Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz gomzol #32227 üzenetére
Véletlen egybeesés, tegnap vettem 10-ért egy másfél terás WD Elements vinyót, rajta az a három film BD50 változatban, plusz a Die Hard 1-4, SW 5 része, MI 1-2,, Ronin, Fast&Furious összes, stb.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
erdoke
titán
válasz gomzol #29595 üzenetére
Megjött a csomag, és az 1+3. lemezen semmi más nincs, csak angol hang, a középsőn van még német és francia pár Nyugat-európai felirattal, de magyarnak egyiken sincs se híre, se hamva...
Igaz, lejátszóba még nem tettem, csak a dobozokat néztem.A legjobb aláírás a héten
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz gomzol #29628 üzenetére
Ezért is mondjuk mindig, hogy ezeknek a konstrukcióknak nem sok értelme van, ezért kell a gyári garanciakiterjesztést forszírozni. Amúgy ez fasza:
"A végelszámolás 2013. január 28-ai kezdő időpontjában a biztosítási szerződések jogszabály erejénél fogva megszűnnek; a megszűnt biztosítási szerződések esetében csak a megszűnés napjáig járó biztosítási díjak szedhetők be. A biztosítóval új biztosítási szerződés már nem köthető és nem hosszabbítható meg."
Korrekt, mi? Jogutódlás mint olyan, nincs, hacsak a PSZÁF nem rendelkezik eltérően.
erdoke: Jaja, én is azt néztem. Mondjuk azért várjunk meg egy kiterjedt, nívós tesztet a ZT60-nal kapcsolatban. De ha tényleg ez lenne a Pana utolsó nagy dobása plazmafronton és ez a modell tényleg a technológia non-plusz ultrája lesz, akkor lehet, hogy elgondolkodnék egy jövő ilyenkorra időzített TV-cserén.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
spiky03
veterán
-
mayday00
őstag
-
gomzol
tag
válasz gomzol #29071 üzenetére
Ha valakit esetleg érdekel:
Predator-trilógia BD-n 10 font alatt, az 1. és a 3. rész magyar szinkronnal és felirattal is.(Pontosítás: a múltkor linkelt francia Prometheus nem a fémdobozos változat volt.)
-
DM-Fan
Topikgazda
Én debütáláskor a fémdobozos, 3 lemezes kiadást vettem picit többért, mint amennyiért most a sima műanyag tokos 3 lemezest linkelted, ugyancsak itt az Xpress-en. Nem volt olcsó, talán a legdrágább szóló film, amit valaha így vettem, de ennek ellenére pár óra alatt szétkapkodtuk belőle előrendelésben azt a 100 példányt, ami az országba került.
Kár keseregni azon, hogy kint mennyibe kerül, ráadásul ez nagyon ritka kivétel, hogy magyar szinkron és felirat is van a külföldről feleannyiból rendelhető változaton, mert egyáltalán nem ez a jellemző. Mi ugye a csehekkel és lengyelekkel vagyunk egy régióban, náluk pedig nem szignifikánsan olcsóbbak a kiadványok, ráadásul ugye az átlag kiadványok borítója sem igazán fest szépen lengyelül (a Prometheus pont kivétel, mivel fém, így csak a magyar nyelvű hátlaptól esnél el - bár hozzáteszem, hogy a hazai fémdoboz szebb, mint amit 6500 Ft-os áron linkeltél). Sajnos az Angliában kapható lemezek 95%-án semmilyen magyar vonatkozás nincs. Ettől függetlenül nekem is van pár lemezem kintről - angolból perfekt vagyok, úgyhogy nem gond a felirat hiánya - ami itthon sosem fog megjelenni.Egyébként én is azt mondom, hogy bőven érdemes megvárni, amíg leakciózzák a BD-ket 3 - 3,5 eFt-ra - ez általában fél évvel a megjelenés után meg szokott történni és mindig marad belőlük annyi, hogy nem csúszol le róla. Kivételt csak ezek a ritkaságok, gyűjtői példányok jelentenek, amiket általában már előrendelésben szétkapkodunk, de ezekből azért nincs olyan sok egy évben. A tavalyi év mondjuk egész bőségszaru volt ilyen szempontból, de azok a kiadványok gyönyörűek is és külföldön sem sokkal olcsóbbak.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kovadika
őstag
Nézz szét az európai amazonok. Szinkront, feliratot valószínűleg hiányolni kell, de ha ez nem gond akkor így is sokkal kedvezményesebben meg lehet venni a kiadványokat, főleg az ilyen box set kiadványokat, akár féláron, és egy hét alatt itt van. Elvileg megnyílik a magyar amazon is idén tavasszal.
[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
Valaki biztos tudja miért van...de ugyan ez a helyzet a konzol játékokkal is...itthon pl az új Hitman ára 10K körül van, a zavvi meg majdnem fele annyi...én csak külföldről veszek játékokat...ebay,zavvi...
Amúgy van olyan oldal ahol audió (szinkron) szerint lehet keresni?
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Ez van sajnos, ezt kell szeretni.
De majd beindul itthon is az Amazon.
Hátha segít majd ez az árak alakulásán valamit.Én szemét vásárló vagyok, mert megvárom amíg akciósak lesznek azok a kiadványok amiket szeretnék megvenni.
Persze így benne van a pakliban, hogy valamit nem akcióznak le, vagy nem lesz már belőle.
Mint most pl a Thor és az Amerika kapitány, már csak ők hiányoznak a Bosszúálló csapatból.
Vsz kintről kell majd beszereznem, mert itthon nem találom őket sehol sem (vatera, apród, stb)SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
hunspikey
őstag
válasz gomzol #28810 üzenetére
Ez annyira nem így van, hogy Janos666 amikor nálam járt azonnal szemre mondta, hogy a VT50-nek szemmel láthatóan szebbek a gradációs skálái. Tesztábrákat futtatott és szépen látszott, mennyire csíkozta be a TV őket.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz gomzol #28680 üzenetére
Tegnap én is vizsgáltam a szóban forgó, 12 eFt-os összegbe kerülő univerzális (infra+BlueTooth) szemüveget. Egész jó, abszolút volt térézet és a crosstalk is valóban megszűnt néhány szemüveg-gombklikkelés után. Viszont erősen vibrálós a dolog, szerintem picit jobban, mint kéne. Ezt mintha a gyári, 20 eFt+ árú, csak BlueTooth-os Panával nem tapasztaltam volna. Ismét leszűrtem, hogy ez a 3D technológia nekem TV-n sosem fog tetszeni. Sokkal inkább a minőségi 2D és ebben az 50GT50 nagyon durván jó.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
mayday00
őstag
válasz gomzol #28683 üzenetére
Lejátszón 16:9 normálon van. Video mode Standard. Zajcsökkentés nulla, szintér: YCbCr422, HDMi 24 hz bekapcsolva. Gondolom ezek így jók?
HDMI mély szín? 30,36 bit, vagy kapcsoljam ki?
TV-n pedig a lejátszó HDMI-bemenetére a 16:9, valós akkor nem jó ugye?
Igaz hogy azon picivel kisebb a fekete csík alul felül, de kis részlet elvész..Miért?
16:9 en, picivel nagyobb a fekete csík, de picivel több látszik a képből..Mintha valósnál, oldalról,,levágnának"
Ez miért van?"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Ispy
veterán
válasz gomzol #27878 üzenetére
Inkább arról van szó, hogy minden évben ki kell találni valami nagy dolgot, ami lehet egy évig szajkózni, hogy az milyen übertuti, és ezt vegyétek.
A 3D már unalmas, azzal már nem lehet az embereket vásárlásra ösztönözni, már aki akarta kipróbálta, aki akart az vett magának ilyet. Persze röhej, hogy rendes 3D-s tartalmak sincsenek, na de majd a 4k meg 8k az milyen jó lesz nekünk.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
tomic
addikt
válasz gomzol #27472 üzenetére
Elszoktam olvasni ezeket a teszteket ,írásokat vásárlás előtt én is. De csak tájékoztató jellegnek veszem. Manapság sok cég gondolom mindent megtesz a megfelelő írásért,értékelésért.
Természetesen nem bekalibrált állapotban volt mindhárom készülék. Csak annyit tudtunk csinálni ,hogy kikapcsoltuk az összes képjavítót,és ugyan abba a módba raktuk őket.
De látszott a különbség rendesen.
Ha minden jól megy nemsokára otthoni környezetben is egymás mellé tudom tenni az ST-t,ill a GT-t. utána elmondom a tapasztalatomat.
GT-t tettem már G30 mellé. Volt különbség nem kevés. De ez a nem kevés nyilván személytől is függ.
Nemrég olvastuk ugye itt a fórumon valamelyik kolléga semmi különbséget jóformán nem látott X10 és ST között. -
mayday00
őstag
válasz gomzol #27172 üzenetére
Akkor a UT50 nél azért nem írták még hogy sávosodást tapasztaltak volna, mert azon nincs szűrő?
Legalábbis ahogy olvasgattam UT50 tulajok erre nem panaszkodtak..ST50 nél volt erre példa."A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
anonym1s
őstag
válasz gomzol #27115 üzenetére
Igen, nehany napja beszeltunk itt errol, hogy fekete kepernyonel sem kapcsolja le a cellakat teljesen (kiveve dinamikus modban, mert ott lekapcsolja), hanem kis feszultseg alatt tartja, emiatt van fenye a feketenek. En ugy gondolom, ezt az alap feszultseget kellene csokkenteni ahhoz, hogy valoban fekete legyen a fekete, es nem csak sotet szurke. En vegig nyomkodtam a szerviz menuben mindent tegnap, de fekete szint szabalyzast nem talaltam benne, csak a harom alapszineket. Gyanitom, hogy ezt csak alkatresz cserevel lehet alacsonyabbra venni. Lehet hogy csak egy ellenallast kene cserelni benne, esetleg tobbet, vagy kondenzatort is. Ezt csak egy szerelo szaki tudna megmondani, akinek a tudasa nem merul ki a komplett panel cserenel, hanem valoban ert hozza.
Esetleg tudja valaki, hogy mi az a VSUS a szerviz menuben? Ja, meg hogyan lehet itt alacsonyabbra allitani a kontrasztot, es szabalyozni a feher egyensulyt? En babraltam ezeket (is), de nekem nem valtozott semmit a kep.
Amugy nem olyan veszelyes ez a szerviz menu mint gondoltam, vissza lehet allitani mindent eredeti ertekre.
-
Dorian
félisten
válasz gomzol #27115 üzenetére
Ezt a "háttérvilágítás TV mögé"-témát én megléptem, de pont sötétben nem ad olyan jó eredményt. Olyankor az a jó, ha a sötét környezetből csak a kép "emelkedik ki".
Akkor szoktam bekapcsolni, ha egyéb szobai fények is jelen vannak, tehát nem kifejezetten "dedikált filmezésnél" Ilyenkor a relatív kontrasztot növeli.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
janos666
nagyúr
válasz gomzol #26968 üzenetére
Annyira nem kapkodtunk el sokat, mikor beírtuk ide páran a CES hírek szubjektív összefoglalását.
Ami fura, az inkább a geek.hu-s cikk, mert olyasmivel tényleg meg kéne várni az EU-s bejelentést.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
vendingo
veterán
válasz gomzol #26968 üzenetére
Mindegy is... Ebbe az egész országba nincsen olyan plazma ami nekem kellene, mindenből csak hetek múlva lesz, hiába írják a webshopok, hogy 3-4 nap a szállítás.
Néztem 50UT50-et, E530-at, E550-et.
Most várok, hogy pár hét múlva beszerezzék az aqua-ba.Ha lesz időm, akkor kinézek ausztriába is.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
anonym1s
őstag
válasz gomzol #26274 üzenetére
Great blacks??? Napszemuvegen keresztul nezte?
Igen X50, es en sem veletlenul irtam, hogy alig valamivel jobb a fekete szintje mint az lcd tevemnek. Nem azt mondom hogy nezhetetlen, de en tobbet vartam tole. Engem nem erdekel mit irnak az avforumon meg hdtvtest, stb. oldalakon mert a sajat szememmel latom hogy ez nem fekete. Amikor szeles filmet nezek, az also-felso fekete csik annyira elut a teve fekete keretetol, hogy meg vilagos szobaban is eszre veszem.Azzal egyet ertek, hogy valami beallitas nem oke, de nem olyan ami a teve menujebol elerheto.
Nehany napja mar beszeltunk errol, es valaki irta, hogy fekete kepernyonel is van egy kis alap feszultseg a plazma cellaiban, amitol nem teljesen fekete a fekete, es en arra gondolok, hogy ez az alap feszultseg tul magas. Nem tartom kizartnak hogy a szerviz menuben lehetne ezt szabalyozni, de az is lehet hogy csak alkatresz cserevel lehet alacsonyabbra venni. Ha tudnam hogyan kell, meg is csinalnam.liszi70!
Nem tartom kizartnak hogy egyes panelek jobban, mig masok rosszabbul sikerulnek, de szerintem a panasonicnal eleg komoly minoseg ellenorzes lehet, es ketlem hogy kiengednenek olyan panelt amelyiken szabad szemmel jol lathato minosegkulonbseg van.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
-
Ijk
nagyúr
válasz gomzol #26274 üzenetére
Múltkor mintha olyat írt volna hogy sötétben eléggé elüt a feketéje a tv kávájától. Nos nálam is az X20-ason sötét képnél jól elkülöníthető a képernyő feketéje és a káva, ami ugye majdnem abszolút fekete.
Nyilván egy VT50-nél azért jobb a fekete, de nem hiszem hogy fényévekkel látványosabban./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Kernel
nagyúr
válasz gomzol #26145 üzenetére
...kár, hogy nincs közvetlen scart-bemenete, így a jóféle, vastag Hama-kábelem előnye gondolom elvész az átalakító vékony tyúkbelén keresztül...
Ember nem veszi észre a különbséget, például épp a rövid szakasz miatt is, ami alacsony paralel kapacitást és soros impedanciát képvisel, meg egyébként is. SCART-ról meg amúgy is le kellene majd állni.
Pláne, még az lenne a vicc, ha a SCART nem is RGB-módban üzemel, hanem csak kompozit, ezt nem említetted.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
gomzol
tag
válasz gomzol #23368 üzenetére
Nos, ígértem, hogy írok még a bő 3 hete vett 42ST50-ről, szóval akit érdekel, annak íme:
Még nincs bekalibrálva, mivel még járatom előtte egy kicsit (most olyan 170 óra körül lehet).
Remekül mutat a nappaliban,Blu-ray lemezekkel fantasztikus a kép (a jelenlegi gyűjteményemből talán a Bosszúállókkal jön ki ez a legjobban). Ezeket többnyire a 160-170 centire elhelyezett fotelekből nézzük, de messzebbről is jól látható a minőségbeli többlet. Ebből a közelségből viszont már időnként, főleg a szürke részeken észrevehető a plazma képzaja.
A DVD-k felskálázásában nem igazán látható érdemi különbség a tavalyi Pana BD-lejátszók csúcsmodellje (BDT310) által végzett felkonvertáláshoz képest, ami asszem egyértelmű dicséret! :-)
A HDMI-bemeneten a True Cinema kontrasztját 36-ról 45-re, fényerejét pedig 0-ról -2-re módosítottam a THX Optimizer ábrái alapján.
A képjavítók minden bemenetnél (amik remekül váltogathatók a last view gombbal) ki vannak kapcsolva, kivéve a filmritmus felismerést, ami tudtommal javasolt is.A digitális műholdas tévé (UPC Direct) képe scart-on jön a nem HD-s beltériből, a képminőség pedig erősen függ az adott csatornától, néha egész jó, akár a DVD-khez közelítő is tud lenni (pl. az HBO-n, Spektrumon, stb.). Itt a True Cinema-n a színtelítettséget levettem 22-re a 30-ról.
A képarány a tévéműsoroknál 4:3-ra vagy még inkább Zoom1-re van állítva, utóbbi esetben a 4:3-as adás képe torzítás nélkül kitölti a képernyőt, ami az ál-16:9-es műsoroknál (pl. sokszor a TV Paprika, Viasat3) még nem is igazán jár képi információ elvesztésével. A ténylegesen 16:9-ben sugárzó adók pedig a fenti beállítások ellenére automatikusan 16:9-re ugranak a szélesvásznú vezérlőjelnek köszönhetően.
A tévéadásokat a DVD-khez hasonlóan kb. 3 méterről nézzük.A médialejátszónál sajnos nem láttam lehetőséget arra, hogy a pendrive tartalmát rendes könyvtárszerkezetben mutassa. Jó, hogy a tévé elforgatható az állványon, viszont kár, hogy nincs közvetlen scart-bemenete, így a jóféle, vastag Hama-kábelem előnye gondolom elvész az átalakító vékony tyúkbelén keresztül...
A villogás az 50 Hz-es CRT-hez képest számomra jóval kevésbé észlelhető. Alapból hangtalan a készülék, azonban a világos részeknél megjelenik a cicergés, de ez a CRT-nél folyamatosan megvolt. Sávosodást nem tapasztaltam, viszont a sokat szidott adó logója rövid idő alatt is gyenge ghost-ot tud okozni, ami szerencsére fokozatosan halványodik.
Ja, és a saját korábbi kérdésemhez: bizony a MM-okba egy Kapacitás Kft. nevű cégtől kerülnek a Pana TV-k, nem a hivatalos forgalmazó Panaudiótól...
-
nagyúr
válasz gomzol #23859 üzenetére
Tökéletesen egyetértek, ezért vettem meg kipróbálás és személyes tapasztalat híján is az 50ST50-et, kizárólag a fórumok és tesztek alapján, és állítom, nem jártam volna jobban, ha 9 boltba elmegyek "'személyes tapasztalatra". Úgysem azt, úgysem úgy látod, mint amit majd otthon fogsz, normális és nem elsietett beállításokkal.
-
joysefke
veterán
válasz gomzol #23586 üzenetére
Ha rajtam múlna, tuti nem lehetne enni a mozikban...
Engem speciel nagyon zavar, amikor film közben körülöttem csámcsognak/zörögnek/szürcsölnek.
Aztán egy jó részük még ott is hagy egy hatalmas disznóólat a helyén, mintha ez természetes lenne...Egyetértek. Én is utálam, ha körülöttem rágcsálnak, és én hallom, hogy a dobozzal zörögnek, vagy a szar kaja ropog. Őrületbe kerget, főleg, ha tetszik a film, mivel totál kizökkent a beleélésből. Eggyetlenegyféleképpen tudom ezt elviselni, ha én is rágok valamit.
Legalább arra figyelnének oda a mozi büféjében, hogy olyan dolgokat adjanak, amik nem ropognak, de ott még nem tartunk (a szószba tunkolható íztelen chipsszerű izére gondolok).A másik amit betiltanék az a későn jövés (persze itt kellene az is, hogy a műsor a kiírt időben kezdődjön) ocsmány amikor 10 percel kezdés után megjelenik egy 4 fős társaság és felállítják a fél sort.
A Harmadik pedig a mobiltelefon. Itt azzal is gond van, ha valaki csak az SMS-eit nézi, mivel a világító kijelző is elvonja a figyelmet.
J.
[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
+1 !
A kedvemcem, ha nem csak csörögnek,zörögnek hanem leeszik magukat és elkezdenek szitkozódni, a barátnőjük elkezd röhögni stb.
A csúcs meg az a tipus aki végig kommentál. Az avatart úgy néztem végig, hogy mögöttem két nő végig arról pofázott,hogy a főgonosz mikor döglik már meg!
"halj már meg, halj már meg, hát ez nemigaz,hogy ez megint itt van..."
Hú,de imádtam őket...Alias: Júzer error
-
Cha-b
senior tag
Hát sztem, ez is hozzá tartozik a mozi feelinghez. A nachos kihagyhatatlan, és lehet kultúráltan is enni.
Én hamarabb tiltanám ki a beszélgető, hahotázó embereket, illetve a mobiltelefonokat. Minden terembe kéne vmi térerő zavaró Nekem pl első dolgom mikor bemegyek egy moziba a telefont kikapcsolni, mert így illik, ahogyan mondjuk egy korházban illetve orvosi rendelőben is.
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
DM-Fan
Topikgazda
Fura hasonlattal élve: ez ugyanúgy hozzátartozik a mozihoz, mint az állatkerthez az állatok etetése. El sem tudnám képzelni a mozit a pattogatott kukorica illata nélkül, annyira összekapcsolódott vele, hogy bárhol máshol megérzem, akkor rögtön mozizhatnékom támad. Nyilván vannak ordas parasztok, akik képtelenek disztingválni, meg kb. behozzák otthonról a pacalpörköltet is, de lehet azt a kukoricát kulturáltan is fogyasztani és jól is jön egy hosszú film alatt. A múltkor a Felhőatlasz alatt gond nélkül betoltam 5 litert már a film felére.
Get Moded!
-
-
-
dedy70
tag
válasz gomzol #23368 üzenetére
Melyik boltban vetted át? Én is a személyes átvételt preferálom. Az üllői úti bolt csak egy villamosmegállónyira van a munkahelyemtől. Kipróbálás nélkül viszont nem vinném haza (pixelhiba, tápzúgás, sávosodás). A futáros házhoz szállításnak több buktatója is van:
-Munkaidőben szállítják, ezért szabadságot kell kivenni.
-Ha hibás saját költségen kell visszaszállítani.
-Semmi sem garantálja, hogy a cserekészülék hibátlan lesz, +1 szállítás, + idegeskedés.
-A futárcég fektetve szállítja, sérülhet a panel. -
ketkedo612
tag
válasz gomzol #23296 üzenetére
"Az utóbbi adta írásban, de nem arról van szó, hogy pénzért ne lehetne (ez az előbbi hatásköre),"
Ha gyári garancia kiterjesztésről beszélünk, az szintén a márkaképviselet hatásköre, tehát ha Pana TV-nél maradunk, a Panasonic Magyarország az illetékes benne, hiszen neki kell a szervizt kifizetni egy garanciális javítás után.
Ebben az esetben viszont az lenne az érdeke, hogy ebből a garanciális kiterjesztésből minél többet eladjon, tehát minden forgalmazónál elérhető lenne.( Ez egyfajta biztosítás, minél többet eladsz, annál valószínűbb, hogy a bekövetkező kárt a beszedett díjak fedezik )
Nem akarok elkeseríteni senkit, de szerintem a VIdeo-part Kft-nél pénzért vehető garancia kiterjesztés mögött nem áll ott a Panasonic Magyarország így nem annyira biztos védelem, mint az igazi gyártói garancia.
Kb azok a veszélyei, mint a szürke importos TV-k bolti garanciájának, csak abban a kérdésben nyújtanak nagyobb biztonságot, hogy ha elismerik a garanciális hibát, ők talán szakszerűen javítják, mert hivatalos márkaszervize a Panasonicnak.
Egyébként erre utal az is, hogy külön számlázzák a garancia kiterjesztés díját.
Ha egyébként valóban átadják ugyan azokat a garancia kiterjesztési feltételeket, mint a korábbi hivatalos 5 éves kiterjesztésnél a márkaképviselet, akkor nincs vele nagy gond.
Akkor már csak azon kell izgulni, nehogy jogutód nélkül megszűnjenek mielőtt letelik a garancia.
Ez ugye kisebb kockázat egy hivatalos márkaképviseletnél mint egy KFT-nél -
Viktor81
senior tag
-
gomzol
tag
válasz gomzol #23030 üzenetére
A Mi Mozink Óbuda válasza:
"A Hobbit 2K-s felbontásban érkezik hozzánk, és ezen belül megtekinthető lesz 3D-ben és HFR 3D-ben. Sajnos a felbontás kérdésében a magyar filmforgalmazók döntenek, nekünk egyenlőre nincs beleszólásunk, hogy milyen minőségben szeretnénk vetíteni." -
Viktor81
senior tag
válasz gomzol #23293 üzenetére
Szia !
Most ezt az informaciot honnan szerezted ? A Video-part (Panashop) mint hivatalos forgalamazo, vagy a Panasonic Magyarorszag, mint markakepviselet adta ? Csak azert kerdezem, mert napok ota arrol van szo, hogy +15% felarert el a dolog. Remelem ez a lehetoseg meg adott..... -
Viktor81
senior tag
válasz gomzol #23261 üzenetére
Szia !
En is ott olvastam :
a Panasonic 2012-re is egy új fejlesztésű panellel készült – természetesen ebből került a VT50-es tévékbe is. A panel 15. generációs, és ugyanazt tudja, mint a GT50-es tévék panelje, valójában a Panasonic ugyanazt a panelt építi be mindkét sorozatba, csak a körítés más -
Gabesz26
senior tag
válasz gomzol #23039 üzenetére
Ugyanez a dilemmám... GT vagy ST. Én nem láttam jelentős különbséget a kettő között, sőt... Bár igaz, h nem épp a legjobb forrással tudtam tesztelni (a pana rendelkezésre álló tesztvideói nem voltak épp a legmeggyőzőbb minőségűek).
A fórum tapasztaltabb tagjai szerint van (nem is kevés) különbség, szval még jövőhéten futok egy kört és kipróbálom normális BD50 anyagokkal is (viszem a külső HDD-t, mert a boltok nem igazán vannak a helyzet magaslatán ilyen téren )
-
tamáspapa
aktív tag
válasz gomzol #23022 üzenetére
A panashop.hu-ra írtam és beszéltem is velük. A garanciával kapcsolatos dolgok nem lelhetők fel a webáruház felületén, nem is tudod kifizetni ott a plusz garit, csak külön. Az erre vonatkozó igényedet a rendeléskori megjegyzésben kell jelezni és valszín külön számla alapján lehet kifizetni. A kosárba rakáskor csak a tv- tudod kifizetni alapgarival. Még beszélek velük a plusz gari kifizetésének módjáról.
Közben még a bankomban is benn voltam. Azért írom le, hogy miért, hát ha valaki más is hasonlóan szeretne eljárni, mint én.
A hitelkártyám 190 e Ft keretű és napi limitje is ennyi. Megkérdeztem, hogy megtehetem-e azt, hogy befizetek még rá 70 e ft-ot és ők meg átállítják a napi limitet 260 e Ft-ra, hogy egy összegben a kártyáról ki tudjam fizetni a tv-t. Utána nézett, elvileg lehet. Így már átállította a napi limitemet 260 e Ft-ra, én hétfőn feltöltöm eddig a kártyát és utána megpróbálom innen egyösszegben kifizetni a tv-t ha úgy döntök, hogy megveszem. Ha beveszi a rendszer, akkor a jövőben is meg lehet csinálni azt, hogy egy elvileg a bankba beérkező havi rendszeres munkabér átutalás alapján beállított felső keretedet és napi limitedet ideiglenesen megnöveld, ha a vásárolandó cucc drágább, mint a kártya kerete, illetve a napi vásárlási limit. A kérdés még az, hogy maga az alapkeret 190 e Ft) megemelkedik-e, vagyis a jövőben elvárják-e, hogy ennyire töltsem vissza a kártyát, vagy elég az eredeti 190 e. Elvileg nem kéne, mert az eredeti keretemet nem növelték meg, csak a napi vásárlási limitemet, aminek így egy része saját pénz lesz. Ezt elfelejtettem megkérdezni, de majd pótolom.
-
Gabesz26
senior tag
válasz gomzol #23022 üzenetére
Köszi az infókat. Én azt hittem a magyar régiós részleg üzemelteti a Panasonic márkaboltokat, a panashop pedig egy önálló vállalkozás (de nem teljesen, mert átvételi pontként társul a kettő), ezért is írtam a Panasonic.hu-ra, ezek szerint tévesen
Az viszont sajna igaz, hogy a két helyen (márkabolt<=>webshop) különböző számokat mondanak a kiterjesztett garanciára
-
Dexar007
veterán
válasz gomzol #22924 üzenetére
Értem..tegyük fel hogy igazat mond, és kapok egy eredeti samsung garit.. ilyet honnan tudott szerezni? Mondjuk pecsét nélkül 0 hasznát veszem szerintem.
@ Enyém is hungary-s,viszont van rajta egy angol cím ahonnan postázták ha jól emlékszem
[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
Gabesz26
senior tag
válasz gomzol #22903 üzenetére
Az oldalaknál fenntartott távolság nem is a hőelvezetés, hőleadás szempontjából kell, hanem amiatt, mert onnan is kap a készülék "hideg" levegő utánpótlást, és az így kialakult levegő (körbe)áramlással biztosított a megfelelő hűtés. Emiatt sztem nem szabad túl kis helyre betuszkolni.
-
nagyúr
válasz gomzol #22609 üzenetére
Ahhhaaaaa! Így van, kipróbáltam, működik!
Tőletek is megkérdem :
A PC-n az MPC-HC megcsinálja a frekvenciaváltást a tévén, a tévé ki is írja hogy 24 Hz, de a lejátszás istentelenül szakadozik. Nem is ez az érdekes, hanem az, hogy csak akkor hajlandó kisimulni gyönyörűen, ha lejátszás alatt elindítom az MPC-HC Beállítások ablakát!!! Azonnal kisimul a lejátszás, és onnantól ugorhatok bárhova a filmben, stoppal ki is kapcsolhatom, újraindíthatom, végig tökéletes marad, egészen addig, míg ki nem kapcsolom az MPC-HC-t és el nem indítom újra a filmet, mert akkor megint szakadozik mint a fene! Jobbegér, Beállítások-ablak, és már megint jó! (Alap-frekvencián, tehát 60Hz-en, frekvenciaváltás nélkül nem szakadozik.)
Mi a fene csinálja ezt?[ Szerkesztve ]
-
-
anonym1s
őstag
válasz gomzol #22427 üzenetére
Valoban, ezt nem figyeltem, de meg akkor is ott van, hogy pl. a TX-P50ST50 265ezer ft az edigitalban, mig az angol currys-ben 1000 fontot kernek erte ami 350ezer ft (csekely 32% plusz az edigitalhoz kepest) szoval megfizettetik itt is a plusz garanciat, es meg abban sem vagyok biztos, hogy a currys benne van e egyaltalan az akcios uzletek kozott, mivel csak az akcioban reszt vevo uzletekben adnak 5 evet a leiras szerint.
-
8.utas
tag
válasz gomzol #22432 üzenetére
Sajnos ez nem csak HDMI esetén, de pl. DVB-T vagy analóg esetén is fennáll. Mármint a pixelek villogása.
A mozgást pedig mindeféle módban próbáltam. Ha nem használom az IFC-t akkor a legrosszabb, és minél erősebbre veszem annál simább, de a maximumon már sokszor nevetséges dolgok történnek - ahogy már korábban is írtam -, elmosódnak a csatorna logók ha hirtelen mozgás történik, vagy kétfejű lesz egy-egy futó alak. Még a közepes módban a legjobb. És mindegy, hogy 24p vagy 60Hz.[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz gomzol #22014 üzenetére
Ez apple-nél, xbox-nál úgy van, hogy megveszel valami letölthető tartalmat onnantól kezdve ugyanazzal a felhasználóval már bármikor letöltheted, bármelyik eszközödre. A fenti eset pedig pláne nagyon rossz példa, mivel a dvd megvan továbbra is.
Mindamellett megértem ha valaki szereti gyűjteni fizikai formában is őket, csak én nem szeretem, mert nekem kényelmetlen.[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
M_AND_Ms
veterán
"Azért az informatikára sem bíznék mindent, mert biztonsági másolatok nélkül egy pillanat alatt a semmivé lehet az imádott gyűjteményünk..."
RAID1-től kezdődően ragozható az adatbiztonság. A DVD ugyanúgy nincs biztonságban, mint egy sima HDD-re felmásolt anyag
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
BBéci
legenda
Biztonsági másolatnak megmaradnak a DVD-k, de nem lenne azokkal telezsúfolva az összes könyvespolc, hanem mehetnek hengerekbe és kartondobozba valamelyik szekrény aljába, padlásra.
Van táblázat, én szoktam 1-2 havonta frissítgetni, Ő nem ír be azonnal minden beszerzett lemezt.
A mozibajárást akkor szüntettem be, amikor 9 évvel ezelőtt felszereltük a nappalimba az első vetítőt és vásznat. Akkor még nem töltögettem le semmit, kölcsönöztem a DVD-ket.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
StLui
veterán
válasz gomzol #22005 üzenetére
A csomagolás csak a birtoklási vágyát elégíti ki az embereknek, amúgy meg csak porfogó, legyen akármilyen szép doboz is, senkitől nem hallottam még, hogy hú láttam xy-nál micsoda szép dvd-bd dobozai vannak, filmet megnézni kell, ritkán többször is, de arra sem sokaknak van ideje, már akinél persze család van.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz gomzol #22001 üzenetére
Én az elérhető és értelmes árú letöltésben hiszek, utálom csereberélni a lemezeket, ezért a dologért irigylem pl az feltört xbox-osokat is, nem kell ki-be rakosgatniuk a lemezeket indításkor, és parázni, hogy megsérül.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz gomzol #21976 üzenetére
Ha valami nem határeset árban, akkor a Dark Knight Trilogy BD-doboz biztos nem az! Nagyon megéri a 15 eFt-os árat: gyönyörű a digipack és maga a doboz is, az 5 lemez szitázása egységes, plusz kapsz egy szép, nagyon igényes könyvecskét. A DVD-verzióval nem is érdemes hasonlítani, mert a BD-ken a filmek IMAX-változatai vannak, amely jelenetek esetében ugye még egy átlag BD-hez képest is kimagasló a képminőség. Sok-sok kategóriával magasabbra pozicionált termék, mint a DVD, akinek plazmája/LCD-je van, ne is gondolkodjon a DVD-verzióban, a kanyarban nincs a BD-hez képest.
Én nem gondolnám, hogy a BD-vásárlás pénzkidobás lenne: egyrészt ugye hobbi (más bélyeget, szalvétát, söralátétet gyűjt, megint más modellvasutat épít, van aki pedig kerékpárra költ milliós tételt), aminél ugye evidens, hogy pénzbe kerül. Ráadásul én szeretek igényes kiadványt a kezemben fogni, átlapozni a forgatási naplót, nézegetni a friss nyomdafestékszagú artbook-ot, megvan annak a varázsa jócskán.
Másrészt meg ugye nem kell belemenni abba, hogy mi, akik megvesszük a kiadványokat, mi tartjuk el a kiadókat és ezért jelennek meg egyáltalán a filmek. Ha senki nem venné meg, nem lenne mit letorrenteznie az ingyenélőknek sem. Ez ugyanolyan, mikor a vérpistike összerakja negyedmillióból a gépét, de egy 30 eFt-os oprendszerre már nem szán pénzt, vagy amikor a divatmajom megveszi az iPhone 5-öt, de az 1,59 eurós Angry Birds-re már sajnálja a pénzt és inkább jailbreak-eli a telefont és ellopja a szoftvert. Szánalmas.Én már a DVD-korszakban is gyűjtöttem a lemezeket, ezek alapján mondom, hogy most alig valamivel jelent nagyobb anyagi terhet a BD-gyűjtés. Havi 3-4 film simán bele tud férni átlag jövedelem mellett is, nem kell minden szutykot odatenni a polcra.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
spiky03
veterán
válasz gomzol #21976 üzenetére
Igen sajnos ez így van.
De azért van egy kis reménysugár az alagút végén, hogy van 1-2 jobb cím is normális áron.
Hát igen a TDK doboz nekem is erős gondolkodást okozott, mert DVD meg BD-n megvan az első két rész. Szerintem megvárom amíg a 3.rész is lemegy 3490 huf-ra és akkor megveszem, max csináltatok hozzá egy frankó kis digipack-ot az Xpressen az egyik csávóval.
Nah meg haver úgy is tervezi megvenni ezt a kiadást, így a kis füzetet megtudom majd nézni, mert az érdekel, hogy abban mi van.
Én max 4000-et adok lemezekért. 1-2 kivételtől eltekintve.Nekem egy LG BD570+ST50 párosom van, mondjuk nem néztem még rajta DVD-t, hogy az hogy skálázza fel a filmeket, de majd kipróbálom, mert van olyan DVD-m ami megvan már BD-n is, így jól össze tudom hasonlítani őket.
@#21983) gyiku
Ide tudsz adni linket vagy valamit esetleg?[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz gomzol #21956 üzenetére
Ezzel én is egyetértek.
Azért itthon is lehet jó áron találni lemezeket pl az MM-kben.
Pl a Sin City (2BD), Ponyvaregény 2490 huf
Kill Bill-ek 999 huf
A bombák földjén 999 huf
A Feláldozhatók (BD+DVD) 3490 huf
Nah emg a TDK Trilógia díszdoboz is 15000 huf
Sorba kell járni őket, mert ugye MM és MM között is van különbség az árakban.
De azért az Xpressen is vannak jó akciók, pl az Apollo 13-at vettem meg ott most 3190 huf-ért.
De az tény, hogy kint sokkal olcsóbbak és jobb akciók vannak, mint nálunk. Pl a cseheknél, lengyeleknél, és ott elég sok lemezen rajta vagyunk szinkronnal+felirattal.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
gomzol
tag
válasz gomzol #21956 üzenetére
Ugyanakkor a TV-k pl. nem feltétlenül olcsóbbak kint, sőt...
Az oké, hogy a briteknél most 5 év garanciát adnak a Pana TV-kre (a németeknél hozzánk hasonlóan az alap 2 év, de pl. az USA-ban csak 1 év jár!), viszont jóval drágább is ugyanaz a modell, mint itthon. Persze az ő átlagfizetésükhöz mérve ők még mindig jobban jönnek ki így...Giinos #21960:
Az nem az amerikai oldal volt? A britek gond nélkül szállítanak, már csak azért is, mert az EU-n belül vagyunk.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest