-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
wrbbt2
csendes tag
válasz atom18 #84194 üzenetére
Nehéz korrekt tanácsot adni - azon kivül : " hogyha rám hallgatsz , akkor azt csinálsz amit akarsz ! " , ez ( 160 e.) elég jó ajánlatnak tűnik , de tényleg az a kérdés , miért akar váltani , jobb kép miatt ? , vagy csak hogy új , garis tv-je legyen ? , vagy fontosak neki az újabb tv-k nyújtotta szolgáltatások ? . ( ha az utóbbiak fontosak , lehet hogy váltanék , amúgy nem igazán ) . ... Na ezzel is ki lettél segítve ...
Treffen sich 2 Fische im Ozean. Sagt der Eine: "Hi" Fragt der Andere: "Wo?!?!?"
-
Ijk
nagyúr
válasz atom18 #84197 üzenetére
Lehetőségek:
1. Megtartja, mert nem kap jelenleg jobb képminőséget és amúgy is elégedett vele.
2. Eladja, csökkentve a kockázatát hogy mondjuk 1 éven belül megdöglik (kicsi az esélye), és vesz 300 körül egy új tv-t +3 év garival, gyengébb képminőséggel
3. Eladja és vesz egy 65"-os UHD tv-t, 600-700 körül LCD-t gyengébb képminőséggel, vagy 1 millió körül OLED-et jobb képpel de gyengébb mozgásmegjelenítéssel.
4. Eladja és megveszi 360-ért az avxen hírdetett 65ST50-et jobb képpel és nagyobb képátlóval gari nélkül.
5. Eladja és 1 milláért projektorozik 100"-os képátlóval.
6. Eladja és nem vesz semmit.Én nem tudok dönteni helyette ezügyben, leírtam az opciókat.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
wrbbt2
csendes tag
válasz csucsu54 #84191 üzenetére
A németországi és ausztriai vásárlás inkább a kint élőknek-dolgozóknak v. a nyugati-határszélen lakóknak reális alternativa , a nagy távolság megeszi az olcsóbb vételáron elért nyereséget , de ezt mindenkinek maga kell eldönteni , mekkora energiát( és pénzt) szán a szállításra . vagy össze kell kötni valami (kamu)kirándulással - így beadva az asszonynak , miért is van felkötve a kocsi után az utánfutó - , ausztriában nagyon szép helyek vannak amúgy . ( szebb mint a német ... )
-
wrbbt2
csendes tag
-
wrbbt2
csendes tag
Egy év alatt nem 10-20 ezret esnek az árak . Meg egyáltalán mihez képest esnek ennyit az árak ? A túlárazott , ennyiért eladhatatlan , hirdetési árakhoz képest vagy a valódi , tényleges léttrejött adásvételi árakhoz képest ? . egy hete vettem az LX5090-t 450.- eur-ért , ma van fenn egy hirdetés(szintén első tulajtól) : , 250.- eurért . ( persze ez is a világvégén .. ) Ha tényleg elakarnám esetleg adni a tv-met ( Mo.-n ) , ( amit eszem ágában sincs ) , kapnék érte talán 100.000- ft . Persze hirdethetném 200.-ért hónapokig , de akkor ez nem eladási szándék , hanem csak a szórakozásnak egy bizonyos fajtája ... .
-
salapp
addikt
Segítettem a felszerésében és beüzemelésében egy Sony 55W809C tévének. Ha valaki, én aztán nem vettem eddig tévészámba egy általam látott lcd-t sem, de otthoni körülmények között, cinema pro képmódban megdöbbentően szép képi világa van ennek a készüléknek, és nem éreztem rosszabbnak az 50st60-hoz képest. illetve nyugodtnak láttam a plazma vibrálásához képest, ami nem tudom, mitől van.
Szóval van (most még éppen) 250K áron olyan LCD, amit elfogadnék otthon is, pedig részemről ilyen kijelentést elképzelhetetlennek tartottam akár másfél évvel ezelőtt is.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
BBéci
legenda
Akkor van értelme G20-at lecserélni, ha nagyobb lesz az új. Mondjuk 42 colos helyett 55-ösre. Némelyik Sonynak olyan jó a képminősége, hogy simán elfogadnám, ha nem lenne GT60-am.
250000-ért lehet megvenni az említett Sonyt, a jótállása némi pénzért meghosszabbítható.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ijk
nagyúr
válasz Dorian #84184 üzenetére
Nem fog. Kaphat nagyobb felbontást (minek?), kaphat jobb kontrasztot OLED-től. LCD-nél majd visszalép 2 szintet kontrasztban meg képhomogenitásban, OLED-nél 2 szintet mozgásmegjelenítésben. Ráfizetett majdnem 300k-t, összességében kapott rosszab képminőséget, de legalább van új tv-je 2 év garanciával. Szerintem nem éri meg.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
wrbbt2
csendes tag
válasz atom18 #84165 üzenetére
Azért arra is kell gondolni , hogy a "csúcsplazmákat" kivéve ( krp600 , 65vt60, .stb...) a használt plazmák ára folyamatosan megy lejjebb , egyre nehezebb eladni és egyre nyomottabb áron tud majd tőle megszabadulni . Lehet hogy most eltudná adni x forintért , fél év - egy év múlva már csak több tízezerrel kevesebbért . Ha meg esetleg pár év múlva lesz elérhető áron olyan tv , amelyik majd felveszi a versenyt a volt plazmákkal ( mondjuk erre nem sok esély van ) , na akkor a plazmák ára szabadesésben fog a nulla felé tartani.. .
-
Ijk
nagyúr
válasz atom18 #84169 üzenetére
Tartsa meg ha nem akar nagyobb képátlót, nem kap jelenleg jobb tv-t. Teljesen felesleges lecserélni.
Tegyen félre havi 20 kilót, 2 év múlva meg lecserélheti egy 65 vagy 75"-os UHD-re ha lesz rá igénye. Addigra talán a tartalmak is elterjednek.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Dorian
félisten
válasz atom18 #84165 üzenetére
Szerintem ha nincs különösebb baja a tévével és/vagy korlátozottak az anyagi lehetőségei akkor tartsa meg.
170-et biztos, h nem ér (mármint eladási érték), hanem sokkal(!) kevesebbet.400-ért nagyon simán lehet sokkal jobbat venni.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz kalmanchris #84161 üzenetére
Ugyan. A G20 már nem mai csirke, nem mondanám a csúcsok csúcsának. Pana 50-60-as széria alatt biztos inkább lcd-t vennék.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Ijk
nagyúr
válasz DM-Fan #84151 üzenetére
Nincs bajom a LED minőségével ma már annyira, jobbak mint mondjuk 2010-ben. Van egy 40" Philips UHD LCDmonitorom 1:5000-es natív kontraszttal, baromi jó képe van. De amikor leülök az ST50 elé az egész más világ. Nem akarom túlértékelni mert van pwm zaj, minimális sávosodás (bár ez nem plazma hiba), line-bleeding néha, szóval nem tökéletes de amikor beteszek egy BD-t akkor bizony köze sincs hozzá az LCD-nek.
Az a tapasztalatom hogy nagy kontrasztú, világos 4k-s állókép LCD-n vagy nagy bitrátájú ugyancsak világos képrészekkel domináns UHD videóanyag, elsősorban világosabb környezetben egyértelműen jobban mutat LCD-n mint egy FHD plazmán. Sötétben a nagy dinamikájú filmek mint pl. The Great Gatsby, vagy animációk mint a Song of the Sea is remekül mutatnak, bár a fekete miatt itt a plazma már előnybe kerül. A bajok akkor kezdődnek amikor szembesül egy kevésbé mesterkélt képi világgal, kis dinamikával ahol például sok a sötét jelenet. Na itt teljesen elhasal a plazmával szemben, vagyis inkább a plazma képes sokkal magasabb szinten megjeleníteni.
A tesztoldalak kifejezetten nagy dinamikájú, mesterkélt képi világú új filmekkel tesztelik a készülékeket. Erre most még jön az UHD és HDR, ami baromi jó dolog, csak pár Avatarhoz hasonló film, ill. UHD/HDR körülbelül az általam nézett tartalom kb. 0,1%-át fedi le. Hajamra kenhetem hogy ezek jól néznek ki LCD-n, illetve az áruházba szánt demók. Olyan mintha elmennék kocsit venni, tesztkörön kipróbálhatom egy gyönyörű, versenypálya minőségű aszfalton, álomszépen megy a kocsi, de amikor megvettem és elindulok haza, 20km alatt szétrázza a seggem az utakon.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
DM-Fan
Topikgazda
-
DM-Fan
Topikgazda
Bizony, itt értékelődik fel nagyon erősen, hogy a 65VT60 kifutásakor, 2014. év elején megállt 800 eFt alatti áron. Azóta sincs közelében sem ilyen jó vétel sehol: se minőséget, se árszintet tekintve nincs hozzá fogható, még hozzávetőleg se. Pedig sokan hogy helyeselték, hogy kifut a plazma.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ijk
nagyúr
válasz lemmy9 #84144 üzenetére
Őszintén szólva 75"-ra váltanék legalább 50-ről és akkor márr jó lenne a 4k hosszútávon. De a 75"-os tv-k már iszonyat drágán mennek, autó áron. Valóban az UHD projektor sem UHD, legalábbis nem az 1 miila körüliek, pedig annál semmiképp nem adok többet. Lehet hogy ez az egész házimozi-projekt csak vágyálom marad számomra, mikor 65"-os OLED-ek sem mennek 1 millió alatt, és azok sem éppen tökéletesek.
Pedig 2013-ban abban reménykedtem hogy 65-85" is már megfizethető kategória lesz./人◕ ‿‿ ◕人\
-
atom18
senior tag
válasz kalmanchris #84139 üzenetére
Hát rosszabbul nem akar járni képminőségben a jelenleginél. Minden másban gondolom jobban jár.
-
Ijk
nagyúr
válasz DM-Fan #84134 üzenetére
De azért igencsak nagy elismerés a Pioneernak hogy 2008-ban olyan tv-t adott ki amit a mai napig még a VT60 sem egyértelműen múlt felül képminőségben, a mostaniakról meg nem is beszélve.
Már egy hónapja kutatok 65"-os tv után, vagy megveszem végül az ST50-et, de lehet hogy inkább gyűjtök és év végén veszek egy 4k projektort, mert egyszerűen vicc ami a tv piacot illeti.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
tamáspapa
aktív tag
ezt most találtam:
Hamarosan befutnak az új LG OLED tévék Magyarországra
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
Sziasztok.
Samsung PS63C7000 tv-n be lehet valahogy állítani, hogy a csatornákat automatikusan frissítse? Kábeles digi van, másik szobában az LG plazma berakja az új csatornákat, ez nem.Beállításokat néztem, de nem találtam ilyet.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
atom18
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni egyik ismerősömnek van egy Panasonic 50G20E tv-je 6 éves múlt. A kérdéssel az lenne, hogy mennyit ér most amit lehetne érte kérni reális áron. A másik kérdés az lenne, hogy érdemes e eladni és venni valami másikat, de ha igen milyet? Többnyire filmre van használva.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz balisz #84130 üzenetére
Mint mondtam, az általam kedvelt, erre kiélezett filmek terén sem észlelhető gyakorlatban különbség. Mérési hibahatáron levő eltérésről beszélünk, ha egyáltalán beszélhetünk különbségről. De ha még lenne is, annyi más előnye van a VT60-nak, ami egyértelműen jobb TV-vé teszi összességében.
Get Moded!
-
wrbbt2
csendes tag
válasz Pazolini #84129 üzenetére
Persze , nem titok , eleve úgy hirdettem , hogy max 500.- eur tudok adni egy ilyen tv-ért , a tv árában ( 450.- eur .- ) már e-mail-ben megegyeztünk , nem is alkudoztam , főleg hogy láttam milyen top állapotú , még a távirányítókat is befóliázva használták , hogy ne piszkolódjanak ( ha nagyon erősködök , szerintem 400 - 420.- ért odaadták volna ) , de ekkor került szóba a lejátszó , még volt nálam pluszba 400.- eur ,azt tudtam az lx91-ért felajánlani , amit egy kis rábeszélésre ( baseball ütő és kalasnyikov ) elfogadtak . Szóval így 850.- eur volt komplett , blu-rayből nem akartam ilyen drágát - ( az lx71-sekre licitálgattam , azok olyan 100.- eur körül mennek ) , de mindegy , nem üzletelni vettem , hanem magamnak , hosszabb távra , nekem így ennyit megért . Persze most gondolkodhatok , egy hozzájuk , - minőségben ,tudásban ,design-ban - passzoló erősítőn . Ja , Erdingben ( müncheni reptér közelében ) volt a cucc , tőlem kb 40 km .
[ Szerkesztve ]
-
balisz
senior tag
válasz Pazolini #84131 üzenetére
A közvélekedés szerint az 500-asnak mélyebb a feketéje, én nem láttam még pontos méréseket róla, egymás mellett meg főleg nem láttam őket, de például a 2013-as TV Shootout-on is megemlítik (érdemes végignézni a videót, sok érdekes dologról esik benne szó), ahol elég hozzáértő szakemberek beszélgetnek, szóval elég biztos forrás. De ez a különbség még sokkal jelentéktelenebb lehet, mint pl. a fentebb is említett VT60 és KRP-500 közötti.
[ Szerkesztve ]
-
balisz
senior tag
válasz DM-Fan #84128 üzenetére
"a VT60 is pont olyan feketét tud"
Egyet értek veled abban, hogy a gyakorlatban, vagy legalábbis a 99%-ában nincs látható különbség, és ha van fényesebb képtartalom akkor a VT60 is teljesen feketének tűnik, viszont attól még ez a kijelentés nem igaz.
Teljesen egyértelmű a mérések alapján is, hogy a KRP-500-nak mélyebb feketéje van. Az előző kommentben említett példánál maradva, vannak olyan horror filmek, amiknek bizonyos jelenteiben nincs igazán fényes képtartalom, csak nagyon sötét árnyalatok. Itt egymás mellett simán meglehet mondani melyik kijelzőnek mélyebb a feketéje, és ha hozzászoksz a mélyebbhez, akkor már mellette sem kell lennie.
Én sem gondolom, hogy a különbség, akár csak a horrorfilmeknél is új szintre emelné az élményt, mivel egyik sem teljesen fekete, de attól még látszik a különbség. Én ilyen jelenetekkel teszteltem mindig a fekete szinteket (sima fekete képernyővel tényleg nincs sok értelme), szóval tudom miről beszélek, a jóval kisebb különbség is látszik így. Lehet, hogy valakinek ez nem gyakorlati használat (ahogy nekem sem), de akár akadhat olyan is. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz balisz #84127 üzenetére
Filmek közül a kedvenc műfajaim a sci-fi és a horror. Mindkettő meglehetősen sokat operál a sötéttel, feketével, úgyhogy elég háklis vagyok rá. A G20 után hatalmas ugrás volt a VT60 és ez az a TV, ahol egy idő után elfelejtettem vizslatni, hogy fekete-e a fekete, mert nincs miért: fekete. Amikor egy űrjelenetnél, nagyon minimális egyéb, világos képtartalom mellett sem tudod meghatározni, hogy hol a kép széle a koromsötét szobában, akkor szerintem elég jól vizsgázott a rendszer. Mondom: gyakorlatban sehol nem észlelhető a Kuro oldalán semmilyen előny ilyen téren, a VT60 is pont olyan feketét tud. Egyik sem 0 ugyanakkor, ez teljesen nyilvánvaló. A cella inicializáló feszültség miatt nem is lehet.
Filmet nézni 24p módban (tehát 96 Hz-en), játszani 60 Hz-en szokás - nem sok fals kontúrt láthatsz ezen üzemmódokban a VT60-on. Tudom, minden nap használom.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
balisz
senior tag
válasz kokobe #84125 üzenetére
A 60-as szériának egyértelműen láthatóbb fals kontúr hibái vannak, főleg 50hz-en mint akár az 50-esnek vagy a Kuro-nak, szóval ez igaz (mondjuk én film közben csak nagyon ritkán találkoztam vele, játék közben nem is), de a fekete a technológia miatt sem lehet teljesen 0. Valószínűleg egyszerűen a műszer nem volt elég érzékeny. Bizonyos oldalakon régebben olyannal mérték a Pana plazmák fekete-szintjét, ami nem ment 0,01 alá, így a GT és VT50-hez is 0 feketét írtak, de ettől persze még ténylegesen nem volt teljesen fekete.
Lehet, hogy a feszültség és egyéb paraméterek állításával le lehet egy nagyon-nagyon minimálisan derengő szintre vinni, de akkor már biztos produkálna hibákat más területen. De szívesen elolvasom azt a fórum bejegyzést amiről korábban írtál, kíváncsi vagyok, hogyan mérték és hasonlították össze az OLED-el.(#84124) DM-Fan:
"Gyakorlatban semmi különbség nem észlelhető a két készülék között."
Ez mondjuk attól függ kinek mi a gyakorlati felhasználás. Ha valaki hozzászokik a Kuro feketéjéhez a nagyon sötét jeleneteknél (pl. horrorfilmek), akkor azért ott lehet különbséget látni, de egy tévéműsornál vagy átlagos filmnél aligha.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz kokobe #84125 üzenetére
Most álltam fel a VT60 elől, PS4-gyel toltam egy órácskát, de minden héten nyomom pár órát. Legfőképp FPS és TPS, amit nyomok. Soha az életben nem láttam utánhúzást, foszforlagot, input-lag-ot, V-Sync problémát vagy bármilyen anomáliát. Életemben nem volt ilyen tökéletes, játékra ennyire megfelelő megjelenítőm, sem minőséget, pláne nem méretet tekintve. A KRP-500-at sem láttam soha jobbnak, pedig azon is volt alkalmam játszani nem egyszer.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz kokobe #84123 üzenetére
Két eset van: vagy úgy nyomod nullára a feketét, hogy kvázi kikapcsol a panel (a Pana is tud ilyet), viszont ilyenkor nem is használható értelmesen, vagy hibás a műszer. Gyakorlatban semmi különbség nem észlelhető a két készülék között. Mozgásban egyáltalán nem jobb a Pio. Ezen túlmenően a Pana eleve több üzemmódot, frekvenciát tud, márcsak a 3D miatt is.
Get Moded!
-
-
wrbbt2
csendes tag
válasz hunspikey #84109 üzenetére
Én már átálltam a sötét oldalra . Pár napja boldog tulajdonosa vagyok az első plazmámnak ( és blu-ray lejátszónak ) : Pioneer , LX5090 tv és LX91 lejátszó . Meguntam , hogy folyamatosan lecsúszok a jobb ajánlatokról ( az elején csak KRP-ket kutattam ) ,és feladtam egy hirdetést , tipus megjelölésekkel , hogy plazmát keresek , erre jelentkeztek . Egy kedves , idős házaspártól vettem a készülékeket , - szerintem korrekt áron - , karc , pixelhiba,beégés mentes , alig használt, tényleg szinte új , letakarva állt a hálószobában . A lejátszó csak szóba került a házimozizás kapcsán , de amikor megláttam ( és megemeltem ) , meg kellett szereznem . Az eladó is nagyon szerette a plazma tv-ket , így a plazma fórumon az elmúlt két hétben megszerzett és rám ragadt tudásmorzsákat megcsillogtatva sikerült jó benyomást keltve - alkudnom egy "keveset" . Hétvégén viszem haza Mo-ra a készülékeket , úgy volt , hogy egy hétig a kocsiban pihen , de nem tudtam megállni , tegnap beüzemeltem . Gyönyörű kép , dvd-vel is , blu-ray-el szinte tökéletes . ... úgy érzem helyesen döntöttem , hogy plazmát vettem led helyett ( legalábbis az első javításig , - ez vicc akart lenni )
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz kokobe #84117 üzenetére
Ez nettó baromság. Volt alkalmam több alkalommal, hosszasan szemrevételezni ismeretségi körben a KRP-500-at, jómagam pedig több, mint 3 éve vagyok 65VT60 tulaj. Kb. majdnem mindenben a VT60 a jobb.
Sosem volt zéróra csökkenthető feketéje a Kuro-nak sem, ahogy egyetlen plazmának sem. Szabad szemmel ugyanakkor egészen biztos, hogy meg nem mondod a különbséget feketeszintet tekintve a KRP-500 és a VT60 között, még egymás mellé téve sem nagyon. Ditherelésben talán a Kuro a jobb, de mozgásmegjelenítésben nem. És akkor nem beszéltem a méretről, a szolgáltatásokról, a 3D-ről, a kávamentes dizájnról, stb., amelyek tekintetében megintcsak a VT60 a nyerő. Mindezt adott áron, amelyet figyelembe véve megintcsak.
A VT60-at talán egyetlen készülék tudja verni: a ZT60. Abszolút értékben viszont az sem, mert kisebb méretben majd' kétszeresébe került, mint a nagyobb VT60.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
balisz
senior tag
válasz kokobe #84117 üzenetére
Pontosan mit jelent az a "konkrétan zéróra"? Ha túlságosan mélyre állítod, akkor elkezdenek rajta "táncolni" a pixelek, ami szerintem nem tolerálható ha valaki ténylegesen a maximális képminőségre törekszik. Mondjuk hiba nélkül is tud vagy kétszer vagy háromszor olyan mély feketét, de azért ezek az arányok ilyen mély értékeknél csalókák, minél mélyebb, annál kevésbé látványos a különbség, és tök sötét szobában a Kuro feketéjéhez is hozzászokik a szemed. Hacsak nincs valami minimális fényforrás a szobában, akkor OLED fekete kell a "konkrétan zéró" érzethez, azt pedig azért a Kuro se tudta. Talán ha lett volna még pár évük a prototípusokat rendesen fejleszteni...
Mozgásmegjelenítésben még tovább is lehet menni, egy jó CRT a plazmánál is tisztábban jeleníti meg a mozgást.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz MasterMark #84115 üzenetére
Mondjuk nem akkor van baj az LCD-k feketéjével amikor van benne világos képrész is, hanem amikor töksötét a kép, na akkor megsemmisülnek sötét szobában. Persze 1:5000 is már egész jó, de az 1:2000 az messze nem VT60 szint, nemhogy felülmúlná azt.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz MasterMark #84113 üzenetére
Ha feltekered csutkára akkor LCD-n a fekete sem 0,06 lesz, ugyanúgy marad nagyjából az a kontraszt, csak nyilván mondjuk 360cd/m^2-n lesz 0,18-as "feketéd".
Persze értem a viccet.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
gboszi
senior tag
Semmi gond nincs ezzel szerintem se. Nem használtad ki, nem voltál fogákony a VT60 adta szintre. Bár az hogy mozgásmegjelenítésben is milyen jó a 4k-s csoda, szerintem egy picit csak önigazolás, de mindegy. Simán el tudom képzelni, hogy valaki egy 3.0 turbodizel után beül egy 1.2 benzinesbe és az mondja, hogy ez is milyen jó. Ha csak a közértbe megy vele, meg vissza akkor igaza is van.
Csak nehogy fradi sör legyen a végén, meg 3az1ben kávé...
"If you're good at something, never do it for free!"
-
panada
tag
Teljesen szürreális volt tőled olvasni ezeket a sorokat. Amilyen szinten szidtad korábban az LCD/LED vonalat, meg a 4k-t, ahhoz képest ez most olyan, mintha vallást váltottál volna (sokan úgyis vallásnak tekintik a (pana) plazma iránti elkötelezettséget).
Az aláírásoddal viszont még kapaszkodsz a dicső múltba…
Mivel elég mélyen beleástad magad korábban is a technikai részbe és jó volt olvasni mind a személyes tapasztalatokat, mind ezek konkrét paraméterekkel való párhuzamba állítását, szívesen látnék egy részletesebb beszámolót/összehasonlítást! Érdekes és tanulságos lehet, tekintettel a jelen TV vásárlási lehetőségekre.
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz wrbbt2 #84002 üzenetére
Ezzel tökéletesen egyet tudok érteni. Én nekem volt egy 65 colos VT60-am aminél gondolom egyetértünk, hogy nincs jobb plazma. El kellett adnom, OLED-et nem akartam az ára miatt. Vettem egy old school J szériás 4k-s 7000-es Samut, ami számomra ahhoz képest lenyűgözően szép képet ad hogy az éveken át mummusnak tartott LCD technológiát hozza.
Egyrészt nagyon sarkalatos helyzetben jön csak ki, hogy nincs olyan feketéje, másfelől mozgásban, relatív kontrasztban meg megveri, arról már nem is beszélve, hogy szerintem sötét árnyalat megjelenítésben még veri is, mert nem fullad ditherbe és végig nagyon szép tónusokat tol.
Az LG Jazz nevű youtubos 4k-s OLED TV demója úgy néz ki rajta, hogy nincs az az ok, hogy cserélni akarnám. Ja és 55"-ban volt 320 eksönben - 5 év garival.A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
wrbbt2
csendes tag
válasz gboszi #84088 üzenetére
Mivel feltett szándékom ( volt ) , hogy még a hazautazás előtt veszek egy plasmát , 3 hete folyamatosan figyelem a hirdetéseket , és amelyik tv-t normális áron hirdettek , és legalább 50"-os v.nagyobb volt , - főleg az újabb Panákat , - elég gyorsan gazdára találtak .
-
wrbbt2
csendes tag
-
wrbbt2
csendes tag
válasz lacos001 #84102 üzenetére
Tőlem csak 837 km , szerintem a kb 10% alku teljesen normális és belefér , én is itt élek több éve - ismerem a "szokásokat" - én meg úgy látom , hogy ugyanúgy alkudoznak mint máshol, bármit adtam el ( nem kevés dolog volt ) szinte mindenki alkudozott ,talán 1-2 volt aki nem , ( és főleg e-mailben voltak nagyon pofátlan ajánlatok ) .
-
lacos001
senior tag
válasz wrbbt2 #84098 üzenetére
nagyon északon van...még tőlem is 847 km....
sztem az az alku sok lenne......még én sem húznék ennyit, holott jó pár éve itt élek, ismerem a "szokásokat".....
bármit el adtam eddig kb 2 ha alkudott...én ugy vettem észre ez nem divat itt
aztán lehet pár száz km-el arrébb meg véres alkuk mennek
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest