Új hozzászólás Aktív témák
-
Ma kipróbáltam a kocsit a telefonnal és még mindig nem működik.
A telefonban elinditom a telepitési segédletet irja, hogy dugjam rá a kábelt, és kövessem az instrukciokat, de rádugva a kábelt nem történik semmi, nem ismeri fel, hogy eszköz lett rádugva.
Másik telefonnal ugyan ez a kábel simán müködik Mi10-es és mix2s telefonok simán müködnek ezzel a kábellal és az autoval.
A Poco viszont semmi.
Gyári Poco kábellal sem és a mix2s gyári kábellal sem . Nem tudom, hogy milyen irányba induljak el a hiba megoldására?
Milyen kábel tipust márkát szerezzek be amivel müködne vagy mit hol állitsak be.BT-on kapcsolodik a telefon a kocsival zenét le is játszik vele, de vezeték nélkül nem megy az android auto és a waze ami a lényeg lenne.
-
válasz
szkaroly #538 üzenetére
Ez függ attól is, hogy ki hol él, milyen lefedettséggel, ez tud sajnos fogyasztást megdobni
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
válasz
skyrush7 #536 üzenetére
Tapasztalataim , hogy ez a Qualcomm cucc valamiért szeret éjszaka merülni.
Repülőüzemmódba teheted, az valamennyit spórol még.Hát ha éjjel amúgy sem kell a BT és a Wifi, akkor meg egyértelműen lődd ki.
[ Szerkesztve ]
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
Most váltottam F3-ról, az akkuidővel kapcsolatban lenne egy kérdésem: utánajárás után több helyen láttam, hogy kezdetben a Wifi valamiért nagyon ette az akkut.
Eközben xiaomi.eu HyperOS 2 alatt éjszaka nálam is van merülés, AOD nélkül és 30 perces gyorsítótár töltéssel:
[kép]
Ebben az időszakban nem nyúltam a telefonhoz. Erre van valami fix már, vagy ehhez hozzá kell szokni? Állítsak be ütemezett feladatot inkább, hogy alvás idejére lője le a Wifit és BT-t? -
gegsite
tag
Noh meglett mikor tűnik el az az ikonméret beállítás.
Ha a kisegítő lehetőségekben a Látás - szöveg méretet maxra rakod.
(XS - S - L)
Igen bőven van még hely az ikonok között és ez az ami zavar, és azt nézem hogy a képernyő szélétől is sokkal nagyobb helyet hagytak el most. Ez van. Régen minden jobb voltCNC marás, 3D nyomtatás. Akksi időre, és uptime-ra gyúrok.
-
-
Már ekkor nagyon sokan vettek Xiaomi-t, és nem feltétlenül azért, mert nyitni akarták a BL-t , vagy mókolni. Szerintem.
És zárjuk is le, ha lehet, mert totál offcunami lesz belőle.
[ Szerkesztve ]
-
HUNited
őstag
válasz
Graphics #530 üzenetére
Persze hogy volt. Én is anno EUStockról rendeltem (adómentesen nagykeráron mivel volt cég), és a Wayteq adta hozzá a szervizhátteret ha jól emlékszem. De attól még az nem hivatalos volt, hanem szürke és fekete import. Hivatalosan nem is árulhatták volna. Ugyan úgy külföldről behozott példányok voltak, mint ahogy a legtöbb sufnigsm-ben ma is az. Széles körben, hogy úgymond a csapból is ezek folyjanak, nem volt elérhető. Nem volt a szolgáltatóknál sem, és akkoriban ugye még a legtöbben úgy vettek telót kártyafüggően.
-
Már a Redmi Note első szériájakor is volt itthon olyan forgalmazó, aki behozta.
Így azért elég hamar elérhető volt, még ha nem is teljesen hivatalos csatornán.
A hivatalos csatorna is nagyon, de nagyon sokára indult el, mindössze PÁR ÉVE.És még Európában is csak 2017-ben érkeztek meg.
De én már pl. már akkor vettem itthon Xiaomit, amikor még csak a WayteQ hozta őket, RN1 és RN2-es modelleket, az meg már nem most volt. 2014.
[ Szerkesztve ]
-
HUNited
őstag
válasz
Graphics #526 üzenetére
No igen, de a nevedből kiindulva a funkció előtt tartod a designt. Maximálisan megértem, hogy nem jön be, mások vagyunk. Én kifejezetten örülök neki, mert így kifér minden amit szeretnék a kezdőképernyőre (sőt még maradt is hely). Eddig tematikus almappákba kellett pakolnom a cuccokat, ami plusz egy kattintás. Ha lenne más launcheren is gesztusvezérlés, már rég lecseréltem volna (mondjuk most is lecserélném, ha már megvettem a Novát használnám is, és sokkal többet tud).
Szerk: amúgy az eredeti ikonmérettel nekem sem tetszett! Ezért örültem hogy lehetett rajta nagyítani, fel is toltam a maxra amit enged. Teszem hozzá itt még lenne legalább 30% amit még lehetne rajta nagyítani, csak attól már tényleg megfeküdne a grafikai vénával bírók gyomra (0 vagy nagyon pici gap).
[ Szerkesztve ]
-
HUNited
őstag
válasz
szkaroly #523 üzenetére
De én nem is mostanról beszélek. Azt mondtam hogy ez tette ismertté legalábbis itthon és Európa jelentős részén, és ti ezt cáfoltátok. Eleve hivatalos csatornákon nem is volt kapható, így csak olyan tudta megvásárolni aki tudta mit vesz. Amúgy most is jelentős az XDA közössége, nemcsak Xiaomi témában.
-
-
gegsite
tag
Igen maxon van , de már nem is adja be azt a csúszkát, pedig már újra is indítottam , meg ikon csomagot is váltottam de csak a Háttérszín van ott semmi más ...este még ott volt.
Amúgy ez az értesítési meg beállítvási sáv fentről ahogy lejön nincs valami opció hogy ne ilyen tetű lassú meg megjelenő legyen? Zavar na.
CNC marás, 3D nyomtatás. Akksi időre, és uptime-ra gyúrok.
-
HUNited
őstag
válasz
szkaroly #518 üzenetére
Ahhoz képest hatalmas éket volt XDAn, és szerintem most is van. Volt olyan telefon, amihez több száz főzött rom volt elérhető. Sokszor olyan verziók is, amit a gyártó hivatalosan nem is támogatott (nem volt túl jó akkoriban a frissítési helyzet, pl. a HTC Desire HD telómhoz hivatalosan ha jól emlékszem csak a 2.1es Android jelent meg, de mi még örömmel telepítettük rá a JellyBeant és talán a Lollipopot is).
Szóval azoknak akik ebben benne voltak, ez egy igen nagy közösség volt.
Sőt, már az Android előtt a Symbianra is elég sok modder volt. Anno amikor még az UIQ3 (Symbian kezelőfelület volt, Ericsson P990 telóhoz meg még néhány másikhoz) fórumot csináltam, több ezer regisztrált felhasználóm volt csak Magyarországról. Ez aztán beépült az SEPortal alá (SonyEricsson fan oldal volt magyarul), ahol szintén komoly téma volt a modolás.
Szóval a lényeg, hogy ki honnan jön.
-
HUNited
őstag
-
gegsite
tag
Indonéz romra is megjött a cumó, fel is ment szépen .
Valóban az ikonok kezdőképernyő kisebb mint az előd így tényleg fura. De semmi amit nem lehetne megszokni
Egyelőre marad a gyári launcher.CNC marás, 3D nyomtatás. Akksi időre, és uptime-ra gyúrok.
-
HUNited
őstag
válasz
Tompika777 #510 üzenetére
India őszintén nem foglalkoztat, Európa és kis hazánk annál inkább. Az meg hogy a legjobb az ár érték aránya, már nagyon régóta vitatható (Meizu, Oppo és egyéb feltörekvő gyártók azonos minőséget adnak olcsóbban, és szerintem ez 15 éve is így volt). Szerintem a nagyobb teljesítményű telefonjaikat csak az vette, aki rootolni akarta, vagy akinek tetszett (az amúgy szerintem roppant nehezen élhető) miui. És itt nem a redmi sorozatra gondolok amit nem is tudom miért vesz meg bárki (a régi Note-okat kivéve, olyan anno nekem is volt). Már a legelső Xiaomi telefonjaim (tizen pár évvel ezelőtt lehetett, nem tudom pontosan) is azonnal nyitottam, sőt talán nyitva is volt gyárilag. Előtte is rootoltam az összeset, de azt nem lehetett hivatalosan, ezért váltottam erre a márkára anno. Most meg majd jól elváltok róla, ha ezt a lehetőséget is elveszik, és már árban sem olyan kedvező (nem igazán bestbuy ma már a tágabb piacot nézve). Igazából mivel a Google Pay miatt nem nyithatok bootloadert (de mára ez már nem is annyira fontos az AdGuard és az ADB-s debloaterek, Revanced mellett), nem is értem miért ezt a márkát vettem újra. Valszeg mert jó áron hozzájutottam.
-
nussa5
aktív tag
F6-ra kijött a taiwani és az indonesiai rom is. Aki felrakja írhatna egy kis részletes útmutatót a felrakáshoz. Pontosan mi is a különbség közöttük?
[link] -
-
zombei
aktív tag
válasz
Graphics #513 üzenetére
Persze, majd meglátjuk az eladási számokon, hogy mennyire jön be ez az új irány.
Szoftver oldalra visszatérve szerintem dizájnban a HyperOS 2 az egyhez képest inkább visszalépés volt mint előre.
Menü "buborékok", a kis ikonok és widget-ek mérete, nem tudom egyedi eset e, vagy a többi teló is ilyen lett a 2 alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Felesleges hitvita, te mondasz A-t másik B-t, lapozzunk már....
Tényként közlöd, hogy biztos azért.... Ez a te elképzelésed.
Másnak más. Fogadjuk el, és ne b.szakodjunk ilyen most lényegtelen dolgon.Telefonról szól a topic, ha más a téma, annak van topicja.
Nem értem miért kell ennek itt erről szólnia, de lépek is, ennek így nincs is értelme...
[ Szerkesztve ]
-
zombei
aktív tag
válasz
Tompika777 #510 üzenetére
Néztél már youtubeon Xiaomi mod videót ? Minden második Indiai....
Az árszabással tört be, és a moddolással vált ismertebbé. Szerinted elsőre miért kínában tilttatta be a kormányzás a nyitást ? (Mert mindenki azzal kezdte, hogy bármi, csak ne CN rom legyen rajta.) -
A köztudatba nem azzal került hogy nyitható a BL...
Azzal került be, hogy jóval olcsóbban adtak erősebb hardvert és másabb szoftvert.
De lapozzunk, mert ez nem az F6-rol szól, hanem általános sirankozas..
[ Szerkesztve ]
-
Tompika777
senior tag
Dehogy amiatt lett ismert... Ahogy fentebb is írták, az ár-érték arány és a terjeszkedési politika miatt.
Gondolod,hogy pl. Indiában a lakosságot az érdekelte, hogy tudjon rootolni, és emiatt vettek Xiaomi brand alá tartozó bármilyen márkájú telefont? Ja,ahol azért a szegénység eléggé ismert fogalom, a földeken dolgozók, meg a halászok meg sorolhatnám egyből biztos bootloader-t nyitottak... 😁
Ez a része egy rétegigény, semmi több, az is volt, az is maradt.
Ezzel nem vitatom el, hogy akinek ez fontos tényező azt eléggé rosszul érintik a korlátozások, de világviszonylatban ez a felhasználók elég szűk rétegét jelentik. Ezt értsd úgy, hogy legyen 20millió felhasználó aki rootolna, azok meg akiket ez nem foglalkoztat, csak használják több százmillióan vannak.
Tehát soknak hangzik ennyi ember, de pl. Kínában két közepes város lakossága ennyi, és itt világviszonylatról beszélünk.[ Szerkesztve ]
-
HUNited
őstag
válasz
Tompika777 #507 üzenetére
Nem az miatt lett a harmadik, de amiatt lett ismert, ami egy eléggé fontos lépcsőfok ha harmadik akarsz lenni hogy egyáltalán benne legyél a köztudatban. Legalábbis kínán kívül.
-
zombei
aktív tag
Ezt én is így látom, pont amivel elérték a nagy terjeszkedést, azt vágják el. Igazából a modderek miatt élt a telefonok nagy része, mert 1 max 2 év után nem volt semmi támogatás, mondjuk most ezt kicsit megemelték, de custom rom-os felhasználókat ez egyáltalán nem izgat.
-
HUNited
őstag
Ellehetetlenítik az egészet. Amitől sikeresek lettek, azt veszik el a felhasználóktól. Így a világ harmadik legnagyobb gyártójaként gondolom megtehetik. Majd jön a helyükre remélem más gyártó. De amúgy a gugoló is sza*jon sünt, mert root mellett amit tudnak korlátoznak (pl. fizetés telóval). Szar a világ és egyre vacakabb irányba haladunk.
-
zombei
aktív tag
Elmehet a p..csába a Xiaomi ezzel a 3000-es limittel, meg a community appal együtt...
-
Nekem az a 3D program volt aktív lehet azért cserélte le.
Hogy lehet itt invisible foldert csinálni, android 15 ben benne kellene legyen.Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
HUNited
őstag
No lefuttattam egy UAD NG-t, 27 csomagot kapcsoltam ki, de a zöme nagy kárt nem okozott (esélyesen a múltkor nem kapcsoltam ki őket, de már rég volt nem emlékszem). Talán 4-5 volt ami kémkedésre alkalmas lehet (annak meg ne kémkedjen aki nem használja, eszem ágában sincs összekötni a windowsos gépeim a telefonommal).
-
HUNited
őstag
válasz
Graphics #471 üzenetére
EU rom (sajnos gyári a kártyás fizetés miatt nem nyithatok bootloadert). Egyenlőre kettőt találtam, de nem volt időm vele foglalkozni. Mind a kettő windowsal kapcsolatos, az egyiket nagy nehezen le lehetett tiltani ADB nélkül is (sima menüben nem lehetett, csak az alkalmazások alatt a rendszeralkalmazásokat is bekapcsolva), a másik neve Eszköz összekapcsolódási szolgáltatások, ami viszont letilthatatlan (ADB-vel még idő hiányában nem próbáltam), és az engedélyei sem vehetőek el, valamint a háttérben futása sem kapcsolható ki. Értesítések, közeli eszközök és mikrofon engedélyek kikapcsolhatatlanul.
Szerk: bocs, ez nem mikrosoftos, com.xiaomi.mirror a neve az appnak. De a lényeg hogy egy redvás kémhalmaz. A mikrosoftos meg alapból be volt kapcsolva, látszott a főmenüben. Úgy vettem észre.
[ Szerkesztve ]
-
Irtó ronda lett a háttérkép, rögtön raktam fel a mozgó 3D-t. Az úgy komoly. Lehet többet fogyaszt, de nem tud érdekelni.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
VW
aktív tag
Vártam, de sajnos megint kimaradt a Samsungnál jól megszokott, valós always display, egyszerű csengőhangbeállítás, hangvezérelt( pl. csíz) fotózás.
Kaptunk szuper háttérkép funkciót...ok jó..(bocs nem neked címeztem)
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren. Sajnos a légzés nem intelligencia függõ, különben elég sok probléma megoldódna.
-
dvogabi
tag
Bocsi, de a Pocophone F1-el működött (főzött ROM-al még android 14-essel is mert megkapta a 14-est...ami elég meglepő.Vodafone-nál a volte meg a vowifi is működött.Itt nem.)Attól még egy jó teló, de ezek miatt az ember elkezd főzőtt romokat nézegetni..bár ahogy olvasom a bootloader nyitást is ellehetetlenítették (uhh magyar nyelv
) és benyeli, hogy ez van.Áhhh fogyasztói társadalom!Sorry, kifakadtam.
-
afi0903
aktív tag
A Universal Debloater Next Generationben van 2 ilyen sor a recommendek között:
1) com.android.overlay.gmstelecomm
2) com.android.overlay.gmstelephony
Mindkettőhöz az a leírás van írva, hogy:
Overlay app to 'com.google.android.dialer', 'com.google.android.gms'.Valaki érti, hogy ezek pontosan mit csinálnak? Amíg nem értem, addig nem törölném, de feleslegesen meg nem szívesen hagynám rajta.
-
válasz
amadeuska #484 üzenetére
Ja, csak akinek 5x6-os elrendezese volt, az már nem tud arra visszaállni.
-
amadeuska
csendes tag
-
-
dvogabi
tag
Sziasztok!
F6-on sikerült valakinek telepíteni a smarttube-t?(Remélem ez nem tiltott dolog). -
-
válasz
Tompika777 #477 üzenetére
Ha nem vagy fizikailag egy térben az autoddal akkor úgy nehéz bármit is tesztelni. sőt még csak nem is egy városban vagyok most ahol most van.
DE azért szeretem ha az emberről úgy alkotnak véleményt , hogy nem tudják /akarják tudni és meg se kérdezik az okát , hogy miért is nem lett még megcsinálva valami.
DE ez nem az én gondom. -
Ezt a kamerás trükköt már eddig is tudta a kamera.
Huhh, kicsit ömlesztve érkezett pár karakter.
[ Szerkesztve ]
-
én találtam pár uj menut és feature-t bár a minden napi használatban tényleg nem láttam még hasznát egyiknek sem.
Az emlitett win 10-11-el valo kapcsolodást még nem probáltam, de nem rosz ha van.
Van külön menu az AI-nak, ahogy nézem a jegyzetek a kamera és a galériában tud segiteni, hogy eltunteti a képekrol a felesleges embereket vagy kitalálja a hiányzo részeket a képről és igy tudsz jobb kompozciot kihozni a fényképeidből. .DE még nem ástam bele magam jobban, és még a kocsival sem tudtam kiprobálni az android autot.
Az mondjuk elég érdekes, hoyg amiota megvan ez a telefon azota nem sikerült a google playnek átálnia magyarországi régiora.
valahogy átált a német régiora mikor kit voltam a régi telefonommal és most mikor lecseréltem a telefont akkor azon ragadt nem a magyaron pedig ezzel a telefonnal nem voltam külföldön még. a play menuben meg hiába probálom a leirtak szerint átálitani magyarra nem történik semmi sem. különben is csak ugy engedi az átálitást, ha megadok neki valami fizetési metodust, pedig ezt nem irják sehol, hogy ehhez kötnék, csak anyni megkötés van, hogy egy évben csak egyszer lehet modositani és kb 48 ora is lehet mire átáll. de már 3 év is eltelt , hoyg kint voltam a németeknél azota sem állt vissza .
Nem is zavarna, ha néhány aklkalmazás nem sipákolna az miatt. kiirja , hogy a régiomba nem lehet letölteni , mert magyar app és a német régios playel nem engedi. ok, megoldon apk letöltéssel, de akkor minek a play áruház és nem is frissit automatikusan igy . -
válasz
szkaroly #473 üzenetére
Na azok miatt jobban tudnék rinyálni. Sorolni lehet, hogy mennyi felesleges számomra...
Több mint fél év alatt nem sok bajom volt ezzel a telefonnal és a szoftverével.
[ Szerkesztve ]
-
Nem vettem észre semmi "újdonságot", ami zavarna.
De még csak új appot sem találok rajta.
Leírod pontosan, Te mit találtál? Mi az, ami nem kikapcsolható? ( Be sincs kapcsolva...
)
Én egyedül a Win11-10-zel összekapcsolás megkönnyítését találtam, de ez sem aktív.Nem helytálló, hogy bármi rád lenne erőltetve. Inaktív szerintem ez is.
Vagy tendencia, hogy mindig kapsz valami új programot, mert én nem ...Mondjuk én Global ROM-on vagyok, mert ilyen készülékem volt.
[ Szerkesztve ]
-
HUNited
őstag
Milyen új bloatware vackok vannak? Látok itt pölö valami winfos kapcsolatot ami nem kikapcsolható. ti találtatik még valamit? Mondjuk az egész sziamiui egy bloatware boly. Mist komolyan minden frissítéskor azt kell vadászni milyen új kémprigramot erőltet kitörölhetetlenül az emberre, és ADBvel kell szenvedni?
-
nekem mindegy ,csak ezzel már menjen az Android auto a kocsimmal , a többi annyira nme számit.
-
-
-
én is most engedem rá a telepitést, remélem azért minden megmarad ahogy volt, a bejelentkezések az appokba meg hasonlok, mert nem mindegyket tudom, hogy mi a jelszo és eléggé gáz lenne most , hogy hogy szerzem vissza.
-
Most jön lefele az update.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
afi0903
aktív tag
A telefon 90W-os gyorstöltéssel tölthető nem gyári töltővel is?
Egy Asus 100W-os töltőt vennék elsősorban a laptopomhoz, ha igen a válasz a fenti kérdésre. Jelenleg Asus 65W-os töltővel képes a telefon gyorstölteni. Ezért feltételezem, hogy 90W-on is működne. De neten rákeresve egymásnak ellentmondó információkat találtam.Nekem standard beállításon rendes méretűek az ikonok.
(Settings -> Home screen layout -> Home screen layout -> Dense/Standard)Rendeltem kettő Nillkin tokot. Egy Nillkin Super Frosted Shield Pro-t és egy Nillkin CamShield Pro-t. Utóbbit ajánlom, nagyon stabilnak néz ki benne a készülék, szépen körülöleli a kijelzőt mindenhol és nem bumszli.
-
zombei
aktív tag
válasz
Graphics #459 üzenetére
Hát igen, elég gáz lett, szerintem ezt javítják hamar, mert nem hiszem, hogy lenne olyan akinek ez tetszik....
Ez az új bootloader nyitás igénylés is ez instant fa...zság, ahogy váltott éjfélre lehalt az app, hiába nyomtam én rá, kiírta, hogy próbáljam meg egy perc múlva, addigra meg természetesen betelt a limit... -
válasz
Graphics #458 üzenetére
Grr ez a kezdőképernyő elrendezés változtatás... Ez a sűrű meg standard egy kalap szar így...
[ Szerkesztve ]
-
De úgy nézem már volt, nekem csak most érkezett.
-
zombei
aktív tag
válasz
Tompika777 #456 üzenetére
Ikonok amire én is azt mondom, hogy ejjj hát ezt nem kellett volna, olyan mintha nem ilyen felbontásra lett volna tervezve, hanem kisebbre, és emiatt itt túl kicsi...
-
Tompika777
senior tag
Nos, én nem kicsit bánom, hogy frissítettem...
Ezek a kis ikonok és szinte olvashatatlanul kis betűk, plusz a Home gomb "programozhatóságának" elvétele eléggé rosszul érint... -
az tök jö, hogy 2 féle romot is irtak, hogy kijön a készülékre és erre egy harmadik verzio számu jelenik meg rá ,egy másik régioban.
Azért a xiaomi Telefonnál régebben legalkább is a MIX2S idejében, ha valamit mondak ,,hoyg megjön a készülékre akkor az a globálon mindenkinek egyszerre elérhető volt és nem valami indonéz meg fülöpszigeteki romot kellett cserélni ahoz , hogy megkapd .
Nem kellett hozzá bootloadereket nyitogatni, hanem siműán lejött OTA-n. gyári zárt loaderrel is. -
zombei
aktív tag
Indonézben is van hívásrögzítés, és csak a mi call dialer a különbség. Hát őszintén szólva ez az új beharangozott dizájn szerintem rosszabb lett. Ai kicsit jobban beépült. Az ikon méretek kicsit változtak, vagy kisebb lett, vagy nagyobb. (ez mondjuk nem tetszik, kb. olyan mint windowsnál a 100-125% nagyítás)
-
zombei
aktív tag
Kint van a 2.0.2.0-ás frissítés.
(Már csak egy indonéz rom hiányzik a boldogsághoz....)
-
-
szkaroly
senior tag
válasz
SamiCsillag #447 üzenetére
Voltak olyan hírek hogy az F6-ra a 2.0 nem jelenik meg, csak a 2.1 ami más modellekre most jön ki Kínában.
Poco F6
-
SamiCsillag
senior tag
Valakinek jött már a Hyperos2?
Nem vagyok frissítés mániákus, csak pár hónapja mintha olvastam volna, hogy erre a telefonra decemberben jön. Pár nap és február -
afi0903
aktív tag
Még nekem sem sikerült bootloadert nyitni. Ezért elhatároztam, hogy elkezdem belakni a készüléket, ha megérkezik rá a HyperOS 2. (Redmi Turbo 3-ra már több, mint 20 napja megérkezett.) Jelenleg UNPMIXM végű szoftver van rajta (global). Zárt bootloaderrel se stock EEA ROM-ra se más régiós ROM-ra (pl. Taiwan) nem tudom cserélni?
-
én nyugodt vagyok, úgyis megjön, csak decemberre volt ígérve picit elhúzódik
-
egy x6 pro 5g-re már megjött az uj rom, nálunk még semmi .
-
Csak jönne már ha felpiszkáltak vele.
-
[link]
Kiváncsi leszek, hogy ez minden Hyper OS2.0-én benne lesz e? egyébként érdekes, hogy itt már nem szerepel egy POCO sem, pedig decemberben lett volna esedékes. -
zombei
aktív tag
Állítólag ez állami szabályozás miatt volt, mert sokan hazai pályán a CN verziós telóra is rakták fel inkább a globál, meg a custom rom-ot egyből. (gondolom kevesebb a kém program a háttérben)
Elvileg az újabb CN régiós telókat emiatt már nem is lehet nyitni semmilyen módon.
-
Hawk02
aktív tag
-
Hawk02
aktív tag
Nekem a xiaomi community kb.2 hónapon keresztül mindig azt jelezte,hogy a kvóta elfogyott.
Én úgy kezdtem ,hogy beléptem a community-be.Ezután fejlesztői beállítások.OEM-feloldás,USB hibakeresés,Alapértelmezett USB-beállítás: fájlátvitel.
Wifi kikapcs,mobiladat be.
Mi Unlock-állapotban fiók telefon összekapcsolás,sikeres meglét után.Ha nem párosítaná a telefont a fiókoddal,próbálj meg a xiaomi fiókból ki majd belépni.(Nekem utoljára így sikerült a párosítás.)
MiUnlock tools és én ott kezdem a nyitást engedélyeztetést.(nem a communitybe kérem a nyitást)
Nekem 72 órát kellett várnom és utána tudtam nyitni a bootloadert.
Utána már mehetett fel a custom rom.
Nekem nem a az f6 van,de poco az enyém is.
Egy próbát megér.
Én mindig telefonszám és jelszóval lépek be a Xiaomi fiókba.[ Szerkesztve ]
-
afi0903
aktív tag
Nincs tapasztalatom ezen a telefonon custom ROM-mal.
Viszont ami nekem új infó volt és másnak is jól jöhet - ha régebbi készülékről vált és érdeklik a custom ROM-ok - hogy az emberek Telegramon gyűjtik a custom ROM-okat és nem XDA-n.
Official crDroidot erre a készülékre is fejlesztettek. -
zombei
aktív tag
Utánaolvasgattam Xda-n is, hát elég kevés a sikeres nyitás, meg főleg régebbi telók, ahol tényleg volt Miui-s rom is korábban. Megvárom a 30 napot, aztán csak sikerül igényelni a nyitási engedélyt.
ktmt: Én egyenlőre hagynám a stock rom-ot, ha csak nincs valami funkció amit nagyon hiányolsz. Itt még bőven jön funkció frissítés is.
-
ktmt
aktív tag
Csatlakoztam a klubhoz. Várom a három napos hitelesítést, aztán bootloader unlock request. Milyen custom ROM-ot ajánlatok, X3 Pro-n nekem CrDroid volt.
-
afi0903
aktív tag
Több megoldás van. Talán HyperSploittal legegyszerűbb, mivel az tartalmaz egy régebbi Settings verziót, így ott már nem kell manuálisan az apk-t letölteni és telepíteni. Itt egy részletesebb leírás. Ha sikerül, akkor HyperOS-es követelményeknek nem kell megfelelni [ha jól gondolom ez a 30 napos fiókot és az unlock engedély megszerzést jelenti], de a régi MIUI-osoknak igen [pl. x óra várás].
A HyperSploit a Xiaomi-HyperOS-BootLoader-Bypass-re épül, de automatizálva van. Utóbbival nem próbálkoztam. Termuxban is van Bypass HyperOS Restriction opció. -
zombei
aktív tag
-
zombei
aktív tag
-
afi0903
aktív tag
Nekem azóta 10 napra letiltották a próbálkozási lehetőségem account error hibaüzenettel. Utána nézve ezt akkor szokták, ha 30 napig nem volt eszközhöz csatolva a fiók. Szerintem itt elsősorban az lehetett a gond, hogy eszköz az be volt jelentkezve a fiókba, de telefonszám nem volt hozzá csatolva. (Persze azt sem zárom ki, hogy nézik, hogy tényleg saját legyen a fiók.)
Régió változtatásban a support sem tudott segíteni.
-
Ma reggelre jött frissítés, de nem a hyper os 2. Csak a biztonsági, most 1.0.12 re frissült. Amúgy azt be lehet valahogy állítani hogy ne telepedjen vagy induljon újra a telefon minden ilyen frissítés után? Mert tök rossz hogy reggel úgy kapcsolódik be, hogy kéri a pin kódot és csak azután áll fel a rendszer. Gondolom így nem jön semmi értesítés és talán még az ébresztő sem működik. Az meg így a meló kezdeshez nem ártana ha nem aludnék el.
-
afi0903
aktív tag
zombei Köszi, megnéztem!
Na most ott tartok, hogy egy barátom megosztotta velem a 30+ napos magyarországi fiókját.
3 különböző operációs rendszeren, 3 különböző programmal próbáltam (több fiókkal is):
- Windows 11 -> Hivatalos Mi Unlock
- Ubuntu -> HyperSploit
- Android -> Termuxon belüli MiTool
Meggyőződtem róla, hogy a telefonomon mindenképpen ellenőrzi, hogy megkaptam-e a nyitási engedélyt. ["Device forced to verify, you're out of luck" / "Please add your account in Settings > Developer options > Mi Unlock status", ahol meg a Mi Community appbe irányít tovább.]
Mindenesetre 30 nappal közelebb vagyok a nyitáshoz, szóval a részcél megvan.Mik a tapasztalatok, mennyire nehéz a 2000-es nyitási kvótába bekerülni? Note 13 Pro+ topikban olvastam 2 hosszabb idejű sikertelen próbálkozást. Ez mennyire általános?
-
afi0903
aktív tag
Ma megérkezett a Poco F6-om. Global ROM-os: 1.0.3.0.UNPMIXM. Xiaomi.eu ROM-mal fogom majd használni, addig nem tervezem belakni.
Ehhez bootloader nyitás szükséges. A Xiaomi Accountomban még korábban átállítottam a régiót Kínára, ezt sajnos nem tudom módosítani. Így a "The place where the account is registered does not match the place where the phone is sold." hibaüzenetet kapom. Mi.com validálása szerint is global a készülék. Írtam a magyar és global supportnak is hátha át tudják állítani a fiókom régióját.
Addig is létrehoztam egy új fiókot magyar régióval. HyperSploit v1.0 ezzel a fiókkal azt írja, hogy "Device forced to verify, you're out of luck".
Ha valakinek van valami ötlete, hogy ne kelljen az új fiókkal 30 napot várnom a bootloader nyitás kérésére, azt örömmel fogadom.A régi fiókommal a Xiaomi Community appban az "Application quota limit reached please try again after..." hibaüzenetet kapom. Holnap a megadott időpontban újra próbálkozok. Ha a kvótán belül lennék, akkor is gondolom bezavarna a kínai régió. Vagy nem?
Ha a fiókomhoz Kínát ír régiónak és e mellé elérném az 5-ös szintet a Xiaomi Community appban, akkor tudnék nyitni CN készülékeket? Vagy milyen más feltétele van még?
Érkezett hozzá egy Poco F6 Pro Nillkin Super Frosted Shield Pro tokom is. (Miután kiválasztottam, hogy F6 tokot kérek, kiválasztottam, hogy Euróban akarok fizetni és ezután automatikusan visszaugrott az alapértelmezett F6 Prora.) Ez eladó.
spiky03 Szívesen!
VW Köszi!
-
-
[link] az F6Pro már megkapta, kiváncsi vagyok mi mikor kapjuk meg, ugy látszik egy honapot csuszott a dolog, mert novemberre volt a pro és decemberre a sima.
-
. . .
-
zombei
aktív tag
Na ma reggel nekem is sikerült rendelni egyet. Megy végig a Big Sale, de szerintem csak X darabot enged naponta rendelni, utána meg azt írja elfogyott, pedig a sima oldalról nézve tudnál rendelni ~80-100 dollárral többért.
[link] - itt a felsorolt cuccok közt találtam meg, és reggel 9 -kor indult újra az akciós időszak. Holnap reggel meg valami Winter Sale indul, úgyhogy aki akara próbálja hamar, vagy holnap figyelje majd.
~282$-ért ütöttem le az 512-est.
[ Szerkesztve ]
-
gegsite
tag
válasz
Tompika777 #406 üzenetére
Nekem indonéz romon meg ilyen jött... A leírás nagyon specifikus!
CNC marás, 3D nyomtatás. Akksi időre, és uptime-ra gyúrok.
-
Tompika777
senior tag
EU verzióra nekem most jött egy ilyen : 1.0.9.0.UNPEUXM
Szóval ebből már HyperOS 2.0 az igérttel ellentétben az idén már nem lesz. -
afi0903
aktív tag
Már nincs. Xiaomi Planeten volt. Kértem email értesítőt. Az értesítő megérkezése után 20 perccel vettem meg, ekkor 512-esből már csak fekete színű volt. Erre rá 10 perccel elkezdtem ide írni, hogy akciós, de az üzenetet nem küldtem el, mert akkor már elfogyott.
Ilyen áron ez a második kör volt. (Elsőről lemaradtam.)
Ajánlom az email értesítőjüket, hátha lesz a közeljövőben még hasonló akciójuk. -
afi0903
aktív tag
Tegnap egy kis ideig Alin újra akciós volt az F6. 261 Euróért (108 000 Forintért) sikerült megrendelnem a 12/512-es verziót. Poco M3-ról jövök, ami 4 évig kiszolgálta az igényeimet.
Eddigi kérdéseim:
1) Gyárilag műanyag fólia van rajta?
2) A kamerára is érdemes üveg fóliát venni vagy oda teljesen felesleges?
3) Xiaomi.eu-s ROM-on minden OTA-s frissítés után az adataim megmaradnak, de a root (már ha korábban rootolva volt) elszáll, igaz?
4) Messenger értesítés késés xiaomi.eu-s ROM-on is van? Van rá megoldás?
5) A modellre elérhető custom ROMok hol vannak gyűjtve? Régen xda-n voltak, de ott csak kevés van felsorolva. Itt pl. nagyobb a lista. Telegramon kéne valahol rátalálnom?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megint ár-érték bajnokot avathatunk a Xiaomi Poco szériájában vagy idén nyáron félrecsúszik valami?
- Mikrotik routerek
- Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Külpolitika
- Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...