-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
válasz pataslogeza #85892 üzenetére
Miért tennék ajánlatot? Leírtam, miért nem veszem meg...
Új tévé? Hol lehet kapni? Mert ez egy 4 éves darab.
Az 50st50-et, ha el is adnám, akkor sem kérnék érte 130k-nál többet, de lehet ez is sok....
Hitelt felvenni egy tévéért meg az álmos könyvek szerint nem jelent sok jót.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
salapp
addikt
Fentiekkel együtt is igaz: ahogy telik az idő, hónapról-hónapra nehezebb drágán eladni egy csúcsplazmát is, 55-ös, 65-ös méretben is. Már az sem mérvadó, hogy ki "hol volt ott", mit mennyiért sikerült eladnia mondjuk októberben, mert a helyzet azóta ismét változott.
Legdurvábban a 42-esek és 50-esek között látszik az áresés, érthető, mert aki ebbe a "megbukott, halott, beégős, sokat fogyasztós technológiába" 4-5 éves tévékben beruházna, az általában már ilyen technológia kisebb képviselőiről váltana feljebb. Ezeket sokszor egy évig is hirdetik, míg végül a dacból-megtartás vagy az árvágás mellett döntenek.
Az FHD alatti felbontású példányok, vagy G20 előtti példányok meg nagyjából az eladhatatlan kategóriába kerültek mostanra. Mégiscsak 6-10 éves műszaki cikkek azok már.
Most már úgy néz ki, hogy aki 42-es és/vagy G20 előtti plazmatévét akarna eladni, az inkább a családban (gyerekszoba, XBOX360 mellé vagy idősebbeknek agyatlanvetélkedők és Lüszeszita-sorozatok nézéséhez) adja tovább, tök jogos gondolatmenet mentén.
Az OLED térnyerése vitathatatlan, minden jelenlegi tulajdonsága mellett.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Dexar007
veterán
válasz pataslogeza #85895 üzenetére
Pedig itt a topikban is volt rola szo, ha jol emlekszem. Persze lehet csak egy-ket bemutatodarab ment el ennyiert.
Ja, ott voltam.
Give me your cum,bull!
-
BBéci
legenda
válasz pataslogeza #85895 üzenetére
2013 végén zárult a gyártás, a következő év során elfogytak a készletek, én is 2000-2200 euróra emlékszem, mint legalacsonyabb ár. Ide a topikba számos linket betettek a srácok.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
pataslogeza
aktív tag
válasz Dexar007 #85891 üzenetére
Angliában 2800 font volt a 65vt60 utolsó ára, ezért én nagyon erősen kétlem hogy bárhol az euro övezetben 1700 lett volna a kifutó ára.
Nekem a 2000 euros ár is gyanús. Másfél-két éve még ok volt, de fél éve már sok. Kitől hallottad ezt? Hol történt ez a vásárlás? Ott voltál, láttad hogy kifizettek érte 2ezer eurot? -
Ijk
nagyúr
válasz pataslogeza #85892 üzenetére
Vagy vár még 10 évet eladja 10-ezerert az st50-et és megveszi 20-ert akkor 10 ezret kell rafizetnie.
Én nyertem./人◕ ‿‿ ◕人\
-
pataslogeza
aktív tag
Akkor tegyél neki ajánlatot. Ha nem teszel, akkor soha nem lesz uj tévéd, de vigyázz, mert ha 300-at mondasz neki, akkor lehet hogy rábólint, és akkor ki kell fizetni a 300-at.
Amúgy tegyük fel hogy sikerül eladnod az 50st50-et 200-ért és megveszed az 55vt60-at 300-ért. Így kell 100ezer hitel, ami kamattal lesz vagy 120. Viszont ha felezünk mindent akkor reális áron 100-ért adod el a tiédet de az ujat is fele annyiért veszed ami 150, és így csak 50ezer hitel kell ami kamattal 60. Tehát 60ezerrel jobban járnál ha reális áron adna-venne mindenki.
Ugyanez van az ingatlanokkal is csak sokkal nagyobb pénzekkel. Aki elad ingatlant az általában azért teszi mert jobbat akar, ami többe kerül. Öt éve eladtad a lakásodat 10 millióért és vettél 15-ért jobbat, akkor 5 millio hitel kellett. Ma eladhatod ugyanazt a lakást dupla áron, 20-ért, de a másikat is dupla áron kapod, ami 30 és így 10 millio hitel kell. Mikor jársz jobban, ha olcsón adsz-veszel, vagy ha drágán? -
Dexar007
veterán
Nagyok sokaig kifuto aron lehetett eladni a 65ST50-et (meg az összes többit is) is,vagy meg par tizezerrel dragabban is akar. A piac hatarozza meg,hogy mi szamit vicc-nek,es mi nem.
65VT60 is elment 2000 euroert fel evvel ezelott,pedig a kifuto ara külföldön valahol 1700 kornyeken volt.
Give me your cum,bull!
-
Márk
senior tag
Nem tudom, milyen kamerával vették fel, de én olyan óóóóóóóóóóóóóóriási különbséget az OLED javára nem látok.
De azért meg kell hagyni, hogy a Pana egész jó feketét csihol ki a csúcskategóriás LCD-i ből is:
[ Szerkesztve ]
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
Ispy
veterán
válasz pataslogeza #85885 üzenetére
Mert annak a tévének ez nem a reális ára, nem is volt soha az. Eleve 420-ról indult, amikor a kifutó ára 550k volt, ami egy vicc eleve, majd majdnem egy év kellett, hogy levigye 330k-ra, ami még mindig vicc, amikor eleve 250-270k-ról kellett volna indulni, már régen elvitték volna.
De kár ezen puffogni, ha nem akarja eladni, csak hirdetni, az az ő dolga.
Az a linkelt VT60 meg 300k-ért best buy lenne, így talán egy picit túl van árazva, 300k-ért még én is meggondolnám a vételt úgy, hogy nem volt betervezve tévé csere és van vagy 1-1,5 millió amit az elkövetkező 1 évben ki kell majd adnom ilyen-olyan dolgokra.
Csak hát az én megvenném <> a feleségem is megvennével, és van úgy, hogy az ember az eszére hallgat, nem a szívére...de ettől még szerintem jogomban áll azt mondani, hogy jó vétel, vagy hogy jó az ára.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Márk
senior tag
Bizony, már 10 éve ilyen képminőséget tudott a Pioneer, amivel most, 10 évvel később is csak az OLED veheti fel a versenyt (illetve a Pana 60-as GT/VT/ZT széria), minden más elbújhat mögötte.
[ Szerkesztve ]
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
Ijk
nagyúr
W- szériaszámú készülékekre mint mondjuk STW60, VTW60 páneurópai garancia érvényes, tehát meghibásodás esetén el kell küldeni abba az országba saját költségen ahol megvásárolták? Pl. Németország.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
pataslogeza
aktív tag
Tőlem ironizálhatsz, engem nem zavar. de a hirdetések akkor is tele vannak a "reális ár"-azó "megvenném" emberek hozzászólásival, akik soha nem vesznek semmit, csak elriasztják a valódi vásásrlókat plusz tévhitben tartják az eladókat, azok meg várnak a csodára hónapokig, esetleg évekig hogy jöjjön már végre valaki aki ki is fizeti a "reális árat" és nem csak megvenné. Mint pl. az a 65st50 amit említettél. Én már tavaly januárban megmondtam, hogy 200-nál többet nem fog kapni érte (akkor, mostmár annyit sem), de jöttek a reális árazós megvenném emberek és leugattak, az eladó meg azóta is árulja abban a hitben hogy az jó ár.
2016 szeptembere óta árulja "reális áron".[ Szerkesztve ]
-
DVlad
őstag
-
Ijk
nagyúr
válasz bgabesz75 #85881 üzenetére
Igazad lenne ha még lenne plazma és 600k-s áron szórnák ki a vadi új csúcskategóriás 65"-os darabokat 5 év garival. De nincs plazma, van OLED 900 ezertől, ami van amiben jobb van amiben rosszabb.
Ha valaki el akarja gyorsan adni olcsón adja. Szerinte kevesen akarnak mindenáron megszabadulni tőle, felrakják hogy ha valaki elviszi annyiért akkor jó ha nem akkor még használják./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ispy
veterán
válasz bgabesz75 #85881 üzenetére
Nem kötelező használt plazmát venni. De mivel ezek a tévék még a mai napig is bőven megállják a helyüket, újat pedig már nem kapni, így pont annyit érnek, amennyit adnak érte.
Az meg, hogy innen 1000-2000-3000 kilométerre mennyiért adják tök lényegtelen, annak aki itt akar venni.
Ez egy ilyen játék, tetszik, nem tetszik, lehet venni LCD-t meg OLED-et is.
-
bgabesz75
tag
válasz pataslogeza #85867 üzenetére
Nem is èr màr egyik plazma sem 200-nàl többet. Emberek 2018 van. 5-6-7 èves tv-k ràadàsul ventilàtorral ellàtva amit pl. sose takarìtottak ki valòszìnűleg.
Az az 55Gt60 reàlis àron volt. Aki többèrt àrulja az nem akarja eladni komolyan szerintem sem.[ Szerkesztve ]
-
DVlad
őstag
válasz pataslogeza #85876 üzenetére
Szép gondolatmenet, hogy amit nem tudok/akarok kifizetni, az nem reális ár a maga piacán.
-
Ispy
veterán
válasz pataslogeza #85876 üzenetére
Bocsánat, hogy van véleményem....ezentúl csak akkor mondok bármit is, ha fizetek érte.
-
Ijk
nagyúr
válasz pataslogeza #85875 üzenetére
Nem értem a problémád. Ha nem akarsz használt plazmát venni akkor akár 1,5 millióért is hirdethetik. Ha meg kell, megmondod hogy ennyit adsz érte aztán vagy eladja neked annyiért vagy tartogatja tovább.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
pataslogeza
aktív tag
Én nem használt szórakoztató-elektronikai és egyéb készülékekről beszélek, hanem plazma tévékről. Plazmát senki nem tud boltban újat venni ugyanúgy magyarországon mint angliában vagy kínában, ezért az összes vásárló a használt piacon van és nem a boltokban. Magyarország népessége 9,7 millió, míg angliában 62,5 millió, tehát elvileg a kereslet is több mint hatszor annyi angliában mint magyarországon, ami indokolttá tenné a magasabb árakat angliában. Ennek ellenére magyarországon jóval drágábbak, ami egyáltalán nem normális vagy egészséges.
Abban meg teljesen biztos voltam hogy te nem adnád el a gt60-adat, mint ahogy én sem, mert nekünk valóban nagyobb értéket képvisel mint a reális ára. -
Ispy
veterán
válasz salapp #85873 üzenetére
Egyetértek, 2 gyerekkel és feleséggel a hátam mögött.
És sem azért nem veszem meg, mert nem tudnám, hanem mert kb. 20 dolog is van, ami fontosabb ennél, ha nem családban gondolkodnék, akkor nálam is más lenne a helyzet.
De attól még ez egy közel 700k-s készülék volt új korában.
-
salapp
addikt
Valószínűleg nem vagyok egyedül, akinek az ilyen döntéseit családban gondolkodva kell/illik meghoznia. Amíg ugye én 4-5 éve egy forintot nem fizetnék a megnyirbált filmekkel megszakított reklámfolyamért (érdekek mentén szerkesztett hírekkel megspékelve), addig van női szakasz, aki meg horgoláshoz, egyebekhez igényli ezt.
Így lehet, hogy az 55-ös "túl nagy" volt 230 centi távra.
Illetve inkább valósítok meg 700-ból egy szennyvíztisztító kisberendezést, és teszem függetlenné a családot a szolgáltatótól, mint vegyek egy bármikorelpukkanhat használt csúcsplazmát 350-ért.
Agglényként más lenne a szempontrendszer.[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz pataslogeza #85868 üzenetére
350k az 55vt60, ez szerintem teljesen reális ár érte, 300-320 körül meg tuti vétel.
-
salapp
addikt
A tiedre én is pályáznék, de nyilván nem éri meg eladnod most.
Én inkább olyantól venném, mint az a srác, akinek az 50Gat60-áról másodikként csúsztam le tavaly.
Ő megszédült, telt is neki rá, vett egy LG oledet, gyorsan ránézett a PH-n kínált használt plazmákra, nem akarta sokáig árulgatni, feldobta hát 160-ért.
Ilyenek azért vannak, hiszen sokan teljesen elégedettek elmondásuk szerint az LG oled mozgásmegjelenítésével is és becsokiznak az éjfeketéktől, nem olvasnak teszteket, hogy holmi near black jelenséget kutassanak rajta.
Na, egy ilyen eladó megkímélt GT60-ára fogok idén váltani 😎. (Ha nem, azt is túlélem)Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Magi
tag
Sziasztok,
Légyszi segítsetek, h egy Pana 42G30-on hogyan lehet megnézni az üzemórát?
A neten talált leírások egyike sem működött sajnos.Köszi előre is.
Magi
-
BBéci
legenda
válasz pataslogeza #85867 üzenetére
UK-ben és a környékén azért olcsóbbak a használt szórakoztató-elektronikai és egyéb készülékek, mint Magyarországon, mert az embereknek van pénzük megvenni az újat, nem szorulnak rá a levetett cuccokra. Jó példa erre a Háda és társai. Valamint hazánkban egy egészséges szemlélet is kialakult, kevesebben tekintik a használtat kapásból szemétnek, vacaknak, a valós értéket nézik, nézzük. Egy ismerősöm úgy indította el mára jelentőssé nőtt vállalkozását, hogy németországi zsibvásárokon vett erősítőkkel és hangdobozokkal pakolta tele Ford Transitját és itthon sokszorosáért adta el azokat.
50 colos GT60-amat 2013. 12. 31-én, okosan 310000 forintért vettem, (a listaára 350000 Ft volt). Nem adnám el 250000-ért sem, mert abból a pénzből, de akár 150000 forintot hozzá téve, csak gyengébb képminőségű tévét tudnék venni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
pataslogeza
aktív tag
Meddig éltél külföldön, hogy ilyen biztosan tudod mennyi a fizetés és mire elég az a pénz külföldön?
Nem a fizetés a lényeg hanem a megtakarítás!
Igaz hogy a bevétel nyugaton a magyarországi 3szorosa, de a kiadás is 3szorosa a magyaroszáginak. Így a megtakarítás jóval kevesebb mint amire te gondolsz.
Amugy nyugaton jóval drágábbak voltak új korukban ezek a tévék, most használtan mégis jóval olcsóbbak, pedig magyarországon kéne olcsóbbaknak lenniük, a gyengébb fizetőképes kereslet miatt, ès itt nem csak a pénzről van szó, hanem a létszámról is, mert pl. angliában 6szor annyian élnek mint magyarországon, ezért a kereslet is elvileg hatszoros, emiatt elvileg angliában kéne magasabb használt áraknak lenni, de épp fordítva van.
Ezért mondom évek óta, hogy a magyar használt plazma piac egy elmebaj.
Aki meg megtehette évekkel ezelőtt, hogy 1 millió ft-ot költsön egy retek tévére, azt én egyáltalán nem sajnálom ha most 800-900ezres bukással tud megszabadulni a tv-jétől. Inkább azokkal tudok együtt érezni, akik még most sem tudják megvenni, használtan sok ezer üzemórával. -
Márk
senior tag
-
Darko
senior tag
Ez "csak" 55-ös tobias40-nek 65 kell. Ez (a méret) nekem kéne, csak nem ennyiért
Amúgy egy nagy plazmát hogy lehet szállítani? Mondjuk itt van ez a 70 kilós szörnyeteg? Az rendben van hogy két ember elbírja, de ugye nincs doboz, semmi védelem, mennyire lehet ezeket mozgatni?
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
Darko
senior tag
válasz tobias40 #85860 üzenetére
Én sem játszom, gyerekek játszanak nagy ritkán, de ők még lehet észre se vennék, meg nem is játszanak olyan játékokkal (még). Lehet hogy a mostani tv-mnek is van lagja (tx-p42c10es) csak észre se vesszük.
Gondolom a csere nem mostanában lenne, de ha igen keress meg, a kezdő összeget én állom a 65"-hoz
-
salapp
addikt
Köszönöm. Én hasonlóan gondolkodom a saját holmik árazásáról. Ráadásul minden, amit első tulajként adtam el eddig, dobozos, karcmentes, mondhatjuk, hogy szalon állapotú. És még ezzel együtt is elfogadom, hogy bizonyos év elteltével ezek a dolgok sem segítenek sokat az eladási áron, inkább csak az eladhatóságon, az eladás gyorsaságán.
Az is igaz, hogy alapos mérlegelés után érdemes új műszaki cikket választani, és akkor együtt tudsz élni a választással kellően hosszú ideig ahhoz, hogy ne fájjon az esetleges későbbi eladás.Darko#85857: Én szerintem nagyon az elején kaptam el, de fel sem hívtam. Egy éven 180-ért nem kellett a 2700órás 50ST60 az input lag miatt. Felesleges lett volna nagyobban csak az árért nekimenni, hogy utána eladjam én is.
[ Szerkesztve ]
-
Darko
senior tag
válasz tobias40 #85854 üzenetére
Én pár órával a hirdetés után írtam a hölgynek, de már komoly vevője volt. Mivel nemrég figyelem csak a plazma hirdetéseket, ezért fogalmam sem volt hogy jó-e az ár. Kicsit vaciláltam mert féltem a nagy input lag miatt (konzol), de mire rászántam magam már közölte hogy viszik a tv-t. Szerintem ha kicsit ráigértem volna vagy rámenősebb vagyok akkor vihettem volna.
Most van egy LG 60"-os (60PZ250) itt aprón is, de az meg már szerintem nagy lenne nekem.A megfelelő egy 55-ös panasonic lenne, de szerintem egy eladó példány manapság ritka mint a fehér holló. Ki az aki lecserél manapság egy jó minőségű 55-ös pana plazmát? Rájön hogy sokat fogyaszt és vesz lcd-t? Vagy nagyobbra vált? Vagy fél hogy a végét járja és még idejében eladja amíg kap érte valamit?
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz pataslogeza #85852 üzenetére
Biztos hogy hazugság a 100k óra azért mondtam ha a fele igaz. Nyilván ez egy becslés mert ha igaz lenne garanciát vállalnának rá. Így meg ha kipurcan 17k órával akkor szétteszik a kezüket hogy hát ez a panel most ennyit bírt.
Nem pörög a használtpiac egyáltalán hónapok óta hirdetik a plazmákat és szépen vagdossák az árukat.
2 éve akarok 50"-ról feljebb lépni és 2 év óta nem volt rá lehetőség. LCD nem alternatíva ST50-ről sem, 65"-os OLED meg közel 1millió. Szóval vagy megveszem 450-500k-s áron a még garis 65VT60-at vagy morzsolom még egy évig a rózsafüzért hogy 600-ért legyen 65-ös új OLED a kompromisszumos mozgásmegjelenítésével.
Hidd el én örülnék a legjobban a hirtelen 200-ért kapnék 65vT60-at még garisan, de ha annyiért adják akkor azt pikk-pakk el is viszik, és jó eséllyel nem én csípem meg./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ispy
veterán
válasz salapp #85850 üzenetére
Én úgy szoktam beárazni a dolgaimat, hogy ha még van rá legalább fél év gari, akkor az utolsó ismert ár 60-65%-a, ha már nincsen rá gari, mert éppen kifutott már, akkor 50%, utána pedig évente -10%.
Ez alapján egy gari nélküli 55ST60-ért én max. 130-150k adnék állapottól függően, ha van még rá 1 év, mert vettek rá +3 év kiterjesztett garit, akkor max. 200k.
Persze azt is bele kell kalkulálni, hogy amíg nem állnak hegyekben az utolsó szériás csúcs plazmák az aprón (már pedig nem állnak), addig van rá kereslet, és egy nem kapható technológia, amire kereslet is van, az drága.
Külföld meg nem jó viszonyítási alap, mert ott 300k az a havi fizetés 1/3, 1/2, nálunk meg az átlagnak inkább 2 havi fizuja, szóval itt mindenki megpróbálja az utolsó fillért is kisajtolni a használt piacon és inkább árulja 3-4 hónapig. Pedig, ha engedne 10-15%-ot az árból, akkor 1-2 hét alatt elvinnék.
Valahol olvastam, hogy ha eladásra kínálsz egy autót és 2 hét múlva még nem vette meg senki, akkor rosszul áraztad be. Ez szerintem mindenre igaz. Nem tudom megvan-e még AVX-en az a 65ST50, ami már akkor több, mint fél éve volt hirdetve, amikor én rátaláltam, 330k-ért.
...igen még fent van és még mindig 330k. 420-ról indult és már 1 éve hirdetik.
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Én azért bevállalnék most is egy 55st60-at 130-ért én sajnos nem láttam a hirdetést!
Vagy egy 65st(GT-VT)-50 vagy 60-at 200250-ért is bekockáztatnék alapos átvizsgálás után!Ha vki lát ilyeneket és nem akar venni tv-t nekem PÜ-ben nyugodtan megírhatja,nem leszek hálátlan..(egy ebéd )
-
pataslogeza
aktív tag
Tapasztalatból mondom hogy az a 100ezer óra nem igaz, átverés. Vettem egy krp500a pioneert 9800 órával, meg egy lx6090-et 17ezer órával. Mindkettő fekete szintje emelkedett és piros árnyalatú volt (az lx jóval erősebben). A krp-t helyre tudtam hozni, teljesen eltűnt a piros árnyalat és olyan fekete szintje van amilyet még nem láttam, de az lx-et nem tudtam, azon már semmi sem segített, és biztos vagyok hogy ez a túl magas üzemóra miatt van. Egyszerűen elhasználódott a panel. Persze működik jelenleg is, de hogy? Ez már egyáltalán nem az a kuro amitől annak idején leesett az emberek álla.
Aki meg "kitartóan" hirdeti, annak nem eladó, csak kirakja hogy hátha ráakad egy balek aki kifizeti az elmebeteg árat érte. Szerencsére rohamosan csökken a balekok száma, így csökken a plazmák ára is.
-
salapp
addikt
Egy közel 5 éve 400-ert vett 55ST60-nak valóban 130 körül lenne az ára egy normális világban. Csak sajnos úgy áll, hogy még mindig nincs igazi utódja ennek a technológiának. Ezt és a saját érzelmi kötődését árazza be, aki többszáz ezerért akarja eladni.
Viszont egyre kevesebb az annyira minőségbolond (plazmáról nagyobbra váltó) érdeklődő, aki ennyire tartaná az igenis évről évre korosodó - akár csúcs - plazma készülékeket.
150-ig esetleg még belemennek egy GT60-ba, max 5-6ezer üzemóra ismeretében, de szerintem már az ilyen vásárlást is olyan lutrinak tekintik, amit még belefér meglépni.
Ráadásul sztem más összminőséggel gyártottak egy G20-at, mint egy GT60-at. Csak abból indulok ki, hogy az elmúlt 5 évben egyre inkább tojnak a minőségre, bármilyen területen.
Most már centeket kell lefaragni, komolynak gondolt, magasabb fogy áras termékek esetén is, hogy a konkurencia elé kerüljenek.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Ijk
nagyúr
Kondenzátort ki lehet könnyen cserélni, a panel a lényeg.
Nyilván abban igazad van hogy a főleg gari nélküli plazma kockázatos, bármikor beszarhat. Igazából úgy lenne korrekt ha mondjuk 50.000 óra vagy 10 év panel garanciát vállalna a gyártó, mert akkor tudod hogy ha veszel egy 65"-os 50-es vagy 60-as plazmát 300-500k-ért akkor biztosítva vagy még 5-6 évre vele.Érdekes azért hogy nem találsz olyan gyártót aki 5 évnél többet mer vállalni a készülékre. Ez annyit jelent hogy 5 évnél tovább ők maguk sem biztosak a tartósságában, legalább panel szinten. Ehhez képest meg csillagászati árakat kérnek.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
BBéci
legenda
Nem csak külföldi fórumokon írták, én is arról számoltam be az előbbi hozzászólásomban.
Nem minden filmnél volt zavaró a villogás és leginkább 1,5 méterről nézve. Három méterre távolodva egyáltalán nem zavart, de onnan meg elvesztek az apró, finom részletek.
Feleségem nem igazán laikus, mert minden hang és kép teszteléskor kikérem a véleményét. A hallása jobb, mint az enyém, a látásunk egyforma, bár Ő szemüveges, viszont másra és másként érzékeny.
A mélyebb, sötétebb feketét kivéve semmi másban nem tartom jobbnak az EZ950-et, mint a GT60-atHelyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
Jó az EZ950 BFI-je, de nem tökéletes. Például előfordult, hogy sok világos jelenetet tartalmazó film alatt inkább kikapcsoltam, mert zavart a villogás.
Miután elvitték és elkezdtünk nézni egy filmet a GT60-on, feleségem két perc után megjegyezte, végre jó a kép! Kérdeztem, mire mondja ezt, kiderült, zavarta a gyors mozgások élesség vesztése, pedig Ő csak bekapcsolt BFI-vel látta azt az OLED-et.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
oil120
senior tag
válasz pataslogeza #85838 üzenetére
A több ezer órás 50STW60-amat semmiképp nem cserélném el akár dupla értékű azonos méretű LCD-re.
Szerintem többen vagyunk így.
Akkor most hogyan is van ez a használt plazma érték?
A tulajdonosok számára nagyobb értéket képvisel, mint gondolod. -
Ijk
nagyúr
válasz pataslogeza #85838 üzenetére
Gyárilag 100.000 órát adnak meg a plazmáknak, ha a fele igaz akkor is egy 5000 órás példány 10%-án jár az életciklusának.
Miért kérjenek egy megkímélt, még bőven sok évet járatható plazmáért egy ugyanakkora új oled árának 1/5-ödét, 1/4-edét?
Nyilván a kereslet-kínálat együtt határozza meg az árat, ha túl magas akkor hirdetik kitartóan és kész vagy csökkentenek./人◕ ‿‿ ◕人\
-
pataslogeza
aktív tag
válasz salapp #85833 üzenetére
Akkor az reális áron kelt el, és ilyen szinteken kellene mozogni a használt plazma áraknak magyarországon is. Az a baj, hogy az ilyenek nagyon ritkák, tényleg csak felbukkanó, és általánosak az irrálisan magas kínálati árak, de szerencsére egyre több valós vásárló kezdi belátni, hogy magyarországon valóban irreálisan magas áron akarnak megszabadulni az eladók a sok éves, sok ezer órás, többnyire garancia nélküli plazmájuktól. Én ezt mondom már évek óta.
-
Ijk
nagyúr
válasz DM-Fan #85834 üzenetére
És még messze nem tökéletes, vannak bajok. Janos666 szerint az EZ950 BFI-je jó, amivel jelenleg egyedül van a piacon. Egyébként ha szőrszálhasogató akarok lenni az is elmarad az impulzusostól, mert nincs kialvás, felgyulladási idő, az oled sokkal gyorsabban kapcsol mint egy plazma, így keményebb is a villogtatása.
És akkor a color valamint vertical bandingról nem beszéltünk, ami kivétel nélkül minden OLED-et sújt különböző mértékben. Valamint ott van a near black uniformity. Szóval van hova fejlődni. Mindez csillagászati áron.
Összességében bármikor egy olcsóbb FHD plazmát vennék OLED-del szemben, igaz én csak filmezek. Játékra, demó anyagokra, UHD/HDR tartalomra nyilvánvalóan, jobb az OLED./人◕ ‿‿ ◕人\
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz janos666 #85829 üzenetére
Ahogy Ijk kolléga megírta: milyen áron? Egy igazán jó, kompromisszummentes OLED árából simán kétszer kijönne a 65"-os VT60-am újkori ára (méretazonosságot feltételezve persze). Mindezt úgy, hogy már az OLED sem épp iszonyatosan friss technológia a trendisége ellenére sem. Ne hagyd figyelmen kívül egyik komponensét se annak, amit leírtam és abban a megfizethetőség is benne volt! Nem vagyok egy olcsó János, de egy 65"-os (vagy nagyobb) OLED ára a pszichohorror kategória és komolytalannak tartom.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ijk
nagyúr
válasz janos666 #85831 üzenetére
Mert a 800k olcsó? Ha jól tudom ilyen áron futott ki anno a 65VT60.
Azért irreális elvárásaim nincsenek hogy minőségi 65"-os TV 300 ezerért, na de majd 1,2 milla azért húzós szerintem egy pár év alatt elavuló, isten tudja meddig működő eszközért. Ha azt mondják hogy 20 évig biztosan bírja akkor oké az 1,2 millió. Ha meg lehet hogy 6-8 év után kuka akkor nagyon nem oké./人◕ ‿‿ ◕人\
-
janos666
nagyúr
Na jó, igaz, hogy úgy néztem a kérdést, hogy azt vetem össze milyen ma megvenni a Pana OLED-et ahhoz képest, mint a saját megjelenése évében volt megvenni az adott Pana plazmát, nem úgy hogy puszta heccből ledobod a falról a még hibátlanul üzemelő plazmát és rohansz a boltba egy új OLED-ért, ahogy nyilván az új sohasem versenghet a régi használtakkal árban...
De amúgy ja, legye hatalmas, tökéletes minőségű és occó, vagy kuss van![ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
janos666
nagyúr
válasz DM-Fan #85825 üzenetére
Huh? A '17-es Pana OLED simán hoz mindent, amit egy plazma után remélhetsz, vagy akár többet, és a kompromisszum is csak maximalista PC monitorként felhasználva mutatkozik meg (az is elsősorban a HDMI 2.0 sávszélre fogható). De még az LG '17-es sorozat is jól használható: nem tudom kell-e sokkal többet magyarázni, mint hogy végül én is megtartottam az LG C7-et a Pioneer 5090H után (és azután sem rohantam nyakat törve Pana OLED-re cserélni, miután normalizálódott a Pana ára és láttam élőben "otthoni körülmények" közt a Panasonic-ot).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Kernel
nagyúr
válasz pataslogeza #85824 üzenetére
Persze, 55VT30, aluszegéllyel, egybesík védőüveggel (ami optikailag is nagyít a felületen) szerintem is elég jól néz ki.
Lehet, hogy nem mindenki tartja csúcsminőségnek, de nekem normálisan beállítva, nincs gondom a feketével, nem is gondolkodom a cseréjén.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
DM-Fan
Topikgazda
“Majd ha értelmes áron 120"-os feltekerhető panelt nyomtatnak tömegben akkor megemelem a kalapom.”
Hát, ezek alapján az még nem holnap lesz.
Vicc ez a parasztvakítás, ami megy. Baromi valós igényeket igyekeznek kiszolgálni a feltekerhető panellel, ahelyett, hogy tényleg az alapvető funkciót csiszolnák - ha nem is tökélyre - de legalább közel jóra.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ijk
nagyúr
válasz pataslogeza #85824 üzenetére
Ha meg otthon vagy és zavar akkor be kell tenni rá mondjuk festményeket naponta cseréli őket és kész.
Nyilván ez csak LCD-nél játszik.DM-Fan: NEm az a baj hogy 8k, igazából ez csak marketing fogás.
A baj az hogy nem tudnak 10 éve elrugaszkodni a 65"-tól mert utána exponenciálisan nőnek az árak, és ugye egy 100"-os tv több tíz millióért nem életszerű. Egy 77"-os OLED is több millió.
Plazmából igaz nem konzumer szinten csináltak 150"-os 4k-t, nyilván az is farokméregetés, de most 6 évvel később kijön egy 88"-os mintadarab attól hova szarjak. Majd ha értelmes áron 120"-os feltekerhető panelt nyomtatnak tömegben akkor megemelem a kalapom.
És igen, a hab a tortán hogy a 24p-s judderrel a mai napig nem tudnak mit kezdeni az LG háza táján, a többi gyártó ugyanabba a panelbe meg nagyvonalúan beletákol valami BFI-t 20%-os felárral.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
DM-Fan
Topikgazda
Na, itt az újabb várható trend, felbontáshajszolás:
Még ha nem is kereskedelmi forgalomba szánják, péniszméregetés helyett foglalkozhatnának azzal, hogy 4k-ban (vagy akár csak fullHD felbontásban) raknának már össze egy kompromisszummentes, plazma-közeli, megfizethető OLED készüléket.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
pataslogeza
aktív tag
A vetítővászon azért nem látszik, mert használaton kívül feltekered, de a tévét is ugyanúgy el lehet tüntetni hogy ne legyen ott egy nagy fekete felület. Letakarod valamivel, pl. egy trópusi tengerpart mintás terítővel, vagy eléraksz egy szép nagy váza virágot
Ezeket sem több munka/idő eltüntetni a tv elől amikor használni akarod, mint letekerni a vásznat.Az én nappalim csak 20nm és egy 65vt50 van ott, de nem ural az semmit, inkább szoba dísze. Amikor vendégek jönnek hozzánk, alig tudják levenni a szemüket a tv-ről, szóval nem olyan rossz látvány az ott
[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
-
BBéci
legenda
Annyiból csak használt vetítőt érdemes venni, de a többi ellenérvem akkor is érvényes. Ha javíthatatlanul tönkre menne a GT60-om, vennék áthidaló megoldásnak egy 55 colos Sony LCD-t, amivel kihúznám az OLED-ek jelentősebb árcsökkenéséig. De én nem vagyok mérvadó, mert nagyobb tévét nem tudok elhelyezni. Már az 55 colos is takar valamennyit a mellette/mögötte lévő két ablakból.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Annyi pénzből, amennyibe egy olyan TV kerül - 1,4 millióért találtam hirtelen - nagyon jó vetítőt és vásznat lehet kapni, még újonnan is. Biztosan inkább az utóbbiakat választanám.
75 colos TV bitang nagy monstrum, egy akkora fekete - amikor nincs bekapcsolva - felület még egy 40-50 négyzetméteres szobában sem kellemes társ. A 2,5-2,8 m széles vászon meg csak akkor látható, amikor leereszted és vetítesz rá.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Akkor ideje, hogy szemtől szembe találkozzunk!
Nyilván nem mindegy, hogy milyen vetítőről van szó, de a félmillió alatt kaphatóakkal szemben egyértelműen a saját GT60-amat választanám.(#85808) Ispy
(#85813) Ijk
Természetesen ANSI, másról nem érdemes szót ejteni.[ Szerkesztve ]
-
drnet
aktív tag
Sziasztok!
Rég voltam már itt, de látom még mindig aktív a topic.
Van egy hordozható dvd lejátszóm, aminek van AV kimenete. Ehhez szeretnék 2 db 10" körüli kijelzőt csatlakoztatni az autó fejtámláiba a gyerekeknek. Hol találok ilyen kijelzőt? A legjobb lenne, ha eleve 12V-ról menne.
Tudom, hogy ez nem az a fórum, de hátha tudtok segíteni.
Köszi előre is. -
pataslogeza
aktív tag
válasz janos666 #85814 üzenetére
A célom még mindig a brit -> eu konverzió, amit már félig meg is csináltam az egyik tévémen abban már van ország választási lehetőség, magyar nyelv és dvb-c is a menüben csak rettenetesen hosszadalmas a tv memória szerkesztőjében átírni, ezért lenne sokkal gyorsabb, egyszerűbb és biztosabb menteni, gépen szerkeszteni majd visszaírni a tv-be.
Karakterfelismerőt már próbáltam, de nem tökéletes, és ha épp egy fontos karaktert ismer fel hibásan, akkor nem indul a tv, ami elég nagy baj, mert akkor nem leghet a memória szerkesztőbe sem belépni, hogy javítsam a hibát, plusz a flash elég hosszú, rengeteg képet kéne csinálni, aztán mindegyiket konvertálni majd egymás után beilleszteni mindet a helyére egy fájlba, ez is elég hossszadalmas. Én videót csináltam róla, az is 10 perc hosszú, úgy, hogy másodpercenként lapoztam.Melyik külső eeprom olvasó tudja írni-olvasni a TC58NVG2S3ETA típusú nand flasht?
A belépés nagyon egyszerű, úgy kell, mint amikor űzemórát akarsz nézni, csak nem a jobb alsó mezőre mész, hanem a jobb felsőre, és ott nyomod a némítás gombot 5 másodpercig. Ekkor előjon a memory editor, abba ok-val kell belépni. A szerkesztőben a tavirányító nyíl gombjaival lehet mozogni egyesével, a lapozó gombokkal egész lapokat, a hangerővel lehet értéket módosítani, ok-val érvényesíteni, vissza gombbal kilépni.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
A projektornál is ugyan úgy "szivárog" a fény a "feketébe", ez nagyon szépen látni, hogy ha nagyon közel viszed a vászonhoz (odavilágít egy egyenetlen fényességű és színű kis téglalapot), tehát ugyan úgy értelmezhető a kontraszt ilyen tekintetben is. Pont, hogy inkább rosszabb a helyzet amiatt, hogy ha nem sötétek a falak, akkor a vászonra vetített világos részek visszatükröződnek a vászon sötét részeire a falakról...
A dinamikus írisz pedig olyan, mint a hagyományos LCD monitor/TV "global dimming" féle dinamikus kontraszt, vagyis rosszabb, mert fizikailag is korlátozva van a sebessége. Csak akkor használható jól, ha a teljes kép viszonylag hosszú időn át sötét vagy világos, nem nagy kontrasztú a tartalom, illetve nem túl dinamikus ilyen értelemben.
(#85812) pataslogeza --- Passz. Hallottam már róla, de még nem jártam a Pana hex editorában. Inkább te meséld el, hogy léptél be és mi vele a célod.
OCD karakterfelismerő, mint pl. https://www.onlineocr.net/?
(Vágd körbe csak a jobb kék mezőt.)
Vagy esetleg külső EEPROM olvasóval full képfile, aztán raw text módban megkeresed a kép alapján a file elejét és végét...[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Egyébként ez az 1:600 nem ANSI kontraszt? Csak mert láttam már 1:1000-es, sőtt 1:1500-as IPS-en is filmet, köze nem volt a feketéjének egy moziéhoz, konkrétan bármelyik átlagos mozi agyonveri.
Nem vagyok szakértő, de szerintem nem olyan egyszerű a kontraszt kérdés projektor vs tv esetén. Ugyanis tv-nél sokkal kisebb hatása van a környezeti visszaverődésnek, míg egy projektor lehet hogy 1:600 kontrasztot tud, de azt dinamikusan. Vagyis ha sötét jelenet van, amikor még egy VA LCD is elvérzik, sőt 1:20.000 alatt kb minden, addig a projektor tudja szabályozni az íriszt, ezáltal mélyebb feketét képes produkálni amikor arra szükség van.
Vagy nincs igazam?/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Márk
senior tag
-
Bugarov
aktív tag
Pont 2,5 m-ről nézem. FHD tényleg nem hozna többet, tapasztalat (FHD-ról váltottam vissza HD-ra amikor a Pioneert megvettem)
Valszeg igazad van, ezért az 5" többletért nem érdemes erőlködni, főleg, hogy a hangot is újra kéne gondolnom, ha váltok (most a gyári hangszórók vannak a Pioneer-ra szerelve). A méreten kívül pedig nem igazán van egyéb érv a váltás mellett.
Köszi, segítettél megspórolni 350k-t[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Én amikor a moziból kijövök, akkor mindig van bennem egy adag csalódottság a képminőség miatt, ezért minden filmet megnézek a plazmán is, nekem ég és föld, nem tudnék lemondani erről a minőségről semekkora képátló miatt.
-
Márk
senior tag
"Szerintem plazmatol oledtol mindenkepp elmarad, lcd szintet hoz ha megfelelo a kornyezet. De atlag nappaliban meg egy ips lcd-tol is elmarad."
És ezt nem éreznéd minőségi visszalépésnek a saját ST50-edhez képest, a sokkal nagyobb kép ellenére is?
-
Bugarov
aktív tag
Sziasztok!
Heccből rákerestem az Oled TV árakra, és látom, hogy az LG 55EG9A7V most több helyen is 350e, ami elég barátinak mondható. Szerintetek megérné váltani rá? Jelenleg Pioneer PDP 508XA-m van, 4000 óra üzemidővel, aminek a nagy részét én tettem bele az utóbbi két évben. Nagyon meg vagyok vele elégedve, de elférne egy nagyobb TV, ráadásul a felbontása is csak HD, szemben az LG Full HD-jével.
Ki mit tenne a helyemben? -
janos666
nagyúr
"Ha ezt rákevered a frontsugárzókra, akkor egyértelműen hangzás és hangminőség romlás lesz a következménye."
Valamennyi biztos, de a fontosabb kérdés, hogy ez észlelhető/számottevő mértékű-e, sőt, hogy ha mérlegre állítod azzal, amit potenciálisan "nyersz" (most az elmélkedés kedvéért tegyük fel, hogy nyersz valamit, ha elhagyod a center-t), akkor hova billen a mérleg, megéri-e összességében vagy sem.
Szerintem megéri, mert nem tapasztalok zavaró minőségromlást, de zavarnak a center sajátosságaiból fakadó hibák (nincs beműtve a TV közepébe, stb).
Sőt, elköltheted a center árát egy jobb AVR-re, amiben jobb a DSP, és csökken a negatív oldal súlya (feltéve, hogy tényleg volt számottevő).Ezt a logikát egy az egyben alkalmazhatod arra, mikor átirányítod az összes többi csatorna alacsony frekvenciatartományát a sub-ra. Ugyan az a DSP-s keverési minőségromlás jelenik meg, de általában nem szokott gondot okozni, hanem egyértelműen megéri. (Konyhanyelven ez a 80Hz-es LFE crossover cucc, általában mindenki használja legalább a surround-okra, főleg ha azok kis polcsugázók, de divat a nagy front dobozokhoz is, főleg ha jóféle a sub).
Szóval akkor ezt se használd, ha nem bízol az AVR DSP-jében. Kapcsold ki!"A házimozis topikokban teljesen egyhangú vélemény"
Tudod, hogy irtózom attól, hogy vakon kövessem a tömegeket, az elmélet és saját tapasztalat jobban érdekel. Fontosabb a tényszerű igazság, mint a többségi vélemény.
Itt azért mentem bele ebbe a vitába, mert onnan indult, ha te önállóan megállapítottad, hogy adott szituációban nálad többet ártott a center, mint használt, így gondoltam segítek eljutni a potenciális megoldásig, hátha esetleg kipróbálod, aztán majd eldöntöd az alapján.
Ne nekem higgy, magadnak, tesztel le annyira pártatlanul, amennyire őszinte tudsz lenne magaddal. Én több látogatómmal is csináltam ilyen vaktesztet, mindenki egyetértett, hogy a fantom center egyenesen a TV közepéből szól, a TV alá/fölé rakott center meg... nos, a TV alól vagy fölől...
Daahh!! Ki gondolná, he? Hazusság! Boszorkány! Égessük meg!
Persze nálam is a ~1.5m távolságra és ~50" TV-re igaz ez, nem univerzális dolog."sztereó zenét sztereóban rögzítették"
Ja, meg általában 10-20x átkeverték mindenféle DSP-n. Ja, és izé... sokszor mono-ban rögzítenek, pl. egy szál mikrofonba énekel bele az énekes.
Ajaj! Óóóóó... (Na jó, inkább megyek aludni. )TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
BBéci
legenda
Saját GT60-om kontrasztja 1:16000, ezt dedikált moziszobákban, sokmilliós vetítőkkel sem lehet megközelíteni. Már az is óriási teljesítmény lenne, ha a tizedét tudnák. Tök sötétre festett falak és plafon esetén nagyon jónak számít az 1:600.
-
Ijk
nagyúr
Szerintem plazmatol oledtol mindenkepp elmarad, lcd szintet hoz ha megfelelo a kornyezet. De atlag nappaliban meg egy ips lcd-tol is elmarad.
Viszont a nagy kepatlo es homogen kep ami miatt szerintem lcd-nel jobb a kepe.En kiakadtam mar a tv fronton. 270-ert anno oke volt az 50 colos plazma, lcd-t nem veszek, 65 oledert meg nem adok 1 milliot. Kenjek a hajukra a 4k-t meg HDR-t annyi penzbol moziszobat epitek 100 colos vaszonnal.
/人◕ ‿‿ ◕人\
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Apple notebookok
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
- Corsair Void Elite Carbon USB RGB
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- Akai LPD8 kompakt MIDI kontroller /// ÚJ // Számla + Garancia
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest