Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rudi
nagyúr
Sziasztok!
Kérnék egy tippet, hogy mit érdemes használtan 100-120e Ft környékén megvenni MILC témában.
Amire elsősorban használnám: termékfotózás max notebook méretig az ideálisnál szerényebb megvilágíású (kb. 3-4000 lumen három izóval) softboxszal. Később portré fotózás is felmerül majd valami alap szinten.
Elvárások:
- APS-C esetleg m4/3 szenzot
- ISO 1200-1600 körül is használható maradjon
- tisztességej JPEG motor (RAW bütykölés nem vonz)
- egyelőre ekvivalens 28-75 körüli objektív, később majd szeretnék egy fényerős fixet prortéhoz
- elektromos kereső jó lene de nem kötelező, a kifordítós és érintős képernyő viszont nem hoz lázba
- a vídejó nem különösebben érdekel, Full HD és 24 képkocka vastagon elég
- cégbe venném, így olyan bolt tippek is érdekelnének, ahol tudnak áfás számlát adni a használt gépekreEgyelőre Fujitsu X-E1 és X-M1 tűnt szimpinek, Samsung NX300-zal fotóztam korábban, azzal is ki tudnék egyezni asszem. Most Olympus E-PM1-em van kit obikkal, az már ISO 800-on nagyon nem haverom, ráadásul F16-20 környékén 1/2-es expó időn és afölött úgy elmos mindent mintha beremege. Pedig állványon van, 2 másodperces időzítővel exponálok és ugyanezen körülményke között egy nyomi NX3000-es Samu képe tű éles marad. Leszedve F5-8 környékére rövidebb expó idővel már közelíti az E-PM1-em képe az NX3000-at, de ott is jobb a Samu, és ennek nem örülök.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
MrChris
nagyúr
-
laca71
aktív tag
Sziasztok
Lehet hogy tudtok segíteni...
Mennyi lehet a reális eladási ára egy m42 Tair 11A 135 teleobjektívnak? Gyári állapotban van.. -
törölt tag
válasz Victoryus94 #38247 üzenetére
Ha előtte felnyomják az árakat "okosba", semmiképp. De azért nem mindenki csinálja, szóval ... nagyon boltfüggő. Ki lehet fogni azért jó dolgokat.
-
t.imi
addikt
válasz Rapid136 #38291 üzenetére
Nem ragaszkodom, írtam is. Használt cuccaim vannak, nagy bukta nem lenne egy komplett cserével. Relatíve jó áron szeretnék normál obikat venni, jó képeket és videókat készíteni.
Pentax utóbbiban gyenge. Sony A58, 68 elnézését ha nem jól írom, tesztekben jók.
Sonyhoz egy fényerősség obi nem olcsó, igaz, több hónapja nézegettem őket.
A használtpiaca sem túl nagy itthon. Bocs újfent, ha hülyeséget írtam.Az a gondom, legtöbbször nincs úgy ahogy egybehangzó vélemény.
Nagyon sarkitva írnak legtöbbször, így vagy megveszi az ember, vagy kipróbálja, ha tudja az adott terméket. -
Rapid136
őstag
Az a jó hogy az olcsóbb Nikonban nincs AF motor, mig a Sony, Pentax vázakban van + képstabi is bármilyen obival.
Aztán ha nem jó a szemed a manuális obikhoz, akkor az megint a Nikonnál a gond, pedig egy Sony MILC vagy SLT vázzal a keresőben belenagyítva tudnál élességet állítani.
Mégis miért ragaszkodsz a Nikonhoz?Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
t.imi
addikt
válasz JohnyBlue #38289 üzenetére
jjeahh M42 obival látványosan! Nem is venném egy kalap alá a kettőt.
Jó a Nikon, 3300 is tetszik, ez a második vázam, de nyitott vagyok mindenre. Sony, Pentax, Canon sajna nem mozgat, pedig dögivel vannak a használt piacon mind vázak és obik is.
7200 tuti jó lehet, árban is egy nyelettel több, mint a 7100.A D300, D90,.... egy költői kérdés volt, olyan árakban mennek még mindig, csak pislogtam. Annyit meg nem fogdosom, hogy ez befolyásolja a vásárlást "elsődlegesen".
A kardán hajtás a fix obik miatt érdekel.
Ha a fix 50 1.8-t nézem újonnan 1.8D és 1.8G van 27k különbség. Egy fix tele, makró 180, 200 obinál ez még nagyobb lehet, bár nem néztem. Használt piacon bele lehet futni pl 200-s F4 lencsékbe kellemes áron. AF motor nincs, manuál kukkerom miatt elég nehézkes. -
JohnyBlue
addikt
Én a helyedben mindenféleképpen maradnék Nikon vonalon. Egyszerűen sokkal-sokkal jobbak a Nikon dx vázak mint a Canon kropposai.
Tegnap a céges D7200-at a kezembe fogtam. Fogásra már kissé fura, de szokható. Fjúcsörök tekinetében csak pislogtam, hogy höhh nahááát ilyen is van ? óóóó Pár kattintás után a képeket visszanéztem és sírtam backi de nagyon Mert olyan dinamikája van amit csak a nikonos korszakomban ismertem utoljára
Én semmiféleképpen nem venném a régi 12mpx körüli vázakat. (d90,d300,d300s). Most tudom jönnek majd a gomb és fogás fetisiszta arcok, de nem érdekelnek 7100-7200 nagyon jó váz, ha van rá mani akkor hajrá
Amúgy a d3300 is kiváló szenzorú makigép. Nemtudom mennyit szeretnél az új vázra költeni de azt én lehet beletolnám akkor 1-1 jó üvegbe. A G-s és D-s üvegek közt persze van árkülönbség, de nem annyi, hogy csak azért kelljen egy kardános váz.
[ Szerkesztve ]
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
t.imi
addikt
válasz konyi79 #38286 üzenetére
Ez tökéletesen igaz! Van 3 db m42 obi, ami asszony 750d-hez képest sokkal rosszabb képminőséget produkál. Igaz csak egy F/m42 adapter van üveg nélkül.
Plusz, ha szeretnék makró, stb obikat, az AF motor, esetleg VR miatt sokkal többe kerülnek, (kisebb a választék) mint a "csupasz" obik
Ezek miatt gondolkodom cserében. -
t.imi
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki, lassan cserélem D3300 vázamat.
Első a képminőség!!
Egy Sigma 17-50 os hsm maradna egyenlőre, ehhez jó választás lenne egy használt d7100 v vegyek vissza a mp-ből és nézegessek d300, d90 között is?
Komplett rendszer csere is szóba jöhet!
Szintén használt Pentax, Sony, esetleg FF váz.
Szeretnék vázba épített AF motort, nagyobb szabadságot adna az objektív vadászatban.
Portré, város és tájkép, videó, esetleg makró az elsődleges egyenlőre.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
-
Furix
újonc
Írnátok pár gépet ezen az árkategórián? Nem annyira értek milchez.
-
Furix
újonc
Hello.
Szeretnek egy kezdő-közepes szintű dslr kamerát venni.
Ez lenne az első saját dslrem de volt már dolgom vele.
Fő szempontok:
Makrózásra,videózásra lenne legtöbbet használva, persze profilfotózást is csinálnék.
Körülbelül 100-150ezer lenne a keret, objektívvel együtt.
Lehetőleg új legyen.
Biztos volt már aki ilyesmi feltételekkel keresett dslr-t de nem sok kedvem van az összeset visszaolvasni.
Előre is köszönöm. -
madgie
titán
válasz adam432 #38275 üzenetére
Attól függ, mit értesz ezalatt. Egy nehéz lencsetagokat mozgató 56/1.2 bizonytalan lehet beltérben, de mondjuk egy 35/2 harap, mint a nyű.
És igen, igazad van, elvileg időjárásálló az X-T1. Azért csak elvileg, mert szeret rajta nyúlni a bal oldali ajtó, és akkor ott simán bemegy a víz. Persze cseréli a szerviz gariban, de nekem a cserélt is elnyúlt már.
De amúgy sokkal mokányabb gép a T1, jobb' szeretem használni, mint a T10-et.
[ Szerkesztve ]
-
csacsi77
senior tag
válasz MrChris #38269 üzenetére
Köszönöm neked is és a többieknek is!
Szerintem nem kell ezt olyan komolyan venni, bár ki tudja két év múlva miket akar a gyerek kreatívkodni. Most biztos elég lenne a G3 full automata módja is, de később....
Akkor Pana G6 senki többet? Lehet akár kompakt is, ha elfogadható a videója.......Öreg fater megoldja!!!!
-
jjeahh
nagyúr
válasz csacsi77 #38263 üzenetére
Van, gh2 hackelve. G5 videója nem tudom mennyire testreszabható, de a videóminősége nem éri el szerintem a g6-ét, a G3 videója szintén gyengébb, + az full automata, ami nagyon lekorlátozza a kreativitást. A GH2 viszont elképesztő videót tud ha meghackeled, szerintem a g6-nál jobb, de csak 24p-ben az igazi, 50fps-t nem is tud, tehát a lassításokról le kell mondani, no meg az olyan g6-ban már megtalálható úri ficsőrök, mint a timelapse, stop motion, e-shutter stb hiányoznak belőle. Mondjuk cserébe multiaszpi szenzor van benne, ami szerintem nagyon frankó dolog és a kezelőszervei is számomra tökéletesek, szinte soha nem kell a gyorsmenüben sem nyúlkálni...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Obi-1
őstag
válasz berobi78 #38262 üzenetére
Mikor halt be a te Canonod? Az enyém egész sokáig bírta, a hibára vonatkozó netes fórumpanaszok alapján.
Én is azt gondolom, hogy már túlságosan hozzászoktam a Canon géphez, és ezért érdemesebb egy Canon DSLR-t megnéznem. A bátyám is lelkesít, hogy a DSLR nagy minőségbeli ugrás lenne. A széles látószögnek is örülnék, az S5 IS 28mm-es kezdőértékét elég szűknek éreztem.
Only a Sith deals in absolutes.
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #38267 üzenetére
X-T10 16-50 kittel, meg Samyang 12/2?
-
csacsi77
senior tag
A Panasonic G6-on kívül van most olyan értelmes árú (60-70 eFt), kihajtható-elforgatható kijelzővel rendelkező váz, amivel használható videókat lehet készíteni?
Esetleg egy G5 vagy G3?
A cél semmi különös, a fiam videós ambícióinak kielégítésére gondoltam. Youtube videók, kültéri marháskodás, ilyesmi.....Öreg fater megoldja!!!!
-
adam432
tag
Sziasztok! Messze északra megyek dolgozni hamarosan, majd a következő években a tengerentúlra is szeretnék eljutni. Sarki fényt illetve tájképeket készítenék. Milyen gépet és objektívet ajánlotok? Minél olcsóbb megoldás érdekel, de a nagyon max. keret amit nem szívesen merítenék ki az 500e huf. Fontos a jó ár/teljesítmény arány.
Köszi!„Si vis pacem, para bellum.”
-
jjeahh
nagyúr
Igen, a beépített mókusvillantó általában felejtős, viszont az említett gépekben sokkal nagyobb és fejlettebb szenzor van, meg az optikájuk is fényerősebb, szal olyan körülmények között tudnál vaku nélkül fotózni velük, ami a kis canonnal elképzelhetetlen volt. Ha meg végül mégis úgy érzed, hogy jó lenne egy rendszervaku, akkor a panasonicon van vakupapucs és egy ttl kisvaku viszonylag olcsón beszerezhető hozzá.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Ha igényled a jó képminőséget és nem vagy poweruser, akkor én a csúcskompaktok irányába terelnélek inkább, pl. sony rx100 sorozat vagy panasonic lx100. Egy vaku miatt szerintem ne határold be a lehetőségeidet, gps-t, nfc-t, wifit, érintőkijelzőt meg ki lehet kapcsolni ha nincs szükséged rá, bár az utóbbi b*romi hasznos tud lenni, a kijelző bökdösésénél nincs egyszerűbb módja a fókuszpont áthelyezésének
[ Szerkesztve ]
-
Obi-1
őstag
Sziasztok!
A Powershot S5 IS gépemnek beragadt a rekeszállítása, ezért hamarosan új gépet kell vennem. A fényképezőgép témában nagyon lemaradtam, 2004 óta nem vásároltam fényképezőt (az S5 IS-t a Canon adta cserében az S1 IS helyett, típushiba miatt).
Még csak érdeklődni szeretnék, hogy milyen irányba is induljak el.- Gépre szánt összeg? Valami ésszerű összeget szeretnék rákölteni, nem vagyok igazi PowerUser, és az elmúlt évek tendenciái alapján nem is leszek igazán nagy fotó-mágus.
- Felhasználás? Családi képek: gyerekek, kisbaba, kirándulásokon táj- és városképek.
- Méret számít?. A bridge mérettel jól együtt tudtam élni, egy kompaktabb DSLR szerintem rendben lenne. A MILC egy kisebb objektívvel vonzó lehetőség, ha van rajta képkereső. Vagy egy új bridge?
- Videóra szükség van ? Nem jellemző.
- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak új gépben gondolkodtam. A fényképező hosszú távú befektetés, szinte családtag. A gari is fontos.
- Egyéb kívánság, speciális igény? Szerettem az S5 IS-ben, hogy az LCD-t becsukhattam, és akkor védve volt. Alapvetően a keresőbe nézve fényképezek, kivéve a speciális beállításokat. Hason fekvő bébi szemmagasságában nagyon praktikus a kinyitható, dönthető LCD. A Speedlite kompatibilis vakumat szeretném tovább használni. Nem volna rossz, ha tartós lenne. Most a bridge gépet dobhatom ki egyben , mert elszállt az optika. Az ultrazoom sem fontos, különösen ha vágni lehet a nagy, és részletgazdag képekből.Mvel az S5 IS hibáival (zajos képek) ilyen sokáig együtt tudtam élni, ezért azt hiszem, nem kell rögtön rágörcsölnöm egy full frame gépre. Poszter előhívást mindig csak terveztük, eddig 10*15-ben hívtuk elő 1-2 évente a legjobb képeket. A nagyobb CCD-k vonzanak, a nagy Mpixel inkább zavar (feleslegesen nagy képméret). GPS, NPC, Wi-Fi, Touchscreen: ha lehet, mind elkerülném.
Ezek alapján elsőre arra hajlok, hogy a legalapabb Canon DSLR kit-et lekapom a polcról.
Only a Sith deals in absolutes.
-
Victoryus94
őstag
válasz silmatauki #38254 üzenetére
Neked is köszi.
-
Victoryus94
őstag
válasz Mr.Csizmás #38249 üzenetére
Köszi.
-
silmatauki
őstag
A Rajalánál biztosan durva leárazások lesznek megint nem csak muzeális cuccoknál. (és főleg Nikon / Pana vonalon.) Azok az egész EU-ba is postáznak.
-
Nippon
őstag
válasz Mr.Csizmás #38251 üzenetére
Olvass bele a topicba a SAR-on, túl szép lett volna annyiért.
-
Nippon
őstag
válasz Mr.Csizmás #38249 üzenetére
Kamu hirdetés volt...
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
[link] nekem meglett volna a black friday, ha épp nem veszem ki a pénzt befektetésbe
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Throme
veterán
... hogy külföldön érdemes-e, azt nem tudom, itthon nincs értelme....
De addig van még pár hónap, azalatt összejön az a 30%... -
Victoryus94
őstag
Szerintetek érdemes Black Friday-ra várni?
Azt látom, hogy néhány külföldi oldalon nagy kedvezményeket adnak, csak ha arra áfát számolok, már nem érte meg az egész. Egy közeli ismerősöm szeretne 5Ds-t venni, de még az itthoni ár 30-40%-a hiányzik neki.
Tudtok esetleg valamit, amiről én nem? (mondjuk valami német üzletlánc...? Osztrák ismerősöm van...) -
MrChris
nagyúr
válasz pethob #38243 üzenetére
Arról volt szó jó vásárt csinált e. 2001-ben mikor megvettük 710.000ft-ért az Oly E10-est, hihetetlenül jó gép volt, gyönyörű képeket lőttünk vele. De kitalálnak érdekes, jobb ficsőröket, nőnek az igények, így már senki nem adna ki manapság egy évi fizetést egy ilyen gépért. Hasonlóan a 700D-hez. Meg a szokások is változnak, lámpafénynél is elvárjuk a jó expót, márpedig a 350D annál már összefossa magát, a megjelenítők fejlődésével sokkal jobban kihozzák a különbséget, szemünk is gyakorlottabbá válik. Persze verőfényben mindig csökkennek a különbségek.
-
pethob
aktív tag
válasz MrChris #38242 üzenetére
Ilyenkor mindig az jut eszembe, mennyi jó képet csináltunk a 350D-vel. Még most is tele vele a nappali, meg a különböző fotó albumok. Nem az enyém volt, munkahely váltásnál vissza kellett adni, így aztán kellett modern saját fényképező, elégetve egy csomó pénzt, cserélgetve 1-1.5-2 évente. Ha nem váltok állást, lehet még mindig a 350D-t használnám teljes megelégedéssel. Na ennyit az avulásról...
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Vismajor01 #38237 üzenetére
Szerintem árban jó vétel volt ~140ezerft-ért. Nepperkedni nem lehet vele. Fotózás tanulásához jó lesz. 75-300 majd szépen polcra kerül a két konverter lencsével együtt
Amiért fanyalognak a kollégák az azért van, mert matuzsálemnek számít a belseje a Canon lehúzós üzletpolitikája miatt. Legalább kétszer annyi ideig tartja piacon ugyan azt az érzékelőt, míg ezt a szenzortechnológiai szintet a többi már évekkel ezelőtt elhagyta. Nekem három éve volt egy ilyen kittem, már akkor is középszerű volt, kicsit már kifutó. Aztán döbbenet, hogy még mindig árulják ugyan annyiért.
-
Vismajor01
addikt
válasz Mr.Csizmás #38239 üzenetére
Olvastam en is, hogy nem a legprofibbak, meg nem egy 70-300, de azt gondoltam, hogy az en kezdeti bohockodasomhoz eleg
Amugy az, hogy olcsobb minden nagyon nem igaz
wa2x_
Van az is, 120 dollar[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Wa2x_
veterán
Uuu, jó vétel volt. Hozz nekem légyszi egy SMC Takumar 50/1.4-et.
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
bigsee
addikt
Nem 1.489 della volt? Ez így k*vva jó vétel!
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
A minap hozza jutottam egy Canon 700Dhez(Illetve T5 de nem hiszem h lenne kulonbseg)
489 dollar volt, ami az arban van:
-A vaz
-Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II
-Canon EF 75-300mm F4-5.6 III
-Canon Deluxe Gadget Bag
-57-Inch Full Size Tripod
-Bounce Zoom Slave Flash Enhance Photos, Colors & Saturation
-8GB SDHC Class 10 High Speed Memory Card
-16GB SDHC Class 10 High Speed Memory Card
-Pro .45x Wide Angle Lens - Macro 58mm Threading (Black)
-Pro 2x Telephoto Lens Converter - 58mm Threading (Black)
-58mm UV, Polarizer & ...Zsiruj.
Mennyire erte meg?
Illetve en teljesen kezdo vagyok(majdnem azt irtam h kezdo fotos de meg az se haha)
Azert vettem ezt hogy megtanuljak amator szinten fotozni, eddig okostelos fenykepezes/mokazas volt a legtobb. Arra ez mennyire megfelelo? Videozas egyaltalan nem erdekel, csak fotozas.
Azert kerdezem mert haza megyek az allamokbol akkor eltudom adni sztem ugy h ne veszitsek sokat, es akkor kinezek valami mastSamsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
konyi79
addikt
válasz madgie #38233 üzenetére
Este elég tiszta volt az ég, gondoltam úgyse jön eső, kiraktam a gépet a samy 12-vel, hátha elkap egy (lassú) UFO-t Csak EVF volt engedélyezve, 60% akkuról indult, 543 képet csinált ISO 1600 20s expókkal. Szóval tényleg jó, A6000 nem tudott ennyit, azzal mechanikus zárral kb 800 volt a plafon.
-
jjeahh
nagyúr
-
madgie
titán
válasz konyi79 #38232 üzenetére
Aranyat ér TL-nél az e-shutter
110-ért van egy használt X-E2 az indexen, csak hát az alá kell még objektív is. Mondjuk az a gép jó kis TL masina lenne az e-shutterrel, meg ha valamelyik FN gombra ráprogramozható az EVF/LCD váltás, és tud olyat, hogy csak az EVF menjen (de az is csak akkor ha a proxiszenzor érzékel), akkor babaság van.
X-T1-en is így csinálom, esátter be, LCD meg EVF ki, Time Lapse mód, hadd szóljon. Így alig eszik.
-
konyi79
addikt
válasz Zolly444 #38231 üzenetére
Nem tudni. Belépő gépeknél nincs ilyen adat. Ha abból indulsz ki, ami 200k-ra van hitelesítve, azt már odaírják, a többi nyilván kevesebb lehet. Ha új gépet veszel, az alapvetően nem gond, mert a gari a zárra is érvényes, nem hallottam még expo korlátozásról, de a keretedbe használt fér bele csak. Szóval így már érdemes az e-shutteren elgondolkodni, ha masszívan akarod a tl-ot tolni.
-
Zolly444
aktív tag
Ezzel a e-shutter dologgal újat mondtatok nekem, és ha kicsi számolok valóban pikk-pakk összejön több 10ezer expó is timelapse-szel. Honnan tudom hogy mely gépek vannak e-shutterrel, és mennyire kellene a keretet bővítenem, hogy ilyet tudjak beszerezni(használtan is akár) Egy átlagos zár mennyi expó után megy tönkre?
-
jjeahh
nagyúr
válasz Zolly444 #38224 üzenetére
Panasonic g6. Tud szépen beállítható timelapset 9999 képig akár raw-ban is és tudtommal akár össze is fűzi + van benne e-shutter, így tökmindegy hány képet lősz vele, egy expó sem megy bele, tehát a zár nem fog a timelapse miatt elhasználódni
-
Zolly444
aktív tag
Sziasztok! Valamikor karácsonykor szeretném magamat meglepni első dslr gépemmel. Még csak érdeklődni szeretnék, hogy milyen irányba is induljak el.
- Gépre szánt összeg? Még nincs meg pontosan az összeg, mivel az első gépem lenne, nem szeretnék túl sokat beleölni, a belépő kategóriát céloznám meg használt gépek közt, gondolom azzal jobban kijövök mint újonnan.
- Felhasználás? Timelapse fotózásra lenne legtöbbet használva, szóval semmi makró, inkább kültéren. Ez rengeteg expo-t jelent úgyhogy nemtudom mivel járnék a legjobban, de használtba sokat kell majd vadásznom, hogy ne legyen sok expo benne.
- Méret számít?. Javarészt állványon lesz, ha pedig kézben akkor hozzászokom. Szóval nem szempont.
- Videóra szükség van ? Nem szempont. Elfér.
- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? is-is. szerintem használtal járnék jobban.
- Egyéb kívánság, speciális igény? Nincs.[ Szerkesztve ]
-
kátú
őstag
válasz Szabaka #38219 üzenetére
Hát a megapixel szám minden képpen siralmas, de viszont esti képeknél jó dolog, mert hatalmasak a pixelek, de ugye 6 mp ből a vágás gyakorlatilag nem is igazán merülhet fel mint lehetőség a képből, meg írtad, hogy a kompakt ság lenne a kitétel, ez meg egy nem olyan karcsú DSLR váz. De a többiek biztos tudnak.még mondani ezt azt róla, nekem csak ennyi jött le a hirdetésből
It still works!
-
Szabaka
tag
-
Szabaka
tag
válasz Golota #38214 üzenetére
Valóban így van.
A kezdő lökést a cserélhető objektívesek irányába a legyenek "normális" képek a piciről adta...
És számomra a tükörreflexes létezett eddig mint "komoly" fényképező.
Már kicsit olvasgattam, és a MILC is egyre szimpatikusabb, és a kompaktsága miatt kicsit elkezdtem ebbe az irányba húzni.
De átnézem a PRO Kontrát
Hihetetlen hogy mennyire segítőkész mindenki! Nagyon köszi!
Ami nem oldódik meg magától, azzal nem érdemes foglalkozni.
-
Golota
aktív tag
-
jjeahh
nagyúr
válasz Szabaka #38210 üzenetére
Szerintem ha nagyon szűkös a kereted (és az, nem szégyen, ez van, én is 25k-s vázzal kezdtem és most is 35k-ssal nyomom ), akkor érdemes inkább milc fronton nézelődni, mert akár 18-40k-ért is ki lehet fogni egész használható és megkímélt milc vázat, dslr-ből ennyiért csak koros/elavult vagy lestrapált gépeket kapsz jó eséllyel. Ha picit megemeled a kereted, akkor már dslr fronton is vannak jó cuccok (d90, 50d), de azok nagy batárok és neked az egyik feltételed, hogy kis méretű legyen.
[ Szerkesztve ]
-
csacsi77
senior tag
Szerintem kb. jó. A Panasonic-nak is volt tükörreflexes gépe, de hamar váltott a MILC irányba.
A Sony vonalhoz tennék hozzá. Van E-bajonett és A-bajonett. Az E a tükör nélküli cserélhető objektíves rendszer objektív foglalata. Az A-mount a régi Minolta vonalat viszi tovább Sony köntösben. Régebben DSLR gépeket jelentett, aztán jöttek az SLT-gépek. Ezek fix, féligáteresztő-tükrös "DSLR" gépek. Értelme annyi, hogy élőkép és videó alatt is van folyamatos és gyors fázisérzékelős autofókusz. Cserébe a féligáteresztő tükör lecsíp kb. 1/3 fényértéket az objektív által közvetített fényekből. Gyakorlatilag érzékelhetetlen veszteség ez, viszont nagy előnyt jelent a gyors, követő fókusz. És a régi, de jó és olcsó Minolta objektívpark is használható.
Az E-bajonett pedig két részre bontható. Van a teljes képkockás, full frame irány (A7, A7 II, A7s, A7r stb.) és a kisebb szenzorméretű APS-C vonal (A5000-5100-6000-6300).
Ezekből igény és pénztárca szerint választhat a kérdező, de ha 50-60 eFt a keret, akkor a fentebb említett használt Panasonic G3 lehet a jó választás egy szintén használt kitobival. Aztán később ebay-ról rendelve egy Meike MK-320 vaku és kész is a kezdő szett.
Babát persze nem villantunk arcon vakuval, de fal felé fordítva, visszaverődött fényekkel pár hónapos kor után már lehet eredményeket elérni.[ Szerkesztve ]
Öreg fater megoldja!!!!
-
kátú
őstag
válasz Szabaka #38210 üzenetére
A Panasonic és az Olympus MILC eket csinál, de régebben az Olympusnak volt rükörreflekszes gépe is, a Panáról nem tudok régebbről infót. a Canon és a Nikon inkább DSLR t, de a Canonnak van az M széria a Nikonnak meg az 1 es ugye ezek MILC ek. A Sony csinál MILC et és félig áteresztő tükrös MILC et is aminek én személy szerint nem látom értelmét Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lenne értelme, csak én nem jöttem rá a mivoltjára A Fujifilm és a Samsung (a samsung kivonul magyarországról kamera fronton) is MILC eket csinál és még a pentax ot érdemes megemlíteni, de ő DSLR vázakat csinál és a lenti kategóriában ennyi a gyártók listája amit tudni kell. Ha valahol hülyeséget írtam majd kijavítják a többiek, ez csak egy ilyen gyors összefoglaló volt
It still works!
-
Szabaka
tag
válasz jjeahh #38209 üzenetére
Nem, nem vagy letiltva
Csak most indultam melóba és este már nem kerestem rá a már említett típusokra. Illetve nem mindig tudom eldönteni hogy melyik ajánlás "poén". Mint írtam egyelőre nulla vagyok a témában
Típus alapján nem vágtam le hogy egy MILC et írtál
Mintha egy tizen évesnek AMD K6-2 -es procit ajánlanál játékraAmi nem oldódik meg magától, azzal nem érdemes foglalkozni.
-
Szabaka
tag
Ja, és látom nem DSLR fórum
Ami nem oldódik meg magától, azzal nem érdemes foglalkozni.
-
Szabaka
tag
Használt MILC gépben is érdemes lehet gondolkozni? Vagy azokból még nincs nagyon használt? (tudom hogy DSLR fórum )
A MILC gépek sokkal gyengébbek?Ami nem oldódik meg magától, azzal nem érdemes foglalkozni.
-
Muerte68
addikt
válasz Szabaka #38203 üzenetére
kihalt Samsung gépek-Oly pl3-esetleg 5,kis szerencsével NEX5-nagyjából ezek férnek bele amik még használhatóak is.
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Szabaka
tag
Köszi a ladás példát
És a típusokat is. Egy Olympus is simán elég lehet ?
Nem akarok márka háborút robbantani, de sajna ezekhez sem értek. Sony, Nikon, Canon, Olympus, Pentax? Ilyen árkategoriaban mindegy? Melyiknek mi az előnye a többihez? Vagy olvassak fórumokat inkább?
Nagyon köszönöm mégegyszer az eddigieket.Ami nem oldódik meg magától, azzal nem érdemes foglalkozni.
-
konyi79
addikt
válasz Szabaka #38196 üzenetére
Ekkora keretből nem könnyű gazdálkodni, de azért 5s-t meg lehet ütni minőségben. Mocorgó gyerekhez jó fókusz fontos lenne később, ami ennyibe kis méretben nem fér bele. Vagy valami használt dslr-t kellene kinézni, vagy beérni a lassabb fókusszal. Nagyon annak határa a kereted már kapj egy újabb 16Mp-es ooympus pen vagy sony nex modellt, amivel azért már el lehet boldogulni. Az aprón pl van egy használt nex-5n 65-ért, alkuképesnek írják. Valami hasonlót vadássz, a keretednek megfelelően megegyezve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest