Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DM-Fan

Topikgazda

válasz gomzol #29071 üzenetére

Én debütáláskor a fémdobozos, 3 lemezes kiadást vettem picit többért, mint amennyiért most a sima műanyag tokos 3 lemezest linkelted, ugyancsak itt az Xpress-en. Nem volt olcsó, talán a legdrágább szóló film, amit valaha így vettem, de ennek ellenére pár óra alatt szétkapkodtuk belőle előrendelésben azt a 100 példányt, ami az országba került.
    Kár keseregni azon, hogy kint mennyibe kerül, ráadásul ez nagyon ritka kivétel, hogy magyar szinkron és felirat is van a külföldről feleannyiból rendelhető változaton, mert egyáltalán nem ez a jellemző. Mi ugye a csehekkel és lengyelekkel vagyunk egy régióban, náluk pedig nem szignifikánsan olcsóbbak a kiadványok, ráadásul ugye az átlag kiadványok borítója sem igazán fest szépen lengyelül (a Prometheus pont kivétel, mivel fém, így csak a magyar nyelvű hátlaptól esnél el - bár hozzáteszem, hogy a hazai fémdoboz szebb, mint amit 6500 Ft-os áron linkeltél). Sajnos az Angliában kapható lemezek 95%-án semmilyen magyar vonatkozás nincs. Ettől függetlenül nekem is van pár lemezem kintről - angolból perfekt vagyok, úgyhogy nem gond a felirat hiánya - ami itthon sosem fog megjelenni.

Egyébként én is azt mondom, hogy bőven érdemes megvárni, amíg leakciózzák a BD-ket 3 - 3,5 eFt-ra - ez általában fél évvel a megjelenés után meg szokott történni és mindig marad belőlük annyi, hogy nem csúszol le róla. Kivételt csak ezek a ritkaságok, gyűjtői példányok jelentenek, amiket általában már előrendelésben szétkapkodunk, de ezekből azért nincs olyan sok egy évben. A tavalyi év mondjuk egész bőségszaru volt ilyen szempontból, de azok a kiadványok gyönyörűek is és külföldön sem sokkal olcsóbbak.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák