Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlacKSouL

addikt

válasz lenox #45889 üzenetére

Lehet hogy ez csak az én bajom. :)
    Ha egy adott nézetben 3D-ben megadok egy útvonalat, ami egyirányú utcából indul, és gyakorlatilag a cél az egyirányú utcák miatt a "hátam mögött van valahol", és elindulok bizonyos okból mondjuk visszafelé gyalog, mert pl. 800 méterrel rövidebb, vagy biciklivel, babakocsival, vagy tolatva, akkor a nézetben azt látom, ami akkor van előttem, ha arra mennék amerre ő szerinte mennem kellene, de ha mégsem, akkor úgy megyek szemben a forgalommal (azaz az egyirányú utcában visszafelé akár gyalog), hogy nem azt látom a képen ami felé tartok, hanem azt, ami a hátam mögött van.

Nem tudom jobban elmagyarázni. Mintha megállnál egy ponton egy papírtérképpel, arrafelé néznél amerre menni kell, és ami attól "lejjebb" van a térképen, azt leragasztanád. Majd sarkon fordulsz, elindulsz a másik irányba, de a térképet ugyanúgy tartod, és ugyanúgy leragasztva azt, ami most viszont már előtted van a valóságban, így a térképre nézve fejjel lefelé az ismeretlenbe mész :)

Tudom, tudom, túlragoztam, és igen, a here is ugyanígy viselkedik, és nem, nem kell tudnia hogy én tolatok-e vagy szabálytalanul haladok, sőt, ezt elősegítenie sem kell. De könyörgöm, miért nem logikusabb az, hogy akkor is arra fordul amerre haladok, hogy tájékoztasson arról mi van előttem, és közben vészjelzéssel arról is, hogy szabálytalanul haladok, forduljak meg azonnal, stb.
    Namost azt nem tudom, hogy mi volna, ha tényleg kocsival egyirányúba behajtanék... Akkor is csakazértis seggel előre fordulna dacból, mert nem feltételezné, hogy véletlenül behajtottam? :) Szerintem ez nonszensz.
    Az lenne normális, hogy megmutatja, hogy na most errefelé haladsz hülye, de szabálytalanul és veszélyesen.
    Ehelyett hátat fordít és nem vesz róla tudomást ;]

De ez legyen a legnagyobb hibája

Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés