Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Sanyyka #60720 üzenetére
Csak hogy lelombozzalak: épp az Avatar-t nézem és így az első óra vége felé elég sok a sötét jelenet. Na, most megtapogattam a venti környékét és szinte épp csak langyos ott a hátlap, máshol meg mindenütt hideg. Nincs ezzel semmi gond szerintem. Ellenben a fekete olyan fekete, hogy én még TV-n ilyet nem láttam. Kuro-n se. Mondhatnám úgy is, hogy besza-behu!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nagyúr
válasz Sanyyka #59440 üzenetére
Nem, mert semelyik mondatrészre nem stimmel a "...senkiének sem...".
Vagy ez volt az eredeti szándékod? : "Nem gáz, de mögé hajolni azért nem kell, hogy halljam.
(megkockáztatom, hogy méretaranyosan módosítva a fenti paramétereket senkinek sem az előttem szólók közül, bárhogy is nyilatkozik e kérdésben..."Ha csak elírtad, és senkiének helyett senkinek az eredeti szándék, akkor bocs, így érthető, de bevallom, ez csak most jutott eszembe. A "senkiének" teljesen megzavart.
-
nagyúr
válasz Sanyyka #59435 üzenetére
"megkockáztatom, hogy méretaranyosan módosítva a fenti paramétereket senkiének sem az előttem szólók közül, bárhogy is nyilatkozik e kérdésben..."
Ezt a mondatot nem értem.
Egyébként tényleg lehet, hogy nálam a faltól való távolság is befolyásolja, hogy egyáltalán nem zavaró, sőt, szinte hallhatatlan a tápzúgás (normál képtartalom esetén, a szokásos nézési távról), ugyanis kb. 60 centire van a faltól, sőt, a tv jobb oldalának több mint egyharmada mögött fal sincs. Az akusztikai különbségek biztosan sokat számítanak. (Mondjuk az U20 és az 50ST50 viszont közelebb volt a falhoz, és azoknál sem jelentkezett tápzaj. Na mindegy, tudja fene! )
[ Szerkesztve ]
-
MaUser
addikt
válasz Sanyyka #59385 üzenetére
Sok függ a szoba elrendezésétől, az alap zajszinttől, stb. Ha a falon/falhoz közel van a tv és csupasz a fal akkor jóval hangosabb lesz. Ugyanígy a csendes lakásban simán hallom az st60-at világos képeknél 7-8 méterről is. Messze hangosabb, mint pl. a gtx770 hűtője alapon... Ellenben ahová a px8e került, ott semmi hangja nincs, pedig korábban volt naki ugyanígy. Most a faltól jó 50 centire saját talpán áll, falon körben pedig hőszigetelős fűrészporos tapéta, mi azért elég jó hangelnyelő/hangcsökkentő.
Meg nyilván tesztelés kicsit más. Napközben jóval kevésbé halljuk a halk hangokat pl. egy utazás után, mint reggel vagy este, amikor csöndből ébredünk vagy az otthoni csend vesz körül minket körbe este már egy jó ideje.
BBéci: Direkt fény esetén amúgy is majdnem mindegy, az asztali lámpa az ex720-on is látszott (igaz nem volt nagyon zavaró), pedig annak első osztályú a bevonata. Normál fény esetén viszont az F8000 bőven kompenzál a fényerővel, más kérdés, hogy levett fényerővel tényleg ugyanott vagy majdnem, mint az f5500-nél.
wdarty: Igen. Segít sokat, de cserébe ronda. Emiatt aztán lekerült. De ha értelmesen design-olod a lakást, akár még jól is nézhet ki.
[ Szerkesztve ]
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
hunspikey
őstag
válasz Sanyyka #59385 üzenetére
Nem csak ő mondja. Én is 50-es szériát váltottam 60-ra - és sokkal csöndesebb a ventilátor és a tápzúgás meg nemlétező jelenség. Ha a TV háta mögé megyek és oda rakom a fülem akkor hallatszik, de nem cicereg, hanem zúg, mint egy trafó. Magyarul nincs olyan magas hangja, gondolom ezért sem hallatszik ha normál módon nézem. De olyan nem volt még soha (és már nem is lesz bizonyára) hogy jött egy fehér jelenet és kihallottam a cicergést ha nem ment hangosan a tv <30 volume.
Iszonyat mértékű a fejlődés az 50-es és a 60-as széria közt - én nem gondoltam volna.
Elsődlegesen én egy nagyobb TV-t szerettem volna. Erre kaptam egy brutál sokkal jobb, hatalmas TV-t
Egyébként a 65 colos egy monstrum - 50 kiló felett van a súlya...98 centi magas !! és 152 centi széles.
Hál istennek nem uralja a nappalit mert az meg 11 méter x 6 méter. A Tv-t meg pontosan 455 centiről látja a szemgolyóm
kéne egy 80 colos...
[ Szerkesztve ]
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Sanyyka #56171 üzenetére
Nem az ízlés okán adják a talpat, hanem azért, mert máshogy nem áll meg a lapostévé az asztalon. Márpedig sokan már a lapostévé árát is nehezen nyögik ki, nemhogy még egy falikonzolét, amivel még munka is van. Plusz ha már ízlés: aki a 30 éves koloniál szekrénysort priorizálja, hogy abba mm-re be tudja préselni a 42"-os TV-t, amit 4 méterről fog nézni, akkor ott elég nehezen vagyok meggyőzető arról, hogy az ízlés és a praktikum meghatározó kvócienssel szerepel ebben a képletben.
Szóval még egy strigula behúzható oda, hogy a lapostévé márpedig falra való, mind ízlés, mind praktikusság okán.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz Sanyyka #49932 üzenetére
Szerinted csak a dioptria okozhat fénytörést? A lencse anyagával, kialakításával, csiszolásával mi a helyzet? Teljesen nyilvánvaló, hogy 2000 forintért nem tudnak olyan (lencse) anyagminőséget adni, mint a tízszereséért. Nem azt állítom, hogy az árkülönbség minden egyes forintja a lencsék anyagából adódik, csupán a tapasztalatomat írtam le. A Samsung szemüveggel is lehet élvezni a 3D filmeket, de aki egyszer látta a különbséget, az többé nem teszi az orrára a Samsungot. Én inkább nem néznék 3D-t.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MasterMark
titán
válasz Sanyyka #47321 üzenetére
Az a kép sokat nem segítene rajta.
Viszont ilyen plazma tévékben, ha már úgy is okos meg minden, lehetne ilyen tükröző kis mozgatható keret, amit ráállítasz a logókra, és elmenti arra az adásra. Így nem kéne nagyítani, és nem ég be semmi, mert pl ami alatta meg oldalra meg felette van, azt betükrözi oda.
Minden jog fenntartva. (Itt is. )
Switch Tax
-
nagyúr
válasz Sanyyka #45359 üzenetére
"némi poszterizáció és fals kontúr"
Melyik változatát nézted? BD remux-ot vagy gyengébbet? Esetleg BD-t? Csak mert még soha nem láttam poszterizációt a 65ST50-en. Szóval melyik változat, és a film melyik részénél érzékelted? Én is kikölcsönözném és rákukkantanék. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Sanyyka #44856 üzenetére
A 16:9 éppen nem "múvi fíling", hiszen moziban kb. 40 éve a Cinemascope szélesvásznú az uralkodó képarány. Nem véletlenül vannak úgy a filmek BD-n és gyakran DVD-n is.
(#44859) Gabesz26
Tapasztalatom szerint Panasonic szemüveggel sokkal élesebb a kép.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
erdoke
titán
válasz Sanyyka #44815 üzenetére
Nem igazán látom a történelmi megjelenítőkkel szerzett élmények és a most elérhető legjobb minőség közti összefüggést. Minél szarabb tévén/moziban cseperedett anno az ember, annál lentebb maradtak az igényei?
Én látok különbséget a belezoomolt és az érintetlen kép között, és inkább közelebb húzom a fotelt fél méterrel, mint hogy a gyengébbiken nézzek egy egyébként kiváló minőségű forrást.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
válasz Sanyyka #44340 üzenetére
Na pont ezt nem fogjuk csinálni. Nem a tv-hez fogjuk tervezni a lakást, ha nem fordítva. A másik meg az, hogy ha be lenne oda suvasztva a tv, akkor a hang is benn ragadna, illetve mivel nem pont szemből nézzük a széleit sem látnánk.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
junkpod
veterán
válasz Sanyyka #44179 üzenetére
na nézzük csak:
1. 42" full HD = 1920 x 1080 (36,61" széles [link] tehát 52ppi
2. 60" UHD = 3840 x 2106 (52,29" széles) tehát 73ppiVagyis igazad van, elvesztem a számok dzsungelében
3. 84" UHD = 42" FHD
köszi
bár figyelembe véve a mobil eszközök 250ppi feletti, sőt a legjobbak már 300ppi feletti felbontását LCD-ben azért még sem akkora trúváj ez a 4K tv, inkább a vetérlés lehet nagy kihívás és nem is hiszem, hogy sokkal jobb mozgásfelbontása lehet mint egy mostani FHD plazmának...
Box's don't touch!
-
BBéci
legenda
válasz Sanyyka #43190 üzenetére
Többféle Samsung szemüveg létezik. Az a kettő, amit kaptam az F7000-hez, gyengébb képminőséget nyújtott, mint az ST60 tartozéka. A saját szemeimnek hiszek, semmiféle teszt és referencia minősítés nem érdekel. Ennyi.
A szemüvegekről én vettem le a fóliát, vadonatújak voltak.(#43191) Depression
"Tudásban megegyeznek."
Ha ebbe a képminőséget is beleszámítod, akkor tévedsz. Ráadásul a 46 col, 4 méterről nézve egérmozi, bár a silány képminőségnek jót tesz a távolság.[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Sanyyka #41047 üzenetére
Én szerintem ennyiért a 65ST60-at választanám, ha nem fontos a külső design és a jobb AR filter. Szoftveresen kb. a VT50 szintjére lőtték az ST60-at, a kontrasztja viszont, ha nem is "ég és föld" szerűen, de szépen nőtt, közel a duplájára, ami szintén fontos és sokszor a leglátványosabb tényező (legalább is sötétben, mikor ezt a legjobb láthatod, a külső megjelenést pedig szinte egyáltalán nem...).
(#41163) DM-Fan
Most írtam, hogy ugyan az a diskpart elérhető a Win DVD-ről bootolva is. Akkor ugyan azt tudja, mint futó windows alól, tehát nem feltétlenül buta a Windows telepítési környezet sem, csak a grafikus menü van túlegyszerűsítve.
Ha meg akarsz őrizni egyes particiókat, az más. Az ilyen vegyen házasságoknál gyakorlatilag adatmentési problémává képes fajulni egy ilyen partició babrálgatási ügy, amihez tényleg külön erre szakosodott szoftverre lehet szükség.
De ha csak gyalulni akarod egyben az egész lemezt, akkor egyszerű a diskpart-al nyomni egy CLEAN-t, ami törli az egész MBR-t, illetve a GPT adatokat is, aztán gyakorlatilag egy száz lemezre kezdheted elölről a particionálást. (Ha mód van rá, én már GPT-t használok.)
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
spiky03
veterán
válasz Sanyyka #41134 üzenetére
Én tökéletesen elégedett vagyok az én kis ST50-em.
Jó biztos jobb a VT50, de szerintem én abba a 95%-ba tartozom, akik nem vennék észre a kettő közötti különbséget. Így mindennap amikor leülök a tv elé megnézi 1-2 filmet, akkor azt a legnagyobb boldogsággal teszem, hogy ilyen jó minőségben tehetem ezt. És ez majd csak jobb lesz, ha kalibráltatom, mert azért az is tervbe van vége, mert ugye adjuk meg neki ami jár.
Én pl abból a +200-ból valami jó kis házimozi erősítőt, vagy hangfalakat vennék.Úgyhogy én nem bántam meg, hogy "csak" egy ST-et vettem, igaz a VT-re nem lett volna pénzem.
Ez az én véleményem.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Sanyyka #41134 üzenetére
Az Eurovízió tényleg döbbenetes minőségben adott, mondjuk ez már 2 éve is így volt.
Nézd, a VT50 fölénye egyértelmű az ST50-hez képest, de ez az előny elsődlegesen nekünk, videofileknek számottevő. Az ST50 is rendelkezik már olyan képpel, amivel a felhasználók 95%-a tökéletesen elégedett lenne, bárhol a világon. A VT50 nem kevéssel drágább, bár az általad említett áron egyszerűen bombaüzlet lenne. Neked kell tudnod, hogy ez mekkora anyagi megterhelés lenne számodra, illetve, hogy szükséged van-e ilyen áron a még kiélezettebb minőségre, az extra szolgáltatásokra és a művészi design-ra. Ebben sajnos már nem tudunk dönteni helyetted.
A 65ST50 estében pofátlanul olcsón kapsz egy hatalmas és kiváló plazmát, a 65VT50 esetében pedig brutálisan jó áron kapod meg a tavalyi év legjobb TV-jét az elérhető legnagyobb méretben.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Szerintem ez döbbenetesen jó ár a 65VT50-ért! Nagyon reménykedem benne, hogy jövő év első negyedévére hasonló árszintre esik majd a 65VT60 is, az brutális lenne.
A 2-es kérdésedre: neked kell tudni, mi a fájdalomküszöböd, de 600 eFt-os ajánlatra én nem hezitálnék a VT50-nél, úgy hoznám el, hogy csak na!
A 3-asra: a kalibrált emelt feketével még mindig nagyon brutális képe van a VT-nek. Ez esetben az ST picit feketébb képet ad, de nem biztos, hogy olyan sokat veszítesz a professzionális mód kalibrált értékeiről való lemondással, mivel már out-of-the-box is nagyon jó a VT50 és azért azt még tudod csiszolni az egyéb képmódokban is. Ugyanakkor ráadásul precízebb a képalkotás is a VT-esetében a jobb elektronika miatt, meg hát ugye funkciókat tekintve is jóval többet nyújt, a design-t már nem is említve. Nekem ez megérné a felárat, ráadásul ha 600 eFt-ért összejönne, az valami álomvétel lenne.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
erdoke
titán
Én úgy gondolom, hogy az utolsó darabokat akciózzák, nem nagyon lesz már másfél hónap múlva. Igaz, pontosan ezt gondoltam másfél hónapja, amikor eldöntóttem, hogy 65VT50-et veszek. Az elvétve még mindig kapható 65VT30-at nézve talán nincs igazam...
A szülinapi ED kedvezményt automatikusan megkapod emailben egy 5 %-ot érő kuponkód formájában, ha jóval előtte be van állítva a születésnap az online adataidnál. Annyi bökkenő azért van a dologban, hogy csak készleten lévő termékekre érvényes, tehát ha valami csak "Rendelhető" státuszú, arra nem fogadja el a rendszerük. Éppen emiatt maradtam le erről a kedvezményről a tévé esetében, de valamennyit behoztam belőle ismerősi rendelés gyűjtéssel. Így nekem kb. 670e Ft-ba került a tévé, ami persze még messze van az olcsótöl, de alig több, mint a nyitó ár fele.
A cetelemes kedvezmény ugye megint más történet, az 5-700e Ft-os kütyukhöz lenni kell a hitelkártyán keretnek bőven.A legjobb aláírás a héten
-
Dexar007
veterán
válasz Sanyyka #40404 üzenetére
Hát Sanyikám nem talált.
Ijk.: Alszok rá még egy párat, ha nem rendelem meg lehet megbánom,mivel az st60-ra biztos nem fogok benevezni az 50+ms-os input lag miatt.Vagyis várnom kéne az ST70-re,de mire annak is lemegy az ára addigra már lassan 2015-öt fogunk írni.Ez egy ördögi kör.
[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
Gabor970
addikt
válasz Sanyyka #40371 üzenetére
miután itt egy fórumtárs a debreceni 2 hónapos 50ST50-ért gondolom kb 210-220e Ft-ot fog adni (240-ért hirdetik) kissé számomra is elrugaszkodott gondolat a 300e az 55ST50-ért. Kb a 250e amiért el is viszi valaki, aki hajlandó pluszt áldozni 5" miatt. SZERINTEM
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Mankó
veterán
válasz Sanyyka #39520 üzenetére
Én is e 2 médialejátszó között variálok. WD-t akartam venni annó, csak akkor éppen nem lehetett kapni, ezért lett egy Medx600. Mivel nem minden téren győzött meg, illetve a tv-m nem támogatja a 24p-t, vissza vitel lett a vége. Sajnos WD-hez még nem volt szerencsém.
Különben nálad mi az az 5k, amiért megérné annyit ráfizetni, de 30-at már nem? A mede8er ugye támogatja a 3D-t, a WD meg csak a Half-ot, de egy plazma aktív 3D-hez szükséges egy normális full hd-s 3D forrás. Azt nem tudom, hogy az aktív 3D-n hogy nézne ki a half-os film, de valószínűleg elég furcsán. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz Sanyyka #39520 üzenetére
Hát, pedig én elég sokat nyomkodtam ST50-et és GT50-et is és semmi szükség a HD-anyag élesítésére, pláne nem 10-es értékűre! Az első pár lépcső még belefér - ott szinte alig van észlelhető változás (nincs is rá igazán szükség), de a 10-es érték olyan elemeket ad a képhez, amelyeknek nem kell ott lenniük, azok nem többlet-részletek, hanem zajelemek. Tapasztalatom szeirnt olyan szintű szúnyogzaj jelenik meg ilyenkor, ami egyáltalán nem elfogadható. Az, hogy ezt jobbnak látod, az valószínű egy korábbi, rossz beidegződés ereménye, valószínű eddig is túlélesített képet néztél, ahogy az emberek nagy része így teszi - helytelenül. A HD-anyagoknál, mint olyanoknál egyébként sincs értelme utólagos élesítésről beszélni, néhány TV-nél azért lehet szükség 1-2 pöccintésre, mert az elektronika 0 értéken bizonyos esetekben mos, de ez egyáltalán nem általános.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Sanyyka #39217 üzenetére
Lehet, hogy egyszerűen csak engedélyezni kell a lejátszó hangbeállításainál, hogy a lejátszó HDMI-n keresztül küldjön hangot is a kép mellett a TV-nek. Ha ez megvan és mégsincs hang, akkor jöhet a sztereó downmix a bitstream helyett, ahogy kovadika írta.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz Sanyyka #38792 üzenetére
Antennás szakemberek és felhasználók csaknem egybehangzó (kivételek előfordulhatnak) véleménye szerint a passzív antennákkal jobb vételt lehet elérni. Ez a jelerősségre, jelminőségre és legfontosabbra a kép- és hangminőségre is vonatkozik. Az erősítő a zajt is felerősíti, ugyanakkor csodákra nem képes, tehát a kis nyereségű konstrukcióból nem tud nagyobbat varázsolni.
-
BBéci
legenda
válasz Sanyyka #38782 üzenetére
Ha a TV2 és az RTL nem jönnek be, akkor az antenna mégsem annyira jó.
Vagy nem megfelelő az elhelyezése. Egy antennával elég sokat kell kísérletezni, mire rátalálsz a legjobb vételt biztosító helyre. Nálam végül a padlásra kellett felszerelni, mert a lakásban sehol nem ment 60 % fölé a jelerősség. A másik, hogy erősítős antennát akkor sem használnék, ha fizetnének érte.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz Sanyyka #38237 üzenetére
Két hete rendeltem meg, és erre a hétre ígérik. Erre értettem a próbát.
Némi kavarással is csak 65-70e Ft-ot tudok ledózerolni az ED-os árból, sajnos a szülinapi kedvezményük csak raktáron levő termékekre vonatkozik, és Murphy törvénye szerint a tévé éppen a szülinapomon tűnt el készletről...[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Sanyyka #38239 üzenetére
Mint minden ventillátor, az idő múlásával nyilván ez is hangosodik majd. Ugyanakkor egy ventillátor a garanciaidő lejártát követően akár otthon, házilag is cserélhető, ha az embernek van némi affinitása hozzá. De ha nincs, akkor sem gondolnám, hogy 5 év elteltét követően nagy összeg lenne a szervizzel a helyszínen kicseréltetni.
Egybként ha jók a ventillátorok és kellően odafigyel az ember, hogy pormentes legyen a TV környezete, akkor a hangosodás mértéke sem biztos, hogy drámai lesz. A jelenlegi PC-házamban lassan 5 éves ventillátorok forognak és alig magasabb a zajszintjük, mint új korukban volt, nagyon csendesek a mai napig, pedig nem keveset mentek már.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz Sanyyka #38237 üzenetére
A 65 colos tévéket nem tucatjával veszik, ez mindenki számára nyilvánvaló. Okos ötlet egy kis akcióval megkavarni az állóvizet.
A ventilátoroktól nem kell félni! Már kb. 3-4 hete használtam a VT30-at, amikor valamiért matattam mögötte és észrevettem, hogy vannak benne léghajtányok. Addig fogalmam sem volt a jelenlétükről, pláne a működésükről.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
M@trixfan
addikt
válasz Sanyyka #37640 üzenetére
Vannak olyan vásznak amikkel hasonlót el lehet érni. Ezek nagyon drága, több rétegből álló optikai vásznak. Ilyen pl. a Screen Innovations Black Diamond, DNP Supernova, Skyline Screens, azt hiszem a Stewartnak is van ilyesmi. Átlagos otthoni körülményekhez igazából elengedhetetlen lenne a nem kívánatos viszzaverődések csökkentése miatt, persze a nagyon magas ár miatt szűk rétegtermék otthoni felhasználók közt. Átlag szobába pedig szinte többet érne képminőség szempontjából mint maga a projektor.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
BBéci
legenda
válasz Sanyyka #37640 üzenetére
Utólag, Photoshop segítségével került a vászonra a film egy kockája. A vetítő SIM2 D80E volt.
(#37622) Pro Koryak
Nincs saját vetítőm, sőt, lapostévém sincs.[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz Sanyyka #37313 üzenetére
Wooohoohohooo - 0.002 cd/m2 valós ANSI sakktábla mintás képnél - hahó - ez a KURO-nál is jobb!!! Vazz, a Pana megcsinálta! És a 0.5-ös delta?? Mi van? Milyen lesz ezek után a ZT??
Nagyon okos a Panasonic egyébként! Gyakorlatilag mi ez a GT? Nem más mint a kisebb képernyővel beérő vásárlók VT-je, vagy akár ZT-je- hiszen iszonyat rendben vannak a kalibrált paraméterei! Ez seggbe rúgta nagyon csúnyán az egész 2012-es szériát, még úgy is ha nem lenne FW hibás jelenleg a VT50. Úgy "csak" ötször lenne sötétebb a feketéje - így tízszer És akkor nem beszéltünk arról, hogy igenis megvan az áhított 120 cd/m2... 60.000:1-hez kontraszt - valós ráadásul. Nem találok szavakat.
Azt egyszerűen nem tudom ezek után elhinni, hogy bármennyivel is jobb lesz ennél a VT60- szerintem egyszerűen csak nagyobb képméretekben is elérhető lesz - ezért fogják VT-nek hívni. Ennél csak a ZT lesz jobb, de ha a ZT feketében túltesz ezen, akkor az bizony 0.001-es feketét sejtet...
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Sanyyka #37313 üzenetére
Pont most akartam linkelni én is. Elég meggyőző lett.
De akkor linkelem a másik tesztet: HDTVtest.co.uk - 50GT60B review
Lehet nyálat csorgatni. Reference Level minősítést kapott a TV. Kell még ehhez hozzáfűzni valamit?
A kalibrálással nem lesz gond, az input lag is csak 23 ms, messze jobb, mint az ST60-nál mért érték, szóval játékhoz is brutálisan jó lesz. Nem kérdés, hogy a ST60-al szemben ezt kell preferálni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
patakidr
aktív tag
válasz Sanyyka #36693 üzenetére
"csaknem mindegyikbe belekapaszkodni felesleges"
Ebben tökéletesen igazad van, ha csak minden harmadikba "kapaszkodnék" bele, már akkor sem írnék semmi másról.
Tudom: ez egy szakmai fórum. DE: igenis zavar, hogy ennyire nem érdekli az embereket a saját anyanyelvük, holott a TV képére oly' kényesek...
Befejeztem a részemről
-
janos666
nagyúr
válasz Sanyyka #36383 üzenetére
Nehéz ilyen kérdésben véleményt alkotni.
Azt már leírtam decemberben is, hogy én magam is nagy dillemában lettem volna, ha minden áron TV-t szerettem volna cserélni a 2012-es széria kifutása, és a '13-as széria árnormalizálódása előtt. (Már a 42G30 megvásárlásakor tervben volt az 50GT50, de csak ha jól jönnek ki a dolgok.)
De ebben a mérlegelésben benne lett volna az egyes készülékek vételára, és azok a tényezők is, amik szinte csak rám érvényesek, illetve számomra szubjektíven más súllyal bírnak, mint az átlagos vásárlóra.
Gondolok itt például arra, hogy nekem kifejezetten hiányzik a 4:4:4 pixelformátum támogatása, míg egy átlagos felhasználónak teljesen felesleges, így náluk ez nem ad plusz értéket a GT50-hez. De épp így érdekes kérdés a tágabb kalibrálhatóság is, mert ha feltételezzük, hogy megfelelően működnének a Pro/ISF módok, akkor sem kalibráltatja mindenki, így nekik ez is holt tömeg a drágább készülékben, ami az ő potenciálmezőjükben súllyal már nem bír.Emellett még mindig nincs kőbe vésve, korábban pedig még reményteli volt várni, hogy elrendeződnek a GT/VT software-es gondjai.
Aki nem használja ki az extra funkcióit, annak nem feltétlenül érte meg a ST helyett a GT, bár ha megengedhette magának, akkor sem volt teljesen pénzkidobás, mert bizonyos szempontból (például árnyalatfelbontás) jobb, amit minden mástól függetlenül is élvezhet (ebben csak a forrásanyag minősége a korlátozó).
Minden esetre, én mindent egybevéve, magamra nézve az ST50-et választottam volna még talán akkor is, ha egy árban adják.
De ha minden funkciója úgy működött volna, ahogy illene, vagy legalább a THX mód gammáját át lehetett volna állítani, akkor szívesen megfizettem volna az ST és a GT közti különbözetet (már a Decemberi árak mellett is). Sőt, csak azzal lettem volna boldog, és ha arra nem futja, akkor is marad még a 42G30.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Sanyyka #34659 üzenetére
Nem fogok vitatkozni veled, mert nyilvánvaló, hogy úgy nézed a filmeket, ahogy neked szimpatikus és ebbe senkinek nincs beleszólási joga, így én sem fogom azt mondani neked, hogy rosszul teszed, mert ezt abszolút Te érzed.
Viszont a meglátásom továbbra is az, hogy a rendező/látványtervező/operatőr azért forgatja adott képaránnyal a filmet és pakolja a vászonra úgy az elemeket, ahogy láthatók, mert úgy akarta bemutatni a történést, ahogy odakerült. Ha ebbe belenagyítasz, első körben egy művészeti koncepciót teszel tönkre. Olyan, mintha egy festő képének levágnád a széleit, vagy egy zeneműnek csak a közepét hallgatnád meg. Lehet, hogy valóban nincs ott a kép szélén olyan lényegi információ (sok esetben egyébként van), de a koncepció, a miliő már anélkül is tönkrement.
Emellett ugyanakkor szembesülnöd kell azzal a technikai problémával is, amit már BBéci fórumtárs is megpedzett: a TV ilyenkor már újraskáláz, átszámolja a képet és adott pixelnyi területen kevesebb pixelből álló képet kell megjelenítsen, mint zoom nélkül, ezáltal a kép minősége bizony romlik is, pixeles, blokkos lesz - még fullHD forrás esetén is, habár nyilván még így is jobb minőségű marad, mint egy SD-forrás.Szóval a magam részéről én továbbra is mereven elutasítok minden ilyen jellegű manipulációt, másnak sem javaslom, hogy belenagyítson a képbe (természetesen továbbra is filmről beszélek és nem egy csatornalogóval teletömött, sanszosan amúgy is művészietlen TV-műsorról), de természetesen tiszteletben tartom, ha más nem így érez.
whappela: "A HD Ready tévék kizárólag a kifejezetten kispénzűek miatt léteznek még mindig."
Nagyon súlyos tévedés! Igencsak egzakt bemutatóval tudnám alátámasztani, hogy adott esetben egy DVD igencsak szebb, plasztikusabb képet tud produkálni egy 42"-os HD-Ready TV-n, mint egy 42"-os fullHD-n. Sajnos a fullHD felbontású panel nagyon ki tudja emelni a gyengébb anyagok hibáit. Lehet, hogy a fullHD modellnek jobb a feketéje, picit minőségibbek a színei, viszont felbontást tekintve egyértelmű az előbbi előnye az utóbbival szemben ilyen forrásnál! Márpedig sokkal látványosabb, amikor a felbontásból adódóan néz ki gyengébben valami, mint amikor picit gyengébb a feketeszint, amit egyébként sem tudsz a másik készülék hiányában viszonyítani. Azt viszont másik készülék nélkül is látod, ha blokkos vagy erősen pixeles a kép.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz Sanyyka #34659 üzenetére
Egyetlen megjegyzés: ha a csíkok miatt zoomolsz, nem natív full HD-t, hanem átméretezett, skálázott képet nézel. Tehát nem hozod ki a tévéből a maximumot.
Még OPPO BDP-105EU-val sem ajánlott zúmolni, pedig az egyik legjobb processzorral rendelkező és a legjobb képminőségű lejátszó a piacon.[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
válasz Sanyyka #34402 üzenetére
Érdekes, számomra az UT hangja nem volt olyan zavaró, mint az ST-é. Egyszerűen élvezhetetlen volt, de persze lehet, hogy az én igényeim nőnek. Azóta megszabadultam az asztali gépemtől, és egy 20k-s mezei 2.1 van rákötve a Dune-re. Persze ez még sehol nincs egy házimozihoz képest, de mérföldekkel élvezhetőbb lett a hang.
-
roomi
tag
válasz Sanyyka #34241 üzenetére
Hi. Koszia valaszt. Bevagyok sozva es az asszony sem hisztizik miatta. De ő elobb butort kanapet es hutot szeretne. En meg egy 55" os panat. Ha mar nem lehet par honap mulva 50st,gt t kapni, akkor mit helyette? Nekunk jo a szoba fenyviszonya ezert mertem UT ban is gondolkodni. Van belole 55"?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Sanyyka #34219 üzenetére
Bocsánat, igen, elírtam: a fényerő természetesen irtó magas, ha +15-ön áll! Nálam is -2 körül mozog az értéke, hirtelen kevertem a számértéket a kontraszttal, azért rémlett a 15 kevésnek, mert az viszont 34 körül kezd jó lenni.
hunspikey: alapvetően nagyon hasonló kontraszt/fényerő értékek mellett fog jó képet adni az ST50 is, mint a VT50.
roomi: ha legalább 5 éves távlatban gondolkozol, akkor szerintem ne add az 50ST50 alá. Gondolom nappal is szeretnéd használni, márpedig az UT50 szinte használhatatlan nappali fényviszonyok mellett, annyira tükröződik. Emellett az ST50-nek jobb is a képe, több a csatlakozója, funkciókban is gazdagabb. Szerintem egyértelműen megéri rászánni a többletet az UT50-hez képest, értékállóbb választás, mint az UT50.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Sanyyka #33995 üzenetére
Mmmm, ez sem feltétlen igaz, vagy csak részben. Mondom: változó. Típus és példányfüggő is a dolog. De ez ugyanúgy megvan a Samsung-nál és az LG-nél is. Sőt, korábban inkább ez utóbbiak ghost-oltak jobban. Most picit fordult a helyzet, de azért drasztikusnak nem mondanám a Panasonic-ot sem. Azért végleges beégést csak tendenciózus oda nem figyeléssel lehet összehozni. A ghost meg eltűnik: némelyik előbb, a másik később.
Dexar007: "Hát azért ez nagyon nem okés,hogy minél drágább a tv,annál érzékenyebb a ghostra."
Ez kb. az élet minden területén így van: minél drágább cuccot veszel, annál jobban igényli az odafigyelést, annál nagyobb kár tud benne keletkezni és annál drágább a javítás. Legyen az autó, műszaki cikk, ruhanemű, bármi. Sokan ezért is nem vesznek drága terméket: habár volna rá pénzük, de inkább olcsót vesznek strapára.
A Samsung-nál egyébként azért nem olyan látványosak a modellosztályok közötti különbségek ilyen szempontból, mert ott a paneleknél sincs akkora szórás, mint a Panasonic-nál a hagyományos és a NeoPDP panelek között.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz Sanyyka #33949 üzenetére
A felezett felbontású 3D utánzatokat semmire nem tartom, azokkal csak becsapják magukat az emberek. Aki képes némi térhatásért feláldozni a full HD felbontást, az beütötte a fejét. Bocsánatot kérek az erős kifejezésért, de ez a véleményem!
A TV-303 még nem volt nálam, minden nap várom az érkezését. A MED600 meglepően jó lejátszó, de akinek volt előtte Dunéje, az hiányolhat belőle néhány funkciót és a kezelhetőségével, menüjével sem lesz maradéktalanul elégedett. Az árát egyértelműen megéri.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz Sanyyka #33766 üzenetére
"Az Edigital - ban 25e forinttal óccsóbb lett a 65ST50.
A 473e Cetelem ár már nem rossz, talán cserélni kéne..."Azért azt hozzátenném, ahhoz, hogy 473 legyen az ára, tehát elengedjék a 10%-ot, szóval 52.500. ft.-ot, ahhoz kéne vagy 400 ezres havi nettó fizetés, hogy meglegyen a több mint fél milliós hitelkeret. Tudniillik a fizetésed arányában megítélt hitelkeret összegének 10%-át adja oda a cetelem, ezt sokan elfelejtik! Ha neked megvan ennyi a fizud, akkor ne gondolkozz, vágj bele a 65ST50-be kártyával! Nekem sajnos nincs ennyi fizetésem, úgyhogy belevágtam kártya-kedvezmény nélkül.
(Van egyébként kártyám, de most mást fizetek.)
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
-
patakidr
aktív tag
válasz Sanyyka #33690 üzenetére
Most voltunk bent dedy70 kollégával a Panashopban, s megnéztünk egy új ST-t és egy új GT-t. Mindkettőn ugyanúgy jelen volt UGYANAZ a sötétebb sáv a képernyő jobb oldalán, a kávától úgy 2 cm-re.
Ennek megfelelően nem váltottam GT-re, hanem az ST-re cseréltem a korábbi 15 sávot számláló ST-met.
Volt viszont egy kiállított ST, amin nem láttunk gyakorlatilag semmit sem. Szóval létezik nem sávos (vagy kevésbé) de ritka. Gondolom ők is azért azt állították ki, mert azon nem volt/látszódott.
-
nagyúr
válasz Sanyyka #33618 üzenetére
"Mennyire nézhetőek az SD felvételek 65 colon?"
Természetesen nekem is ez volt a legnagyobb félelmem vásárlás előtt! Hiszen nézünk SD-t is, gyerekek DVD-i, néha divX, AVI filmek is. Ráadásul T-Home IPTV van (ahogy nálad is), sajnos optikai kábelezés nélkül, tehát hagy kívánnivalót maga után a minősége, hogy finoman fogalmazzak.
Próbáltam modellezni a méretnövekedéssel járó "minőségromlást" az 50-esen, különböző zummolásokkal, ami persze nem ugyanazt az eredményt hozza (teljesen más a felskálázás, más a felbontás), de viszonyításnak megteszi. Úgy láttam, drámai látvány-romlást nem idéz elő a méretnövekedés, és ezt a gyakorlat is igazolta. Még az ágy elején ülve (kb. 2 méter-ről) is nézhető, élvezhető marad a DVD és a jobb kódolású divX-film is. Teljesen természetes, hogy több forrás-anyag hibát észlelek, de még nem zavaró számomra.
Amit egyértelműen csak az ágy végéről érdemes nézni (3,3-3,4 méter) az az IPTV, a maga mosott, gyakran kockásodó és a mozgások köré jelentős aurát varázsoló minőségével. Mondjuk ez eddig is így volt, nyilván most még inkább, de tévézésre nekem simán megfelel.A nagyobb méret miatt könnyebben észrevehető hibákért, kárpótol maga a nagyobb méret!!!
A HD forrásokról nem beszélek, az egyértelmű. (Tegnap a samsarát néztük újra az asszonnyal éjszaka, hát nem semmi. Az a film amúgy is alkalmas demózásra, a maga lassú kameramozgásaival (semmi foszforlag, semmi 24p judder), fantasztikus látványával, színeivel. Lenyűgöző az 50"-oson is, 65"-ön még inkább.)
Eddig is törekedtem rá, hogy mindent a legjobb minőségben gyűjtsek be, ezután még inkább így teszek, mert ilyen méretnél tényleg látszik a 720p és az 1080p közti különbség is, ami eddig nem volt ennyire látványos.
Egyébként jeleztem edigital felé a pixelhibát és a cserére vonatkozó kérésemet, várom a fejleményeket.
-
lacos001
senior tag
-
rappit4
őstag
válasz Sanyyka #31914 üzenetére
Legnagyobb különbség amit láttam az a crosstalkban volt. A Samsungnál kb. 10-15 volt átlagosan egy filmnél, a Panasonicnál meg 2-3. (Csak BD3D-vel teszteltem, SBS-nek szerintem nincs értelme, ja és nem átalakított 3D filmekkel mint a Bosszuállók stb. Név szerint az Avatarral a Hugoval és a Tangleddel teszteltem.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest