Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
Külső forrásból érkező jelnél egészen biztos, hogy a TV a saját digital out kimenetén nem tol ki multichannel hangot, nagyon maximum sztereó downmix-et. De annak meg ugye nem sok értelme van, ha egyébként ott van az embernek az AVR-je, ami ugyanúgy tudja fogadni a külső forrás jelét, meg is szólaltatja multichannel-ben és az összes forrás képét pedig továbbküldi a TV felé.
Get Moded!
-
KTTech
veterán
Ha a TV hangjára kell a kimenet, akkor tökéletesen jó az optikai kimenet is. 5.1 megy DD, DD+ és DTS is, a sztereo PCM mellett, persze csak a belső lejátszóról és a TV műsorról.
Külső forrásról meg az ARC is csak sztereo jelet küld át. A multi channel átvitelhez eARC kéne, ami jóval későbbi találmány.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
DM-Fan
Topikgazda
ARC-on a TV-adás multichannel jelének simán ki kell menni az AVR felé, ha olyan a TV-adó és a sugárzott műsorszámot is mondjuk 5.1-es hanggal szórja a csatorna. Nálam ez működik.
A külső forrásból érkező jellel már más a helyzet, de annak sok létjogosultsága nem is lenne, hiszen a külső eszköz HDMI-jelét viheted egyből az AVR-be is (max. akkor látnám értelmét, ha az AVR-en kevés a HDMI-bemenet).Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
A TV HDMI2-es bemenetét próbáltad? Elméletileg csak az az ARC-képes, a többi nem. Sajnos - ahogy írod is - elég hektikus ez a dolog, különböző gyártók készülékei nem mindig 100%-ban fogadják el egymást, nálam is van, hogy a Cambridge Audio AVR-em csak másodszorra/harmadszorra kapja el a fonalat a TV-ből HDMI ARC-on érkező jel tekintetében. Más eszköz által küldött jellel nincs ilyen probléma.
Get Moded!
-
Ispy
veterán
A plazma már muzeális darab, az értéke a 0-tól a csillagos égig terjed, valakinek más opció szóba sem jöhet, másnak meg egy értéktelen ócskavas. Kinek melyik ízlés szerint. Ìgy árazni is nehéz. Annyit adj érte, amit nem bánsz, ha 1 hét után feldobja a pacskert.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
KTTech
veterán
65-ös méret, ha esetleg elég, akkor Panasonic 65GZ950, bár a mozgóképfelbontása ennek elmarad az idei HZ1000-től. Felette csak LCD, de azokat nem ismerem annyira, hogy bármelyiket ajánlani merjem... vagy projektor.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Pro Koryak
addikt
65" felett ennyiért csak lcd:
Sony XH9xxx vagy XG9xxx széria
Esetleg Samu Q9 széria qled, de azt 600e-ig nem kapsz.
Talán a Pana GX9xx/HX9xx széria.
Alattuk kb. kuka minden, ami lcd.(#88979) salapp:
talán ha az utolsó plazma szériát nem aranyáron adták volna(én is Pana plazmát akartam venni anno, de az árak ), akkor talán még 1-2évet ki tudtak volna húzni.
Nem csak a felbontásnövelés, hanem a panelméret növelés sem kedvezett a plazmának. -
-
CheGhost
aktív tag
Szia!
Nekem nincs ATV-m, a netes keresést hívtam segítségül...
A mellékelt képemen te a kék nyíl irányában gondolkodsz, pedig a piros nyíl lenne a célravezető, ahogy az előttem segítő szándékkal megnyilvánulok értésedre próbálták adni, bármennyire ellenállni próbálsz.*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
MasterMark
titán
-
DM-Fan
Topikgazda
Nem nyomtattad ki anno a .pdf-ben kapott garanciakupont?
Ha lejárt a gari, akkor húzós összegbe is belefuthat a dolog. A leírtak alapján nehéz mit mondani, de ha kijelzőpanel-hiba van a dologban, akkor jobb, ha elkezded keresni a TV-d utódját, mert az gazdasági totálkár.
Get Moded!
-
Beni2360
félisten
Hát a régi TV-n hátul lecsavar hátlap és ott üveg bizti volt.
De még mindig nem mondtad, hogy mire kell?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Gondolod, hogy bárki otthon tartogat a jó állapotú szép 50-55" rossz plazmát?
Szerintem elég ha a jó biztosítékot kicseréled egy rosszra és nem indul el a TV.
És mennyivel olcsóbban megúszod a bérleti díjat.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
z123456789
addikt
Amit itt linkeltem kendöt, tökéletesen megfelel.De ha van napszemüveghez kapott törlökendö, az ugyan ilyen anyagú.Finom mikroszálas.
-
DM-Fan
Topikgazda
Miért? Akár igaz is lehet. Ez egy lassan 4 éves készülék, többet nem nagyon ér, sőt!
Továbbá ott van, hogy csomagolássérült, kishibás termékről van szó és csak 1 éves bolti garanciát adnak rá, ami meg akármit is jelenthet (akár semmit is). Én hanyagolnám.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
őstag
Rablás?
A Németeknél 1300 €
Az angoloknál 860 Font
Svácban 1375 Frank
Még a Románoknál is drágább kb 5000 LejSzerintem nem az árképzéssel van baj (300 Ft-s Juró mellett), hanem a jövedelmekkel.
Amúgy Karácsony környékén és jövö tavasszal számolhatsz némi áreséssel, ha a gazdaságpolitika keresztbe nem tesz.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"50ST60 legyen újonnan, vagy 55VT30 két és fél évesen"
Azt az előbb nem írtad, hogy 5"-al nagyobb lenne a VT! Ilyet érdemes az elején megemlíteni, mert ez igencsak befolyásolhatja a véleményeket.
(Én ennek ellenére, és annak ellenére is, hogy méret-mániás vagyok, inkább az ÚJ 50ST60-at venném. Igaz, én nem játékkonzolozok, meg a 3D minősége is hidegen hagy.)[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
A VESA 600x400 magában foglalja a 400x300-at is, jónak kell lennie. Legalábbis nem láttam eddig olyan konzolt, ahol a nagyobb ne fogadta volna a kisebbet. Szemre is látszik ezen a konzolon, hogy több furat van rajta, mint égen a csillag, biztos, hogy tudja a 400x300-at.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
Először egy 9G-s Kuro, aztán a lézető legalapabb >=2011 FullHD Samsung?
Az LX5090 minőségi szintjéhez olyanok közt kell nézelődnöd, mint a Panasonic GT60 (50", inkább 55"), vagy a Samsung F8500 (csakis 64"-os méretben).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
BBéci
legenda
"3m távolságról nézni a 60"-t"
Ez akkor jó, ha nem E530 a TV. Képminőségben olyan messze van az ST60-tól, mint Makó Jeruzsálemtől.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
"az LG BR lejátszóm Amerikában nem működne megfelelően?"
Az általad kinézett TC-P60ST50-el valószínűleg nem, de ez nem a lejátszód sara, az küldené a 23,976-ot a tévének, csak semmi haszon fejibe! Az amerikai ST modellek 48 és 60Hz-es lejátszást tudnak, ott is van a speckóban : 24p Cinematic Playback : 48 Hz Ott állítólag VT-től van 96Hz-es lejátszás. Szóval működne a lejátszód, de a tévé 48 vagy 60Hz-en jelenítené meg a képet. Ez valakit abszolút nem zavar, a tévé belső lejátszója is 60Hz-en jelenít meg mindent, de akkor sem nevezhetjük tökéletes működésnek.
De tök mindegy ez az egész, ha tutira tudná a kadenciahelyes lejátszást, akkor sem érdemes ebbe belevágni szerintem. Én ezt a kört már lefutottam a 65ST50 megvétele előtt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"...nekem nincs TV adásom, így gondolom a BR lejátszó helyesen jelenítene meg. Ott gondolom nincs ez a kadenciabigyó."
Pont annál van. A 24p-s lejátszás esetén lehet gond ezzel. Tévé-adás esetén ott NTSC érvényes.
(Egyébként nem a BD lejátszó jelenít meg, hanem a TV! )[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A TC az az USA-beli jelölés. Így hát neked nem valószínű, hogy jó a TC-P60ST50. Vám, szállítás, garanciaérvényesítés lehetetlensége stb. Ráadásul 110V-os tápegység és más tuner van bennük, nem tudja a 96 HZ-et (tehát nem lesz kadenciahelyes lejátszásod), nincs magyar menü stb.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Nyugtasson az a tudat, hogy én 4-5 évvel ezelőtt, amikor a 37PV80-as Panámat vettem, ami azért jóval elmarad a mai modellektől, és jóval kisebb is, azért annak idején 249e-et fizettem! Egy TX-P50!!!ST60 alig több, durva!
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Ijk
nagyúr
Én is hasonlóan vacilláltam, és nem túl sok gondolkodás után az ST50 mellett döntöttem, mivel megnéztem élőben.
Hidd el, az a képminőségbeli különbség egyértelműen az ST60 malmára hajtja a vizet. Főleg az a fekete ami szinte beszippant, soha többé nem akarsz annál gyengébbet. Tudom miről beszélek, az X20-amnak kb a samusunghoz hasonló feketéje volt, elégedett voltam vele, főleg az lcd monitorhoz képest, de azért szürke volt az. Az ST50 egészen más szintet képvisel, óriási a különbség./人◕ ‿‿ ◕人\
-
DM-Fan
Topikgazda
Cseszheted, ha két nap után megdöglik a TV és közlik, hogy lesz egy kis gond a gariztatással. Már ha eleve megkapod ennyiért. Pár napja megírtam, hogy ami túl szép, hogy igaz legyen, az nem is az. Akkor is igazam lett. Plusz nagyon nem egy liga képminőség tekintetében az E530 és az ST60. Ilyen áron nekem nem kéne a nagyobb képátló: a minőséget nem áldoznám fel plusz 10"-ért, legyen az akár mekkora képernyőterület-arányszámmal kifejezve. De Te tudod, csak akkor nem értem a kérdés okát, ha megvan a meggyőződés.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nagyúr
Hát igen, az örök dilemma. Hasonló áron nagyobb méret de gyengébb képminőség, vagy kisebb méret, acélosabb képpel. Nehéz ez, de én speciel az 50ST60-at választanám a kettő közül, pedig nagy méret-hívő vagyok, viszont jelentős képminőség-különbség van a két tévé között.
(Nem lehet még közelebb csalni ezt a nézési távolságot? Mert ez a 2,5 méter pont határeset körüli, hogy elég-e az 50-es. 2 méterre egyértelműen elég, 3-ra már nagyobbat ajánlanék.)[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
Szerintem a hagyományos háttérvilágítású, illetve LED megvilágított LCD TV-k nem tudnak olyan kontrasztot (valós, nem marketinges) mint amit egy plazma. A plazma csúcsfénye kb 130-140 cd/m2, a feketéje 0.01 innen könnyű kiszámolni, hogy 13-14.000:1-hez a valós kontraszt. Az LCD-k szerintem a harmadára sem képesek ebben az árkategóriában. A local dimminges felhős hülyéskedést hagyjuk - az parasztvakítás, nem élhető technológia.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
89Csabi89
tag
Kérdés melyik Samsung? Mert mint írtuk a "D"-s Samuk 2011-es modellek, ami nem csak képminőségben marad el a 2012-es tv-khez képest, főleg egy ST50-hez képest, hanem ajánlani se szokták hiszen ezek már beragadt kiállított darabok, kitudja milyen előélettel, ha egyáltalán van! Ezért is írta Béci, hogy ellenőrizd le van-e.
Ezt írtad:
Pana:TX-P50UT50E (argep- 206.900 Ft)
SamuS51D550 (argep- 229.616 Ft)
PS51D6900 (argep- 249.999 Ft)
PS51E6500 (argep- 259.870 Ft)Meg azt, hogy 250 a keret, gondoltuk a TV-re és nem plusz még egy fali tartóra, szóval nem kéne konzolostul számolnod a felárat. Ráadásul a két 2011-es samuból is egy van 250 alatt, de mint írtam ezek kiesnek! Maradt a PS51E6500, ami kb az ST50-nel van egy szinten, mint látszik árban is, de annak közel sincs olyan feketéje mint az ST50-nek, (nem beszélve egyéb lehetséges problémákról,)
Az UT50 még jó választás lehet, de tudnod kell a másik kettő azért jobb képminőségileg, és az UT50-en nincs szűrő, ami miatt világos szobában nappal nem ajánlott nézni, mert egy kis erős túlzással a szobát látnád a Tv-ben
Bár ha jól emlékszem, azt írtad nem nézel TV adást, és akkor mikor filmezel jól besötétítesz, amit egyébként más is megtesz, de aki tv adásokat is néz nem fog egész nap sötét szobában ülni!Béci: Okkés, értem én Csak kérdeztem, mert így rákeresve több helyen is láttam Hát igen... EZ a szomorú
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Két évvel ezelőtti, ma már nem kapható modelleket nem érdemes beletenni a kalapba.
Nem jár a tévékhez fali tartó.
Ha a képminőség a legfontosabb, akkor az ST50 a nyerő.(#32052) 89Csabi89
Ki túlzással, ezerszer leírtuk - egyszer sem kellett volna, annyira egyértelmű és logikus - hogy műszaki adatokat kizárólag a gyártók honlapján szabad nézegetni.
Az a lejátszó nem 3D-s.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
89Csabi89
tag
Ha 250.000 Ft a kereted, akkor egyértelműen a Panasonic 50ST50, és hidd el nem fog annyira fájni az a plusz 10 ezer forint amibe kerül, ha elkezdesz rajta megnézni egy BD filmet A "D"-s Samsungok meg tavalyi modellek, ill. Bécinek van igaza, mert 2 évesek tekintve hogy már 2013 van xD
Szerk.: Jah igen, és ahogy kovadika is mondta sietni kell az ST50-el ha valóban az lesz, meg pár dologra oda kell majd figyelni a vásárláskor, de ez csak részlet kérdés, gondolom úgy is jelzed ha eldöntötted
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Icipicit még tolj hozzá (vagy ezt mellőzendő, ugorj bele egy Cetelemes akcióba) és megvan az 50ST50! Ennyiből egyszerűen nincs jobb alternatíva! A Samsung 51E6500 is játszhat amúgy, de képiekben nem éri utol az ST50-et, viszont lehet megkíméled magad az ST50-nél előforduló sávosodás miatti csereprocedúrától. De én ennek ellenére is az ST50-et ajánlanám, mert ennyiből nincs jobb vétel.
Get Moded!
-
kovadika
őstag
Panasonic TX-P50ST50. A Samsungot nem ajánlott annyira 50-es méretben venni, ha meg tudod engedni magadnak a Panát, mert az előbbieknek gyengébb a feketéjük. Az UT költségcsökkentés szempontjából lenne jó, sötét szobába teljesen vállalható, de a keretedből(+10k) kijön az ST, aminek valamivel jobb a képminősége, van rajta szűrő+több csatlakozó+szebb dizájn. A vásárlással ne várj sokáig, mert az általam javasolt modell nagyon népszerű, most is úgy kell kapkodni utána. Én itt vettem, van raktáron és itt a legolcsóbb, kiszállítási díj sincs és hivatalos garit adnak.
[ Szerkesztve ]
-
-
janos666
nagyúr
Utóbbira szavaznék, ha megoldható a szoba sötétítése, vagy eleve csak este nézed.
Bár van egy minimális fenntartásom az UT50-el, mióta a HDTVtest.co.uk cikkben olvastam, hogy bár szinte egy AR filter nélküli ST50, viszont erősebb az ABL, mint az >=ST50 modelleknél, ami engem talán zavarna. Bár ezt nem vetette még össze közvetlenül senki az E550 ABL aggresszivitásával, úgyhogy akár még ebben is nyerhet így is, mert a D550 azért jobban szeretett dimmelni, mint a G30.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
Topikgazda
Csak 8 HSZ-t kellett volna visszaolvasnod.
Amúgy a Samsung 51E530 az általad keresett készülék.
Get Moded!
-
nagyúr
Bocs, hogy beleugatok, de ahogy előttem is írták, egyrészt semmi hangja nincs, másrészt sok drágább plazmát lefőz néhány tulajdonságával, természetesen hátrányai is vannak, mondjuk a G-hez képest. Például a 900 soros mozgóképfelbontás az 1080 helyett (mondjuk én nem vettem ezt észre a gyakorlatban, de biztos vaksi vagyok). Viszont egyáltalán nem villog, és én még ghostingot sem láttam rajta soha. (Ja bocs, hozzáteszem U20-am van, de drámai negatív változás nemigen történt a 30-asnál sem.)
Szerintem ez most best buy. Nem fogsz jobbat találni ezen az áron.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
nézni milyen? Szerintem nagyon jó, amikor a forrás is az. Pl Duna Anzix, sport műsorok.
Jobb mint a UPC Direct HD adása, ami 720p ha jól tudom. Lényegesen jobb.
Én egy HD Ready PS50C430-as samsungot nézek. Gondolom jobban kijönne a minőségbeli plusz egy jobb készüléken.
Ha minden igaz -eljutok a UPC ügyfélszolgálatra- hétvégén már UPC digital gold HD lesz nálam is, majd megírom ahhoz képes milyen. Pár napja valaki írta, hogy annál nem jobb a MindigTV HD.Bevallom, egy olcsó noname 3m-es HDMI kábel van a STB és a TV közt. Amennyiben az új UPC kábeles digitális nem hoz javulást a jelenlegi UPC direct (műholdas) digitálishoz képest, akkor kezdhetek gyanakodni, hogy a HDMI kábel a leggyengébb láncszem nálam.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest