Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz schumy1 #76432 üzenetére
A Component a YUV, arra állítsd.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Kernel
nagyúr
válasz schumy1 #76410 üzenetére
Itt fotóval is szemléltetik az RGB - YCbCr témát:
http://logout.hu/bejegyzes/szaszlaci/kepmegjelenito_alapszintu_kalibralasa.html
Pont úgy jelentkezett nálam is egyébként, ahogy a cikk fotóján szerepel.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Dudee
senior tag
válasz schumy1 #76410 üzenetére
azért nem kell, mert felesleges színtérkonverzió történik. A TVd ugyanis így megkapja az RGB-t, és utána átkonvertálja a saját színterére további képfeldolgozáshoz. Majd a legvégén ő is RGB-re konvertál a megjelenítéshez. Úgyhogy a legtöbbek megállapítása az, hogy YCbCR-t érdemes használni a lejátszó oldalon.
Itt erről egy teszt (igaz, itt BluRay lejátszóról van szó, ami a Rec.701 standardot követi, míg a DVD Rec.601, de tudomásom szerint utóbbi is YCbCr 4:2:2 színkódolást ír le)
[link][ Szerkesztve ]
-
Dudee
senior tag
válasz schumy1 #76411 üzenetére
Igen, a floating black pontosan olyan jelenség. Ha sötét jelenetre vált a film, de vannak benne világosabb részletek, akkor a jelenetre váltás után kb fél másodperccel megemelkedik a feketeszint. Azaz a sötét részek a teljes képernyőn kicsivel világosabbak lesznek. Ez elég feltűnő. Ha szinte csak sötét tartalom van (pl éjszakai égbolt csillagokkal), akkor alacsony marad a feketeszint, de ha pl beúszik egy telihold a képbe, akkor egy hirtelen váltással az egész képen picit kivilágosodik az egész égbolt, mert a panel alapfeszültségét megemeli az áramkör.
A visszaváltást nem igen lehet észrevenni.
Világosabb jeleneteknél ebből semmit nem lehet tapasztalni, ez csak akkor vehető észre, amikor olyan váltás van, amit fent írtam.Ha te mást látsz, akkor az sajnos nem tudom mi.
-
Dudee
senior tag
válasz schumy1 #76406 üzenetére
Bocsánat, most olvastam csak az eredeti kérdésedet, ahonnan kiindultál.
"Azt vettem észre hogy bizonyos képváltásoknál kicsit a sötétebb jeleneteknél világosít, aztán ahogy világosabb jön visszaál. "
Te nem az úgynevezett Floating Black jelenségre gondolsz? Ennek semmi köze a beállításokhoz, és színterekhez. Keress rá youtube-on a pana floating black-re, van róla egy jó videó (most sajnos nem tudok linket keresni).
Ha stimmel, amit látsz, akkor az a TV sajnos ilyen. Nekem a P50G20 csinálta. Ez egy gyári 'feature', amivel nem lehet mit kezdeni. Sajnos ilyen. Nézz utána. -
blakey
titán
válasz schumy1 #76400 üzenetére
YUV, YCbCr bármi más nincs? A Full range RGB a legrosszabb.
Most már biztos, hogy a szintérrel van a gond. TV-n is nézd meg, hogy mire van állítva, ott nem árt ha auto-ra van, a lejátszókon lehetőleg YUV, YCbCr legyen.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Dudee
senior tag
válasz schumy1 #76406 üzenetére
Itteni és máshol megejtett olvasgatásom alapján pl PC használata esetén (pl tv-t monitorként használod) kell beállítani full range-t, mert ott a teljes 0-255 világosság tartomány ki van használva. De dvd, bluray esetén a limited 16-235 az ajánlott, mert a videó ipar szabvány szerint ezt a tartományt használja (még az analóg korszakból eredeztethető okok -jel túllövés- miatt).
Hogy akkor miért lehet mégis beállítani a dvd lejátszódon full ranget? Igazából fogalmam sincs
Talán azért, hogy ha te valamilyen jól meghatározott okokból full ranget kényszerülsz használni a tv-n, akkor a dvd-t is árnyalathelyesen tudd nézni. Ugyanis ha mind a tv-n, mind a dvd-n full van beállítva, akkor tulképp ugyanúgy fog kinézni, mintha mindkettőn limited lenne, hiszen mindketten átskálázzák a 16-235 tartományt 0-255re.
Majd vki kijavít, ha pongyola voltam.[ Szerkesztve ]
-
-
Oldfighter
senior tag
válasz schumy1 #27420 üzenetére
Nincs olyan, hogy LCD vs. LED. Van az LCD és azon belül...
Semelyikre se váltanék szívesen. Túl drága lenne az a ledes lcd mely felvenné a versenyt a plazmámmal. Talán majd az OLED vagy valami hasonló technológia. De ez a távoli jövő kérdése.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz schumy1 #16380 üzenetére
Ha a kikapcsolás után hamar kapcsolod vissza, akkor persze, hogy nem húz be a relé, hiszen ki sem oldott. Azt csak a kikapcsolás után 2-3 perc elteltével teszi. Ha ezután kapcsolod be, már hallani fogod a reléket.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz schumy1 #16380 üzenetére
Valószínű be a kapcsolva az automatikus szoftverfrissítés, aminek következtében a TV bizonyos időközönként feszültség alá helyezi az elektronikát (nem a panelt) és ellenőrzi (LAN-on, és/vagy tuneren keresztül), hogy van-e elérhető frissítés. Ha ezen folyamat alatt kapcsolod be a TV-t, akkor nem fogod hallani kattanni a relét, mivel az már akkor megtörtént, amikor a TV feszültség alá helyezte magát. Kapcsold ki az automatikus frissítést a menüben és meg fog szűnni az, hogy a TV önkényesen feszültség alá helyezze magát, így ezt követően mindig fog kattanni be- és kikapcsoláskor is, máskor viszont nem!
Get Moded!
-
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz schumy1 #16089 üzenetére
Ezt írtad:
"Na hát ez egy jó kérdés, ennyire nem vágom azért hogy honnan tudom, hogy digitális e az a mi jön."
Nekem ebből nem az jött le, hogy világos. Ha csak analóg csatornát hangolt be (annak ellenére, hogy kerestettél vele DVB-C-t is), akkor csak analóg jel jön az adott kábelen.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz schumy1 #16076 üzenetére
A box megkerülésével kell a tévédhez vezetni a kábelt.
Egyébként azon nem kell semmit állítani, Scarton mindenképpen csak analóg jelet kaphhat a CRT tévé.
Az sem világos, hogy semmilyen digitálist nem talál, vagy csak a HD-kat nem?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz schumy1 #16076 üzenetére
Nálam mondjuk nem Digi van, de itt egyszerre jön a kábelen a DVB-C és az analóg is. Előbbihez kell a Conax-modul a TV-be (Digihez, mint tudjuk nem kell), utóbbi egy másik fali aljzatból menne egy sima CRT-vel is. Szóval ha erre van lehetőség a Digi doboznál, akkor digitálisra kéne állítani szerintem.
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest