Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz KisApám #23441 üzenetére
A bevonat és az alkalmazott LCD technológia igen sokat számít. Elég ha elspórolnak egy AR réteget, máris jelentős képminőség-változás lesz. A Samsungnak nem igazán van olyan technológiája, mint amit a Panasonic szerzett az objektívek gyártása során, és ezt használja a többi termékében is (pl. nanotechnológiás bevonatok).
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
s7evcsenko
addikt
válasz KisApám #23441 üzenetére
Ezt én nem tudom tudományosan alátámasztani, ezért is írtam mellé, hogy én is itt olvastam.
Ezen cikk szerint 2012-től közös fejlesztésű szemüvegeket gyártanak, ami az alábbi teóriát szintén nem igazán igazolja, de nekem személy szerint még nem volt lehetőségem élesben kipróbálni mindkét típust!Az viszont gyanús, hogy a samsung szemüvegek ennyivel olcsóbbak...
[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
zolikzolik
csendes tag
válasz KisApám #23095 üzenetére
Ha már volt szó 8000 árról, úgy látszik csak nálunk piszok drága. [link] . Plusz Németországban és Osztrákoknál panánál egész jó kis akció van: [link] (200 ojrót visszaadnak). Elküldtem Panasonic Mo-nak, megkérdeztem, hogy esetleg mi is számítsunk e hasonlóra. Megköszönték, hogy tájékoztattam őket a kinti akcióról, majd egy 55vt50 vásárlása esetén felajánlottak egy laptoptáskát...
Írtátok, hogy panashoptól lehet valamiféle plusz akciót kicsikarni. Ez tényleg igaz, vagy csak városi legenda?
PSN: pzolii
-
KisApám
addikt
-
Dexar007
veterán
-
Pilács
senior tag
válasz KisApám #22955 üzenetére
Akkor egy fél év múlva várom, hogy mennyire bírja... esetleg éltek e még, vagy leégett a ház miatta Neked is szekrények között lesz ugye, azaz szekrénysorban? nem tudom mekkora para lenne ez, oldalt még van a perem, ami nem kicsit széles, a panel nem ott kezdődik, ott nincs még hűtés. Ami ott felszáll hideglevegő, vagyis amit húz magával a meleglevegő, szal ott lesz szerintem friss levegő neki, de nyilván a szakemberek ezt jobban tudják. Az is biztos, hogy túl van méretezve, biztonsági okokból valamennyivel a hűtés. Nekem alul a talp magasságában lenne levegő bejutás, az is csak ugye elölről, felül szinte korlátlan távozás. Pedig már kezdtem beleélni magam.... Péz a zsebbe, de így most megint nem tudom mit vegyek...
[ Szerkesztve ]
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
joysefke
veterán
válasz KisApám #22884 üzenetére
Én óvatosan bánnék a január-februári vásárlással, körültekintést érdemel, mert legalább annyi érv van mellette, mint ellene.:
-Kifut a kinézett széria, ami persze még nem lenne baj, de neked könnyen lehet, hogy valami "utolsó darab" jut
-Ekkor viszik vissza a karácsonyra vásárolt, de kisebb nagyobb hibákat felmutató TV-ket. Gondolom egy pár a normál garanciális ügyintézést kikerülve egyszerűen visszakerül a webshop vagy kis bolt kínálatába.üdv
J. -
Cha-b
senior tag
válasz KisApám #22647 üzenetére
Azért az már az ár plusz 1/3a, az kb olyan mintha vkinek ST50re lenne pénze, és GT50et ajánlanátok neki, nem reális. Én csak azért mondtam az 530at, mert 3d nem kell neki annak a felárát felesleges kifizetni, fullhd panelen 4 méterről a tvadás is jó lesz + mivel írta a hd filmeket gondolom van neki dögivel, és egy jobb film esetén ha közelebb tud ülni, akkor sokat dob a filmen, mintha nem FHD panelen nézné.
CSAKAKISPEST!!!!
-
gyiku
nagyúr
válasz KisApám #22548 üzenetére
ha jobban megnezed, mar csak 2 boltjukban van, egyszeruen a nyakukon maradt. valoszinuleg ennyiert vettek, ezert ha olcsobban megszabadulnanak tole, akkor veszteseget termelne. ellenben, ha kintmarad a webshopban jo magas aron, akkor egy hozza nem erto, vagy egy hatarozott NagyAnyám szivesseget tesz nekik, es megveszi.
hüllő
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz KisApám #22534 üzenetére
Miért foglalkoztat ennyire a tavalyi, kifutott, lassan két éve a boltban porosodó 46ST30? Nem NeoPDP, látványosan ócskább, mint az ST50, nem szabad már megvenni! Hogy miért olcsóbb? Mert talán a tavalyi utolsó árán adják és nem aktualizálják már az árát. Ne foglalkozz vele! Így tényleg soha nem lesz TV-d, vagy az lesz a vége, hogy belenyúlsz valami szarba. Vedd meg az 50ST50-et, ne keresd szándékosan a hibákat és jobban fogsz örülni, mint majoma farkának!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
b.lajos
tag
válasz KisApám #22551 üzenetére
Természetesen, meg is érdemled , amúgy remélem nem a bevetési osztályon dolgozol a honvédéségnél.
De gondolkodj, olcsóbb az idei tévé mint a tavalyi, ebből az következik, hogy nem jó az 50-es széria. Sávosodik, a pixelek futkároznak, ghostol, sokan panaszkodnak a külföldi fórumokon, következésképp sokan meg is vették, pedig csak a baj van vele. És ne adj Isten még a kép is megjelenik rajta, de minekb.lajos
-
BBéci
legenda
válasz KisApám #22548 üzenetére
Mi magyarázgassuk, elemezgessük egy üzlet árpolitikáját? Semmi értelme nem lenne. Főleg olyan tévé miatt, amit közülünk senki nem akar megvenni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dedy70
tag
válasz KisApám #22522 üzenetére
A 46ST30 tavalyról maradt bemutató darab, csak két helyen kapni. Tavaly ennyi volt az ára, a Panások meg lusták voltak leakciózni. A 42ST30 is drágább mint a 42ST50.
A 46ST30 ára már egy éve változatlan, míg az idei 50ST50 folyamatosan csökken.
A sávosodás nem csak az idei modelleken figyelhető meg, például DM-Fan a két évvel ezelőtt vásárolt 50G20-án is megfigyelhető volt, vissza is küldte, a csere darab már hibátlan volt, azt használja a mai napig. Itt a fórumon is emlékezetem szerint két ember volt aki észlelte a jelenséget, a többiek jelezték, hogy az ő készülékükön nem észlelhető a sávosodás.[ Szerkesztve ]
-
gomzol
tag
válasz KisApám #22522 üzenetére
Számtalan oka lehet, de a különböző beárazásokból nem érdemes kiindulni. Már azt a kérdést is feltettük, hogy vajon miért drágább náluk az XT50, mint az UT50, amikor alacsonyabb kasztban van a Pana hierarchiában. Az nem lehetne az oka, hogy hozzánk csak most jött be, és ezért "újdonság".
És mint már írtuk, nem csak az ST50-est érintheti a sávosodás.[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz KisApám #22491 üzenetére
Pedig én láttam az Árkádban ST50-et. Azon teszteltem a Pioneer BDP-150-et.
És az nem a "sarokban" volt, hanem az egyik "tv soron"Én a Duna Plázában az MM-ben és a Westendben az MM láttam ST50-et.
Én is a westendben vettem.
Esetleg még oda is benézhetsz.
Vagy egy telefon és rögtön kiderül.(#22493) BBéci
Azt nem írta.
Én azt mondjuk nem is kerestem/kérdeztem.
Azzal is csak egérmozija lesz.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
benceb77
tag
válasz KisApám #22403 üzenetére
Én azért ennyire nem vagyok pesszimista velük. A sok kis tartozék, csavarok, kábel mind külön lezárt zacsiban, az állvány függőleges tartó része külön habosított csomagolóanyagban odaragasztva a dobozhoz, hogy ne mozduljon el. Szerintem simán kiszúrható, ha újracsomagolt a cucc, pláne nálam, ezüst power tape-el pótoltam a ragasztót mit kellett a visszaküldésnél
És a szervíz menü ellenőrzéséről nm is beszéltem... -
benceb77
tag
válasz KisApám #22395 üzenetére
Van aki észre sem veszi, van aki igen és vígan eléldegél vele, én nem ilyen vagyok.
A gyárból meg azért engedik ki, mert képzeld csak el, ha az összes érintett darabot visszatartanák, még nagyobb lenne a veszteség és sok a panasz, hogy nem tudják kiszolgálni az egyébként eléggé megcsappant keresletet sem.A sávosodásra egy lehetséges magyarázat, hogy a sávok az üvegpanelt szállító görgők nyomaiból származnak. Végül is teljesen logikusan hangzik, de valahogy nehezen hiszem el, hogy nem figyelnének a megfelelően tiszta körülményekre a japók. Számomra ez a hihetetlen kategória lenne... de ha mégis erről van szó akkor ... áh szerintem kizárt. Más lehet a bibi.
[ Szerkesztve ]
-
benceb77
tag
válasz KisApám #22386 üzenetére
Edigital. Ha néhány nappal ezelőttig visszaolvasol, akkor láthatod a történéseket.
Egyébként a csere készüléken kevésbé volt feltűnő, biztos , hogy sokan észre sem vennék, de én már tudtam mit figyeljek és bizony észrevettem. Én háklis vagyok az ilyen dolgokra ezért nem tojtam rá. A 8 napon belül ketyegtem, gondolom ezért sem akartak kötözködni. Egy újabb cserénél már lehet kicsúsznék a 8 napból (ez ugye mindig megállt a csere idejére), ezért szeretném még azelőtt tesztelni a TV-t mielőtt kiszállítják. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz KisApám #22380 üzenetére
Az LG passzív megoldásával szerintem csak az LG 3D demói néznk ki jól, azok tényleg meggyőzőek, de én is látom a felezett felbontás okozta problémát. Mozifilmeknél szerintem nem jó, sokkal kisebb a térérzet is, mint az aktív megoldásnál. Nekem egyik sem tetszik igazán, nagyon művi az egész. Én is várom a szemüvegnélküli megoldást, ami már jelenleg is működőképes, csak meg nagyon kompromisszumos, csak adott pontokról nézhető. De kialakul ez majd.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
KisApám
addikt
válasz KisApám #22247 üzenetére
Javítás utolsó mondat:
...ilyesmit...
(#22248) liszi70: más lehetőségem nincs most, csak a bolti körülmény...
A demó meg az adott TV-re van kihegyezve, persze a hibák kikerülésével, igenEz sem rossz video: Plasma HDTV Burn-In Clip
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
nagyúr
válasz KisApám #22247 üzenetére
A demó anyagok eleve úgy vannak szerkesztve, hogy még véletlenül se vehess észre semmilyen képhibát, de ezt nyilván tudod.
Abban igazad van, hogy egyéni preferencia kérdése, hogy kit, melyik típus képhibája zavar jobban, de azt kétlem, hogy erre bolti körülmények között rá tudsz jönni.
[ Szerkesztve ]
-
medica
senior tag
válasz KisApám #22233 üzenetére
Fene tudja...én tegnap néztem egymás mellett két panasonic tv-t, az egyik lcd a másik plazma (st50), mindegyik 200k. Fullhd-ben az st-nek jobban tetszett a képe, de sd-ben az lcd-é jobb volt. Ki-mit néz többet úgy döntsön de élőben mindenképp meg kell nézni, nem elég fórumozgatni.
Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz
-
DM-Fan
Topikgazda
A feketeszint hiánya igenis zavaró, hiszen mindig ott van mellette pl. a TV kávája, amihez önkéntelenül is hasonlítani fogod. Ráadásul a floating black-nél nem arról van szó, hogy tartósan alacsonyabb a szintje, hanem képtartalom függvényében fluktuál, ami baromi idegesítő tud lenni. Hidd el, a sávosodás sokkal kevesebb helyzetben látható és sokkal kevésbé zavaró, eleve csak a panel egy kis hányadát érinti, míg a fluktuáló fekete a teljes panelt. Én speciel ezek tükrében inkább a Panára voksolnék, ha nincs más szempont. De egyébként senki ne higyje, hogy a Samsung-oknál nincs sávosodás, vagy inhomogén panel.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nagyúr
"...hogy bevállaljak egy állandó csíkot..."
Most taglalom harmadszor neked, hogy a sávosodás sem "állandóan" látható. Nagy, homogén, mozgó, és nálam inkább a sötétebb hátterek esetén vehető észre, ha keresed. Nem öröm, hogy ott van néha, de ismétlem, én 6 hétig észre sem vettem, pedig érzékeny vagyok a képhibákra.
-
nagyúr
válasz KisApám #22226 üzenetére
Nem eltántorítani akarlak, biztos, hogy jó választás lesz az E6500 is, de pl. a feketeszint hiányosságát nem nevezném "nagyon ritkán, különleges esetekben látható hibának". Viszont a sávosodást tényleg ritkán látom, másfél hónapja van meg a tévé és körülbelül 2 hete vettem észre, mert direkt kerestem focimeccsen.
Ja, janos666 a feketeszint miatt vált meg a samutól és inkább vett egy kisebb(!) panát. Egyébként tegnap volt nálam kalibrálni, nagyon pozitív a benyomásom, bővebben majd később.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz KisApám #22215 üzenetére
Valószínűleg nem csak ST50-et nem lehet venni rizikó nélkül, de ebből adnak el legtöbbet, így gondolom statisztikailag nagyobb az aránya a gondoknak is.
Mondjuk a linkelt sávosodás extrém, az egész képernyőre kiterjed, szerintem ez nem általános. Az enyém jóval kisebb mértékű és a két szélen található, ritkán látni.
[ Szerkesztve ]
-
gomzol
tag
-
salapp
addikt
válasz KisApám #21849 üzenetére
Annyit írtátok már ezt a sávosodást, mondom, megnézem, milyen az [link], uhh, ettől kiakadnék, már-már örülök a vacak kis x20-nak, hogy azon nem találtam még hibát.
Inkább tolom ezt a vásárlást, ha már eddig elvoltam. Jövőre egy madaras 15-20 havi nullatéháemben egy 60-as. Meglátjuk, addigra javul vagy romlik-e a pana és kijön-e bármi gond a samukkal.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
gyiku
nagyúr
válasz KisApám #21934 üzenetére
neten megrendeled, szemelyes atvetelt oda kered, bemesz (en mar aznap mentem), mar bontjak is, mielott fizetsz (kp, kartya). ha bolintasz, hogy ok, visszacsomagoljak, fizetsz, majd segitenek berakni a kocsiba.
van ott konyves is. a netes rendelesnel a regisztracio, meg a 2-3 kattintas siman meg annyit, hogy 8 napig kideritsd minden ok-e, minden kovetkezmeny nelkul.hüllő
-
Oldfighter
senior tag
válasz KisApám #21927 üzenetére
Kész lutri az egész. Bármi jöhet. Vas, vezeték....meglepetés dögivel.
Emlékszem amikor földelt vezetéket kerestünk a lakásban a számítógéphez, illetve tv-hez. A szaki kivéste a fél előszobát mire használható ágat tálalt. Menet közben meg persze ízes magyarsággal káromkodott faterral együtt.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
pongi1
tag
válasz KisApám #21884 üzenetére
Mielőtt az általad linkelt konzolt megveszed, nézd meg ezt [link], illetve ez a gyártói oldal [link]!
Ránézésre teljesen olyan mint az általad linkelt, csak valamivel olcsóbb. Mivel nekem vályogfalra kellett felfogatnom ( annak idején DM-Fan bátorított azt hiszem, hogy tegyem nyugodtan a falra), ilyen speckó tipliket használtam [link]. Kicsit máshogy néztek ki mint a képen, de brutális méretűek voltak és kifejezetten porózus falakhoz fejlesztették ki. Ha ezek kijönnek, akkor már omlik a fal is. Ja és én még a center hangfalat is felfogattam a tévére.
-
Dexar007
veterán
válasz KisApám #21912 üzenetére
JAV.
Ha nekem fel nem hívják a figyelmemet arra,
hogy van itt valahol sávosodás, lehet, hogy a videó miatt,
de észre nem vettem volna!
Ha ennyire nem látszik élőben sem, akkor nem nagy a probléma, de
akkor is zavaró ennyi pénzért.
Majd azt csinálom akkor, mint az előttem szóló:
megrendelem on-line Panashopban, boltban kibontom,
kipróbálom pendrive-on lévő anyaggal, és ha látom egyáltalán, akkor vissza.
Max ezek után vigyázni kell arra, hogy jobban ghostol mint az E6500,
legalábbis remélhetőleg csak az elején.
(ha a teszt alapján jobb volt az E6500 mint a GT és VT Pana, akkor az ST-től biztosan jobb.)Give me your cum,bull!
-
nagyúr
válasz KisApám #21906 üzenetére
A te írásod nem zavaró számomra, de van indexes topicban egy csávó, az sok-sok mondatban használ vastagítást, vagy aláhúzást, vagy nagybetűt, meg is írtam neki:
"Egyébként arra gondoltam, esetleg kombinálhatnád az írásod szavainak kiemelését esetleg dőltbetűs-vastagítással, netalán dőlt- vastag- aláhúzott- nagybetűs formában, hogy az a sok hülye, aki ezt a topikot olvassa, ércse má meg, hogy te milyen fantasztikusan pontosan és fontosan fogalmazol, mer amúgy nem értenénk meg ammá biztos!"
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz KisApám #21902 üzenetére
Nem ismerem a szabályzat ide eső részét, de ezzel degradálod a többi fórumozót. Azt sugallja, hogy képtelenek felfogni, hogy min van a hangsúly. Ha már a szakmai fórumnál tartunk. Te, mint egy szakmai fórum lelkes hozzászólója, úgy érzed, hogy a való életben is, ha szakmai témában kell írnod valamit, akkor el fogja fogadni a főnököd/kiadód, ha Te abban indokolatlanul nagybetűvel írsz ki végig egy adott szót, mondjuk úgy 5 mondatonként? Szerintem nem...
-
BBéci
legenda
válasz KisApám #21884 üzenetére
Meg kell vizsgálni, rángatni! Akár jó is lehet, de drágább, mint az említett Hama. Nálam szempont, hogy alaphelyzetben falhoz simuljon, mert a TV elé ereszkedik le a vászon.
gyiku!
Igen, arra. Azt használtuk a táblázat összeállításakor.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz KisApám #21881 üzenetére
A Netdepo rengeteg konzolt árul, nekem a Vogels gyártmányok tetszenek legjobban, de a Meliconi is jó minőségnek néz ki. Most kivételesen olcsón, félár körül kapni egy Hamát, találsz róla cikket az AVO-n.
Az előbb állványt írtam konzol helyett.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz KisApám #21835 üzenetére
Tuti, hogy Samsung plazmából többet vesznek, de a videofilek közül Panából többet. Az átlag plazmavásárló meg észre se veszi ezket az apró problémákat, csak a magas igényűek nyafognak minden apró problémáért. Te most ezt olvasod.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nuke7
veterán
válasz KisApám #21849 üzenetére
nem a boltban teszteltem, de 3 utcára lakom onnan....
és a kitett st50-ek nem sávosodtak, úgy emlékszem.
az enyémre ráeresztettem már pár dolgot,de még nem vettem észre.
ma kiprobálom golffal is.
(elv. nem számít, hogy az enyém 42es "csak" )https://youtube.com/user/nuke7
-
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz KisApám #21799 üzenetére
Nem, ne félj tőle! A TV-k VESA-szabvány szerinti furatokkal vannak ellátva, amelyek mélyen a TV testében vannak elhelyezve egy nagy fémlaphoz rögzítve. Ebbe a négy furatba kell beletekerni a 2-2 csavart, amik az 1-1 kampós szereléksínt a TV hátuljához fogják. Ezeknél fogva fogod felakasztani a TV-t a konzol falra szerelt részére, amelyen két vízszintes rúd van. Semmi baja nem lesz a TV-dnek, nekem a 42"-os is eltöltött így 3 évet, az 50"-os is ugyanazon konzolon van 2 éve. Kutya baja, jól érzi magát.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
WhiteWalker
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest