Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
vtechun
veterán
válasz DM-Fan #18599 üzenetére
de akkor az ilyen tartalommal mi lesz? mert elvileg ugye pl. számítógéptől tud kapni 60 fps-es képet is, tehát akkor gondolom 60 külön képet is. állítólag 96 hz-en megy 24p anyagok lejátszása közben is, ami képkocka négyszerezést jelent, elvileg milyen problémát okozna, ha a 48-at duplázná? vagy valami egyéb trükk?
-
vtechun
veterán
gondolom igen, de azért megkérdezem, ez a Hobbi ugye elvileg 48 fps-el van felvéve, akkor ez simán megtekinthető lesz majd a mostani 50st50-es Tv-men, úgy, hogy nincs lebutítva 24 fps-re?
-
DM-Fan
Topikgazda
Pedig a Budapesten forgatott Queen-film is abban ment.
Amúgy ezt sem akarom teljesen elhinni, hogy ne lenne 4k-ban, maximum ők nem vették meg. A mai filmek jelentős része eleve így forog, de van, ami már 8k-ban.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #18587 üzenetére
Felhívtam a jegyrendelést, az ember azt mondta, kevés filmet vetítenek 4K-ban. Nemsokára újra hívom, addig megkérdezi a főnökséget, hogy a Skyfall 4K-e, vagy sem.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Octopus21 #18592 üzenetére
"Szépen lassan térek át mostanában Blu Ray-re és lenyűgöz a minőség az LCD-men is, így minimum ezt várom el az ST50-től is."
Nem tudom, hogy eddig mit néztél LCD-n, ha nem BD-t, de az nemigen lehetett minőségi. Ha BD-k tetszenek az LCD-n, akkor a plazmától magad alá fogsz csinálni a gyönyörtől, az biztos.
"Divx meg ilyen szemeteket már nem nagyon nézek, max South Parkot , de szóljatok ha meglesz Blu-Ray-en"
Akkor szólok, hogy több évadnyi South Park is megjelent már BD-n, persze nem magyarul, de miheztartás végett tudj róla, hogy az USA-ban ez nem ügy.
"Viszont TV adást azt nézek hébe-hóba, de abból is egyre gyakrabban a NATGEO HD-t, meg CNN, ilyesmiket,de gondolom 50 colon nem kell sokat várnom a TV adás minőségétől"
Nekem ezek HD-ben jönnek 1080i50Hz-en és konkrétan lemásznak a falról.
fokukac: "Ami pedig az embereket illeti: engem kimondottan zavar a sok tahó, röhögcsélő, a füledbe csámcsogó majom."
Az speciel engem is zavar, de az utóbbi időben elég keveset találkoztam ilyesmivel, pedig havi 2-4 alkalommal is járok moziba.
"Eddig mindig vártam, hogy a film kezdete után fél órával elfogy a popcorn. Mostanában az a divat, hogy a kisköcsög feláll, és kimegy, hoz újat.."
Ilyennel még csak a VIP-teremben találkoztam, de ott meg természetes a dolog, tekintve, hogy a büfében korlátlan a fogyasztás, benne van a jegyárban. De ott általában borból szokott érkezni az utánpótlás, ami meg valahol érthető: némelyik filmet nehéz máshogy elviselni.
Szerintem simán balszerencséd volt, én, mint rendszeres mozilátogató nem sűrűn tapasztalok ilyesmit, pedig engem is zavar. Hétközben meg egyébként is nagyon gyér a látogatottság, sokszor előfordul, hogy 10-20 emberrel egyetemben nézzük a filmeket egy nagyteremben.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Octopus21
aktív tag
válasz pongi1 #18582 üzenetére
Hát igen, azon vagyok, hogy lássam végre:S De nem olyan egyszerű, ha nem a fővárosban élsz:S
Azt írja mindenki, hogy a képminősége nagyon ott van, de nekem a Sony-é is tetszik, és ezen fórum előtt nem igen hallottam Panasonic reklámozásokról, főleg nem plazma reklámról. Itt kezdtem el átgondolni a dolgokat. Egyrészt a méret miatt, mert ez a méret 50" LCD-ben nekem már megfizethetetlen. Akkor nekem az egyetlen nagy fájdalmam az LCD-mel, a fekete szín. Sosem láttam igazán feketének, és ez zavart egy kicsit.Szépen lassan térek át mostanában Blu Ray-re és lenyűgöz a minőség az LCD-men is, így minimum ezt várom el az ST50-től is. Divx meg ilyen szemeteket már nem nagyon nézek, max South Parkot , de szóljatok ha meglesz Blu-Ray-en Viszont TV adást azt nézek hébe-hóba, de abból is egyre gyakrabban a NATGEO HD-t, meg CNN, ilyesmiket,de gondolom 50 colon nem kell sokat várnom a TV adás minőségétől
Tescoban nagyon csalódtam az UT50-ben, mert ugye a legszarabb TV adást tudták csak berakni megmutatni.Media Markt még nem írt, hogy van e náluk ST50. Kiváncsi vagyok írnak e egyáltalán. Ha van akkor elmegyek Szombathelyre. Kb 100 km tőlem. Vinni fogom a gyári Avatar BD-met, hogy kipróbálhassam rendesen. Abban azért vannak színek
-
kpal
nagyúr
válasz < CyberBob > #18588 üzenetére
Nem baj az itt van nekünk a plazma igaz ez is úgy kezd mint plazma anno csillagászati áron.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
nemrég voltam az eurocenterben, életemben először; a Bourne hagyatékot néztük.
Tényleg 4K-ban vetítették, tényleg szép, részletes volt a kép, de nagyon kicsi volt a terem, és így a vászon is (igaz, bemutató után kb. 1,5 hónappal néztük)
továbbá hiába volt éles a kép, pont a ~12 méteres vászon közepén volt egy cirka másfél méteres folt (nem tudom, hogy a vászon volt-e koszos, vagy a lencse), ami engem rohadtul zavart - a barátnőm észre se vette, amíg nem mondtam neki.Ami pedig az embereket illeti: engem kimondottan zavar a sok tahó, röhögcsélő, a füledbe csámcsogó majom.
Eddig mindig vártam, hogy a film kezdete után fél órával elfogy a popcorn. Mostanában az a divat, hogy a kisköcsög feláll, és kimegy, hoz újat...hát, nem tudom, továbbra sem tölt el pozitív érzéssel, hogy fizetek valamiért 3500 Ft-ot, aztán reklámokat kell néznem, és még a fülembe is csámcsognak, és mászkálás van film közben...
és még a vászon is foltos volt.[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
< CyberBob >
őstag
Nem kell tartani, hogy eltűnik a plazma. Az OLED ami majd szerintem leváltja, de sajnos az még arrébb van:
OLED tévék: áttörés elhalasztva .Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #18585 üzenetére
Cseppet sem zavar, ha körülöttem nem ülnek idegenek, inkább örülnék annak!
Azt kell kiderítenem, hogy az Eurocenterben 4K-ban vetítik-e?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz gomzol #18581 üzenetére
Ma már igen kevés film forog szalagra, digitális technikára álltak át fokozatosan az utóbbi években. A nyersanyag iszonyatosan drága, nagy kényes és borzalmasan nehéz vágni, editálni, pláne a mai CG-s világban. Pont a minap néztem a Prometheus lemezt, ahol Ridley Scott egy Pana VT-plazma előtt ülve adta az utasításokat a vágónak, hogy mit hogyan módosítson, fade-eljen egybe, vegyen ki onnan 2 másodpercet, tegyen be ide 4-et. Kb. pár gombnyomás volt és már a módosított kép jött, ok, így jobb, mehetünk tovább.
Sok korábbi, szalagra forgartott filmmel meg az a helyzet, hogy a rögzítés, az objetkív/optika nem volt még tökéletes, sok esetben nem olyan élesek az anyagok, kevés fénynél nagyon zajosodtak. Mindemellett a kiegészítő tevékenységek, berndezések is sokat fejlődtek, lásd világosítás, hangtechnika, stb. A filmeknél kritikus a nyersanyag megőrzése, helyreállítása is, a digitális rögzítésnél nincs ilyen gond, ráadásul ott a helyszínen pár másodperccel később visszanézhető a jelenet, eldönthető, hogy újra kell-e venni. A mai filmek (már lassan a kis költségvetésűek is) olyan képminőséget produkálnak, amit a régi blockbusterek alapos felújítással sem tudnak megugrani - tisztelet a nagyon kevés kivételnek.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
pongi1
tag
válasz Octopus21 #18560 üzenetére
Nem hasonlítottam össze, de itthon egy 32"-os LCD van amit átmenetileg használunk, tehát van viszonyítási alapom. Viszont megnéztük különféle, főleg tömörített, anyagokkal, ezt korábban már megírtam, úgy 2 hete. Lényeg, hogy a képméret és a minőségi megjelenítés megköveteli a minőségi forrást is. Tehát szerintem DivX ezen felejtős, a blu-ray viszont gyönyörű volt. Persze ki lehetett volna próbálni DVD-vel, amit felkonvertál egy lejátszó, de ezt nem néztem meg. Amit nem tudom én sem, hogy műholdas Digivel mit mutatna.
Alapjában véve azt hiszem, hogy meg kell bíznunk azok ítéletében, akik már használják a plazmákat, esetleg volt lehetőségük LCD-vel összehasonlítani őket A jelenlegi kereskedelmi gyakorlat azt mutatja, hogy a legtöbb terméket így veszik meg. Szakemberek, ismerősök, fórumozók stb. ajánlják. Ha lenne olyanra lehetőség, hogy egy előre egyeztetett időpontban elmész egy üzletbe, ahol a kívánt terméket Neked bemutatják, összevetheted más hasonló termékekkel, még ha esetleg ezért valamennyit fizetni is kellene, az lenne a király, de amíg ilyen nincs addig az ember a műszaki termékek nagy részét hallomás alapján veszi meg. Viszont ezért jó a 8 napos elállási jog, ha nem tetszik, vissza a feladónak.
-
gomzol
tag
válasz Gabor970 #18573 üzenetére
Tudtommal valóban több képi infó van egy jó minőségű analóg szalagon (nyilván ezért is szkennelik be őket manapság már 8K-ban), mint egy ma jellemző 2K-s digitális kópián, csak az nem mindegy, hogy azt hogyan vetítik le, ld. pl. a legutóbbi ilyen élményemet.
A digitális vetítés ilyen szempontból talán kiegyensúlyozottabb színvonalú, az immár szintén digitális IMAX-nél pl. állítólag belövi magát a teljes rendszer a film előtt, hogy biztosan éles legyen a kép, stb.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Petyus87 #18574 üzenetére
Ne üljetek már fel minden ilyen baromságnak! De még ha meg is történne: miben befolyásolja ez azt, hogy idén megveszel egy plazmát? A garanciát meg pláne miben befolyásolja? Szerinted megszűnik a cég? Garanciális javítás ígyis-úgyis megmaradna, alkatrészt meg legalább 8 évig köteles biztosítani a cég a tartós fogyasztási cikkekre, mindenhol így van a világon.
Gabor970: miért is lenne jobb minősége egy 20+ éves vetítőn forgó, koszos, sérült filmtekercsnek, mint egy vadiúj digitális (adott esetben 4k - mert ilyen is van már hazai moziban) vetítővel lejátszott digitális anyagnak? Tényleg rég lehettél moziban, javaslom nézz meg egy digitális vetítést, hogy tudd miről beszélsz!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gabor970
addikt
válasz DM-Fan #18570 üzenetére
na jó, tényleg elmegyek remetének.... "Egy magára valamit is adó mozi" Bennem az van, hogy magára valamit is adó mozi megmarad az analóg filmnél. Azt gondoltam annak sokkal jobb a minősége. Nem vagyok mozibajáró, utoljára az Avatart néztem moziban Zalaegerszegen. Nem ma volt az sem.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
spiky03
veterán
válasz Gabor970 #18566 üzenetére
Úgy van ahogy DM-fan mondja.
Pesten már digitális a vetítés, legalább is ott ahova járni szoktunk (Westend, Aréna)
Szerencsére haladnak a korral
Kérdés, hogy a 4k meg az Atmos mikor ér el ide.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Gabor970 #18566 üzenetére
Egy magára valamit is adó mozi már rég átállt a digitális vetítésre, legalábbis a nagyobb termekben mindenképpen. Idejét nem tudom, hogy mikor láttam utoljára szalagról filmet.
fokukac: ezt az "iparági pletykát" úgy 5 év óta minden évben elsütik, kicsit unalmas már, ahhoz képest továbbra is a Pana a vezető plazmagyártó. A modellek száma évről-évre csökken, leállni szinte biztos, hogy nem fognak, most kaptak hatalmas összeget épp.
vtechun: nem értem a problémádat a Harmony 600-zal kapcsolatban. Az csak az első lépés, hogy megadod a készüléked típusát, utána neked kell testreszabni, hogy milyen funkciók kerüljenek a kijelzőre, illetve, hogy a fizikai gombok közül melyikre mi kerüljön - tekintve, hogy más, mint az eredeti táv.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
vtechun
veterán
válasz < CyberBob > #18556 üzenetére
Edigital ajándékutalvánnyal fizettem, aztán gondoltam, ha már ott vagyok akkor levásárlom az egészet, 1500 forintot kellett pótolni. Akksiból sose elég, így legalább van a billbe ás a távirányítóba is ha szükség lenne rá.
valaki használ t-home iptv-vel harmony 600-at? elvileg a boxnak a cisco 5230-ast adtam meg, de valahogy nem jöttem rá, hogy miért nem kezeli a felvételi funkciókat.
-
junior11
veterán
válasz fokukac #18567 üzenetére
Igen, én is olvastam ilyeneket még a múlthéten, az Applenak szeretnének szállítani paneleket, s csökkenteni fogják/akarják a plazma- s az LCD tv-k gyártását, kevesebb modellek lesznek (kilépni biztosan nem fognak).
Továbbra is jó úton halad a Sony & Panasonic közös fejlesztése az OLED technológiának, a hírek szerint ha minden igaz 2013 végén már gyártani is szeretnék s 2014 tavaszától forgalomba hozni.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
nagyúr
már megint ilyet írnak...
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
-
-
-
gomzol
tag
válasz Octopus21 #18559 üzenetére
Az mindig attól függ, hogy milyen messziről nézed.
-
pongi1
tag
válasz Octopus21 #18552 üzenetére
Én láttam az ST50-et a Panashoban, szerintem szép képe van, és szürke kerete, nekem nagyon bejött. Nem néztem oldalról, hogy mennyire vékony, de miután megvettem sem az oldalát akarom majd nézni, hanem szemből
Felhívtam a boltot is Debrecenben, a gyári gari becsomagolva, garanciális probléma esetén őket kell hívni, elszállítják a márkaszervizbe a készüléket és megjavíttatják, majd visszahozzák. Nyilván Te akkor tudod, mert van már tapasztalatod velük kapcsolatban.
-
gomzol
tag
-
Octopus21
aktív tag
válasz gomzol #18550 üzenetére
Huu köszi. Én ezt miért nem vettem észre? Meg voltam győződve róla, hogy 1.3-as csak.
Visszatérve az ST50 Tv-re. Ennek a TV-nek éles a képe? Van olyan éles mint, egy LCD-nek? Mert a mostani Sony KDL40u4000 képébe nem igen tudok belekötni, csak a mozgásba néha, meg a fekete színbe.
Amúgy mikor hétvégén megnéztem a Tescoban az UT50-et, akkor a külseje kicsit csalódás volt, olyan érzetem volt, mintha olyan régies lenne a keret. Mind1 ez nem befolyásol annyira. Inkább a kép legyen kifogástalan és akkor le*arom a kinézetét, meg hogy nem hajszálvékony.
-
Gabor970
addikt
válasz rigo88 #18545 üzenetére
"nem számítottam tűéles képre"
mi a forrás, amin nem "tűéles" a kép? kábeles digitális HD adás, vagy DB lejátszó, esetleg a TV beépített playere, amire valami full hd mkv anyagot raktál?
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
gomzol
tag
-
pongi1
tag
válasz M_AND_Ms #18539 üzenetére
Valóban nem találtam ilyen céget, viszont lehet, hogy ilyen esetben nincs is értelme keresni, mert akitől én rendelném, az esetleg egy nagykertől veszi, ilyen üzletek a legritkább esetben tartanak raktáron nagy értékű műszaki terméket. Általában azért is tudnak viszonylag olcsók lenni, mert nincs náluk beragadt készlet.
Azt hogy hogyan tudnak másnak alá menni árban nem tudom, de vettem már úgy műszaki terméket, hogy a kizárólagos importőrnél drágább volt az a termék mint viszonteladónál. Ez úgy volt lehetséges, hogy az importőr egy bizonyos mennyiség fölött kedvezményt adott a viszonteladónak, aminek egy részét az, a vételár csökkentésére fordította.
Azt hiszem, hogy a tévés akciójuk mögött is valami hasonló lehet.Egyébként ahogy olvastam mások hozzászólását, úgy tűnik valóban gyártói garanciát adnak, és véleményük szerint korrekt cégről van szó. Az persze természetes, hogy ha esetleg tőlük rendelném a cuccot, telefonon érdeklődnék a garanciára és a szállításra vonatkozóan.
-
rigo88
aktív tag
üdv
megvettem 50pa6500
az áráért pont olyan amilyen. nem számítottam tűéles képre meg minden viszont akinek nagyon baszta a szemét a 60hz monitor anno az ne vegyen plazmát tényleg.
egyébként nagyon póz hatalmas display vékony keret, igényes design. bár a talpat én nem csináltam volna fényesre, ha pont szemből nézi az ember a képet visszaveri... kicsit zavaró.
hangja egy kalap szart nem ér, de aki ilyet vesz nyilván van alá rendes hangrendszere is. átkapcsoltam alig bírtam abbahagyni a röhögést... hogy ilyen dobozhang még van. és ha nem tudnak - mert egy 4cm vastag lemezborítású eszközbe nehéz - rendes hangot varázsolni akkor minek van a mostani tv-kbe egyáltalán audio.
egyébként senkit nem tántorítok el a vételtől, de nem is bátorítom rá.Dirr
-
vtechun
veterán
Gyerekek! Ez a Harmony valami kurv@nagy feeling!!! Esküszöm elalélok már csak a beállításától is. ennyire profi hogy lehet egy cucc?
gyiku: volt ilyen akció (2x is , először "lemarqadtam" visszamondtam, erre mégiscsak megadták a kedvezményt, második alkalommal időben léptem, egyébként írtam ebben a topicban is erről (mert nagyon jó lehetőség) - nem nem vagyok edigitalos ügynök - most asszem logitech termékekre van 20% kedvezmény. ) , ha 20 ezer felett vásárolsz, akkor elengednek 10 ezer forintot asszony és az én bankkártyámmal is játszottunk
[ Szerkesztve ]
-
Octopus21
aktív tag
válasz pongi1 #18535 üzenetére
Hello.
Én is tőlük akarom venni. Fényképezőgépet vettem már náluk és korrekt volt minden. Ők a legolcsóbbak. Gyártói garanciát kaptam a gépemhez, szóval nyugodtan vásárolhatsz tőlük.
Kérdezte valaki, hogy miért cserélném le az LG BD670 Blu-Ray lejátszómat. Csak az 1.4 HDMI szabvány miatt, mert ugye azon megy át csak teljesen a 3D.
Szombathelyi Media Markt-nak írtam ma emailt hogy van náluk ez a Panasonic TV, mert akkor elmegyek és megnézem. Még nem válaszoltak.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz pongi1 #18535 üzenetére
Itt nem szerepelnek: Viszonteladók
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
vtechun
veterán
Na, úgy néz ki nem 1,4a-s a videokártyám HDMI kimenete. Az Avengers 3D-t próbáltam lejátszani, de ami kimegy egy szellemképes akármi, és a TV nem érzékeli 3D képnek. Muszáj leszek venni egy új videokártyát
más: elindultam reggel Nyíregyházáról Debrecenbe átvenni az edigitalban a megrendelt Logitech Harmony 600-at. Menet közben jött tőlük egy újabb SMS, hogy a Logitech K400-as billt is átvehetem. Vettem még 4 db. AA SANYO Eneloop akksit is, ami önmagában 4590 ft lett volna, és összesen ez a kis kiruccanás került nekem 12600 ft-ba kb. Hála a Mastercard mobile és a Logitech akciónak
-
pongi1
tag
Mivel záros határidőn belül be kell szereznem a tévét (a feleségem november 15-ig adott határidőt) nézegettem a neten, hátha találok valami jó akciót a Panasonic 50ST50-re.
Erre a forgalmazóra bukkantam [link].
Megolvastam a garanciális feltételeket, egyértelműen azt írják, hogy a gyártó mo-i szerviz hálózatában történik az esetleges garanciális javítás. Ráadásul adnak egy ajándék HDMI kábelt+5000 Ft utalványt.
Néztem még más, a tévéhez kapcsolódó termékeket is (fali tartó, állvány, DVD-,erősítő tartó stb.) és ezek árából is jelentős kedvezményt adnak a készülékkel együtt történő vásárlás esetén.
A Pana 3D szemüveget sem láttam még ennél olcsóbban, mint itt, de vannak Samu szemüvegek is.
Lehet, hogy felhívom őket és rákérdezek a szállításra. -
Gabor970
addikt
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz gomzol #18532 üzenetére
Az IFC-t ki kell kapcsolni, semmi szükség rá! Nélküle az 50 Hz-es TV-adás és DVD esetén is 100 Hz-en megy a panel, a 24p anyagok is kadenciahelyesek maradnak, 96 Hz-hez közeli értéken fog járni a panel a lejátszásukkor. Az IFC csak ront a helyzeten, minimumra állítva a frissítési értéket ugyan nem módosítja, de szerintem nincs is valós előnye.
Get Moded!
-
gomzol
tag
válasz raycoon #18528 üzenetére
Kapcsolódik:
Itt (Motion Resolution, utolsó előtti bekezdés) azt írják, hogy az 50 Hz-es anyagokat (amihez egyébként az IFC Min.-re állítását javasolják) 100 Hz-en adja a TV (amit elvileg már nem nagyon láthatunk vibrálni), kivéve az IFC Max. beállítását, ami 60 Hz-es megjelenítést okoz, és hozza azt a bizonyos szappanopera-hatást. -
alázógyík
addikt
-
vtechun
veterán
Ugy nez ki mindjart atveszem az edigitalban a logitech harmony 600-at meg a k400-as billt
-
raycoon
tag
Sziasztok!
Elnézést, hogy a vibrálás kérdésemre kapott válaszokra nem írtam, de nem voltam net közelben.
Utólag is köszönöm!
Azt, hogy a boltban mennyire látni azon picit vitatkoznék. Annyi tv van egymásra zsúfolva és annyira sok a "fény-interferencia", hogy nem reális az ott látott kép. Még a régi CRT-s időkben is sokkal erősebben láttam otthon sötétben a vibrálást, mint egy boltban.
Ha jól értem, akkor a neopdp-s panelek jobban vibrálnak. Vagyis jó lenne megnézni egyet "normál" környezetben. Van a Panának valahol olyan boltja, ahol nem spot és/vagy neon fényárban meg lehet nézni valamelyik tévéjét?
-
gomzol
tag
Még egy jó kis blu-rayeket tesztelő oldal, a cikkek végén a képminőséget jól mutató képkockákkal.
-
Dare2Live
félisten
Kicsit OFF de azért témába is vág.
mobilos VLC remotet használ vki? Nekem tegnap igaz 5perc alatt de nem sikerült üzembe helyezni, nem találta meg a számítógépet. Vkinek vmi 5lete, hogy kell?
Amióta megvan a TV ~2hete ha le tudok ülni akkor mindig PCről néztem a filmeket és ugye nincs távirányító. Ellenben mobiltelefon az van, meg rá ez az ingyenes VLC remote.
szerk: Reggel még nem nagyon gondolkodok... megoldás a youtuben [link]
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
senior tag
Esküszöm, kíváncsivá tettetek: WD TV Live támogatja a 23.976 Hz-es anyagokat natívan, vagy nyomja ezeket 24 Hz-el? Mert a WD TV Live-ban Sigma 8655 chip van, az meg (ha jól tudom) natívan támogatja a 23.976-ot... Vagy itt van ez a topic: [link] De itt sincs leírva a tuti, csak saccolás megy.
Én a Pana G20-on tökéletesnek láttam a lejátszást, nem döccent az egyet sem.
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
pajti11
csendes tag
sziasztok nekem volna LG 42pt353 as plazma tv ès az a gondom vele mikor kiakarom kapcsolni nemkapcsol ki csak a kèp megy el egy fekete hátèr jön elö lefagy nem csinál semmit csak ha kihuzom a konektorbol. ki tudja mibalya lehet?
-
janos666
nagyúr
válasz scilla #18514 üzenetére
Igen, de a ReClock már dekódolt LPCM adatfolyamot kap az előző filtertől (ami PC-n pár trükkös, mondjuk úgy "jogilag erősen szürke" --- vagy persze fizetős --- megoldáson kívül nem is a HD hangot dekódolja, csak a DTS-HD DTS-core részét), azzal dolgozik, és ilyen formátumot is küld tovább a kimeneti eszköznek (egy audio driver, ami vagy ráküldi egy DAC-ra, vagy 1:1 ráteszi a HDMI-re).
Alapfelállásban a lejátszó nem dekódolja a hangot, hanem 1:1 továbbküldi a HDMI-n, tömörített és másolásvédett formátumban.
Szóval ilyen esetben az amúgy is elfoglalt és sohasem túl gyors SoC-nak dekódolnia kéne a HD hangot (frankón, fizetős licenses dekóderrel), felgyorsítania, majd vagy LPCM-ben kiküldenie (!!!amit viszont nem szabad neki a másolásvédelem miatt!!!), vagy újra betömöríteni még a lejátszón belül az eredeti, másolásvédett formátumba (tehát még egy másik, fizetős licenses encoder is kéne), ami mind számottevő nyers számítási kapacitást igényel.
Nem lenne egyszerűbb eleve megoldani a 23.976Hz üzemmódot, mint ezt összehozni?
De szerintem elég, ha visszakanyarodunk az empíriához: Egyértelműen megfigyelhető, hogy Realtek-es lejátszókkal ugrál, Sigma chipes dobozokkal folyamatos a lejátszás az 1080p24 képes megjelenítőkön.
Ha egybevág az elmélet a kísérleti eredménnyel, és egyik oldalról sem indokolt, hogy anomáliákat tételezzünk fel, akkor miért verjük a vasat?
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
törölt tag
válasz scilla #18514 üzenetére
Túlbonyolítod a 100x megtárgyalt témát A WD Live sorozat összes tagja Sigma chipsettel kerül forgalomba, ezáltal képes 23,976Hz-es jelet továbbítani a tévének, mely ezt tökéletesen akadásmentesen megjeleníti, feltételezvén, hogy a tévé 24p képes.
Legalábbis a Sigma chip tudja, nem látok okot, hogy a WD a többi gyártóval ellentétben 24Hz-en játszatná.
[ Szerkesztve ]
-
jegenye77
addikt
50ST50-ről tudna valaki linkelni nekem egy tesztet?
Magyar nyelvűre gondoltam!Nem az első hsz-ben lévőre,mert angoltudás híján az oldalfordítóval nem az igazi.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
scilla
csendes tag
válasz janos666 #18429 üzenetére
janos666 #18429
"Vajon melyik SoC fogja megvenni a HD hangokhoz a decode és az encode licenseket is, erőforrást hagyni a nagy felbontású hangok nomális minőségű újramintázásához, majd le is programozni az egészet, ha arra nem voltak képesek, hogy inkább megoldják rendesen a 23.976Hz lejátszást?"
Most jutott eszembe, hogy a ReClock nevű program éppen ilyen gyorsításokat, lassításokat végez a számítógépen.
Nem lehetséges az, hogy a WD TV LIVE a 23,976-ot 24 Hz-en játsza le, és a ReClock-hoz hasonló gyorsítást végez a hangon?
Ha jól tudom, a ReClock még a hangszínt is meg tudja tartani.
Továbbá a WD TV LIVE specifikációjában sehol nem szerepel a 23,976 (megnéztem, mert ilyennek a 2 Tbyte-os változatát néztem ki magamnak)!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Most nézem, hogy leesett az 55ST50 ára 450-ről 400-ra. Az 50-es maradt 280 körül, nyilván ennek van nagyságrendekkel nagyobb forgalma.
Szerintem rajtam kívül is sokan, nagyon komolyan gondolkoztak volna az 50-es helyett az 55-ös megvételén, ha nem lett volna ennyire irreális a különbség az 5" miatt a két tévé között. 170 ezer volt eddig!!! Még ez a 120 is sok, de lehet, hogy engem ezzel már behajtottak volna a "csapdába", 80 ezer körüli eltérés esetén meg biztos, hogy a nagyobbat vettem volna.
Elb@szott üzletpolitika a pana részéről.
[ Szerkesztve ]
-
scilla
csendes tag
válasz janos666 #18429 üzenetére
janos666 #18429
"Elfeledkeztél egy triviális dologról: videót játszunk le képpel és hanggal.
Ha a stream infó 23.976fps jelölésére fittyet hányva 24.000fps-el játszod le a videót, akkor az idővel arányosan növekvő mértékben elcsúszik a képtől a hang."Erről valóban elfelejtkeztem, én azt hittem, hogy a hang és a kép együtt gyorsul vagy lassul, mint például egy VHS kazetta esetében.
DM-FAN #18434
"Ismét tévedsz! Ez csak abban az esetben van így, ha bekapcsolva hagyod a képkocka interpolációt (IFC-t), amit mindig elmondnk, hogy ki kell kapcsolni. Csakis ennek bekapcsolt állapotában dolgozik 60 Hz-en a plazmapanel 24p anyag lejátszásakor, amitől szépen el is csesződik a kadencia, soap-opera effektes és artifaktos lesz a kép.
Ha kikapcsolod, akkor bizony a 23,976 négyszeresén fog menni a panel, vagyis 95,904-96 Hz közötti értéken. Legalábbis a Pana plazmák biztosan. Tudjuk, mert janos666 ezt is kimérte."
Elhiszem ezt is (egyelőre)!
Én azt gondoltam, hogy a 23,976 és társai csak az analóg NTSC tévé-adásokból itt maradt anakronizmusok, amit a mai digitális plazma tévékben a képfrissítésnél már nem használnak.
Tehát azt gondoltam, hogy az 1080i tévé adást Magyarországon a plazma tévék 100,000 Hz-en, egyébként a többi anyagot 60,000 Hz-en, vagy a 24p képes tévék 72,000 vagy 96,000 Hz-en jelenítik meg.
erdoke #18435
"Amelyik 60 Hz-re húzza át a 23,976-ot, az gagyi. Sőt, még akadozhat is, illetve mosott a kép."
Bizonyára ez lehet az akadás.
janos666 #18437
"Ellenben, ha a panelmeghajtó időzik többet a fehér szín kikeverése közben bizonyos alképfrissítésekkel, akkor teljesen normális, hogy ezt látod a TV-nek háttal álva is mindenen, ami mozog előtted."
Én azt írtam - vettem át máshonnan - hogy a foszfor csíkot az okozza, hogy a vörös, a zöld és a kék foszfor másképp reagál az ultraibolya fénysugarakra, ezért a képernyőn gyorsan mozgó fehér tárgy élénél lehet látni, hogy a semleges fehér szín előállításához bizonyos idő kell, addig az nem semleges fehér.
Lehet, hogy nem jó ez a magyarázat, de van benne következetesség.
A te magyarázatodnál viszont azt nem értem, hogy az elektronika a zöld színű alpixeleket következetesen, minden plazma tévénél miért szorítaná az utolsó sorba, amikor a feszültség-impulzus adásáról van szó.
Továbbá ha a gyorsan mozgó, a képernyő fehér fénye által megvilágított papírlapot nézzük, annak a szélét, ahol mögötte a sötét háttér van, akkor az még rendben lenne, hogy ott villogást látunk - a szemünk észleli (?) az alpixelek kihunyását, gyúlását, de a sávokra semmi magyarázat nincs.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz Hoffer #18507 üzenetére
DR-MH300
Lehet, hogy csak a gyerekzár aktivizálódik hosszú áramtalanítás után, de ahhoz kell a távirányító, amit most hirtelen nem találtam. Reset-et beveszi (Satandby + Stop gombok hosszan), de visszatér a kis villogó piros órás állapotba.
Majd ha sok időm lesz, megkeresem a távot, aztán megoróbálom a gyerekzár inaktiválást. Elvileg csak hosszan kell nyomni a bekapcsolót (10 mp).A legjobb aláírás a héten
-
Mezga Aladár
veterán
Hogy milyen gusztustalan voice logo van a tv2 kanálison.
-
erdoke
titán
válasz Hoffer #18499 üzenetére
Nekem van egy HDMI-s JVC-m 160 GB-os merevlemezzel, szerintem összesen nem futott 30 órát. Kár, hogy nem tudom, hogyan kell elindítani, ha sokáig nem kapott áramot. Talán valami billentyű kombináció kell a távirányítón, egyszer azzal bűvészkedve kapcsolták be a szervizben.
A legjobb aláírás a héten
-
Hoffer
őstag
válasz DM-Fan #18501 üzenetére
A HDMI nem olyan lényeg, mert csak ehhez a monitorhoz szeretném, használni és nagyon szeretem mostanában nem igen fogom lecserélni!
Ez a felvevő amit küldtem 13k lenne használtan! Ennyit megérhet?
Az általad linkeltből nem találtam használtan, és nem nagyon akarok horror összegeket költeni!
Ez a panasonic tudja kezelni az analóg kábel tv-t ugye?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hisense LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Azonnali játékos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- HP EliteBook / ZBook topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest