Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz fokukac #45897 üzenetére
Muszáj is tudnod tájékozódni, a GPS-szel is olyan szerencséd szokott lenni, mint a Blekberikkel.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
nagyúr
-
NoLF
veterán
Lehet en vagyok az egyetlen aki terkep alapjan kozlekedik? Jovok megyek erre-arra az orszagokban de sose gondoltam meg navigaciora.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
concret_hp
addikt
Visegrádon ingyé' lehet parkolni? és jó kajáldát normális áron tud-e valaki?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
BlacKSouL
addikt
Lehet hogy ez csak az én bajom.
Ha egy adott nézetben 3D-ben megadok egy útvonalat, ami egyirányú utcából indul, és gyakorlatilag a cél az egyirányú utcák miatt a "hátam mögött van valahol", és elindulok bizonyos okból mondjuk visszafelé gyalog, mert pl. 800 méterrel rövidebb, vagy biciklivel, babakocsival, vagy tolatva, akkor a nézetben azt látom, ami akkor van előttem, ha arra mennék amerre ő szerinte mennem kellene, de ha mégsem, akkor úgy megyek szemben a forgalommal (azaz az egyirányú utcában visszafelé akár gyalog), hogy nem azt látom a képen ami felé tartok, hanem azt, ami a hátam mögött van.Nem tudom jobban elmagyarázni. Mintha megállnál egy ponton egy papírtérképpel, arrafelé néznél amerre menni kell, és ami attól "lejjebb" van a térképen, azt leragasztanád. Majd sarkon fordulsz, elindulsz a másik irányba, de a térképet ugyanúgy tartod, és ugyanúgy leragasztva azt, ami most viszont már előtted van a valóságban, így a térképre nézve fejjel lefelé az ismeretlenbe mész
Tudom, tudom, túlragoztam, és igen, a here is ugyanígy viselkedik, és nem, nem kell tudnia hogy én tolatok-e vagy szabálytalanul haladok, sőt, ezt elősegítenie sem kell. De könyörgöm, miért nem logikusabb az, hogy akkor is arra fordul amerre haladok, hogy tájékoztasson arról mi van előttem, és közben vészjelzéssel arról is, hogy szabálytalanul haladok, forduljak meg azonnal, stb.
Namost azt nem tudom, hogy mi volna, ha tényleg kocsival egyirányúba behajtanék... Akkor is csakazértis seggel előre fordulna dacból, mert nem feltételezné, hogy véletlenül behajtottam? Szerintem ez nonszensz.
Az lenne normális, hogy megmutatja, hogy na most errefelé haladsz hülye, de szabálytalanul és veszélyesen.
Ehelyett hátat fordít és nem vesz róla tudomástDe ez legyen a legnagyobb hibája
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
lenox
veterán
Amugy evszazad problemaja, hogy merre mutat a nyil egyiranyu utcaban .
Kulonben hogy kell tablara felrakni az igot? Nekem azt irja, nem supportalt, nem tudom, mi kene hozza, vagy siman a wifi only miatt nem supportalt? Pedig proba szerencse alapon tegnap frissitettem 5.0.2-re, mondjuk ranezesre be is lassult...
-
-
félisten
válasz BlacKSouL #45885 üzenetére
> A heading-et nemtom mi adja meg, de nem lehet hozzávenni a mágnesszenzor adatait?
Hozza lehetne, ha a telefont vizszintesen tartanad. Ha fel van rakva a muszerfalra, akkor nem sokat fog mondani. Mondjuk lehetne ra csinalni valami trukkos megoldast, most, hogy igy belegondolok (pl. a giroszkoppal?)
while (!sleep) sheep++;
-
BlacKSouL
addikt
válasz EQMontoya #45880 üzenetére
Akkor mondom a megoldást:
Kiindulva abból, hogy nem-egyirányú utcában ha megfordulok, akkor azonnal (értsd: max. 1-2 méter után) megfordul és menetirányba áll, logikusabb lenne számomra, hogy egyirányúban is irányba álljon, csak épp vastag piros vonallal mutassa az utat, és tegyen ki egy figyelmeztetést egy behajtani tilos táblával, hogy egyirányú utcában haladok fordítva. De lehet, hogy ez csak számomra logikus.
A heading-et nemtom mi adja meg, de nem lehet hozzávenni a mágnesszenzor adatait? Ami a telefonban benne van? Mert ugye nem egy alkalmazás tudja azt, hogy a térképen megjelöli a pontos helyemet, és az iránytű alapján beáll a nyíl pontosan irányba, ahogy állok. OK, ez gyalogos módban logikusabb, ez tény. És a PNA-ban nem is nagyon van iránytű. De nem ez a lényege, hogy ezek a jelenlegi verziók már a telefon sajátosságait használják ki?
Illetve útra illesztés van, tehát autós módban gondolom mindig próbálja a pozíció adatok alapján a legközelebbi útra helyezni a jelölőt, de az egyirányúsággal ez nincs összefüggésben.Nem azt szeretném, hogy mindig amerre nézek, arra forduljon a nézet - de mondom, szerintem ez is lehetne elvárható akár mondjuk gyalogos módban - hanem hogy ha egy utcában két kitüntetett irány van, akkor a haladási iránynak megfelelő irányt válassza, ne mindenáron azt, amerre egyébként mennem kéne.
Amúgy érdekes, hogy BMW-t mondtál, és nem Hondát Paranoid lennék, azt mondanám gyanús.
-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz BlacKSouL #45879 üzenetére
Csak a végére válaszolva: tudsz olyan bemondást választani, másik topicban volt erről szó, másnak megy.
Egyirányú utca: mert a navi nem tételezi fel, hogy egy szabálytalankodó BMW-s a sofőr!
Jóindulattal max azt tételezi fel, hogy tolatsz.És végülis honnan is tudná, hogy nem tolatsz? Autóipari naviknál ugye van bekötött szenzor az autóból, az tudja, mikor tolatsz, de itt honnan tudná? Van a GPS adatban: heading, precision, UTC time és koordináta. A heading nyilván megadja az irányt. De mégis honnan sejtené a navi, hogy Te tolatsz vagy sem? Max abból becsülheti, hogy volt-e forgás, hogy megnézi az utolsó pár headinget, de mivel másodpercenként van kb. adat, ez rohadtul pontatlan.
Esetleg azt ne várjuk el, hogy ha driftelsz a szerpentinen, azt is mutassa úgy, hogy oldalazva megy a kocsi az úton? Segítek: a két elvárás pontosan ugyanaz technológiailag.Same rules apply!
-
BlacKSouL
addikt
Na végre egy hereszakértő.
Mert akkor jönnék is három olyan égető kérdéssel, ami miatt folyamatos igohiányom van mikor a herét bekapcsolom:
1: miért nem lehet egy megtervezett útvonalba köztespontot beszúrni, de ha mégis lehet, ezt milyen trükkel lehet megcsinálni? Mert igón 3 kattintás, abból egyik a vissza gomb.
2.a: Miért nem lehet olyan(vagy legalább hasonló) színeket használni, mint akár mondjuk pl. az igo (jogvédett dizájn?) ami valahogy alkalmazkodóbban mutatja az adott terület sajátosságait, nem pedig fehérben mindent és 2.b: miért nem kezel már domborzatot, ha az Európa térkép 10 GB!? Tudtommal a domborzatot egy kb. 110 MB-os fájllal le lehetne kezelni.
3: Miért nem tud röptében címkiegészítést felajánlani, ha az adatbázisában pedig benne van, mert ha nem vagyok biztos egy hely címében, de valami rémlik, akkor ki kell találnom vagy próbálgatnom.
(4+): Miért csak robothangok közül lehet választani ha hangnavigációt is választok?És ami közös az igóban is: ha egy egyirányú utcában elindulok forgalommal szemben, akkor nem fordul be menetirányba, inkább rükvercben hátrál(pedig az égtájolást nyilván tudja) és valahogy a hátrálást sem túl szerencsésen csinálja, mert 30-40 méterig azt mutatja, mintha még mindig tovább mennék előre. Ez utóbbi a here. Az igo ebben a helyzetben csak simán teljesen más tájolásban mutatja merre megyek, de a kettő közül egyik sem szól, hogy egyirányúban rosszfelé mész hülye.
És még egy igós kérdés: ha van rá opció miért nem tudok utcanév bemondást választani egyik hang (nyelv) esetén sem?
-
EQMontoya
veterán
Arra, hogy az USDHUF visszaállt 280 alá, vagy arra, hogy az olarjár kb. a februári szinten van?
Same rules apply!
-
félisten
válasz EQMontoya #45872 üzenetére
Here Maps? Nem tudom, h otthon milyen, az M0-s fizetossege azon jelent meg elsonek. Errefele perfekt. (Szingapurban meg egeszen durvan reszletes volt, az offline terkepen is ment a belteri navigacio kb. az osszes nagyobb epuletben.)
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
tildy
nagyúr
válasz fokukac #45851 üzenetére
Csak kisebb hekkelesek aran tudtam letolteni. Hiaba van magyarorszagi cima google accounton, azt latta, itteni simmel vagyok belepve, de amikor a telenorost probaltam, akkor sme szerette az igazsagot. Aztan vegol sikerult egy masik magyar gnailes accounttal, meg telenoros simmel letolteni.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Viszlát
addikt
válasz bandus #45831 üzenetére
Én meg lenyírtam ma a füvet 1:47 alatt, de olyan 0:12 körül már anyáztam magamban, hogy kellett nekem ekkora elő- meg hátsókert.
A biztonság kedvéért, magamat gúnyolom nem téged, előtted le kalappal.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
BlacKSouL
addikt
válasz EQMontoya #45854 üzenetére
Ha egy kicsit jobban lehetne laposabbra dönteni, illetve ha nyers 4.4.4-en is lehetne teljes fullscreen, akkor tetszene. Bár most még erősen keresgélni kell mi hol van. Meg azt se találtam benne eddig, hogy címre hogy tudok benne keresni.
Viszont a nagy előnye* mondjuk például egy négybetűs ingyenessel szemben, hogy lehet köztespontot megadni.
És így tovább. Egy másféle verzióban amit egyszer láttam valahol valakinél, azok úgy jól megvoltak.*többek közt, meg hogy számomra jobban is átlátható, a hangnavi is használhatóbb
[ Szerkesztve ]
-
Loretto
veterán
-
nagyúr
válasz EQMontoya #45856 üzenetére
Azt tudom, hogy alapból így működik, de az, hogy csak korlátozott ideig elérhető cuccoknál is így van-e, ez nem volt leírva sehova.
Amúgy én jártam már úgy pl. az Opera Classic-kal, hogy mióta Lollipoppom van (majd' fél éve), egyszerűen nincs, lollira nem elérhető, egyáltalán.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
-
lorcsi
veterán
kraft:
tényleg ilyen drága minden ?eladó: vadi új soundcore motion+
-
parandroid
félisten
válasz bobsys #45844 üzenetére
Ja, nekem úgyis ott volt mellette a Proliant homeserver, kapott még egy funkciót - szerencsére bírja, pedig tartottam tőle, hogy gondjai lesznek, ahogy manapság rommá tömörítenek mindent.
Kábelekkel meg a micsodám tele van: settopbox, xbox, homeserver, tévé, hangfalak, hálózati switch, pedig a mediaplayer már szerencsésen meg is szűnt. Próbálom, amennyire lehet, kötegelni őket, de elég sziszifuszi küzdelem.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
bobsys
veterán
válasz parandroid #45843 üzenetére
Nem teszek en oda szamitogepet. Nem akarok mindenfele bizbaszt, kabelt a teve ala. Van mar ugyis egy serverem, azon fut a Plex Media server onnan stream a tevere es kesz. A tv hangszoroja pedig nekem boven eleg. Raadasul a Fire Stick $40 annyibol nem jo ki akarmilyen kicsi is a szamitogep.
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
parandroid
félisten
válasz bobsys #45842 üzenetére
Tegyél oda egy kicsi számítógépet, és tegyél rá egy kodit. Én is akárhogy néztem, csak ez lett a legjobb megoldás. Ja, hangfalnak meg nézegetem ezeket a soundbarokat a tévé alá, de nem tudom, merjek-e ilyesmit venni. Most csak két hangfal van a tévé két oldalán (hivatalosan 2.1-es rendszer, mert az egyikben van valami extra mélysugárzó, a másikban meg egy dvd-lejátszó, amit még sosem használtam, de szerintem már rég nem is működik), de még ezt a kábelmennyiséget is sokallom. Na mindegy, majd pár év múlva lecserélem a tévét, addigra beérik talán ez a technika is.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
bobsys
veterán
Van egy Samsung "hazimozi rendszerem" (HT5400) Az egeszbol annyit hasznalok, hogy elinditsam rajta a Plexet, nincs is bekotve az osszes hangfal raadasul elkezdte random modon kinyitni/becsukni a cd talcat. Lehalt az elolapi panelja (erinto kijelzos) igy le kellett huzni. Mondjuk 2 es fel alatt talan ha 2szer hasznaltam az erintokijelzot. Igy ma megyek es veszek egy Amazon Fire Sticket, kivancsi vagyok milyen lesz. Plex van az app storeban hozza.
szerk: nincs valakinek egy elado Qnap/Synology 4-bay NAS eszkoze?
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bandus
veterán
dehogy
korábbi infók alapján azt mondta a doki, hogy 50-50% az ewsl és a műtét esélye. most voltam ct-n, az alapján inkább a zúzás felé hajlott, de sajnos rossz metszeteket vettek fel, így vissza kell mennem és kérni egy új cd-t, amin a frontális metszetek is rajta vannak, plusz a kő sűrűségének meghatározása. ez is szükséges ahhoz, hogy megállapítsák egyáltalán jól zúzható-e. plusz a ct-n kiderült, hogy a nagy kő mellett mindkét vesében van pár 1 mm-es, de azok ugye ki tudnak jönni, talán nem okoznak nagy galibát és fájdalmat. szóval lesz még egy kör az orvosnál, aztán eldöntjük mi legyen.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
-
kraftxld
félisten
Na, raktuk 10 kiló savanyú káposztát, remélem kész lesz 1-2 héten belől, már alig várom a csülkös káposztát
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Tothgera30
Ármester
válasz Loretto #45822 üzenetére
Az Oktatási hivatalnál lehet jelentkezni. Nálam úgy zajlott hogy adott tárgyat két évet tanultam és középfokon érettségiztem belőle, később emeltet tettem ugyan ebből. Nem jártam plusz órára, de szerintem neked sem kell majd, mivel ha már nem vagy tanköteles (ergo nem jársz középsuliba), akkor otthon felkészülsz és levizsgázol. Az emelt 25k körül van, a közép talán 15k.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
bandus
veterán
eh, akkor én elbújhatok az 1:58-as időmmel
amúgy jó volt az idő szerintem, kifejezetten kellemes volt, bár megállni már kevésbé a végén. kukac, rád gondoltm, amikor trappoltam végig a népfütdő utcában egy évben egyszer ki lehet bírni
remélem a következő félmaratonra azért sikerült javítani meg lehet kellene keresni valami kényelmesebb cipőt, ez a mostani mintha nem lenne az igazi.
-
félisten
-
EQMontoya
veterán
válasz concret_hp #45826 üzenetére
Nincs napsütés, enyhe szél, hideg. Én magamra húztam a softshellt alaposan.
Same rules apply!
-
Loretto
veterán
Sziasztok!
Mi a teendő akkor, ha utólag akarok egy plusz tárgyból érettségizni, mert felsőoktatási tanulmány megkezdéséhez lenne szükséges? Estin egy tárgyra kellene bejárni?
Soirée...
-
félisten
-
EQMontoya
veterán
válasz concret_hp #45816 üzenetére
Jelenthet némi pluszt, hogy 45 lóerőnél érezhető-e, azt nem tudom...
emvy: most utánaolvasva, bakker, de. Én néztem be, azt hittem, hogy ez az a feature, ami engedné, hogy lehessen direkt kommunikáció is a kliensek között a hálózaton, ne csak a routeren keresztül. Nem tudok olvasni.
Same rules apply!
-
concret_hp
addikt
bonyolítjuk ami amúgy is sz@r. szép kártyás fizetés 8p. így 8p-el később kezdik el csinálni a hamit az éhes pógárnak. ésatöbbi.
Vépover témára valaki?
-
EQMontoya
veterán
Ha bekapcsolom a wireless client isolation-t a routeren, akkor miért nem tudják a wireless kliensek pingelni egymást és kapcsolódni egymáshoz? Dőljön rá a budiajtó... Nem igaz, hogy ilyen alap hibák nem tűnnek fel valakinek, mielőtt kiadnak egy terméket.
Same rules apply!
-
nagyúr
válasz bandus #45810 üzenetére
üzenem a tömegnek, hogy kapja be.
városvédés, mi? futkosson mindenki, kedvére. De hogy 600 decibellel üvöltsön a műsorvezető meg a tuc-tuc, az kinek jó?
Arról nem is beszélve, hogy lezárnak miatta vagy 4 hidat.és idén először, két egymást követő napon van futóverseny, azért ez már fejlődés, eddig egy hétvégén csak egy napot cseseztek el az életemből, de látom, ennek már mindegy...
-
bandus
veterán
válasz fokukac #45809 üzenetére
én is imádom a hanghatásokat, sokszor melóban is ez megy a háttérben
és készülj fel, hogy ma még csak a pinalegyezős távok vannak, holnap jön a nagy tömeg a 7, 10 meg 21 km-en, 9-kor rajt, majd kiabálok neked
-
erikke17
őstag
Ti mi csinálnátok ez ügyben?
Falun lakom költözöm 3 utcával odébb, jelenleg DSL internetem van oda is azt szerettem volna de azt mondták nem lehet mert nincs szabad vonal... Holott van, az oszlop telibe házunk előtt van, megy bele jópár légvezeték 7-8 de abból 6 idősekhez megy akiknek tuti nincs internetjük... Mert szolgáltató 15 évvel ezelőtt csak behúztam de nincsenek használva a vonalak.. Szomszédban idő bácsinál is csak lóg bent a vezeték.. Ilyenkor mit lehet tenni?
Másik opció wifi kisebb szolgáltató de azok használhatatlanok. Kemény harc lesz ez.
Egyébként ez nem tudom mennyire passzol ide de kellet már egy sort morognom.
[ Szerkesztve ]
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
lenox
veterán
En ezt szoktam nezni/hallgatni mostanaban...
-
concret_hp
addikt
lehet hogy a vpowertől tényleg jobban megy a kis 45 lóerős corsám, vagy csak behaluzom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest