Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Squirrel #86152 üzenetére
Ameddig a meglévő plazmatévék működnek, addig nem érdemes váltani. Ha tönkremennek, akkor sem LG-t, hanem Panasonicot, Sonyt szabad venni, amik amennyivel drágábbak, annyival bőven jobb a képminőségük.
Kíváncsi vagyok, milyen lesz a Hisense képe?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Squirrel #86122 üzenetére
Nem. Még Panasonicra, Sonyra sem, pedig azok magasabb kategóriában fociznak, mint az LG-k. LG OLED-nek fos a mozgóképfelbontása és a mozgásmegjelenítése, plazma után egyenesen bántó.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hunspikey
őstag
válasz Squirrel #82254 üzenetére
tedd custom képi módba - panel drive: fehér - kontraszt csutka és tolj le egy teli képes 16:9-es filmet. Nekem ez egy több napos ghostot kiszedett. (Csingiling BD főmenüje égett bele mert volt egy áramingadozás és bekapcsolt a lejátszó, ami bekapcsolta a TV-t és ott ment 2 órán keresztül full statikusan az egész)
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
arcitec
addikt
válasz Squirrel #82257 üzenetére
Most nyugtassalak,vagy idegesítselek, mert mindkettő adott. Miért?
A GT60 kb 500 óránál az átokházi Film + fehér karikája ghostolt be - szerencse még épp időben észrevettem-anno majd csak fél éves volt. Volt már pana plazmám , de azzal semmi gond nem volt(az nem is volt full HD), ezt meg alig használtam és puff. Mondhatom legalább úgy aggódtam mint Te. Itt is u.u nyugtatgattak, hogy majd elvásik belőle, nem kell kapkodni, legyek türelemmel. Ezért valóban ne járasd feleslegesen. Sok sok idő kellett, hogy eltűnjön teljesen, csak nagyon lassan halványult. 2013-as okt. újonnan véve, 2014 tavaszán ghostolt be kb 500-600 óránál és legalább 1500 óra után kezdett eltűnögetni , ma 2600 óránál nyoma sincs.Az tuti,hogy a tv azóta ki van zummolva amikor csak lehet, illetve váltogatva van, ezt célszerű használni úgy kb 1/2 óránként , így most ghost mentes- és beégésmentes. Azóta sem semmiféle logó nem maradt benne, de vigyázva is van, ( ha nincs zummolva) ne legyen tartósan ott a logó ,szerintem 1/2 óra, célszerűen lehet váltani kis időre( pl zum), De van itt olyan is aki ezt jobban tudja.Egyébként mikori a VT60, mert most már az nem lehet új, tehát be kell legyen járatva és most ghostolt-be? Állítólag bejáródás után kevésbé érzékeny. De ezt DM-Fan jobban tudja.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
bucsher
őstag
válasz Squirrel #80368 üzenetére
Ha pár perccel (10-30?) kikapcsolás után, az normális, addig csak készenléti állapotszerűségbe megy, akkor kapcsol ki teljesen. Ha akármikor egyszer csak kattan, akkor viszont netes firmware frissítéssel próbálkozik, amit menüből le lehet tiltani, ha nem akarod, hogy csinálja.
Szerk Liszi nyert[ Szerkesztve ]
In the pipe - five by five!
-
Ren Hoek
veterán
válasz Squirrel #80176 üzenetére
HD set top boxot nem lenne egyszerűbb kérni?
Vagy kiköttetni a TV-t
Lassan mi is tervezzük... már inkább nevezhető rossz minőségű reklámcsatornának, némi adásblokkal. Nekem a kapuajtót az b.... ta be amikor beültem valami filmre a HD TV2-re... kb 5-6 reklámblokk volt, de hogy a bal felső sarokban (nem a fekete sávon, hanem lejjebb a filmen!) egy kb 10 colos, arany színű, néha firgő-forgó konstans "Hajdú: Galambos Lajos interjú a börtön után" reklám volt végig.Na ezért mondom, dugják fel a CF kártyájukat...és ezért még fizetünk is.
-
DM-Fan
Topikgazda
-
BBéci
legenda
válasz Squirrel #75115 üzenetére
Energiatakarékosság és a panel túlzott melegedésének megelőzés érdekében az vezérlés csökkenti a "fényerőt", amikor a teljes képen fehér színt jelenít meg. Ha jól emlékszem ABL a neve.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
balisz
senior tag
válasz Squirrel #75113 üzenetére
Így van, ha teljes fekete képernyőt nézel akkor az szürkének fog tűnni, teljesen normális. A szemünk nagyon érzékeny a legaprobb fényforrásokra is viszont ha már valamilyen világosabb fényt is érzékelünk akkor kevésbé (vagy akár nem is) tudjuk a sötétebb fényforrást megkülönböztetni a feketétől.
Azt ajánlom próbáld ki minél hamarabb rendes filmmel is. Milyen messziről nézed? -
BBéci
legenda
válasz Squirrel #75047 üzenetére
Ahhoz a tévéhez úgy kell egy normális elosztó, mint éhezőnek egy falat kenyér. IsoTek Mini Mira
-
Gh0sT
addikt
válasz Squirrel #74908 üzenetére
Nekem még V1-em van. 551R-t szerettem volna venni, de annyira jó áron sikerült szereznem a 751-et, hogy nem volt kérdés melyiket válasszam. Hangsugárzók közül a Quadral, Aurum vonallal szemezek, de még nem jutottam el hallgatózni. Focallal már hallottam az enyémet, de nem volt lehetőségem akkor éppen összehasonlítani mással.
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
BBéci
legenda
válasz Squirrel #74986 üzenetére
Az Aria 948 egy böhöm nagy láda, a gyártó 30 m2 feletti szobákba ajánlja, de szerintem inkább 35 a minimum alapterület. Nappalim 22,5 négyzetméteres, elég sok hangdobozt teszteltem, használtam és még a 936-ot sem tenném be hosszú távra, csakis a legkisebb állót, a 926-ot.
Nem tudom, mikor fogom tesztelni a 751R v2-t, mert most Pioneer SC-LX58 van nálam.(#74988) DM-Fan
A NAD-ok hangzásvilága közelebb áll hozzám, viszont a T758 és a T777 között nincs semmi, csak nagy szakadék. Utóbbi már meglehetősen drága a szóban forgó CA-hoz képest.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
"Igen, CA751rV2 lesz majd melle. Neked is ez van? Hogy tetszik?"
Nekem ugyan nem ugyanez, de egy CA651R van mellette immár lassan 3 hete, ami architektúrában már nincs túl messze a 751R-hez képest (mondhatni idén már azért nem is hozott ki a CA 651-es szériát, mert az csúnyán rontotta a 751-es piacát). Vadállat a cucc! Moziban is nagyon más kategória, mint a korábbi H/K AVR255-öm, zeneileg pedig egész más univerzum. Korábban sem volt rossz a bakelitlejátszóm által produkált hangzás, de így meg aztán durván áll-leejtős a részletezettség és a dinamika. A térábrázolása is egész más, a teljesítmény pedig durván háromszoros. Nagyon masszívra épített vas, eleve a toroid trafó van vagy 5 kilós és olyan robosztus, hogy az elképesztő. Most már egyértelműen a hangsugárzóim lettek a rendszer szűk keresztmetszete, de azokat jódarabig nem is tervezem cserélni, mert már így is mesésen szépen szól a rendszer, legyen szó moziról, zenéről (és azon belül a legtöbb műfajról, koncert- vagy stúdiófelvételről).
Szóval ne habozz a 751RV2-vel kapcsolatban, pláne, hogy brutál jó árban tudsz hozzájutni! Abszolút álomvas, a CA teteje!
Get Moded!
-
Kernel
nagyúr
Tápegységen az aktív PFC alkatrészei, főleg az indukciós tekercs szokott zizegni az áramfelvétel függvényében, valamint az Y-sustain panel felől hallható zúgás.
Amikor levett hátlappal üzemel a készülék, a zúgás is felerősödik, hátulról hallatszik. A visszaverődések megzavarják az érzékelést, ennek kivédésére például papírból lehet csövet hajtogatni, fülhöz téve lehet fülelni a zaj forrását, pontosabban.
A zúgás mértéke a kijelző össz. leadott fényteljesítményével arányos (vagyis mennyire világítja be a szobát), így legfeljebb a kontraszt mérséklésével csökkenthető. Vagy szénbányákat bemutató filmek nézésével.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Squirrel #74783 üzenetére
Nekem is hallatszanak néma szobában a 65VT60 ventillátorai, de olyan szinten minimálisan, hogy 3-4 körüli hangerőértéknél már nem veszed észre, pedig az még nagyon halk. Sőt, igazából csak bekapcsoláskor feltűnő, amikor felpörögnek. Ha kimész és visszajössz úgy, hogy már megy a TV, akkor meg nem mondod, hogy van bármi szélzaj is akár. Tényleg nagyon minimális és csakis néma csöndben tűnik fel, szóval még éjszakai, meghitt TV-zésnél sem igazán észlelhető. Viszont nekem a panel egyáltalán nem ad zajt, még magas kontrasztnál és hófehér panelnél sem igazán hallgató semmi. Az 50G20-am panelje hallható volt fehér vagy nagyon világos képernyőnél, ez viszont nem. A tápzajom is konkrétan nulla a VT60-nál.
Szerintem ehhez kell egy nagy adag szerencse is, hogy milyen példányt fogsz ki. Ezen felül az sem mindegy, hogy miként helyezed el a TV-t. Nekem falon van a VT60, kb. 8 cm-re tartja el a konzol a TV hátsó síkját a fal síkjától és ilyenformán elég jól elnyelődik az a minimális szélzaj is, amit a ventillátorok keltenek (szerintem igazából csak szélzaj, mert a motorjaikat egyáltalán nem hallom).
Javulni később biztos nem fog, sőt, elvileg a ventillátorok felzajosodnak idővel, ha kellő mennyiségű port gyűjtöttek magukba. Ezért is fontos a heti szintű portalanítás, a TV hátuljának áttörlése is portalanító pamaccsal. Legyen mindig pormentes a közvetlen környezete, meg a szoba is és hosszútávon meghálálja az elektronika és a ventillátorok is!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
panada
tag
válasz Squirrel #74783 üzenetére
Első plazma? Amiket felsorolsz, plazmára jellemző tulajdonságok, és a ventilátor téma is sokszor szóba került itt. Ha 1 méterrel hátrébb állsz, már nem nagyon hallod ezeket, ha pedig filmet nézel rajta, akkor pláne. Ha néma csendben ülsz a bekapcsolt TV-vel a szobában és a működését hallgatod, na akkor hallod ezeket. Idővel sem „javulnak”, hiszen nincs minek javulnia, mert ezek nem hibák, vagy bejáratós jelenségek. Remélem, a kép kárpótol a kezdeti csalódottság után.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Squirrel #74726 üzenetére
Linkek és cikkek helyett inkább próbálj ki néhány kábelt és utána dönts! Ostobaságokat én is bármikor írok és megjelentetem a honlapunkon.
-
Gicz
addikt
válasz Squirrel #74723 üzenetére
A válasz: HDMI kábelek
-
BBéci
legenda
válasz Squirrel #74714 üzenetére
Ahhoz a hangrendszerhez érdemes kipróbálni többféle kábelt, köztük Van den Hul Revolution típusút is. Kicsit drága kb. 30000 Ft/m, de a 20-25000 Ft/m árkategória (The Wind MKII, Magnum Hybrid) feltétlenül szükséges legalább a frontokhoz, centerhez, a hátterekhez megfelel a CS-122.
Ne feledkezz meg az erősítő tápkábelének cseréjéről, mert azzal rengeteget lehet javítani a hangján!(#74715) z123456789
Szilveszterkor lesz 1 éves a tévém.[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz Squirrel #74707 üzenetére
Abszolút nem ártasz neki. Max a kontrasztot vedd egy ici-picit lejjebb.
Szerintem 250 óra után érdemes amúgy is tekergetni, mert addig össze vissza "helyezkedik" a paneled - teljesen felesleges lenne beállítani akár műszerrel akár szemre - úgy is elmegy.
Nézd a THX-et - mondjuk előbb utóbb úgy is fájni fog a 2.2-es gamma - ha meg nem akkor max úgy marad.
Ez egy élvezeti cikk- a lényeg, hogy jól essen a használata. Majd ha lesz további igényed/kíváncsiságod akkor úgy is itt leszünk, segítünk.
Elsőre szó szórakozást és majd beszéljünk, ha túl vagy az első 250 órán.
-
hunspikey
őstag
válasz Squirrel #74593 üzenetére
volt valahol egy kilóméteres postom erről, röviden dióhéjban:
AVS kalibráló lemez letölt
Jó szem este elővesz
TV-t benyomod isffc, közép drive, 2.4-es gamma, meleg fehéregyensúly, majd a fehéredet helyre rakod RGB gain-el - ez mondjuk berepülő pilóta szemet igényel. Ezután ehhez képest cut-off al ugyan ez IRE 10-re, majd szépen a szürke gradiensen végig mész és helyre rakod a 10 IRE értékenkénti fehéregyensúlyodat, vagy ha úgy tetszik RGB tracking-et. Ha minden igaz, akkor többszörös csekkolással, újra és újra rámenéssel lesz egy végig természetes szürke RGB trackinged. Ez az alapja az egésznek.
Ezután helyre pofozod brillanciában a csúcs fehéret és a feketét, csekkolsz egy dither zajt azokon a helyeken, ahol nincs tartalom szélesvásznú filmnél.
Végül a másodlagos színeket is pofozgathatod pl rendszeresen kékes a cián, és számomra minden gyári profilban zöldes a sárga. Más kérdés, hogy a primérből is nekem kékes a piros.Röviden ennyi.
A THX profillal versenyezz - az eléggé helyén van a VT60-on - kicsit pirosas, meg szar a gammája, de amúgy messze nem vész.
-
xy.zsolt
őstag
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Squirrel #74346 üzenetére
Ez egy 65"-os TV dobozmérete, gyakorlatilag akkora (ill. nagyobb), mint egy ágymatrac. Én ilyen méretű TV-t semmilyen fokban nem mernék dönteni. Nagy a panelfelület, könnyen sérül. Az én 65"-osomat külön nagykocsival hozták ki, ahol semmi más nem is volt a raktérben, csak ez, álló helyzetben rögzítve. Arról már nem is beszélnék, hogy a súlya is komoly, volt vagy 60 kg.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Squirrel #74225 üzenetére
Én 65VT60 tulajként így lassan 1 évnyi használat után azt mondom, hogy ennek a TV-nek továbbra sem nagyon van alternatívája, pláne árában nem, de azt leszámítva sem. Ma is zokszó nélkül ezt venném, egyszerűen olyan szinten nincs vele kapcsolatban érdemi negatívum. Ami van, annál nagyobb problémád sose legyen az életben műszaki eszközzel! Imádni fogod!
Nekem a héten esett be az új AVR-em végre, na egyelőre azzal sem tudok betelni.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Squirrel #73561 üzenetére
Szerintem eszedben sem lesz továbbadni. Nekem legalábbis meg sem fordul ilyesmi a fejemben a sajátommal kapcsolatban. Sokáig kéne keresgélned, hogy olyan TV-t találj, ami lenyomja és árban kb. 3x ennyit kéne letenned érte és még akkor sem biztos, hogy jobbat kapnál.
Get Moded!
-
claire78
senior tag
válasz Squirrel #71874 üzenetére
Konkrétan még Svájcba sem kellene menni, mert Lichtensteinben is van ez az üzlet, és oda is lehet kérni. 1000km nagyjából.
Engem két dolog aggaszt: a határ (Lichtenstein és Ausztria közt) , a másik meg hogy a vásárláshoz (neten legalabbis) meg kell adni egy ottani címet. -
salapp
addikt
-
Bearing2006
csendes tag
válasz Squirrel #71789 üzenetére
Nekem VTW60-am van, tuner ugyanaz mint a VT60E. Úgy tudom, csak a kártyafogadó certifikátjában van különbség.
Ahol vettem Ausztriában, rendesen fogytak a készletek, de tudtommal van még. Sajnos az Euró miatt az árak átszámítva emelkednek.
A készüléken gariban megcsinálták a "Fan Fix"-et semmi trükk nem kellett hozzá, csak számla és szériaszám. -
zapco1269
tag
válasz Squirrel #55028 üzenetére
Ha a méret téged jobban kielégít akkor vedd az ST-t. Viszont a GT jobb képminősége szerintem többet ér.
Érdemes a Panashop Ferenc Körúti boltjában megszemlélni egymás mellett a két készüléket, 50' és 42' méretben is, kint vannak egymás mellett. Nem kérdés a GT jobb TV. Az 50' nál jobban látszik a különbség a két tv között, a 42' nél is is észrevehető de minél nagyobb a képátló jobban kijön a különbség. Természetfilm ment rajtuk és a víznek a fűnek a fáknak az égboltnak és a szikláknak anyagszerűbb,élethűbb megjelenítése látható a GT-n, az ST egy kicsit felhúzott-tupírozott- világító képet jelenit meg, kicsit a LED TV-re hajaz tehát nem természetes képet jelenit meg!
Utána kértem az eladót kapcsoljunk valami sport adóra. A Sport2 nem HD-s adásán épp egy focimeccset adtak, most döbbentem rá mennyivel jobb a GT ! A fűnek a színe az ST-n UV zöld volt és egybemosódott a játékosok arca teljesen vörös árnyalatot mutatott, mig a GT-n normális élethű volt minden.
A beállítás mind két TV-n előtte egyformára állítottam, nem üzleti hanem otthoni FELHASZNÁLÁST választottam a visszaállítás a gyárbeállításra után. Az eladó nagyon készséges és segítőkész volt, még a két kábelt is kicseréltük hátha az egyik rosszabb mint a másik, de a eredmény ugyan az volt.
Véleményem szerint egy 55ST60-on még nagyobb a GT javára a különbség. Nem is beszélve egy 55VT60---55ST60 közötti különbséget persze az előbbi jóval drágább készülék. Én mivel a Panasonic leáll a Plazma gyártással és az utolsó széria az idei én most áldoznék egy kicsit többet a vásárlásra Hitel, cetelem kártya stb stb és egy 55VT60-ra neveznék be. Ilyen minőségű Tv-t min 3-4évig nem fognak csinálni ilyen áron, hiába a 4K hiába az OLED. -
mocsi24
tag
-
BBéci
legenda
-
nagyúr
válasz Squirrel #55028 üzenetére
"nagy minőségbeli romlás lenne 55 colos ST-szériás tv-t venni a kb. egy árban levő GT szériához képest?"
Szánj rá 1-2 órát, olvass vissza mondjuk 1 hetet, szinte csak erről szól a topic, hogy 55ST60 vagy 50GT60, és hogy mi a képminőség-különbség az ST-GT között.
Egyébként nem, nem lenne "nagy", de attól függ milyen képminőség-elvárásaid vannak, mennyi a nézési távolságod, kellenek-e a GT plusz szolgáltatásai......[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest