Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor970
addikt
válasz Dorian #85697 üzenetére
Már szinte nem találok olyan műsort, amit érdemes lenne nézni. Politikai műsorok mindegyike valaki érdekei szerint hazudik, tökmindegy melyik.
Oké, Mezzo nálam is van, néha veszem a fáradtságot, hogy kihangosítsam és az szóljon.
Szerencsémre az asszonyom is nagyon szereti a zenét. Már megoldottam neki egy pár aktív hangsugárzóval a konyha részen, hogy telefonjáról Spotify-t/Tidal-t tudjon hallgatni. Ha teszek fel lemezt, annak örül legjobban, csak akkor figyelmes DJ-nek kell lennem, huszonpárpercenként ugye beavatkozást igényel a dologTanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
janos666
nagyúr
válasz Dorian #85605 üzenetére
Én szerintem összesen egyetlen egy Blu-Ray filmet láttam, ami ennyin futott. Persze európai volt, azon belül valami felejthető ... horror-vígjáték ... talán ... ? Bár nyilván nem néztem meg az összes film ilyen adatait, amit végignéztem.
Maga a mozi-mozi pedig szerintem az USA-ban is 24, csak a TV és amiatt BD a kap szorzót.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
BaLee
addikt
válasz Dorian #85300 üzenetére
Többen mondták régen és nagy igazság van benne, hogy ezek a kis különbségek akkor jönnek ki ha egymás mellé teszed a két készüléket és úgy nézed. Én anno láttam egymás mellett G30-at és S30-at. A G30-nak szemmel láthatóan jobb feketéje volt, szüleimnek S30-at vettünk és ha nincs mellette a másik meg nem mondtam, hogy ez rosszabb. Az is bámulatosan gyönyörű.
-
tomic
addikt
válasz Dorian #84693 üzenetére
Nagyon nem értek veled eggyet. Sőtt. Amit le is írtam.Sokkal jobban bánik a színekkel a 60-as széria.
Használtál otthoni környezetben mindkettőt? Vagy csak bolti tapasztalataid vannak? Tud ám becsapós lenni.DM-Fan Igen erről hallottam én is.De a tv-t én nem használtam játékra.Szerintem nem arra való.Próbáltam a GT-vel de még amatőr szinten is katasztrófa volt vele az online fps játék,nemhogy ahogy mi toltuk.
-
nagyúr
válasz Dorian #84284 üzenetére
Én nem arra a kérdésre válaszoltam, ráadásul a beégés veszélye teljesen márka-független.
(#84285) mokus1 "Nem véletlenül nézelődök ebben az árkategóriában, tisztában vagyok vele, hogy nem csúcsminőségett veszek, engem az ár/ érték arány érdekelt igazából."
Így gondoltam én is. Szerintem ha hibátlan, akkor nagyon korrekt ár-érték arányt érhetsz el vele. Nézd meg, megfelelő-e számodra, ne foglalkozz azzal, ki mit ír, mert sokféle tőből eredeztethetők a motivációk a véleményeknél, és annak csak egy kis része a számodra releváns.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz Dorian #84184 üzenetére
Nem fog. Kaphat nagyobb felbontást (minek?), kaphat jobb kontrasztot OLED-től. LCD-nél majd visszalép 2 szintet kontrasztban meg képhomogenitásban, OLED-nél 2 szintet mozgásmegjelenítésben. Ráfizetett majdnem 300k-t, összességében kapott rosszab képminőséget, de legalább van új tv-je 2 év garanciával. Szerintem nem éri meg.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
MasterMark
titán
válasz Dorian #83831 üzenetére
Valószínűleg túl gyenge a jel. Vagy túl erős.
Panán van csillapító próbáld meg azzal esetleg. Ha rosszabb lesz, akkor inkább gyenge lehet a jel, vagy valami interferencia.
De egyékbént rossz audio kábel miatt is lehet. (De ha magán a tv-n is akad akkor nyilván nem.)
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dorian #83746 üzenetére
Nézd, újonnan baromira nem tudtad megnézni a dobozolt példányt - az üzletekben nem bontották ki a kedvedért, pláne, ha utána ott is hagytad, mert sávos volt. Szóval lutri volt, különösen, mert a sávosodásra való hivatkozással egy idő után maga a hivatalos forgalmazó sem volt hajlandó másik példányt adni - kategorikusan elzárkózott előle, tekintve, hogy annyira magas volt a sávosodó ST50-ek száma. Belátták, hogy a készlet több, mint felét küldhetnék vissza selejtbe, ugyanis bontott TV-t senki sem vesz szívesen.
Mostanság meg, akinek van hibátlan példánya (amiért adott esetben anno küzdött derekasan), az nem feltétlen adja el.
Szóval de, továbbra se nevezném best buy-nak, annak idején rémálom volt a vásárlása, mert az első bekapcsolásig ment a kéztördelés, hogy vajon milyen mértékben lesz sávos a panel - mert hogy sávos lesz valamilyen szinten, az szinte biztos volt. Az, hogy ma adott esetben találsz egy hibátlan eladó példányt (amire igencsak kis esélyt látok) - mint látjuk pár HSZ-szel feljebb, horror áron - még nem teszi best-buy-já ezt az amúgy elég elátkozott szériát.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dorian #83696 üzenetére
Dehogynem! Meg is tettem.
Obejktíve jobb a képe a VT60-nak (nemcsak a VT60-nak, de unblokk a 60-as szériának, mint az 50-esnek - ez nem szubjektív, hanem mérésekkel alátámasztható dolog: jobb feketeszint, jobb mozgásmegjelenítés, alacsonyabb input-lag, jobb ditherelés, többféle panelvezérlési mód), a VT anyaghasználatában is objektíven jobb (káva nélküli panel, vékonyított design, kiváló hangsugárzók, stb.), szolgáltatásaiban (nézett TV-adással párhuzamosan másodlagos adásátjátszás telefonra, tabletre, több tuner, erősebb processzor, stb.), kiegészítőiben (beépített HD-kamera, második touchpad-távirányító, touchpen, stb.), stb.
Szóval ez objektíven teljesen egyértelmű. A több pénzért több dolog is jár, összességében masszívan jobb a VT60-as készülék. Az már más kérdés, hogy ki hajlandó kiadni érte azt a pénzt, amit elkérnek érte, de ez már nem objektív dolog, hanem szubjektív. Nekem életem egyik legjobb döntése volt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
SLYM
veterán
válasz Dorian #83012 üzenetére
igen, közben visszaolvastam, a nagyobb méret is szempont volt, elnézést . ma mire lenne érdemes cserélnem? tudnál ajánlani valamit? a legjobb lenne ha 50 col és egyel nagyobb méretben is lenne valami, csak hogy lássam mennyibe kerül, ha egy kicsit nagyobb. köszi
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Dorian #82704 üzenetére
Ha esetleg emiatt koptatjátok sokat ezt a gombot, akkor a Hotel menüben be lehet állítani, hogy mindig valamelyik tetszőleges HDMI bemenet legyen aktív ki/be kapcsolás után. (Ha jól rémlik, akkor nem kell engedélyezni hozzá a Hotel Mode-ot, csak ezt az egyet átbökni. Annak idején használtam.)
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
csucsu54
tag
válasz Dorian #82486 üzenetére
Letöltöttem néhány beállító képet és ábrát USB-re,a max.-on valóban fényes volt a kép,a 38-as kontrasz nálam nagyon sötét.53-assal viszont jó,megnéztem néhány full HD-s német csatornát ezzel az értékkel,nagyon jó,ráadásul az egyiken a Jégkorszak rajzfilmet adták,egyelőre maradok így!Köszönöm még egyszer mindenkinek a segítő hozzászólást!
-
balisz
senior tag
-
matt22
tag
válasz Dorian #82286 üzenetére
Igen, én is ezt tapasztaltam. 65ST50-es készülékem van, de sose volt komolyabb gondom ghost/beégés ügyileg, pedig abszolút nincs kímélve kontraszt/fényerö tekintetében, és van hogy órákig megy a háttérben ugyanaz a csatorna, vagy a PS4-en valami, ráadásul sok szélesvásznú anyagot is nézek. Egyedül azt vettem észre hogy több órányi feliratos anyag után azon a területen ahol a 2-3 sor felirat van észlelhetö egy nem kontùros, hanem inkább "maszatszerü" ghost a feliratok után. Erre azt találtam ki, hogy a napi használat végén egyfajta butított fehérmosásként minden alkalommal átváltom a képet "hangyák háborújára" és csak ezt követöen kapcsolom ki a TV-t pár perc mùlva. Igy még sose volt semmi gondom, feltehetöleg azért mert a panel így nem a ghost-al hűl le kikapcsolás után, hanem viszonylag homogén állapotban.
-
gorbep
senior tag
válasz Dorian #82220 üzenetére
Persze erre kikapcsolt..... kattant a relé. Ahogy visszadugtam, egyből kattant a relé újra.... majd figyelem kikapcsol -e...
Jelenlegi SW 3.720
új SW 3.734..... engedjem frissíteni?Amúgy az Aut frissítés ki van kapcsolva....
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
hunyadyt
csendes tag
válasz Dorian #82162 üzenetére
82062 hozzászólás: "Most beszéltem a Panasonic ügyfélszolgálattal a youtube problémával kapcsolatbon. Tudnak róla, nem kaptak információt, hogy miért nem működik. Rajta vannak a megoldáson."
Ez az előző leállás kapcsán született. Ha akkor "rajta voltak a megoldáson" szerintem is csak van valami közük ahhoz a "tv-jükön" nem működik az egyik szolgáltatás. Persze lehet, hogy ők nem tudnak róla, hogy valójában semmi közük az egészhez. Nem olvassák a fórumot.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Dorian #81850 üzenetére
Azt olvastam, de az a kérdésem lényege, hogy miért jön elő jobban, megnövekedett terhelés, tehát világos képtartalom esetén.
Kernel : "Nagy fényteljesítményhez a kijelzőbe nagyobb áramokat kell bevinni, amit a sustain modulok állítanak elő, illetve az Y-buffer is rásegít. Ezek a relatív nagy impulzusáramok a különféle alkatrészeket, vezetékeket rezonanciába hozzák.
A tápegységet terhelő áram már csak sima egyenáram, noha változó a fény függvényében, de azok csak lassabb változások."Köszönöm, így már világosabb számomra.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dorian #81762 üzenetére
Azért van példa az ellenkezőjére is, mármint a durván kidolgozott díszletekre. Épp a tegnap általam emlegetett James Cameron az egyik mintapéldája ennek: már a '80-as években is olyan szinten figyelt a díszletre, a környezetre, hogy az valami elképesztő, pedig még sehol nem volt a high-rate FPS vagy a nagyfelbontású megjelenítők. Nézz meg ma egy Terminator-t, vagy egy Aliens-t tőle BD-ről. Elég akciódús, mozgalmas filmekről van szó, mégsem az idegbeteg módon rángatott kamerákkal érte el a mozgalmasság érzetét, hanem a kiváló történettel, a feszes akciójelenetekkel és a kiváló színészekkel. Cserébe, amiért a kamera végig nyugodt tudott maradni, van ideje megmutatni a környezetet is. Döbbenetes, amikor nagy felbontásban újranézed ezeket a gyerekként agyonnézett filmeket és felfedezed, hogy jé, a háttérben levő tárgyak/táblák tisztán elolvashatók, tűélesek rajtuk a karakterek, be van rendezve a díszlet, mint az állat, minden apró részlet a helyén van.
De említhettem volna Stanley Kubrick-ot is, aki meg arról volt híres, hogy őrületbe kergette a színészeket, mert 120 (!) alkalommal is képes volt újravetetni egy jelenetet, eleinte mondjuk a színész miatt, mert nem úgy adta elő a jelenetet, ahogy ő elképzelte, majd mikor már ráállt a színész, akkor meg elkezdett a háttér tökéletlensége miatt akadékoskodni, mert máshogy állt egy-egy fűszál, mint ahogy szerette volna. Cserébe zseniálisakat is alkotott.Szóval szerintem nem kell ahhoz magas FPS-szám sem, hogy minőségi díszletet kelljen csinálni, de az tény, hogy a mai filmek zömében már nem nagyon adnak a díszletre - tisztelet a kevés kivételnek. Többnyire a keményvonalas rendezők szoktak durva díszleteket felhúzni (pl. Ridley Scott durva díszlete a Prometheus-ban), de egyébként náluk is előfordul, hogy magasról tesznek rá és greenbox előtt forog az egész film (pl. Scorsese szinte az egész Wall Street farkasát greenbox előtt forgatta és CGI a helyszínek java része).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
gorbep
senior tag
válasz Dorian #81762 üzenetére
Hát ha a cél a nagyobb felbontás (4k, 8k) a HFR (48fps, 60 fps) a nagyobb színhűség és a HDR, hogy az iparág fejlődni tudjon, akkor a gyártók nyúljanak a zsebükbe, és a filmgyártás igényeit is módosítsák... szigorúan szerintem.... bár lassan már nem lesz olyan film, amiben a színészeken kívül van még díszlet, és nem greenbox meg CGI az egész.... hát majd pár héttel tovább renderelik a filmeket... bár addigra a CPU-GPU-k bőven gyorsulnak annyit...
És a PlazmaTV-k kapcsán is nyugodtan kijelenthetjük... a kijelzők és a hangrendszerek film és zene tárolás nagyságrendekkel lassabban fejlődnek, mint a IT más ágai, és amit a technika lehetővé tehetne.... Sajnos a gyártóknak nem érdeke minőségben nagyot lépni előre... Inkább néha hátra, és előre is csak nagyon kis lépésekben, minden egyes lépésnél egy bőrt lehúzva a felhasználókról... jó marketinggel megtámogatva... de hát.. " Money makes the world go around..."...
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dorian #81702 üzenetére
"Szerintem pedig abszurdum, hogy az IFC-s képet természetellenesnek tartja valaki"
Miért is? Az IFC-s, interpolált kép teljesen természetellenes. Pont, ezen nincs mit ragozni. Ugyanis mi történik az interpolációnál: az elektronika a 24 képkocka/másodperc sebességgel felvett képanyagba plusz képkockákat interpolál, amelyeket az előtte levő és az utána következő képkockákból "fantáziál" oda, magyarán telerakja a képfolyamot neked olyan képkockákkal, amelyek a valóságban sosem léteztek, nem kerültek rögzítésre, ergo "odahamisít" neked olyasmit a képre, ami teljes fikció, kvázi csal. Mi az eredmény: egy többnyire természetellenesen gyorsnak ható mozgással gazdagított kép, amiben képi anomáliák (szakszóval: artifakt-ok) is megjelennek. Kb. ahhoz tudom hasonlítani, hogy mai napig nincs tökéletes CGI pl. állatok/emberek mozgására, ezer közül is felismered a CGI mozgást, nem véletlen, hogy pl. videojátékokban is az a tökéletes, ahol mocap módszerrel modellezik le a karakterek mozgását. Na, az interpolált képről is üvölt, hogy természetellenes.
A legtermészetellenesebb dolog, amit egy 24p képpel csinálni lehet, hogy ráengeded az interpolációt. A Panasonic IFC-jének minimum fokozata még az elmegy kategóriába tartozik, sportközvetítésekhez használható, de filmhez semmi keresnivalója bekapcsolva.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nagyúr
válasz Dorian #81702 üzenetére
"természetesebb, hiszen élőben is teljesen folyamatosnak látod a képet."
NEM csak a mozgásról van szó. Tény, hogy a mozgás folyamatosabbá válik, de egészében, nem csak a mozgást nézve, tiszta műanyag hatású lesz a képi világ véleményem szerint. Szerintem természetellenes az stúdióbeszélgetés és természetfilm alatt is, max ott elviselhetőbb. Rajzfilmek alatt sem gáz.
Akinek tetszik, használja, azért van a menüben, de természetesnek nevezni azért kicsit erős. De ez ízlés kérdése, kinek mi tetszik jobban.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #81658 üzenetére
Szintén azért vettem, hogy használjam. Nemrégiben megesett, hogy vasárnap délután elkezdtük nézni a House of Cards valamelyik évadát és egyhuzamban (kaja- és piaszünetekkel) lezavartuk mind a 13 részt. De olyan nincs, hogy 10 percnél hosszabb ideig be legyen kapcsolva, ha nem ül valaki előtte. Pár éve zene sem szól, ha nem direkt odafigyelve azt hallgatom. Ilyen is van és nem állítom, hogy enyém a bölcsek köve.
(#81666) liszi70
Fogalmazom az új aláírásomat.
Valami olyasmi lesz benne, hogy "Liszi70 kedvéért közlöm, minden, amit írok, a saját véleményem, nem másé. Az ettől eltérőket külön jelzem."
Rendben?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dorian #81505 üzenetére
Meg árban is duplájáért megy, ha van egyáltalán. Egy 50GT50-ért mostanság is lazán elkérnek 200 eFt-ot, mint a szél. Az 50ST50 talán megállhat 150 eFt körül, ha abból is talál - ott viszont baromi nagy volt a sávosodó panelű példányok aránya. A GT30-cal ilyen szempontból nem volt gond, cserébe fényerőkorlátos, mint a barom. Ha viszont csak TV-nézésre kell, akkor az 50GT30 az említett 110 eFt-ért ajándék. Az nem kérdés, hogy jobb-e az 50-es széria, mert ez egyértelmű, de ha már 50-es, akkor meg már inkább a 60-as, érthető okokból... ...és máris ottvan, hogy top-line TV-t vesz, pedig csak TV-nézéshez akart valamit.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #81265 üzenetére
Szerinted jobb az E kosaras melltartót levéve, köldökig lógó hatalmas csöcs, mint a pont marokba illő, feszes, kerek cici?
Nem gondolhatod komolyan, hogy a méretet egyértelműen a minőség elé helyezőknek akár egy kicsit is igazuk lehet.
Ha árnyaltabban fogalmazunk és azt mondjuk, lehet valamennyit engedni a minőségből a méret javára, akkor rendben van. De a VT60 képminőségéhez viszonyítva a kétszer annyiba kerülő projektor/vászon is csak azok számára elviselhető, akiknek kivételes a kompromisszumkészségük.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
lemmy9
őstag
válasz Dorian #81262 üzenetére
Konkrétan nálunk is bordó volt, de majd felvágtam az ereim miatta, olyan nyomasztó volt egy idő után.
Nagyon sokat segített a vetített képen, de egy plazmához képest így is gyatra volt. Van létjogosultsága a nappaliban, nálam is két évig csüngtek a dolgok, de senki ne állítsa, hogy a képminőség akár megközelít egy plazmát. Jó nagy, jó élmény, ennyi. Kezeljük a helyén a két dolog előnyeit, és hátrányait.Szerintem!
-
robi-k
őstag
válasz Dorian #81177 üzenetére
Nekem ez a tartó van az 55VTW60-hoz, teljesen meg vagyok vele elégedve. Ha még előrébb akarod hozni, akkor a tartó és a fal közé kell tenni egy közdarabot (pl. keményfából).
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
válasz Dorian #81177 üzenetére
Stell SHO 1005 akár jó is lehet, nekem is ilyen van és elég masszív is, de teljesen még nem húztam ki, úgy hogy a tv is rajta volt.
Ha sokszor mozgatnád, akkor lehet jobb lenne egy ilyen típusú [link] tartó, ahol két kar tartja a tv-re rögzített részt (a linkelt neked sajna a max. kihúzható méret miatt nem lesz jó, de talán masszívabb kihúzott állapotban ez a két karos megoldás ezért mutattam rá egy példát)
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dorian #81167 üzenetére
"720p-t miért kell konvertálni?"
Mert a HD-Ready TV-k általában 1024x768 felbontásúak, vagy esetleg 1366x768 pixelesek.
Anno a 37"-os Panasonic HD-Ready plazmák voltak 1024x720 felbontásúak, utoljára úgy 2008 körül lehet kapni ilyeneket.
Egyébként HD-Ready plazmán tapasztalatom szerint a 720p anyagok néztek ki a legjobban.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
balisz
senior tag
válasz Dorian #80915 üzenetére
Természetesen szemre nem lehet pont 6500K-ra belőni a színhómérsékletet, de a greyscale-t be lehet lineárisra, szerintem az a legfontosabb. Kis színhőmérsékleti eltérés meg nem a világvége, a szemed meglepően nagy mértékben alkalmazkodik hozzá. Persze nem árt ha tudja miket állít az ember a beállításokban.
-
senior tag
válasz Dorian #80903 üzenetére
Ok, elfogadom. Mondjuk nálam a 3 éves TV-ben még csak kb. 4000 óra van, tehát még változhat a panel, ergo lehet, hogy újra kellene kalibrálni - már ha lenne kalibrálva, mert nekem nincs rá igényem. Én abból indultam ki, hogy aki kalibráltat, az szeretné kihegyezni a képi lehetőségeket, szeretné a legtöbbet kihozni a készülékéből, így nagy valószínűség szerint 2 év múlva egy ismételt kalibrálásnál már a régi beállítások nem lesznek megfelelőek. Hogy ez csak egy értéknél jön majd elő, vagy többnél, lényegtelen, hiszen ha a lehető legtöbbet ki kell hozni a készülékből, akkor - ha csak egy érték mászik is el - már nem beszélhetünk a lehető legjobb beállításról. Kalibrálni meg ugye szemre nem lehet olyan szintem, mintha műszerrel végeznénk, tehát mindenképp műszeres műtét lesz.
@Heffi: ezek szerint 10.000 óráig nem változik annyit a kép, hogy érdemes legyen újra kalibráltatni. Mindig tanul az ember valamit.
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #80203 üzenetére
Ez igaz, sokak számára abban merül ki a "sportosság" hogy a TV előtt tespedve, sörözve nézik.
Vannak olyan sportok és sportolók, amiket és akiket nem lehet élőben megnézni, olyankor marad a TV vagy a PC. Ma és holnap dartsot fogok nézni, fél 2-kor kezdődik egy masters torna, amin a legnagyobb világsztárok versenyeznek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zoli_2010
tag
válasz Dorian #78920 üzenetére
Magyarázd el a 3 éves kisfiamnak, hogy azért kell olvasnia a Madagaszkár pingvinjeit, hogy príma DTS-ben szóljon a zene, meg az effektek. Őket sajnos nem érdekli a hangminőség. A 8 éves sem tud olyan gyorsan olvasni. Tudom, oké, ne nézzek mesefilmeket (animációt)...
De este a feleségem sem tud olvasni vasalás közben. És én is utálom, hogy hosszabb szövegek esetén lemaradok a képen történtekről, mert 3x2 sor feliratot kell elolvasnom pl. 10mp alatt... és én sem vagyok perfekt angolból sem, nemhogy amerikaiból. A TV lejátszója pedig csak külső SRT-t támogat, ami nincs mindig mellékelve, vagy elfelejtem kimásolni a SUBS mappából a film mellé, és átnevezni a filmmel azonos nevűre. A beépített lejátszóról már nem kérek további kommenteket, keressétek vissza a korábbi válaszaimat. Köszi! -
törölt tag
válasz Dorian #78852 üzenetére
No, végre elérkeztünk a diskurzus végére, közeledünk.
...a jó filmek minél jobb kép és hangminőségéért ....
Helyes, magam részéről támogatva, egyik felem - filmrajongó, aki a filmeket kiszolgálja házimozival - pontosan így gondolja.
A másik, a házimozi hobbista - vagy kicsit több -, pedig bizonyos filmekkel (koncertekkel) a házimozit szolgálja ki. Miként, hogy és mivel már kitárgyalva. Remélem így érthetőbb.
Milyen más a kettő, és mégis mennyire közel van a határ. Ezért gondolom, hogy a téma két topikkal arrébb (házimozi, ahol elkezdődött ezekkel a filmekkel, és korábban előhoztad más anyagokkal) nem volt off, szorosan hozzátartozik, és nem helyes előhozakodni a szar film, ezért minden szar vele kapcsolatban témakörrel. Ilyen és ehhez hasonló referencia BD-k hoznak ki mindent a rendszerből, méghozzá az utolsó cseppig. Ha máshol hozod fel - s nem először - egyszer sem szólok vissza. Ráadásul tudva, hogy a láncod sem valami összehányt belépő. Ellenben szubjektív, filmrajongói véleményként elfogadom, egyetértvén csendben maradok.
Mézga:
...Minél jobb kép/hang minőségért, de ezt egy normál anyaggal etetve is megmutatja.
Nem teljesen, jelen példát említve a San Andreas top 3 Atmos demo, egyben minden idők egyik legjobb hangú filmje. Mad Max mindkét tekintetben mérnöki csúcsteljesítmény. Nekem a változó képkockasebesség miatt a nézhetetlenség határát súrolja, vagyis inkább idegesítő, mert végig erre koncentrál szemem.
[ Szerkesztve ]
-
balisz
senior tag
válasz Dorian #78854 üzenetére
És ez a legtöbb emberre igaz, mindenki kicsit más értékrendel és ízléssel rendelkezik, szóval ami neked szar még másnak tetszhet, ugyanígy igaz fordítva. Csak ha már kritizálsz valamit az ne legyen ilyen sekélyes, mert ezzel pont a mondanivalód ellentétét bizonyítod. Szerintem állapodjunk meg abban hogy ahány ember annyi annyi ízlés, és ez a fórum nem a megfelelő hely ennek a megvitatására.
-
Gigi01
őstag
Nálam ez fordítva is igaz,képre hangra egyaránt.Nem emlékszem pl. mikor láttam olyan filmet,amin nincsen 5.1 hang.Igaz ilyet már ritkán fogok ki,de repítem is el magamtól,mielőtt kettétörném.(jópár éve eredeti.min. 5.1 alá nem adom)
Anyátok Közt 8k-ban sem fogom nézni,viszont most lehet megdöbbensz,mert a plazmámom,hiába utálom mondjuk a reklámokat,csak ámultam-bámultam.
Itt arra akarok kijukadni,hogy nem is maga a film,videó,hang amit érzékeltetni akarnak,hogy az húdejó.
Hanem inkább arról van szó,hogy amit összeraktam,inkább azt dícsérem,tehát a rendszerem.Ez ilyen jó?
Melóhelyen sokan nem tudják miről beszélek,mert teljesen máshogy megy át,a kép egy 32colos tv-n,meg annak a hangszóróján.
Pl. a Birdman nekem nem tetszett,lehet olyan hangulatban voltam,hogy nem jött át.
Egy akció,ahol viszont a tartalma nem fog meg,itt megfoghat,és valószínű meg is fog,egy kép,hangorgiával.(nem kell nagyon gondolkozni,csak leülni a nap végén kikapcsolódni)
Ha egy filmben jó zene van,már az sokat ad hozzá,pláne,ha jól is szól.Hiába néztem meg egy filmet moziban,nem tudott lekötni,annyira pocsék volt a hang.
Itthon elindítottam,majd 5perc után egy mosollyal hátradőlve elengedtem magam,és nem a hangot keresve,a tartalomra tudtam koncentrálni. -
balisz
senior tag
Csak míg ezek a maga kategóriájukban is maximum népszerűek, de nem jók, addig a Mad Max ebben az évben a kategóriája (akció és látványfilm) csúcsa. És mégis ki a hülye, aki jól szórakozik egy látványfilmen ami semmi más célt nem szolgál vagy az aki értelmet és minőségi színészi játékot keres benne de nem talál?
[ Szerkesztve ]
-
balisz
senior tag
válasz Dorian #78841 üzenetére
Olyan nehéz megérteni hogy egy Birdman és egy Mad Max típusú film teljesen más célt szolgál? Érdemes azt is megnézni hogy vélekedik a két oldal a másikról. Aki a Birdman-t kritizálja az általában azt mondja hogy neki unalmas volt, nem értette, de attól még lehet hogy másnak átjött a mondanivaló, de neki nem jött. Ezzel szemben te például így kritizálsz: Á, az nem is film. Szerintem ezzel meg is lett válaszolva minden felmerülő kérdés. Ennyit az igényességről.
(Egyébként a Mad Max is sikeres volt kritikailag, bár ahogy említettem szerintem ez sokat nem számít egy film élvezeti értékét illetően.)
[ Szerkesztve ]
-
balisz
senior tag
válasz Dorian #78833 üzenetére
Úgy látom még részben sem fog egyezni a véleményünk, úgyhogy ezután nem is erőltetem tovább a dolgot. De azt még megjegyezném hogy a Hollywoodi filmek és a populáris zenék túlnyomó többsége az "egyszerű közembereknek" készül, szóval szóval a stúdió és a többi "egyszerű közember" számára is sokkal relevánsabb hogy ők mit gondolnak róla mint pár jól fizetett, túlbonyolított szakzsargont használó újságíró.
Nem véletlenül az érthető stílusban készült kritikák a legnépszerűbbek. Lehet értelmes véleményt megfogalmazni anélkül is hogy kizárnánk az emberek 99%-át közben. Persze aki irtózik az egyszerű emberek csoportjához tartozásától, azt úgysem lehet semmivel meggyőzni, de a végén úgyis mindenki ugyanolyan büdöset szarik.
A művészinek és bonyolultnak szánt filmek esetében persze nyugodtan figyelembe lehet venni mit mondanak, mert ezek sokszor legalább annyira készülnek a kritikusoknak, mint a nézőknek. Hogy ez jó vagy rossz azt mindenki döntse el maga.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dorian #78835 üzenetére
Nem írok elő semmit. Arra hívom fel a figyelmed, hogy szvsz nem a megfelelő helyen harcolsz.
...ezt pont olyan ferde értékrendnek gondolom, mint filmek esetében a képet és hangot egyenrangúnak tekinteni a filmmel...
Még egyszer megpróbálkozom vele: Házimozi elemeket tartalmazó közösségi oldalon másképp lehet értékelni, kiváltképp olyan helyen, ahol ezek és hasonló filmek képéért, hangjáért építjük ki a teljes házimozi láncot!
Tehát itt. Magyarul úgy gondolom a SA vagy MM-ről itt kell beszélnünk, sehol máshol. Ha pedig demóznom kell, a JW 1-1 jelenete bekerül a képi elemek közé, MM szintúgy, SA hangja dettó.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dorian #78833 üzenetére
Hosszú ideje képtelen vagy felfogni, hogy házimozi közösségben vagyunk, ebben a tekintetben másképp beszélünk, alkotunk véleményt filmről, BD kiadványokról, mint egy szimpla filmes fórumon. Míg esztéta barátunk (ellenségünk ) a filmről hadovál, a mi nézőpontunk kiterjed képre és hangra egyaránt. Az esztéta pontozza a filmet, mi pontozzuk a filmet, a képet és a hangot együttesen. Nézz rá akármelyik BD review oldalra, külön lesz feltüntetve mindhárom kategória.
Az említett három 3 film, MM, JW, SA mind-mind referencia kiadvány, képet hangot tekintve egyaránt, egy házimozi rajongó számára csemegét jelenthetnek. Mondtam neked a másik topikban, hogy filmként számomra kb értékelhetetlenek, de a SA hangja etalon, a JW BD transzfer szemkápráztató, a MM mindkét nézőpontból referencia. Nagyszerű bizonyíték, hogy digitális technikával is lehet valódi, hagyományos filmesszerű képet varázsolni.
Ha már csak a szakértői véleményekre adsz, ugye szóba hoztuk a JW képét, azóta megjöttek a tesztek és mindegyik szerint csúcskategória. Blu-ray.com épp ma reggel, AVF néhány napja (SA ugyanaz, plusz hang). Te még a képéről is csacsiságokat beszéltél, belekeverté CGI-t és egyebeket, aminek semmi köze a képminőséghez, BD transzferhez. Valamit folyamatosan benézel, félreértelmezel, nem tudod kettéválasztani a filmsznobizmust a házimozi témakörtől.
Minden más, a miénktől eltérő környezetben igazad lenne, jó harcostrésként lennél üdvözölve. Itt fura. Két filmet láttam a héten (Bajrangi Bhaijaan és Harmadik Fél), mindkettő nagyon tetszett, lenne miről beszélni velük kapcsolatban, de eszembe nem jutna ebben a közösségben. Ahogy ugyanitt a SA-t szidjam, miközben szuper hangja van, 2,5m széles vásznon ragyogó képpel.
Peace
Én kb így pontoznám:
MM: film 6, kép és hang 10
SA: film 4,5, kép 9, hang 10
JW: film 3, kép 10, hang 6,5
Bónusz, mint életem egyik legrosszabb filmélménye: Avengers, ultron film 0, kép 6, hang 6Szóval filmrajongóként nem a kedvenceim, ellenben házimozi rajongóként házimoziélménnyel gazdagítanak.
[ Szerkesztve ]
-
cszn
őstag
válasz Dorian #78821 üzenetére
Nem sokban értünk egyet, mert tőlem elég távol áll a sznobizmus, de a Leviatán valóban zseniális alkotás.
filmesztéta téma: Kellenek ilyen megmondóemberek, de mivel abszolút szubjektív dologról beszélünk, az ízlés nagyon fontos tényező. Azt mindenképpen el lehet mondani egy filmesztétáról, hogy ért a filmekhez, mert nyilván rengeteget látott. De attól az ő véleménye még csak egy vélemény.
(#78827) DM-Fan imdb-vel az a baj, hogy mindenki másképp pontoz, nameg, hogy rászabadultak a fiatalok. A 6,2-nek szerintem egy jó filmnek kéne lennie, ha azt nézzük, hogy az 5 a választóvonal, a közepes film. Tehát 5 felett már inkább jó, megéri megnézni és így tovább. Márpedig a Jurassic Worldre (7,2) pl. nagyon messze van attól, hogy jó legyen.
[ Szerkesztve ]
-
balisz
senior tag
válasz Dorian #78823 üzenetére
Már miért ne számítana hogyan értékeli a "plebsz" a filmeket, főleg a Hollywoodi filméknél? Hiszen nekik készülnek! Az meg hogy csak a "filmesztéta" tudja megmondani mennyire jó egy film az a legnagyobb baromság! Többre becsülöm azt az embert aki egyéni véleményt fogalmaz meg egy film kapcsán, mint azt aki vakon osztja a "szakértő" véleményét.
Attól nem lesz jó egy film hogy a legtöbb ember nem érti, de páran állítják hogy "én már pedig értem, csak a többi hülye nem képes felfogni!". Nem kell az emberek 99%-át hülyének nézni, akiknek a véleménye úgysem számít. Ha az 1% gondolja a többiről hogy hülye akkor lehet hogy mégiscsak fordítva van. Vagy csak szimplán nem ugyanolyan az ízlésünk. Akárhogy is, kerülni kéne az ilyen bántó általánosításokat.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dorian #78823 üzenetére
"Az, hogy az plebsz milyennek értékeli a filmet, vagy hogy mennyi bevételt hozott, semmit nem mond el a minőségéről."
Lehet, hogy nem, de ha beismered, ha nem, azért van korreláció egy IMDB-pontszám és a film élvezeti értéke között.
Nem érdekel egyetlen sznob filmesztéta véleménye sem, aki mondjuk a Birdman-t, vagy mondjuk egy dögunalom művészfilmet istenít. Ő is ugyanolyan büdöset f*ngik, mint a plebs, semmivel sem ér többet a véleménye egy adott filmmel kapcsolatban, mint egy átlag műkedvelőé. Lehet egy teljesen eltorzult értékrendje, lehet ő maga is ízlésficamos, attól hogy filmesztéta. Lehet akármilyen művészeti értéke egy Birdman-nek, még a moziban is bele-belebólintottam, pedig nem idegen tőlem az alternatív-, vagy művészfilmes vonal. Megnéztem újra, nem változott a véleményem, pedig értettem (érteni véltem) a filmet.
Ez pont ugyanolyan demagógia, mint kijelenteni, hogy Hollywood-ból csak a szenny jön. A legnagyobb filmélményeim egytől-egyig hollywood-i filmek, de szerintem ezzel az emberek 95%-a így van, mondjon akármit is.A Mad Max szereplői egy elállatiasodott, gyakorlatilag elpusztult világ utolsó, elvadult polgárai, akik egy torz értékrend szerint élnek, nyomorognak, agonizálnak élet és halál között és akik fölött egy degenerált réteg (kvázi egy személy) uralkodik és abban bíznak, hogy hősi halált halva uralkodójuk oldalán fognak egy fiktív túlvilágon üdvözülni (ismerős az ősrégi téma, nem?). Mégis, milyen mély színészi teljesítmény kell ennek az ösztönlényi életnek a megjelenítéséhez egy olyan filmben, ami gyakorlatilag megállás nélküli hajsza és nincs is idő moralizálni? Nem is értem az elvárásokat. Szerintem pont annyi, amennyit láttunk a filmben: erőszakos, brutális, infantilis, szuicid karakterek. A film a maga nemében tökéletes, technikailag pedig a jelenlegi csúcsteljesítmény, ahogy a kiadvány is referencia, mind kép, mind hang, mind 3D tekintetében.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dorian #78821 üzenetére
Szerintem akkor lesz film(ekhez)értő valaki, ha meg tudja tanulni helyén kezelni a műfajokat, a különböző stílusú filmeket. A Mad Max: Fury Road a maga műfajában (steam-punk, apokalipszis mozi) zseniális. Ezt mutatja az IMDB-pontszám is, a maga jelenlegi 350.000 fölötti értékelések utáni 8,2 pontos átlagával, ergo az emberek döntő hányada bizony kiválónak tartja. Fanyalgók mindig lesznek, nem tudnak érdekelni, ha nekem tetszik a film. Moziban is láttam nagy vásznon, hihetetlen élményt nyújtott (és nem csak maga a látvány, hanem a sodró lendület és az eszelős, magukat nem kímélő karakterek is) és nem azon idegesítettem magam, hogy miért egységsugarú a történet, miért nincsenek benne Chris Nolan-féle fordulatok, ugyanis ez a film így is tökéletesen működőképes volt. Ezt bizonyítja a nézőszám, az iszonyat bevétel és hogy Tom Hardy máris aláírt további két Mad Max filmre.
Magam is mérhetetlenül utálom az ostoba filmeket (pl. a francia filmek nagy százalékánál már a hangulatuktól kiver a víz), a Mad Max: Fury Road-ot pont nem tartom annak. Ez a címszereplőhöz hűen egy őrült film volt, végig tele zúzással, perc lélegzetnyi időt nem nagyon hagyva a nézőnek. Sztori pont annyi volt benne, amennyi kellett (szerintem egyébként abszolút érthető volt a szakadárok motivációja és azt követően a visszafordulásuk is). Bevállalós, vagány film volt. A San Andreas vagy a Jurassic World, de még a Terminator: Genisys - na azok tényleg ostobák egytől egyig. A Mad Max nem ez a kategória.
"Cserében annyi hülyeség volt benne, hogy az ember a fejét fogja..."
Mire gondolsz? Remélem hasonló rációt keresel egy Csillagok háborújában vagy egy Tron-ban is.
"Ne várjak színészi alakítást egy filmben? Amiben ilyen nincs, az annyit is ér."
Sarkítok egy kicsit: természetfilm? Vagy egy Baraka, Samsara? Az nem is film? Sok színészi alakítás ott sincs. Mégis lenyűgözőek. Azt azért nem mondanám, hogy a Mad Max-ben nincsenek színészi alakítások. Ez is igen erős sarkítás. Szerintem a karakterek pont azt hozták, amit az adott szerepek megköveteltek.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dorian #78815 üzenetére
Steam-punk világ, apokaliptikus világkép, tele őrült, eltorzult emberekkel, akik teljesen más értékrend szerint élik az életüket. Ugyanakkor tökéletes párhuzamok vonhatók a mai modern, avagy akár a középkori, de még akár az ókori, vagy még az azt megelőző társadalmakkal, azok emeberekre gyakorolt megvezető hatásával, de továbbmegyek: akár a népet a nyomorból, szolgasorsból kivezető bibliai alakokkal is. Nagyon is sok rétege van a filmnek és nincs kevesebb sztorija sem, mint sok mai, agyonhájpolt sikerfilmnek. El kell rajta gondolkodni és nem zsigerből elvetni, csak mert mások, eszelősek a karakterek és egy kifordított világot látunk. Meggyőződésem, hogy ha Geroge Miller-nek a '80-as években lett volna annyi pénze és technikája, mint ami ennél a filmnél rendelkezésre állt, akkor már akkor ezt forgatta volna le a 2. rész Road Warrior helyett.
Színészi alakítás? Nem igazán tudom komolyan venni azt, aki egy ilyen jellegű film esetében várja az Oscar-díjas színészi alakításokat. Olyan, mint hardcore-pornóban romantika után kuktatni: lehet, de minek, ez a műfaj nem erről szól. Egyébként meg szerintem Charlize Theron (itt is) jól adta a jéghideg karaktert, ahogy az utóbbi filmjeiben sorra (Hófehér és a vadász, Prometheus). Tom Hardy meg semmivel nem volt rosszabb Mad Max, mint Mel Gibson, neki is elfért egy A5-ös oldalon a szövege/film.
Konkrétan eddig nem láttam ilyen jól összerakott apokalipszis-mozit, a viharjelenete úgy mindenestül vitt mindent, de kvázi akármelyik akciódús konvoj-jelenetet említhetném és nem volt belőlük kevés. Baromi mozgalmas az egész, szinte alig ül le vagy kétszer pár percre a film. Látvány tekintetében pedig mesteri, minimális CG-vel, rengeteg valós töréssel és igazi lángokkal.
A Birdman-nem való összehasonlítást meg eleve nem is értem.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dorian #78455 üzenetére
Pedig jobb lenne, ugyanis a GT50 egyértelműen jobb az ST60-nál még a főbb képjellemzők tekintetében is, de hardveresen, csatlakozókban és kiegészítő funkciókban is.
Már ott kezdődik, hogy az ST60 eleve csak 12.288 színárnyalatot tud, a GT50 meg 24.576-ot, tehát pont a dupláját. A GT50-ben ezen felül dual core CPU végzi a képfeldolgozást, az ST60-ban ez sincs meg. A GT50-en ott figyel 4 darab HDMI-port, az ST60 3 darabjával szemben. A GT50 tud HDD-re műsort rögzíteni, az ST60 nem. A GT50-ben ott figyel a DVB-S tuner is, az ST60-ban ez sincs meg. A GT50-ben 8 hangsugárzó van, az ST60-ban csak 2 darab.
Aki már látta egymás mellett a két TV-t, az tudja, hogy az ST60 minimálisan jobban ditherel, de ez az előnye el is veszik a fent felsoroltak okán. És akkor még nem is említettem, hogy az ST60 legendásan hátul kullog a sorban a plazmák között input-lag tekintetében (még egyes 2008-as plazmák is lazán elverik), ennél fogva pl. hardcore online multis játékra majdhogynem alkalmatlan.
Szóval inkább 1 darab GT50-et a Prof.-módjának kalibrálhatósági problémájával együtt (amivel kapcsolatban megjegyzem, hogy azt is az utolsó firmware cseszte el, ami vagy fönn van a készüléken, vagy nincs), mintsem 2 darab ST60-at.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest