Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Steam topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- EA Sports WRC '23
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
Van valakinek esetleg arra otlete, hogy hogy lehet szifonon megoldani, hogy:
-do not disturb mode eseten legyenek whitelistelt contactok, akiktol bejon a hivas (eddig megy)
-de ugyanezektol a contactoktol ha mondjuk viber uzenet jon, az NE kuldjon ertesitest, mert az nem surgosSame rules apply!
-
EQMontoya
veterán
Zöldség, gyümölcs, hús eseten szerintem jobb érzés megnézni, hogy pontosan mit is veszel. A kifli amúgy tök jó, de a fentebb is említett magas áron felül azért ott is előfordult, hogy valami kimaradt vagy nem volt oké. Ha pedig számítasz rá, mert mondjuk főzöl, akkor ilyenkor szopóág van. Oké, refund van, azon nem szoktak szarakodni szerencsére, csak az nem menti meg a vacsoradat. Persze, kocsiba ülhetsz, és pótolhatod, de akkor a végén több pénzért és kicsit több energiabefektetéssel érted el ugyanazt.
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #87174 üzenetére
Na, tok jó!
Nalunk optika van, és a T által adott router amúgy meglepően fasza, meg wifin is megvan 6-700mbitSame rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #87161 üzenetére
Az tényleg gyanúsan kevés, nálunk már a 2020-ban átadott lakásban is mindenhol átmegy a gigabit, ott megnéznék minden eszközt mégegyszer
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz Vismajor01 #87150 üzenetére
Made and designed in italy - azert ennyire nem volt bonyi
Ikeabol tuti nem vennek azert konyhat pl, lattam parat, par ev utan azert elegge latszott rajtuk a kor. Amit meg Winner csinalt konyhat, az koszoni, most is egyben van.
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz racskobalazs #87013 üzenetére
Forditva ulsz a lovon.
A kerdes az, hogy milyen terulet erdekel, mivel szeretnel foglalkozni?
Aztan azon belul ki lehet valasztani, hogy merre tovabb.Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #86791 üzenetére
Ez mar nekem is feltunt, volt, hogy delben ugy kellett keresni a parkolohelyet az Alleeban.
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
[link]
15% inflacio mellett nominalisan is csokkeno afabevetelek... Ez a kemeny, nem az orosz tel. Nade ezek legalabb tudnak kormanyozni. Ja, nem.Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz parandroid #86475 üzenetére
Habositani nem nagyon szoktam, csak sima lattet inni, tul sok effort a habositas napi szinten, foleg, ha meg tisztan is akarod tartani a habositot. A daralas meg a fozes epp eleg.
A tippet koszi, szoktunk jarni ikeaban, megkostoljuk!
En birom a tejet amugy, parom meg a vegan verziot se nagyon issza (feketen issza a kavet altalaban, masba meg nem nagyon teszunk), egyszeruen csak a fenntarthatosagi szempontok okan szoktam a barista oatot venni.Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz parandroid #86452 üzenetére
Pont, hogy nem. 40w extra fogyasztasert cserebe kapsz kb +300MHz sebesseget, azaz szinte semmit.
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
A 12500/13500 szerianak mar inkabb a 7600 lenne a megfeleloje.
De a titkos tipp a Ryzen 5700x, mert az az utolso 7nm-es silicon, az ujabb steppinggel, es brutal energiatakarekos (meg a 65w gyari tdp-hez kepest is boven alul lehet feszelni), szoval nem kell ra 25k-ert hutot venni, hogy ne uvoltson a geped.
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
[link]
Nagyon nevetekSame rules apply!
-
EQMontoya
veterán
Hat ez eleg meglepoen hangzik, kb. mindenhol azt lehet latni/hallani, hogy nincs eleg ember. Egeszsegugyben, oktatasban, de buszsofor sincs, kamionosokat mar Fulop Szigetekrol meg Indiabol hozzuk, stb. Aki szerintem tud 1-2 nyelvet meg ertelmesen magyarul, az azert talal valamit, ami ennel jobban fizet. Ha mas nem, helpdesk.
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz erdey_a #86338 üzenetére
Valamit nagyon tudtok, nalunk 3x16A van, de siman sikerult az egyik fazist lecsapni ugy, hogy azon volt az egyik klima, ment a fozolap, ami hasznalja mind a harmat, plusz suto, mosogatogep, meg a csoves erosito, es pakk, maris keves lett a 16 amper ugy, hogy nem is a lakas osszes fogyasztoja volt rajta.
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz fokukac #86335 üzenetére
Nade Ti hogy eltek?
Egy nagyobb lakasban manapsag van 2-3 klima, valamivel fozol, sutsz, mikrozol, mosogatogep, huto, paraelszivo, mosogep (szaritogep, akar kombinalt formaban), stb... Ha erre Neked eleg egy sima 16 amper egy fazison, akkor valamit nagyon tudsz, amit en nem.Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #86331 üzenetére
Valszeg elutasitjak amugy, cimboram is ezzel szivott.
Annyit tudtok trukkozni, hogy ha 1M ala megy az adotartozas, arra automatikusan megadjak a reszletfizetes lehetoseget.Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #86326 üzenetére
Engem egy vegrehajto lopott meg 160k-val ma.
Kaptam egy papirt vegrehajtasrol, hogy valamilyen cegnek tartoztam 80k-val, azt vegrehajtjak, minden koltseggel egyutt 160.Kuldtem mail, hogy oke, csak az a baj, hogy az adott cegnek a 80k-t elutaltam honapokkal ezelott, tessek, atutalasrol a kivonat csatolva.
Jott a valasz, hogy e-papiron kuldjem. Sebaj, kuldtem ott is.
Eltelt 10 nap, majd leemeltek a szamlamrol a 160-at.Azt hiszem, holnap reggel felhivom oket, es illedelmesen elmagyarazom, hogy vagy 24 oran belul a szamlamon van a penz, vagy hivatali visszaeles okan kapnak egy feljelentest.
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #86324 üzenetére
Regota mondogatom, hogy meg kellene fizettetni masok idejenek elbaszasat.
Egy ilyen esetben a kivitelezovel ki kellene tudni fizettetni az erre elbaszott 3 oradat, az meg szepen tovabbszamlazna az elvallalkozonak. Mindjart nem lenne olyan jo buli mondjuk 45000-es szamlaval kezdeni a mokat, es meg johetsz vissza kijavitani, vagy azt is radverik. Eleg hamar alabbhagyna a trogerseg ebben az orszagban.
Marpedig nagyon kellene valami ilyesmi, mert egymas ideje iranti tisztelet, az zero.Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #86322 üzenetére
Az ugy frankosagos... :/ Marmint egyaltalan be se huztak, semmi nyoma? Egyaltalan kismegszakitoja van?
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #86316 üzenetére
Több fazekat vigyél, és párhuzamosan terheld a fozolapot, egy lábast elbirna egy fázis is.
Tobey: szar a hőszigetelése, és az elején kijön a meleg? Légkeveréssel probaltad?
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz fokukac #86247 üzenetére
Nyilvan, de ilyen szorzok mellett (siman duplaja a vonat, 650ft-os benzinar mellett) nincs az az amortizacio, amivel egyutt nincs jelentos arelonye az autonak...
Egyebkent meg dinamikus arazas, allami fenntartasu vasutnal? Komoly? Hat agyam eldobom, bameg, melyik barom nem jutott odaig, hogy elolvasson alapveto kozgadasagtani konyveket, amelyek leirjak, hogy a tomegkozlekedesen nem nyereszkedni kell, hanem biztositani, mert hozzajarul, hogy az egysegsugaru user gdp-t tudjon termelni, meg utana penzt tudjon kolteni?
Arrol mar nem is beszelve, hogy ha az elvben kornyezetkimelo vasut nem tud versenykepes lenni a repulessel (ha mar hulyek vagyunk, es mindenkepp piaci alapon akarjuk csinalni), akkor szantsuk be a p..ba, de ezt igy ne csinaljuk.[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
-
EQMontoya
veterán
Multkor probaltunk vonattal menni Becsbe, mondvan nyugisabb, lehet kozben olvasgatni, meg talan kornyezetvedobb is.
Ugye nem feltetlen takarekossagra hangolt autoink vannak, de meg igy is az jott ki, hogy kocsival fele annyiert tudunk menni ketten, mint vonattal. Ezen azert elegge felcsesztem magam, mi ez, kornyezetvedelmi buntetest fizetek, mert probalok tomegkozlekedni? Szoval azt hiszem, megint nem fog eszembe jutni par evig vonatozni.Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #86215 üzenetére
Meg hat Augusztus vegen? A szunyogszezon nyar elejen kezdodik. Most jol kiirtjuk azokat, akik egesz nyaron ettek minket, es amugy is kifagynanak egy honap mulva remek.
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz parandroid #86213 üzenetére
Jaja, ez meg Pesten is nagyon durva, lemész a foxpost automataig éjfélkor, és 10 csipessel térsz vissza.
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz concret_hp #86171 üzenetére
Elektromosan behajthato visszapillanto
Japoknal sok autoban alap, IS200-ban is benne volt, Xedosban is van.[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #85995 üzenetére
Alapvetően simán, csak meg kell nézni a verziót, hogy milyen kell, mert a Bluetooth protocolok egymással sem teljesen kompatibilisek (agyfasz a köbön).
Szoval lehet 4.2, 5.0, 5.1, meg kell nézni, hogy a diag eszköz pontosan melyiket tudja, és olyan adaptert venni, ami azt tuti tudja.Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #85850 üzenetére
Akkor marad az online, igazabol annyi a lenyeg, hogy az elado legyen elerheto, hogy ha a kitoltessel kapcsolatban nem tetszik valami a melyen tisztelt mvm-nek, akkor ki lehessen tolteni ujra, alairni es bekuldeni.
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #85846 üzenetére
Mukodik online, de szívás. Ki kell nyomtatni, ki kell tölteni, aláírni az eladónak, vevőnek, óraállást rögzíteni, stb. Vizet, gázt, villanyt biztosan lehet igy.
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #85766 üzenetére
Amúgy abszolút rendben vannak az olympok, csak így 7 év távlatából már rosszabbul bírják a strapat, mint a CT.
A szabassal meg az anyaggal kapcsolatban amúgy teljesen egyetértünk.Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #85763 üzenetére
A Charles Tyrwhitt amúgy szerintem még tartósabb, mint az Olymp.
Utcai pólónak meg egy ideje merinot hordok (Devold)Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #85723 üzenetére
Avagy sikeresen kombinaltuk a TB alapu rendszert az amerikai magannal, a leheto legrosszabb modon: fizetsz mindkettoert, de csak utobbit tudod hasznalni.
Mondanam, hogy a mento legalabb kijon erted, de a multkor mi is ugy tapasztaltuk, mint szegeny Galvolgyi, hogy lof...t kapsz, nem mentot.Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz parandroid #85459 üzenetére
Két élű a dolog, sajnos ez kicsit ilyen tyúk vagy tojás esete, hogy a közútkezelő is tudja, hogy mindenki 20-szal gyorsabban megy, mint ami ki van írva, és ezért annyi indokolatlan tábla van az utjainkon, hogy öröm nézni. Aztán persze ha valamelyik tényleg indokolt, ott meg megy a fejvalarás, mikor nem adja ki.
Egyébként érdekes, hogy a Hungárián nem lehet óra szerint 70-nel menni (az veszélyes!) a 70-es táblánál, de autópályán 140-nél tol az Ignis 1.3 ideges a belsőben. Hogy nem tudja elolvasni az “MPS” feliratot, vagy csak nem érti, az örökre rejtély marad.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz parandroid #85369 üzenetére
Nyugi, ha itthon maradtal volna, egy jo SSD most is ugyanakkora resze lenne a fizetesednek.
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
Komolyan agyfaszt kapok az olvasni nem tudo emberektol.
Meghirdetek egy TR4-re valo hutot este, masnap delutanig ram irtak hatan, hogy vinnek azonnal, meg hogy jo-e Intelre.
Egy sem volt, amelyik elolvasta volna, hogy mire valo, es tudta volna hasznalni.Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
Hat, hetfo reggel 9, nepligetnel lezarva a feluljaron mindket kulso sav, gepek sehol, munkasok sehol. Mivel azt nem tudom elkepzelni, hogy egy ilyen forgalmas hely hetkoznap reggel ugy lenne lezarva, hogy nem dolgozik rajta senki, csak a home office maradt, mint elkepzelheto alternativa.
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
Csodas vilagot elunk! Nem gondoltam volna meg egy eve sem, hogy ennyire elterjed a home office. Oke, hogy bizonyos szektorokban mar van, de ma utepito munkasokat lattam home office-ban dolgozni. Ez azert kemeny.
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz parandroid #85287 üzenetére
Wankelnek amugy sok elonye van a konnyebbsegen felul is, pl. kisebb a helyigeny, kiengyensulyozottabb jaras, stb.
A range extenderrel, mint koncepcioval az a baj, hogy mivel a kozlekedeshez tartosan nem hasznalsz 30 loeronel tobbet (atlagosan, tehat gyorsitasnal nyilvan igen, lassitasnal meg epp semennyit, magasabb sebesseg tartasahoz kb ennyit), az akkut bufferkent hasznalva egy 30 loeros motor pont eleg energiat termel, hogy kvazi barmeddig eljuss. (Nyilvan kicsit leegyszerusitve a kerdest)A problema az, hogy ha ezt normal benzinesben megepited mondjuk 3-4 hengeresre, akkor iszonyat nagy lesz nehez lesz ehhez a wankelhez kepest, ha pedig megcsinalod 1-2 hengeresre, akkor valami kegyetlen csettegot fogsz kapni, aminek a beindulasa utan idegbajt kapnak a belterben, vagy raksz bele kiegyensulyozotengelyeket, mindenfele csoda bakokat, zajszigetelest, ami megint extra tomeg meg koltseg.
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #85262 üzenetére
Ez. És mindenre ez van, ha autót veszel, az adózott pénzedből fizetsz vagyonszerzési illetéket.
Aztan lesz belőle propaganda meg stadion.Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #84893 üzenetére
Maga a technologia szerintem oke, ha nem csesznek el semmit, mukodik. Azert a '60-as evekben is boven epultek mar nehany lakasos, lapos tetos tarsashazak, mi is olyanban laktunk korabban, a lakas ott sem azott be.
A klima sajnos must have. A hoszigetelesunk eleg jo, meg nyilvan termel hot az itthon let (fozes, nas, szerver, megy 1-2 laptop vagy asztali szinte mindig, vilagitas, erosito, ilyesmi - nem vagyunk benne a rezsicsokkentett delejkeretben ), hogy nem nagyon futunk. Szoval eddig annyira enyhe volt a tel, hogy tobbe kerult a nyari hutes, mint az elmult ket honapban a futes.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #84882 üzenetére
Hat, szerintem nagy.
Mi a teto alatt vagyunk egyel, de meg ez sem eletbiztositas. A szinten az egyik lakasnak a teraszan leesett a platfonrol a vakolat meg a szigeteles, mert a legfelso szinten valahogy az egyik falba, majd onnan a fodembe szivargott a viz.
Oke, a kivitelezo megoldja garanciaban, de ez azert oralis kaland a javabol, ha mar laknal benne.100 millaert amugy szerintem nem adnak most ertelmes meretu lakast felszo szinten, nagy terasszal. Az inkabb 150m, es akkor mondjuk 75nm + 50nm terasz, szerencses esetben benne van a beallo. De ha mar gyerekkel tervezel, akkor ugyis veszel masodik beallot is.
Egyutt edzek egy sraccal, aki epitesz, mondta, hogy a jelen alapanyagarak mellett nagyon minimum 800e/nm egy uj epitesu kivitelezese, tenyleg faszan megcsinalva 1M, es ebben meg nincs benne a telek meg a kivitelezo haszna.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz parandroid #83910 üzenetére
Okt 10-en es 14-en is leszek Frankfurtban.
Igaz, masfel orat, es a repteren.Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #83880 üzenetére
Szerintem fogadd el, ez alapján korrektül all hozza, nincs ezzel gond.
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz Tothgera30 #83822 üzenetére
Illetve a navnak joga van szemrevetelezni ilyen esetben, ha gyanus az ar, meg is teszik (sokszor akkor is, ha nem gyanus)
Tehat kimennek, megbecsulik az ingatlan erteket, es a vevo akkor is a realis ertek utan fizet vagyonszerzesi illeteket, ha papiron olcsobban vette.Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz fokukac #83748 üzenetére
En is azt hittem, hogy a hitelkamatok elszallasa megallitja az ingatlanpiacot.
De egyelore nem ugy tunik.tope: ez engem is erdekelne. Mert az oke, hogy eddig a csokbol meg babavarobol meg hasonlokbol megvolt sokaknak az onero, a maradekra meg kaptak 3%-os hitelt. Ez viszont most mar nem opcio.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz parandroid #83686 üzenetére
Jó tudni, hogy ha megyek majd Októberben a nagy viz túloldalára, érdemes csomagolnom egy-két rúd szalámit; a sok nyomorgó örülni fog neki.
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz concret_hp #83632 üzenetére
Ha minden igaz, Oktoberben en is megyek megint par napra, a hizas garantalt.
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz FehérHolló #83623 üzenetére
Biztos, hogy nem igaz.
A -15 fokig futo klimak tobbsege ilyen homersekletlen mar boven nem tudja a nevleges teljesitmenyt, tehat egy 3.5kw klima ilyenkor jo esetben tud 2-2.5kw-t, de ez meg ilyen hidegben par keves.
Pont ez a problema, hogy romlik a hatasfok, mikozben Neked ekkor lenne szukseged tobb kraftra.
Ezert van a bivalens hofok, mert ez adja meg azt a homersekletet, ameddig mas futes nelkul, onmagaban a klima eleg futeni.
Amelyik -15-ig tud futeni, azoknal ez altalaban -7, a szoval ha csak erre akar az ember tamaszkodni, akkor ennel komolyabb kell, sajna.Same rules apply!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest