-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
whappela
csendes tag
válasz DM-Fan #34665 üzenetére
Kicsit félreértettél, azt egy percig sem vitattam, hogy önmagában az alacsonyabb felbontásnak lehet létjogosultsága, sőt akár még előnye is. De ez nem változtat azon, hogy a HD Ready tévék ma már kifejezetten a kispénzűeknek vannak szánva, és csak ezért vannak még forgalomban - és 100 százalék, hogy ez nem súlyos tévedés! Ha nem így lenne, hanem funkcionális megfontolás állna a gyártásuk mögött, akkor nem spórolnának ki belőlük kismillió dolgot, hanem gyártanának teljesen korrekt HD Ready készülékeket is. (Nem valószínű, de el tudom képzelni, hogy olyat vettem volna.) De nem gyártanak. Szóval még csak nem is feketeszintben és színminőségileg gyengébbek csak, hanem egy rakás csatlakozót, funkciót, szűrőt stb. is kispórolnak belőlük, sőt még külalakjukat tekintve is az olcsóbbság benyomását keltik. (Azt már csak zárójelben említeném meg, hogy ha a gyártásukban tényleg kicsit is szempont lenne, hogy az SD forrásokhoz jobbak, akkor pl. pont hogy ezeket a készülékeket lenne különösen indokolt ellátni filterrel, mivel a túlnyomórészt SD forrás = gyakorlatilag szimplán tévéként, azaz rengetegszer/jellemzően különösebb sötétítés nélküli környezetben való használat.)
Visszatérve a kiindulóponthoz: ha valaki amúgy is messziről nézi a tévét, az az égadta világon semmi előnyét nem fogja tapasztalni egy HD Ready tévének, hátrányát viszont (sajnos) annál inkább! (nem a felbontása, hanem egyebek miatt)
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest