a vezérlése messze jobb annál). A HZ1500 meg csak a hangban tér el a HZ1000-től.
Persze a Pana sem hibátlag, pl. a DV bug az előjött megint bennük (áthidalható probléma, remélhetőleg FW frissítéssel megoldódik).
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
Androidon semmi nem kell a YT megosztásához a Pana felé, alapból működik (amíg egy hálózaton vannak). Kivétel azok a Panák, aminél már nem működik a YT kliens. Ez esetben a Chromecast a legegyszerűbb megoldás.
-
salapp
addikt
Szüleim kis hétvégi házikójába feldobtam egy jobb nyereségű tetőantennát, forgatható konzolra meg 40ezerért egy 32-es "JVC" IPS kijelzős, 50Hz-es, tripla tuneres tévét. Nagyon hepik vele, bőven teljesíti mindazt, amire igényük van. Edigitalos, 42 havi garanciával.
-
julius75
aktív tag
Nekem egy eladótér félreeső, félhomályos zugában volt szerencsém próbálgatni kb. fél óráig, míg vártunk az oledre.
Abban a kis időben az jött le, hogy nagyon jó tv, kiváló betekintési szöggel, meglepően mély feketével (kezeljük helyén, lcd-ről van szó), de bizony szinte oled áron. Viszont amit írtam is, világos környezetbe csak ilyet vennék.(kibontattam a wallpaper oledet.....képzelhetitek mennyire szerettek érte.....de akkor sem fogadtam el, hogy "ha esetleg valami sérült csak hozd vissza nyugodtan"....na neeee)
-
Pro Koryak
addikt
Csakhogy az oled nem középkategória jelenleg a megjelenítők között, hanem a csúcs.
Kb az akkori ZT szintje.A Pana 65GZ2000 elvileg a legkomolyabb oled most, pár hete már volt 800e-ért is akciózva MM-ben. El is fogyott ...
De a többi oled is megfelelő beállításokkal/kalibrálva csak hangyakukkerral gyengébb, azt is csak egymás mellé téve veszed/vennéd észre, talán.Szóval a középkat. lcd-t nincs értelme hasonlítgatni az oledhez, se árban, se semmiben. Az kb. egy kalap khakhi.
Akkor a plazma volt a csúcs, ugyan úgy elkérték érte a pénzt , mint most az oledért!
-
salapp
addikt
Atyaég, én is pont így beszéltem rá utolsó pillanatban szüleimet egy 42x60-ra (50-es méretet már megalomán dolognak tartották, pff), és nem is tudják, milyen jól jártak, bár a kisszobai Samsung 32D5500 azért megmutatja, milyen szar is lehetne a helyzet.
Én is ma reggel jártam náluk és konstatáltam, hogy Cecília showra, húsz éves zsizsikes Rex felügyelő illetve SD spektrum home anyagokra bőven overkill és azt a hét évvel ezelőtti 110ezret röhögve érte.
Haverom akkor ajanlásomra az 50X60-at vette 120-ért, másik egy utolsók között fellelt bontatlan 42ST60-at, mindegyik azóta is boldog felhasználó.Julius75: Bátyám nappalijába bekerült egy 65Q60R (vásárra vettük displaynek, mert majdnem olcsóbb volt, mint bérelni), és eléggé okádék minden rajta, ami nem combos adatmennyiségből épül fel. Brr.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Az is vicces szitu volt pár éve, hogy unokatestvéreméknél voltunk családi valamin, és mutogatta a 400k-ért vett lcd tévéjét, mindenki oda volt tőle, meg vissza, de istenem, olyan szarul beállított tévét, a képe meg borzalmas volt, a tévé adás ritka ocsmányul nézett ki. Nem akartam neki mondani, hogy öreg, ez egy fosch, nem jó tévé.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
julius75
aktív tag
Oké, én értem amit mondasz, csak én másként élem meg.
Márciusban vettük az oledet májusban a q60-as "belsővel" szerelt samu-t a hálóba, és akkora köztük a képminőség különbség, hogy azt csak a vak nem látja.Persze azt is elfogadom, hogy a legtöbb embernek vagy egyáltalán nincs rá pénze, vagy nagyon meg kell gondolnia, mennyit költ tv-re.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
"Azt akarom mondani, hogy az átlag ember igénytelen a képminőségre, legyen nagy és olcsó. Legalább is ez a nem reprezentatív tapasztalatom. Ha lát is különbséget, nem biztos, hogy kifizeti a 3x-os árat."
Teljesen átlagembernek gondolom magam, bár grafikával foglalkozom.
Bemegyek egy MM-be... szétnézek és azt látom jelenleg, hogy van az OLED, a QLED...és a többi szar. A fenti kettő tévének kinéző készülékek, a többi meg nem. -
salapp
addikt
Hát ja, megveszi a 65-ös Q60-as Samsung szutykot, me' QLED, vagyis "az olyan, sőt, jobb, mint a Zoled". Otthon rádugja a Telekom iptv-t, agyontömörített igényes műsorokat kukkant, de szerencsére nem veszi fel a +8 szemüvegét. A fényerőt és a kontrasztjavítást azért jól felbaxxa maxra, mert "nézd anyjuk, milyen fényes", A napra lehet nézni, de Szellő István homlokára nem. Mindezt persze déli oldali ablakkal szemben elhelyezett készülékkel kell elképzelni, mama által szegett szíp tüll függönyön át beömlő napfényben úszva.
[ Szerkesztve ]
-
julius75
aktív tag
"most viszont az alap oled közel 400k, míg egy alap lcd meg 150k, szóval nagyobb az olló.".... ezt csak annyival toldanám meg, hogy amíg egy alap oled azért élvezhető képet ad, legyen azon bármilyen márkajelzés, bizony az alap lcd egy rakás sz@r.
Három hete vettem egy mesenézős - játszós Samsung Frame tv-t.....hát, nem nagyon tudom szalonképesen jellemezni. -
BBéci
legenda
Szerencsére nálunk más a helyzet, feleségem kifejezetten élvezi és igényli a nagy képméretet. Amikor pár éve maximumra tekertem a vetítő zoomját, kb. 3,5 m széles lett a kép, rögtön a meglévőnél nagyobb vásznat követelt. Szerencsére csak 2,5 m-es fér el a frontsugárzók között, no meg a fényerő sem korlátlan.
-
BBéci
legenda
50 colos GT60-amat 310000 forintért vettem, igaz, csak két év jótállással. 1:1-ben elcserélném Panasonic OLED-re, LG-re nem szívesen.
65 colos elfogadható egy átlagos nappaliban, de annál nagyobbat nem viselnék el, nem könnyű akkora helyet találni és kikapcsolt állapotban egy hatalmas, sötét, nyomasztó felület. Aki nagyobb képre vágyik, vetítsen!
Tutira a saját üzleti szempontjaik miatt gyártanak OLED-eket a japánok, hab a tortán, hogy jobb minőségben teszik, mint a Lucky Goldstar.[ Szerkesztve ]
-
julius75
aktív tag
Tényleg annyi volt, nem kamuzok. A jászberényi Video 2000-ben vásároltuk, hivatalos Pana forgalmazók voltak, ami kellett is, hiszen csak így élt az 5 év garancia promóció.
Ha nem felejtem el, megkeresem a számláját, szerintem még megvan valahol.
(most nézem az árukereső árdiagramját, miszerint soha nem volt 430 felett.....pedig tuti jól emlékszem....ennyire drágán vettük vagy az árukereső szépít....nemtom)Minden másban....:
[ Szerkesztve ]
-
julius75
aktív tag
Az 50GT50e plazmát 490-ért vettem 2012-ben, a 65w8-at 850-ért most márciusban, amiből vond le az ajándék telefonért kapott 170ezer forintot, amit eladtam. Ha erre valaki azt mondja, hogy a 2012-es plazma jobban megérte, mint a 65w8oled 680 ezerért, az kérjen időpontot a háziorvosához, mielőtt szövődményei lesznek.
"Nem várok 200k-ért prémium oledet, 200k-ért szeretnék venni budget oledet."....ja, én meg az udvart térkövezném, és nem kell a csúcsminőségű osztrák Weissenböck nekem sem, jó lesz a pár év alatt színét vesztő Leier is, csak adják ide ezeröté' négyzetméterenként.....
-
KTTech
veterán
Bármilyen saját fénnyel rendelkező megjelenítő pont ugyanazokkal a problémákkal fog küzdeni, mint most az OLED, vagy akár korábban a plazma (persze egyes dolgok javultak az OLED-nél a plazmához képest, nincs pl. phosphor trail, ami még a VT65-ömön is van bőven, nincs dither zaj, (sokkal) nagyobb a maximális fényerő, és még így is csökkent a teljesítményfelvétel - azonos fényerő mellett).
Akinek ezek nem elfogadható kompromisszumok, vegyen LCD-t (most az részletkérdés, hogy milyen marketing neve van a háttérvilágításának, fából nem lesz vaskarika), és éljen azok problémáival együtt.
Én, ha tehetném - és lenne piacon forgalomban - dupla rétegű Panasonic LCD-re váltanék, lehetőleg 77" körüli méretben. A gond csak az, hogy egy 30" körüli méretűből 5-6db felső kategóriás 65"-os OLED lazán kijönne, meg még maradna is egy kis apró. A fogyasztása - mint az várható - nem épp A osztályú, a plazmák A++++ - nak minősülnek mellette, hiszen át kell világítani a 2 db LCD réteget, az pedig igen komoly teljesítményt igényel, már ez a 30" is bőven 400W felett eszik. Lehet számolgatni, mennyit kérne nagyobb méretben... Viszont, nincs ABL, nincs beégés - azaz az LCD-t is be lehet égetni, de nem olyan egyszerű -, iszonyúan nagy a natív kontraszt, bár nem végtelen, de nyugodtan annak vehető (1:1000000), minden pixel háttérvilágítása egyedileg vezérelt, igaz vannak már olyan megoldások, ahol a fényt szabályzó mono LCD réteg kisebb felbontású, 4K esetén csak fHD, ez az "olcsósított" kivitel -, így felhősödés kizárva.
-
BBéci
legenda
A sok könyv az egyik legjobb akusztika javító, balgaság lenne száműzni, de amúgy sem jöhetne szóba. Havonta 2-3 új kötettel gyarapszik a gyűjtemény és rendszeresen járunk könyvtárba.
A távirányító sajnos eltérő típusszámú, de azért köszi! Esetleg donornak jó lenne.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
Még én is úgy szocializálódtam, hogy nagy nappali, nagy szekrénysorral, ennek ellenére (vagy tán pont ezért) eszembe se jutott így berendezni a sajátomat (ami nyilván kisebb is). Nálam a TV fölött is és a vele szemközti falon, a kanapé fölött is 3 méter hosszú lebegőpolcok vannak (falanként négy is), így semmi nem vész el a szoba alapterületéből, mégis sokszorosa a pakolófelület, mintha szekrénysorom lenne. A ruhákat meg nem a nappaliban kell tartani, hanem a beépített-/gardróbszekrényben. Ezen felül nekem is csak 3 részes bőrkanapé, dohányzóasztal és kanapé melletti lámpaasztal van a nappaliban, meg a technika.
Az asszonyt meg kell nevelni, nehogy már azt mondja, hogy a kicsi a jobb!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Arra, amire való: elsődlegesen ugye kiváltja a távirányító infravörös szenzorát. A távirányító ennek megfelelően bluetooth-on kommunikál a HUB-bal és a HUB (amelyet a készülékeid közelében helyezel el) fogja infravörössel vezérelni az eszközöket. Ezáltal a távirányítót teljesen mindegy, hogy milyen pozícióban tartod, nem kell rálásson sem az eszközökre, sem a HUB-ra, mivel bluetooth-on adja a parancsokat a HUB-nak, az meg már intézi a többit az eszközök felé infrán. Akár a fürdőszobából is némíthatod egy gombnyomással az AVR-t, vagy kikapcsolhatod az egész rendszert. Akár le is tilthatod a távirányítón az infra kommunikációt (tudja amúgy párhuzamosan a bluetooth és az infra parancsadást is), annál is tovább tart az akksija. Nagyon okos, kényelmes megoldás, tényleg nem kell ezek után soha többé célozgatnod a távirányítóval, mert - közvetetten ugyan, de - bluetooth-vezérlésűvé válnak az eszközeid.
Ha pedig a HUB-ot csak úgy tudod elhelyezni, hogy nem lát rá egyidejűleg minden eszközöd infra-portjára (mert mondjuk a lejátszód egy szekrényben van, vagy van olyan eszközöd, ami mondjuk egy másik helyiségben van), arra szolgál a két - jackdugóval a HUB-hoz csatlakoztatható - infra szenzor, ami a csomagban van. Azokat bedugod a HUB seggébe, a másik végén levő szenzort meg bevezeted a szekrénybe/átvezeted a másik szobába, ahol a lejátszó/másik eszközöd van. Kitalálták ezt a rendszert rendesen a Logitech-nél.
Sőt, kis konfigurálással a HUB-ot (mivel WiFi-n keresztül csatlakozik a router-edre) akár távolról, pl. munkából is vezérelheted a mobilapplikáció segítségével. Így pl. be tudod kapcsolni az amúgy még mondjuk nem WiFi-képes, csak sima infratávirányítóval rendelkező klímát a munkahelyedről, mondjuk fél órával a hazaérkezésed előtt.
Természetesen nem csak távolról, de otthonról is működik a mobillal való vezérlés az applikációval, aminek egyébként widget szekciója is van pl. iPhone-on is. Így nemcsak a távirányítóval vezérelheted az eszközeidet, hanem a mobiloddal/tableteddel is. Én pl. csak lehúzom az értesítési sávot az iPhone-on és ott van widget-ben a Harmony app, azonnal tudok csatornát váltani, hangerőt szabályozni, vagy némítani a rendszert, de az app-ot megnyitva pedig bármit tudok csinálni, így pl. activity-t indítani, vagy konfigurálni a HUB-ot, vagy magát a távot is.
Arról már nem is beszélek, hogy mivel a HUB folyton online a WiFi-router-re való csatlakozása okán, így a távirányítód is folyamatosan megkaphatja a szoftverfrissítéseket, mivel a HUB értesíti arról, hogy van új szoftver. Egyben fel is szinkronizálja a beállításaidat a Harmony-szerverén található profilodba, így legközelebb - mondjuk egy új Harmony vásárlása esetén - nem kell elölről kezdened a feltanítást/konfigurálást.
Szóval nagy botorság a dobozban pihenni hagyni a HUB-ot! Használd ki, amit kifizettél, baromira kibővülnek a lehetőségeid a HUB használatával!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
skoos
őstag
Ennyire azért nem vagyok béna.
Első induláskor az ATV a TV-re adja ki a hangot. Nincs más opció, idő elteltével sem. 1es kép:
Újraindításkor alapból jó helyre a HDMI receiverre lép, frankón működik is. 2es kép:
Megjelenik az opciólista is. 3as kép:
Minden fw- nél ez van, csak véletlen működött szerintem pár napot (max egy hét 5év alatt) megfelelően.
Ha a frissítéseket kikapcsolom is ugyanez a helyzet.Szerintem sakkjátszmában ezt hívják mattnak.
-
Ijk
nagyúr
Én már eldöntöttem hogy ha nem történik valami csoda, a Vt60 után vagy már párhuzamosan projektor lesz. Eddig is azért nem volt mert hamarosan költözöm.
Én már nem látok a tv-ben rációt. 2m-es nézési táv nem életképes egy nappaliban, márpedig házimozihoz szerintem kell a 30-40° közötti látószög. Ráadásul a tv szerintem fogyasztási cikk amit eredendően tv csatornák bámulására terveztek, ellenben a projektor valódi filmes eszköz, ahol a környezet, képméret, vetített kép hangulata minőségi élmény, a tartalmi korlátozottság miatt kevésbé időpazarló, alkalmi tevékenység.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
pataslogeza
aktív tag
Jobb alsó az alaplap, felette az xdrive, középen a tápegység, bal oldalon az y drive, oldalt a buffer. Az alján lévő paneleket nem tudom. Van még két kis műanyag doboz az alján, egyik a bt, másik wifi. Én elraktam mindent az enyémből, még a csavarokat, kábeleket is.
Ja, az y drive meghalt az enyémben a kijelzőtöréstől. Lehet a tiéd sem úszta meg. -
pataslogeza
aktív tag
Leveszed a hátlapot, aztán a kábeleket kikötöd a panelekből, majd kiveszed a csavarokat a panelekből és lejönnek a panelek. A szalagkábelekre vigyázz, mert be szoktak ragadni a foglalatukba és nagyon könnyű megtörni őket. A szalagkábelek foglalatainak szorítói a szalagkábelek irányába, felfelé hajtva nyílnak. Azokra is vigyázz, mert nem nehéz letörni őket.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest