Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyyka
aktív tag
válasz liszi70 #19748 üzenetére
Basszus, most készülök egy valag pénzt adni a nemrengetegből egy St50-re és kiderül, hogy ilyen furcsa dolgokat művel...
A négyéves 42px80-amon pedig a méretén kívül nem tudnék belekötni semmibe.
A foszfor lagot én nem látom csak, vagy ez egy újkeletű hiba? Mondjuk a fent hivatkozott kiváló alkotással még nem próbáltam tesztelni a mostani TV-m.
Hogy van ez?[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Sziasztok,
Tegnap este megvettem jan101 kartárs egy hónapos 42ST50-esét.
Nála végre volt lehetőségem otthoni körülmények között, saját Dune lejátszómmal és saját filmekkel kipróbálni ezt a modellt. Vissza kell vonnom mindazt, amiket az áruházi próbák után mondtam, mert ilyen környezetben nagyon szerethető, természetes és kontrasztos képe volt a szerkezetnek, de ami igazán feltűnő különbség volt, az a mozgás megjelenítése. A lecserélt Pana LCD, bár a maga korában felső kategóriás modellnek számított, nem tudott 24P-t, így most először láttam a saját anyagaimat ebben a módban. Meggyőző volt.
Így hát, mivel tökéletes állapotúnak tűnt, meg is vettem ott helyben.
Beüzemelni még nem volt időm, de a hétvégén bőven lesz lehetőségem további benyomásokat gyűjteni.[ Szerkesztve ]
Shit happens. Size matters. Time flies.
-
lemmy9
őstag
válasz Dorian #19754 üzenetére
Egy kis laikus okfejtést engedjetek meg, nem vitanyitónak, de ez a fórum alkalmas az értelmes érvelésekre.
Kicsit plazma mondjuk a HDMI miatt.
Az általam idézett hozzászólásból ezt szűrtem le, és kíváncsi lennék a véleményekre.
A lényeg hogy, a noname kontra name kábel ügyben, ha a "gagyi" kábel a minősége okán biteket hagy el, vagy hibázik, akkor a zöld nem fakóbb lesz, vagy a bőr nem sápadtabb, hanem egy teljesen más jel alakul ki amiből mondjuk piros vagy kék, vagy csík, bármi - ami azonnal látható - de nem képi világ romlás hanem egész más hiba. És ez teljesen random. A variáció végtelen szinte. Tehát ha szar a kábel akkor az látható digitális hibát ejt, és nem egyfolytában rossz képminőséget ad.
És itt nem számít szerintem hogy milyen a rendszer.
Egy zöld infóból hiba okán kicsi az esély, hogy - nem olyan zöld lesz.Sokszor egymás után meg pláne.Most jön a szúrás:
Egy drágább digitális kábel hogyan csinál szebb képet, mint a nem drágább??
Szerintem a kígyóbőr, és az aranyozás miattAz analóg más tészta.
"Példa:
0011 1100 0110 1100 = 15468
1011 1100 0110 1100 = 48236
Pedig egy bitben különböznek csak. Ezért romlik a digitális jel másképp, mint az analóg."
A különbség óriási.
Lehet dobálni kakival
Szerintem!
-
alázógyík
addikt
Ezt én nem is vitatom, igazad lehet.
De miután kipróbáltam több ehhez hasonló beállítást, akkor azért annyira nem lőhetek vele félre. Igen kicsi különbségek voltak a beállítások között, szemre legjobbat használom most. A fekete tökéletes, a színhelyesség is nagyon jó. Nincs bennem semennyire az az érzés egyelőre, a hogyan lehetne jobban beállítani dolog.
Volt már 1-2 LCD tv-s rokon és ismerős nálam, mindenkinek leesett az álla. -
bipet
tag
Sziasztok
Két kérdésem lenne
Nem tud valaki egy eladó korrekt árban levő használt G 30 at
Melyik az a tévé ami tud kezelni pendriveot, általában tv csatornák nézésére van használva ,és jó az ár érték aránya akár használt is lehet. Nincs szükség 3d és mindenféle nyalánkságra
Köszi a segítséget
-
vtechun
veterán
válasz liszi70 #19779 üzenetére
hát ezek után remélem, hogy nem csak az enyém ilyen, viszont ilyenkor kíváncsi lennék, hogy más plazmákon ez előjön-e, ill. hogyan nyilvánul meg. ezt tartom a legnagyobb hátrányának a tv-nek, valamint a reluxa effektust. Ez a kettő nagyban csökkentheti az élményfaktort...
szóval van még hova fejlődni
-
BBéci
legenda
válasz alázógyík #19717 üzenetére
Tegnap írtam az egyik LCD tévés topikba, itt is aktuális.
A tesztekben olvasható kalibrált értékeket másolni hatalmas hiba, ezt többször kipróbáltam, aztán műszerrel megvizsgálva kiderült, hogy inkább rontott az alaphelyzeten, mint javított. Másképp lett szar.
Ha belegondolunk, ez teljesen logikus.
Amennyiben lenne egy mindegyik tévére érvényes számsor, akkor a gyárban azt állítanák be alapértéknek, nullával, vagy huszonöttel, 50-nel, bármivel jelölve. Ezzel szemben a helyzet az, hogy a panelek között jókora a szórás, például az egyiken jobbra kettővel kell elhúzni a magenta csúszkát, hogy szabványos értéket kapjunk, a másikon néggyel balra. Ezért adnak meg egyre ritkábban és kevesebb tesztoldalon számadatokat, mi sosem tettük, tesszük.
A panel optimálistól való eltérését korrigálják a kalibrálással. Úgy is mondhatjuk, nullára, középállásba húznak mindent, ami el van csúszva. Hasonlítsátok össze a különféle tesztoldalak "out of box" mérési ábráit! Teljesen eltérő a színoszlopok hossza a görbék futása. Ahány tévé, annyiféle adathalmaz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
jegenye77
addikt
Sikerült tomic-al otthon összehasonlítani a G30-at és a GT50-et.
A GT tényleg sokkal jobb ahogy írta.
Ha az ST50 a G30 minőségét hozza és egy kicsivel se jobb,akkor én is a GT50-et kell,hogy válasszam.
Itt pontosan 200 ojró a különbség az 50"-os méretben.
Jól gondolom,hogy megér + 200-at?[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
-
pongi1
tag
válasz kalmanchris #19744 üzenetére
"Feltételezzük, sokan értetlenkedve olvasták az eddigieket, nem értik, miféle különbség lehet USB (és általában digitális) kábelek között. Minden ellenkező híresztelés ellenére a digitális kábeleken is elektromosság halad, nem nullák és egyesek."
Idézet innen [link].
Nem HDMI kábelekről van szó a tesztben, de azt hiszem a lényeg a fenti mondatokban benne van. -
aldebaran
őstag
Sokszor kérdezik itt, hogy mekkora méretű tévét vegyenek az aktuális nézési távolsághoz. Itt egy táblázat, ami mondjuk a google első találata de jó:
1. Tévé Képernyő mérete
2. Ajánlott távolság 576 sor - SD
3. Ajánlott távolság 720 sor - HD
4. Ajánlott távolság 1080 sor - Full HD.........1.............. 2.......... 3......... 4.
82 cm (32 col) 240 cm 180 cm 125 cm
94 cm (37 col) 270 cm 210 cm 145 cm
102 cm (40 col) 290 cm 230 cm 155 cm
107 cm (42 col) 310 cm 240 cm 160 cm
117 cm (46 col) 340 cm 260 cm 175 cm
127 cm (50 col) 370 cm 290 cm 195 cm
140 cm (55 col) 400 cm 310 cm 220 cm
152 cm (60 col) 430 cm 330 cm 240 cm
165 cm (65 col) 460 cm 350 cm 265 cm
178 cm (70 col) 490 cm 370 cm 285 cm
203 cm (80 col) 540 cm 410 cm 320 cmForrás: [link]
[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
nagyúr
válasz vtechun #19775 üzenetére
Hát nem tudom, ugyanúgy 50Hz-en néztem 50ST50-en ugyanazt az anyagot (jaj, csak tudjam feledni), ugyanúgy IPTV-vel, és ismétlem, a foszforlag/trail-en kívül más komoly problémát én nem láttam. Talán egy kicsit színezettebb a kép, mint más műsoroknál, de ez lehet koncepció is. Meg az IPTV sem egyforma mindenütt. Meg a beállításaid sem ugyanazok. Lehet, hogy nálam meg más jön szarabbul.
Szerintem, ha más (pláne HD), anyagoknál nem látsz ilyen problémát, hagyd a fenébe, mert ha a tévéd lenne szar, akkor mindegyikkel csinálná.
-
tomic
addikt
Megjött a 50GT50-em. Hát nem semmi 42G30 után.
-
geller25
csendes tag
Ma megnéztem az MM-ban az ST50-et. Valami HD-s nyugati csatorna ment minden TV-n, és nem volt lehetőség tesztanyagot nézni, de így is kitünt a többi közül...
Én még mindig reménykedem, hátha lesz idén is 5 év gari.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz DM-Fan #19769 üzenetére
Bocsánat, az utolsó bekezésben már az ST50 árán járt az eszem a 270 eFt-tal, fáradt vagyok. De a leírtak igazak az inkább 240 eFt árú E550-re is (mondjuk E-Digitalban az is 270 eFt) az is pont 90 eFt-tal drágább a 150 eFt-os C7000-nél.
Félreértés ne essék: én sem venném meg a C7000-et, de még az E550-et, sőt, az ST50-et sem, mert valószínű nem tudnának kielégíteni a G20 után és ha már lépnék, akkor jóval nagyobbat lépnék, de ettől függetlenül az emberek döntő hányada nem is álmodik ezeknél jobb TV-kről és a maguk nemében nagyon is príma készülékek.
s7evcsenko: ha kielégít a képe és a tudása, gari is van még rá, akkor ne foglalkozz mással, 150 eFt-ot mindenképp megér! Az egyetlen kritikus pont, hogy mennyi még az a gari, ami van rá, ez az egyetlen dolog, aminek az új felé kell hajtania.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
s7evcsenko
addikt
válasz DM-Fan #19769 üzenetére
Pontosan így van.
Van egy Popcorn A210-em, ami szép és jó, de nem tudok rajta igazi lemezeket lejátszani, így kell vennem mellé egy 3D Blu-ray lejátszót is, ami így meg is lesz.
Nem beszélve a szemüvegről, amit ugye a panához nem adnak, ehhez meg 3-at is.
Szóval, köszönöm szépen mindkettőtöknek, aszem eldöntöttem.
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
s7evcsenko
addikt
válasz liszi70 #19768 üzenetére
Igen, van abban is igazság amit Te mondasz, de ez az áfa dolog elég egyedi dolog, szerintem elég kevesen vásárolnak úgy tv-t, hogy visszaigénylik az áfá-ját... szerintem.
Ezen felül pont az általad említett okok miatt is sajnálom azt a 270k-t az ST50-re, mert ha a fejlődés nem áll meg, akkor 1-2 év múlva megint sokkal jobb plazmák lesznek, és akkor inkább váltsak le egy 150k-s tv-t, mint egy 270k-sat...
Nem beszélve a 3D-ről, amit megint nem tud senki, hogy mikor állnak elő a forradalmian új technológiával, ami majd meghozza a nagy áttörést, és szintén tv-t kell cserélni.
Persze ilyen alapon soha ne vegyek tv-t, mert minden évben lesz jobb...
Igazából nem az a baj, hogy sajnálom a 270k-t az ST50-re, hanem az, hogy itt ez a lehetőség, és nem vagyok benne biztos, hogy az ST50 tud 120k értéknyi plusz élményt nyújtani.
Ezért is gondolkodok és érdeklődök, mert bizonytalan vagyok kicsit.
DM-Fan gondolkodása kicsit közelebb áll hozzám, viszont a Te 110k-s számításod sincs túl messze az ártól, így eléggé sanszos, hogy a C7000 lesz a befutó..."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz liszi70 #19768 üzenetére
Erre az a legjobb példa, hogy abban a pillanatban, ahogy kihozol egy autót a szalonból, már csak az új árának 70%-át éri, ami kb. minden évben újabb 10%-kal csökken. Ettől függetlenül a használati értéke nem esik az első percben 70%-ára, majd évente újabb 10%-kal. Ugyanez igaz a TV-re is. Szét kell választani a pénzbeli- és a használati értéket. Egyébként sincs akkora fejlődés, mint amekkorát belelátsz, vagy amennyit a gyártók akarnak láttatni. Nagyon hangzatos frázisok azok, hogy a feketeszint javult pár század cd/m2-t, nőtt a precizitás, minimális mennyiséggel kisebb a crosstalk 3D esetén, stb., de ezek az átlag vásárlót csöppet sem érdeklik és a gyakorlati hasznuk is csak a videofilek számára észlelhető. Egyébként sokkal inkább a haszontalan funkciókkal lehet jobban eladni egy új modellt (használhatatlan vagy félig használható smart-funkciók és társaik). Ha valakinek egy 2 évvel ezelőtti, felső-középkategóriás TV-t odatolsz 150 eFt-ért, az pontosan ezért fogja megvenni, meg persze azért, mert épp 70 eFt-tal marad több a zsebében ahhoz képest, mintha a minőségben hasonló szintű E550-es, jelenlegi alsó-középkategóriás modellt veszi meg újonnan. Ebből a különbözetből pont kijön egy felső-középkategóriás médialejátszó, vagy - el nem költés esetén - egyszerűen biztosítja az értékrend helyén maradását vagy a családi békét. Ennyire egyszerű.
De mondom, csűrhetjük-csavarhatjuk ezt napestig: ha valakinek csak 180 eFt-ja van a célra, akkor ha meggörbül sem fog tudni/akarni 220 eFt-ért TV-t venni, 270 eFt-ért meg pláne, mert egyébként az általad említett E550 annyiba kerül és nem 220 eFt-ba.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nagyúr
válasz s7evcsenko #19765 üzenetére
Ahogy figyelgetem egy ideje a tévépiacot, azt látom, hogy van akkora fejlődés 2 év alatt, hogy egy akkori középkategória, egy mostani alsónak feleljen meg. És én egy használt, 2 éves készüléket, áfa-mentesen(!) nem vennék meg félártól többért az biztos. A jelenlegi megfelelője pedig (az én nem túl szakmai levezetésem és véleményem szerint) az E550. Az meg most vadi újban 220.
Ismétlem : én.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz liszi70 #19764 üzenetére
Akinek 180 eFt-ja (de urambocsá 200 eFt-ja) van, annak igen, alternatíva. Mondom: a lélektani határ nagyon erős hatással tud lenni és az sokaknál pont 200 eFt. Ráadásul - ahogy a kolléga írja - 150 eFt-ért kapná, amiért meg már tényleg igencsak jó vétel. Egyébként én is ennyit tartok reálisnak érte, a 180 eFt-ot nagyon maximumnak írtam arra az esetre, ha nem akarja a jó ismeretségi viszonyt elrontani egy alacsony árral.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz liszi70 #19759 üzenetére
Eladják, hidd el! Azért a 180 eFt elég távoli a 270 eFt-hoz képest egy méretben azonos készülékért. Sokaknak nem ér annyit, hogy kicsit jobb a képe, ha egyszer csak annyi a keret, amennyi. Kevés ember megy ám szívfájdalom nélkül 200 eFt fölé, ha TV-vásárlásról van szó. Ezt mi sem mutatja jobban, minthogy magyarhonban a 100-150 eFt-os szutyok belépő LCD a legkelendőbb termék a TV-piacon.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nagyúr
válasz DM-Fan #19758 üzenetére
Abban igazad lehet, hogy ennyiért hirdetik őket, kérdés, hogy el is tudják-e adni? Lehet, hogy találnak embert, aki megveszi ennyiért, én biztos nem venném meg, amikor egy 50ST50 270, áfás(!) áron, vadi új stb. de egy új samsung 51E550 is 220 körül kapható. (Jó, tudom, hogy az nem felső-közép, de valószínűleg nem rosszabb és új.)
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz s7evcsenko #19756 üzenetére
Feketeszintben, képalkotásban, színkezelésben, 3D-ben már eléggé túllépték ezt a modellt házon belül is. Ettől függetlenül egy egész jó készülék volt anno. Ha olcsóbban megy, akkor csak jól jársz. Mondjuk én akkor már elgondolkoznék egy 51E550-en - bár az azért feljebb van árban.
liszi70: ezért írtam, hogy nagyon maximum. De egyébként ez a használtpiaci ára, ennyiért mennek az 50C7000-esek mostanság. Annyira nem túlzás, egy tavalyelőtti felső-középkategóriás modellről beszélünk. Nemrégiben az azonos modellévből származó Panasonic 50G20-amat jóval többért el tudtam volna adni, ha nem ragaszkodnék hozzá, igaz, a G20 azért jobb készülék és még 3 évig garanciális is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
s7evcsenko
addikt
válasz DM-Fan #19755 üzenetére
Ennél azért jóval kevesebb összegről tárgyaltunk.
Eltekintve attól, hogy elavultabb, ez képminőségben mennyivel lehet rosszabb?
Illetve fogyasztás terén volt az elmúlt 2 évben jelentős fejlődés, vagy azzal nem érdemes számolni?"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz s7evcsenko #19753 üzenetére
Több, mint 2 éves, eléggé elavult modell, nagyon maximum 180 eFt-ot érhet meg.
Get Moded!
-
s7evcsenko
addikt
Tudom nem szokás ilyesmit kérni, de légyszi-légyszi...
Szemezgetek egy 50ST50-el, viszont egy ismerősöm ezt megtudva felajánlotta, hogy aladná nekem az Ő TV-jét, mert nagyobbat venne.
Kérdésem az lenne, hogy mennyi az a max. pénzmennyiség, amit még nem őrültség kiadni egy Samsung PS50C7000 tv-ért?
(garanciás, 3db szemüveg, állítólag hibátlan)
Előre is köszi."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
lemmy9
őstag
Nagy off:Egy fórumról idézem.
Ez egy picit lehet a kábelre is igaz, főleg a vége."A jel ugye 1 vagy 0 lehet. De mégsem ilyen egyszerű ez, mert az egyik jel az egy gitárhang, a másik pedig egy gitárhang dobbal és basszusgitárral. Mégsem ugyanaz a jel, hiszen nem ugyanazt halljuk. Valami információ kell, hogy legyen a jelen belül, ami megkülönbözteti őket egymástól, és amitől különböző hangokat kapunk végeredményként."
Jaj. Szóval. A hang tulajdonképpen a nyomás időbeli változása. Bármilyen összetett is, a komponensek összeolvadnak, a fülünk egy értéket "mér".
A digitalizálás a következőképpen néz ki. Van az analóg jel, ami időben folytonos. A digitalizálás során ebből a jelből bizonyos időközönként mintát veszünk, vagyis "belehallgatunk", hogy adott pillanatban éppen milyen értéket (nyomást) vesz fel. Ezt a bizonyos időközt nevezzük mintavételezési frekvenciának, vagyis hogy másodpercenként hányszor veszünk mintát. Az emberi fül nagyjából 20 Hz-től 20 kHz-ig hall. A Nyquist-Shannon mintavételi elv azt mondja, hogy ahhoz, hogy a jel visszaállítható legyen, a mintavételezési frekvenciának a jel sávszélességének kétszeresének kell lennie, így jött a CD-k szabványos 44.1 kHz-es frekvenciája (másodpercenként 44100 minta!). Természetesen nem minden ember füle egyforma, és egyéb tényezők is szerepet játszhatnak, ezért van értelme magasabb frekvenciát is használni, de 96 kHz fölé már tényleg nem érdemes menni.
A következő lépésben a vett mintát számszerűsítjük, vagyis kvantáljuk. Fontos megérteni tehát, hogy a minta digitális reprezentációja egy szám, amit írhatunk úgy is, hogy 1654. De ezt így bonyolult eltárolni, sokkal egyszerűbb dolgunk van ha csak nullákat és egyeseket kell írni-olvasni, ezért ezt a számot átalakítjuk kettes számrendszerbe. A kvantálás során az érdekes kérdés az, hogy számok mekkora "készletéből" választunk, ami a jel értékét reprezentálni fogja. Nyilvánvaló, hogy minél nagyobb a készlet, annál pontosabban írhatjuk le az eredeti jelet, de itt is vannak elméleti maximumok. Mivel az értékeket kettes számrendszerben tároljuk, a készlet méretét azzal szokás megadni, hogy hány bitet használunk, vagyis hány jegyű a legnagyobb kettes számrendszerbeli számunk. A szabványos CD hang bitmélysége 16, azaz 16 darab nulla vagy egyes egymás után ír le egyetlen mintát! Ez 65536 egyedi érték. Ha a lejátszónk elég jó minőségű, 20, maximum 24 bitet érdemes még használni, ennél magasabb felbontást a jel-zaj arányok már elnyomnak.
Tehát nullák és nullák, egyesek és egyesek között nincs különbség, akár gitár, akár dobhangot reprezentálnak. Különbség a pl. 16 db nulla és egyes által megadott számban mutatkozik meg. Viszont ha egyetlen bitet rosszul olvasunk ki, egy teljesen más számot kaphatunk, vagyis adott pillanatban egy teljesen más hang fog kijönni a rendszerből, mint ami kéne, és ez nagyon jól hallható. (Most feltesszük, hogy a hiba elég súlyos ahhoz, hogy semmilyen javító algoritmus nem segített már rajta.)
Példa:
0011 1100 0110 1100 = 15468
1011 1100 0110 1100 = 48236
Pedig egy bitben különböznek csak. Ezért romlik a digitális jel másképp, mint az analóg.
ÜSSETEK, VÁGJATOK, ALÁZZATOK
[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
Zozzy
aktív tag
válasz Octopus21 #19743 üzenetére
Igen, ingyenes.
Mindkét app a Viera Marketben, a videó kategóriában érhető el. Az egyik neve 3doo Player, a másik pedig a VIERA 3D World. Utóbbi egyenesen a Panasonictól. Sőt, most nézem, van egy harmadik is, az Életmód és egyebek kategóriában, Wealth TV 3D néven. De az nem működik nekem.
A 3doo-ban található a már említett Pangea című kisfilm, az animációs filmek között. -
DM-Fan
Topikgazda
Ilyen dilettáns írást is ritkán olvasni. Rohadtul nem értenek ahhoz, amiről cikkeznek. Innentől nem is olvastam tovább:
"Amennyiben azonban nincs hiba az átvitelben, teljesen mindegy, hogy milyen kábelt használunk. A digitális átvitel vagy tökéletesen sikerül, vagy egyáltalán nem."
Ekkora bullshit-et leírni.
Ezerszer lerágtuk már ezt a csontot oda-vissza. Maradjunk annyiban, hogy nem véletlenül vannak árbeli különbségek a kábelek között. Nyilvánvalóan nem egy 200-250 eFt-os TV-hez kell megvenni egy 50-100 eFt-os kábelt, de erre hivatkozva vitatni a létjogosultságát a minőségi átjátszókábeleknek több, mint baromság. Átlag felhasználó vegye meg az 5-10 eFt közötti kábelt a 42-50"-os TV-jéhez és nyugodjon bele, hogy ha tetszik neki, amit azzal lát, akkor neki nem kell jobb és ne is foglalkozzon mélyebben a témával, mert bele fog őrülni! Aki kicsit komolyabban elmerült már a témában és profi eszközökkel dolgozik, az tudja, hogy milyen különbségek tudnak lenni és miben nyilvánulhat meg, ha rossz minőségű egy kábel. De egyébként tudnának innen is mesélni páran, akik befürödtek az 1-2 eFt-os noname kábelekkel.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nagyúr
válasz vtechun #19718 üzenetére
Épp most jövök a tévé elől, remélem értékeled, hogy több mint negyed órát bírtam a Gyanú árnyékában című sorozat mostani epizódját. Nem volt könnyű, de a kedvedért megtettem.
Szóval én különösebb túlszaturáltságot nem érzékelek az arcokon, viszont ami durván előjön a folyamatos, idegesítő kamerarángatások következtében, az az arcok körül látható színes utánhúzás, a phosphor lag vagy trail. Erősen jelentkezik, más műsoroknál eddig nem vettem észre ilyen szinten. Nem ezt látod esetleg te is?
És mi ebből a tanulság? Soha ne nézd a Gyanú árnyékában-t. Még a tévénk is büntet miatta.
[ Szerkesztve ]
-
M3nyus
aktív tag
Fórumot olvasva, megrendeltem egy 50ST50 est a digitalko nál, elvileg jövőhét közepén érkezik, kíváncsi leszek
A böngészőhöz van valamilyen vezeték nélküli billentyűzet, amivel kompatibilis?
Én vagyok M3nyus!
-
Warpig
aktív tag
Ez engem is érdekelne. Vhogy nem fér a fejembe, hogy milyen különbségek lehetnek egy digitális kábel esetén. Érdekelnek a vélemények/tapasztalatok.
Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
kalmanchris
tag
válasz cukorborsó #19733 üzenetére
Én már nem egy ilyet olvastam:
[link] -
DM-Fan
Topikgazda
válasz cukorborsó #19724 üzenetére
Még egy szavazat a KáCsa kábelére. Ha nagyon ki akarsz rúgni a hámból, akkor ott az AudioQuest Forest kábele picit drágábban, de nagyon jó ár/érték arányban, szintén többet ér, mint az árkategóriájába tartozó többi kábel.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Dorian
félisten
Az a Kácsás silver hdmi a 20-25ezer Ft/m árú ligában focizik Béci szerint.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Octopus21
aktív tag
Nem tudnátok javasolni valami jó 3D demot az ST50-hez? Meg honnan tudnám "megszerezni"?
Valami olyan kellene amin nagyon jól kijönnek a dolgok.Köszi.
-
gyiku
nagyúr
kácsa silver line. nyilvan van olcsobban is kielegito minosegu, de ha valahol meg kene huzni a vonalat, en ott tennem.
[ Szerkesztve ]
hüllő
-
nuke7
veterán
válasz kalmanchris #19731 üzenetére
értem mire gondolsz
(egyébként valsz nem blu-ray lesz, csak hd - gép a forrás )[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
spiky03
veterán
válasz cukorborsó #19724 üzenetére
A fentebb általam említett KÁCSA kábel szerintem tökéletes, én is ezt tervezem majd megvenni.
EZTSuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
cukorborsó
csendes tag
HDMI kábel ügyében megköszönném a javaslatotokat!
Mivel tudom,hogy a kábel fontos kérdés nem spórolnám el a minőségét, de indokolatlanul sokat sem költenék rá.
Mit javasolnátok 50ST50-Pio BDP 150 "kombóhoz" méltó optimális ár/érték arányú kábelnek? -
vtechun
veterán
50St50 tulajdonosokat kérdeznék
, hogy nem-e látnak a tv-jükön hasonló "problémát" mint én. Pl. az rtl-en minden nap sugárzott "A gyanú árnyékában" című müsorban amikor emberek vannak a képen, és rángajták szokás szerinta a kamerát jobbról balra, akkor az emberek bőre furcsán néz ki. Asszony mondta: "túlszaturált". kb. tényleg így néz ki szerintem is, mintha túlszaturált lenne, True Cinema módban használom, alapbeállításokkal, ha a "képkocka kiegészítést" bekapcsolom, akkor sokkal kevésbé jelentkezik ez a probléma, ugyanezzel az IPTV set top boxxal, a régi LCD-n soha nem volt még csak hasonló effekt sem. Kérem nézzétek meg, kzd idegesíteni, hogy valami van az én tv-mmel. Köszönöm!
-
alázógyík
addikt
válasz l.kiss #19710 üzenetére
Szia!
Igen, 1 hónapja van meg, és nagyon meg vagyok elégedve vele.
Ezekkel a beállítási értékekkel használom most, és jók : LG 50PA6500 beállítások
A tv-nek van 1 kis zúgása, ha valami nagyon világos ill fehér képet mutat. De csak akkor hallom, ha nagyon halk a műsor, vagy direkt arra figyelek. Film/zene/sport műsorok alatt sose veszem észre.
A mérete mára teljesen megszokottá vált, nagyon örülök neki, hogy nem vettem kisebbet. 2,5m a nézési távolság, s tökéletes erre az 50-es.
Annyi változás lett nálam, hogy digitális adások jönnek, így a tv műsorok minősége sokat javult.Egyelőre teljesen elégedett vagyok a 50PA6500-al, bátran ajánlom bárkinek.
-
Octopus21
aktív tag
válasz pongi1 #19708 üzenetére
Van nekem is ilyenem. Az előző TV-m azon volt, de most átrendeztem a szobám és lekerült a komódomra. Így nem kell annyira felfelé néznem. Teljesen jó így. A másik TV-m ugyanígy az ablak előtt volt, mert én csak úgy látom a TV-t, a kicsi szobám miatt és semmi baja nem lett.
-
spiky03
veterán
válasz gomzol #19711 üzenetére
Igen tudom.
Az első verzió az +10ezer, a másik verzió pedig 14ezer.
Így van a biztosításos az a vásárlás napjától él a másik pedig csak ugye a gyári lejárta után lép életbe.Még alszom rá egy párat, hogy melyik legyen
Melyik érné meg jobban?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
diablo666
tag
ay E550-ben van beepitett wifi...?nem latom sehol a ficsorok kozott...
-
gomzol
tag
válasz spiky03 #19703 üzenetére
Ha jól értem (nem biztos, kérdezz majd rá), akkor ha csak a műszaki hiba esetére szeretnél védelmet, úgy a 2 év gyári garihoz 3 évet kell vegyél ahhoz, hogy összesen 5 legyen, viszont ha a baleseti biztosítás is kell, akkor 5 éves komplett védelemhez már 5 évet kell venned, mivel ez az utóbbi változat a gyári gari alatt is él.
-
pongi1
tag
válasz Octopus21 #19699 üzenetére
Én a tévén nem takarnék le semmit (nyilván a szellőzés miatt fontosak rajta a nyílások), arról meg nem is beszélve, hogy nem célszerű ablak előtt hagyni a tévét nappali időszakban. Nem tudom, hogy odasüt-e a nap, de ha igen, az különösen rosszat tud tenni, főleg nyáron. Inkább az ablakot sötétítsd el, ha tudod!
-
mp54
senior tag
válasz cukorborsó #19705 üzenetére
Jó párosítás! A tv-re vegyél plusz garanciát!
-
cukorborsó
csendes tag
válasz Hsanyika1 #19691 üzenetére
Én sem várok tovább, bízva a tapasztalataiktokban, - soha nem látva élőben az ST50 képét - leadtam a rendelést az edigitalnál a vasra (+Pio BDP 150-el megspékelve, ha már lúúúúd :-)
Én megpróbálom kiköhögni Cetelemes konstrukcióval, úgy 242.910-bruttó és van 45 napod, hogy 0%THM-et produkálj, azaz, ha a vásárlás napjától számított 45 napon belül kifizeted a vételárat, akkor nincs plusz költséged, a kártya éves díján (6.000-ft) felül. Ha már van kártyád, és aktív értelemszerűen ez sem jelentkezik.
-
mp54
senior tag
El van írva az 50ST50 ára (megkérdeztem....) és nem is rendelhető, csak a W változat:
[link] -
spiky03
veterán
-
Octopus21
aktív tag
Jólvan nem ragasztom ám le. Amúgy is sötétítve tv-zek. Máshová rakni meg nem tudom. Nem zavaró dolog ez. Fénynél, meg bekapcsolva nem is látni.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest