Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
válasz Dexar007 #87159 üzenetére
Nem, projektor megfelelő sötétítéssel csak fényerőben gyengébb az LCD-nél, meg talán a feketeszint.
Viszont a kép homogén, ellenben az LCD-nél ott a betekintési szög miatti szín és kontrasztváltozás, ami miatt inkább nézek egy 10 éves plazmát mint bármelyik LCD-t.
Másik dolog, miután van egy 85"-os tv-d, az utolsó szemét tv műsor is 85"-os lesz, a 16:9-es sorozatok is és csak pont a filmek lesznek kisebbek 1:2.35-ös képaránnyal. Veszel egy milliós tv-t, amelyiken pont a mozifilmek lesznek legkisebbek.
Házimozi 1:2.35-ös képarányú megjelenítővel az igazi, ha már 1 milliót elszórók erre más szóba sem kerülhet./人◕ ‿‿ ◕人\
-
tutitibi
senior tag
válasz Dexar007 #87132 üzenetére
Persze, gondolom jobb lett volna ha a tiédet veszem mindenféle garancia nélkül azon az irreális áron - egyébként kicsivel többért most egy teljesen új technológiát vettem garanciával és én a szememnek hiszek.
Még úgy is, hogy most a TV-m mindenféle kisegítő, interpolációs bizbasz ki lett kapcsolva és kalibrálatlan a panel.
Egyébként ugyanúgy lehet részletesen a fehéregyensúlyt , színárnyalatokat, színtelítettséget és a fénysűrűséget is állítani alapszínenként, mint ahogy a VT60-on lehetett.
Most itt minden 0-án van a Gamma 2.4, a színskála Rec.709, de ott a BT.2020 is vagy a DCI-P3 is , ha kell.
A True cinema mód megy most az prof1 és prof2 képmódokat egyelőre hagytam. -
salapp
addikt
válasz Dexar007 #87132 üzenetére
Ne állj egy volt VT60 tulaj és az ő új 600ezer forintos OLED-je közé!
Legrosszabb esetben kognitív disszonanciához vezet.
Amúgy tényleg baromira tetszenek ezek a Pana OLED-ek, majd ha lesz 50-es méret, 300 alatt, kiforrott új szabvány támogatással, kellő, megnyugtató infókkal az öregedésükről, engem is érdekel tutira.
De úgy sejtem, addigra 1. tényleg eljutunk oda, hogy végképp érdektelen lesz kultúrember számára a tévézés 2. Jobb panel technológia tör be, ami többet, jobbat nyújt.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
BBéci
legenda
válasz Dexar007 #87070 üzenetére
"Ansi kontrasztban a jvc-ket lazan elpicsazzak,es a jobb Sonykat is verik"
Álmodban talán, de maradj ebben a hitben, nekem nem ér annyit a dolog, hogy pont veled vitatkozzam.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dexar007 #86957 üzenetére
Szokásosan mellébeszélsz. Soha nem írtam olyat, hogy a TV-ket nem fogják 65” fölé vinni! Annyit írtam anno, hogy a 4K felbontású plazmapanelek gyártása lett volna gazdaságtalan, ezért nem is lépték meg, inkább beszántották a technológiát. Ugyanúgy nem voltak 65”-osnál nagyobb, kereskedelmi forgalomba szánt fullHD plazmák sem, mert szintén gazdaságtalan lett volna a gyártásuk. Voltak egyébként 120”-os plazmák is, a Panasonic gyártotta, egyedi igényre, 35-40 mFt-nak megfelelő összegért.
Az, hogy ma már jönnek a 75-80” méretű LCD TV-k, teljesen természetes, soha nem írtam olyat, hogy nem lesz ilyen, magad sem tudsz ilyen HSZ-t mutatni. Mondjuk egy dzsunka kínai szutykot nem hasonlítanék egy VT60-hoz, nem sok közös van bennük azon kívül, hogy TV-k.
Azt meg továbbra is tartom, hogy ilyen méretben vetítő, egyetértek BBécivel!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz Dexar007 #86957 üzenetére
Változatlanul az a véleményem, hogy 55 colos átló fölött inkább vetítő és vászon, mint bármilyen TV.
A legtöbb lakásban, ahol életemben jártam, nincs olyan helye egy 65 colos tévének sem, hogy kikapcsolva ne legyen zavaró. Hatalmas fekete/sötétszürke lap. Ahol fel lehet tenni falra, esetleg függönyt lehet húzni elé, ott nem zavaró, láttam már arra is példát.
A 2,2-3 m széles vászon csak akkor ereszkedik le a tokjából, amikor használatban van, a többi időben láthatatlan. Ráadásul azzal a mérettel TV nem versenyezhet, plusz sokkal kellemesebb visszavert fényt nézni - életünk során döntő többségben azzal találkozunk - mint fényforrást.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
M@trixfan
addikt
válasz Dexar007 #86105 üzenetére
Atyaég! Egyetlen igazi RGB színkeverésű készülék a Samsung valamelyik legelső OLED tévéjével együtt,
de tökéletes mozgással. Az ilyen embernek magyarázhatod, hogy lényegében igazi kikevert fehér színt pont, hogy itt fog látni a fényerő csak egy dimenziója a színnek... Eleve alap dolog, hogy a kijelző nem kifelé süt, hanem befele mély nyugodt képet ad, az a helyes kontraszt. Miért szeretik amúgy égetni a szemüket az emberek?twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Ijk
nagyúr
válasz Dexar007 #86105 üzenetére
Tagadhatatlan tény hogy a plazmák fényereje elmarad az LCD-től, VT60 meg főleg. Persze 120cd/m2-t még lazán kihozza, ettől függetlenül egy LCD-hez szokott szem sötétnek láthatja a plazmát. Nem véletlen ajánlották hogy világos nappaliba jobb lehet egy LCD. Persze aki már VT60 felé érdeklődik az tisztában kellene hogy legyen ezzel.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ispy
veterán
válasz Dexar007 #86107 üzenetére
Lehet szolizni is akar a tévé előtt. Azt a szart, meg ne add olyan drágán, akkor talán valaki megsajnál és megveszi. százötvenet talán megér
Az az eladó 55vt60 nagyon böki a csörömet, de ezek után erős kételyek vannak bennem, hogy az st50-et mennyiért vinnék el.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
salapp
addikt
válasz Dexar007 #85941 üzenetére
Ja, úgy okés
Olyan aktuális piaci árat én is tudok a magam részéről.
Pl: 50GT60: 160e (hibamentes, olyan szalonállapot, amilyenben én tartom a cuccaim, max. 5000 üzemóra)
Múlt évben ez még felhördülős ár volt érte, amikor ugye elment egy oledre váltó tehetős srácé ennyiért, de idén ez már egyáltalán nem az.
4K Pana/Sony oled-ről szerintem még kicsit szájabiggyedt (mozgás, nearblack, lalala...) tulaj sem váltana vissza 300-ért se egy jó pár éves, FHD Pana csúcsplazmára.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
válasz Dexar007 #85938 üzenetére
Amúgy egy több, mint 4 éve nem forgalmazott terméknél mi az az "aktuális piaci ár"? Aktuális használt piaci árról ugye nem lehet beszélni, mert "aktuálisan" nincs adott plazma készülék fent, csak fel-felbukkanók vannak.
Persze lehet, hogy a hsz-ed félreértettem és csak általánosságban írtál erről a jelenségről (?)
A lényeg, hogy már nem mennek el olyan árakon a felső-közép/felső kategóriás (de bizony már 4-6 éves) plazmák sem a használt piacon, mint akár 7-9 hónappal ezelőtt. Ez van.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Darko
senior tag
-
pataslogeza
aktív tag
válasz Dexar007 #85912 üzenetére
Pixel hiba bármikor történhet, de attól még működik a tv, és néhány pixel hibát észre sem lehet venni 2 méternél messzebbről.
Én inkább az elektronikától tartok, mert ha az robban le, akkor nem fog működni a tv, de remélem nem lesz gond azokkal sem
Ha mégis, akkor megszívtam. Egyebet nem tudok[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
válasz Dexar007 #85891 üzenetére
Angliában 2800 font volt a 65vt60 utolsó ára, ezért én nagyon erősen kétlem hogy bárhol az euro övezetben 1700 lett volna a kifutó ára.
Nekem a 2000 euros ár is gyanús. Másfél-két éve még ok volt, de fél éve már sok. Kitől hallottad ezt? Hol történt ez a vásárlás? Ott voltál, láttad hogy kifizettek érte 2ezer eurot? -
Márk
senior tag
válasz Dexar007 #85007 üzenetére
Az nem lehet, hogy úgy értette, hogy a VT az fentebb van pozícionálva minőségileg mint a GT?
Habár szerény véleményem szerint inkább egy GT60 mint egy VT50.
GT50<--->VT50 relációban egyértelműen azt mondanám hogy VT50, de itt most GT60-ról van szó.
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
Ijk
nagyúr
válasz Dexar007 #84378 üzenetére
Nyilván nem tudok az eladóra mutogatni, mert kérnék közvetlen szállítás előtt fotókat, videót a készülék megfelelő működéséről, ahogy átadta a futárnak már nem az övé a felelősség.
Ezért is inkább ragaszkodnék bolttól vásárlásra, ahol új készüléket kapok, garanciát, és garanciát a megfelelő kiszállításra. A baj hogy ugyebár nem lehet plazmát kapni újonnan, más meg nem üti meg jelenleg az igényeimet, nem beszélve az árakról. Szóval ilyen esetben marad a használt tv-vel való sokrétű szívás, a lehetséges meghibásodástól a szállításon át vagy a lemondás. És valahogy az ember nem szívesen kockáztatja az akár több havi fizetésének megfelelő összeget.
Szóval elég sűrűn szidom mostanság a gyártókat hogy leálltak a plazmával. Panasonic vagy most a Philips OLED ami ugye már tudja a 650 soros mozgóképfelbontást 55"-ban egymillió felett a hülyének is megéri./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Kernel
nagyúr
válasz Dexar007 #84374 üzenetére
Nem erdemes ezen sporolni.
Mármint ezt mihez képest írod, a furgon bérléséhez képest?
Mert múltkor itt azt hozták ki, ha jól emlékszem, hogy ezen igazán nem érdemes spórolni (vagyis ne akarjuk személyautóval, óvatosan, fektetve szállítani), hanem inkább szánjuk rá a futárcégnek azt a párezres költségét, mert "az a biztos".
Most már az sem biztos?
Erre írtam én, hogy sokkal jobban bízom magamban, mint bármelyik futárcégben, tehát inkább megfektettem az 55VT30-at (mármint a saját vásároltat, saját kockázatra). Sok réteg paplan, hálózsák, ilyesmi.
Egyébként ne tudjátok meg, 42 collos plazmákat hogyan szoktak szállítani ügyfelek a szervizműhelyembe, egyiknek sem volt még emiatt gondja.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
janos666
nagyúr
válasz Dexar007 #84359 üzenetére
A fekete valóban nem a legjobb, de egyénfüggően szerintem van, akit kárpótol érte a "folyékonyabb" érzetű mozgás, a finomabb szemcsés ditherzaj, kevesebb foszforlag (noha ezek többsége az 50fps@100Hz módban jön ki, de aki sok TV adást néz rajta, annak ez is számíthat), magasabb maximális fényerő, jobb tükröződésgátló bevonat (ha világos, vagy csak korlátozottan sötétíthető helységbe megy), stb.
Ezeket persze most az UT/ST 50-hez, nem a GT/VT 60-hoz képest értem, mert a VT60 szerintem is jelentősen jobb, viszont azt nehezebb beszerezni puszta elérhetőségben is, de főleg árban. Illetve én az F8500-ért nem adnék >=400-at, mert általában beszerezhető 350 körül, néha akár "bolti garisan" adják 350 körül(/alatt), szóval nem a 420-as hirdetésből indulok ki a becsült ár/érték arányával, hanem 330-350 körüli árból, utolsó generációs Panasonic-ot pedig nehéz viszonylag olcsón találni (sőt, van aki mondhatni szemérmetlenül megkéri érte a kifutó bolti árat még ma is, lejárt garanciával több évesen - nyilván azért, mert megteheti a piaci körülmények miatt, de az a vevőt legfeljebb is csak részben vigasztalja, csábítani még nem fogja az árcímke).[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz Dexar007 #84354 üzenetére
Az azért nem biztos, én inkább ST60-at írnék a mondat végére. Az árát viszont én is sokallom, tavaly nyáron 400 alatt (a pontos összegre nem emlékszem, de 3xx, talán 320, talán 380, passz, passz) lehetett venni használt F8500-akat "bolti garanciával" (volt, akinek kb. egy hónap múlva meghalt az első, és tényleg kicserélték neki), azóta pedig nem lettek fiatalabbak a készülékek, szóval 400-tól felfelé szerintem túl drága.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
hunspikey
őstag
válasz Dexar007 #79433 üzenetére
Ja, bocs én arról beszéltem, hogy egyáltalán nem kerül semmilyen digitális formában kiadásra. Nincs netflix, nincs on demand egyéb IP alapú szir-szar - nincs semmi, se BD se DVD se semmi. Menj moziba ha filmezni akarsz vs a mai állapot.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
BBéci
legenda
válasz Dexar007 #79422 üzenetére
A teljes képhez tartozik, hogy például az új James Bond filmért adnék látatlanban 500 forintot, de csakis akkor, ha megtarthatnám. Már amennyiben nem lenne egyéb beszerzési forrás. Lemezen még 500-ért sem kellene, mert sokkal kényelmesebb számomra a médialejátszóhoz csatlakoztatott merevlemezek egyikéről kiválasztani és elindítani a filmeket.
Azokat a könyveket is inkább a Kindle-on olvasom, amik a polcaimon vannak nyomtatott formában.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Dexar007 #79420 üzenetére
Nem. Méghozzá azért nem, mert előre nem tudhatom, tetszeni fog vagy sem. Inkább legyen 12-15 GB-os mkv, eredeti hanggal, 100 forintért. Ez a maximum, amit fizetnék, ugyanis valamelyik TV csatorna biztosan leadja fél évvel a mozis megjelenés után, az nem kerül plusz pénzbe. Igazság szerint, 50 colos tévére, amit 4,3 méterről nézek, bőven jó a 720p is. Néha felezem a távolságot, de az kényelmetlen üléspozícióval jár.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hunspikey
őstag
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dexar007 #79357 üzenetére
Ugye érzed, hogy ez fals érvelés?! Ez kb. olyan, mintha azt mondanám, hogy ne érdekeljen, hogy ellopták az autódat, attól még az életed megy tovább, mert megmaradt a lakásod, meg az egyéb ingóságaid, ergo vígan elélsz az autód nélkül is.
Mindent félretéve, tegye szívére mindenki a kezét: ha Te fáradtságos munkával előállítasz egy produktumot, amire szabsz x árat, Téged nem bosszantana rohadtul, hogy milliónyi ember élvezi a produktumot, amit teremtettél, de csak mondjuk 10%-uk fizetett érte valamit is? Nem éreznéd igazságtalannak? Függetlenül attól, hogy egyébként ebből a 10%-ból is kapsz olyan juttatást, amiből vígan elélhetsz? Engem baromira bosszantana.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz Dexar007 #79350 üzenetére
Nem károsítod meg, mert nem veszel el tőle semmit. Csupán nem jut általad nyereséghez.
Évekig semmit sehonnan nem töltöttem le, hanem haveroktól kaptam kölcsön, amit vagy lemásoltam magamnak, vagy nem. Aztán változott a helyzet, többnyire magamnak szerzem be, ami érdekel, de ettől még a családi-baráti körben, szomszédsággal megy a cserebere. Számtalanszor leírtam, hogy amennyiben ezek a lehetőségek megszűnnének, akkor sem adnék egy árva petákot sem filmekért, mert minden nap van a tévében legalább 3-4 olyan, ami érdekel. Gyakran (az esetek felében) megesik, hogy leülök azzal a céllal, hogy megnézek valamit merevlemezről, de nem lesz belőle semmi, mert tévéadást nézek helyette.
Egyetlen Blu-ray lemezt vettem (999 forintért), megnéztem az első 15 percét, azóta a polcon porosodik a több száz DVD-vel együtt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dexar007 #79344 üzenetére
Még mindig nem érted. Akkor, amikor letöltötted, okoztál egy akkori vételárnyi kárt (nyilván nem mindet a fejlesztőnek, mert nem a teljes összeg megy hozzá, abból részesül a fejlesztő, a kiadó, a forgalmazó, a bolt, stb.), mivel utánad a teljes haszon elmaradt, miközben egyébként fülig érő szájjal használtad a terméket, ami egyébként jogilag nem is termék, hanem szolgáltatás.
Az, hogy most Te 2.000 Ft-ot kipengetve megkaptad a játékot, nem azt jelenti, hogy ez a teljes jelenlegi értéke. A magazin nyilván eleve olcsóbban kapja a jogokat, nagy mennyiségű licenszet vásárol ugyanis, aminek terjesztésével ráadásul reklámozza is a fejlesztőt/kiadót, stb., plusz ugye a termék is avíttas már, jelentősen értékcsökkent, meg eleve lejön jópár költség, ami a boltban/steam-en megvett játékon még rajta van.
"Vagy ha akkor nem jatszom ki-azaz nem veszem kolcson/de nem is veszem meg-,es inkabb varok 2 evet mire leesik az ara,akkor mindenki jol jar?"
Igen és nem! A fejlesztő/kiadó/forgalmazó mindenképp rosszul jár, mert csak nyomott áron veszed meg tőle jóval később. Te magad igen is, meg nem is, mert ugyan a pénzed megmarad, de mire eljut hozzád, valószínű több tekintetben is túlhaladott lesz már a játék, plusz ugye adott esetben vártál is rá 2 évet, ha eredetileg is tudtál róla és érdekelt. A magazin megint jól jár, mert hozzá is kerül némi haszon.
A használt játék is érdekes kérdés jogilag, mivel mint mondtam, ez igazából nem termék, hanem szolgáltatás, csak van egy fizikai megjelenése (már legalábbis a lemezes kiadásnak, de pl. a steam-esnek már ugye nem is igazán van). A licenc pedig arra szól (még a lemezes esetén is), hogy Te használati jogot kapsz, de mást nem kezdhetsz vele, el sem adhatnád. Nem véletlenül írják oda a DVD-k/BD-k bevezető képernyőire sem, hogy otthoni felhasználása engedélyezett, nem vetítheted nyilvános helyen, más nem részesülhet belőle. Még csak nem is eladásról van szó, hanem szimpla nyilvános helyen való lejátszásról - ugyanis már az is tiltott, nemhogy a továbbértékesítés.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gyulus76
aktív tag
válasz Dexar007 #79344 üzenetére
Mit nem értesz rajta? Részed volt egy új játék élményében, amiért nem fizettél. Ha friss péksüteményre vágysz, és kölcsönveszed zárásig, majd záráskor, amikor a megmaradt készletet ötödáron adják, beadod az eredeti ár 20%-át, akkor szerinted nem károsítottad meg a pékséget?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dexar007 #79342 üzenetére
"Most megvettem a gemsztart amihez "ingyen" adtak."
Ezt most komolyan írtad? Szerinted az hol van "ingyen"? A lap nyilvánvalóan megállapodott a kiadóval/forgalmazóval, hogy x összegért cserébe az újság a melléklete részévé teheti. A lap árának jelentős hányada megy a játék jogtulajdonosának, ergo sehol sincs ingyen. Plusz magad is leírtad a lényeget: 2013-as szoftverről van szó és mint tudjuk, egy játékszoftver ára 2 év alatt kb. a 10%-ára esik. Viszont amikor új, akkor igen borsos az ára, pont azért, hogy ha megjelenés után közvetlenül akarod élvezni, akkor fizess érte, mert újdonság, trendi, mindenki azt nyomja, stb. A filmekkel ugyanez a helyzet.
Azt az érvelést meg egy 8 éves gyerek is kiröhögi, hogy "ha letöltöd, azzal nem lopod el, mert ottmarad a tartalom az eredeti helyén, tehát az nem lopás". Hja, csak Te készítesz róla (az egyébként sok esetben dollár tíz-, százmilliókból fejlesztett szoftverről/forgatott filmről, stb.) egy teljesértékű másolatot, ami által jogosulatlanul használod.
Legszemléletesebb példaként azzal tudnék jönni, hogy ipari kémkedés keretében lefotózod egy készülő termék vázlatait, terveit a konkurensed tervezőasztala mellett, majd gyorsan megcsinálod magad az eredeti kitalálóját megelőzve, levédeted, elkezded sorozatgyártani és milliárdokat kaszálsz vele. Elloptad? Az érvelés szerint nem, mert ott maradt az eredeti helyén, amit lefotóztál. Más kérdés, hogy ő már nem tud belőle hasznot hajtani, pedig ő volt a dolog szülőatyja.
A játékszoftvernél/filmnél ugyanez a helyzet, csak nem hajtasz belőle hasznot (vannak olyan aljas emberek akik egyébként még ezt is megteszik letöltés után, mert eladják a letöltött kópiát), hanem utánad elmaradt haszna lesz a fejlesztőnek/kiadónak/forgalmazónak, mert egyébként potenciális vásárló lennél, érdekel a termék és örömmel használod is, csak épp jogosulatlanul. Akinek annyi jogérzéke nincs, hogy ezt nem tudja/nem akarja megérteni, azzal elég komoly bajok lesznek az élet más területén is! Azt kéne megérteni, hogy a mai világban nincs olyan, hogy valami ingyen van, vagy alanyi jogon jár. És nem, az nem elfogadható érvelés, hogy mert keveset keres valaki és ez az egyetlen szórakozása! Szalámit se lopsz, mert keveset keresel! Persze, ott is van, aki igen, még a celebek közt is ugye.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
rgeorge
addikt
-
B.F.G.
senior tag
válasz Dexar007 #79203 üzenetére
Nem volt sok választásom, örültem, hogy ezt meg tudtam venni anno 2013 Augusztusában... akkoriban még baráti áron és még 10 000 HUF-el is engedtek, mert kiállított darab volt... főleg ahhoz képest, hogy az eladó Tetyóban közölte velem, hogy már nem tartanak Plazmát..., de azért rámutattam, hogy azért azt az UT50-et megnézném és meg is venném ha lehet, nem baj, hogy nincs Plazma TV-jük
-
balisz
senior tag
válasz Dexar007 #78869 üzenetére
Azért a századok sem mindegyek ha az ember hozzászokott a sötétebbhez, személyes tapasztalat! De a régebbi Panáknál inkább tizedek voltak, volt is balhé belőle. Szerencsére én sem érzékelek kb. 1500 óra után semmi emelkedést a GT60-on és a szülők ST50-én sem. (csökkenni persze csökkenhet tőlem nyugodtan )
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dexar007 #78825 üzenetére
Szerintem meg pont reális, lásd az előbb említett szarokat: Terminator - Genisys 122.000 értékelés után 6,7 vagy egy San Andreas 90.000 értékelés után 6,2. Egyik sem túl hízelgő, középszerű osztályzatok, ráadásul látható a számokból, hogy az érdektelenség is nagyobb velük kapcsolatban. Ami 8 fölötti pontszámot kap, az általában tényleg igen jó.
Get Moded!
-
cszn
őstag
-
szgaborsz
tag
válasz Dexar007 #78566 üzenetére
Hurrá... hát ez így elég lehangoló. Ráadásul Ispy által linkelt cikkben olvasottak alapján, még az alkatész ellátásának hiánya miatt sem szoríthatom sarokba őket. 280.000 Ft-ért vettem plusz a két kalibrálás ára, és nincs három éves a tévé, de csupa folt a képernyő. Remek vétel volt ez a samsung, soha többet.
-
balisz
senior tag
válasz Dexar007 #78516 üzenetére
Az mondjuk kifejezetten kellemes lehet hogy nem tolja az arcodba a Viera feliratot, az elején iszonyatosan zavart.
A VT20-al én is egyetértek, kár hogy nem csináltak több ilyen elegáns de mégis egyedi dizájnt. Helyette nagyon minimalisták lettek az utolsó évekre, ami nem baj, de nincs bennük semmi egyedi.[ Szerkesztve ]
-
balisz
senior tag
válasz Dexar007 #78454 üzenetére
Márpedig a kontraszt a leggontosabb képelem. A THX módnál pedig pontosabbra be lehet lőni az ST60 True Cinema képmódját.
Azt hogy a delta E (a szín eltérése a referenciától) nem átlag 2 hanem csak mondjuk 4 azt szemre meg nem mondod, csak műszerrel.Ha nem emelkedne prof. módban a GT50 feketéje akkor lennének előnyei az ST60-nal szemben, így viszont nem is kérdés melyik a jobb TV otthoni mozizásra.
[ Szerkesztve ]
-
balisz
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
- Dallas dvd-sorozat (2012) 1. évadja eladó (magyar vonatkozás nélkül)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest