Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunati
csendes tag
A kettő közül melyiknek van jobb ár/érték aránya, szerintetek?
Nem hinném, hogy gyakran fogunk Full HD tartalmakat nézni...
TX-P42UX30E 137.600
TX-P42X50E 115.000 -
StLui
veterán
válasz spiky03 #18881 üzenetére
iPhone 2-ről váltott egy mostani androidra és jobb, és ezen meglepődött, és ebből levonta a következtetést
Meg ezek a sztereotipiák, hogy azért vesz valaki ezt vagy azt hogy villogjon vele, röhej, és egyben gyerekes gondolkodás.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
kevepapa
aktív tag
válasz salapp #18882 üzenetére
Akkor mi a jövő technológiája?
Tudom, temették már számtalanszor a plazmát és amikor kb. 2008 ban a szüleimnek egy Pana 42PY80-t ajánlottam (amit azóta is nagy megelégedéssel használnak, ghostnak nyoma sincs pedig tv adással hajtják és naná hogy nem zoomolnak), akkor arra gondoltam hogy ha majd néhány év múlva megveszem életem első saját tvjét, már biztosan nem plazma lesz...
Ehhez képest ma este az Apokalipszis Most! rendezői változatát 1080P-ben egy 50UT50-en fogom megsasolni...
Kérdés mi lesz 5 év múlva?
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz Szatura #18885 üzenetére
Panasonic 50ST50E 270e Ft
Panasonic 55ST50E 400e Ft
Samsung 60E6500 450e Ft
Ha a minőségből hajlandó vagy engedni, mert a méret a lényeg, ott a 60E550-es Samsung.(#18886) hunati
A Samsung 400-as széria szerintem felejtős a 24p támogatás hiánya miatt. A kereted gyakorlatilag be is határolja a lehetőségeket a Panasonic 42X50-re.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Szatura
aktív tag
válasz hunati #18886 üzenetére
Van egy Samsung PS50 c530 itthon, igaz használt, de még garanciás, csak simogatott darab, és mégiscsak 50es! Rosszat nem tudok róla mondani, illetve soha nem volt rossz híre, amennyibe kerül, és amennyit ér most használtan, jó vétel lehet....ha sikerül vennem egy 3D-t, eladó lesz..
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Szatura #18885 üzenetére
Samsung-ból a legkisebb/legolcsóbb ilyen az 51E550 olyan 220 eFt magasságában, Panasonic-ból az 50UT50 úgy 230 eFt-ból, de Panából az 50ST50 az igazán jó vétel 280 eFt-ért, pont annyival jobb az E550-től, amennyivel drágább nála.
hunati: nagyon sokszor leírtam, hogy a Samsung HD-Ready modelljei nem tudják a 24p kadenciát kezelni, még külső eszközről sem, ezért ha HD-anyagot is szeretnél nézni, akkor nem alternatíva az E490. Ilyen szinten nem szabad a Panasonic 42X50 alá menni, nem véletlenül drágább. Sokkal többet buksz, ha spórolsz, mintha nem teszed. Ha csak SD-re kell, akkor veheted a Samsung-ot is, de egyébként általanos képminőséget tekintve is jobb a Pana.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz vtechun #18884 üzenetére
Én az itteni HSZ-eim döntő hányadát iPad-ről írom, a PC-m már alig megy, ennek ellenére heti egyszer, nagyon maximum kétszer kell töltenem az iPad-et (átlag 5 naponta), pedig nem keveset olvasok, böngészek és játszok is rajta. Soha nem éreztem, hogy kevés lenne a hardver, még durva grafikájú játékoknál sem. Röccenni még nem láttam az oprendszert.
Get Moded!
-
hunati
csendes tag
Sziasztok!
Sokat olvasgattam már a fórumot, de most kérdéssel is fordulnék a hozzáértőkhöz.
Jelenleg LCD Tv-k van, de hosszas utánajárás és többek tanácsára Plazmára váltanánk.
A keret nem túl izmos, viszont nem is kell 3D Tv. max 130000-t szánnánk rá.
Ebből az árkategóriából szeretném a maximumot kihozni.
Először a Pana TX-P42X50E modelljét néztem ki, de aztán azt infót kaptam, hogy ez sok(115.000) ezért és más márkában ugyanezzel a tudással olcsóbban megkapom.
Aztán a Samu PS-43E490 modelljével szemeztem (122.000), de arról, meg talán ezen a fórumon mondtak rosszat...
Szóval most már teljes a tanácstalanaság.Ebben a problémámban kérnék valami jó ajánlást, amit saját magának is megvenne az, aki ajánlja, ha ennyi lenne a keret rá...
Segítséget előre is köszönöm...
-
Szatura
aktív tag
Üdv nektek.
Minimum 50-es 3D plazma van most a piacon kihagyhatatlan áron? ha tud valaki valamit, ne tartsa magában Samsung előnyben -
vtechun
veterán
válasz DM-Fan #18883 üzenetére
Igy van, nem vagyok apple fan, de ipad nagyon jo cucc, foleg jb-vel. Android merul, ha kell, ha nem, ios csak akkor merul szamottevoen, ha hasznalod. Ipad meg meg akkor sem. Lehet legkozelebbi ceges telonak en is ajfont kerek, android jo, tetszik, sok program, stb, sok ficsor, de belassul mint az allat, es lemerul mint az allat... S3 is, mobilcegnel vagyok szupportos, lehetosegem van mindent tesztelni, tudom sajnos...
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz spiky03 #18881 üzenetére
Én ezt nem osztom: alma user vagyok és én meg az Android-ra mondom, hogy nem kéne. Sokkal jobban összerakott, teljesítmény-optimalizáltabb rendszer az iOS (a konzervativizmusa ellenére), a professzionális appokról nem is beszélve, amelyekről csak álmodnak az Android-használók. Hányszor belefutottam már Android-on, hogy a harmadik-negyedik appot kellett letöltenem valamilyen célra, hogy működjön. Az iOS-nél ilyenbe még soha nem futottam bele, már eleve az AppStore informatívabb. Az Android-dal az a legnagyobb baj, amit fő előnyének is mondanak: nem készülékspecifikus és a gyártók bizony pont arra fektetik a legkisebb hagsúlyt, hogy a saját gépükre optimalizálják, a szoftverekre pedig még inkább igaz ez. Meg azért anyaghasználatot, összeszerelési minőséget tekintve sem egy liga a Galaxy S (akármelyik) és az iPhone 4, az iPhone 5 unibody házáról már nem is beszélnék. A Samsung telefonjai bazári szappantartók mellettük. Én eddig inkább a fordítottját láttam: inkább Apple-re váltó emberrel találkoztam többel. Persze van sok Android-os ismerősöm is, aki arra esküszik, nincs is ezzel baj, a gond ott kezdődik, mikor valaki megpróbálja a másikra erőltetni.
De ez erősen OFF itt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
spiky03
veterán
válasz DM-Fan #18878 üzenetére
Olyan mint az ájfón, az is azért kell sok embernek, mert akkor lesz menő
Nekem akkor sem kéne ha ingyen adnák, max eladnám és vennék helyette valami jó Sony androidos telcsit.Egyik kolléga iPhone2-ről váltott andoidra és azt mondta, hogy az iPhone olyan, mint egy gyerekjáték az andoidos telcsihez képest. Most egy Samsung Galaxy S2-je van.
@kevepapa
Reméljük igazad lesz, hogy nem drágulnak, mert december elején tervezem megvenni az ST50-et.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Csabroncka
addikt
válasz bigdady #18876 üzenetére
Az összes kollégám azt mondta, hogy ingem gatyám rámegy a villanyszámlámra és fűthetek vele. Jelentem közel egy év után ingem és gatyám is van, sőt még az AV erősítőmet is lecseréltem egy alsó középkategóriásra, és az én drága menyasszonyom mondta, hogy a sógorék LCD-je jobban melegszik .
Volt alapja ezen sztereotípiák kialakulásának, DE könyörgöm 6-7évvel ezelőtt még HDMI-t sem láttak nagyon és az LCD-k képe sem volt frenetikus!
Aztán 5 év alatt minden fejlődött csak a plazmatechnológia nem ezt szeretem...
"in medias res"
-
DM-Fan
Topikgazda
Mert ezt nyomja a többi gyártó és mert ez a trend, illetve arra épült ki a jelenlegi gyártókapacitás (rengeteg LCD panelre van igény a laptokpok, tabletek, mobiltelefonok, monitorok miatt, ezért célszerűségből ezt a technológiát erőltetik a TV-iparban is, ha már ott a gyártósor, még ha kevésbé alkalmasabb is erre a célra, mint a plazmapanel). Azt sulykolják a fejekbe, hogy akkor vagy trendi, ha LED-es Smart TV-d van, az mindegy, hogy háromszor annyiba kerül és feleolyan jó sincs, mint a plazma. A plazma sajnos nem tudta legyőzni a vele kapcsolatban a kezdeti időszakban kialakult sztereotípiákat, amelyek miatt ma is nagyon sokan elvetik, mert az eladók is ezt nyomják mai napig - akiknek meg nyilván érdekük ezt mondani, hiszen a háromszoros árú LCD-n az ő hasznuk is magasabb.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
spiky03
veterán
Mert sokan bedőlnek az eladóknak, és nem olvasnak utána, hogy melyik is adja a legjobb képet.
Szerintem ezért, nah meg az áruházak lcd/led tv-kel van tele szórva plazmát úgy kell kutatni, hogy találja.
Én sem értem az embereket. De erre én azt mondom, hogy mindenki úgy b@ssza el az életét ahogy akarja.
Nah meg persze mindenkinek mások az igényei.
Igaz én sem a legjobb plazmát fogom venni, mert csak egy ST50-re futja a bukszából, de szerintem teljesen, sőt jobban elégedett leszek vele. Az, hogy lcd/led-et vegyek, egyszer sem fordult meg a fejemben.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #18873 üzenetére
Valószínű pont azért nem nevezhető langyosnak sem, mert úgy mennek a ventillátorok, ahogy. Ne akard ezt módosítani szerintem!
Get Moded!
-
spiky03
veterán
Panasonic gyártás csökkenés
Remélem az év végig nem drágulnak a mostani plazmák?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Mezga Aladár
veterán
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz tobias40 #18867 üzenetére
A C680 lassan 3 éves modell, bőven vannak gyengeségei. Az erdoke által javasolt Pana 46G30 bizonyos tekintetben jobb vétel az ST50-nél.
Mezga Aladár: szerintem ne akard ilyen szinten módosítgatni a szervizmenüt! Az a fordulatszám nyilván nem véletlenül annyi, amennyi. Egyébként nem tudom, hogy egyáltalán van-e erre lehetőség, hogy a ventillátor feszültségét módosítsd.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
junkpod
veterán
válasz pongi1 #18851 üzenetére
nem vagyok szemorvos de ezzel a cikkel sokat lehetne vitatkozni, inkább tűnik fizetett hirdetésnek mint komolyan veendő szakvéleménynek.
a legnagyobb zavart szerintem az okozza, hog ynem tudsz szabadon fókuszálni, holott az agyad azt érzi, hogy térben látsz, tehát keresi az új fókuszokat (mondjuk engem már az is felkavar, ha sima 2d filmben egy párbeszédkor rángatják a fókuszt az előtér és a háttér között
másrészt simán van térlátása a 2 éves gyereknek is, kisfiamra ráraktam egy ilyen 3d szemüveget a MM-ben és azonnal nyúlt a kezével a kipattanó teniszlabda után, erre gyorsan le is vettem, mert láttam az arcán a döbbent zavart...
minden esetre én fiatal gyerekemet mozba nem szívesen engedném mostani technikás 3d filmet nézni... de ez hit kérdés is lassan
Box's don't touch!
-
Mezga Aladár
veterán
Van ara mód, hogy g30-as sorozatú tv-n, a szervizmenüben módosítsam a ventilátorok fordulatszámát???
-
junkpod
veterán
válasz frei34 #18809 üzenetére
hálistennek, nekem nincs digi satom, csak szüleimnél thom iptv, nekem meg digitális kábel van (HWR)
ha már HWR, ahogy olvastam többen is vagytok HWR-esek, ha pana plazmátok van akkor jól működik a műsorinfó karakterei? van minden csatornának műsorinfója? (én több mint fél éve átállítottam Svédre a tv-t a hibás magyar beállítású műsorinfó karakterek miatt. Nem tudom ez megjavult-e már azóta? tapasztalat?
Box's don't touch!
-
törölt tag
Mindenek előtt szeretném megköszönni a javaslatokat a Panához illeszthető wifis adapter kérdésében! Tegnap megjött a ketyere és tökéletesen működik a G30-unkkal...
Viszont ha már a napokban felmerült a Digi neve, van tapasztalat a kábeles szolgáltatásról? (Tv+net)
Egy MindigTV+T-Com kombót cserélnék le rà a hàzban (4db tv+wifi), sajnos a UPC megállt az utcánk végén és évekig nem is akarnak fejleszteni...
Fontos még hogy a digitális és HD adásokhoz nem akarok dekódert használni, de az értékesítő szerint nem is kell mert külön kártya nélkül (?) Foghatóak ha van a tv- ben dvb-c dekódet...
Valami tapasztalat?
-
tobias40
veterán
Hi all!
Tudom hogy nem mai darab de erről mi a véleményetek?
Samsung PS50-C680Egyébként 46"-s plazmát szeretnék venni Pana-t,de olvastam hogy már nem gyártják!
Mit ajánlanátok helyette,full hd filmek nézésére,és sd adások kábel tv-ről,később 3D-s filmek is és xbox360-hoz.
Kb 2 méterről nézzük a tv.-t.300.000 a max erre a célra,de lehet olcsóbb is!
Előre is köszi a helpet!
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
-
t-bali3
senior tag
válasz DM-Fan #18854 üzenetére
Tényleg iszonyatosan marketing szagú a cikk, csodálom, hogy ehhez orvosok a nevüket adták.
(#18855) vtechun
Ha nem használsz zoomot, akkor szokjál hozzá. Nem olyan félelmetes egyébként, én az első fél évben pörögtem ezeken a ghostokon, de valójában nem zavarja az élvezhetőséget, így már rég nem törődöm velük. Egyedüli negatívum egy esetleges beégés esetén a másodpiaci érték romlása lehet, de ez nálam speciel nem szempont. -
vtechun
veterán
Hmm, kemeny, 12 napja van meg asszem az 50st50, maris belement 108 ora es egy eleg makacs rtl ghost, remelem sikerul eltuntetni, rohadjon meg.
Mas: a bortonregeny cimu film masnak is eleg erdekes kepi vilagu? Olyan foszforlagosnak tunt de mintha direkt lenne ilyesmire csinalva, latta mar valaki? Egyebkent a gru cimu animacios muvet megneztem sbs 3d-ben, egesz tetszetos volt, viszont a hangja meg frenetikus, nagyon jo.
-
pongi1
tag
Itt [link] egy írás a 3D egészségügyi hatásairól.
-
Viktor81
senior tag
válasz Dare2Live #18832 üzenetére
Szia !
Mar megbocsass, de butasagot mondasz. En laikuskent neztem meg az idei Panakat egymas mellett es azt kell mondanom, jelentos a kulonbseg a GT javara az ST-vel szemben. Nekem foleg a szinkezelese es az elesebb ("tisztabb") kepe miatt volt meggyozobb. A VT es GT kozott kozel sem lattam ilyen kulonbseget, de 1000%, hogy az ST nem egy ligaban jatszik ezzel a kettovel..... -
Tigi
őstag
Sziasztok
EZ milyen hiba?
Középen egy vastag lilás csík ami csak bizonyos világos képeknél látszik.köszi
üdv.Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
Sanyyka
aktív tag
Két kérdésem van:
1. A YouTube HD minőségű az idei Panasonic plazma modellekben?
2. Írtátok, hogy a kb. 4K-s Samsung aktív 3D szemüveg is jó az idei Pana plazmákhoz. Létezik az, hogy negyed - ötöd a áron hasonló minőséget tud? A Samut nem 2-szer 50hz-re gyártották?[ Szerkesztve ]
-
-
KisApám
addikt
válasz jegenye77 #18838 üzenetére
Mi van olyan minőségű plazma mint az ST50-es?
Melyik gyártó melyik plazmája?
És mennyiért?Pl. olcsóbban be lehetne-e szerezni árban egy legalább olyan minőségű plazmát mint a Pana 50ST50 (ez most kb. 275 000 Ft)?
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
jegenye77
addikt
válasz DM-Fan #18836 üzenetére
+1
Nem kevés "difi" van közte!
Most,hogy láttam a kettőt egymás mellett!
Én örülnék ha nem látnék különbséget!Akkor tuti már ma megrendeltem volna az st-t!Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Mejulie #18833 üzenetére
Semmit nem tudunk a felhasználási körödről, a nézési távolságodról, valamint arról, hogy mit vársz a TV-től, de úgy érzem a HSZ-edből, hogy magad sem igazán tudod, ha annak ellenére nem vagy biztos a plazma vs. LED témában, hogy van egy G30-ad. Így lehetetlen javaslatot tenni.
A keretedből nem kapsz 50"-os fullHD Pana plazmát, 46"-ost meg már nem gyártanak. A méretet TV esetében pedig ugye képátlóval jelöljük, átmérője elsődlegesen a körnek van.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gabesz128
csendes tag
Sziasztok!
Jól sejtem, hogy a G30 nem képes arra, hogy miközben felvesz egy adást az elejéről elkezdjem visszanézni?
Eddig STB-m volt, és ott ezt a funkciót elég sokat használtam. Az élő adás automatikus rögzítésére tudom, hogy képes (ilyenkor lehet tekerni is), de azzal meg az a bajom, hogy nem marad a merevlemezen a felvétel. -
Mejulie
csendes tag
Üdv!
Lassan egy éve használok egy Pana G30-ast nagy megelégedéssel. A közeljövőben szeretnék vásárolni egy másik tv-t egy másik szobába, max 200e ft körüli áron. A dilemmám a következő:
A legfontosabb tényezők, hogy legalább 46' képátmérőjű, full hd, smart tv-t legyen. Kicsit nézelődtem az electro outlet és más csomagolássérült vagy szépséghibás tv-ket áruló honlapokon és az volt a problémám, hogy nem igazán találkoztam Panasonic tv-kel, csak LG-vel és Samsungokkal. Így elgondolkodtam rajta, hogy mennyire fontos nekem hogy plasma legyen, illetve mi lenne ha Samsungra váltanék. Ebben az esetben pedig plasma vagy LED....Mi a véleményetek a Samsung plasmákról, érdemes lehet egyre beruházni? Vagy ha Samsunk akkor inkább legyen LED?
A mostani G30-am nagyon szeretem, szuper képe van, teljesen meg vagyok vele elégedve. Ha tehetném megint egy új Pana plasmát vennék, viszont jelenleg nem tudok 200 ezer ft körüli összegnél többet költeni erre a célra.
Ti mit javasoltok? -
Dare2Live
félisten
-
BBéci
legenda
válasz aldebaran #18830 üzenetére
Senki nem erőlteti a kisebb felbontású tévéket, inkább a nagyobb méretet és a megfelelő nézési távolságot.
A pixelhiba miatt lemondasz a full HD lényegéről és a moziélményről, ami a látószögtől függ. Furcsa álláspont, nem hinném, hogy követőid lesznek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
aldebaran
őstag
Szerintem full hd alá akkor sem érdemes adni, ha valaki az optimálistól messzebről nézi. Hogy miért? Például én 3m-ről nézem a 40"-os tévét és kb 1 éve keletkezett rajta 1px hiba. Namost, ha ez kisebb felbontású tévé lenne ugyanekkora méretben, akkor ugye a pixel az nagyobb és jobban észrevehető. Én ezt a pixel hibát akkor felfedeztem, zavart vagy 2 hétig, azóta észre se veszem. Szóva nem minden a nézési távolság / felbontás.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
BBéci
legenda
válasz b.lajos #18825 üzenetére
János hozzászólásában nem az volt a lényeg, hogy kisebbre váltott. Ő pontosan tudja, mennyire fontos az ajánlott nézési távolságok betartása. Aki nem tudja megtenni, hogy 2 méterre üljön az 50 colos tévétől, az sem moziélményt, sem a full HD részleteit, ami a lényege, nem kapja meg. Ezt is leírta János.
Viszont 3-3,5 méterre az 55 colos is kicsi, azon sem lehet megszámolni a főhősnő hajszálait, szeplőit.
Vagy 60-65 colost kell venni, vagy az 50-es elé leereszkedő 2-2,4 m széles vászon a megoldás.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
b.lajos
tag
válasz liszi70 #18806 üzenetére
pro: ha csak úgy elő tudsz kapni 120ezret a farzsebből akkor cseréld le.
kontra: jános666 véleményét ne vedd figyelembe (már megbocsáss ) egyszerűen azért mert ő fordítottan járt el, nagyról váltott kicsire és saját bőrén tapasztalta a különbséget, persze, hogy bántja a szemét Neked nincs ilyen tapasztalatod és ahogy DM-Fan mondta örvendj a nagyobb cserének és hibátlan 50"-nak. Továbbá visszagondolva a vegyem-ne vegyem-mit vegyek vacillálásodra nem csodálkoznám ha két hét múlva rád jönne a 60" mánia esetleg GT képbe. Szóval ülj le a sarokba, vigyorogj és férj a bőrödbeb.lajos
-
jegenye77
addikt
válasz DM-Fan #18820 üzenetére
Az ST55 és a GT50 kb egy árban van itt.
Én azt hiszem lemondok arról az 5"-ról a minőség javára.Amúgy is 50-est szerettem volna.
37-es led után azt hiszem elég nagy előrelépés lesz a GT50!Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
cdl
senior tag
'Mindenesetre a G30 után csak a GT és a VT jelent előre lépest minőségben az biztos. Az St nem
Most voltam épp tv nézegetésen. Auchan, szóval nem épp ideális helyszín.
Egy UT 50 a kiszemelt, épp volt is, nézegettem, hmm, hmm, nem rossz.
Aztán megláttam sajnos egy ST 50-et is, és átértékeltem az eddigi döntésemet.
Nagyon meggyőző volt, klasszisokkal jobb volt az ott található más tv-től.
Volt G30 is, de az nem tett rám ilyen benyomást.
Szerintetek melyik a jobb választás? (30-40000-rel olcsóbb a G30) -
pongi1
tag
válasz jegenye77 #18801 üzenetére
Azt nehéz lesz, mert beszéltem velük és is reggel (Digitalko.hu) és nincs nekik raktáron, a rendeléstől számított másfél hét a szállítás. Viszont voltam ma a fóti Auchan-ban (volt Cora) és egymás mellett meg tudtam nézni a Pana 50UT50-et és a Samsung PS51D6900 (tavalyi modell) plazmát. Valami magyar bajnoki ment az M1-en. Nem HD volt, de az általam itthon megszokott minőségtől nem volt rosszabb a kép. Ha ilyen lenne, azzal meg lennék elégedve. Egyébként a fenti tévék 0% THM-mel elvihetők.
-
DM-Fan
Topikgazda
Mindkettőtöknek:
Megfelelően beállított értékeknél tökéletes képe lesz. Nem lesznek sem rikítóak a színek és nem lesz túlzó a fényerő sem. Inkább fényerőtartalék legyen, minthogy kevés legyen. Én ezért szeretem a G20-at is, mert annyi tartalék van benne, hogy a szemem is kisütné, ha feltolnám a kontrasztot maximumig. Már többször hangsúlyoztam idén, miután sikerült egymás mellett megnéznem/nyomkodnom az ST/GT/VT szériát, hogy GT alá nem adnám így a G20 után. Persze, aki CRT-ről, vagy LCD-ről, esetleg alacsonyabb Pana modellről vált, annak az ST is bőven megváltás lesz, de akinek a szeme picit hozzászokott már a precízebb képhez, annak a GT/VT fog csak igazán tetszeni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
jegenye77
addikt
válasz DM-Fan #18817 üzenetére
Együtt néztük az üzletben tomic-al ezeket a tv-ket.
A GT-nek olyan fényereje volt,hogy simán oda lehetett volna rakni egy led-es mellé pedig levettük 2-esre.
Színben és élességben viszont leesett az állunk!Valóban tű éles volt.
Bennem az merült fel,hogy egy sötét szobában nem lenne-e túl rikító és olyan "lcd"-s a kép?
/az lcd-ét úgy értem,hogy fényes és túlzott színek/[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
tomic
addikt
válasz DM-Fan #18817 üzenetére
A GT-nek tű éles képe volt. .Megfelelő fenyérövél (ami szerintem már picit sok is volt) kontraszttal , feketével.
A VT is sokáig néztem ,de az nem volt ennyire tiszta ,.
A kérdés már csak az ,hogy ugye ezt üzletben néztem, és ott ugye tudjuk nem a legoptimálisabbak a fényviszony, akkor otthon nem-e zavaró lehet ez a fényerő?
Esetleg te nem tapasztaltál ilyen jellegű észlelést?
Gondolom te bekalibrálva nézted, tesztelted mindet.
Mindenesetre a G30 után csak a GT és a VT jelent előre lépest minőségben az biztos. Az St nem.
Ahogy írtatok is. -
DM-Fan
Topikgazda
Hát ugye az ST és a GT különbsége nem meglepő, eleve több színárnyalatot tud a GT, magasabbra pozicionált modell. Ezt magam is tapasztaltam: részletezőbb képe van a GT-nek, ezért is szoktam azt mondani, hogy aki G-szériáról vált, az ne vegyen ST-t, mert bizonyos értelemben visszalépés lesz. A GT és VT eltérősége előbbi javára viszont meglepő, gyanítom az eltérő bevonatnak volt betudható a dolog, ami az adott fényviszonyok mellett lehet, hogy a GT-nek kedvezett.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
tomic
addikt
Sziasztok!
A minap sikerült szemrevételezni a kiszemelt tv-k csokrát. Az ST, a GT és a VT volt.
Mindegyik menüjét, egyenként ,ugyan arra a beállításra állítottuk be, és ugyanúgy a képjavítókat mindegyiken kikapcsoltuk. Tudom minden tv más és más ,de indulónak gondoltuk megfelel így is ,hiszen kalibráltatni nem tudtuk ugye őket.
Sikerült egymás mellett megnézni az Vt és az ST. A VT-n ordított ,hogy a fekete mennyivel feketébb.
Az St-n valahogy picit fakóbb volt a kép.
Aztán a mi igazan érdekes volt ,hogy mikor a GT és az ST néztük a GT sokkal de sokkal tisztább, és élesebb volt a kép. Már már azt vettük észre ,hogy egy kicsit LED vagy LCD hatása van. De jó értelemben. Valahogy több volt a fényerő benne.De ezt az összehasonlítást fenntartottuk a VT-vel szemben is. Aztán lejjebb vittük a fényerőt 2 értékre és meg akkor is úgy tűnt.
Ez mitől lehet? Beállítás? Vagy esetleg csak ilyenek?
Mindenesetre sokkal tisztább és élesebb képe volt mint a VT-nek. Ami ugye érdekes. -
BBéci
legenda
A C betű jelzi, hogy 2010-es modell.
Volt nálam tesztelésen, 2 hónapig használtam. Nem rossz, de inkább idei 6500-ast vennék.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tigi
őstag
Sziasztok
SAMSUNG PS63C7705YS
Erről a Plazmáról kéne sürgősen infó.
Mikori évjárat?
370-et ér e 2 év garival?Köszi.
Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
salapp
addikt
Na, most vettem észre valamit.
Pana 42x20, még garis áprilisig.
Az előlapon a kis led narancssárga, ha be van kapcsolva a tévé. Én úgy emlékszem, eddig zöld volt.
Ha kikapcsolom, akkor váltogatja a piros és sárga színeket.
Bekapcsoláskor villog zölden, majd narancssárgára vált és úgy is marad.
Ez arra utal, hogy szervíz kell neki?Aha, beszéltem gyermekemmel, beállított valami emlékeztetőt a digitális tv-újságban. Biztos azt jelzi, hogy majd bekapcsol időzítővel...
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
frei34
csendes tag
válasz junkpod #18781 üzenetére
Ne aggódj, a plazmán jobb lesz a kép a Digi-vel,mint a leden. Ha teheted,cseréljed le az antennát kicsit nagyobbra,lesz tartalékod rosszabb idő estén..meg esetleg egy minőségibb fej is javíthat a dolgon.a Digi gyári szettje katasztrofális,a beltéritől az antennáig...
Sajnos a Digi gyengébb minőségű,mint a UPC vagy a Hello HD,valószínű szűkebb sávszélességen sugároznak,de a gyenge minőségű eszközök is tehetnek róla.
Én egy 1 m-es antennával nézem,normális beltérivel,igy nincs olyan nagy különbség közöttük,de azért lehet látni -
BBéci
legenda
válasz salapp #18792 üzenetére
Fogalmam sincs, mikor kerül sor a 6500-as tesztelésére. Az lenne harmadik a sorban és még az első sem érkezett meg, pedig a múlt hétre ígérték.
-
nagyúr
Szívesen!
9:1 az "50-ről 55-re váltás 130-ért" ellenzőinek aránya.
(janos666 véleményét úgy értelmezem, hogy inkább 60-as samut ajánlana, de ez nem kivitelezhető, mert egyrészt panát szeretnék (semmi bajom egyébként a samsung-gal, félreértés ne essék), másrészt 60-ason már nagyon ronda lenne az SD, az IPTV meg pláne.)
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz kalmanchris #18803 üzenetére
Akkor neki köszi
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz kalmanchris #18803 üzenetére
Nem csak másik topicban, hanem itt is, alig két hete.
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz liszi70 #18715 üzenetére
Nagyon nem szeretnélek még komolyabban felkavarni, de őszintén szólva én ~3m távolságba mindenképp azt ajánlottam volna neked, hogy a 60E530, illetve a 60E550 közül válassz annak függvényében, hogy igényled-e a 3D-t (ilyen árkülönbözet fejében is).
Most már lassan egy éve van 42G30-am, de még mindig nem szoktam meg, hogy kisebb, mint az előző 51D550-em (ez a csere egy hosszú mese), pedig mindkettőt a THX ajánlása szerinti távolságból nézem, vagyis arányosan közelebb ültem a kisebbhez, ami ~1.8 helyett ~1.5m. Ha nem bánnék szabadon ezzel a szobával, hanem 3m-re lennék leszögellve, akkor bajban érezném magam, mert sehogy sem úsznám meg 60" alatt a kijelzőt, és keményen spórolnék egy projektorra.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
- Dallas dvd-sorozat (2012) 1. évadja eladó (magyar vonatkozás nélkül)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest