Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz Dorian #78821 üzenetére

    Szerintem akkor lesz film(ekhez)értő valaki, ha meg tudja tanulni helyén kezelni a műfajokat, a különböző stílusú filmeket. A Mad Max: Fury Road a maga műfajában (steam-punk, apokalipszis mozi) zseniális. Ezt mutatja az IMDB-pontszám is, a maga jelenlegi 350.000 fölötti értékelések utáni 8,2 pontos átlagával, ergo az emberek döntő hányada bizony kiválónak tartja. Fanyalgók mindig lesznek, nem tudnak érdekelni, ha nekem tetszik a film. Moziban is láttam nagy vásznon, hihetetlen élményt nyújtott (és nem csak maga a látvány, hanem a sodró lendület és az eszelős, magukat nem kímélő karakterek is) és nem azon idegesítettem magam, hogy miért egységsugarú a történet, miért nincsenek benne Chris Nolan-féle fordulatok, ugyanis ez a film így is tökéletesen működőképes volt. Ezt bizonyítja a nézőszám, az iszonyat bevétel és hogy Tom Hardy máris aláírt további két Mad Max filmre.

    Magam is mérhetetlenül utálom az ostoba filmeket (pl. a francia filmek nagy százalékánál már a hangulatuktól kiver a víz), a Mad Max: Fury Road-ot pont nem tartom annak. Ez a címszereplőhöz hűen egy őrült film volt, végig tele zúzással, perc lélegzetnyi időt nem nagyon hagyva a nézőnek. Sztori pont annyi volt benne, amennyi kellett (szerintem egyébként abszolút érthető volt a szakadárok motivációja és azt követően a visszafordulásuk is). Bevállalós, vagány film volt. A San Andreas vagy a Jurassic World, de még a Terminator: Genisys - na azok tényleg ostobák egytől egyig. A Mad Max nem ez a kategória.

    "Cserében annyi hülyeség volt benne, hogy az ember a fejét fogja..."

    Mire gondolsz? Remélem hasonló rációt keresel egy Csillagok háborújában vagy egy Tron-ban is.

    "Ne várjak színészi alakítást egy filmben? Amiben ilyen nincs, az annyit is ér."

    Sarkítok egy kicsit: természetfilm? Vagy egy Baraka, Samsara? Az nem is film? Sok színészi alakítás ott sincs. Mégis lenyűgözőek. Azt azért nem mondanám, hogy a Mad Max-ben nincsenek színészi alakítások. Ez is igen erős sarkítás. Szerintem a karakterek pont azt hozták, amit az adott szerepek megköveteltek.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák