Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
válasz bandus #55544 üzenetére
ha ezt csak úgy hívod, hogy A hentes, akkor pediglen könnyen lehet hogy bme-re jártál
a vásárcsarnokos témát én sem nagyon értem, főleg hogy az eredeti termelőtől ami ugye a funkciója lenne az ilyesmiknek igen alacsony %ban tudsz vásárolni szóval kitüntetett jelzővel illetünk egy valamit ami nem az ami
vagy fullba vagy sehogy :D
-
nagyúr
válasz bandus #54195 üzenetére
és ez:
de az általunk megkérdezett szakértők szerint a nőnemű személyek közelsége gyakran a szexuális perverzió előszobája - a toxikológia terminológiájából kölcsönzött kifejezéssel élve úgynevezett "kapudrog"[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
BlacKSouL
addikt
válasz bandus #54177 üzenetére
Nem, én csak elmondtam, hogy szar, aztán ti nyomtatok, hogy váltsak már
fo@: nem is dolgozom olyan régen na jó, a japóknál 6 évet húztam le, 4 elég lett volna.
Amúgy professionra feldobtam magam mikor váltottam, azóta oda se szagoltam, de mai napig (2 éve) szinte hetente felhív valaki, hogy látták az önéletrajzomat, aktuális még a dolog? Egyelőre nem, de aztán ugye ki tudja. A munkahely jó, de önfenntartásra, gyarapodásra, hosszabb pénzügyi tervezésre, családfejlesztésre nem elég az egyébként a régióhoz képest meg elviselhető bérezés.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
-
bitpork
nagyúr
válasz bandus #54131 üzenetére
Meg még viszonylag fiatal is vagy, ha olyan helyzetbe kerülnél sem élnéd meg így Engem is vitt a lendület régen Csak már fáradok és öregszek.
A cégeknek nem a munkavállalókért kell lenni, de nem szabad elengedni az elvárásokat. Amikor az éttermünk volt akkor pl fogadtam tanulókat ugyan úgy, mint a nyugdíjhoz közelálló v már mellett dolgozni akaró embereket is. És milyen csoda, sok fiatal be merte vallana hogy volt mit tanulni. Itthon ha öregebb vagy mint 35, akkor már előítéletekkel kell harcolni. Nőben meg ha van gyereked, akkor lemaradtál a szakmádban, ha még nem akkor meg szülni fogsz tehát azért nem vesznek fel. Ilyen előítéletes a magyar sajnos.[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
bitpork
nagyúr
válasz bandus #54101 üzenetére
A szüleimmel kapcsolatban: de zavarja. Ketten nem kapnak annyi nyugdíjat, hogy fenn tudják tartani a házukat. Édesanyám 65 évesen kénytelen fóliában virágozni (ezt valószínűleg nem ismered, szerencsédre, de annyit érdemes erről tudni, hogy sokan tüdőproblémával halnak meg hosszútávon az ilyen jellegű melótól), hogy ne minket a nővéremmel terheljen. És mindezt úgy, hogy édesanyám a SZTE raktározásának egyik vezetője volt a nyugdíj előtti 26 évben pl.
MOD:
Hogy honnan veszem az infókat? Onnan, hogy alig van területe a munkaerőpiacnak ahol nem jártam. Vagy munkavállalóként vagy munkaadóként, vagy a volt politikai aktivitásom okán.
[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
válasz bandus #54094 üzenetére
Mi az összefüggés a magasan kvalifikált és az egyetem között? No offense de az egyetem a legtöbb esetben munkáltatói oldalról túlzott elvárás. Nem beszélve arról, hogy amíg nem volt bolognai rendszer, addig is léteztek okleveles v felnőttképzéses tanfolyások amik nagyon sok esetben sokkal több gyakorlati felhasználással bírtak mint egy egyetemi diploma. Az én szememben az a munkáltató aki indokolatlanul keres egyetemet végzett munkavállalót semmivel sem jobb mint egy rabló.
-
e=mc²
őstag
válasz bandus #54094 üzenetére
Megfelelo penzmennyiseg eseten sem lenne mukanelkuliseg. Lasd a tobbi dolgozni akaro de ennyiert nem megyek el / ennyiert nem alkalmazlak esetet.
Es igen, van az a penzmennyiseg, amiert en is kepes lennek atorientalodni mas, akar fizikai munkara is.
[ Szerkesztve ]
Ambulimax Provider
-
bitpork
nagyúr
válasz bandus #53886 üzenetére
Megint olyanról írsz véleményt amit nem ismersz Menj ki, nézd meg, tapasztald meg. Ott a havi 1500€mmal még a nappali tagozatos diákmunkások is kiröhögtek, és mégis jobban megéltem mint itt. Evvan.
A bankkártyához meg csak annyit hogy már azon érdemes lenne elgondolkodni, hogy ti itt csak az egyik oldal költségeit számoljátok. De egy terminál üzemeltetésének vannak más költségei is , sajnos. Így a vevőt sújtó adókon túl a terminált beállító üzlet is még fizet csak hogy a vevői használhassák.EQMontoya: de van ám, mert a határozott idejű az vállalkozói szerződés az elírhatósága miatt.
-
bitpork
nagyúr
válasz bandus #53882 üzenetére
Mert a habokra nem mozdulunk. Amint sikerül egy határozatlan idejű szerződést kicsikarni, máris lábbal szavazó leszek.
Felesleges a csúfot verni a kérdésbe, attól még létező probléma: ott a nyomorgó is jobban él mint itt a középosztály.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz bandus #53472 üzenetére
Bazzeg, miről maradtál le. Volt Bikini-koncert is, részegen kiviszmajdhaza, meg nyalni csak úgy lehet... Bazi hangos volt. Szóval van itt pénz dögivel... kéne már egy kis rezsicsökkentés...
Na mindegy, remélem, nem lesz már több ilyen, mielőtt végleg elmegyek innen...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bandus #45565 üzenetére
Bazzeg Bandus, megint Ti toljátok itt a szomszédban?
Reggel 9-kor kezdődött, az még valami gyerekműsor volt, mert nem is volt annyira hangos,
de most fél órája kezdte valami új zenekar a beállást, és remeg az ablak megint, pedig az én lakásom 500 méterrel odébb van, és az ellenkező irányba néz... Milyen lehet ez azoknál, akiknek ott van és oda néz a lakása?Minden évben felmerül a kérdés, hogy mi a búbánatért nem költöztem még el?
[ Szerkesztve ]
-
NoLF
veterán
válasz bandus #53389 üzenetére
Szerintem is, es epp ez a problema. Aki nekem megprobalja veadni hogy a defender egy kenyelmes luxus suv amivel lehet villogni (esetleg pl tevet nezni benne, gyorsan menni, kanyarokat vadaszni, stb) azt szimplan lehulyezem. Azert mert a szokasok es az igenyek adottak, az meg nem jelenti azt, hogy rendben van. Defendert venni nagykerekekkel meg matt foliaval, G mercit venni 700 loerovel... Senki ne probalja meg bemagyarazni, hogy ez normalis.
Szerintem.
Ha nekem annyi penzem lenne amennyibe az ilyesmik kerulnek es kellene egy auto, vennek egy racionalisat, a tobbit meg odaadnam az ehezoknek - ezzel jobban felhivnam magamra a figyelmet, mint hogy nezma' mekkora kokaintarto doboz van az 50 millas G mercimben, amire semmi szuksegem!
Persze ez mar igen regota kiderult, hogy en vagyok helikopter es furan gondolkozom.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
NoLF
veterán
válasz bandus #53382 üzenetére
Akkor gratulalok neki es sok szerencset kivanok az autohoz. Meg az osszes tobbi embernek is aki presztizsbol vagy tetszesbol vesz olyan legendas terepjarot, aminek utcan semmi keresnivaloja nincs.
Nekem is tetszenek a mercik, a giulia, meg leginkabb majdnem mindegyik uj auto. De kelleni egyik sem kellene. Ha milliardos lennek, akkor sem. Remelem, ha kirohad alolam a jazz ( nem fog), akkor tudok venni egy ugyanilyet, ugyanennyiert.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
parandroid
félisten
válasz bandus #53371 üzenetére
És ez a rollerről jutott eszedbe?
Amúgy ahogy nézem most gyorsan a rollereket, a legnagyobbat is csak 100 kg-ig adják meg, szóval ez így nem egyszerű. Azt hiszem egyébként, a miénkhez is ez volt megadva, de ez a modell már nincs, csak az utódváltozat. Katicának egyébként hiányzik, reggelente azzal tekert ki a vasútállomásra, bent a városban meg tényleg remekül lehet vele közlekedni, és ha bemész valahova, csak összekattintod, és a hónod alá csapod (vagy pánttal vállra veszed), nem kell lezárogatni, meg aggódni, hogy vagy ellopják, vagy összetörik, mint egy jó biciklit. De sajna az új melóhelyénél mindig van bőven parkoló, szóval most kénytelen autóval járni - még ha nem is Defenderrel...
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
EQMontoya
veterán
válasz bandus #53371 üzenetére
azon gondolkozom, hogy nekem is meg kéne céloznom ezt a németországot. ismerős hölgy év elején költözött ki, már aláírta a papírokat és a nyárra meg is jön az új defendere
Jah, 10% önrésszel, 10 év hitelre.
Ismerjük ezeket, marha jól hangzik a nettó 4k eur-os fizetés, de ha már fenntartasz egy autót, meg egy lakást, akkor mondjuk 1500 marad belőle, és az már nem olyan hatalmas összeg, főleg nem ott.Same rules apply!
-
parandroid
félisten
-
-
parandroid
félisten
válasz bandus #52012 üzenetére
Bezzeg Blekinek nem áll jól a szénája: #mármegintnógrád.
Ja, vettem laptopot, eldicsekszem vele. Csak annyit mondok, hogy 1,3GB, 100MHz, 40MB, aki ért hozzá, az úgyis értékelni fogja. És nem ám MMX, meg ilyesmik, valódi Pentium! Minden van rajta, amit csak el lehet képzelni, Floppy, CD-ROM (cserélhető, hogy a gépben, vagy külső házban legyenek), soros, párhuzamos port, infraport, PCMCIA-kártyahely, dokkoló, két (szar) akku, eredeti Toshiba táska, és gyönyörű:
Hiába, akkoriban még tudtak számítógépet gyártani, ezekben még volt anyag!
Ja, és mielőtt feltennétek az obligát kérdést, hadd előzzek meg mindenkit:
És csak egyetlen EUR-ba került az egész (na jó, még 5,90 volt a szálltás, de minden centet megért!)! Azt nem mondom, hogy nem számítok hosszú távon egy 'kiraklak a picsába a szarjaiddal együtt' beszélgetésre, de bízok benne, hogy ki tudom dumálni magam.
Istenem, mindig ilyenre (erre a típusra vágytam, amióta valamikor a 90-es évek végén egyszer rátehettem egyre a koszos mancsom, és most az enyém!!!
A dolog szépséghibája, hogy nem tudok rá bejelentkezni, mert valami céges, domaines Windows NT van rajta, ami felhasználói nevet és jelszót kér, de majd teszek rá egy korhű Win95-öt, hogy meglegyen a feeling, meg megfeleljen a rajta lévő matricának. Csak valahonnét keresnem kell egy boot-floppyt.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
BlacKSouL
addikt
válasz bandus #51033 üzenetére
Nekem már annyit se volt hajlandó senki megcsinálni, hogy a gyári alapjárati 650-es fordulatszámot feltegye 700-ra. Ugyanis 650-en pont úgy remeg az egész, tökéletesen eltalálva a rendszer sajátfrekvenciáját, hogy elhanyagoltabb hölgyismerőseim mindig sóhajtozva ültek mellettem a pirosnál, míg rá nem jöttem a vibráció okozta mellékhatásokra. 700 körülre pöccintve viszont olyan vibrációmentesen jár, hogy V12-esek is csak hümmögve állhatnának mellette.
De nem, Hayashima Fushimishi anno így lőtte be, ezért meleg motorral minden ilyen kocsi 5 személyes gruppenvibrátorként funkcionál. Mondjuk japánokból kiindulva ez annyira nem is meglepő.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Tothgera30
Ármester
válasz bandus #51033 üzenetére
Chipelés felejtős, vagy át kell írni a teljes motorvezérlő elektronikát (pl.: Rigotech), vagy egy már átírtat beletenni. Egy kis beépíthető plusz modultól csak annyit fog érzékelni az autó mint ha hidegen járna, ezáltal több üzemanyagot présel az égéstérbe, viszont ez igen káros mellékhatásokkal jár.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
szőröscica
addikt
válasz bandus #50907 üzenetére
Kiejteni nem lehet. Regisztrációmat megelőzően olvasgattam a Motorola Milestone topikot, és sok negatív véleményt írtak a készülékre, én viszont nagyon elégedett voltam a sajátommal. Jobb ötletem nem lévén, egy ékezetvariálással megszültem a nicknevem.
A tartó, ahogy peterkeT is írta, Brodit. Elégedetten használom immár harmadik telefonommal, és ha autót váltok, akkor abba is ilyen konzolt fogok venni.
fokukac: én ma voltam fogorvosnál, még mindig hibátlan, hála az égnek. Leszedte a fogkövet, és fájó búcsút vettünk egymástól. Én Sensodyne Repair&Protectet használok egy Braun elektromos fogkefével. A savas italokat a sör kivételével kerülöm, kóla, üdítők, de még szénsavas víz sem fogy soha nálam.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
-
-
Viszlát
addikt
válasz bandus #50907 üzenetére
2 milláért nincs Accord? Nehezen hiszem, vagy én nagyon rosszkor adtam el akkor. Mennyi az a nagyon sokat futott? Mert az enyém 12 éves volt 200k környékén és makulátlan kívül-belül, mindene hibátlan és nem kaptam volna érte két milliót az tuti...
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
nagyúr
válasz bandus #50872 üzenetére
hát az attól függ, mennyire nyomom neki. Mivel kicsi, gnóm, nem annyira áramvonalas kisautó, jobban nő a fogyasztása, ha gyorsan megyek.
Értsd: országúton kb. 5 liter (vagy alatta), 110-120-nál 5,5 körül, 130-140-nél már inkább 6,5, ha nagyon nyomom, akkor inkább 7. Nagyon érzékeny a guminyomásra, meg nem mindegy, hogy milyen benzin van benne. Pl. osztrák benzinnel 6 liter alatt tudta az autópályát is, magyarral ez nem megy.Amúgy nehogy azt hidd, hogy jó állapotú Jazz-t egyszerűbb venni, mint bármilyen más autót.
Ui. szerintem nincs nagy különbség az 1,4 és az 1,3 között (kevesebb, mint 5 lóerő, és asszem 5 Nm a különbség)
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz bandus #50885 üzenetére
egyébként nehogy már 2M-ért ne kapjál épkézláb autót
amúgy azt lehetetlen leszervezni, hogy keresel 3-4-5 embert aki szintén ingázik és akkor minden nap be tudsz társulni valahova? vagy a cégen belül (akiket persze nem ismersz mondjuk még)?
[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
-
parandroid
félisten
Ha ennyire szorít az idő, akkor lassan már mindegy, mit veszel. Bemész az első megbízhatónak tűnő kereskedésbe és kiválasztod a legmegbízhatóbbnak tűnő autót, amit még el tudsz fogadni megjelenésre is. Annál roszabbul mindenesetre nemigen járhatsz, mint ha egy adott modell kell sürgősen, tegnapra, ráadásul kis választékból. Olyankor hajlamos belemenni az ember egy olyan kompromisszumba, amit utólag hajlamos megbánni.
Aztán majd később, ha lesz valami, amit tényleg akarsz, akkor lecseréled.
p
-
Tothgera30
Ármester
Vegyél Swiftyet, az örök mint a nyomorúság.
#50874 bandus: Azért kettő között van egy óriási (főleg) minőségbeli szakadék. 1.3-asban a váló nyelestengely csapágya szokott rakoncátlankodni, ha nem, cserélik benne rendszeresen az olajat, 1.5-ösben nem fordul elő hiba. Más gyermekbetegsége nincs. Ha gyorsan kellene egy autó, felcsapnám a hahu-t, és lőnék egy klímás, keveset futott, egygazdás Suzukit. De mindenki máshogy filózik.
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
bobsys
veterán
válasz bandus #50691 üzenetére
Ha jo a viszonyotok akkor szolj neki nyugodtan legalabb van ideje keresni valaki mast, de ha egy kocsog es tuti lelepsz akkor 30 nap es oldja meg. Mi sohasem szoltunk annyival elore, mert mindig ugynokon keresztul ment, a tulajt soha nem is lattuk.
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
nagyúr
válasz bandus #50689 üzenetére
Még van egy fél órám aludni, és mehetek vissza burcsázni.
Két napig bazi rossz lesz, de olyan szerdára visszaállok szerintem időeltolódásilag.Ui. amúgy hozzászólnék az ingázásodhoz, mert eddig még nem tettem: egy darabig megoldás lehet a napi 220 km, de hidd el nekem, egy idő után bazi fárasztó. Én bérelnék helyben egy kulipintyót olcsóér'.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bandus #50675 üzenetére
én attól vagyok depis, hogy holnap dolgozni kell menni - és az egy dolog, hogy megint rengeteg dolgom lesz, de hogy fogok felkelni 8-kor, amikor az elmúlt héten dél előtt ez nem nagyon sikerült...
Valószínűleg jetlag-ím lesz :-)Pleased to meet you - hope you guess my name
-
concret_hp
addikt
válasz bandus #50675 üzenetére
amikor nincs időd semmire, akkor persze sok ötleted van mi?
nehogy azt mondd, hogy 4 hétig nem tudsz mit csinálniegy tejfakasztó buli kapcsán azért meg kell állapítanom, nem csak játék és mese az élet a gyerek 1. gyerek volt a kórházban idén és adódott a kérdés, hogy amúgy kinek milyen volt az éve... hát volt 1-2 durva sztori negatív értelemben is persze tudjuk hogy az élet kemény meg stbstb, de azért amikor ránézésre minden ok, akkor még nem biztos hogy tényleg az
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest