-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márk
senior tag
válasz Gigi01 #84797 üzenetére
OK, hogy télen várni kell a lehetséges páralecsapódás miatt, teljesen egyértelmű.
De nyáron (most szerintem az van ) elvileg ilyen gond nem lehet.
Én legszívesebben azonnal dugnám...... , feltéve ha nem lesz neki baja.
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
Márk
senior tag
Hülye kérdés ON:
A plazma tv-nek is kell pihenni (állva történő) szállítás után mint mondjuk a hűtőnek, vagy rögtön lehet bedugni az áramba és tesztelni?
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
Kernel
nagyúr
válasz ati888 #84785 üzenetére
Ne zavarjon, mert ha úgy tervezték, hogy annyit bír a tápegység, illetve a kijelzőt meghajtó panelok, akkor korlát nélkül úgysem bírná kihajtani a full fehéret.
De nem tudom, annál a típusnál hogyan működik, mennyit bír, mindenesetre megemlíteném a múltkori hozzászólásom, ami talán elsiklott a sok játékos hozzászólás között.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Dave567
addikt
válasz MasterMark #84791 üzenetére
Mekkora egy monitor input lagja?
-
Dave567
addikt
1 hónap Garit ad a tévére, nem sokat használtam még a tévémet, de korrekt srác.
Más: Teljesen fölöslegesen vitáztok, Gamhez gamer monitor való, akár 144hz-es is, 5 vagy 1-es input laggal.
Persze ez PC-re vonatkozik, a konzol meg más, ott nagyobb lag is elég.[ Szerkesztve ]
-
ati888
senior tag
válasz MasterMark #84786 üzenetére
Csak zavaró hogy tudná, de le van szabályozva
-
ati888
senior tag
ST50-nél a gyenge teljes képernyős fehéret nehezen szokom meg. Kipróbáltam a "fehérmosást" és érdekes módon ott a fél képernyős fehér sáv szinte tökéletesen fehér.
Ati
-
Márk
senior tag
válasz balisz #84783 üzenetére
Szerintem én egy GT60/VT60 szintű feketével teljesen ki fogok tudni egyezni.
Már az UT50 feketéje is már majdnem jó, akkor annak az egyharmada (0,009 vs 0,003 cd/m2) szerintem nekem teljesen jó lesz.
Közben találtam egy ilyet, ezzel fogom tesztelni a Pio-t.
[ Szerkesztve ]
-
balisz
senior tag
Gyakorlatilag minden tekintetben jelentős erőlelepés lenne, igen. Jobb fekete, finomabb ditherelés, jóval visszafogottabb ABL, tisztább mozgásmegjelenítés. Nem mintha az UT50 ne lenne kristálytiszta egy BFI nélküli LCD-hez képest, de azért ha figyeled akkor láthatsz zajosodást mozgásnál, a Pio még egy fokkal tisztább. OLED feketét viszont ezért ne várj, még ez is plazma, ha sötét szobában nézed akkor hozzá fog szokni a szemed és sötét jeleteknél látni fogod, hogy nem totál fekete a fekete. Ha láttál 60-as GT-t vagy VT-t, akkor kb. arra a szintre számíthatsz.
[ Szerkesztve ]
-
Márk
senior tag
válasz balisz #84781 üzenetére
Köszi!
Azért jól sejtem, hogy az UT50-hez képest hatalmas lesz a különbség a Pio javára (itt jegyezném meg, hogy az UT50-nel sincs semmi bajom, csak egyszer szeretnék látni valóban igazi sötét feketét)?
-
balisz
senior tag
Kicsit azóta átírtam, mert eszembe jutott a pirosas elszíneződés. A floating black ellenőrzésére valami olyan sötét jelenet jó, amiben azért néha vannak világosabb "objektumok", általában így látszik a legjobban. De ne ezen aggódj, még soha nem láttam vagy halottam ilyenről Pio esetén, ez Pana "feature" volt, jól bele is égett az emberek emlékezetébe. A elszíneződésnek meg bármilyen feketén látszódnia kell.
[ Szerkesztve ]
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
A Pioneer PDP-LX5090 plazma tv-nek van-e floating black issue-ja, mint ami volt a Panasonic G20-as szériájának?
Egy TX-P50UT50E Panasonic plazmát cserélnék le vele.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz DM-Fan #84773 üzenetére
De egyébként fenntartom, hogy még akár a hardcore gamereknek is megfelelő lehet: magam sem ma kezdtem a játékot, nem tartom magam tehetségtelennek sem, az eredményeim se rosszak és soha nem éreztem, hogy a TV-m a szűk keresztmetszet, sőt, szerintem a 63 fő ellenfél közül sokakkal szemben még erős előnyhöz is juttat, ismerve, hogy milyen készülékeken játszanak sokan. Persze, nem vagyok e-sportoló, meg másnak lehet igénye másra, de könyörgöm, maradjunk már a realitások talaján! Szerintem magam is bőven power user vagyok.
Ispy: még itt a PH-n is van egy az Aprón! Nézz és láss!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Morph76
aktív tag
válasz MasterMark #84770 üzenetére
A sony oledje tud BFI-t. Akkor sem?
Hozzáteszem nem láttam.Bár itt lcd monitorokról is szó van,akkor miért ne lehetne idekeverni?[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz balisz #84771 üzenetére
Ismét általánosítasz és kiragadsz, önkényesen félremagyarázol. Vitázni így nem lehet, de nem is kell, mindenki rég érti, amit te nem vagy hajlandó.
Ispy: nem kell VT60-a legyen az embernek, hogx elfogadjon dolgokat, amelyeket sokat tapasztalt emberek éltek át, mértek, tapasztaltak, mrgfogalmaztak. Magam sem jártam a Holdon, de nem jövök azzal, hogy emiatt lehetetlen és nem történt meg. Attól, hogy valami az emberek döbtő hányadának több, mint kiváló, de néhány, extrém igényekkel bíró embernek esetleg nem megfelelő, hadd lehessen már leírni, hogy döntően a legjobb választás. És a 65VT60-ra reflektálva - félretéve a hardcore gamereket és igényeiket: átlagfelhasználó részére mutasson bárki is jobb ár/érték arányú, méretben és képminőségben csak közelébe érő LCD-t, OLED-et, bármit. Ja, és ne legyen érv, hogy nem kapható, mert de: most is van több is apróban, belföldön is, még garisat is találni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
balisz
senior tag
válasz MasterMark #84766 üzenetére
Ha felmerül, hogy ilyen felhasználásra ideálisabb a monitor, akkor ennyivel el lehetne intézni, mint ahogy te tetted. De ha elolvasod az elejétől a beszélgetést, itt nem ez történt. DM-Fan megpróbált minden létező mondatot megkontrázni, sokszor olyan dolgokkal, amik egyszerűen nem is bizonyítanak semmit és nincs közük az eredeti állításhoz. Hogy jön a két kijelző közötti mérhető különbséghez a hálózati sebesség, eltérő ping érték, a játékosok aránya, a K/D ratio, meg LCD, plazma témához a geometria?
Egyáltalán nem azzal volt a probléma, hogy azt írta, hogy képminőség szempontjából a legjobb, többször is leírtam, hogy ezzel egyet értek, hanem a többi zagyvasággal. Amik önmagukban persze értelmesek, csak nem erről volt szó. Persze itt általában az megy, hogy ha nem arról van szó, amiben a plazma legjobb, akkor majd témát váltunk, hogy mégis csak a plazma legyen a legjobb.
(#84767) Morph76
Csak az OLED-et ne.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz DM-Fan #84768 üzenetére
Itt az a baj, hogy neked 65VT60-ad van, és szerinted az a csúcs, ráadásul neked is az van, ráadásul sok helyen le is írták, hogy az a csúcs. Ezért, ha leírod, hogy az a csúcs, akkor azzal rögtön 100 kommentes szájkaratét indítasz el.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz MasterMark #84764 üzenetére
Szerintem engedd el Te is. Megszoktuk balisztól, hogy egyszerűen képtelen elvonatkoztatni és a marginális tényezőkbe akaszkodik bele, mintha azok lennének a dominánsak. Ezt magyarázom, amit Te is, de fölösleges! Ha 1% alattira is jön ki azok aránya, akiknek sok mondjuk a plazmás 10 ms input lag, akkor szerinte már nem jelenthető ki, hogy játékra is a plazma a legmegfelelőbb, mert van, akinek már nem jó. Ha ő általánosít, az nem baj, ha Te, az főbenjáró bűn.
Basszus, mutasson már nekem valaki egyetlen olyan dolgot ezen a világon, ami mindenkinek megfelelő, mindenkinek tetszik. Nincs ilyen! Ráadásul ma külön dívik, hogy mondent fikáznak, különösen olyan emberek, akik semmilyen értéket nem teretettek soha életükben. Hányok ettől. Engedtessék már meg, hogy leírjuk, hogy ami az emberek döntő hányadának a legjobb választás lehet, arra hadd mondjuk már ki, függetlenül attól, hogy van olyan poweruser, aminek az ultránál is sokkal jobb kell.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Morph76
aktív tag
Azért egy picit beszállnék én is egy lehetséges opcióval.Talán nem a legjobb tv már a plazma játszani.
Hangsúlyozom ,talán.Az új szériás Oledek-nek az input lagja csak 21ms. Tekintve ott is a reszponzív jellegét a kijelzőnek lehetségesnek tartom ,hogy képminőség szempontjából ,mivel legalább 60hz -es jelről van szó,felülmúlja a plazmát.Meg kellne ezt nézni élőben és ugye még ott van az is ,hogy tudnak esetleg 1080P 120Hz -t is ,ahol ismét jelentősen csökkenhet még az input lag,biztosan 20 alá jóval.
Persze az új technológia drágább ,de most nem is ez a lényeg.Inkább a képminőség aspektusából érezném jobbnak az új Oledeket. -
balisz
senior tag
Rendben, ha itt erre van igény, akkor menjen az általánosítás addig, amíg az nem jön ki, hogy a plazma a jobb. Nem tudom ugyan ez miért jó, de tenni sem tudok ellene.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz balisz #84763 üzenetére
Azért mert 100 játékos közül 1 játszik teljesítménycentrikusan bármit is. (Mondjuk lehet túlbecsülöm még így is.) Akkor miért ne általánosítsunk?
Sőt vegyük azt, hogy akik TV-n játszanak, azok közül hányan vannak vajon. Szóval általánosan játékra jó a plazma, sőt jobb mint bármi.
Erre te jöttél azzal a nagyon szűk réteggel, hogy van ahova nem jó. Igen, mindenki tudja, hogy van olyan is, de most nem épp erről van szó egy tévés topikban.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
balisz
senior tag
válasz MasterMark #84762 üzenetére
Arra, amit a #84756-os hozzászólásomban is írtam neked, hogy ezek olyan népszerû játékok (pl. CoD vagy CS), amikre a minél gyorsabb monitor az ideális ha valaki teljesítménycentrikusan akar játszani és nem kell ehhez hivatásos e-sportolónak lenni, otthon is megróbálhat valaki minél magasabb szinten játszani, általában hivatásos vagy versenyszerû játékos is így lesz valaki, nem kinô a földbôl. És ezt nem csak neked írom.
Általánossagban meg nem lehet beszélni a játékokról, hiszen hatalmas különbségek vannak a mûfajok és sokszor még az egyes játékok között is. De a CoD példát te is leírtad tegnap, most mégis általánosítasz.
És erre jöttek az olyan válaszok, hogy úgysem számít a hálozati sebesség miatt, meg nem is olyan fontos az input lag. De számit, online is ez jelentheti a különbséget és a hatrány mindenhol hátrány. Mégis folyamatosan ment a harc a számok ellen. Úgy érzem, hogy valamiért ezt itt egyesek a plazma elleni támadásnak veszik és személyes küldetésüknek érzik, hogy mindképpen megvédjék, csak azt nem tudom miért.[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
válasz MasterMark #84752 üzenetére
Na. Pont ezt írtam le sok-sok hozzászólással ezelőtt.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz balisz #84758 üzenetére
Szerintem (és ahogy nézem nem csak szerintem) már magad sem tudod, hogy mit akarsz kihozni ebből. Egyik mondatoddal ütöd a másikat. A legtöbbet játszott játékokkal kapcsolatos statisztikai ömlengéseden már felnyerítettem. Szerinted az hol bizonyítja azt, hogy mit mennyien tolnak online, hogy azt hányan teszik hardcore-gamerként, hardcore-gamer monitoron vagy épp plazmán? Most akkor én meg érveljek azzal, hogy a legtöbb online játékos a statisztikák szerint pont, hogy konzolokon nyomul és nem PC-ken? Ebből meg vezessük le, hogy konzollal jellemzően nem monitoron, hanem TV-ken játszik a nép? Ugyanakkor itt a topicban is többen voltak olyanok, aki bevallottan plazmát használtak PC-monitorként játékra is (többek között pl. a kalibrálást a legtöbbeknek végző janos is).
Na látod, ez a nonszensz hülyeség! Oda van írva a Steam-statisztikába, hogy ki min játszik? Vagy hogy milyen szinten nyomul? Csak casual gamer vagy e-olimpikon? Komolyan gondolod, hogy az esténként COD-dal játszó 30.000 ember komoly hányada e-sportoló, aki erre kiélezett monitor előtt feszül energiaitallal intravénásan? Olyan szinten túldimenzionálod ezt a dolgot, hogy az iszonyat! Te vagy az, aki a valóságtól messze elrugaszkodsz.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
balisz
senior tag
válasz MasterMark #84757 üzenetére
DM-Fan még korábban írta: "És, hogy ilyen monitoron játszol, szerinted eredményesebb vagy, mintha ugyaezt plazmán tennéd? Van százalékos összehasonlításod, hogy plazmás játék esetén mennyire ment a játék és ezzel szemben mennyire megy LCD-n? Nyilván nincs."
Nem válaszoltam rá akkor, ezért gondoltam előre bebiztosítom a kommentet. És csak éppen most mondja mindenki ugyan azt, a fenti részletből látszik, hogy azért vannak ellentmondások.
-
balisz
senior tag
válasz MasterMark #84755 üzenetére
Persze, nem mindenki játszik úgy, de ezek olyan játékok amiket úgy is lehet, és bizony elég népszerűek. És ez a lényeg, ha valaki meg akarja próbálni akár otthonról is, akkor megteheti. És a kompetitív módon maximalista hozzáállású játékra a minél alacsonyabb, minél több képkocka megjelenítésere alkalmas megjelenítő az ideális. Azt gondolom, nem lenne nehéz ezt kölcsönösen elfogadni, de úgy látszik mégis az. És a marginális kisebbség nem érv (vagy legalábbis nem jó), semmin nem változtat. Pontos számok természetesen mindenki tudja, hogy nincsenek, de mindenesetre az ilyen felhasználásra gyártott monitorok felvevőpiaca elég nagy ahhoz, hogy több gyártó gamer monitor családját is fenntartsa. Ettől persze nem lesz minden ilyen monitor tulajdonos jobb játékos, de ez sem változtat azon, hogy mi az ideális ilyen célra.
[ Szerkesztve ]
-
-
balisz
senior tag
válasz DM-Fan #84751 üzenetére
Miután leírtad, hogy az ismerőseidnek mik voltak a tapasztalatai, azután azt írtad, hogy "Ergo megint tényekkel hadakozol." Hogy lehet ezt akkor nem arra vonatkoztatni? Ha úgy értetted, ahogy most, akkor ott mégis miért írtad másként? Elfogadom, hogy most már mást írsz, de a korábbi hozzászólásaidat nem lehet úgy értelmezni, ahogy most akarod. És egyszer sem kérdőjeleztem meg hogy ez megtörtént volna, nyugodtan idézd ha mégis találsz ilyet. Általános hülyeségnek sem neveztem, hanem nonszensz hülyeségnek. Én is pontosan idézlek, te is megtehetnéd. Nem kéne mindent ilyen halálosan komolyan venned.
(#84753):
Aztán utána mégis azt írtad, hogy semmi hátrányt nem tapasztaltál a plazmára átállás esetén, pedig ugyanúgy a CoD volt az egyik példád. De oké, te nem éreztél különbséget, nincs ezzel baj, de attól még nem kell letámadni azt aki érez különbséget, ha te is leírtad már ugyan ezt.
És annyira mégsem marginális az a hányad, ha steam-en a Counter Strike minden nap a második helyen van a DOTA mögött, TF2 is folyamatosan top 10-es és akkor ugye ott vannak a szezonálisabb CoD, Battlefield és társai. Ja és persze az Overwatch is, amit ki tudja pontosan hányan játszanak napi szinten, de valószínűleg nagyon sokan. Ezek mind olyan játékok amiknél számíthatnak ezek a kis különbségek ha valaki minél jobb akar lenni, már az elejétől ezt mondtam, de persze ha neked konzolon jól megy XY- játékkal, akkor másnak sem kell jobb, az csak marginális kisebbség lehet (ami hozzászólásról hozzászólásra egyre kisebb)...
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz MasterMark #84752 üzenetére
Nálam nyitott kapukat döngetsz, ha visszaolvasol, láthatod, hogy ugyanezt írtam le jópár HSZ-szel följebb más szavakkal.
Egyébként - kiegészítve az előző HSZ-emben leírtakat, csak hogy még tovább szűkítsem a halmazt - még az e-sportok között is bőven akad olyan, ahol szintén nem szempont az input lag, mert nem a gyors reakcióidő számít, hanem a stratégia, a loot, vagy bármi egyéb. Szóval az FPS, a fight, illetve egyes sport-, illetve zenei játékoknál van jelentősége, hardcore e-sport szinten, de lássuk be, hogy ez az otthoni játékos-felhasználásnak, amiről szó volt (lévén, hogy már az elején leszögeztük, hogy a plazma nem épp mobileszköz, amivel LAN-partyra/versenyre járna az ember) igencsak marginális hányada lehet.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
MasterMark
titán
válasz DM-Fan #84751 üzenetére
Az a baj, hogy mást értetek a "játék" alatt.
Recreation játékra, vagy csak single player játékra mindenképpen jobb a plazma pusztán a képminősége miatt is már.
Versenyszerű hard-core multira viszont nem lesz jó a plazma. Ott egyébként sem számít a képminőség, pláne a 640x480-ban full low-on CoD-ozóknak. Ilyenkor teljesen más szempontok lesznek fontosak.
Switch Tax
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz balisz #84750 üzenetére
Logikai baki még mindig csak nálad van. Az érveimet én elmondtam, hogy miért tartom a legjobbnak játékra is a plazmát és NEM az volt az érv, hogy mert az ismerőseim és sokan a topicban írók közül (akik közül sokan szintén ismerőseim) is szinte mind azt használják, aki meg nem, az is visszasírja. Ez egy mellékes, kiegészítő információ volt az érveimen felül, amit rögtön kiforgattál, általánosítottad, mintha ezt minden LCD-sre igaznak gondolnám és beállítottad hülyeségnek. A "tényekkel hadakozol" megjegyzés ott arra vonatkozott, hogy általános hülyeségnek nevezted a példálózásomat és arra használtad fel, mintha azzal igazolnám a véleményemet, holott azt arra írtam, hogy megtörtént eseteket, tényeket (aka. ismerősöm visszavágyását plazmára) kérdőjelezel meg. Ezt próbálod most magyarázni, kevés sikerrel. A HSZ-ed további részét is erre építetted a mulatós zenés hasonlatoddal is, miközben mindenki láthatja, hogy masszívan nem erről volt szó.
Amúgy csak mellékesen megjegyzem, hogy az e-sportolók - akiknek adott esetben tényleg számít, hogy alacsony legyen az input lag - még a hardcore gamerek csoportján belül is csak egy szűk réteget képviselnek, mert rengeteg olyan hardcore gamer van, aki közelébe sem megy a multinak és bőven elvan egy 50 ms input laggal bíró "szar" LCD-vel is, nemhogy egy jobb plazmával, ahol 10 ms a lag, mert csak single játszik a legfrissebb címekkel. Szóval még a játékosberkekben sem létszükséglet az ilyen szinten kiélezett megjelenítő.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
balisz
senior tag
válasz DM-Fan #84749 üzenetére
Dehogy próbálok kihátrálni belőle, még mindig hülyeség azzal érvelni, hogy te az ismerőseidtől ezt halottad, márpedig ezzel érveltél a plazma mellett az LCD "ellen". És dehogynem vontál le belőle következtetést, egész pontosan azt, hogy én tényekkel hadakozok.
"További következtetést ebből nem vontam le."
"Saját ismeretségi körömben játszanak jópáran plazmán és aki közülük nem azon teszi jelenleg, az azért teszi, mert le kellett mondania a korábbi plazmájáról családi okok miatt és újat már nem tudott venni, csak LCD-t. Azóta is visszasírja a plazmát, játékra is. Ergo megint tényekkel hadakozol."
És még egy idézet a nap végére, ismeretlen szerzőtől: "A mulatós a legjobb zenei irányzat! Ismerősöktől is csak ezt a véleményt hallom, mióta megismerték, azóta már Beethoven-t vagy Vivaldi-t se tudnak hallgatni. Ez tény, én tapasztaltam!"
És még csak annyit, hogy nem kiforgatni akarom a mondandód, hanem arra rámutatni, hogy itt komoly logikai bakik vannak. Remélem azért nincs harag.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz balisz #84747 üzenetére
Tényként azt adtam elő, amit magam az ismeretségi körömben tapasztalok, ami ténylegesen tény. További következtetést ebből nem vontam le. Ezt forgattátok ki mindketten, általánosító hülyeségnek beállítva, most meg próbálsz ebből kihátrálni. Szép próbálkozás.
Arról ugyanúgy neked sincsenek számszerűsíthető tapasztalataid, hogy mennyire "sokan" választanak "gamer LCD-t", mint olyat, ennek ellenére ezen HSZ-edben is tényként írod le, hogy milyen sokan teszik. Mégis mennyire? Egyáltalán mikortól minősítünk valamint gamer LCD-nek? Még erre is csak egy önkényesen meghúzott ms értéket tudnánk kitűzni és akkor jóhiszeműnek nem mondható módon elsunnyogjuk azt, hogy ma már nem is tényező a plazma, mint konkurens fél, mivel már nem elérhető a piacon. Ugyancsak elhallgatásra kerül, hogy míg lehetett kapni, pontosan hogy igencsak népszerű volt a gamerek körében (az akkor még markánsan jelenlevő foszforlag és az általam ma már többször említett beégés jelenség megléte ellenére is), mivel a plazma hőskorban elérhető jobb LCD-k sem értek még az átlag plazma sáros lábnyomába sem input lag terén (igen, elég sok számadat van erre, tudok mutatni), pont ezért a CRT-szerű, 0 közeli input lagot kereső gamerek nagy hányada plazmára váltott.
De hagyjuk, ez már történelem. Szerintem láttam itt a topicban 10 év alatt eleget, hogy megfelelő véleményt tudjak felvázolni, lévén, hogy ezen időszak alatt LCD is és plazma is volt a környezetemben elég és játszottam is nem keveset. Lehet vele vitatkozni, meg értetlenkedni, elvonatkoztatást nélkülözően gondolkodni, kiforgatni, általánosnak beállítani a másik szavait, de mindegy is! Fölösleges. Mindenki használ, amit akar, én meg jókat kuncogok az efféle posztokon, miközben nyúzom a multit 65"-on high-end minőségben és a top 3-ban végzek egy 64 fős kompetitív multiban. Az első kettő BIZTOS gamer LCD-n nyomult, legyen nekik mondva!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ispy
veterán
Trollon: ubiszezon a plazmatopikban. Hetekig 1-2 komment, aztán páff 60, na akkor tuti megy a szájkarate.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
balisz
senior tag
válasz DM-Fan #84744 üzenetére
Nekem egyáltalán nem azzal van bajom amit írtál, hanem ahogyan próbáltad tényként előadni. Semmi probléma nincs azzal, ha valaki csak azért játszik LCD-n, mert nincs lehetősége plazmán játszani, és azt gondoljam hogy a plazma jobb az ő igényeinek. De ez objektívan nem bizonyít semmit, ez az ő egyéni véleménye és preferenciája. Szerintem én megpróbáltam logikusan felvázolni, hogy sokan miért választanak mégis a gamer LCD-t (ami megint csak egy egyéni preferncia, nem értem miért olyan nehéz elfogadni), számok is alátámasztják, input lag és potenciálisan magasabb FPS. Erre te elkezdtél véleményeket tényként előadni, ilyenkor mintha már nem is érdekelne téged a szavak jelentése. Nem látod a logikai bukfenceket? Kicsit sem érzed úgy, hogy túl elfogult lennél?
"Én sem tudom pontosan, ahogy te sem, de a mai tapasztalatok alapján 2-2 az arány. De ha még kevesebben is lennének, az azt jelentené, hogy az ő véleményük és elvárásaik nem számítanak, csak azért mert kevesebben vannak?"
Ez az eredeti hozzászólásom. Hol van ebben az általánosítás és az, hogy azt mondom, hogy a topic látogatók 50%-a "hardcore e-sportoló"? Nem tudhatjuk a pontos adatokat, de valószínűleg elég kevés van, pont ezért írtam a második mondatot. Ha elfogytak az érvek, akkor miért kezdesz kitalálni magadnak olyan dolgokat amire írhatsz valamit? Meg egyébként is, ugyan mit számít a topic összetétele? Mit bizonyít? Semmit. Sok más topic-ban meg nincs egy darab plazma tulajdonos sem. Na bumm.
[ Szerkesztve ]
-
gboszi
senior tag
Senki nem érzi rajtam kivül, hogy ez eléggé off téma?
"If you're good at something, never do it for free!"
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz balisz #84743 üzenetére
Nem, ez még mindig csak a vélemények százalékos aránya és nem a hardcore gamereké. Mindegy, nem akarod érteni. 10 év alatt sacc per kábé sok százan írtak e topicba, sokakat ismerek is személyesen (akiknek meggyőződésem, hogy egyszámjegyű százalékos aránya csak a hardcore gamer), de te a mai 4 hozzászóló alapján vonsz arányt (ráadásul véleményeket és nem játszási szokásokat figyelembe véve), nem gyengén egyszerűsítve, általánosítva, miközben engem sarazol ezzel.
Finomabban irányítható LCD-n a játék? Na erre kíváncsi lennék, márcsak a következők miatt is.
Nincs összehasonlításom? Mint említettem, 30 éve játszok videojátékokat, kezdetben nyilván CRT-t, később (úgy 10 éven keresztül) LCD-n, majd végül ma már szinte csak plazmán, de azért még ma is oda-odavetődök LCD elé is egy-egy partyra. LCD-s korszakomban (főként a 2000-es évek közepén) voltam a legnagyobb multis: Quake-ek, CS, COD-ok, elég komoly szinten nyomtam, tudom milyen élmény. Semmilyen hátrányt vagy visszaesést nem tapasztaltam annak ellenére sem, hogy átálltam konzolra és ezzel párhuzamosan plazmára. Rendre elverem az LCD-vel nyomuló ellenfeleket is, nem lett rosszabb a K/D ratio-m, a frag-számom és az általános helyezésem sem.
"Ezt azért idéztem egyben, hogy látszódjon a kontextus."
Pont a kontextus ismerete és a szövegértelmezés hiányzik. Azt próbáljátok itt ketten is pocskondizáni, hogy mekkora ökörség, hogy azért nem játszik az illető LCD-n, mert lecsúszott róla. Általánosnak állítottátok be és hülyeségnek tituláltátok, mintha általános ismérv lenne, miközben nem erről beszéltem, hanem egy ismeretségi körömben megtörtént esetről, ergo tényről, nem tudom, hogyan kellene nevezni. De mindegy, ezt sem akarod érteni. Ismét.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
balisz
senior tag
válasz DM-Fan #84741 üzenetére
Igaz, akkor a mai vélemények alapján 50%. De te is pontosan tudod, hogy a 2-2-es arány is ezt jelenti.
Finomabban irányíthatónak érzem az LCD-n való játékot, ezért játszom azon. Neked meg gondolom olyan összehasonlításod nincs, ami azt bizonyítja, hogy az input lag és magasabb FPS nem jelent nagy különbséget."Saját ismeretségi körömben játszanak jópáran plazmán és aki közülük nem azon teszi jelenleg, az azért teszi, mert le kellett mondania a korábbi plazmájáról családi okok miatt és újat már nem tudott venni, csak LCD-t. Azóta is visszasírja a plazmát, játékra is. Ergo megint tényekkel hadakozol."
Ezt azért idéztem egyben, hogy látszódjon a kontextus. Ugye a végét csak viccnek szántad? Mert ha nem, akkor egyértelmű, hogy nem vagy tisztában azzal, hogy mit jelent a tény szó. Ez nem tény, hanem VÉLEMÉNY! Az ismeretségi köröd véleménye. De már értem miért akarod, hogy ne ragaszkodjak a szavakhoz, hiszen neked nem fontos, hogy abban az értelmen használd őket mint mindenki más, éppen mindig azt jelenti, ami az adott helyzetben (szerinted) bizonyítja a mondandódat.
[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz balisz #84740 üzenetére
Százalékos értéket (hozzávetőlegest) kérdeztem, hogy szerinted mi a hardcore gamerek aránya a topic látogatóközönségében. Erre nyomtál egy értelmezhetetlen 2-2 arányt, ami maximum az eltérő véleményeket megfogalmazók számarányát tükrözi és nem a hardcore gamerek százalékos arányát. Tehát: nem.
És, hogy ilyen monitoron játszol, szerinted eredményesebb vagy, mintha ugyaezt plazmán tennéd? Van százalékos összehasonlításod, hogy plazmás játék esetén mennyire ment a játék és ezzel szemben mennyire megy LCD-n? Nyilván nincs.
Amit másodszor idézel immár, már másodszor mondom el vele kapcsolatban: ez nem általános duma, hanem a saját ismeretségi köröm metszete. Saját ismeretségi körömben játszanak jópáran plazmán és aki közülük nem azon teszi jelenleg, az azért teszi, mert le kellett mondania a korábbi plazmájáról családi okok miatt és újat már nem tudott venni, csak LCD-t. Azóta is visszasírja a plazmát, játékra is. Ergo megint tényekkel hadakozol. Szóval de, te dimenzionálod túl. Csak egyszer tudnád elfogadni, hogy ne ragaszkodj görcsösön minden szóhoz és el tudj vonatkoztatni, de szokás szerint nem tudod. De erre már M_AND_Ms kolléga is találóan rámutatott pár HSZ-szel ezelőtt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
balisz
senior tag
válasz DM-Fan #84739 üzenetére
"Nem."
Mi nem? Ahogy írtam, én nem tudom pontosan, ahogy te sem, ezután leírtam, hogy a mai vélemények alapján 2-2. Ebből mi nem igaz? Talán te tudod pontosan az összetételt? És igen, én monitoron játszom a PC-s multi játékokat 144Hz-en, régebben CS-t, most Overwatch-ot főleg, tomic nevében meg nem beszélhetek.
És pontosan mivel dimenzionálom túl? Azzal hogy olyanokat írok, hogy had döntse el mindenki maga, hogy milyen szinten akar játszani akár otthon is? Ezzel szemben a te hozzáoszlásaidból úgy tűnik, hogy meg akarod mondani, hogy arra márpedig a plazma a max, ilyeneket állítasz: "Otthon szinte mind plazmán teszik, aki nem az sem azért, mert jobb lenne ilyen célra az LCD-je, hanem mert lecsúszott a plazmáról." Szerintem nem én vagyok az aki itt bármit túldimenzionál.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz balisz #84738 üzenetére
Nem. Az itt elhangzó vélemények aránya nem azonos a felhasználói összetétellel. Vagy Te tán hardcore gamer vagy, aki ennek megfelelő monitoron játszik. Vagy talán tomic az? Fenntartom azt is, hogy azok száma, akiknek tényleg az jelent előnyt, hogy nem egy 10 ms input-laggal bíró plazmán játszanak, hanem egy 2 ms-os laggal bíró monitoron, még a PH-n is igen csekély, nemhogy a topicban. Sok gamer sokkal gyengébb képességű monitoron játszik. Kb. ugyanúgy túldimenzionálod ezt a kérdést, mint ahogy engem vádolsz a plazma-pártisággal. Ez kb. olyan, mint amikor a kezdő gitáros azon mélázik, hogy mennyivel menne jobban neki a játék egy egymilliós Gibson-on, mint egy 30 eFt-os kacaton.
Tapasztalatom szerint online kompetitív multiban is azok a tizenéves vérpistikék a legjobbak, akik napi 10+ órát töltenek a gép előtt és csukló-rutinná válik nekik minden. Na, ők nem elsődlegesen arról ismerszenek meg, hogy horror összegek költenek profi, versenyszintű monitorra.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
balisz
senior tag
válasz DM-Fan #84734 üzenetére
"És ez a legjobb gamer-monitorral szemben is áll, ami egy téren lehet csak jobb: input-lag tekintetében."
Meg nem mellesleg még a magasabb képfrissítési frekvencia tekintetében.
Ők a topic látogatóközösségének hány százalékát teszik ki? Továbbmegyek: a hazai gamer-társadalom hány százalékát teszik ki?
Én sem tudom pontosan, ahogy te sem, de a mai tapasztalatok alapján 2-2 az arány. De ha még kevesebben is lennének, az azt jelentené, hogy az ő véleményük és elvárásaik nem számítanak, csak azért mert kevesebben vannak? Szerintem senki nem vitatja a plazma előnyét a képminőség szempontjából, viszont te valamiért próbálod a hardcore gamer csoportot jelentéktelennek beállítani, csak azt nem értem miért. Fizikai fájdalmat okozna beismerni, hogy igen, a kompetitív multi játékokhoz az a jobb a célcsoportnak, a lazább, nem maximalista játékhoz neked meg ez (és valószínűleg itt mindenki másnak is)? Ehelyett próbálod az egyéni véleményedet, ami néha nagyon nem fedi a valóságot, általános, cáfolhatatlan igazságként beállítani.
Egyébként valószínűleg több hardcore gamer van a nagyvilágban, mint plazmához ragaszkodó videofil, de szerintem ez is teljesen lényegtelen, mindenki használja azt, ami neki a legmegfelelőbb a célra.
Én ezzel be is fejeztem a témát, van itt annyi vélemény és információ, hogy mindenki el tudja dönteni, hogy neki mi a fontosabb és mi kell, több szélmalomharcra nincs szükség.
[ Szerkesztve ]
-
kpal
nagyúr
Valaki tud infóval szolgálni a VIII. kerületi plazma eladóról ,mert sok tv-t hirdet. Ő korrekt eladó ? Mert gondolkodok hogy venni kéne tőle valamit .
-
DM-Fan
Topikgazda
-
tomic
addikt
válasz DM-Fan #84730 üzenetére
mindegy mit írsz, mert eddig épeszű érvet egy darabot nem hoztál.
Nincs kedvem mégegyszer leírni azt vagy hasonlót amit pl balisz is leír.
Ellenben neked sikerült elég sok zöldséget leírni."És ha már itt tartunk: sokkal több LCD-nek rosszabb az input lagja, mint az átlag plazmának, vagy épp a gyengébb plazmának" Ezzel mit akarsz írni? "sokkal többnek" És a fent maradónak?
balisz Köszönöm! Talán,talán így eljut oda is...ahova el kellett volna már.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz balisz #84733 üzenetére
Tekintve hogy ez a topic mindig is arról szólt, hogy OTTHONRA a lehető lejobb KÉPMINŐSÉGŰ készüléket ajánljuk elsődlegesen HÁZIMOZI célra (mivelhogy ez a gyűjtőtopic neve, ahol vagyunk), elég evidens, hogy ide elsődlegesen olyan emberek jöttek az elmúlt 10 évben, akiknek a képminőség volt a fő szempont a megjelenítő kiválasztásakor. E tekintetben írtam én magam is - amit jelenleg is fenntartok -, hogy játékra nincs jobb megjelenítő a plazmánál, ez volt a leginkább színhű, mozgásában is tökéletesen geometrizált, legjobb feketeszinttel bíró képet adni. És ez a legjobb gamer-monitorral szemben is áll, ami egy téren lehet csak jobb: input-lag tekintetében. Egy ismérv a sok közül. Ez az ismérv egyvalakinek lehet fontos: aki versenyszinten játszik. Ők a topic látogatóközösségének hány százalékát teszik ki? Továbbmegyek: a hazai gamer-társadalom hány százalékát teszik ki?
Soha életemben nem éreztem hátrányát semmilyen multiban a plazmán való játéknak, nem próbáltam a bénázásomat a megjelenítő nyakába varrni, pedig elég hardcore-szinten tolom a BF4-et, BF1-et, anno a COD-okat, stb. És tudom, hogy nem azért nem sikerül minden alkalommal a szaltóból-fordulásból a headshot, mert lassú a TV-m, hanem mert én méláztam el. Sokan hajlamosak komoly jelentőséget tulajdonítani az input-lag-nak, de hidd el, nem az online (pláne a konzolos) kompetitív multi az, hanem az offline, ahol egy ezredmásodpercen is múlik egy frag az egyik vagy a másik oldalon.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
balisz
senior tag
válasz M_AND_Ms #84732 üzenetére
Csak az a baj, hogy az eredeti kijelentés az volt, hogy: "Ettől függetlenül fenntartom, hogy nincs jobb megjelenítő játékhoz." Ebben egyáltalán nincs benne az, hogy a képminőség szempontjából, vagy lazább otthoni játékra. Aztán két hozzászólás múlva jött a finomított verzió: "Továbbra is fenntartom: megjelenítési minőséget tekintve NINCS jobb a plazmánál, játékra SEM!" Ez így felőlem rendben is lenne, csak utána jött a többi valóságtól elrugaszkodott állítás.
Azt meg mindenki had döntse el maga, hogy otthon milyen szinten akar játszani. Lehet, hogy fizikailag nem egy versenyen van, de attól még az online kompetitív módban akarhat minél jobban szerepelni.
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
válasz balisz #84722 üzenetére
Ha kijelentem, hogy túrázásra nincs jobb egy túrabringánál, akkor nem kell jönni azzal, hogy a Tour de France-on milyen bringákkal mennek a profik, amik abszolúte nem hasonlítanak egy igazi túrabringához.
Egy otthoni játék, nem egy gamertalálkozó (ami inkább egy verseny). Szerintem mások a szempontok még akkor is, ha mindkét esetben játszunk.
-
balisz
senior tag
válasz DM-Fan #84730 üzenetére
És akkor mi van ha szórnak az értékek? Az elv attól még nem változik. Ha te pont az alacsony értékes játékosok között vagy akkor a magasabb input lag még mindig hátrány a többi alacsony ping-eshez képest. De te láthatóan nem vagy maximalista ebből a szempontból, ami ahogy már korábban is írtam, egyáltalán nem baj, de ettől még egyáltalán nem írsz tényeket!
"Márpedig ennek a topiknak a témája 99%-ban a képminőségről szól, ebben az aspektusban beszéltünk arról is, hogy játékra sincs jobb a plazmánál."
Erre akkor mégis reagálok. Te beszélsz mindenről csakis a képminőség szempontjából, de ez egy általános plazma tv topic, szerintem nincs meghatározva, hogy csak ebből az irányból lehet megközelíteni a dolgokat. Mégis mi alapján és miért találod ki ezeket a korlátozásokat? Ha meg te csakis a képminőség szempontjából írod a véleményed, akkor máskor írd oda az elejétől kezdve, akkor talán nem lennének ilyen felesleges viták.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz balisz #84728 üzenetére
"Ha mindenki azonos, vagy hasonló PING-el játszik, akkor az alacsonyabb input laggal előnyben vagy."
Ez az, ami online multinál (főként egy 64 fős játéknál, amit magam is heti rendszerességgel nyomok) soha nem teljesül. Nagyon szórnak a ping-értékek, és sokszor az erre lock-olt szerverek sem jelentenek megoldást.
"Ezekre meg már nem is lehet reagálni."
Nem is kell, mert ezek konkrét ismerősi tapasztalatok. Nem kell rájuk reagálni, tények. Ahogy az is, hogy ezen topic fő gerince mindig is a képminőség volt. Tudom, 10 éve vagyok jelen benne, azóta igazgatom. Gondolhatod nonszensz hülyeségnek, attól még nem az. Ahogy magam is ezen aspektusból szemlélve írtam, hogy nincs jobb játékra a plazmánál. Persze, hogy bizonyos szempontból van: magam is kiemeltem a beégésre való hajlamot, vagy adott modellek esetében a ditherelést, ami közvetlen közelről való szemlélést nem tesz lehetővé.
tomic: mindegy mit írsz, mert eddig épeszű érvet egy darabot nem hoztál.
Ilyeneket írsz: "Jól írtad, a játék közben nem a látvány a lényeg, hanem a sebesség."
Ez lenne az ultimate igazság? Ki szerint? Ja, hogy szerinted. Én pl. teszek a sebességre, pedig vagy 30 éve játszom. Nekem sokkal többet ér a csúcs grafika, pedig zömében multit tolok. Így is tudok eredményes lenni, mivel megvan az az előnye a konzol játéknak, hogy hardveresen mindenki azonos környezetben nyomul. A megjelenítő pedig akkor fog ilyen szinten hátrányt jelenteni, ha nagyon gyatra az input lagja. És ha már itt tartunk: sokkal több LCD-nek rosszabb az input lagja, mint az átlag plazmának, vagy épp a gyengébb plazmának. Ha gondolod, belemehetünk, tudok róla táblázatot is linkelni. Amiről te itt beszélsz gamer-szinten, azok a hardcore e-sportolók, akik a felhasználók 1%-át teszik ki. De hagyjuk, amit nem akarsz megérteni, azt úgyse fogod!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
balisz
senior tag
válasz DM-Fan #84727 üzenetére
Azok alapján amiket írsz, nem igazán vagy benne a PC-s hardcore gamer közösségben, ami nem baj, csak ne erőltesd rá minden áron a saját véleményed másra. A hálozat sebessége pedig nem egyedül korlátozó tényező, ha a megjelenődnek pl. 30ms az input lagja, az összeadódik a 30ms PING-el. Ha viszont az input lag-od már csak 2ms környéke, akkor már is az előző érték felénél vagy. Ha mindenki azonos, vagy hasonló PING-el játszik, akkor az alacsonyabb input laggal előnyben vagy. És akkor még nem is beszéltünk a magasabb képkocka számról.
"Otthon szinte mind plazmán teszik, aki nem az sem azért, mert jobb lenne ilyen célra az LCD-je, hanem mert lecsúszott a plazmáról."
"Márpedig ennek a topiknak a témája 99%-ban a képminőségről szól, ebben az aspektusban beszéltünk arról is, hogy játékra sincs jobb a plazmánál."
Ezekre meg már nem is lehet reagálni. Ne haragudj, de ezek nonszensz hülyeségek.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz balisz #84725 üzenetére
Pedig tomic ezzel száll szembe vehemensen. Az otthon multizót nem a megjelenítője fogja korlátozni, ha plazmán játszik, hanem a netelérése. Az online multi pont ezen okból kifolyólag soha nem is lesz e-sport szintű. Nem véletlen, hogy a versenyeket nem WAN, hanem LAN alapon szervezik. Ott már a monitor sebessége lesz a mérvadó, nem a hálózaté.
tomic: "Továbbra is foggal körömmel ragaszkodsz ahhoz a tudathoz,hogy a plazmád mindenben a legjobb megjelenítő.Pedig az imént már ketten is megcáfoltuk,hogy NEM az! De te le akarod tolni a saját felhasználási körödben kapott tapasztalatot azok torkán is, akik otthon, saját tv-ön ki is próbálták mind a két variációt és NEM a palazma győzött!"
Továbbra is csak Te cáfolod. Nem akarok én semmit letolni senki torkán. Pont azok tapasztalatát is közvetítem, akik ismeretségi körömből komolyabb szinten játszanak (e-sportoló is van köztük). Otthon szinte mind plazmán teszik, aki nem az sem azért, mert jobb lenne ilyen célra az LCD-je, hanem mert lecsúszott a plazmáról. Szerintem aki életében játszott már nagy méretű, kiváló plazmán és beszívta az a minőség, amit így tapasztalt, annak meg sem fordul a fejében, hogy visszaváltson kisméretű LCD-re otthon. Én ilyet még nem láttam. Az e-sportot meg ne keverd ide! Ez olyan, mintha az olimpikonok sporteszközeit hasonlítanád a halandó emberekével és mondanád, hogy amit a pórnépnek gyártanak (plazma), az messze elmarad ahhoz képest, mint amit a profi sportolóknak készítenek (gamer LCD). Ez így van, csak az emberek 99%-a nem olimpikon (e-sportoló) és nem az a fő szempont számukra, hogy olimpiát nyerjenek a fapados, de profi sporteszközzel, hanem hogy csúcsminőséget kapjanak a használata közben. Hidd el, képminőséget tekintve egy gamer LCD labdába sem rúg, még az átlag plazma mellett sem, nemhogy a csúcsplazmák mellett. Márpedig ennek a topiknak a témája 99%-ban a képminőségről szól, ebben az aspektusban beszéltünk arról is, hogy játékra sincs jobb a plazmánál.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
tomic
addikt
válasz DM-Fan #84724 üzenetére
Ez nem igaz.Ráadásul ez minden csak nem magyarázat,és egy kicsit kevered is dolgokat.
Továbbra is foggal körömmel ragaszkodsz ahhoz a tudathoz,hogy a plazmád mindenben a legjobb megjelenítő.Pedig az imént már ketten is megcáfoltuk,hogy NEM az! De te le akarod tolni a saját felhasználási körödben kapott tapasztalatot azok torkán is, akik otthon, saját tv-ön ki is próbálták mind a két variációt és NEM a palazma győzött!
Arról nem tehetnek az emberek,hogy nem mindenkinek elég a te szinteden játszani. És te sem. És ezt ne vedd személyeskedésnek légyszíves!
Részemről ennyi.Szimpatikus ahogy véded a plazmát, de van élet ezen túl is.[ Szerkesztve ]
-
balisz
senior tag
válasz DM-Fan #84724 üzenetére
"megjelenítési minőséget tekintve NINCS jobb a plazmánál, játékra SEM!"
Nem ezzel a kijelentéssel szálltunk vitába, hanem az előző, általános verzióval. De már te is leírtad amiről szó volt, csak valamiért egy ideig nem vetted figyelembe ezt az aspektust, pedig már le lett írva korábban is. Egyébként az otthon multizó is akarhat minél magasabb szinten játszani, nem kell ahhoz vb-n szerepelni.
-
DM-Fan
Topikgazda
Maradjunk annyiban, hogy azon játékoknál, ahol 140 fps és a fragvadászat a cél, ott a grafika/látvány huszadrangú, majdhogynem szükségtelen dolog. Le is veszik a grafikai beállításokat minimumra, annak érdekében, hogy minél több FPS-t ki tudjanak préselni a konfigból. Ergo nem az a fontos, hogy egy színhű, geometriában is tökéletes megjelenítőt bambuljanak, csak hogy az input lag legyen 0, kiváló legyen a válaszidő, ezáltal semmi hátrány ne érje őket az ellenfélhez képest. De ez már az e-sport kategória és nem az ottoni multi. Szélsőségeket kevertek az általános otthoni felhasználással, ami 95%-ban jellemző.
Továbbra is fenntartom: megjelenítési minőséget tekintve NINCS jobb a plazmánál, játékra SEM! Aki ezzel vitába száll, az vagy nem látott még egy 65"-os, csúcs plazmán futó, mai A+ kategóriás játékot multiban akárcsak konzolról is nemhogy PC-ről, vagy látott, csak nem akarja érteni, hogy miről beszélünk. Felőlem játsszanak 24"-os ultragyors monitoron, az ő bajuk!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
tomic
addikt
válasz M_AND_Ms #84721 üzenetére
Szerintem, egy lanpartin, ahol a 140fps a cél, ott nem is foglalkoznak magával a Látvánnyal, tehát eleve nem kell nekik plazma.Ez így igaz!
Szerintem te egy picit elkalandoztál az eredeti kérdéstől és kijelentéstől.Miszerint a plazmánál nincs jobb megjelenítő játékra. Viszont amit írtál azzal saját magad válaszoltad meg,hogy miért nem a plazmát viszik magukkal. Jól írtad, a játék közben nem a látvány a lényeg, hanem a sebesség. Ergo monitort visznek magukkal mert jobb a játékra. Ők nem akarják a háttér részleteit figyelni,a színeken,a részleteken csodálkozni mindeközben hátradőlve csipszet majszolni.
Hidd el ha jobb lenne a plazma akkor mindenki vinné magával.Sőtt,világ versenyeken sem monitorok elé ültetnék a csapatokat hanem plazma tv-k elé.De én még nem láttam mást csak monitorokat.Tehát igenis bele kell keverni a gemereket is ha már valaki ilyen kilyelentést tett,hogy a plazma jobb játékra!
-
balisz
senior tag
válasz M_AND_Ms #84721 üzenetére
"Szóval, nem kell ebbe a témába a hardcore gamereket és az ő cuccaikat bekeverni."
Már miért ne kéne? Ha már valaki tesz egy kijelentést (pl. "hogy nincs jobb megjelenítő játékhoz."), akkor az legyen megalapozott és pontosan definiált. Senki nem vitatkozik azzal, hogy a plazma potenciálisan a legjobb megjelenítő az általad is említett stílusú játékokhoz, csak ezt az állítást ne terjesszük ki minden játékra, mert úgy nem igaz. Bizony elég sok hardcore gamer van, nem lehet őket csak úgy kihagyni ebből a témából.
-
M_AND_Ms
veterán
Szerintem, egy lanpartin, ahol a 140fps a cél, ott nem is foglalkoznak magával a Látvánnyal, tehát eleve nem kell nekik plazma.
Míg mi otthon, mint írtam a filmélményt is keressük képben és hangban is egyaránt (gondolom lanpartira a 15 kg-os hm erősítőt se cipelik ki az álló fontsugárzókkal és hátterekkel, centerrel,meg a 30 kg-os szubládával)
Én játék közben a sztorit is keresem, nem csak az fps-t.Szóval, nem kell ebbe a témába a hardcore gamereket és az ő cuccaikat bekeverni.
-
tomic
addikt
válasz balisz #84719 üzenetére
Igen.DM-Fan-nal sajna nem egy szintű játékról beszéltünk ezek szerint.Otthonra "pötyögős"szinten bőven jó a plazma.Ha mindenes megjelenítőt keresnék én sem vennék mást. De komolyabb játékra csakis monitor a megfelelő.
DM-Fan Szó nem volt arról,hogy egy 65" tv kell vinni magaddal. Ne fodítsd ki légyszíves amit mondtam.
Tetszik,hogy ennyire fanatikusan kiálsz a plazma képeséggei mellet ,de hidd el van olyan témakör amire egyszerűen kevés a tudása.
nem a plazma szerény képességei miatt nem viszik magukkal a gamerek az eseményekre ezeket a készülékeket Dehogynem!!!
Nem sok lan-party-ra járhatsz, ha ez kérdésként felmerülNem merült fel bennem,hiszen tudom miért használnak monitort a komolyabb játékosok.[ Szerkesztve ]
-
balisz
senior tag
válasz DM-Fan #84715 üzenetére
"Ettől függetlenül fenntartom, hogy nincs jobb megjelenítő játékhoz."
Egy profi Counter Strike játékos számára is a legjobb megjelenítő akinek az ellenfelei minimum 144 FPS-el játszanak, alacsonyabb input laggal? Az rendben van, hogy a legjobb képminőségű megjelenítő, de attól nem lesz minden felhasználásra a legjobb, van ahol más paraméterek fontosabbak. EVO-ra (verekedős játék verseny) régebben kicipelték a régi CRT-ket is, mert akkor még mindig annak volt a legtisztább mozgása és legalacsonyabb input lagja, ha kellett volna, akkor a plazmát is megoldották volna. Ne keverd a 60 FPS-es, nyugisabb otthoni konzolos (vagy akár PC-s) játékot a versenyszerűvel, mert egyáltalán nem ugyanaz, ott minden apróság számít.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Több gamer ismerősöm is van, aki otthon szintén csak plazmán játszik, lan-partykra viszont eszükben sincs leakaszani otthonról az 50-65" közötti méretű megjelenítőket. Mennyiből tart ezeket a kocsiba bedobni? Ezt te sem gondolod komolyan! 50 kg+ a tömege a 65VT60-amnak és "kissé" sérülékeny, konkrétan akkor fogom csak leakasztani a falról ha tönkremegy és cserélni kell (vagy nagyon maximum festésnél), egyébként meg sem mozdítom. De egy 50"-os plazmát sem hajigálsz csak úgy be a kocsiba a PC mellé, de továbbmegyek: még egy 42"-ost sem. Kisebb plazma meg nem nagyon van. Nem sok lan-party-ra járhatsz, ha ez kérdésként felmerül. Hidd el: nem a plazma szerény képességei miatt nem viszik magukkal a gamerek az eseményekre ezeket a készülékeket, hanem azért, mert egyszerűen ezek nem mobil eszközök, nagyok, nehezek és baromi sérülékenyek.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
tomic
addikt
válasz DM-Fan #84715 üzenetére
Gondolod az ilyen kocka embereknek akiknek mindenük a jàték ,és erre vagyonokat költenek csak azért nem viszik a sokkal jobb plazma tv-t mert maceràs cipelni,szàllîtani? Nagy kaland lenne a kocsiba betenni az amúgy sem kis hàzak,monitorok mellé. Mennyiből tartana ugyan....
Szerintem inkàbb elfogult vagy. De nem baj,szîved joga.
Csak hàt a gamereket még nem sikerült meggyőzni erről. -
Kernel
nagyúr
válasz ati888 #84708 üzenetére
Öko mód ki van kapcsolva?
Többivel kapcsolatban én végül a Normál módnál maradtam, ott is be tudom állítani a szükséges RGB-szinteket, hogy korrekt legyen a fehér. Fekete is itt a legjobb.
De nem volt rossz a Game-mód sem. Ennél a két módnál kaptam a legjobb kontrasztot, illetve még vissza is tudtam venni belőle. Mozi moslék, megemelte még a feketét is, a Dinamikus pedig a működési elv miatt érdektelen.
Más téma, hogy az Intel GPU (YCbCr módban) nálam miért nem tudja elegendő kontrasztra kihajtani a többi módot, holott más TV-knél nem volt kontraszthiányos. De lényeg, hogy így nincs gond. Főleg este, rendesen az agyamba hasít a fehér. Van benne tartalék is, de ha feljebb tolom, attól már ég a szemem másnapra. Úgyhogy egy optimális szintre szoktam beállítani, ami nem bántó, de nem is szürke (55VT30).
Képet itt találtam:
https://prohardver.hu/teszt/panasonic_tx-p42st50e/nyomtatobarat/teljes.html
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
DM-Fan
Topikgazda
Talán mert a legkisebb plazma is nagyobb, mint amit kényelmesen lehet hurcolni. Plusz ugye tudjuk, hogy a szállítása is elég körülményes, nem annyira mobil eszköz, mint egy ilyen szempontból totálisan igénytelen LCD. Illetve ugye a beégési hajlam miatt sem klasszikus PC-eszköz a plazma. Hát nagyjából ezért.
Ettől függetlenül fenntartom, hogy nincs jobb megjelenítő játékhoz.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
ati888
senior tag
Hát az nem jó hír, ki kellett volna hagyni az LCD-t. Más, UPC CI+ kártya működik ST50-nel? A honlapon nem írják támogatott típusnak, de hátha.
Ati
[ Szerkesztve ]
-
gboszi
senior tag
válasz MasterMark #84710 üzenetére
Nálam is ez volt a "zavaro" lcd után...a fehér, de minden más kárpótol, s már nem is zavar
"If you're good at something, never do it for free!"
-
ati888
senior tag
válasz ati888 #84684 üzenetére
Hello!
Végül az 55ST50-et vettem meg, elsősorban azért, mert 4m-ről nézzük. A fekete nekem bőven jó, a színek nagyon szépek, nincs sávosodás, nincs beégés, egyedül a fehér nem tetszik. Ha nagyrészt fehér a tartalom, az inkább "tojásfehér" . Ezen lehet valahol állítani a menüben? Vagy csak a Sony W809 után érzem kevésnek, az mondjuk égetett olyankor .
Ati
-
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz balisz #84702 üzenetére
Századmásodperces reakcióidőt igénylő platform-játékokat is szoktam játszani rajta, semmi gond nincs azokkal sem. Szerintem nem nagyon van olyan játék, ahol különösebb probléma volna egy GT60-nal/VT60-nal input-lag terén. Sok háztartásban előbb okoz gondot a net a muti játékok során. Ugyanakkor nincs az a gémer monitor, ami ilyen általános képminőséget produkál, pláne mozgásban. Konzolhoz ráadásul tökéletesen elég a plazma, lévén, hogy 60 FPS fölött nem nagyon kapsz framerate-et sem.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
balisz
senior tag
Én sem játszanék század másodperces reakcióit igénylő e-sport játékot rajta, de minden másra tökéletesen megfelel, nem csak végletek vannak.
(#84701) Morph76:
Tudnak 3D-ben 120Hz-et, de 2D módban nem támogatja a tévé. Olvastam külföldi fórumokon olyanokat, hogy valakinek sikerült 2D-ben is overclock-olnia akár 120Hz-re custom resolution-nel, de nekem személyesen 70Hz sem ment a GT60-on, úgyhogy elég szkeptikus vagyok a témában. De meg lehet próbálni. Mondjuk ha menne, szerintem akkor sem járatnám túl sokat úgy, mert nem ilyen terhelésre lett tervezve a panel, 3D-t se néznék rajta folyamatosan. Ilyen felhasználásra szerintem egy 144hz-es BFI-s monitort érdemes venni, azokat erre fejlesztették. Persze a képminőségről ott le kell mondani.
[ Szerkesztve ]
-
Morph76
aktív tag
Üdv!
Olyan kérdésem volna VT60 tulajokhoz ,hogy tud-e 1080p 120Hz-es megjelenítést pc-hez?(vagy144Hz)
Valaki próbálta már ?Esetleg gt60?
Köszönettel a válaszotokat.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest