Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
xy.zsolt
őstag
Én nem tudom statisztikailag mennyire lehet még mélyebb egy fekete, de ez az új stw60 olyan feketét ad aminél számomra elképzelhetetlen, hogy van sötétebb.....csak abban reménykedem, hogy a tv ilyen is marad még sokáig.
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
lemmy9
őstag
Az AVX-en feltűnt egy utolsó mohikán 55VTW60, zsír új!
Szerintem!
-
anonym1s
őstag
- Fiam! Kapcsold be a megjelenitot!
- Apa! Mi az a megjelenito?
- Az a nagy, fekete, lapos szar a nappaliban.
- Jaaaa, a TV?
- Igen az, de ne mondd azt hogy TV, ne legyel furko paraszt! Megjelenito a neve! -
janos666
nagyúr
válasz Dexar007 #74290 üzenetére
Milyen TV-t cseréltél ST50-re? KRP-500-at vagy valami prototípus Pioneer PDP-t, Samsung OLED-et? Amúgy nem, az ST50 inkább 0.01, teljesen fekete képen 0.008, "hidegen" talán még ~0.006, a stabilan is ~0.005 az a 60-as széria területe (GT és VT), bár ez a különbség már közel sem ég és föld.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
Samsung D sorozatú plazmáknak szeretném megkérdezni a szervizkódját.
Nem találom a fórumban.
Köszönettel : Laci -
Pityke78
őstag
Ismertek esetleg olyan HD felbontású tesztet, ki filmet, amivel lehetne tesztelni a TV-k mozgás megjelenítését?
Tudok ilyesmit valahonnan letölteni?Köszi
-
-
balisz
senior tag
válasz Dexar007 #74286 üzenetére
Az első plazmámnál én is úgy gondoltam: "ez az a híresen mély fekete!?", azon is gondolkodtam, hogy visszaviszem és marad az LCD mert úgy sincs sok különbség. Dehogy nincs! Nem az üres fekete képernyőt kell nézni, hanem filmet.
Ha neked film közben nem elég a mostani plazmák feketéje akkor mégis milyen megjelenítőn tudsz megelégedéssel filmet nézni?
Az OLED persze jobb (lesz), de azon kívül nincs jobb alternatíva felete szintre.Azt gondolom, hogy filmekre nem rossz az OLED mozgásmegjelenítése, max. 60 fps-es játékoknál lenne komoly különbség, a baj inkább az, hogy az "olcsó" LG OLED általános videofeldolgozása gyenge.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
"Sötét" állásra van kalibrálva a tévém, ami "közép" esetén még mélyebb feketeszintet és nagyobb kontrasztot tudna, de nekem ez a 0,006 cd/m2 is bőven megfelelő. Sőt, egyáltalán nem vágyom feketébbre, mert akkor "közép"-re állítanám.
2,35:1 arányú filmek nézése közben nem tudom megkülönböztetni az alsó és felső fekete csíkokat a kávától.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
Nincs fekete? Hát, szerintem érdemes lenne úgy napi használati szinten kipróbálnod egy GT60-at, vagy még inkább VT60-at. Nem éreznéd, hogy kevés a fekete. Semmilyen mozi nem tud ilyet produkálni, a legjobb vetítő sem. Semmilyen hiányérzetem nincs fekete terén, a 0.002-nél nekem nem kell durvább. Nem volt még megjelenítőm, ami csak közel ilyet tudott is volna. Filmnézéskor olyan feketét ad, aminél nem kell jobb.
Az OLED tud még ennél is mélyebbre menni (sokkal már nincs lejjebb, de szerintem szükségten is), de cserébe annyi gyerekbetegsége van, amitől falnak mennék. Három LG-ért sem adnám oda a VT60-at.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
BBéci
legenda
válasz Dexar007 #74274 üzenetére
Már csak azért sem terjedhet el gyorsan, mert csak egyetlen gyártó, az LG foglalkozik OLED-del, tehát nincs ár és más verseny. Ellenben vannak olyan gyermekbetegségei, amiket előbb ki kell nőnie, utána lehet majd megpróbálni az elterjesztést. Elképzelhető, hogy a 2018-as modellekkel már érdemes lesz számolni.
Szerencsére nincs semmiféle olyan hiányérzetem a GT60-nal kapcsolatban, ami miatt várnám az OLED-érát.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz DM-Fan #74281 üzenetére
Én tudom, hogy az a különbség, de ez pont elég a szervizmenüben való vérfagyasztó eltévedéshez. Emlékszem, én is tévedtem már el, valamit nem a megfelelő sorrendben nyomtam, alig bírtam kikecmeregni belőle, leizzadtam, rettegtem, nehogy elállítsak valamit!
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dexar007 #74274 üzenetére
Nem sokat adnék azért az LG-ért. Egyrészt eleve csak 55"-os, másrészt a mozgásmegjelenítése még mindig sehol sincs a plazmáéhoz képest. Ehhez képest a 65VT60 2.100 EUR körüli összegért brutálisan jó ár és nem sok jobb TV van jelenleg. De szerintem ez egy darabig így is marad, csak már kapni nem lehet majd (már most se nagyon).
liszi70: először a 30-asét linkeltem, aztán rontottam el. Késő van. Amúgy kvázi ugyanaz, csak a 2-est egyszer kell nyomni, az 50-eseknél meg 2x. Pont, amit kiemeltél félkövérrel anno.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Lajos1966 #74272 üzenetére
Így van: a PV80-on hangerőcsökkentés a TV-n levő gombbal, közben a távirányítón 3x a 0 gomb. Erre nyílik a szervizmenü, amelyen belül minden további teendő nélkül már látszik az üzemidő/bekapcsolások száma.
A 60-as szérián már a felhasználóimenüben is elérhető az üzemidő.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
balisz
senior tag
válasz liszi70 #74271 üzenetére
Én a 3D-s (Full HD) modellek között gondoltam, de igazából mindegy, mert gyakorlatilag az összes hibamentes Full HD modell ebből a két évből nagyszerű tv.
Egyébként is csak azért írtam, hogy érzékeltessem, hogy a kategória megjelölés nem adja vissza milyen jó kis tv az ST50. -
nagyúr
válasz balisz #74268 üzenetére
DMFan úgy írta, hogy alsó-közép full HD. És így is van, mert a full HD-k között alsó-középnek számít.
UT, ST, GT, VT. A 2012-es pana plazmák között viszont középkategória, hiszen X, UT, ST, GT, VT."egyébként a 60-as szériában a GT60 az alsó-közép kategória ha úgy nézzük..."
A 60-as szériában a GT a középkategória. X, ST, GT, VT, ZT
[ Szerkesztve ]
-
Oplex
tag
válasz DM-Fan #74262 üzenetére
Köszi!
Még 3 év garancia van rá elvileg.
Szívesebben vennék 50"-at, de egyrészt nincs túl nagy választék a használt piacon, másrészt kb. 2 méterről nézem a TV-t, úgyhogy nem vészes a 42".
Erről a sávosodási problémáról nem hallottam még, ez pontosan mit takar és mennyire zavaró (ha van)? -
balisz
senior tag
Szerintem igen korrekt tv, lehet, hogy alsó-közép kategória a modell száma szerint, de szerintem az 50-es szériától kezdve bármelyik Pana plazma jobb mint az általad említett árkategóriájú LCD-k. (egyébként a 60-as szériában a GT60 az alsó-közép kategória ha úgy nézzük...)
-
nagyúr
200k körül ment a forgalmazásának végén a 42ST50, és tekintve, hogy jelenleg nem nagyon van ezen az áron vetélytársa képminőségben, szerintem megérhet 150-et, ha hibátlan! Alapos leellenőrzés után, különös tekintettel a sávosodásra (már írtuk jópárszor, keress rá hogy kell ellenőrizni, bár lehet, hogy észre sem vennéd) jó vétel lehet, talán még alkudni is lehet belőle.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Ez egy 2012. évi alsó középkategóriás fullHD modell. Korrekt TV, csak sok volt köztük a sávosodási probléma. Szerintem 42"-os méretben nem ér ennyit, olyan 130 Ft körüli összeget tartanék érte reálisnak, ha lenne még mondjuk 2-3 év garancia rá. Egyébként kb. hozza a 300 eFt-os LCD-k szintjét, sőt, több tekintetben jobb azoknál!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Oplex
tag
Sziasztok!
Itt hardveraprón találtam egy plazmát (Panasonic 42ST50) 150ért.
Ez a készülék a plazmák között hol helyezkedik el? Megéri ennyiért megvenni, vagy inkább egy drágább (~300k) LCD? -
DM-Fan
Topikgazda
Az igen! 2012. decemberi 50G30? Jó későn sikerült valahonnan leakasztani, mivel ez 2011-es modell volt. Szerintem ilyen feltételek mellett alsó hangon 160 eFt-ot elkérhetsz érte, de gyanítom, hogy ha nem sürgős, akkor 200 eFt-ért is lazán el tudod majd adni, tekintve hogy a plazma immár hiánycikk, ugyanakkor igény meg volna rá.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
cecil
aktív tag
Na itt a pénz a "zsebben" egy 65VT60-ra!
Kérlek aki lát 2200EUR-ig eladót Ausztriában vagy környező országokban, lehetőleg újat, rögtön jelezzen!
Köszönöm!
Illetve menyiért lehetne eladni egy 2012.12. havi 5 év garis hibátlan 50G30-at?
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #74249 üzenetére
Akkor hogyan gondoltad a kettős erősítés kivitelezését?
A Kimber 8TC-t nem vágtam el, hanem hosszában osztottam ketté a szálakat, mivel az is fonott. Egyben 6,75 mm2, tehát a fele is bőven elegendő lehet, legalábbis a próbához.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #74247 üzenetére
A kipróbálásnál nincs jobb ötletem. Csak az a kérdés, tudsz-e szerezni próba erejéig ugyanolyan kábelt, mint a meglévő. Bár lehet másfajtával is kísérletezni, de az tovább bonyolítja a helyzetet. Meglévő Kimber 8TC madzagomat kettéosztottam, semmi különbséget nem hallottam (az csak kettős kábelezés), ezért évekre úgy hagytam. Aztán szereltettem a madzagok végeire villákat, kaptam 8TC jumpereket, most úgy néz ki a bekötés és jobb, mint megelőzőleg. Persze közben sok tesztmadzagot is használtam, pl. egy évig Furutech SpeakerFluxot.
-
DM-Fan
Topikgazda
Lebeszélhető vagyok a bi-amp-ról. Az átkötőim amúgy minőségiek. Azt javasolták, hogy ki kell próbálni, mert csak akkor derül ki. Az mozgat csak az irányába, hogy elvileg még nagyobb teljesítmény adható úgy a frontoknak. Na nem mintha így kevés volna az a 175 W, amit sztereó módban ad nekik. Nem tudom, mennyivel precízebb a külön magas-mélyvezérlés úgy.
Én is az 551-re pályáztam, de így nem volt kérdés a dolog, mert ez többet nyújt annál, de árban vállalható volt a pici többlet.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #74245 üzenetére
Egyetlen szóval sem mondtam, hogy rossz boltot csináltál, sőt! Viszont a bi-amp mániát sosem fogom megérteni, de az legyen az én gondom. A dupla kábel árából vásárolt, egy-két kategóriával "komolyabb" szimpla, az esetek 99 %-ában nagyobb hangminőség javulást eredményez. Amennyiben a végfok csatornánkénti kimenő teljesítménye kevés a hangdobozhoz, akkor indokolt a kettős erősítés.
Rövidesen érkezik hozzám 751Rv2, arra nagyon kíváncsi vagyok, mert a sima kicsit alulmúlta a várakozásaimat. Az 551R nagyon magasra tette a lécet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
Nekem szempont volt a mozi is, a 3D is, a sok HDMI, emellett az is, hogy kellően zenei legyen, tudjon bi-amp módot, legyen minőségi. Újonnan, picivel az 551 ára fölött ilyen erősítőt kizárt, hogy kaptam volna. A 651 ráadásul kicsit följebb is van, mint az 551. Hangsúlyozom: mélyen listaár alatt kaptam, meg is jegyezték a boltban, hogy ugye tudom, hogy baromi jó vétel volt. Montam, hogy tudom.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz liszi70 #74242 üzenetére
Nem, mert jelenleg épp hiánycikk. Viszont ennek okán kaptam egy brutálisan jó ajánlatot a kifutó nagytestvérre, a Cambridge Audio Azur 651R típusra, így az lett. Valószínű az utolsó példányok egyike lehetett, ami kijött a gyárból. Nem bántam meg. Kedves barátom két hete megvette az eddigi H/K-mat, mert a sajátjánál nagyobb teljesítményű AVR-t keresett, így annak árát beletoltam, így nagyon jól jött össze a dolog. Baromi durván szól mozira is, BD-Audio mellett, meg bakelitlejátszóval is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz xy.zsolt #74239 üzenetére
Igazából a fő ökölszabály, hogy tartósan konstans képelemet ne küldj rá, illetve lehetőség szerint az első pár tíz órában azért kerül a szélesvásznú filmek egymás utáni, huzamosabb ideig tartó megszakítás nélküli bambulását az inhomogenitás elkerülése okán. Ezen felül csak annyit javasolnék még, hogy ne fűtsd szét a panelt magas kontraszttal, pláne, ha van rajta valami tartós képelem!
Get Moded!
-
xy.zsolt
őstag
Sziasztok! Összefoglalná valaki tömören, hogy mire kell odafigyelnem egy uj plazma "bejáratásánál"....Köszönöm
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Squirrel #74225 üzenetére
Én 65VT60 tulajként így lassan 1 évnyi használat után azt mondom, hogy ennek a TV-nek továbbra sem nagyon van alternatívája, pláne árában nem, de azt leszámítva sem. Ma is zokszó nélkül ezt venném, egyszerűen olyan szinten nincs vele kapcsolatban érdemi negatívum. Ami van, annál nagyobb problémád sose legyen az életben műszaki eszközzel! Imádni fogod!
Nekem a héten esett be az új AVR-em végre, na egyelőre azzal sem tudok betelni.
Get Moded!
-
Dexar007
veterán
válasz janos666 #74236 üzenetére
Most egyelore meg gepet kalibraltatok,mert agyf*szt kapok attol,hogy egy felmillas tv nem jeleniti meg azt amit szeretnek.
Havernak is 5850-je volt,es hibatlanul mukodott mind a bios mind a windoz,es6100-es Samsungon.Most valtott 750ti-re es ezzel sincs semmi problema.Mellesleg az elobb kiprobaltam laptoppal,ebben is nvidia kartya van,megpedig valami 630m vagy minek hivjak..es rogton kiteszi ugy ahogy kell,sot meg hang is van.
Give me your cum,bull!
-
janos666
nagyúr
válasz Dexar007 #74235 üzenetére
Ez valami VGA és TV inkompatibilitás.
Itthon pl a G30-on látom az UEFI post-ot HD5850-el, de R9 290-el nem. De utóbbival is látom, ha letiltom az UEFI Setup-ban a CMS-t (amit HD5850-el nem lehet, csak újabb kártyákkal).OFF: Mikor kalibráltatsz már TV-t Bitcoin-ért? Még senki nem fizetett abban.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Dexar007
veterán
válasz janos666 #74232 üzenetére
Megprobalom,köszi!
De egyebkent mibe fogadunk,hogy havernal egy szaros 80 ezres letteven menni fog a bios es minden egyeb?
(#74234) Nem.
Ugy szoktam,hogy a fenti monitoron mindent beallitok,felinstallalok,aztan amikor mar osszegyultek a jatekok,akkor leviszem,rakotom a tv-re,es otthagyom 1-2 hetig.[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
CheGhost
aktív tag
válasz Dexar007 #74231 üzenetére
További lehetőségek még, bár biztos kipróbáltad/felmerült már ezek is, akkor csak felsorolom, mert nem láttam az elmúlt pár hozzászólásban
- rossza a kábel (mivel 4 vga-val is rosszul működött ezt is bele kell venni)
- az ST-n játékos mód (vagy hogy nevezik, talán pc mód?) beállítása a bemenetre
- catalyst-ben a képernyőt hangolni:
-- pásztázás (alul- vagy túlpásztázás vagy hogy nevezik) ki- / bekapcsolni
-- kiadott frekvenciát állítani, bár elvileg 60 Hz-re kellene alapból állniszerk.:
Ahogy előttem is írta janos666, a bios képernyőt tv-n (legyen plazma, vagy lcd) alapesetben nem fogod látni.szerk2:
Az előttem szólóval való véleménykülönbség esetén janos666 hozzászólása a mértékadó[ Szerkesztve ]
*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
janos666
nagyúr
válasz Dexar007 #74231 üzenetére
Ilyen téren nincs semmi baj a Panasonic plazmákkal (legalább is 20-astól 60-as sorozatokig).
Új Radeon-okkal, pl. R9 290-es kártyákkal én sem látom HDMI kimeneten a BIOS vagy UEFI post képernyőt, csak ha tisztán EFI módban bootol (UEFI setup-ban CMS letiltva, BIOS-ra nincs megoldás). Később már látni az OS képernyőjét, legalább is ha már telepítve van a driver (anélkül passz, de az új Windows-ok úgyis felraknak valamit update-ről is, ha még nincs, bár lehet hogy annak kell egy reboot, mire működni kezd, szóval próbálgasd: pihentesd, majd kikapcs, bekapcs).
A TV menüjében Auto-ra kell tenni a méretarányt, letiltani a túlpásztázást és pixelcsúsztatást és nem árt kikapcsolgatni az ilyen módokat, hogy játék, fénykép, [nemtudommivanmégott] (*).
A CCC-ben is ki kell kapcsolni az alulpásztázást és le kell tiltani az 'ITC Processing"-et (*)
* ezeket azért csillagoztam, mert a kettő közül egy is elég kéne, hogy legyen: ha CCC-ben nincs ITC, akkor nem kell kikapcsolgatni az auto módokat (game, picture, stb), vagy fordítva, ha azok le vannak tiltva, akkor maradhat az ITC (ez jelzi, hogy váltson át, ha engedélyezve vannak), de legjobb, ha mindenhol kikapcsolsz mindent, mert sohasem lehet tudni.
Továbbá a CCC először 50Hz-re fog állni, tedd át 60-ra, mikor nem 50Hz-es TV sorozatot nézel, úgy élesebb lesz és kevésbé vibrál a kép.
Nem kötelező a Játék képmód, csak kicsit gyorsabb, ha játszol (a színek viszont rosszabbak), más előnye nincs (nem erről beszéltem, az almenükben van még valahol egy Játék auto-mód a CCC-s ITC-hez).[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
válasz Gigi01 #74230 üzenetére
Lehet csak az st50 bugos mint a szar.
En 4 kartyaval probaltam,de toltokepernyot vagy biost egyikkel sem sikerult ravarazsolni.
Most nagy nehezen bejott a windows,persze a keparanyt nem sikerult eltalalni,azt utolag beallitom. Hianyzik 2-3 mm a kepernyo bal szelebol. Ujrainditom a gepet,ekkor mar jol rakja ki.
Hang az nincs,utolag probalnam beallitani de nem lehet sehol.
Elinditom a chrome-t,erre a tv atmeretezi a kepet,lelog mindenutt 3-4 centit a kep-->adblock osszeomlik, a gep pedig ujraindul.Give me your cum,bull!
-
Dexar007
veterán
En ezt talaltam ezzel a problemaval kapcsolatban.: [link]
Nem hiszem,hogy driver problema,mivel mind a 4 kartyammal ezt csinalta. Egyszeruen a bios,a toltokepernyo nem jon be egyikkel sem. De a windows is nehezen,vagy eppen sehogy.
Lehet problemat okoz neki,hogy a fenti monitorom nem 1080p,hanem 1920x1200-as felbontasu?Most speciel egyebkent pont bejott a windows. A tap aramtalanitva volt ejszakara, a tv-t pedig akkor kapcsoltam be,mikor mar mindent betoltott a gep,ha elotte nyomom be,akkor valoszinuleg,vagy nem lett volna kep,vagy szep szines csikokat rajzolt volna.
[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Korabban irtam mar, hogy talaltam Panasonic P65VTW60-asat 2500 CHF-ert. Meg mindig megvan, megjott a novemberi fizetes is, igy meg is tudnam venni. Mielott azert ennyi penzt kiadnek, lenne olyan kerdesem, hogy ekkora osszegert van-e mas alternativa? Plazmabol gondolom nincs, OLED-bol csak 55 colos LG van hasonlo arban, esetleg 4K-s tv-k? Vagy Sony Triluminos LCD-k?
Koszonom a valaszokat!
-
Dexar007
veterán
Üdv nektek!
Van itt olyan aki esetleg plazmat hasznal monitornak,vagy eppen gyakrabban koti ossze pc-vel?
En st50-re probalnam atvinni a pc-s kepet --eddig is szorakoztam vele-de most mar az agyamra megy.:
Tobb vgaval (7790-r9 270- r9 290- 7950-jelenlegi) probalkoztam mar,de mindegyiknel csinalja,olyanannyira,hogy a mostanival nem tudtam 1 ora alatt sem osszehozni.Pontosabban ketszer bejott a kep,de mind a ketszer ujraindult a gepem,egyik esetben meg valami hibauzenetet is kidobott,amit nem tudtam mar elolvasni.
Kulonbozo hdmi-kulonbozo portokkal is szorakoztam mar de semmi. Neha elofordul olyan is,hogy ilyen szep csikokat rajzol a teljes kepernyore.: [link] Sot egyszer ugy jott be,hogy eloszor csikozodott,aztan hirtelen megjelent a windows.
Toltokepernyot-biost egyszer sem sikerult ravarazsolni,mert azt egyszeruen nem jeleniti meg.Mondjuk ez az eddigi kartyaimnal is igy volt,csak ott legalabb tobbnyire bejott a rendszer.Give me your cum,bull!
-
xy.zsolt
őstag
Na, igen.....elhozhattam volna az 50VT50-et is , de elvből nem adok 200000ft felett egy TV-ért......akit érdekel annak viszont segítség lehet a link
-
xy.zsolt
őstag
http://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/foto-tv-video-audio/panasonic-plasma-tx-50vt50-104653397?adId=104653397
-
xy.zsolt
őstag
Na, igértem hogy megírom mire jutok ma Ausztriában TV vásárlás ügyben. A bemutató darab 50GW30-ban 3800 óra volt ezért inkább passzoltam 500 Euróért.....az 50VT30 mire odaértem elkelt így egy tejesen új 50STW60 gazdája lettem 2 év garaciával 650Euróért.....alig akarták oda adni, de mondtam nekik, hogy túl sokat vezettem ahhoz, hogy üres kézzel jöjjek haza......miután a vadi új 50VT50-et nem adták oda 700Euroért (1000 volt az ára) így ha vonakodva is, de oda adták az STW-t.
[ Szerkesztve ]
-
Oplex
tag
válasz liszi70 #74213 üzenetére
Akkor arról lemondhatok, hogy újonnan veszek egy jó 300ezer körüli plazmát...
A használt dolgokat mindig fenntartásokkal kezelem, nem a szívem csücske, főleg nem 300ezerért, kicsit nagy a rizikó. De köszi és körülnézek, tudnátok mondani pár modellt, ami az elmúlt 1-2 évben tök jó volt? -
nagyúr
-
Pro Koryak
addikt
-
Hsanyika1
senior tag
Milyen jövő áll az OLED-tévék előtt? [link]
-
Oplex
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, és nem tudok dönteni, hogy LCD vagy plazma. 300ezer forintnál nem szívesen költök rá többet, méretben pedig 42-47 lenne a legideálisabb.
Mivel plazma már "nincs", így hirtelen ezt a típust találtam, amit még árulnak: LG 50PB660V (160ezer Ft).
A kérdésem, hogy melyik éri meg jobban: ezt megvenni vagy 300ért egy LCD-t?
Nyílván az is szempont, hogy a plazmával spórolnék nem keveset, de elsősorban a képmínőség érdekel
SmartTV 3D stb. annyira nem szempont.Üdv,
Dani[ Szerkesztve ]
-
Longue63
tag
A bécsi SCS-ben (Saturn) van egy 65VT60-as 2.099 EUR-ért, ha valakit érdekel.
-
NoOne1976
őstag
Tudom, hogy minden tv más, de tudnátok mondani egy kb. értékekekt egy Panasonic 50ST60 optimális beállítására?
Tudom, hogy műszeres beállítás, de itt Miskolcon senkit nem ismerek, aki meg tudná csinálni. Így annak is örülnék, ha nagyjából tudnám, hogy pl. 30-40 közé állítsak valamit és nem 60-ra.
-
janos666
nagyúr
válasz liszi70 #74200 üzenetére
Csak autópályán szoktam túllépni a sebességkorlátot, főutakon sokszor el sem érem, hacsak nem kígyóban haladok a többiekkel, hanem egyedül botorkálok a kártyúkat kerülgetve, így a gyorshajtásos szembetalálkozás igen valószínűtlen (hacsak nem repülök át a szalagkorláton).
Szerintem te sem hiheted, hogy a 129 és 145 közt lenne határ élet és halál közt, minden mástól függetlenül. Száraz autópálya egyenesein és nagysugarú ívein 200-al sem érzem magam akkora veszélyben, mint egy átlagos főúton 90-el, főleg ha még nedves is (ha rossz ívviszonyok/sugarak/átmenetek jönnek mellé) és/vagy sötét van (izom kátyúk).
Az autópályák untig jók 160-ra, vagy ellenkező esetben tényleg szigorúan ki vannak táblázva kevesebbre, míg a főutakon néha elhagyhatóak a korlátozó táblák kis sugaró, vagy átmeneti ív nélküli ívek, akár trükkös kosárívek/tolyásívek, stb előtt is. Simán előfordulhat, hogy maximum 70-el lenne érdemes menni még sportkocsival is, de nincs kint tábla, hogy 90 alatt javasolják, csak rád bízzák, hogy ránézésre nyikorog-e majd a gumi (máshol pedig gyakorlatilag ok nélkül is kint van egy 60-as tábla, mert valahol valami nem volt az igazi, vagy jogilag belelóg valami olyan területbe...).
Domb/hegyvidéki úton pedig alföldi gyermekként úgy megyek, mint a tanulóvezetők, minden >=90˙-os ív előtt fékezek úgy, mint aki meg fog állni, mert nem mindig rakják ki az alföldi hülyének a 60-as (vagy akár 40-es) táblát aszerint, hogy milyenek az ívviszonyok, hiába, hogy 90-nél keményen csikorog a kerék, és ha nincs benne rutinod, akkor nem mindig tudod előre felmérni az ívviszonyokat, avagy kezelni a helyzetet, ha már belecsöppentél, miután elsőre elnézted. Vannak ott olyan trükkök, hogy többféle körív van egybetolva, akár átmeneti ívek nélkül, úgyhogy igazából eszementen rángatni kéne a kormányt, ha centire pontosan a tengelyt szeretnéd követni, ezért rutin nélkül gáz lehet, ha nem érzel rá, hogy miként maradsz egy finom lengéssel a sávban, hanem későn kezded észrevenni, hogy nem állandó a görbület a teljes kanyarodás során, ezért sodródsz a patka vagy a záróvonal felé, aztán ha tanulatlan vagy rárántasz a kormányra -> ha csúszik az út vagy kopott a kerék és eleve gyorsabban mész, mert nem volt korlátozó tábla, akkor könnyen csattansz... bár ott legalább megfog a bevágás árok - ha nem a szembejövő, de ezekben a szituációkban jellemzően inkább kifelé repülsz, mert a szélső ívek a nagyobb sugarúak, így először sodródsz befelé és ilyenkor kifelé korrigálsz túl; hacsak nem szegték meg valamiért azt a szabályt, vagy nem vagy annyira szétesve, hogy a végére össze-vissza rántod el mindenfelé a kormányt és csattansz amerre véletlenül sikerül).
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #74204 üzenetére
Igen, így van, de az nem mérhető, nem lehet miatta büntetni, ezért azokat piszkálják, akik teljesen egyenes, nyílt útpályán haladnak biztonságosan, de a megengedett sebességnél 20-30 %-kal gyorsabban. És van pofájuk azt hazudni, hogy a fő baleseti ok a (tényleges) gyorshajtás.
Támogatom, hogy autópályákon engedélyezzék a 160 km/órás maximumot és a Nulláson a 130-at!
Ja, nekem is 30 éve van jogosítványom és kb. 1 200 000 kilométert vezettem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
"Hát ez igaz. 5 km/h-val gurulva nem könnyű nagy galibát okozni."
Nem kell végletekben gondolkodni. 20%-os sebesség csökkentés szerintem felére csökkenti a baleseti kockázatot.
"én is úgy tudom, hogy elég csekély százalék ami tényleges gyorshajtás miatt történik, tehát a megengedettnél magasabb sebességgel."
Nem (csak) a kresz által megengedett sebesség számít, sokkal fontosabb a relatív gyorshajtás, ami azt jelenti, hogy a kresz által megengedett sebességtől lassabban, de a forgalmi, látási viszonyokhoz képest viszont gyorsan halad valaki, és a balesetek nagy százaléka ilyen. A sebesség nem megfelelő megválasztásának hívják.
[ Szerkesztve ]
-
cszn
őstag
válasz liszi70 #74202 üzenetére
"a figyelmetlen balfaszkodók balfaszkodásainak következményeit is ki lehetne védeni a legtöbb esetben, kisebb sebességnél"
Hát ez igaz. 5 km/h-val gurulva nem könnyű nagy galibát okozni. De én is úgy tudom, hogy elég csekély százalék ami tényleges gyorshajtás miatt történik, tehát a megengedettnél magasabb sebességgel.
-
nagyúr
válasz anonym1s #74201 üzenetére
"Ezert a penzert mar jogosan elvarhatja az ember hogy normalis tevet kapjon, nem?"
Nem. Nagyon jól tudod, hogy nem. Egyébként kinek mi a normális? Sok embernek ez normális, neked, nekünk nem.
"Azt viszont nem ertem, hogy miert faj neked, ha a sajat penzembol veszek valamit sajat magamnak"
Abszolút nem fáj. Ismerlek, rendszeresen veszel dolgokat kipróbálásra, aztán visszaviszed. Ezzel az LG-vel egyszerűbb lesz a dolgod, mert elromlott.
"amirol kiderul hogy szemet es ezt megirom okulaskeppen masoknak."
Ami neked szemét, azt mások simán tudják hasznosítani.
"Egy normal ember orul hogy nem neki kell kinlodni a visszakuldessel es varni heteket a penzere."
Egy "normál" ember, okulva a fórumtapasztalatokból (amik folyamatosan leírták, hogy nem jó az LG feketeszintje), meg sem veszik ezt a tévét, csak azért, hogy saját szemükkel is megbizonyosodjanak arról, ami nyilvánvaló.
Sok embernek ajánlottam már LG-t én is, meggyőződésem, hogy a többségüknek tetszene is az ár-érték aránya. neked biztos nem ajánlottam volna, ismerve az X50-es véleményedet.
"A balesetek nagy szazaleka nem a gyorshajtok miatt van, hanem a figyelmetlen balfaszok miatt"
Tévedésben vagy, a figyelmetlen balfaszkodók balfaszkodásainak következményeit is ki lehetne védeni a legtöbb esetben, kisebb sebességnél.
[ Szerkesztve ]
-
anonym1s
őstag
válasz liszi70 #74196 üzenetére
Azert elegiti ki az igenyuket, mert meg nem volt szerencsejuk jobbhoz. Az osember is megelegedett a nyershussal mindaddig, amig meg nem kostolta megsulve.
En szoktam eselyt adni az olcsobb dolgoknak, es neha be is jon, hogy nem csak dragan lehet normalis dolgokat vasarolni, de legtobbszor az a tapasztalat, hogy az olcso dolgok szemetek, fuggetlenul attol hogy milyen markanev van rairva.
Ez a tv 300ezr ft, ami egy atlag magyar ember minimum fel evi megtakaritasa (vagy meg tobb). Ezert a penzert mar jogosan elvarhatja az ember hogy normalis tevet kapjon, nem?Azt viszont nem ertem, hogy miert faj neked, ha a sajat penzembol veszek valamit sajat magamnak, amirol kiderul hogy szemet es ezt megirom okulaskeppen masoknak. Egy normal ember orul hogy nem neki kell kinlodni a visszakuldessel es varni heteket a penzere.
Kulonosebben nem zavar, es valojaban nem is igazan erdekel a miertje, csak megemlitettem.(#74200) liszi70
A balesetek nagy szazaleka nem a gyorshajtok miatt van, hanem a figyelmetlen balfaszok miatt, akik max vakot vagy aramot tudnak vezetni, nem autot.
Ezen kivul a legkevesebb baleset autopalyan tortenik, ahol a legnagyobb a sebesseg.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest