Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dudee
senior tag
válasz zolaas #76297 üzenetére
Olvass a sorok között
én végig fenntartottam a kétkedésemet, és csak azt állítottam, hogy ha vki szerint látható a különbség, akkor az bizony mérhető, bizonyítható. Ez tudja az ilyen vitákat eldönteni, de az ilyen gyártók sosem szeretik a méréseket. Innentől kezdve az end-userre van bízva, hogy hogyan dönt. Ezer éves téma, és sosem lesz megoldása. És a marketingesek ennek rendkívüli módon örülnek -
zolaas
senior tag
Nem nem nem nem és nem.
Az előbb írtátok, h nem lehet különbség az elosztó miatt.
Leírták, h láttak különbséget.
Erre írod, h akkor mérni lehet, tehát létezik.
Akkor ez most hogy van? Hogyan kell értsem?
Elviekben nem lehetne, a gyakorlatban mégis van, akkor ezmiez?
No mind1.Köszönöm a válaszokat. Megint okosabb lettem.
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
BBéci
legenda
válasz panada #76293 üzenetére
Aki úgy dönt, hogy speciális tápelosztót illeszt a rendszerébe, az soha nem fogja műszerrel méregetni a kiválasztott, szóba jöhető eszközöket, hanem kipróbálja. Nézi a képet, hallgatja a zenét. Amennyiben nem elégedett vele, meg sem veszi, vagy visszaküldi.
Ha neked tetsző, meggyőző méréseket látnál róla, akkor próba nélkül megvennéd? Az lenne csak igazán nagy butaság. Ha pedig se így, se úgy nem adnál ki ilyesmire 80000, vagy még annál is sokkal több forintot, akkor felesleges koptatni a billentyűket.(B)(#76295) Dudee(/B)
Minden bizonnyal mérhető, csak éppen totál felesleges. Szerintem, és a világ összes olyan médiuma szerint, akik ilyeneket tesztelnek.
Ismétlem, nézni, fülelni kell![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dudee
senior tag
Én hiszek neked. Elhiszem, hogy láttatok különbséget.
Ez egy dolgot jelent. Mérhető! Ha valaki 70 ezer forintért árul ilyet, vegye a fáradtságot, és mérje le, bizonyítsa, dokumentálja!
Ha nem teszi, akkor teljesen jogos egy szakember részéről, hogy ködösítés van, és ezen egyáltalán nem kell meglepődni. A mérnökök ilyenek. Mondom mégegyszer: ugyanezen típusú embereknek köszönhető, hogy léteznek egyáltalán az olyan eszközök, mint pl a plazmaTV.@panada: pontosan! Azt állítják láthatóan jobb lett a kontraszt. Ez mi, ha nem mérhető tulajdonság?!
[ Szerkesztve ]
-
schumy1
aktív tag
A Pioneer lejátszón DV410 van egy olyan a hdmi beállításban hogy pontos nevét nem tudom de legfelűl van és még feketébb a fekete, alatta RGB amin most használom, mert a másiknál az Lcd folyamatosan beugráltatta az AV feliratot mint ha megnyomnám az i gombot a távvezérlőn. Plasmán nem próbáltam még ezért maradt RGB-n. Lehet hogy ez okozza?
-
panada
tag
válasz zolaas #76288 üzenetére
Bár nem vagyok elektrotechnikai szakember, nyilván vannak olyan dolgok, amiket lehet mérni, és vannak olyanok, amiket nem, vagy nem teljesen. A fenti levezetések alapján a szóban forgó tulajdonság/változás ha nem is könnyedén, de valamilyen módon mérhető, kimutatható. Nincs szó deszkáról meg golyóról, illetve más eszközről és tulajdonságról sem, ahol esetleg igaz lehet, hogy nem mérhető műszerrel a változás, mert azt pl. csak az emberi érzékszervek tudják megkülönböztetni – persze innentől kezdve meg szubjektívvá is válik, hiszen nincs két egyforma szem vagy fül (még adott emberen lévő két szerv között is lehet eltérés).
-
Dudee
senior tag
válasz zolaas #76288 üzenetére
Ok, nem kell mérés. Megpróbálnál adni arra vonatkozóan valami ötletet, hogy egy halózati LC zavarszűrő milyen módon változtatja meg a kép színét? Mitől lesz a kép színe 'természetesebb'?
Mi az, hogy természetesebb??! És ha már valami teljesen rejtélyes úton hatással lenne a szűrésnek a színek 'természetére', akkor mi garantálja azt, hogy az pont a pozitív irányba teszi?(amúgy tényleg szájtépés, egy időre befejezhetjük )
-
BBéci
legenda
Az említett IsoTek elosztót kipróbáltuk és láttuk a pozitív hatását. Feleségem csak annyit kérdezett, amikor abba csatlakoztattam a TV tápkábelét: mi a fenét csináltál, sokkal jobb lett a kép. Teljesen laikus, fogalma nem volt arról, mit vacakolok az állvány mögött.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
schumy1
aktív tag
Van egy Pana plasma tv-m, pioneer dvd játszó amivel felkonvertálva (1080p) nézem a filmeket. True cinema módban használom a tv-t, öko mód kikapcsolva. Azt vettem észre hogy bizonyos képváltásoknál kicsit a sötétebb jeleneteknél világosít, aztán ahogy világosabb jön visszaál. Mi okozza ezt, vagy a filmben van mert nagyon idegesít? A feketén látni hogy kicsit szürkíti ilyenkor.
-
Dudee
senior tag
Ne haragudj, de teljesen érthető a reakciója. Nem véletlen hoztam fel a hülye PI-vizes példát.
Tömegek vették, és itták, mert elhitték a balfaszságot, hogy működik!
Azt gondolom, hogy te sem vennél rendszeresen PI-vizet, hogy csak utólag merd róla kijelenteni, hogy hazugság. Vagy aki kiröhögi az ilyesmit, azt is ugyanígy elítéled, hogy tapasztalat nélkül nyilatkoznak valamiről?
Másként mondva, veled bármit meg lehet etetni? Nyílván nem!zolaas:
Egy plazmaTVt nem holisztikus úton alkotnak meg, hanem mondhatjuk tudományos alapon. Tervezés, számítás, mérés, tesztelés. Nincs benne hit, és mágia.
Amikor megkérdőjelezed a szakemberek tudását, és véleményét a témáról, akkor pont azt az egész alapot kérdőjelezed meg, ami alapján ezek az emberek létrehozták -jelen esetben- a plazmaTV-t.[ Szerkesztve ]
-
zolaas
senior tag
válasz Kernel #76287 üzenetére
Szóval te is az az ember vagy aki, ha nem lehet megmérni akkor nincs? Nem lehet, hogy van egy olyan tulajdonság, amit jelenleg nem tudunk mérni/észlelni ? Te is (sok mindenkihez hasonlóan) csak elviekben gondoltok. Semmi tapasztalás..."nehogymán kipróbáljam?" Ez jellemző. Sztm kár ezzel egymást idegesítenetek.
Van egy jó példám, aki akar válaszoljon.
Adott egy 1 m hosszú 40cm széles fa deszka nem csiszolt. Az egyik végét felemelem, lesz belőle egy lejtős deszka ugye Vannak rajta barázdák meg mindenek. Tételezzük fel, hogy pontosan a felső élének a közepéről le tudok gurítani egy fémgolyót. Hol és milyen úton(nyomvonalon) fog legurulni a golyó? Ki tudja nekem vki ezt számolni? Mármint, h tuti legyen? Milyen adatok kelenek még? Gondolom a golyó méretei, tömege, átmérő, anyag stb... Nos?Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
Kernel
nagyúr
Szerepelt cikkben olyan mérés, fotó, ami arról készült, hogy valaki ráakasztott egy oszcilloszkópot a TV belsejében, az Y-sustain meghajtópanel 200 V tápfeszültségre, megnézte a jelalakot a csodaszerkezettel és anélkül? Z-sus panel 65 V tápján ugyanez?
Ez ugyanis nem varázslás kérdése, egyértelműen kimutatható dolgokról beszélünk.
Ha nincs ilyen bizonyíték, akkor csak szemfényvesztés az egész, laikusok, sznobok, valamint sznob laikusok etetése.
Látta egyáltalán valaki párhuzamos teszten, két egyforma, egymás mellé pakolt TV-n is az eredményt? A psziché érdekes dolgokra képes, arról is oldalakat lehetne írni, kvázi hobbim néha a zemberek működése is.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
BBéci
legenda
válasz tutitibi #76271 üzenetére
Kinyílik a bicska a zsebemben, amikor valaki kipróbálás, tapasztalat nélkül elítélően nyilatkozik valamiről.
Egyébként csak nevess nyugodtan, nem is érdemled meg, hogy jobb kép- és hangminőséged legyen a jelenleginél. Ha láttad volna Te is azt, ami a cikkben olvasható, most gondban lennél, törnéd a fejedet, hogy mi a csudát művel az a pár alkatrész.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz lemmy9 #76282 üzenetére
Nézegettem az MM-es AT-ket is, többek közt ezt is. Nem egyszerű a téma, meg kéne hallgatni őket, mert igen nagy szórás tud lenni a hangképükben. Meg kell találni a hallgatott zenékhez és az ízléshez passzoló hangszedőt és ez nem egyszerű. A jelenleginél is azt érzem, hogy bizonyos zenéknél olyan szinten elemében van, hogy alig győzöm visszafogni (pl. a Michael Jackson heavy weight vinyl újranyomások úgy szólnak, mint az álom, de a múltkor vett Sade dupla Best of is lúdbőröztetően durván hangzik), mások meg amolyan elmegy kategóriába férnek bele (amik persze dinamikát tekintve még így is bőven várakozáson felüliek).
Néha nálam is befigyel egy-egy durvulósabb vinyl, az új Slash dupla pl. nagyon üt, de múltkor ott filóztam a Pantera Far Beyond Driven c. lemezével is a kezemben a boltban, de aztán végül nem azt hoztam haza.
Na, de ez itt tényleg OFF.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
Kernel
nagyúr
válasz tutitibi #76274 üzenetére
Még az is lehet, hogy a túlfeszvédelem is be lett építve csak nem tudunk róla.
Minden TV-ben, már a képcsövesekben is szokás volt kialakítani a nyomtatott áramkörön olyan szikraközöket, ami a villámlás másodlagos hatása ellen véd, lehetőség szerint, illetve mérsékelve a további károkat. Villámkáros készülékeknél szokott is látszani a szikraközöknél az átütés nyoma.
szerintem egy VT60-as Pana plazma mérnökei, nem követnek el akkora hibát, hogy hasonló működési elvű beépített tápot ne terveznének a TV-be már gyárilag.
A vitatott áramkör nem táp, hanem csak EMI / RFI-szűrőnek minősíthető áramkör, ami egyébként is kötelezően van minden TV-ben, mint már említettem. Anélkül át sem menne a hatósági vizsgálatokon. De sokan tévedésben vannak ezzel kapcsolatban, ilyen szűrőkör (mint a ferritgyűrű is) elsősorban nem a TV-t védi a hálózat zavaraitól.
A hálózatot védi a TV tápegysége által generált impulzusoktól, ami a vezetéken kisugározva rádiózavart okozhat, valamint a hálózat zavarszennyezettségét növelné.
Pótlólag beiktatott szerkezettel rásegíteni a belső szűrőre szép dolog, csak gyakorlati értelme nem nagyon van általában.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz tutitibi #76273 üzenetére
Mint lelkes újoncnak elmondom, hogy az általad felhozott téma, az érveid és ellenérveid mind előfordulnak itt 3-4 havonta. Pörögnek az indulatok pár órán át, aztán mindenki lenyugszik és folytatja a napját.
Szóval csak rajta, gerjesztheted, de nincs értelme.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz lemmy9 #76278 üzenetére
Most jelenleg csak egy standard MM-es Rega-stock Elys 2-t, amiről bár zömében, sok helyen elég jókat írnak, a felhasználói tapasztalatok is jobbára pozitívak, de innen azért följebb kéne majd lépni vagy egy MC-s Goldring Eroica H-ra, vagy egy jobb MC-s AudioTechica-ra. Az Eroica H nagyon impresszív volt és nagyon más világ, mint az Elys - jó, árban is kb. ötszörös a különbség.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz lemmy9 #76276 üzenetére
Erre mondta több tapasztalt hifis, mikor a lemezjátszót rakosgattam össze, hogy csereberélhetek interkonnekt kábeleket tetszésem szerint az elő- és a végerősítőm között, szórakozzak vele csak nyugodtan, ha kisebb vagyonokat el akarok szórni egy alig 60 cm-es drótra és van rá fölös energiám. De azért halkan hozzátette mindenki, hogy ha viszont érdemi előrelépést is szeretnék majd egyszer a hangzás tekintetében, akkor majd váltsak egy durvább minőségű hangszedőre és kinyílik az univerzum. Igazuk volt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz tutitibi #76274 üzenetére
Aki egy kicsit is konyít az elektronikához, az pont a felnyitott burkolat láttán győződhetett meg arról, hogy mekkora átverés az egész és hogy hány ezerszeres a szorzó az alkatrészek tényleges bekerülési értéke mellett, ami aztán így kiadja a 70 eFt-os vételárat. Egyébként megbontott burkolat sem kéne hozzá, ha a tápegység működésével valaki tisztában van, ahogy azt az imént Kernel kolléga szemléletesen le is vezette. Tényleg vicc, különösen úgy, hogy az égvilágon semmilyen hatása nincs (nem is lehet) a képminőségre. A DVD-/BD-visszatekerőnek nagyobb létjogosultsága van, mint ennek a cuccnak a kapcsolóüzemű tápegységek korában. Persze akinek nélkülözhetetlen a placebó-hatáshoz és an fölösleges 70 eFt-ja, az vegye csak bátran. De én inkább két komolyabb túlfeszvédős aljzatot jobb befektetésnek vélek ugyanebből a pénzből. A megtérülés már egy káresemény bekövetkeztekor erősen kézzelfogható.
Véleményem szerint eléggé be kéne állnom ahhoz, hogy a VT60-am képét akár csak kicsit látható mértékben pozitív irányba fejlődőnek lássam egy ilyen eszköz nyomán - őszintén szólva nem is igazán tudom elképzelni, hogy mondjuk egy referencia-anyag hogyan tudna minőségibben kinézni annál, ahogy ezen a panelen jelenleg fest. Illetve tudom, de az nem a tápoldali dolgokon múlik, hanem a panel korlátozottságán.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
tutitibi
senior tag
Mennyi ?????
Lomexben kb. pár ezresből kijön. Vagy ezüst van benne ?
Mert az más, az jobb vezető, mint a réz.Más: szerintem egy VT60-as Pana plazma mérnökei, nem követnek el akkora hibát, hogy hasonló működési elvű beépített tápot ne terveznének a TV-be már gyárilag.
Még az is lehet, hogy a túlfeszvédelem is be lett építve csak nem tudunk róla. Bár azt illik cserélni egy túlfeszt kivédő incidens után.[ Szerkesztve ]
-
tutitibi
senior tag
Kiváncsi lennék egy vaktesztre. Pl. nemtudod milyen elosztóról megy a TV és közben látsz e valami számottevő eltérést ??
Nem gondolom, hogy a varisztor, amit használnak használnak a túlfeszvédőkben teljesen hazavágná az elektronok terjedési tulajdonságait, de meghallgatok mást , hátha meggyőz.
-
-
-
Dudee
senior tag
válasz Kernel #76268 üzenetére
Nem teljes a levezetésed!
Nem látom az érvelést arra nézve, hogy van-e hatása a színek természetességére vagy sem
(bocs, nehogy nekiállj )Egyébként én azt olvastam, hogy pí-vizet kell inni filmnézés előtt, mert így sokkal élethűbb lesz a film minden mozzanata, a térérzet is jelentősen fokozódik, és a mozgásérzékelés is sokkal simább lesz.
Na, tényleg mindenki azt vesz, amit akar, csak a hozzá nem értőknek kell egy kis támogatás erről az oldalról is. Így -ha gondolják- költsék mondjuk táplálóbb kutyakajára a pénzüket, vagy műbeles virsli helyett inkább vegyenek frankfurtit.
-
Kernel
nagyúr
válasz liszi70 #76261 üzenetére
A plazma TV zúgó hangjai elsősorban a Z- és Y-sustain (utóbbi a hangosabb) vezérlőpanelek áramimpulzusaiból származnak. 200 V körüli feszültségek kapcsolgatása, tranzisztorok sorozatával, ad ki egy ilyen hangot, ami a relatív alacsony frekvencia (100 Hz nagyságrend + felharmonikusok) miatt hallhatóvá válik.
A cellák gyújtása, kioltása a TV működésének velejárója. A zúgó hang intenzitása a kijelzőre átadott teljesítménnyel arányos. Ha kevésbé zúg, akkor kevésbé világít, ez csak ennyi. A plazmacellák vezérlése nem analóg, hanem impulzusok szélességével, sűrűségével operál.
Úgyhogy már ezen a ponton kb. annyi értelme van az egész feltételezésnek, mint a HDMI-kábelekkel kapcsolatos laikus képzelgéseknek.
A vezérlőpanelek 200 V, illetve 65 V-os stabilizált, simított DC tápfeszültségében egyébként sem jelenhet meg olyan "információ", változás, ami összefüggésben lenne a hálózati feszültség bármilyen változásával. Ez a kapcsolóüzemű tápegységek működéséből következik.
A bemenő 230 V ugyanis olyan többrétű átalakuláson, szűréseken, stabilizáláson megy át, mire a DC-tápok előállnak, hogy annak már nem sok köze van a hálózathoz, azon kívül, hogy az energiaforrást biztosítja. Nagy vonalakban:
230 V AC --> RFI-szűrőkörök, egyenirányítás (DC), aktív PFC, pufferelés, PWM-szaggatás (AC), transzformálás, egyenirányítás (DC), szűrés, pufferelés --> plusz a kimenetről egy negatív visszacsatolás a PWM-felé, ami ezáltal kiszabályoz minden változást, vagyis stabilizál.
Aki erre azt mondja, hogy a bemeneten pár LC-tag változást okoz a kimeneten, annak nyilvánvalóan fogalma sincs semmiről.
Maga a tápegység amúgy nem zúg jobban, mint egy azonos teljesítményű, aktív PFC-s PC-táp, a ventilátortól eltekintve. Eleve a PWM-frekvencia 30-40 kHz, ami nem hallható egyáltalán.
RFI-szűrőtagok pedig egyébként is vannak minden ilyen tápegység bemenetén, minél nagyobb teljesítményű, annál hatékonyabb kivitelű szűrőkörök kellenek.
A készülék elé beiktatott szűrőtagok már csak kiegészítik a beépítettet. Mindez legfeljebb a hálózati vezeték rádiófrekvenciás kisugárzását mérsékli, aminek hatását esetleg addig sem vettük észre, mert nem zavarta az AM-rádiót, amit nem hallgatunk.
Tehát innen kezdve én leginkább a kezelőorvosok gondjaira tudnám bízni ezeket a laikus kitalációkat.
-
BBéci
legenda
válasz lemmy9 #76265 üzenetére
Szinte biztos, hogy nem tudnám megvenni azt a rengeteg cuccot, ami általában nálam van tesztelésre, (most csak a kábelek értéke 2,7 millió), de attól még 100 %-ig fennáll, amit az előbb leírtam.
-
BBéci
legenda
-
nagyúr
válasz Kernel #76257 üzenetére
"ez nem a technika működésével kapcsolatos kérdés, hanem az emberek működésével, pszichológiával kapcsolatos téma"
+1
Sajnos én műszakilag nem értek hozzá, hogy az ilyen és hasonló elosztóknak lehet-e valós kép- vagy hangminőség-javító hatása a pszichés-faktor mellett. Te értesz hozzá, leírnád röviden, hogy mi a véleményed róla?
AVA zavarszűrős elosztót használok, annak nincs hatása nálam, persze ez semmit nem jelent. Első bekapcsoláskor azt vettem észre, mintha a dither csökkent volna, de később egyértelműen bebizonyosodott, hogy csak placebo volt. Viszont számoltak be egyesek arról, hogy zavarszűrős elosztóba dugva csökkent a tápzúgás, ennek lehet műszaki alapja?
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Mindegy szerintem, hányan számolnak be, ez nem a technika működésével kapcsolatos kérdés, hanem az emberek működésével, pszichológiával kapcsolatos téma, ennélfogva orvosi témakörökbe tudnám sorolni. Nem plazma topikba.
-
BBéci
legenda
Nem mindenhol javít jelentős mértékben egy olyasmi szűrős elosztó, amit linkeltem. Ez teljes mértékben a helyi elektromos hálózattól függ. Például a Gazdagréti és a Pestszenterzsébeten a Topánka és Török Flóris utca környéki lakótelepeken durva a hatása, nálam, családi házas övezetben alig észrevehető.
Több fórumtársunk számolt be hasonló hatásról a sokkal olcsóbban kapható Alces elosztókkal kapcsolatban. Volt, akinél inkább rontott a hangzáson, mint javított, mások pedig boldogan élvezték, élvezik azóta is a pozitív hatást.[ Szerkesztve ]
-
Dudee
senior tag
Csináljon aki akar
Úgy látszik a Pana mérnökei kihagyták ezt az óriási ziccert!
A szerencsétlen hülyék. Pedig hányan hány évig melóztak rajta, hogy ne legyen akkora a ditherzaj, jobb legyen a kontraszt és a képéleséggel se legyen gond! Nomeg persze, hogy a színek is természetesnek hassanak!
Éveket ölnek bele, yen milliókat költenek a fejlesztésre és arra, hogy a legjobb mérnökök dolgozzanak az elektronikán. Pedig ott volt végig a szemük előtt! Tápszűrés LC tagokkal. Marhák! Most már b*szhatjátok.
Majd legközelebb jobban odafigyeltek. -
bul07
nagyúr
Vagy csak megrendeli majd a 14napos elállás keretében visszaküldi
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
BBéci
legenda
válasz Dexar007 #76249 üzenetére
Tök mindegy, hogy az állandó kételkedő kórus mit énekelt, a lényeg, hogy valóban megdöbbentő módon javítja a képminőséget. Olyanok ugatnak bele, akik sosem próbáltak ilyeneket.
Letét ellenében hazavihető, kipróbálható.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Surda- #76246 üzenetére
Nem minden esetben, de általában igen. A hangra sokkal rosszabb hatásuk van.
Ezzel szemben egy speciális eszköztől [link] egyértelmű javulásra lehet számítani.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dudee
senior tag
Egy picit aggódom. Egy fura dolgot kezdett csinálni a pár honapos 55vt60am.
Ritkán, pár óránként egyszer a kép alsó fele elzöldül, szerintem 1 frame idejére, azaz bevillan egy zöld, széles sáv.
Nem hdmi kábel, mert medicarddal csinálja. Külső forrásból nem tudom, hogy láttam-e, nem kizárt.
Hallottatok már ilyesmit?
Egyáltalán nem vészes, van amikor 1 hétig nincs egy ilyen villanás sem, csak nem tudom mi okozhatja.. -
BBéci
legenda
válasz tutitibi #76242 üzenetére
Ha valamelyik készüléknek olyasmitől baja lesz, azt fizeti a biztosító. Ott egye meg a fene, nem vagyok hajlandó hosszú éveken át lerontott kép- és hangminőséggel kínozni magamat csak azért, hátha egyszer túlfeszültség érkezik.
-
tutitibi
senior tag
Nekem már a kapcsolószekrényben van túlfeszvédőm. 2 helyet foglal a kapcsolószekrényben mint a FI relé.
Ezenkívül vannak túlfeszvédős elosztók is.
Nem árt. Bár a HIFI-sták azt mondják , árt a hangzásnak a túlfeszvédő, de az az ő bajuk lesz ha a drága hangrendszerük meg elszáll. -
Surda-
őstag
válasz DM-Fan #76238 üzenetére
Akkor egész jól megúsztam.
Most betettem egy túlfeszültség védős elosztót.
Ha viszont a hiba oka,hogy a "hálózati pufferek feltöltött állapotban maradnak" az ellen hogyan lehet védekezni.
Nem gyakori az ilyen áramszünet,de évente 1-2szer előfordul..."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Surda- #76235 üzenetére
Pár hónapja volt egyik fórumtársnak olyan esete, ohgy a kisgyereke gyors egymasutánban kétszer-háromszor ki-/bekapcsolta a plazmát, aminek következtében az a Tiedhez hasonló tüneteket produkálta. Ha jól emlékszem, sok tízezres számla lett a vége, mert valami elszállt.
Get Moded!
-
Surda-
őstag
válasz DM-Fan #76234 üzenetére
Te találkoztál már ilyen problémával?
Érdekelne a véleményed."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
psg5
veterán
Ezekről a samukról mi a vélemény? Egyáltalán ezek a kifutó samu plazmák vagy azért a samsung gyártja folyamatosan?
Főként a 51H4500 és a 51F4500 érdekelne.
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
Dave567
addikt
Jó tv Anyukámnak közel 22éves Sony ilyen dobozos tv-je van, csak kicsit kisebb, mondtam is neki, nem kell egy jobb meg laposabb, azt mondta jó ez még, amennyit én tévézek, hát mondom jól van akkor.
Én kb 19 évig 19"-os crt monitort bámultam, meg is szóltak érte a haverok, aztán lett LED monitor.[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz MasterMark #76228 üzenetére
Nincs ám
Nálunk is erősen a 32" van jelen, öcséméknél 2db , édesanyáméknál 1db
És nem nagyon értik nekem miért kellene nagyobb
És a környezetembe is max 40" vanBár az is igaz hogy húzom halasztom a vásárlást, attól tartok hogy veszek egy "lapos tv-t" 200e Ft-ért és ahogy lejár a garanciája javíttathatatlanul tönkre is megy(nincs akkora fizetésem hogy 2évente tv-t vegyek) és ezért még mindig egy csöves tv-t nézek, bár ahogy írtam is régebben főleg háttér tv-zés megy
Ez a tv-m jelenleg [link], [link]( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok,
Gyors kerdes, mi az a film amivel sokszor jottok, hogy elkepesztoen jol nez ki a plazman, es azon szoktatok tesztelni a beallitasokat?OK
-
Ispy
veterán
válasz Dexar007 #76220 üzenetére
Mindig lesz valami körítés, amivel el tudják adni a tévéket. Igaz, ha ehhez jó kép társul, akkor nem nagyon érdekel a dolog, aki akar vegyen 2 évenként új tévét. Jelenleg viszont csak a körítés van, kép minőség meg évek óta változatlan (sz@r).
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Dexar007
veterán
válasz Gyulus76 #76219 üzenetére
Valahol olvastam,hogy az LG szerint az oled ara az lcd-k ala fog bemenni par even belül. Ha tenyleg megoldottak az oregedest,es 3-4-5 ev mulva 65"-ost kapunk plazma aron,akkor ki fog halni a tv piac. Vagy legalabbis en azt nem tudom elkepzelni,hogy meretben feljebb lepjunk- teszem azt 90-100-110"+-. Igy az egyetlen "fejlodest" majd a felesleges ficsorok fogjak jelenteni,mint most az lcd-knel.
Give me your cum,bull!
-
Dexar007
veterán
válasz DM-Fan #76216 üzenetére
Rosszul fogalmaztam.Ugy ertettem,hogy oled eseteben pl problema,hogy a kek szin hamarabb öregszik,ha ezt kiküszöbölnek,akkor mar "csak" a tervezett meghibasodassal kell szamolni,ami minimum 6-7-8 akar 10 ev.Mert minek is akarna barki lecserelni,ha gyakorlatilag tokeletes a kepminoseg?
Give me your cum,bull!
-
Dexar007
veterán
válasz panada #76214 üzenetére
Ha kiadnanak egy 65-75"-os oled-et, ami ugye "kortlatlan kontrasztot" tud,tegyük fel plazma szintu a mozgasmegjelenitese is,es nem öregszik el benne semmi x ezer ora utan sem,akkor megis ki cserelne tv-t? Mert en biztos,hogy nem.Persze egy par evig meg el lehet majd oket adni,haszontalan ficsorokkel,de utana kipukkad a lufi,es csak akkor fog az ember tv-t cserelni,ha bedoglott.
Give me your cum,bull!
-
panada
tag
Viszont új név lesz a piacon: QD TV. Azt pedig tudjuk, hogy a hangzatos szövegekkel és reklámokkal sok mindent meg lehet zabáltatni a néppel. Kíváncsi lennék, hányan vettek úgy LED TV-t, hogy nem tudják, a „teljes neve” LED-LCD TV, azaz csak egy másik LCD TV. Szerintem nagyon sokan. (Egyébként nem mintha nem lenne neki tök mindegy.) Mert ez az új. Így viszont borítékolni lehet egy QD(-LCD) TV sikerszériát is, legalábbis a gyártók szemszögéből. Jók a gyártósorok, lehet profitot maximalizálni – újra. Tehát amit mondtál: a róka és a sokadik bőr, a plazmát pedig ez sem éri utol ezek szerint.
Ezzel pedig remélik, hogy néhány évre megint jók, és akik a plazma alternatíváját, pl. OLED technológiát várnak nagy méretben, hosszú élettartammal, és mindezt értelmes áron, azok várjanak csak tovább. Ők a maguk részéről dolgoztak.
balisz: Azt nem is értettem, hogy miért számít fejlődésnek/előrelépésnek, hogy fényesebb lesz? Napsütésben lehet a teraszon is nézni? Nagyszerű. Azok az igazi filmnézős körülmények.
Persze nem is az optimális körülmények közötti igényes filmnézésre és az arra vágyókra van kihegyezve az egész sztori, hanem a tévénézésre, azaz a tévé adásokra, de azt aztán bármilyen körülmények között.
-
BBéci
legenda
válasz panada #76211 üzenetére
Szerintem ez egy új bőr lehúzása a régóta megdöglött, már erősen bűzlő rókáról. Mivel az LCD eleve nem alkalmas gyors mozgások megjelenítésére és mély feketeszintre, bármi, amit kitalálnak vele kapcsolatban, az csak a szar pofozgatása.
Sajnos nem csak a rókát, hanem a jó tévére vágyó embereket is lehúzzák.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
panada
tag
A quantum-dot (QD) tévé lehet egy új irány(?), mert a cikk szerint olcsóbb lesz, mint az OLED, bár lejjebb arról is szó van, hogy nem hozza majd az OLED fekete szintjét, kontrasztját és betekintési szögét (nyilván valamit valamiért…) De az LCD-nél (talán) jobb lesz. A kérdés csak az, hogy a plazmához képest milyen lesz? És nem jelenti e az OLED fejlesztésének/előállításának háttérbe szorulását, ami a cikk szerint is igen költséges és egyelőre csak az LG öli bele a pénzt?
-
Hsanyika1
senior tag
A Panasonic is kivonul egyes TV piacokról? [link]
-
Kernel
nagyúr
válasz Surda- #76206 üzenetére
Valószínűleg úgy jött vissza az áram, hogy volt egy rövid feszültségcsúcs, amitől leállt a tápegység oszcillációja, vagyis a PWM. Ilyenkor a hálózati pufferek feltöltött állapotban maradnak, nincs ami kisüsse. Újraindulni meg csak (majdnem) 0 V-ról tud.
Normális esetben a TV működése szívja le a maradék töltést a pufferből, a betáp megszűnésének pillanatában. Ha védelem miatt áll le, akkor viszont csak egy kisütőellenállás, de az jóval lassabban.
Hasonló a helyzet PC-tápnál is, amikor kimeneti zárlat miatt leáll a PWM. Áramtalanítani kell, várni valamennyit. Csak itt nem kimeneti zárlat volt, hanem kaphatott a TV egy kis túlfeszt, amitől primeroldalon lépett fel túláram.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Surda- #76206 üzenetére
Áramproblémák esetére némi védelem a készülékekben is lehet. Ezeknél sokszor egy hosszabb, több perces teljes áramtalanítás kell, hogy visszaálljon alaphelyzetbe.
Ilyen volt az én szépemlékű Kenwood KA990 erősítőm.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Surda-
őstag
válasz Surda- #76202 üzenetére
Hát gyerekek, nulladik típusú találkozások...
Ugye áramszünet, visszajön az áram a tévé nem kapcsol be, led se ég...
Konnektort megnézem van benne áram.
Azért hosszabbítóval átdugom a tévét egy másik konnektorba is, hosszabbítón ég a led, tévé meg se nyekken.
Mondom a táp kábelt is megnézem, kihúzom,nyomtatóba be, működik,az is jó.
A dolgot feladva visszadugom a tévébe, bedugom a konnektorba és hopp bekapcsol a tévé.
A kábelhez beüzemelés óta nem értem,most sem, ráadásul bepattintós,tehát az sem lehet,hogy kimozdult vagy ilyesmi.
Na,ez mi lehetett ?[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
-
őstag
válasz Surda- #76203 üzenetére
Ha szerencséd van, akkor csak egy kis üvegbiztosíték szált el. Ha nincs, akkor egyéb más is.
Amúgy biztos van villany az adott áramkörben?
Biztosítója válogatja mire fizet, mire nem. Függ az adott konstrukciótól. Én nemrég egészítettem ki az enyém olyanra, ami kimondott túlfeszültség kárra fizet. (nem keverendő össze a villám kárral és másodlagos hatásaival)
-
Surda-
őstag
Illetve érdemes-e ilyenkor szakszervizbe vinni,vagy hívjak ki egy tévé szerelőt,hátha helyben kicseréli ami elszállt?
2012.10.havi videopartos vétel, 2 év garival.
Csak azért kérdem,mert a legnagyobb macera a szállítással lenne, nem fér be a kocsimba.
A biztosító ilyenkor fizet?
De örülök ennek a kis esti intermezzonak...[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
Sziasztok!
Panasonic 42x50-em van, az előbb volt egy áramszünet a házban. Mire kimentem a villanyórához, visszajött az áram,de nem kapcsol be a tv, nem is ég a kis led.
Nyomogatom a ki-be gombot,de semmi.
Elszállt a táp?
Ha igen,hová kell vinnem javíttatni és milyen költségre számíthatok?"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
DVlad
őstag
válasz DeathAdder #76196 üzenetére
Kiváló készülék, nem vitás. Ezért vettem volna meg második darabnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest