Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz sinick #91818 üzenetére
Az enyém is az volt (TV műszerész), lehet, onnan maradt meg a fejemben még. Meg a középsuliból amikor '93-ban, elsőben még 12"-os katódsugárcsöves FF monitorokon tanultunk, napi 4-6 órát informatikát (annak köszönhettem a szemüvegem)
De ma már szinte senki nem használja ezt a kifejezést.www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
BBéci
legenda
válasz sinick #90935 üzenetére
Csak azt akartam jelezni, hogy viszonylag gyakori eset a túl erős jel miatti probléma. Az a lényeg, hogy mindent megoldottál!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
sinick
senior tag
válasz sinick #90931 üzenetére
Sziasztok!
A tévében a DVB-C (és T) ki volt kapcsolva, az csak gyári állapot visszaállításával kapcsoltam vissza. Visszaállítás, régikód magyarra állítás, majd hangolás. Újraindult a tévé és jött a pánik, mert a jelerősségem ugyan 100-as, a jelminőségem viszont 0-10 között ugrált és minden tévécsatorna nincs jel felirattal fogadott. Splittert, ilyen olyan toldót kivettem, azaz maradtak a csak digis kábelek és berendezések, eredmény ugyanaz. Gyári állapot, majd analóg adások, dettó rosszak. Digi hibabejelentő, felvették hibára, majd jönnek. Aztán kínomban bekapcsoltam a tévében a jelcsillapítást és csodák csodájára helyreállt a rend. Splitterek, toldók vissza, majd gyári állapot, majd csak C tunert állítottam be. Minden fasza, hibabejelentőt lemondtam. (20 évig azzal szívtam, hogy általában gyenge 82 dB alatti az antennajel, főleg splitterek meg toldók beiktatása után. Erre meg az volt a baj, hogy túl erős!)
Köszönöm a tippeket: sinick
-
peti85
senior tag
válasz sinick #90926 üzenetére
Nekem az P50S10E-n csak akkor használható a DVB-C tuner, ha nem Magyarországot, hanem mondjuk Svédországot választom régiónak. A nyelv lehet magyar.
HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
sinick
senior tag
válasz sinick #90926 üzenetére
A DIGI kábeltévés topikban is megkérdeztem. Úgy rémlik a tévé hátulján az atnennánál mintha csak "analog" felirat lenne, de az nem biztos, hogy a tuner!
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz sinick #90862 üzenetére
Magam sem vezethettem volna le szebben - maximum a mértékegységeket (Wh) kurtítottad meg itt-ott.
Egyetlen dologra hívnám fel a figyelmet mégis, ami miatt lehet létjogosultsága az áramtalanításnak és ez nem a spórolás (mert spórolni a fentiek alapján egyértelműen nem lehet ezzel, sőt, csak kiadást generálni): a villámlások elleni védelemre. Amennyiben viharoktól sújtott térségben él az ember, akkor bizony a TV létét mentheti meg a rendszeres (nyári időszakban akár naponta is megeső) áramtalanítás - kiegészítve azzal, hogy nem elég pusztán a hálózati feszültségről leválasztani a készüléket, de a COAX-kábelt (és adott esetben a LAN-kábelt) is ki kell húzni, mert bizony az ezeken keresztül érkező túlfeszültség is megölheti a készüléket.KTTech kolléga ugyan már többször leírta itt is, hogy illúzióink ettől függetlenül ne legyenek: másodlagos módon, még kihúzott kábelek mellett is tud olyan többletfeszültség indukálódni a TV-ben egy közeli villámlás hatására, aminek következtében elhalálozik, de ha másra nem, akkor arra jó a nyári áramtalanítás, hogy a viharos időszakban lehet, hogy ez menti meg a féltett TV-nket. Én a korábbi Panasonic plazmáimat - hasonló okból kifolyólag - rendszeresen áramtalanítottam, a legidősebb lassan 15 éves lesz, köszöni szépen, mai napig gond nélkül működik még ennyi áramtalanítás mellett is.
Get Moded!
-
tobias40
veterán
válasz sinick #90862 üzenetére
Na ez egy jó számolás,meggyőztél!
Én is így gondoltam hogy a nézési időt fogjuk csökkenteni,ami nem lesz nehéz mert a nyáron az asszony is többet volt itthon mert pedagógus,meg én is többet néztem átlagban mint kellett volna.
Mondjuk télen meg azért nézzük többet mert 4-kor sötét van és mit csináljon sz ember mint tv-t vagy filmet néz!Én sem vagyok híve a teljes kikapcsolásnak,minden eszköz vagy készenlétben megy vagy "teljesen",ezek a droidos boxok amiket sosem kapcsolok le és a telekomos iptv stb-je.
-
BBéci
legenda
válasz sinick #90877 üzenetére
Természetesen a topiklakókról volt szó és nem az általad említettek miatt.
Inkább azért, mert a plazmát vásárlók igényesebbek a képminőségre, házimozisok, filmkedvelők és e hobbijukhoz szükséges a képmegjelenítő. Nem véletlenül használtam ezt a szót, ugyanis sokaknak nem volt, nincs tévé előfizetése, csak DVD-, BD- vagy médialejátszó szolgáltatta a néznivalót.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz sinick #90869 üzenetére
Annak tartom, tehát ez szubjektív vélemény, nem ex cathedra kijelentés.
Nem lehet azt mondani, hogy neked megy az értő olvasás, netán a sok tévénézés következménye?
Nem azt írtam, hogy a mi figyelmünket elvonja, hanem azt, hogy kizárólag akkor van bekapcsolva a tv, amikor valami műsort odafigyelve nézünk. Ebben értünk egyet.
Azt sem írtam, hogy buták vagytok! Butaságnak tartom a tévé háttérzajnak működtetését. Pláne az óránkénti 3-4x 8-10 perces reklámblokkok miatt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
jegenye77
addikt
-
BBéci
legenda
válasz sinick #90866 üzenetére
Melyik része merész?
Nem engedném a 10 év alatti gyerekemet napi szinten 1-2 óra hosszat tévét nézni. Viszont olvashatna ugyanannyit, azt támogatnám. Az igazi, elhivatott pedagógusok döntő többsége ugyanígy gondolkozik és nyilatkozik.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Rivaul
addikt
válasz sinick #90837 üzenetére
Nah b@ssza+
Akkor nem egyedi eset. Reméltem hogy nem ilyen tragikus a helyzet. Nekem csak hdmi-s boxom van. Próbáltam a gyerekek ci kártyáját bele tenni de azzal sem mozdult. Akkor ezt cseszhetem. Remek. Azért köszönöm szépen a segítséget.Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
BBéci
legenda
válasz sinick #90367 üzenetére
Köszi!
Talán elboldogulnék vele, de feleségem semmiképpen, ő ragaszkodik a nyomógombokhoz, a telefonját semmi másra nem hajlandó használni, kizárólag beszélgetések lebonyolítására.
Számomra is elengedhetetlenül fontos, hogy ne kelljen levenni a tekintetemet a tévéről, vakon tudjam kezelni a távirányítót.A csatornaváltóra FBS-sel ragasztottam alumínium fóliát, nem vettem le róla a papírt, eddig sikeresnek tűnik. Pár percig fújtam hajszárítóval, hogy stabilizáljam utána összeszereltem, mert nem volt türelmem kivárni a teljes száradást. Működik.
Beszéltem a Kerekes utcai üzlettel, holnap megyek hozzájuk és veszek egy korongokból és ragasztóból álló szettet.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz sinick #90357 üzenetére
Holnaptól napvilágnál lecsiszolom egy gombról a fekete felületet, utána szilikonos ragasztóval próbálok rögzíteni alufóliát. Hátha...
-
-
Ispy
veterán
válasz sinick #86274 üzenetére
Én kb 10 éve csak harmonyt használok, nem is tudnék már mást elképzelni, mindent tud kezelni, aminek IR jele van, és manapság már egy ultimate one viszonylag korrekt áron meg lehet venni, nekem is ez van most.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
DM-Fan
Topikgazda
A Harmony-val mindent tudsz vezérelni, amit a gyári távval, ahogy azt M_AND_MS kolléga is írta előttem. Kiteheted az LCD-kijelzőjére a gyakran használt funkciógombokat, de akár bármelyik fizikai gomjára is programozhatsz bármit. De nem ettől zseniális távok a Logitech távjai, hanem az activity-k felprogramozásától és a makrózástól. Érteni kell a felprogramozáshoz és a finomhangolásához, kibkell tapasztalni, ahhoz kell azért IQ, lehet arra kell néhány nap, mire tökéletesre csiszolod, de utána a használata már egy 5 éves gyerek számára is pofonegyszerű és minden komplex művelet egyetlen gombnyomással elvégezhető. Soha semmilyen más gyártó távját nem javasoltam senkinek, csak ezt.
Magam hamarosan váltok a 600-asról Harmony Utlimate-re, ami már érintőkijelzős és amihez már jár HUB is, meg extra blaster-ek (pl. ha szekrényben, vagy csak simán takarásban is van vezérlendő eszköz, amire alapból nem lát rá az IR) amivel akár RF-en, vagy wifi-n keresztül, applikációval is vezérelhetsz minden eszközt, még akkor is, ha semmilyen hálózati kapcsolatra nem képes a klienseszköz, mert a HUB kapja csak wifi-n az ukázt a telefontól/tablettől, de az eszközök felé már IR-en adja tovább. Szóval szerintem csakis Harmony. Nem olcsók a távjaik, de verhetetlenek. Úgy 250.000 eszközt tartalmaz az adatbázisuk (ennyit tudnak séróból vezérelni), de ha mondjuk egy 60 éves eszközt mondjuk nem ismerne, akkor meg megtanítod neki az eredeti távval a parancsokat. Anyaghasználatot tekintve is nagyon jók, a gombok elrendezése is abszolút letisztult, logikus.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
tobias40
veterán
válasz sinick #86282 üzenetére
Nekem mindhárom bejön,leginkább a 650-es és a 785,de a 600-al sem volt semmi bajom max annyi hogy az egyik gomb már nem érzékel mindíg de ez 3 év használat után már elfogadható.
Most a 785-t használom,(tesztelem) egy ami nem tatszik rajta hogy "hangos" a gombja a 600-ok sokkal csendesebben kapcsolnak.Gyakorlatilag mindenre megtaníthatók amire eddig nekem kellettek.
Teljesen kiváltható az összes gyári táv![ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz sinick #86281 üzenetére
Nem, az csak mellékesen szóba került, én ezt használom azóta is, megszoktam: [link]
Mint például, de nem innen rendeltem, az a link már nem él:
https://www.ebay.com/itm/282694674867
De ahogy írtam, ez csak tanítható, üres adatbázissal érkezik.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
tobias40
veterán
Nekem vagy egy 600-as ,650-es és egy 785-öe Harmonym és mind tökéletesen teszi a dolgát.(tv,erősítő 2 db média pléjer)
A beállítás el tart egy darabig amíg mindent úgy csinál ahogyan szeretnéd de utána vmi csoda!Mindenkinek ajánlom,persze csak annak aki hajlandó vele elmolyolni az apró beállításokig!
[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
Hello,
Nekem harmony 650 van. Nem szeretem, és párom sem, nem is használjuk már egyáltalán.
Én féláron sem venném meg újra.
A véleményem nem egyedi eset, olvastam már itt több embertől is hogy nem jött be nekik. Javaslom, hogy próbálj ki egyet, mielőtt kiadsz érte több mint 20ezer ft-ot.Ja, Kernel linkelt itt régebben egy univerzális távkapcsolót ami a harmonyhoz képest fillérekbe kerül, mégis elég jó tapasztalata van vele. Inkább egy olyan, mert ha nem jön be, akkor csak 3ezret dobtál ki az ablakon, nem húszat.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Szilikonguminak az a lényege, hogy lágy legyen, lágyító szilikonolajjal adalékolva, ami néha ki is válhat belőle. A gyári tartozék távszabályzók ilyenek szoktak lenni, egy darabból öntve, a Panasonic pedig nem is számít rossz minőségnek egyébként.
De mindegy, ha lepusztult, akkor lepusztult, viszont némelyik távszabályzó még hibás állapotban is fontos tud lenni, más típusoknál, ami esetleg nehezen beszerezhető. Amíg csak a gumilap hibás, még mindig lehet róla "adatot menteni", tanítható távszabályzóra. Meg azért sem érdemes kidobni, mert szakember által javítható egyéb hibája is lehet, utána szintén következhet a tanítás, bármilyen lestrapált.
A hibás gumi helyett ideiglenesen aktiválható egy másikból kivágott darabbal, a tanítás idejére.
Meg az is egy módszer, hogy az eredetit nem használni egyáltalán, én is jobban kedvelem a tanítható távszabályzót, ami több készüléket egyben kezel. Ha valami cserélődik, csak átkonfigurálom.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
sinick
senior tag
válasz sinick #86141 üzenetére
Már a Digi-s topikban is előjött a téma.
-
BBéci
legenda
válasz sinick #76031 üzenetére
"Persze nem közvetlenül a HDD-ről, hanem a tévé médiaszerver szolgáltatásán (DLNA-n) keresztül. Azon kersztül még a tuneren jött jelet is élőben nyomja bármire. "
Ebben a felállásban a TV játssza le a felvett műsort, csak a megjelenítés történik másik készüléken.
-
anonym1s
őstag
válasz sinick #76045 üzenetére
Kossz a leirast.
Probaltam ezt is tegnap, de nem mukodik. Nem fer hozza semmi a tv altal felvett fajlokhoz, csak latjak hogy ott vannak, de nem lehet sem lejatszani,sem menteni oket.Itt egy kepp az egyik fajlrol. Gondolom a hely lenne az url, de ezt beirva a halozati musor megnyitasba a vlc kiirja hogy a bemenet nem nyithato meg.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz sinick #76047 üzenetére
A MinDigTV-nél is van bekapcsolható TXT-felirat, rendesen írja a képhez a magyar vagy angol szöveget, amikor van. Fekete alapon, jó csúnya betűkkel, persze ez készülékfüggő is. Alapértelmezett nyelv a menüben állítható, aktiválható. Van olyan set top box, ami beüzemelés után alapból írja ezeket a ronda szövegeket, úgy kell külön kilőni.
A kábeles DIGI legtöbb adója kártya nélkül nézhető. A csak kártyával fogható adások rögzített anyagai azonban jogvédettnek minősülnek, kíváncsi lennék, hogy az is streamelhető DLNA-n?
-
anonym1s
őstag
válasz sinick #76031 üzenetére
Hali.
Nekem gt50 van de nekem dlna keresztul sem jatsza le a felvett musorokat. Probaltam laptoppal (win7), androiddal, es media lejatszoval. A tartalmat (felvett musorokat) eleri mind, ki is irja a fajl hosszat perc/masodpercben, de egyik sem jatsza le.
Elarulod hogyan csinalod hogy neked lejatsza, es meg rogziteni is tudod a gepre? -
BBéci
legenda
válasz sinick #76023 üzenetére
Elméletileg, amit egy GT60 rögzített, azt semmi más nem tudja lejátszani, egy ugyanolyan GT60 sem. Tudtommal a gyakorlatban is így működik.
-
Il Dottore
tag
válasz sinick #72207 üzenetére
Ebből nem világos mi a lényeg..
Nálam nem meghatározott számú led felvillanás van, hanem folyamatosan villan fel,A szoftverfrissítés után hagytam, aszittem a frissítés része, de nem, legalább egy fél órát villogott az előbb említett időközzel, szóval ez nem halál szerintem, főleg amiatt is, hogy beindul és gyönyörűen megy..
HAF 932 Advanced, Gigabyte GA-X99-Gaming 7 WIFI, i7 5930K 3.50GHz+BeQuiet Dark Rock 3,Gigabyte GTX 980 4GB G1.Gaming, Kingston DDR4 16GB/2800 KIT HyperX Predator, be quiet! Dark Power Pro 11 850W, Samsung 512GB 850 PRO+ 4xSeagate 4TB, 1xSeagate 8Tb Archive, Razer Mantis Control+G1, Samsung TA750.
-
Il Dottore
tag
válasz sinick #72199 üzenetére
A piros led villog, 2mp villanás, fél másodperce látszik (ilynekor folyamatosan ég), elaszik, majd újra 2mp múlva felvillan fél mp-re
HAF 932 Advanced, Gigabyte GA-X99-Gaming 7 WIFI, i7 5930K 3.50GHz+BeQuiet Dark Rock 3,Gigabyte GTX 980 4GB G1.Gaming, Kingston DDR4 16GB/2800 KIT HyperX Predator, be quiet! Dark Power Pro 11 850W, Samsung 512GB 850 PRO+ 4xSeagate 4TB, 1xSeagate 8Tb Archive, Razer Mantis Control+G1, Samsung TA750.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz sinick #62757 üzenetére
"Gravitációt half OU-ba és half SBS-be"
Azt nem értem, hogy az milyen release lehet, mert hivatalosan majd csak február 25-én fog megjelenni.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Viktor81
senior tag
válasz sinick #62239 üzenetére
Szia !
Ne haragudj, nem akarnok vitatkozni, de arra nyugodtan merek fogadni (akar nagy osszegben is), hogy nem kapsz a GT60-hoz eredeti taviranyitot 4 ezerert...
Ha 24-et irtal volna, meg akkor is azt mondom, "barati" aron adjak... Nincsen jelentosege, csak gondoltam leirom, hogy itt valami felreertes van. (4 ezerert a kb. Videoton CRT-hez lehet taviranyitot venni, ami meg a sajat "gyari" taviranyitojatol is olyan messze van, mint Mako Jeruzsalemtol...)Viktor
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz sinick #62236 üzenetére
Egyébként biztos, hogy vezérlik egymást a TV-k távirányítói, nekem anno a PX80 távja is vezérelte a G20-at, illetve a G20-é is gond nélkül a VT60-at, sőt, amíg a Harmony-t nem programoztam át a G20-ról a VT60-ra, addig is vitte a VT60-at. Viszont ahogy kolosszus87 is írta: nagyon sok GT60 funkciót nem tartalmaz az X60 távja.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kolosszus87
senior tag
válasz sinick #62236 üzenetére
Nem erőltetném a távirányító cserét még ha kompatibilisek akkor sem , egy rakás funkció nincs az X60 távján ami a GT60-én van (pl. 3D), értelem szerűen azért mert az X60 nem tudja azokat.
[ Szerkesztve ]
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz sinick #57909 üzenetére
"A fekete nagyon fekete, a fehér meg nagyon fehér pontosabban fényes. Ez nem minden csatornán (digi dvb-c) illetve nem minden videónál (720p/1080p mkv-k Mede8er 100-esen) van így."
Ez teljesen természetes dolog, eltérő minőségűek az anyagok, források. Emiatt a gammát ne állítsd 1.8-ra, kalibráltasd be inkább, ahogy írtad is és nem lesz gond! Ami gyengébb minőségűnek hat egy kalibrált kijelzőn, az bizony az is! Ezek miatt ne rontsd el a referencia-szintű anyagokat, mert pl. ha BD-t nézel, akkor nem sok problémával fogsz szembesülni. De a minőségi DVB-C HD-adók is zömében igen jó képet adnak.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz sinick #57499 üzenetére
Ez azért van, mert nem hoztok létre saját csatornalistákat, ahová berendeznétek a csatornákat, hanem az "Összes DVB-C csatorna" listát használjátok. Ha lementetek külön listákat, ahová átemelitek és tetszőleges sorrendbe rakjátok a csatornákat, akkor ott nem is fog változni a sorrend akkor sem, ha a főlistát újraszkenneli a TV. Ezt sokszor leírtam már korábban is, pl. itt, de számos más helyen is. Használjátok a keresőt!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
oncsi
őstag
válasz sinick #57499 üzenetére
Délelőtt frissitette a csatornákat. Persze minden beállitott sorrend elveszett. A csatorna listában elmozgatottak, és a kedvencek is. 1 óra alatt visszaraktam. De most este meg jött az AXN is.
Ujra frissit, és megint minden elveszett. Miért? A kedvencek meg megint üres lett.
Sebaj, mert asszonyt kitanitottam hogyan rendezze át. Innentöl automatice a helyreállitásKinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
sinick
senior tag
válasz sinick #57133 üzenetére
Ez a "Csatornalista frissítése" érdekesen működik, nekem bizonyos eetben kinyírja.
Mai napoon annyi történt, hogy Digin a DCB-C-n mai napon megjött az AXN Black és AXN White. Megint érdekesen viselkedett a csatornalista frissítés. Jelzett a tévé, hogy új csatornát talált. Leokéztam, hogy frissítsen. Végigment, lementette. Az első 3 csatornát (M1, M2, M3) megint behajította valahova a 30-asok közé összevissza és az 1,2,3 helyre a 4,5,6-ot tette. (Még szerencse, hogy csak ez a három... lassan agyvérzés kerülget. )
-
Neszójábe
senior tag
válasz sinick #57290 üzenetére
Nem tudok jelenleg olyan bankot, aki ne hárítaná tovább az illetéket. Esetleg küldhetnél egy linket a hirdetményről, amiben vagy, kíváncsi lennék.
(#57306) nightshadow: erre nem számítottam... Arra viszont igen, hogy talán meg kéne várni a teszteket, mielőtt ódákat zeng a sajtó néhány demó kép láttán... Lehet, hogy fogok még samu plazmát venni...
[ Szerkesztve ]
Peace
-
zolee3000
tag
válasz sinick #57296 üzenetére
Ne érts félre, szerintem is vannak azért hasznos funkciói is a TV-s smart rendszereknek, meg a cél, ami felé törekszenek a gyártók/fejlesztők alapvetően jó, csak jelen állapotában még nagyon gyerekcipőben jár az egész. Ezért nevetséges, mikor úgy promotálják, mint valami világmegváltó, korszakalkotó valamit. Pedig csak arról van szó, hogy a TV is közvetlenül tud csatlakozni a webre, így pl. a YouTube videók nagy képernyőn való megtekintéséhez már nem kell a TV-t valamilyen számítógéphez kötni. Aztán van még jó pár applikáció, amik többsége játék, vagy szimplán ökörség, esetleg olyan hasznos regionális tartalom, amit az adott országon kívül sehonnan nem érhetsz el. Ja, és el ne felejtsem a belső médialejátszót, ami szintén úgy van tálalva, hogy most aztán elég egy pendrive-ot rádugni a TV-re, oszt' máris kész a házimozi.
-
dgabro
tag
válasz sinick #56690 üzenetére
hm ez érdekes, kipróbálom kiváncsiságból, köszi
(#56689) Gabor970:
eddig én is maradéktalanul elégedett voltam a régi beépített lejátszójával, ezért is furcsa és "zavar", hogy ez így viselkedett, mert eddig válogatás nélkül lehetett lejátszani akármit.
--------------
Nem kell félre érteni, igyekszem helyén kezelni ezt a belső lejátszó dolgot, csak ez olyan furcsa dolog volt számomra, hogy találkoztam olyannal amiben egy picit jobb lenne a régi?
Persze a méretbeli növekedés, meg a kép is tetszik, apróság ez, és értem, hogy ilyen szempontból elhanyagolható, hiszen venni kell hozzá egy külső lejátszót, de hát na.
Mivel kiszolgált a régi belső lejátszó is, csak azért akartam eddig venni hozzá külsőt, hogy megtapasztaljam mennyivel jobb azzal, és mert elhiszem, hogy jobb lesz (meg ez a TV talán tényleg megérdemli már), de így, hogy már lassan kötelező is mellé, egy kicsit lentebb szállt a prémium lelkesedésem a TV irányába (attól függetlenül, hogy a képet kell nézni, én nem bántam volna ha a mellék szolgáltatások is maradéktalanul kielégítik az én alacsony igény szintemet
-
janos666
nagyúr
válasz sinick #55422 üzenetére
"egyelőre normál mód szerkesztve: kontraszt 50-ről 45-re,fényerő 0-ról -5-re"
Tedd be szerencsétlent Cinema módba. Sokkal jobb, mint a Normal és maga a képmód nem terheli jobban vagy kevésbé a panelt.
A képvisszamaradást érdemben két dolog befolyásolja a képbeállítások közül: a [Kontraszt] és a [Panel fényerő]. Utóbbi nagyon egyszerű, ha nem süt a nap a szobába, akkor 2D-re elég az Alacsony is. A Kontraszt-ot pedig állítsd be alulról közelítve érzés szerint, hogy kellemesen világos legyen a kép.
Ha nem adsz neki elég Kontrasztot, azzal csak feleslegesen csökkented a felhasználó élményt, másrészt úgymond "lassabban járódik be". Új korában sem árt neki önmagában a magas Kontraszt (még a maximális se, ha valamiért az kéne, bár azt nem hiszem), csak olyankor van szerepe, ha közben statikus képelem is található a kijelzőn (szóval 16:9 arányú tartalmakat, fix világos logó nélkül a 0. perctől is nézhetsz 100/100 Kontraszt-on és Magas [Panel fényerő]-n is, ha meg akarsz vakulni, magának a készüléknek nem árt, az RTL Klub logó viszont 50/100-on és Alacsony panel fényerőn is beragadhat nem csak a 100., de a 2000. vagy 12000. üzemórában is).[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kutya topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest